26
feb
Seneste opdatering: 11/8-10 kl. 2241
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Kan Europa stadig reddes?” Broder om Europas angst og fejghed, om Pavens optræden som bløddyr, om 2001 som den  begivenhed der endelig vækkede ham af hans slummer. Om Ibn Warraq og Wafa Sultan som vores  bedste allierede. Idag springer vi Wilders over (der her får en ordenlig gang lak i CNN af bla. Irshad Manji og forsvarer sig skidt, diskussionen følger  lige, når man lader videoen spille færdig,) og går direkte  til Henryk Broder, der i grunden siger  nøjagtigt det samme, bare med andre og bedre ord. Og så får han endda indflettet Mogens Glistrup og Jyllands Posten igen. Hvorfor er der ikke nogen der bandlyser hans indrejse i deres lande, sætter ild til noget og “tager skarpt afstand” ligesom Fogh og Vesselboe ? Henryk Broder i schweizisk fjernsyn “Telebasel” 18 februar, hvor vi også hører Schwizerdütsch, vistnok første gang her på bloggen.

Banale skyderier

TV Avisen, torsdag 18:30: Danmark kommer på kant med menneskerettighederne, hvis udlændinge skal kunne udvises for ulovlig våbenbesiddelse. Det mener  flere jurister…. Våbenbesiddelse er ikke en grov nok forbrydelse, til at give  udvisning, mener de:

Jens Elo Rytter: Når der er tale om våbenbesiddelse, med så relativt  lave strafferammer, er det ikke proportionalt  at udvise i henhold til Menneskerettighedskonventionen.

Artikel 8  siger, at enhver har ret til respekt for sit privatliv. Danske politikere kan ikke tilsidesætte Menneskerettighedskonventionen, ved at vedtage en lov i Folketinget.  For mig at  se er der tale om signallovgivning, idet menneskerettigheder forhindrer udvisning for så relativ banal en form for kriminalitet, som der  er tale om her.

Brian Mikkelsen bedyrer, at Folketinget ikke vil lovgive imod Menneskerettighedserklæringen.  VKO og Socialdemokraterne går ind for at udvise bevæbnede, dømte  udlændinge.

Jens Elo Rytter mente at Irak krigen var ulovlig,og at der på baggrund af Guldbrandsen dokumentareren “Den hemmelige krig”, kunne rejses rigsretstiltale mod statsministeren.Hvem sagde at “jura er fastfrossen poltik indtil man  fastfryser en ny”, når vi her  har at gøre med lovgivning, der nærmest er indstiftet i himlen ? “Banal” har flere  betydninger: “Almindelig, ordinær og bibetydningen, uskyldig. For bare ti år siden var det, der foregår på Nørrebro ikke banalt i nogle af dem, men den der måtte få en vildfaren kugle i panden og dø i dag, vil næppe opfatte begivenheden som banal, selvom den er det i Ryttersk forstand. Er det ikke en “menneskeret” at kunne færdes frit på gaden, uden hverken at blive skudt eller “kropsvisiteret” af 5 kolonne?

Flemming & Kvik på Nørrebro

[…] Forholdene på Nørrebro er gået fra slemt til værre, og det er jo sært nok, at det skulle gå sådan i så multikulturel en bydel, dette fremtidens land.

Vist var der tegn nok, og der var advarende stemmer, men de blev lagt for had og viftet af. I stedet talte man om gadens rødder som for mentalt at skabe et billede af 1950’er-idyl, hvor Flemming & Kvik gik på æbleskud i naboens have, og rektor Halling afrettede dem med kærlighedens stærke arm. Man talte om fædregrupper og kastede penge i gadeprojekter, man talte og talte og betalte og betalte, og ikke desto mindre er Nørrebro i dag visitationszone. […] (Unavngiven skribent:) Visitationszoner

Biskop undskylder Holocaust-udtalelser

skriver  DR. Så var det vel også på høje tid  den stærkt  konspirativt anlagte, katolske tumpe Richard Williamson undskyldte overfor  USA, sin faste overbevisning, at det ikke var flyvere, der fløj ind i World Trade Center og Pentagon, men et “professionelt insider -job”. Hør hans  utrolige “prædiken”,der ikke adskiller sig en dyt fra den norske islamist, der forleden fremførte samme fantasier. Kan man ikke i barmhjertighed donere noget psykofarmaka til Vatikanstaten som åndelig U-landshjælp? Vi mangler vist også at få at vide om han undskylder at han tog fejl, eller om han undskylder at han sagde hvad han mente.

De transatlantiske forbindelser – hen over hovedet på os

Skal man gætte på hvor meget vægt europæernes modvilje mod tyrkisk kolonisering vil blive tillagt? (LFPC)

(ANSAmed) – ANKARA, FEBRUARY 17 – The United States considers Turkey as “a major actor” in its future projections for U.S. foreign, economic and trade policy, an expert on international trade law, said. “Turkey has been defined as a major actor for the future of the United States. Turkey is a leader in its region and you need to strengthen your role in the region as a strategic partner”, Matthew Nolan, Arent Fox partner, told an Istanbul discussion panel on “U.S. President Barack Obama’s Trade Policies”. Nolan said the U.S. needed to improve its relations with certain countries and regions, such as the Middle East and the Eurasia. “The way Turkey would incorporate itself into the regional actuality and its partnership with the U.S. will be important for the region”, Nolan said. (ANSAmed). Turkey-USA: Washington Considers Ankara as a Major Actor

Borgerkrig pr. stedfortræder II

UK troops say they are facing a mini civil war as more Brits head out to fight for the enemy.Senior officers said British-born Muslims from the West Midlands and Yorkshire have travelled to Helmand province and other parts of southern Afghanistan.

Interception of Taliban communications has revealed the sound of jihadists speaking with West Midlands accents.One senior military source said: “It is the Punjabi and Kashmiri Urdu speakers who fall back into English in, for example, Brummie accents.“You get the impression they have been told not to talk in English but sometimes can’t help it.”THOUSANDS of British-born Muslims have joined the Taliban in Afghanistan.

Sverige går nedenom – er det noe å glede seg over?

Vi er nødt til at gengive Hans Rustads fremragende mini essay om statsminster Stoltenbergs helt ubegribelige  stupiditet og mangel på forståelse af alvoren:

VGs forside viser en smilende statsminister Jens Stoltenberg og tittelen: Historisk! Norsk økonomi er størst: Nå er Sverige LILLEBROR. Er det noe å glede seg over at Sverige går nedenom?

Hvis et land med nesten 10 millioner innbyggere har lavere BNP enn et med nesten 5, så det kanskje noe mer galt enn bare dårlige konjunkturer?

VG har spurt flere eksperter som bare nevner de kjente faktorene: svak valuta, problemene til Saab, Volvo, Jas Gripen osv. Ingen, heller ikke VGs politiske redaktør Hanne Skartveit, så mye som antyder at det er noe alvorlig galt i Sverige.

Det har blogosfæren skrevet om i lang tid, og utviklingen gir dem rett. Dessverre. Den ene dårlige nyheten avløser den andre. Det er dypt tragisk for et broderfolk som nordmenn tross alt holder mye av. Svenskene har gått fra å være Søta bror med en overlegenhetsfølelse, til et folk med lav selvtillit som kommer til Norge for å betjene oss. Vi burde se oss selv i speilet og spørre: hva kan vi lære, hva kan vi hjelpe dem med?

Kanskje en noe større bramfrihet, en vilje til å kalle en spade en spade. Skjønt det er bare Siv Jensen som forteller svenskene hva de burde se selv: det går dårlig. For det høster hun “förtal” fra både den svenske og norske eliten. I Sverige er smilene blitt stive, I Norge er de foreløpig smurt av olje, men usikkerheten ligger på lur.

Man aner rett og slett ikke hvor det bærer. Men man later som om alt går bra.

VG har bedt politisk sjefredaktør i søsteravisen Aftonbladet, Helle Klein, om å kommentere nyheten om at Norge er størst, ikke bare i gjennomsnittsintekt, men brutto nasjonalprodukt for første kvartal 2009.

Norge är ledande. Tvärr också i främlingsfientlighet. Det er oroväckande med Fremskrittpartiets stora framgångar i opinionen. Och inte blir det bättre av att arbeiderpartiet vill skärpa flyktningmottagandet. Förhoppningsvis satsar den rödgröna regeringen mer på välfärden än på att försvåra invandringen.

Sverige hadde trengt et Fremskrittsparti. Man har fortrengt og renset politikken for alt ubehagelig, slik at man nå har fått et parti som samler både sunn og mindre sunn opposisjon. Man har selv bedt om et produkt som Sverigedemokratene. Fremdeles vil man ikke innse hvor usunn den svenske politisk korrektheten er, og stempler moderate Fremskrittpartiet som fremmedfiendtlig. Det er tragisk. Klein representerer nettopp den holdningen som gjør at Sverige går ad undas.

Vi kan observere et interessant fenomen: helt siden blasfemisaken eksploderte i norsk offentlighet har det blitt gradvis mer offentlighet rundt de samme spørsmål i Danmark og Sverige.

Norge ligger og vipper et sted i mellom danske og svenske tilstander. Begrepet “svenske tilstander” vil etterhvert få et dystrere preg. Det kan Norge ta lærdom av: Ubegrenset innvandring som ikke er bærekraftig, hverken kulturelt eller økonomisk, og en politisk korrekthet som gjør det forbudt å nevne problemene. Slik suspenderes den demokratiske prosessen og samfunnet styrer mot krise. Sverige er allerede inne i krisen. Det er såvisst ikke noe å feire.

by Hans Rustad, Document.

Det er  interessant  i Norge, at FRP stadig stormer frem, og snart er lige så store som Arbejderpartiet.Partiet kaprer stemmer fra alle andre partier, flest fra norsk Høyre.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
LFPC
12 years ago

“Det er mig aldeles ubegribeligt, at Islam kan have nogen tiltrækning på unge danskere og på andre mennesker”. Ja, en ting er at være apologet for de ædle vilde, noget andet er at drage ud med Cirkus Muhammed. Vi må afvente og se om de tendenser der har været indtil nu til at tiltrække danskere er en forløber for en egentlig massebevægelse af konvertitter. Umiddelbart synes jeg det er svært at forestille sig. Den ‘hele pakke’ som Stenings-Pedersen taler om er en slem en at sluge for danskere i senmoderniteten der er forvænte med at shoppe frit på alle hylder… Read more »

Hanzi
Hanzi
12 years ago

Det er mig aldeles ubegribeligt, at Islam kan have nogen tiltrækning på unge danskere og på andre mennesker. Der hvor muslimerne er i dag, er jo det samfund Jesus kom til for 2.000 år siden, da han sagde: “Den af jer som ikke har syndet kaste den første sten”. Utroligt at man stadigvæk 2.000 år efter stener kvinder, utro kvinder, voldtagne kvinder – og børn. Og så har man en eller anden Abdul Wahid Pedersen, der af medierne nærmest bliver præsenteret som Danmarks svar på Dalai Lama. Jeg har tidligere, da jeg var yngre, udtrykt sympati med mange muslimers tætte… Read more »

hp
hp
12 years ago

Bonusinfo:

Henryk M. Broders altid læseværdige kommentarer kan som oftest læses online på Spiegel.de., af og til på Süddeutsche Zeitung og Die Zeit.

Forudsætter dog, at man kan læse tysk. Et udvalg af hans senere artikler: http://wissen.spiegel.de/wissen/resultset.html?clsuchbegriff=%23person%3D%22Broder%2C+Henryk-M.%22&suchbegriff=%22Broder%2C+Henryk-M.%22&fo=SPIEGEL&clfilter=

mvh HP

Magga
Magga
12 years ago

Tak for link, Gerd.

Jeg kan ikke huske, at jeg har læst noget om den konferance. Desværre. Men jeg kan se, at jeg selv er hængt ud på nettet for mine angreb på antisemitismen.

Magga
Magga
12 years ago

Janne Tidligere på året deltog jeg ved en bestemt anledning og for første gang i et møde i en sydslesvisk grænseforening, som jeg ikke er medlem af eller har tilknytning til. Det første, der slog mig var, at der var langt flere mennesker, end jeg havde forestillet mig, men det jeg vil frem til er, at der som afslutning blev serveret rigtig gammeldags dansk smørrebrød. Jeg kan simpelthen ikke huske, hvornår jeg sidst sad bænket omkring et bord med store fade med Sol over Gudhjem, Dyrlægens Natmad og al det andet med gedigne ostemadder til slut. Da jeg var barn,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Steen Meget afhænger da af hvordan hin bebrejdende stak er sammensat, er det mange værker med tekniske specialudtryk og et hav af fodnoter med meget lille typografi er det nok temmelig svært umiddelbart at bruge- hurtiglæsning. Denne er ellers en glimrende metode til det meste i aviser, Grimms Eventyr og lignende. ja, selv Søren Kierkegaard lader sig hurtiglæse uden problemer. Øvelse gør stadig mester, og det er da godt med læsestof så Mester Kryds fra kiosken ikke behøver være det hele weekenden drejer sig om! Hurtiglæsning findes der givet små gode sider om på nettet, og tid brugt på disse… Read more »

Superman
Superman
12 years ago

Det er Niels Lillelund der er skribenter på klummen fra Jyllandsposten.

Han er vel Danmarks pt. mest morsomme og skarpe skribent – han rammer rundt regnet plet hver eneste gang. Ham og Flemming Rose skiftes til at skrive klummen i JP om fredagen.

Janne
Janne
12 years ago

Magga

Ja det er egentlig ikke mig du skal takke men den ældre dame (jeg sender takken videre) som har fortalt mig og andre om sine oplevelser som barn og helt ung i et totalitært Tyskland under 2. verdenskrig.

Vi ser også totalitær adfærd i dag. Bl.a. når det gælder adfærd omkring mad og dyr. Vores danske og vestlige madskikke og syn på dyr skubbes ud og væk af hensyn til religiøs intolerance og fordomme. Bl.a. i danske offentlige institutioner som skoler og børneinstitutioner fjernes grisekød og kød der ikke er halal slagtet.

h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/315346:Danmark–Muslimske-forbrugere-vil-have-halal-paa-alle-hylder

Gerd
Gerd
12 years ago

OT
Nylig var der en konference i London: The London Conference on Combating Antisemitisme. Måske jeg har overset, men jeg har ikke set den omtalt, hverken i pressen eller på blogs. Var den ikke vigtig? Eller er den tiet ud i disse Durban-forberedelses-tider?
Selve konferencen: http://antisem.org/index.php
Kommentarer om den, bl.a. med beskrivelse af den nye form for anti-semitisme: http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1233304849224&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
Canadas indlæg på konferencen kan læses her: http://www.israpundit.com/2008/?p=9736#more-9736

Carsten
Carsten
12 years ago

Til hr. Jens Ole Rytter kun dette: Det er enklere at have fine principper med familien boende i 3050-Humleæk end når den bor i 2200-N.

Magga
Magga
12 years ago

Jo, Bonnichsen er blevet tituleret som operationel chef, men som mange andre af nutidens titler er denne meningsløs for udenforstående. Jeg troede faktisk længe, at han var den højest placerede i PET.

LFPC
12 years ago

“Hvofor er der dog ingen, der har fortalt offentligheden, at Bonnichsen ikke var leder af PET?”

Var hans titel ikke ‘operationel chef’ eller noget lignende? Journalister vil sikkert være tilbøjelige til at få ham til at fremstå som højere placeret, fordi dette får historien til at se ud af mere end den er.

Magga
Magga
12 years ago

Janne.

Tak. Den slags beretninger er interessante, og jeg forstår så udmærket, at mange ældre mennesker gyser over “gensynet” med både det ene og det andet.

Janne
Janne
12 years ago

Det med visitationszoner foretaget af bander på Nørrebro får mig til at tænke på en ældre dame som jeg mødte for ikke så lang tid siden (en tysk indvandrer som har boet i Danmark i mere end 50 år nu); en dame som under 2. verdenskrig bl.a. – mens hun gik i tysk folkeskole – oplevede at få skæld ud hvis hun (og de andre elever) ikke sagde heil hitler hver gang hun (og de andre) hilste på nogen – det være sig lærere, købmanden, familiemedlemmer, andre børn etc. Samme dame har også fortalt mig at hun under 2. verdenskrig… Read more »

Magga
Magga
12 years ago

OT Da Hans Jørgen Bonnichsens grænseløse naivitet ofte har været emnet her på bloggen, vil jeg endnu en gang nævne, at professor Hasslebalch øjensynligt har fået foden under ham, Der har i denne uge været en disput mellem de to i Jyllands-Posten. Jeg har ofte undret mig over, at den højest placerede PET-ansatte og jurist kunne opføre sig som Bonnichsen har gjort og stadig gør. Men nu lader det til, at han hverken var det ene eller det andet men en almindelig ansat ved politiet, sandsynligvis med en baggrund som betjent og med flere jurister over sig, og det stemmer… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

OT

Steen:

Er det ikke ‘rets-ekspert’ Jerzy Sarnecki der i Sverige har afsporet enhvert tilløb til debat om den eksplosive stigning i volds-kriminaliteten hinsidan??

Victor
Victor
12 years ago

Ang Wiliamson – den store tyske avis Welt har i dag en længere gennemgang af Pius-brødrenes ståsted i.f.t. f.eks. demokratiet, papirløse forhold, sex uden for ægteskabet, frimurere, bøsser og ateismen i erhvervslivet (!) – normalt er jeg ikke meget for sammenligningerne mellem kristne og muslimer; men her er der vist noget om det:

http://www.welt.de/welt_print/article3283159/Die-frommen-Verfassungsfeinde.html

Magga
Magga
12 years ago

Nuvel, Stoltenberg viderefører blot en meget norsk tradition, hvor han udbasunerer, at NORGE ER BEDST. Enhver der har hørt norske sportskommentatorer, når Norge er ved at vinde en eller anden kamp, som er glemt ugen efter, vil vide, hvad jeg skriver om. Jyllands-Posten tilegnede for nogle år siden, da man var oppe i det store format (som jeg stadig foretrækker) en hel side til den norske trang til at hovere og udskrige sig selv som bedst eller bedre. Der var opremset mange eksempler, som må have efterladt læserne med åben mund og polypper. Desuden kunne en svensk journalist, der boede… Read more »

Johansen
Johansen
12 years ago

Jeg er ikke helt med på dette storisrael helt til Irak. Det har jeg aldrig hørt zionister tale om. Det der tales om blandt hardcore bosættere er, at de ikke vil være med til at afgive de bibelske områder Judæa og Samaria, som i dag er en del af Vestbredden. Der tales i Balders indlæg om, at højrefløjspartier stræber efter et storisrael. Men hvordan forklarer man så, at Israel Beiteinus politik er, at de bibelske områder Judæa og Samaria skal indgå i en fremtidig palæstinensisk stat? Var der forøvrigt nogen, som så DR i aftes? Jeg har fået at vide,… Read more »

LFPC
12 years ago

“Kristne fundamentalister i USA f.eks. bruger troen på det gamle testamentes forudsigelser om Israels ødelæggelse / Harmageddon og Kristi genkomst som undskyldninger for en aggressiv udenrigspolitik i USA; man håber at kunne opfylde de bibelske profetier”. Alt dette er jeg selvfølgelig bekendt med. Når opstilling af moralsk ækvivalens ikke bare er en afledningsmanøvre, men også bygger på en symmetri der ikke er til stede, er det fordi disse kredse ikke repræsenterer mainstreamkristen teologi. Og kristendommen er ikke en lovreligion. Det er ikke noget problem for andre kristne retninger at distancere sig tydeligt og troværdigt fra dem. Det er ikke forbundet… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

WilliamJansen – lad wilders-interviewet køre færdig, så kommer Manji.

Balder
12 years ago

LFPC: ‘større idiot har jeg ikke set længe. De værste floskler fra den globale apologet-rygmarv hvor påpegning af vold med legitimering i Koranen triumferende gendrives med ….. trat-tratterat-tratraaa – Det Gamle Testamente. Det er så hårrejsende idiotisk, manden har (som alle andre der bruger denne opstilling af moralsk ækvivalens) ikke tænkt en eneste selvstændig tanke – ikke nået til den ufatteligt indlysende forskel at GT IKKE benyttes på samme måde som Koranen i dag’ Jeg kan desværre ikke give dig helt ret. Kristne fundamentalister i USA f.eks. bruger troen på det gamle testamentes forudsigelser om Israels ødelæggelse / Harmageddon og… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

“Studieværten – større idiot har jeg ikke set længe.”

Studieværten hedder Jim Clancy, og du har helt ret i, at manden er en idiot. I kølevandet 9/11 angrebene kørte han en serie om USA’s forhold til den muslimske verden, som kørte under overskriften “Why do they hate us so much”. Behøver jeg at fortælle, at det var en lang offergørelse af den muslimske verden, og at Mr. Clancy nærmest sad og piskede sig selv med skorpioner.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Steen

Du har ikke behov for at undskylde din prioritering af andet over læsning.
Men du kune naturligvis overveje at starte f.eks. en religion hvorved økonomisk tilskud fra andre ville være lettere opnåelig, og du fik tid til andre gøremål end diverse trivialiteter!

WilliamJansen
12 years ago

Jeg synes også Wilders klarer sig passabelt i CNN-interviewet, og Irshad Manji var ikke med (hvilket skuffede mig, det var pga. hende jeg klikkede på videoen). Generelt er Wilders problem er at han ikke er særlig dygtig til islam-kritikken, han tager passager omtaler sig selv i 3. person flertal, og får dem til at fremstå som om at det ‘vi’ er et ‘vi muslimer’. Det er amatør-agtigt på den ufede måde.

Men Islam-debatten skal alligevel derhen, hvor vi ikke holder os tilbage pga. manglende akademiske forudsætninger, så Wilders skal bare klø på.

LFPC
12 years ago

Måske. Men husk at selv om han gentager er det sikkert ukendt for det amerikanske publikum. I denne situation var værdig ro måske den eneste realistiske måde at komme igennem. Hvis han nu var blevet opbragt – hvad studieværten sikkert prøvede at provokere ham til – ville alt være tabt.

LFPC
12 years ago

“Idag springer vi Wilders over (der her får en ordenlig gang lak i CNN af bla. Irshad Manji og forsvarer sig skidt)” Har lige set klippene, og må nok sige at under disse uhyrlige omstændigheder synes jeg Wilders bevarede roen og linjen i sit budskab ret så fint. Studieværten – større idiot har jeg ikke set længe. De værste floskler fra den globale apologet-rygmarv hvor påpegning af vold med legitimering i Koranen triumferende gendrives med ….. trat-tratterat-tratraaa – Det Gamle Testamente. Det er så hårrejsende idiotisk, manden har (som alle andre der bruger denne opstilling af moralsk ækvivalens) ikke tænkt… Read more »

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x