17
jul
Seneste opdatering: 18/7-08 kl. 0452
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg er ingen Wagner-aficionado. En led antisemit som Nietzsche brød med, med god grund. Jeg kunne ikke drømme om at bruge en uge, på at overvære den svulstige “Ringen”. Wagners svigerdatter, har ikke gjort ham mere spiselig med sin smisken for Hitler, ligesom Nietzsches stupide søster, Elisabeth, gjorde ubodelig skade ved at nazificere sin bror posthumt, dog uden  formatet til at slå ham slå ham åndeligt ihjel. Men der er ingen hjertets renhed hos Wagner, som hos den fromme katolik og organist, Bruckner. Han var en gud på sin tid, og det er ikke godt for nogen. Kirsten Flagstads vidunderlige “Liebestod” – så har jeg “lissom fået nok” for den dag. Men det virtuose og opulente har sin egen fascination, ligesom Riefenstahls “Triumfs des Willens” også har. Besøger man Bayreuth nord for Nürnberg , mærker man hele vægten af Wagner hysteriet, helt ned til det alt for rigelige vildsvin med surkål og hel-liters fadøl. Mådehold er ingen tysk dyd. Overturen til Tannhäuser minder mig dog om en kær ven, der fik en raptus på 125 decibel med netop den. Og den er flot, ja mer´end det.  Man kan være tiltrukket og frastødt på samme tid, det må man overkomme. Arturo Toscanini, 1948 (i to dele). Sæt de store højttalere på.

Burqa is a prison, says French minister

A French minister has described the burqa as a “prison” and a “straight-jacket” following a decision to deny French citizenship to a Moroccan Muslim woman wearing the garment. Telegraph

Ondskabens pagt
HENRIK GADE JENSEN anmelder  “The Icon of Evil”

Forbindelsen mellem tysk nazisme og arabisk antisemitisme stak dybt.
 Den tyske nazist Albert Speer har berettet, hvordan Adolf Hitler i sine fantasier forestillede sig et luftangreb på New Yorks skyskrabere, hvor de forvandles til brændende fakler. Det er denne bogs tese, at der går en linje fra Hitlers ondartede griller til 11. september 2001, men den er lang og snørklet.

Forbindelsen mellem tysk nazisme og arabisk antisemitisme var ikke overfladisk, som det hidtil er blevet slået hen, men stak langt dybere. Hovedmanden bag forbindelsen er stofmuftien af Jerusalem, Hajj Amin el-Husseini (1895-1974), som mest er kendt for sit asyl i Berlin under Anden Verdenskrig og for sin omgang med nazitoppen.

Hajj Amin el-Husseini brugte sit liv på at bekæmpe jødisk indvandring til Palæstina, og i 1920’erne og 1930’erne stod han bag bølger af terror og attentater mod jøder i Tel Aviv og Haifa. Alligevel udnævnte den britiske højkommissær ham til stormufti, den højeste position blandt palæstinensere, for at vise god vilje. El-Husseini idømtes fængsel af briterne for mord og flygtede i 1939 til Bagdad, hvor han fik stor indflydelse på Saddam Husseins onkel. Og dermed også på Saddam selv.

Han flygtede 1941 til Berlin og bønfaldt Hitler om at udrydde jøderne frem for at tillade udvandring. Personligt fik han forhindret en fangeudveksling mellem 20.000 tyske krigsfanger og 1.000 jøder fra Østeuropa. I Bosnien under tysk besættelse var han aktiv for at uddanne et muslimsk SS-korps, som efter hans fredagsbønner udryddede 90 pct. af Bosniens 14.000 jøder.  […]

Forfatterne viser, hvor antisemitisk el-Husseini var, og hvorledes arven føres videre i den arabiske verden i dag. Alliancen med Hitler og nazismen var dybtfølt, kke kun en forbigående taktik, som eftertiden har opfattet den. Hvad Vesten opfatter som et bevist falsum, nemlig en jødisk-zionistisk sammensværgelse som i Zions Vises Protokoller, fungerer som ”almen viden” i stofmuftiens omgangskreds……….Forfatterne viser til slut, hvordan holocaustbenægtelse og konspirationsteorier gennemsyrer også nutidens arabiske elite. Palæstinensernes nuværende leder, Mahmoud Abbas, udgav i 1983 en bog, som byggede på hans doktorafhandling om, at Holocaust ikke fandt sted. De få drab på jøder, der fandt sted, skete ifølge Abbas i ledtog med zionismen. I dag afholder Iran statskonferencer om og med holocaustbenægtere.  JP Kultur .   Ibn Warraq  er  grundigt  inde på emnet  i sit  danske  foredrag fra 10 marts  2008.

Et lettere revideret lægeløfte for det 21. århundrede

Apropos Nietzsche og Wagner, så ser det virkelig ud til at det nye Übermensch er ved at formalisere sagerne. Fra formålsparagrafferne for the Muslim Doctors and Dentists Association UK:

2. Objects and powers

2.1 The objects of the association shall be:-
2.1.1. To advance the Islamic religion in the practice of medicine in the United Kingdom.
2.1.2. To advance medical education in relation to the doctrines, practices and traditions of the Islamic religion.
2.1.3. To promote research in various aspects of medical science and to disseminate and publish the useful results of such research.

2.1.4. To promote the preservation and protection of the good health of Muslims in the United Kingdom. CAIR’s Medical School Grievance Theater

Jihad – nu også på operationsbordet. Velkommen til mangfoldighedens århundrede (LFPC).

Pakistan: Hindudreng gennembanket for ‘krænkelse’ af en vis bog

Der var tale om rygter. Det var en dreng. Det var ikke hele Koranen der blev ‘krænket’, kun et stykke papir med et Koranvers – angiveligt. Alligevel blev krænkeren klædt af og gennembanket. Et af de spørgsmål som vores modparter i debatterne og i kultureliten aldrig forholder sig til, nemlig at der ikke er nogen nedre grænse for hvad der kan opfattes som krænkende af Fredens Religion, og at ikke nok så mange hensyn vi kan tage vil være godt nok. Vejen mod dhimmitude er belagt med ‘respekt’ og ‘hensyn’ (LFPC).

Tension gripped a small town in Pakistan, after rumours that a Hindu child had burnt a copy of the Muslim holy book, the Koran. […]

Following the incident, people reportedly gathered in the town of Thano Ahmed Khan to pressure police to take action against the child.Later it was revealed that the child, who works in a grocery store, had mistakenly given a buyer some goods wrapped in a page from a textbook which had a Koranic verse on it.  According to reports, the child was taken to a guesthouse, stripped and beaten up. Another report, denied by police, said that the boy was paraded naked in the area. […]

Police tried to verify the incident but no one in Thano Ahmed Khan could produce the paper which contained the Koranic verse. […] Pakistan: Tensions over rumors of burnt Qur’an

 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
coldfish
coldfish
13 years ago

@ steen

Jo tak, det var artikeln i berlingske.Kan kun vaere enig med Clæs Kastholm Hansen og i dette tilfælde med Adorno

Skjoldungen
13 years ago

Ja ja da…. Wagners musik er ikke så ringe som den lyder.

coldfish
coldfish
13 years ago

Jeg så denne oneliner for nylig
” Hitler lavede politik for upolitiske mennesker. Wagner lavede musik for umusikaliske mennesker”

Janne
Janne
13 years ago

Wagners pragtfulde musik skal ikke klandres for Wagners gyselige menneskesyn. Nu er jeg ikke skolet i musikanalyse, men med mine lægmandssord, så læg mærke til hvordan det viste musikklip (hvis det kan kaldes sådan), starter nærmest melankolsk, drømmende, sørgmodigt – hvorefter instrumenter eksploderer i voldsom lyd og en ny stemning bryder frem med væsentlig styrke. Herefter høres der i resten af klippet en meget gennemgående og tydelig hvirvlende lyd af primært violiner. Stød, energi og udløsning blandes med et andet lydspor der er mere mørk og rolig. Men det er violinernes hvirvlende strøm der dominerer musikken da klippet slutter. Det… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

“Vejen mod dhimmitude er belagt med ‘respekt’ og ‘hensyn’ (LFPC).”

Og den kynisme det er ikke at ville se og tage hånd om de reelle problemer (f.eks. voldtægter, øget vold i folkeskoler, diskrimination af piger og kvinder, hærværk og skolebrande og flere og flere angreb på vores ytringsfrihed), der er forbundet med multikultur og masseindvandring til EU-lande fra kulturer der er tilhængere af intolerante halal og sharia dogmer.

Anstændighed, ligestilling og frihed ofres i samfund der indfører multikulturideologi.

Wagner
Wagner
13 years ago

Øv hvor et surt opstød!

Wagners “Ringen” er vel nok det tætteste man kommer på et musikalsk vidunder. Og det kan man altså godt mene, selvom man ikke har noget i mod jøder, Sten 😉

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x