13
feb
Seneste opdatering: 14/2-09 kl. 2230
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

muzzammilhassanDer er ikke noget mere pædagogisk og apologifjendtligt end virkeligheden som den udspiller sig uden for enhver kontrol. Det er derfor de prøver at gøre budbringeren af de dårlige nyheder til problemet, derfor Geert Wilders kaldes hadefuld når han gengiver andres had. Her har vi nu en mand af den slags som medierne i deres kritikløshed elsker: En ‘moderat muslim’ der vil ‘bekæmpe negative stereotypiseringer af muslimer’, og laver en tv-station til det samme formål. Et eller andet går galt i ægteskabet, og det ender ikke bare som almindelige husspektakler eller familietragedier nu engang ender, nej, manden hugger hovedet af konen.

Det er en særligt grotesk historie, men den afspejler noget generelt i sværmeriet for den mytiske enhjørning ‘den moderate muslim’, nemlig at moderation ikke nødvendigvis er udtryk for en udvikling og en virkelighedsopfattelse der er lagt bag én. For nogle, som Ayaan Hirsi Ali og Wafa Sultan, er det naturligvis, men de vestlige lande begår en alvorlig fejltagelse hvis de naivt antager at moderation er en statisk størrelse. Hvad værre er, så er der ingen måde at skelne endegyldigt moderate fra potentielle revertitter (som eks-musikeren Slimane Abderrahmane), og selv hvis der var, ville der kun være ét eneste politisk parti der ville handle forebyggende ud fra denne sondring (LFPC).

Bridges TV founder and Chief Executive Muzzammil Hassan founded the TV network in 2004. According to a Reuters story at that time, “his wife came up with the idea in December 2001 while listening to the radio on a road trip.”:

“Some derogatory comments were being made about Muslims that offended her,” Hassan told Reuters ahead of Tuesday’s launch. “She was seven months pregnant, and she thought she didn’t want her kids growing up in this environment.”

So he founded Bridges TV to combat negative perceptions of Muslims. New York: Founder and CEO of Muslim TV channel beheads wife

Orchard Park police are investigating a particularly gruesome killing, the beheading of a woman, after her husband — an influential member of the local Muslim community — reported her death to police Thursday. Police identified the victim as Aasiya Z. Hassan, 37. Detectives have charged her husband, Muzzammil Hassan, 44, with second-degree murder. […] Muzzammil Hassan told police that his wife was at his business, Bridges TV, on Thorn Avenue in the village. Officers went to that location and discovered her body […]. Prominent Orchard Park man charged with beheading his wife

Dagen derpå

Geert Wilders diskuteres på  BBC Newsnight. Bemærk parlamentmedlemmet Liam Byrne, der gør sig uhjælpeligt til grin i forsamlingen midt i filmen. And just look at those we HAVE let in…….. Og så har de sandelig et “Respect Party” i England, det vidste jeg ikke, med klud på det syndige, kvindelige  hår. Det blir´den næste døgnflue i Damark, Tøger, Bundegaard, Simon Emil, Jørgen Poulsen og Engelbreth, hele Mette Winge syndromets nye chance. Ideen hermed vidergivet gratis. Der er stadig varm luft på “midten”, som kan fyldes ud med ægte, anstændig substans. Og mere  her: Lord Ahmed on Dutch TV: Taken out of context. Hvor er det hørt før ?  Nå, jo. Også om alle de skrækkeligt fundamentalistiske jøder, buddhister og kristne, oh ve og klage, det er deres skyld vi har en terrorlov vi  har måttet bruge tre gange på tre år. Vi skulle have  haft den for 400 år siden, da  de første jøder kom til Danmark. Lord Ahmed er, for at citere Pat Condell, en komplet idiot, der fører sig frem med vanlig, muslimsk trusselskultur.

Møllen kværner

På bara tre dagar har tre personer brutalt fått sätta livet till i Västsverige. Senast i går sköts en man ihjäl utanför sitt hem i Brålanda i Dalsland.

– Mord är väldigt ovanliga händelser. Det är bara en ren slump att de lagt sig i ett kluster på det här sättet, säger Sven Granath, utredare på brottsförebyggande rådet till GT.” Mord som lagt sig i kluster!- Det var ett väldigt ruskigt mord.Brå: – Nja, det är inte så farligt som det ser ut, det är bara ett kluster. ”Tre döda – på tre dygn (kluster= klynge, bundt)

“Den nye generation støtter ikke frihedsrettighederne”

CEPOS-notat: Muslimske nydanskeres holdninger til de liberale frihedsrettigheder

Danmarks Statistik har for CEPOS gennemført en meningsmåling blandt 2.792 danskere, herunder 1.710 første- og anden generations indvandrere fra muslimske lande. Målingen giver et indblik i første- og anden generations nydanskeres holdninger til en række værdipolitiske spørgsmål. I dette notat stiller vi skarpt på nydanskernes holdninger til demokratiske værdier som ytringsfrihed, retsstat, ligestilling og personlig frihed. Ved hjælp af en statistisk analyse er det muligt at isolere gruppen af nydanskere, hvis holdninger ligger langt fra liberale, demokratiske normer.

Med afsæt i meningsmålingen kan vi sige en række ting om gruppen af nydanskere med udemokratiske holdninger. For det første er der en relativ stor andel af nydanskerne, som på nogle områder har holdninger, der er i modstrid med de liberale frihedsrettigheder. Omvendt er det en relativ mindre andel, kun godt og vel en tiendedel af den samlede gruppe af nydanskerne, som konsekvent har holdninger, der er i strid med de liberale frihedsværdier. For det tredje viser analysen, at mindst lige så stor en andel af indvandrere som efterkommere har holdninger, der ikke er i overensstemmelse med de liberale frihedsrettigheder. Den nye generation støtter således ikke i større grad frihedsrettighederne, end deres forældre. PDF , to sider.

Sandheden er “fremmedfjendtlig”

Immigrationsfakta – Samhällsinformation till hushåll. Demografi – inflöde och nativitet. År 2006 invandrade 95.750 personer till Sverige, vilket då var rekord, det högsta antalet något enskilt, år sedan mätningarna startade år 1875. År 2007 slogs rekordet igen och 99.485 personer invandrade. Elva procent av samtliga asylsökande tillindustriländerna sökte sig 2007 till Sverige (UNHCR:s statistik innefattar 51 länder).Massinvandringsfakta –  viktigt flygblad! Som PDF eller Word

The root cause of Jihad

“Nearly every Moslem country practices polygamy, which produces a perpetual shortage of marriageable women. Young men are rarely ever in the presence of young women in social situations. Nearly all marriages are arranged, often to cousins. Differences in wealth aggravate this inequality, since suitors are expected to pay a bride price, the hallmark of polygamous societies. This is why women are veiled and hoarded by their families — because they are valuable commodities.

As a result, every Islamic society has a large surplus of young males whose frustration and anger must be redirected. Jihad is the ideal solution, preferably exported. Every Moslem regime has an uneasy relationship with its young Muslim fanatics, who must be carefully pointed toward the West lest they turn on the regime itself.” American Spectator, Rehabbing Jihadists

“Double Dutch”(Video: Costello, New Amsterdam, 1980) (BBC interview med Wilders, 11 min. Whatever happened to free speech?)

LET’S get this right then: Labour have allowed every Tom, Dick and Abdul into Britain in the past 11 years.
There are more foreign criminals in our prisons than you could shake a Nintendo joystick at and we have had protests and effigies burned on the street for everything from a book that no one has ever read or understood, to cartoons that weren’t even funny, let alone published in this country.

After having 52 people slaughtered on 7/7, we spent millions on roadshows and diversion projects to keep young lads away from extremism. However, at the same time Labour allowed Muslim hotheads to preach death to the infidels on the streets of London, stirred up by radicals such as Abu Hamza. And then… far-Right crackpot Dutch MP Geert Wilders, who has the dodgiest haircut since Michael Fabricant, is banned from entering our green and pleasant land because he wants to show a 17-minute film that slags off Islam.

Home Secretary Jacqui Spliff, who reacts with the speed of a dead sloth when it comes to deporting preachers of hate, was quicker off the blocks than Dwain Chambers in deciding to ban Wilders’ entry into the country.

But hold on a minute, Spliffy. Did he want to show it at the local multiplex or at a far-Right political gathering which could have led to riots on the streets of the capital?

No, he wanted to show it in the mother of all parliaments, the guardian of democracy and free speech itself, the House of Lords — and the screening went ahead last night anyway.

Now, I haven’t seen the film, just like I haven’t read the Koran. And I haven’t got any intention of doing either in the near future.

Why? Because I am simply not interested. As far as I’m concerned, in a mature democracy such as ours you should be free to worship who you like and criticise any belief structure you fancy as long as you don’t incite hatred.

I don’t know about inciting their Lordships — from what I’ve seen he would have a job to wake most of them.

I can’t see them running amok in the streets.

We are a tolerant nation, it’s one of the things that make Britain great. But tolerance is a two-way street and I wonder whether some understand this.

Lord Ahmed, who is allegedly leading the protests, is the same man who invited an al-Qaeda fundraiser into Westminster to hear his side of the story of his detention by the British authorities.

Then I could mention the suicide bomber sympathisers and homophobic preachers and reggae performers that people like Ken Livingstone and Labour have allowed into the country over the past few years.

I smell double standards here and I can clearly hear the shrill whistle of appeasement to a vocal minority community.

This is a highly dangerous tactic in a country where home-grown extremist elements have already succeeded in killing 52 innocent Brits of all faiths.

Instead of getting the flags, effigies, placards and mob mobilised, surely those who feel they may be offended by this short film should take the chance to watch it.

Then, in true British fashion, debate the merits or failings of Wilders’ opinion against their interpretation of their faith.

We might learn something.  The Sun, UK

En såkaldt borgerlig svensk avis ,og deres “borgerlige” kommentator, er en studie i at holde tunge lige i munden. Det lykkes lige akkurat.

GoV:  Wilders Fever in Denmark

Diana West is live-blogging on Wilders in the UK

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
35 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] skal mere til end en glatbarberet hage og en glamourøs hustru. Vi fortalte forleden om grundlæggeren af tv-stationen Bridges TV, der endte med at halshugge sin kone. Stationen var […]

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Ivan Broe.

Det er vel heller ikke Wilders meninger, du skal æde råt, Det er efter min mening alt rigeligt at du forholder dig til de kendsgerninger, han er i stand til at hale frem af fortielsen, virkelighedsfornægtelsen og manipulationen. Det er vel strengt taget også den strategi, du har valgt. ‘Skatten’ medregnet som bonus.

Med venlig hilsen

Ivan Broe
Ivan Broe
12 years ago

Jeg ved ikke hvor enig jeg altid er med Wilders; men vi har ikke noget alternativ til at træde op imod islamiseringen af Europa. Derfor har jeg pålagt mig selv en Jizya – en særskat på 50 Euro.hver måned til hans frihedsparti. 3. portion er netop afsendt 🙂

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Korrektion: ‘…Ulla Østergård hans modstykke…’ I stedet for ‘…hans…’ skulle der have stået ‘…Naser Khaders…’
– ‘hans’ viser meningsforstyrrende tilbage til Anders Samuelsen, og ham var hun bestemt ikke noget modstykke til.

Beklager

Emeritus
Emeritus
12 years ago

‘…At de tre klovne(r) skulle brænde for en idé er svært at få øje på og vidner om, at tiden er fuld af store ord og små politkertanker og katastrofale -handlinger…’ Meget enig, Magga. Dokumentaren fremstår som en tåkrummende soap-opera. Plottet var, som jeg oplevede Guldbrandsens dokumentar, at de tre udbrydere havde modtaget en fantastisk, folkelig gave. Det gjorde de tre aktører euforisk lalleglade, men på intet tidspunkt afslørede de den nødvendige respekt eller ydmyghed over for opgaven, der ventede. Ingen af dem viste ægte interesse for gaven som sådan. Kun hvad den kunne bruges til! De ville forme gaven… Read more »

Magga
Magga
12 years ago

Steen “Jeg så dog dokumentaren om Ny Alliance her iaftes, og dens aktører overgår dog alt, hvad min fantasi nogensinde ville række til. Men nu er den samling slapstick klovne næppe professionelle ” JO, Jo, jo, det er de efter dansk politikerstandard, og det er det, der er det mest forfærdelige ved den film. Den udstiller dansk politiks lave og uprofessionelle niveau og overgår vore værste anelser. Niels Lillelund skrev det i sin anmeldelse af filmen, og jeg tror ham. De fleste fjoller overfladisk rundt på Christiansborg og går derfor fra den ene hovsa-løsning til den næste og tænker mest… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Steen.
Jeg skal love for, at du med får ord nuancerer billedet af opportunisten og den drevne politiker AFR . Men AFR er virkelig meget dygtig, ingen tvivl om det, og det må efterhånden være tydeligt for enhver, at ingen herhjemme kan måle sig med ham.

Men jeg havde nu alligevel i min grænseløse naivitet håbet, at han var en lidt mere værdifast mand – især når man tænker på, at det var ham, der startede værdikampen.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Kimpo.

Tak.

Med venlig hilsen

Kimpo
12 years ago

God observation, Emeritus. Det er lige netop det som skiller Pia K og Gert W.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Megen erkendelse kommer drypvis og trægt. Tag nu Wilders. Hvad er der galt med ham, som ikke er galt med Wafa Sultan og alle de andre? Jeg har funderet en del over, hvorfor Anders Fogh ikke kan med Wilders og dog går ind for ytringsfriheden inklusive de tolv satiriske tegninger og lever fint med Pia Kjærsgård. Det har på mig virket selvmodsigende og gådefuldt. I går kom jeg så til at skrive ‘and so what’ her på tråden. Af en eller anden grund kunne jeg mærke, at jeg ramte ved siden af. Alt kommer af, at jeg er lidt tungnem.… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Geert Wilders II. del. Om ‘højreekstremisten’, Geert Wilders kan man sige, at det mest ekstreme, han har sagt, er at kræve Koranen forbudt. Men er det højreorienteret at frygte en totalitær ideologi, som jo er hans projekt at gøre noget ved? Sludder og vrøvl. Det projekt gør ham overhovedet ikke højreorienteret. Anders Fog lægger jo luft til ham. Hvem hæfter i det hele taget den etikette på ham? Hvem definerer, hvad han er? – Politiker, ja, det er han – selvindlysende. Højreorienteret? Det er vel den skråsikre etikette, som den europæiske venstrefløj hæfter på alle, som mener noget andet end… Read more »

Johansen
Johansen
12 years ago

Emeritus Det er da uhørt, hvis det de fører de israelske varer under andre landes navne. Jeg har dog set sharonfrugter flere steder, hvor der tydeligt stod at de var fra Israel. I øvrigt så er jeg enig med dig i dine betragtninger om Geert Wilders. Jeg er også forundret over, at man bliver ved med at kalde ham højre-populist, ekstrem højreorienteret, hadefuld og andre lignende stigmata. Han vil forbyde koranen, det kan vi ikke have. I Holland er Hitlers “Mein Kampf” forbudt. Wilders synes, at Koranen er en fascistisk bog på linje med Mein Kampf. Men hvad er det… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Johansen.
Vi har spurgt i Føtex bl.a. om de ikke fører israelske produkter i butikken, for vi kan ikke finde nogen. Jo, det gjorde de da, men viste dem ikke frem. Der kommer en del indvandrere i afdelingen, så de varer, der måtte være i butikken, optræder formentligt under andre landes navne.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Din kommentar af 20:45 løser for så vidt problemet mellem os. Vi har talt forbi hinanden. Det kan ikke undgås, men løses.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til almindelig opklaring: ‘…Og så har de sandelig et “Respect Party” i England, det vidste jeg ikke, med klud på det syndige, kvindelige hår. Det blir´den næste døgnflue i Damark, Tøger, Bundegaard, Simon Emil, Jørgen Poulsen og Engelbreth, hele Mette Winge syndromets nye chance…’ Dette er ‘konteksten’ hentet i Snaphanens post, som indleder denne tråd. Syvende sidste ord i citatet er: ENGELBRETH. Jeg associerer på navnet med et APROPOS: nemlig ham nævnt, kommer jeg i tanker om de to lister, hvor han figurerer i personlisten. Nu er det, jeg spørger dig Johansen: Hvad er det for argumenter, jeg er løbet… Read more »

Johansen
Johansen
12 years ago

Emeritus

Jeg er vist ikke helt med på, hvad du referer til.
Jeg kommenterede på interviewet med Lord Ahmad på hollandsk tv.

Johansen
Johansen
12 years ago

Det er beskæmmende med alle de folk og foreninger, som støtter Boykot Israel kampagnen. Det tager jeg skarpt afstand fra.

Personligt så går jeg altid selv efter de israelske frugter og grøntsager, når jeg kan vælge. Pomelo (parmella på hebræisk) som er min yndlingsfrugt, kan jeg dog sjældent finde med Israel som afsender i danske supermarkeder. De smager fantastisk, når man plukker dem direkte fra træet. Uhm.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Johansen.

Hvad i himlens navn, snakker du om. Alle, der kender mig – også her på Snaphanen véd, at er der noget jeg ikke løber tør for, så er det argumenter. Det forholder sig på en anden måde, end du tror.

Somme tider kan det være et problem for mig at vide, hvad jeg skal mene. Sådan et problem sidder jeg med nu. Steen har ikke svaret, og dig forstår jeg kke.

Johansen
Johansen
12 years ago

Det her med at sige, at noget af taget ud af en kontekst, det er bekvemt at bruge, når man løber tør for argumenter. Det er meget nemt gennemskueligt.
Der er desværre mange som slipper afsted med det incl. denne lord Ahmad og Bæk Simonsen.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Jeg må endnu engang spørge mig selv, hvad det er, der får europæiske kommentatorer til med bevidstløs skråsikkerhed at anbringe Geert Wilders på den yderste højrefløj? Er det hans gule tokan-hår? Hans Hitler-Jugend udseende? Hans ulastelige påklædning? Hans afdæmpede argumentationsform? Hans tilbagevendende insisteren på en åben debat om et prekært emne? Hans belæste og kultiverede fremtoning? Den slags er ikke typisk for normale politikere. Kan det være sådan noget snavs? Er det belæsthed og viden, som placerer politikere på den yderste højrefløj. At Wilders ved, hvad han snakker om fordi han har sat sig ind i de ting , han… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Steen

Mit apropos hev Engelbreth ud af din sammenhæng, men da ikke med henblik på en på forhånd umulig dialog.
Mit formål var udelukkende at bruge hans navn som anledning til at bringe de to meget problematiske lister ud i bloglyset. På personlisten figurerer han lalleglad sammen med gamle stalinister og betonkommunister. Det er i det hele taget personkredsens for-og bagside, Villy Sørensen inklusive, som er interessant.

Hvordan kan de mennesker være at finde i PLFP-sammenhæng. Hvad er det for revolutionære kræfter disse mennesker tror at pleje?

Med venlig hilsen

Janne
Janne
12 years ago

Er Tine Bryld (fra boykot Israel-listen) ikke ansat i DR igen som På Tværs vært? Eller findes der flere Tine Bryld’er i DK?

Og forfatteren Bente Hansen, er det ikke hende der sidder i menighedsrådet i Vor Frue Kirke i København?

Janne
Janne
12 years ago

M.h.t. boykot af Israel og israelske varer, så har det fået mig til at lede efter specielt israelske varer i butikkerne. Nogen der har en liste over israelske varer der sælges i Danmark, så jeg kan finde flere fremover?

Janne
Janne
12 years ago

Steen

“De gør det til en diskussion om for eller imod muslimer. Det er ikke det det handler om,”

Lige præcis. Det handler IKKE om for eller imod muslimer!

Jeg så at der nu findes et religiøse indpakket Respekt parti i England. Det er ret problematisk at et koran-tilhænger parti (der pakker kvinder ind i religiøs uniform) kalder sig for netop respekt partiet. For hvor er respekten for ikke-troende og anderledes troende i netop koranen?

Emeritus
Emeritus
12 years ago

JensH. Om konfliktskyhed: De to blodige krige har meget lidt til næsten intet at gøre med sagen. Danmark deltog på flødeskumsfronten i begge verdenskrige, men vi opfører os hver gang lige så konfliktsky som resten af Europa. Det er snarere Europas måde at konstruere demokratier på, der gør det. JFK skrev i sine unge dage en analyse af europæiske demokratiers måde at tackle Hitler-Tyskland på i trediverne. Det var helt det samme adfærd som Europa i dag på kattepoter lusker uden om den varme Islam-grød i kællingens stue. Strudse- og appeasement politik hele vejen til det blodige opgør i sidste… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@steen “Hvis vi bliver ved med at fremture, ender det i vold, og vi taber, fordi vi er så få ” ? Er det en dødsdrift” Eller også har muslimerne for længst afluret, at de fleste vesterlændinge (minus Amerikanerne) overhovedet ikke er parat til kæmpe/ofre noget for at forsvare vor kultur og demokrati. Ja, faktisk findes der mange af de toneangivende vesterlændinge, som i et sandt kulturelt selvhad er mere end villige til at hjælpe dem med at afmontere vore sekulære og moderne samfund. De fleste Europæere vil da gerne bevare demokratiet, men i det øjeblik det skal forsvares og… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Jeg har købt nyt tastatur med andet anslagstryk. Derfor falder bogstaver og tegn ind imellem ud. Jeg håber, at det ikke generer.

Med venlig hilsen

Steen: Eller retter jeg gerne. Bruger man laptops, som vi, er det godt med eksternt tastatur. Det er billigere at tabe kaffe og cigarer i 🙂

Emeritus
Emeritus
12 years ago

‘…Tøger, Simon Emil, Jørgen Poulsen og Engelbreth, hele Mette Winge syndromets nye chance…’ Apropos Engelbreth. Man kan vel ikke kalde sig en ægte, patriotisk jødehader, med mindre man figurere på nedenstående lister: ……de støtter Boykot Israel kampagnen: Liste over organisationer der anbefaler Boykot Israel Kampagnen: 1. Palæstina Initiativet, København 2. Dansk Palæstinensisk Venskabsforening 3. Irakisk Menneskerettighedsforening 4. Fredsvagtens Venner 5. Internationalt Forum 6. Dansk Cubansk Forening 7. Stilladsarbejdernes Brancheklub 8. Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København 9. LFS (Landsforeningen for socialpædagoger) 10. RBF 11. DKP/ML 12. KPID 13. Demos 14. SF 15. Venstresocialisterne 16. Enhedslisten 17. LO Århus Amt… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Englænderne bliver behandlet som små børn af den socialdemokratiske Brown regering. De må ikke se og høre hvad Wilders siger og så SELV tage stilling for eller imod.

Der tales om at Wilders graver grøfter. Men som jeg ser det er det bl.a. tørklædet og de reaktionære og intolerante apartheid dogmer der følger med det, der graver grøfter – og allerede har gravet store grøfter i England. Så store at der ikke mere er plads til alle holdninger, men kun dem der passer den socialdemokratiske regering og islam-tilhængere.

Johansen
Johansen
12 years ago

Svenskerne graver deres egen grav ved selv at betale for massekoloniseringen af deres eget land.

barfbag
barfbag
12 years ago

Off topic.
Helle Merete Brix nye blogadresse:
http://www.hellemeretebrix.com/
Ved besøg på fx Gates of Vienna stødte jeg ved læsning af kommentarsporet på bloggeren fra http://hesperado.blogspot.com/
og via GoV’s omfattende blogrulle bl.a. Plancks Constant, der en gang havde
http://girlinshortshorts.blogspot.com/ en skarp iagttager af uduelig US-politik, og http://zfacts.com/ om økonomi (bl.a. med US-gældstæller). Adresserne er sikkert kendte af erfarne bloggere, men jeg ville blot “komplettere” min blogadresserettelse.

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x