31
dec
Seneste opdatering: 8/11-11 kl. 1044
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

nyt__r_0081Selv uden et folketingsvalg, uden længere  udenlandsrejser, bortset fra en fotoekskursion til Malmø  og mindre fodrejser på Sjælland,  og kun med en mini – Muhammedkrise, blev 2008 begivenhedsrigt. Først og fremmest blev vi to i stedet for en,  et virkeligt fremskridt som indebærer yderligere muligheder i fremtiden. Vi kan følge sporene fra årets kardinalpunkter i foto og video bunken.

I februar kom vi til at spille en ufrivillig rolle. Da  samtlige  store  dagblade i Danmark genpublicerede Muhammedtegningerne i solidaritet med Kurt Westergaard, gik bla. Hitzb ut Tahrir på gaden. Med i demonstrationen gik talsmanden for islamisk trossamfund, Kasam Ahmad, der en uge forinden havde  afsværget enhver forbindelse  med HUT. Vi opdagede ham på Sankt Hans Torv, fotograferede ham, bloggede  billedet og sendte det til 180 grader. To dage senere  opdagede  Jyllands Posten, at de også havde ham fotograferet hvor han ikke  burde være, og en uge  efter var han historie som talsmand. Vi beklager faktisk dybt tabet af  Ahmad, der tit var i TV og true med det ene eller det andet, og aldrig satte en fod rigtigt.  Vi skal ikke  gentage  vores  indgriben i virkeligheden.

Også i februar besøgte Michael Ledeen København, for at tale med irakiske parlamentarikere. Det blev til fotos ved et interview som Torben Hansen og Lars Hedegaard havde.

Den 19. februar fremlagde Kim Møller sin bog i Trykkefrihedsselskabet. Det var ved den lejlighed jeg fra nogle af de tilstedeværende  fik den varige mistanke, at man går syv  år på universitet, for at lære at sige  kontekst i stedet for sammenhæng og for  at kunne tale sort, når det behøves.

Den 10. marts foredrog Ibn Warraq på Vartorv, på et – kan man trygt  sige, med  salig Hartling i erindring – højt intellektuelt niveau og helt  uden at tale sort. Bagefter var der middag med  mange notabiliteter, blandt andet den endu mere  hemmelige Fjordman fra Norge, hvis navn jeg skyndte mig at glemme allerede første gang jeg mødte ham.Document. no var i København, og havde  den elskværdige professor Skirbekk med, en af de intellektuelle Norge  burde  skønne virkelig på.

Den 16. marts fremlagde  Kai Sørlander sin seneste bog “Et forsvar for Rationaliteten” ved et foredrag i Helsingør Domkirke.  Også klar tale, selvom Peter Kemp ikke synes det.

Den 22. maj fik Kurt Westergaard Sappho prisen ved et arrangement i Forfatterforeningen. Høj og lav var mødt frem for at vise solidaritet. Det var inden Karen Thisted  og andre “var dødtrætte  af ham”, og antydede at han mere  eller mindre selv var skyld i,  at have  måttet  flytte bopæl ni gange.

1. juni besøgte Geert Wilders København og talte på Christiansborg og holdt en fyrre minutter lang, afbalanceret og klar tale. Kun DF politikere  turde møde  op, ingen borgerlige politikere. De har åbenbart  så travlt, at de  må forlade sig på underinformerede spindoktores råd : “Han er  kontroversiel, hold jer fra ham. I får snavs på jer. ”  Ejvind Vesselbo gjorde sig særlig idiotisk bemærket.

3. juni filmede  vi Kvinder for Friheds temadag på Christiansborg

5. juni var der et glimrende  grundlovsmøde på Nationalmuseet: Kasper Støvring og Henrik Dahl,  akademikere der kan tale konkret, en RUC professor Warming, der talte det sædvanlige Mandarin-sprog og Hans Hauge, der er en særlig blanding: han er langt  mere entertainer  end mandarinerne. Hauge er til fals for en fyrig formulering,  men der har vi ikke noget at lade nogen høre selv.

Den 19. juni var Daniel Pipes på et lynvisit i Forfatterforeningen og holdt det kun alt for aktuelle  foredrag “The threat towards Israel”.

I sommerferien i juni  besøgte  Diana West og Paul Belien København på hendes  Europa-rundrejse. De interviewede bla.  vagthavende  DFér, Morten Messerschmidt.

Midt i juli tog vi vores sædvanlige morgentur for at dyrke  den københavnske højsommer. “Det Nordiske Lys IV“.

Den 21. september deltog Lars Vilks i  et seminar på Borpus  Højskole sammen med  bla. Tina Magaard, Jens Martin Eriksen og Frederik Stjernfeldt. Selvom  Eriksens indlæg  var interessant, tilbagestod det indtryk at det,  der ligger  danske intellektuelle mest på sinde, er at udgrænse sig fra alt hvad der kan mistænkes for at have sammenfald med Dansk Folkeparti.  I den henseende er Vilks ingen typisk intellektuel,  han er fløjtende  ligeglad med  hvad andre tænker  om ham,  og han virkede da også noget malplaceret i forsamlingen af sidesteppende æggehoveder. Jeg fik hilst på Jon Eirik og Sara Amzeh Rasmussen fra Norge. Hun er  også alt det, hun ikke må være og temmelig ligeglad.

Den 25.  september holdt Morten Uhrskov et foredrag i Forfatterforeningen i anledning af udgivelsen af sin nye bog “Et delt Folk”, et jættearbejde og en dokumentation fremtidens  historikere kommer til at få god brug for.

Den 21. november var Bruce Bawer og Henryk Broder i Forfatterforeningen i en livligt og veloplagt debat om europæisk antiamerikanisme og i anledningen af Bawers bog på dansk “Sov sødt, Europa”. I forsamlingen var blandt andet Paul Belien igen samt forfatteren fra Gates  of Vienna, El Inglés, som tilbragte et par dage hos os.

Den 28. november interviewede Sveriges Radio Lars Hedegaard i anledningen af hans og Kurt Westergaard bog og opstandelsen om hans  fyring fra Berlingske. De bragte  70 sekunder. Vi bragte  26 minutter og transskription.

Det var i ultra korthed  året 2008. Man ville være et utaknemmeligt  skarn, hvis man kedede sig som blogger i København, og det er vi bestemt ikke.  Men “Vi holder  af hverdagen”, som Dan Turell skrev, og dem er der jo flest af. To mand kan ikke udgive en selvskreven fritidsavis,  det siger sig selv. Derfor  er hverdagen på bloggen da  også blot aftryk af, hvad vi alligevel har læst, og ikke mener  læserne  umiddelbart vil få at se andre steder. Alligevel kan man godt af og til synes, at man burde  læse lidt mere og skrive lidt mindre, når man nu tillader sig at mene  noget. Til gengæld har vi den luksus, at der er meget vi ikke  behøver mene noget om. Global warming, omskæring af smådrenge, og andre uoverskuelige emner, vi ikke har forstand på.  Til gengæld er vi glade for, vi endelig fik tilsluttet kommentarfunktionen. Som tidligere  skrevet er der folk derude, der mere end kan fylde  vores huller ud.

Politiske kandestøbere gætter  i disse  dage på, hvad der  vil ske i 2009. Vi forsøger at holde os til at beskrive hvad der er sket, ikke at fremtidsfabler nødvendigvis er kedelige, tænk på  El Inglés, “The Danish Civil War”.  Godt nytår fra Snaphanen til alle læsere, kommentatorer, skribenter og tippere !

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
WilliamJansen
13 years ago

Tænkte at følgende ville interesse denne dansk/svenske blog. På moment.dk, job-id: 77611, forventninger til ansøgeren

– har gode engelskkundskaber, da du også ringer til kunder i Norge, Sverige og Finland

Det er sgu’ da sørgeligt, at de ikke søger gode svensk og norsk-kundskaber. Der må da være nogen ansøgere der kan.

li
li
13 years ago

Godt Nytår, og tak for en god blog.
Lad os nyde ytringsfriheden, mens vi endnu har den.

barfbag
barfbag
13 years ago

Godt nytår! Tak for det enorme (hobby)arbejde, som udføres på denne fremragende blog. Blogge som denne, bl.a. Uriasposten.net, udfylder nogle af de enorme huller, som MainStreamMedierne efterlader pga. disse mediers totale mangel på rapportering om problemområderne mht. udlændinge og indvandringen. De kendsgerninger og informationer, der dokumenteres på denne og øvrige blogge virker som et blodtrykssænkende middel på mig og som en ventil for min undren over den (mangel på/ensidige) rapportering, jeg igennem nu foreløbig over otte (8) års sygdom næsten har været tvangsindlagt til at iagttage hos MSM. Forsøgte selv at dokumentere vha. URL-internetadresser informationer mht. udlændinge/indvandrerkriminalitet mm. Det var… Read more »

Fritz
Fritz
13 years ago

Godt Nytår, og tak for det store arbejde.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Godt Nytår!

Pas på Jer selv.

Peter

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Godt Nytår – og tak for indsatsen i det år, som nu er gået!

Emeritus.

Andersen
Andersen
13 years ago

Året har været rigt på oplevelser både for Snaphanen og mange af os andre, men vi er stadig i de første af kulturkampens stadier og modsat Sven Ove Gade, der igen har en læseværdig klumme i dagens Jyllandsposten, mener jeg ikke, at finanskrisen blot er et overgangsfænomen. Desværre tror jeg, at vi må forberede os på, at fremtiden kommer til at kræve meget mere af os og under langt mindre favorable forhold, hvor det gælder om at vælge både venner og fjender med omhu. Det mærkes allerede ud i forretningslivets ydmyge udkanter og har længe været en realitet i centrum.… Read more »

Crass Børsting
Crass Børsting
13 years ago

Hjerteligst i lige måde GODT NYTÅR og bliv ved!

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

HelgeD-H tager hatten af for Blogmasterne for at drive denne side. -Det er også et stort arbejde i gør. Og i har nået meget. Yderligere kommentarer hertil kan jeg skrive i en særskilt e-mail. På sidste dag af 2008 kan gøres status over året der gik: HelgeD-H kom til med sin første kommentar på Snaphanen d. 21. september, og det var den aften DF og regeringen måtte lave en ny udlændingeaftale, ovenpå EU-underkendelsen af Danmarks udlændingelovgivning fra 2002 til 2008. -Bestemt ikke rart for DF, og også et dilemma for DF. Og også til stor sorg for andre end mig!… Read more »

Fine Line
Fine Line
13 years ago

Godt nytår og tak.

Per N
Per N
13 years ago

Kan kun sige at det er en fornøjelse at læse din blog, i gør et Jætte arbejde, og det skal i have meget stor tak for, samt at i har vidioer, fra jer selv, en af jer (jeg gætter på sten) er kvik til at dokumentere en tid hvor vi er under angreb, aldrig har det været vigtiger at holde et spegl op for samfundet, vel ikke været vigtiger siden W2.

Rigtig godt Nytår til jer og alle der bevægere sig herinde.

Johansen
Johansen
13 years ago

Det er et prisværdigt arbejde, som snaphanerne har udført i 2008. Det sætter jeg stor pris på. Fortsæt endelig den gode stil og godt nytår til jer. 🙂 Måske nogen kan hjælpe mig? I dag har jeg forgæves forsøgt at få af- eller bekræftet, at det var fagforbundet 3F som var medarrangør af den anti-israelske demonstration foran den israelske ambassade forleden. Jeg kan ikke få noget svar hverken hos fælles fagforbund 3F eller hos Berlingske.dk, da de medarbejdere der ville kunne svare ikke er til stede. Har nogen mon et bud på, hvem 3F kan være, hvis det ikke skulle… Read more »

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x