9
okt
Seneste opdatering: 10/10-08 kl. 1053
48 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hodja: Mød Per Styg Møller’s nye venner og Uriasposten: ‘The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order’, filmatiseret, fortæller om farcen i FN, blandt andet i en video hvor David Littman bliver frataget ordet via arabisk obstruktion og udvandrer i afmagt. Det er samlesiden Eye on Un.org der har det hele. Som en modvægt og for at bevare forstanden, er her en video i tre afsnit med Senior Fellow, Hudson Institute prof. Anne Bayefsky, som Bent Blüdnikow interviewede i Berlingske om Durban i september 2007.

For at varme op til Durban har Organization of the Islamic Conference (OIC) Generalsekretær Ekmeleddin İhsanoğlu været i Finland for at belære dem om ytringsfrihed. Den finske blog Tundra Tabloids var tilstede i udenrigsministeriet og gengiver nogle af hans guldkorn. Han siger det samme som 40 mia muslimer og Tøger Seidenfaden omtrent sagde under Muhammedkrisen. Man blir træt og gammel før tiden, selvom man ikke engang selv skal føre “dialogen” med ham. Der er en vis chance for at Naser Khader får sit ønske om et nyt FN opfyldt, vil jeg tro. Deltager Danmark i Durban II, bør Per Stig Møller selv føre dialogen.

Salman Rushdie skulle have haft Nobelprisen i litteratur

Men de turde De Aderton selvfølgelig ikke. Inger Christensen og flere andre måtte også godt have fået den. Jean-Marie Le Clézio får Nobelpriset i litteratur. Vi kender ham kun af navn og har derfor ingen mening om ham. I det hele taget læser mænd over en vis alder – cirka 30 – erfaringsmæssigt ikke skønlitteratur, bortset måske lige fra meget tynde bøger. Måske er det beklageligt, at mænd blir så prosaiske, det er svært at vide, sådan er det bare. Det er derfor særlig vigtigt mænd ikke spilder deres ungdom med at læse dårlig skønlitteratur, men går lige direkte til verdenslitteraturen, med så få svinkeærinder som muligt. Helst fra 10-11 års alderen. Altså, udenom Rifbjerg, Ib Michael og Hanne Vibeke Holst, der gud døde mig forleden klagede over ikke at være medlem af det Danske Akademi. Hvilket stof havde hun indtaget ? “Når kvinder får magt, blir´der fred i verden”. Du milde araber! mon ikke den er hørt før ? Kloge koner tror ikke på den slags eventyr. Jeg er taknemmelig over at være vokset op omgivet af kvalitetsbøger og gode lærere, så jeg ikke selv skulle fægte mig frem i et tykt mørke af ligegyldige udgivelser. Kvinder kan tage den mere med ro. De interesserer sig ofte for fiktion hele livet, der er håb længere, måske lige bortset fra for de madammer, der i TV hvinede over H.H.Holsts seneste bog. (som Bo Bjørnvig omtaler i WA idag, så venligt som han kan-online. Venlige end Ekstrabladet, hvor Poul Borums  genfærd kaldte den “infantil”.)

Fnidderet om administrativ udvisning af to tunesere – og den glemte kontekst

Væsentlighedskriterium og selvsving er to forskellige ting. Historien om hvordan drabsplanerne mod Kurt Westergaard på ingen tid blev transformeret til at handle om Danmarks forpligtelser over for de to tunesiske slyngler er en af de større svinestreger i de senere års pressehistorie herhjemme. Vidste man ikke bedre – og det gør man vel? – skulle man tro at denne omvending af bøddel og offer var resultatet af kold manipulation, et træk i et ophedet politisk spil. Jeg har ved flere lejligheder omtalt den konsensus om visse forhold der opstår ved simpel gentagelse af urigtige påstande, uden den mindste argumentation, som i tilfældet med de suspekte egenskaber der tilskrives f. eks. Geert Wilders og Lars Hedegaard. Samme indholdsløse væsentlighed har de to tuneseres skæbne fået. Eller sagt med andre ord, for hver historie om det uetiske i at udvise disse to personer som intet krav har på ophold i vores land ignoreres endnu en historie som denne – rutinemæssige serieudvisninger af somaliere fra Saudi Arabien, og hjemlandets afvisning af at tage dem tilbage igen. Via Gates of Vienna (LFPC):

A plane from Saudi Arabia which was carrying Somalis who had been deported from that country is said to have been denied clearance to land at Hargeysa airport.

The plane is said to have tried to land at Mogadishu airport but aborted after being informed that Mogadishu airport was insecure. It then proceeded to Hargeysa to offload its human cargo. However, airport officials declined to have it land there forcing it to fly back to Saudi Arabia. […]

Somali migrants in Saudi Arabia are usually deported back to the country soon after they are arrested by Saudi police.

Reports say Jeddah prisons are bursting at the seams with illegal Somali migrants who cannot be deported back to the country. […]. Somaliland: Plane Carrying Deportees Refused Permission to Land

Den svenske antisemitisme

Her skriver jeg om noget, jeg ikke har ret megen forstand på. Det skal man normalt lade være med. Jeg har aldrig i min opvækst mødt antisemitisme i Danmark. I al fald ikke før “det nye venstre” og den arabiske indvandring gjorde den pletvis mere almindelig i løbet af halvfjerdserne. Men på min daglige rundtur på nettet, støder jeg altid på en eller flere svenske jødehadere, der virker noget fremmedartede på mig. Ikke forpjuskede, underprivilligerede ny- nazister, men velformulerede, midaldrende tilsyneladende ellers normale mennesker. Man skal undgå dem. Det er “kein Ende” med dem. Det er Bonnier, der styrer hele Sverige, og Rotschild, der styrer hele verden og iøvrigt er Jyllands Posten en jødeavis. Punktum.

Trods mine manglende kundskaber, fornemmer jeg at noget er grundlæggende anderledes i svensk og dansk fortid, men det eneste jeg har læst om emnet, er en lang artikel om antisemitismen og nazismen på Lunds Universitet før og under krigen. Og om Gunnar Myrdals raceteorier så sent i 1944, i allersidste sekund inden nazisterne gjorde al diskussion på det område umulig i årtier. Og denne Mikael Tossavainen DET FÖRNEKADE HATET Antisemitism bland araber och muslimer i Sverige, der tilhører en senere tids svensk jødehad. – Min fhv. kones fhv. mand, – “en indvandret englænder” – de indvandrere! – rev mig engang den danske jødefejde i næsen, men han vidste tit ikke hvad han talte om. Det er ikke det samme. Sverige er eksotisk i Norden.

Man skal dog ikke søge længe på ordene “antisemitism, Sverige, kriget“, inden fortiden myldrer frem. Her er noget at læse op på. Her ligger måske også endnu en brik til puslespillet om Sveriges ekstreme indvandringspolitik – hør Lars Danielsson – det større behov for at sone en fortid. Når man nu ikke har været kolonimagt, men bare stjålet 30 % af Danmark. Et undskyldningssyndrom der ikke er falsk, som hos Dalrymple nedenunder. Jeg ved det ikke. Jeg lufter en tanke på et tyndt grundlag. Alligevel vil jeg håbe, at svenskerne snart holder op med at piske sig selv, eller lade øvrigheden gøre det. Det er mest dem, der pisker selvom flagellanter jo også kendes herhjemmefra.

Jeg tror dog ikke et foto (klik!) som ovenstående nogensinde har kunnet tages i Danmark. Som jeg siger til min jødiske ven: jøderne i min barndom, det var bare nogle heldige asner, der ikke skulle i skole om lørdagen. At overse et problem, kan betyde at der ikke er noget. Og så fortalte han mig forresten igår, at det er Yom Kippur idag, soningens dag, hvor man ikke må spise. Men han gør det alligevel og jeg siger det ikke til nogen.

(PS: Der er 20.000 jøder i Sverige og 3-500.000 muslimer. Det kan blive vanskeligt for jøderne i fremtiden. Linket her er fra 2006, men bør trækkes frem igen, da det viser hvordan statsmagten stikker kniven i ryggen på de svenske jøder – ved hjælp af groteske argumenter legaliseres hate speech imod jøder:

The radical reinterpretation of incitement against Jews by the Chancellor of Justice in Sweden.”)

Ujævnt landskab

Fem af syv Riksdagspartiet ligger omkring spærregrænsen på 4 %. Et meget godt tidspunkt at halvere de alt for mange (349) medlemmer på, specielt i en uge hvor 6000 af dem der skal betale gildet, har mistet deres job:

Allianspartierna tar in lite på oppositionens ledning men försprånget är alltjämt 12,9 procentenheters skillnad mellan blocken, 54,0% mot 41,1%. . Demoskop

Vänsterpartiet får 4,3% (-1,9)
Miljöpartiet får 4,8% (-0,8)
Socialdemokraterna får 44,9% (-0,7)
Folkpartiet får 4,9%. (-3,2)
Centerpartiet får 4,5% (oförändrat)
Kristdemokraterna får 3,2% (oförändrat)
Moderaterna får 28,4% (+4,3)

Sverigedemokraterna får 4,5% (+ 2,4)

Stille, venstrefløjen tænker……..

de der er gode til det, f.eks. Rune Lykkeberg, Tina Magaard og andre. Når den når frem til det, som islamkritikere sagde for årtier siden, eller meget længere (Jung, Churchill, Schopenhauer, Blixen), så er det virkelig blevet sandhed: Islam er vor tids totalitære – isme og reaktionære kraft. Og når tilsidst Villy har sagt det, så er det tilladt alle. (Det varer lidt endnu). Men Søren Krarup vil stadig være den sorteste nationalist og Sørlander stadig “højrefløjens filosof” og Snaphanen, i al beskedenhed, vil stadig være en “stærkt højrenational blog,” hvis den findes til den tid. Man kan mene det samme, men nogle kan mene det på en lidt bedre måde. Det væsentlige her er, at det er Bernard-Henri-Lévy, fransk “gauche”s flagskib. Velkommen i klubben, det skal ikke skille os ad:

To those who counter that France legislated the change for itself, Mr. Lévy deals his trump card: “Are we more worried about the destabilizing effects of an overly brutal infusion of human rights—or about the effects, destructive in another way, of the massive, high-dosage infusions of pure fascism that are the Arab, Hindu, Khmer, and other fundamentalisms?” The liberal piety of respect for the other, Mr. Lévy argues, is based on a false premise: The drive toward “purity” in Islamic culture grows from the same ideological root as the fascism of Hitler and Mussolini; it is, in fact, not “other” at all.

Left in Dark Times: A Stand Against the New Barbarism, By Bernard-Henri Lévy

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
48 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
13 years ago

@Mette

Rolig nu, Mette. Jeg jokede bare. Der var skam intet hånligt ment med mit indlæg. Jeg skal nok herfra blande mig udenom din og Jannes musik-debat, (men jeg VAR faktisk til den koncert i Skovdalen i juli).

Mette
13 years ago

JensH

Jeg svarede blot på Jannes spørgsmål.

JensH
JensH
13 years ago

@Mette

“I juni var jeg til en koncert i Randlev kirke med Klezmerduo…”

Tænk virkelig. I juli tog jeg en tur til Ålborg og var i Skovdalen og se OneTwo og Dodo and the Dodos. Men sådan er vi jo så forkellige 🙂 Smag og behag, du ved 🙂

Mette
13 years ago

Janne

I juni var jeg til en koncert i Randlev kirke med Klezmerduo og skrev senere om den her på Snaphanen. Meget charmerende, sympatiske og dygtige. Der findes flere cd’ere, kan skaffes via biblioteket. Har lyttet meget til klezmermusik i sommer.

http://www.klezmerduo.dk/Anmeldelser.Samlet.html

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Janne.
Mest typisk er jødisk Klezmer musik.
Prøv til en begyndelse CD’en ‘Goldene Land’ med vort eget danske ensemble ‘Schlechte Kapelle’ (Danica Records). Mon ikke den fås endnu? Kapelmesteren er vist også musikus i ‘Det kongelige Kapel’.

De er dygtige.

Med venlig hilsen
Emeritus

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Peter Buch.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at du er på fastere grund end jeg er, når du ikke føler dig godt tilpas ved min brug af ordet ‘frygt’. Du ved jo bedst selv, hvilken ‘stemning’ du var i, da du skrev. Hvis din hensigt nemlig kun er at beskrive tingenes tilstand som objektivt set utilfredsstillende, afsporer jeg din hensigt en hel del, i samme øjeblik jeg kalder det frygt. Jeg synes, det er helt naturligt, at du reagerer.

Med venlig hilsen
Emeritus

Mette
13 years ago

Janne

Oskar Lindbergs “Gammal Fäbodpsalm från Dalarna”

Den blev jeg betaget af den 16. februar 1992 i Frederiksborg Slotskirke. En koncert med domorganisten i Ribe Mogens Melbye og mezzosopranen Margit Lykke Christensen.

Får jeg flere liv, ønsker jeg mig en pragtfuld mezzosopran.

Janne
Janne
13 years ago

Her i hjemmet hører vi også Jussi Björling og vi griner af at vi ikke kan lade være med at ranke ryggen for sådan en højtidelighed og hengivenhed er der over hans sang. Det bedste synes jeg dog er opera sunget af Maria Callas. Særligt hendes Puccini fortolkninger. “Den lille talentfulde jøde med hinkestenene” Woody Allen har hvis I spørger mig lavet nogle af de bedste film overhovedet. Apropos klassisk musik, så er også blog ejeren Universalgeni begyndt at vise små klip af klassisk musik – denne gang af Chopin. Skønt! Jeg kunne gode tænke mig at høre nogle udgaver… Read more »

Mette
13 years ago

Bruckner.

Jeg er en idiot til at se mine egne stavefejl på en pc. Diskuterede også det med naboen, som skal læse korrektur på en masse. Vi er enige om, at skal det være godt, må vi have teksten ud på papir. Underligt.

Mette
13 years ago

Steen Bruchner og minder om tropevarme og feber klokken halv fire om natten. 🙂 Jeg har opdaget, at du er B-menneske, sagde min nye nabo forleden, og så talte vi lidt om, hvor skønt fredelligt vi har det efter midnat, når fornuftige mennesker sover. Operahuset må kunne bruges til meget andet end opera. Jeg har ikke været der endnu og glæder mig vist mest til at se Eliassons lamper. Henning Larsens vinduesparti havde efter min smag været at foretrække, men sommetider må man jo gå på kompromis. Kan I huske al den virak, der i sin tid var om Amaliehaven?… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Steen.
Mozart, ja. Også ham. Hvilke herlige operaer. Vidunderlig musik som regel til lettere fjollede librettoer.
Tidens stil. At lade publikum se kvindebedåreren Don Juan som latterlig i sine bestræbelser, som ældre og impotent uden flere skud i bøssen sprængte den gængse opfattelse og kom fuldkommen bag på alle. En ren genistreg af så ung en mand som Mozart. Ham, der aldrig satte en overflødig node på papiret (jvnf. Milos Forman)!

Med venlig hilsen
Emeritus

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Emeritus

Jeg ville ikke selv bruge ordet frygt, men Deres tankegang er korrekt nok- det virker absurd at skulle bruge tid på ting der ikke burde have nogen relevans i noget samfund såfremt fornuft, logik og ytringsfrihed havde en rolle at spille.
Måske kan jeg bare ikke lide ordet og begrebet frygt så jeg gør indsigelser over dette.
Burde skrive mere men går i seng.

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Peter Buch. Frygt – er subjektivt opfattet fra tekst og udelukkende min tolkning. Frygt kan opleves og udtrykkes på mange måder både af afsender og modtager. Jeg læser ingen frygt for personlig overlast ind i kommentaren. Som historiker kan man imidlertid sagtens ‘frygte’ for udviklingen, dersom kildematerialet, man søger, håndteres på dubiøst grundlag, tilbageholdes, ikke stilles til rådighed, forfalskes, forsvinder eller ikke længere kan spores, ties ihjel. Frygten for, at tingene ikke går, som som man med rimelighed burde kunne forvente det i retssamfund, er for mig at se hele tiden indirekte til stede i kommentarens slet skjulte utilfredshed… Read more »

Mette
13 years ago

Den her er lettere omskrevet fra “Anthony and Cleopatra” og rettet til herrerne Larsen og Bonnichsen:

“You have kissed away Kingdoms and provinces.”

Først Nemesis og nu latter, der ikke vil holde op. Sov godt. 🙂

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Emeritus

Jeg ville ikke selv benævne min formulering- af at der ikke ville være meget tilbage her, hvis også jurister ganske har forladt fornuft- som frygt, såfremt dette er koblingen, De laver derfra. Jeg synes ikke jeg skriver om frygt- det skulle jeg måske begynde på. Hmm…måske en gyser…eller en helt dagligdags historie med rigtige elementer af frygt ind imellem…hmm…

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Wagner, Wagner, lad mig nu se. Hvad er det nu, han hedder, den lille, talentfulde jøde med hinkestenene. Jo, Woody Allen. Han blev engang spurgt, hvad han mente om Wagner. Woody tøvede et øjeblik, og så kom det meget underfundigt: “Hvis man lytter for meget til ham, Wagner, får man bare lyst til at invadere Polen!” Min fætter er vild med Wagner og besøger Bayreuth af samme årsag. Jeg gør ikke. Med mig har evnen til indlevelse varet så længe, at jeg næppe når det. Musikken er for teutonsk, patetisk, skæbnetung og langstrakt for min smag. Det har intet med… Read more »

PeterK
PeterK
13 years ago

Jeg er kommet lidt sent ind her, men det er noget gedigent vrøvl udviklingskommisær Louis Michell fremfører som citeret i wet tidligere indlæg. Hvis man har papirerne i orden, er der ingen med midlertidig opholdstilladelse der har noget som helst at frygte ved at tage tilbage til det land man kom fra. Min ukrainske kone tager hjem i dag for at besøge familie, og hun vender uden nogen som helst problemer tilbage igen om 2 uger. Hans argument om at man ikke kan arbejde uden permanent opholdstilladelse, er ligeså tåbeligt, og gælder i hvert fald ikke i “xenofobiske” Danmark, hvordan… Read more »

Mette
13 years ago

HelgeD-H Ja, jeg sætter også pris på operaer, men det varede længe med Wagner. Dette hjem var i en årrække splittet mellem to fraktioner. Det ene var wagneruniverset med alt hvad der kunne opdrives af noder, librettoer, bøger og god musik, og der blev også rejst efter operaer på verdens kendteste scener. Det andet var det anglofile segment, der elsker Shakespeares nøgternhed og poesi, foretrak Stratfords-uponAvons scener, klarhed og ligefrem tale og gøs over svaneriddere og dunkle og svulstige germanismer. Når jeg på denne blog læser ordet ”Skåne”, siger det reflektorisk ”Birgit Nilsson” inde i mit hoved og derefter Isolde.… Read more »

Mette
13 years ago

Emeritus Jeg kunne ikke være mere enig, men vil dog lige tilføje, at Hans Gammeltoft-Hansen efter min mening mangler nogle normale bremseklodser, og at dette burde erkendes og tages højde for. Formodentlig er politikerne bange for Gammeltoft-Hansen, for hvorfor skulle fx Venstre og de konservative ellers have tolereret hans ideologiske modarbejdelse af nationalstaten i så mange år? På den anden side er de nu selv med på holdet, så måske løj de altid, når de lod os forstå, at deres mål var at bevare vort land som en suveræn nationalstat, der ikke afgav mere end begrænset og hensigtsmæssig suverænitet til… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Tilføjelse. Min kommentar skal ikke tolkes på den måde, at jeg afviser risikoen for det 1984-scenario, som Peter Buch, Vivi og HelgeD-H ikke kun diskuterer, men frygter. Jeg deler denne frygt. Der er al mulig grund til at være opmærksom på udviklingen, for fremtidsudsigterne er allerede mørke. Der er desværre tegn på, at VORE EGNE i de overnationale organer hvæsser kløerne så småt, før de vendes mod os, som har været her ‘altid’. Regeringen har også fået for vane at vende ansigtet mod Mekka, før den spørger i EU, hvad den må og ikke må. Imens løfter Hans Gammeltoft Hansen… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Vivi og HelgeD-H. ‘…At jeg har valgt at skrive under mit eget navn hænger sammen med at de der evt. vil undersøge hvad jeg foretager mig sagtens alligevel kan finde mig selvom jeg anvender et pseudonym…’ Spørgsmålet er, hvem man beskytter sig imod. Mit principielle valg af pseudonym og ønske om, at andre også beskytter sig på denne måde, er ikke vendt mod myndigheder eller tjenester som PET, men mod ‘galninge’ uden debatkultur og demokratisk forankring. Disse mennesker har kun begrænsede muligheder for at tilsvindle sig adgang til oplysningerne bag vore pseudonymer. En lidt farligere pointe er, at man… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

HelgeD-H At jeg har valgt at skrive under mit eget navn hænger sammen med at de der evt. vil undersøge hvad jeg foretager mig sagtens alligevel kan finde mig selvom jeg anvender et pseudonym. Vi kan ikke gemme os, når vi skriver på nettet. Vi kan heller ikke gemme os når vi låner bøger eller når vi vandrer rundt med vores mobil tændt. Det eneste område der så vidt jeg ved endnu ikke er under overvågning er indholdet af vores Snailmail´s. Men åbningen og gennemlæsningen af folks private breve, der formidles via Posten, er vel kun en lov væk fra… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

@Vivi Andersen – Hørt! Vi mangler bare at få Europol, eller Eurabisk tankepoliti på halsen. Jeg er vidende om at det kan udvikle sig til at blive farligt for dig, mig, og andre at protestere mod den kurs EU har, og for at kæmpe for sin frihed. Før jeg begyndte at skrive til Snaphanen, stod der i mit stjernetegn i B.T. før 22/9 : ” Det du skriver kan ikke trækkes tilbage, du kan blive stillet til ansvar” citat slut. Måske kan du finde dette horskop. Men desuagtet bliver jeg ved med at skrive. Det må være skorpioners trodsighed. Dit… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Vivi Andersen Den danske regering, folketingsflertal eller store medier har aldrig argumenteret for Danmarks nedlæggelse direkte. Uden omsvøb. Der er sommetider brugt omskrivninger om “at sidde med ved bordet” eller “deltage i ansvarligt samarbejde” eller “en masse andet..bla. bla. globalisering…de nye tider…nye stemmeregler…se på vetoretten…bla. bla.” Derfor er der et åbenlyst modsætningsforhold mellem at skildre og diskutere hvad opfyldelse af traktater reelt medfører, og den førte offentliggørelse og mediebelysning af betydningen af rækkevidden af begåede handlinger fra folketingsflertals side. Jeg er blot en tidligere historiestuderende arbejdssøgende, der ikke evner andet end sommetider at gengive hvad medier skriver, og det er… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

“The radical reinterpretation of incitement against Jews by the Chancellor of Justice in Sweden.”

via Ulla Lauridsens blog

Linket kunne sættes ind i selve indlægget om svensk antisemitisme så også de der ikke ser på kommentarer ser det…
Eller bruges som basis for endnu et selvstændigt indlæg på Snaphanen.

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

@Mette – Isoldes liebestod, smuk som en svanesang – sætter du også pris på operaer foruden anden musik ? Isolde kunne også være et velvalgt pseudonym. Hvad siger du til Ringen ? – kampen mellem kærlighed og magt, som varer ialt 14 timer, og er i 4 dele. Wagners ledemotiver, som fremkalder genkendelse, stemning, og følelser. Operaers handlingsforløb og musik som fremkalder følelser, og end da kan få tilhørerne i koncertsalen til at græde. Vesten har et righoldigt skatkammer af kulturminder bygget op gennem generationer: bygningsværker,monumenter, arkitektur, malerier, kunst, litteratur, digte, samt musiske værker foreviget. Foruden Anneliese Rothenberger’s Wilja lied,… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

METTE

Det er flot du læser korrektur på det du skriver.

Men selv et trænet øje som dit kan overse fejl.

Og pyt med det!

Det væsentligste er teksten, som bl.a. fortæller om engagement og den personlige indsats der er ydet for at kunne give sit besyv med om de forskellige emner.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Peter Buch Hvad nu hvis Tyskerne henholder sig til EU-regler som giver adgang til udleveringer mellem EU-lande ? EU-reglerne og lovene står over Dansk lovgivning, vil jeg formode. Men det kan blive meget værre for sæt nu at EUs kommende Partnerlande får adgang til samme ? Så er det i hvert fald afgang for Seidenfaden og tegnerne til domsfældelse i Amman. Europæiske borgere de måtte ønske at retsforfølge for krænkelser af deres islam, Allah og Muhammed kan aldrig vide sig sikker. Durban II skal lægge op til at tvinge de Vestlige/Europæiske lande til at vedtage regler og love, der forbyder… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Der vil nok altid være små-autistiske der bemærker at H.H. Holst vist burde være H.V.Holst i sidste linje i afsnittet under overskriften “Salman Rushdie…”.
Sagen om tilbageholdtes udlevering til Tyskland, for noget der muligvis er ganske lovligt i Danmark, er ved dansk domstol, efter anke er indgivet endnu ikke afgjort, så vidt jeg forstår tingene.
Hvis der er nogen fornuft tilbage vil tilladte gerninger i Danmark udført i Danmark ikke medføre udlevering.
Hvis al fornuft har forladt OGSÅ den ganske juridiske afdeling i dette spørgsmål synes der ikke meget tilbage her.

Mette
13 years ago

Ak, det gør jeg, Vivi. 🙁

Mette
13 years ago

Kære Emeritus Tak for at opremse nogle af kalamiteterne, min undskyldning var til alle. Eller jeg skulle måske hellere skrive kære Phantom of the Opera. Sæbe, forstås. Så vil jeg være Isolde, for selv om hun dør langsomt og giftigt, er det er da i det mindste smukt og i en god sags tjeneste. Sådan da, og Irland gjorde mig euforisk. Er jeg ikke eksisterende. Hvor nænner du! På den anden side ville jeg af og til ønske, at jeg havde slettet mine spor noget bedre. Sket er imidlertid sket, og i hovedsagen har du sikkert ret. Men når jeg… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Kære Mette og Emeritus.

Når der optræder stavefejl er det temmelig let at se forskellen på om disse er fejl og ikke fremkommet på grund af manglende kundskaber.

Desuden går det af og til hurtigt og desuden er muligheden for at korrigere en evt.fejl ikke-eksisterende, når først der er trykket på post comment.

Hvor mange af Jer læser det I skriver igennem, for at finde evt. skrive-og stavefejl, før på det I sender det afsted ?

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Mette. Du undskylder for stavefejl og dårligt sprog. Tænker du på slåfejlene ‘eget’ i stedet for ‘ejet’ og ‘demokartisk’ i stedet for ‘demokratisk’? Hæ, hæ. Hvem retter du undskyldningen imod. Mig eller alle? No problem. Vi, som skriver her, befinder os alligevel i et tomrum, hvor ingen kan se os – i glemte katakomber dybt nede under virkelighedens verden. Ingen lægger mærke til os eller til vore fejl. Vi findes ikke. Vi er virtuelle skygger i cyberspace, som ingen bekymrer sig om. Præsentationen af vore tanker er til gengæld nærmest øjeblikkelig. Responsen ofte kun den næste kommentar borte. Det… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Endnu en folkeskole med kun halal mad:

http://politiken.dk/indland/article580629.ece

Den burde ikke mere være en del af folkeskolen men kaldes det den er, en halal skole.

Helt urimeligt at skattekroner skal gå til halalkød i folkeskoler.

Mette
13 years ago

“vi er alle jøder for islam”, skrev Emeritus.

Sandt nok, og det fællesskab deltager jeg gerne i.

Når det nu ikke kunne være anderledes, end at vi troppede op til Olympiaden i Kina, var det da altid en fjer i hatten, at vore sportsfolk sikkerhedsmæssigt blev blev behandlet som israelerne (og amerikanerne). Et er at være til grin for vore egne principper om menneskerettigheder og med landets kronprins og kulturminister konstant grinende i spidsen. Noget helt andet at være en tandløs nar.

I øvrigt undskylder jeg stavefejl og dårligt sprog i mit foregående indlæg.

Mvh.

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Vi er alle jøder for Islam.

Det gør virkelig ikke den store forskel om du er dansker, hollænder, europæer kristen eller jøde.

Jøderne bliver bare nævnt i særdeleshed, hver gang vi andre vantro nævnes i almindelighed.

Vi er alle vantro, så enkelt er det, og Islam har et horn i siden på os alle.

Resten er ligegyldige detaljer.

Med venlig hilsen
Emeritus.

Casper | Borgerlig bums

Glimrende at du tager den svenske antisemitisme op. Sverige er nemlig netop væsensforskellig fra Danmark i hele den debat. Danmark var (på en andenplads efter Bulgarien) det eneste land der reddede jøderne under tysk besættelse, så vor historie er noget anderledes end i størstedelen af Europa, hvor man er tynget af historisk skam. Det forklarer en stor del af den forkrampede politiske korrekthed over for indvandring, som vi ikke har i Danmark. Det er et faktum at der har været forbindelser mellem Sverigedemokraterne og forskellige højreekstreme grupper, bl.a. personer som er skiftet frem og tilbage fra nazi-lignende grupperinger. Det har… Read more »

Mette
13 years ago

Ang. jøder og skolegang. I mine skoler var jøder ikke sjældne, og i de år, hvor der var skolegang om lørdagen, gik de i skole som alle andre børn. De deltog også i religionsundervisningen og adskilte sig i det hele taget ikke fra andre danske børn i optræden og handlemåde. DE VAR DANSKERE og omtaltes aldrig som jøder. Jeg har i tidens løb kendt masser af jøder, og disse civiliserede forhold har været min altoverskyggende erfaring også i samvær med voksne jøder,hvadenten de boede i Hongkong eller New York eller som Jo i Joburg. Min søn boede i et år… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

@Thomas Bolding Hansen

Helt enig. Det kan vist kun være arbejdsgiverne som økonomisk set skulle være interesseret i en ny gang masse-import af ufaglært arbejdskraft. Det paradoksale er, at de eneste arbejdsgiverne kan regne med støtte fra er multikultierne på venstrefløjen, som dogmatisk er tilhængere af al ikke-vestlig indvandring, dog ud fra andre motiver end arbejdsgiverne.

Thomas Bolding Hansen
13 years ago

Ja og det giver så meget mening, på et tidspunkt hvor de lande som har en arbejdsløshed under 5 procent kan tælles på stort set en hånd og udgør de mindste i EU. http://en.wikipedia.org/wiki/Image:EU_unemployment_march_2008.svg Og et land som Danmark mangler ikke reelt arbejdskraft, vi mangler at afskaffe efterlønnen og få tilbage på arbejdsmarkedet de over 20 procent af arbejdsstyrken som er på efterløn, på bistand, arbejdsløshedsunderstøttelse, aktivering, plus nogle af dem vi kasserede uden anden grund end der jo ikke var mangel på arbejdskraft, i sin af førtidspensionister, der har vi en reserve af udrangerede mennesker som bare går til… Read more »

Pølsen
Pølsen
13 years ago

Så er bogen om Muhammeds ni-årige barnebrud Aisha udkommet i USA:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/300082:Kultur–Bogen-om-Muhammeds-barnebrud-er-udkommet

JensH
JensH
13 years ago

OT: Nok er de verdensfjerne i EU-systemet i Bryssel, men EU’s udviklingskommisær, Louis Michell, må siges at høre til en af de virkelig hårdt ramte når det kommer til realitetsfornægtelse. I forbindelse med åbningen af det nye immigrationscenter i Mali, som grundlæggende tager sigte på at gøre det nemmere for illegale immigranter at komme til Europa, (hvem i alverden får sådan en vanvittig ide??), udtaler Louis Michell: “Moderne migrationspolitik bør ikke handle om at forhindre afrikanere i at tage til Europa. Det er helt urealistisk. Modtagere og afsenderlande skal i stedet blive bedre til at se fordelene ved migration,” siger… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Det er da muligt jeg ikke bemærkede hvem der var mødt!
Eller de jøder jeg kendte ikke var så meget jøder at de holdt fri om lørdagen.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Lørdagsfri i skolerne indførtes 1. august 1970. Jeg kan godt huske det og var selv i skole dengang.
Jeg husker til gengæld intet om der var omtale af at jøder ikke gik i skole om lørdagen før lørdagsfri indførtes.
Var det ikke sådan at det kun var på den jødiske skole, jøders lørdagsfri reelt praktiseredes før lørdagsfri indførtes, sådan at jøder i andre skoler bare fulgte disses skemaer?

48
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x