2
mar
Seneste opdatering: 3/9-12 kl. 1821
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

strandgade_010

In manchen Seelen wohnt so tief die Kindheit,
Dass sie den Zauber niemals ganz durchbrechen,
Sie leben hin in traumgefüllter Blindheit
Und lernen nie des Tages Sprache sprechen.

Weh ihnen, wenn ein Unheil sie erschreckt
Und plötzlich hell zur Wirklichkeit erweckt!
Aus Traum gescheucht und kindlichem Vertrauen
Starren sie hilflos in des Lebens Grauen.

Ich weiß von solchen, die der Krieg erst weckte,
Da sie des Lebens Mitte überschritten,
Und die seither am Leben wie erschreckte
Traumwandler zitternd und geängstigt litten.

Es scheint: in diesen Hoffnungslosen sucht
Die Menschheit ihrer blutgetränkten Erden,
Sucht ihrer Grausamkeit und Seelenflucht
Erschauernd und beschämt bewusst

Herman Hesse (1877-1962) (foto med skyldigt hensyn til Hammershøi) Hans perspektiv er dog løftet 6-8 meter op over gadeplan.

The call of the toad

Gunter Grass’s 1990 diary has just been published. Former East German writer Monika Maron looks at how blinded Grass was by his own preconceptions.

On January 1st 1990 Günter Grass decided to start keeping a diary because after the fall of the Wall so many unusual things were happening that he felt it was his duty to keep a record. He wrote of his intentions to make repeated forays across the border between the two German states and of his plans to get involved in the forthcoming elections. Now, twenty years after the fall of the Wall, he reveals the results of his duty-fulfilment: not in order to admit how many things he misjudged, not to celebrate the fact that the catastrophe he predicted never happened, but to prove that his warnings and his ominous predictions were right, then, later on and still today. He warned about practically everything that he saw on the horizon of German unity………… In Grass’s eyes, the population of the GDR is a betrayed, misguided, colonised mass or a lot of depressed civil rights activists whose dream of a German-German confederation, one shared by Grass himself, had been brutally dashed by the West German colonial masters. (Süddeutsche Zeitung on 7 February, 2009 via Sign and sight)

The sound of silence: Hvor er Nørrebrobandernes apologeter?

Måske har jeg ikke kigget de rigtige steder, men det plejer jo heller ikke at være nødvendigt med en indsats for at finde apologi, uanset hvor håbløs og idiotisk sagen er, så længe det er de ædle vilde. Men hvor er de? Man kan skyde skylden for 9/11 på USA (m/u konspiration), man kan se terrorceller som bestående af fortvivlede ofre, man kan finde globale optøjer over nogle tegninger en rimelig reaktion – hvor er de, annemariehelgerne, christianbraadthomsenerne, margrethevestagerne – hvor er offerretfærdiggørelsen af de bandemedlemmer der forhindrer udbringning af mad til gamle? Proportionerne er vel ikke mere groteske end i de eksempler jeg nævnte her; er det mon fordi det i bogstaveligste forstand nu er ‘too close to home’? (LFPC)

[…] “Vi har også haft episoder, hvor vores sundhedspersonale og sygeplejersker er blevet truet med, at de vil få hovedet skudt af. I øjeblikket observerer vi nøje, hvad der sker, og hvordan vi skal løse problemerne. Vi har en beredskabsplan, som vi kører efter, men det er klart, at det er uholdbart. Vi tager ingen chancer i forhold til personalet. Vi ved nøjagtigt, hvad hver ældre har brug for, og er der tale om livsvigtig medicin, så må vi bringe det ud med politibeskyttelse,” siger Mogens Lønborg.

29 pensionister på indre Nørrebro i København måtte mandag aften undvære deres kommunalt udbragte mad. Det skete, efter at en chauffør fra firmaet Multitrans, der bringer mad ud for Københavns Kommune, blev truet med et skydevåben tidligere på dagen. Han fik at vide, at hvis han kørte ind i området omkring Blågårds Plads, så ville der blive skudt efter ham. Muligvis fordi han kørte i en varebil, som bandernes vagter ikke vil have til at køre ind i det konfliktfyldte område.[…] Flere kommunalt ansatte truet af indvandrerbander, Engelske turister advares mod Nørrebro.

Hvem bestemmer i Danmark ?

Søren Pind  på pletten igen i fravær af andre. Rigtige politikere opdager farer i god tid. Metervaren kommer tøffende med lappegrejet efter skaden forlængst er cementeret, og her taler vi ikke engang om de politikere, der er hovedskyldige i skaderne. Man må håbe for Danmark, at Pinds tid kommer en dag.

Det er simpelthen chokerende. Jeg tænker på reaktionen hos diverse myndigheder over at anarkiet igen har taget magten i vore gader.I dag er politiinspektør Per Larsen ude og forklare os alle sammen, hvordan vi skal passe på når vi går på gaden i København. Sundhedsborgmester Mogens Lønborg “opfordrer til at man holder de ældre medborgere ud af konflikten” fordi det nu heller ikke kan lade sig gøre at bringe mad ud til ældre på Nørrebro.

I fjor – i februar, det er åbenbart ved de tider – var balladen også slem. Her kom jeg for skade at kritisere politi-ledelsens dialogtilgang, og kom noget galt afsted. Men essensen er jo meget enkel: Vi vil have lov til at gå i fred på gaden. Mennesker, som de der i øjeblikket skaber skræk og rædsel, har alle – ALLE – noget kriminelt på samvittigheden. Af de farligste forbrydere i dette land er en 1/3 udenlandske statsborgere, har justitsministeriet oplyst overfor mig. Hvorfor er de stadig her i landet? Det kan ikke være i strid med menneskerettighederne at udvise folk, der på det nærmeste er ved at iværksætte en borgerkrig her i landet!

Fra 1999 studerede jeg bandekriminalitet på tæt hold, besøgte New Yorks borgmester Gulliani og tog hans metoder i anvendelse mod graffiti-miljøet, der i følge Berlingske cavlingvindere også er en del af det hårdkogte miljø i København. Og i de år vandt vi. Meter for meter, kilometer for kilometer. Ved hjælp af nul-tolerance – skønt det ofte skete til rynkede øjenbryn, skæve smil og hån fra politiledelsens side. Det er den eneste vej frem – og er nogen i tvivl om, hvad det er for en størrelse, så læs her:

Der er ingen undskyldning længere. Det er for absurd, at vi skal til at høre om hvad de gør i Manchester og hvad ved jeg. Vi kender udmærket problemet. Det det er, er mangel på vilje og erkendelse, ikke mindst i det københavnske bystyre. Og jeg VIL simpelthen ikke tie om det længere. Hver eneste gang jeg har fået at vide, at jeg var galt på den, og dette og hine forslag var for vidtgående, er det indtil nu helt og aldeles og udelukkende kun blevet værre og værre.

De mennesker sætter i øjeblikket vores tryghed på spil. Den her udvikling har været tydeligt i hvert fald siden 2004, ja længere tilbage endnu. Jeg advarede højlydt om den til kommunevalget i 2005 med forslaget om tre gange og så er det ud, hvor alle mulige i stedet havde travlt med Ritts boliger. Jeg talte igen med store bogstaver i fjor, hvor bestemte folk midt i brandene og kaos blot refererede til de værste uroligheder siden besættelsen som forårsaget af nogle “ballademagere” der sku stå lidt tidligere op og finde sig et arbejde. Og nu er så igen den foreløbige kulmination, nemlig kæde-drab, også på uskyldige. Tingene går jo tilsyneladende kun en vej. Og der er kun et svar: Rå, hård magt, demonstrationen af at vi ikke tolererer anarki, og samtidig indførelse af den ovenanførte nul-tolerance politik helt fra bunden af. Se så at komme igang.

(Søren Pinds  ugebrev)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
29 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vilhelm Hammershøi: When Michael Palin saw the light, Hammershøi ifølge en Monty Python Jeg tog for nogle år siden hans Strandgade billede som foto. […]

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Monse: ‘…Altså mange ord om “grupper vi ikke kan kortlægge”, “komplekts”, samt fra artiklen i øvrigt “diffuse struktur i bandekrigen” og “meget fragmenteret og komplekst”, men ikke et ord om den selv efter danske rockernormer extreme voldskultur hos de muslimske forbryderbander, og det muslimske parallelsamfund, der beskytter dem…’ Ja, ordjongløren, den rare politimand og talsmand Per Larsen gør sit allerbedste for at tale situationen ind i en række ikke sammenhængende episoder, men sandheden er, at ghettoen på Nørrebro enten er tæt på at være svejset sammen til en stor krimiborg eller alternativt meget snart forvandles til et fuldbyrdet islamisk… Read more »

Magga
Magga
13 years ago

Enig Vivi, og det er derfor jeg næsten altid kalder palæstinenserne for pal-arabere. Men den går ikke i et læserbrev til en dansk avis, for så vil de ikke have det.

Det er, som om dert er finere at være palæstinenser end araber.

Måske er det finere, fordi offerrollen er så massivt findyrket af pal-araberne, at de er blevet helt uundværlige krammedyr for venstrefløjen. Noget at hulke legalt over. Som Danielle Steele. 🙂

JensH
JensH
13 years ago

@Vivi Andersen “Vil Folketinget mon bestemmer sig for at gennemføre den af Venstre foreslået stramning” Hvis du tænker på Venstres forslag om stramning af våbenloven, herunder en udvisning af udlændinge med våben, så tvivler jeg meget på det. Det er sådan et politisk symbol-forslag, som lige pludselig ‘popper op’ når bølgerne går højt i den offentlige debat. Vi hørte de samme slags politiske udmeldinger under vinterferie-intifadaen i 2008, og alle disse forslag fra dengang kom der intet ud af. Politkerne ønsker bare at virke ‘handlekraftige’ i disse situationer, hvor muslimerne spiller med musklerne i landets byer, og politiet og andre… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

MAGGA Mange tak for linket til Sennels artikel, som jeg ikke havde læst. Desværre tror jeg at effekten af Sennels forsøg på at vække vores politikere har lange udsigter. Vi skal meget tættere på kanten til et egentligt folkeligt oprør før politikerne fatter der skal handles hårdt og konsekvent. Vil Folketinget mon bestemmer sig for at gennemføre den af Venstre foreslået stramning ….. Jeg håber det primært af hensyn til vores egne børn, børnebørn og deres efterkommere, men også fordi jeg gruer ved udsigten til at vi ellers om føje tid vil stå med langt flere problemer fordi de arabiske… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Forresten, er det så ikke forunderligt at vores hjemlige politikere ikke kaster blikke på hvad der foregår i de øvrige Vestlige lande ?

Alle har de de samme problemer med indvandrede arabere !

Og hvordan kan det så være ?

Gunnar Biering
Gunnar Biering
13 years ago

Det kan være rigtigt nok, men i det omfang, der optræder andre kriminelle udlændinge end muslimer, skal de naturligvis behandles på samme måde.
Det fører mig til: Det fremgår af TV2s Internet-nyheder, at Venstre vil fremsætte en række forslag, bl.a. at besiddelse af skydevåben eller ulovlig kniv som hovedregel skal straffes med – udover fængsel – udvisning for bestandig!
Hvis dette virkelig er sandt, og det går gennem Folketinget, så er bandeproblemet stort set løst på 3 måneder.

Axel
Axel
13 years ago

@ PeterK:

Ja, præcis! Det skide Asa-sammenrend … hvad ligner det? Fuldmåner, urter … BÅL på engene!

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

JensH Vejen til Helvede er brolagt med undskyldninger. Men denne forklaring DR kommer med og som Politiet bekræfter fjerner ikke Allahs bud til hans muslimer om Jihad mod vantro og deres områder/lande indtil Islams banner vejer overalt. Og den fjerner ikke de afstumpede handlemåder muslimske unge er parate til at tage i anvendelse. Årsagen til denne afstumpethed er at finde i den arabiske psyke, som er helt speciel. Nicolaj Sennels er, så vidt jeg husker, inde på nødvendigheden af at vi sætter os ind i hvad denne drejer sig om. Før vi forstår den psykologisk habitus araberne besidder før finder… Read more »

PeterK
PeterK
13 years ago

@ alt for mange. Det er IKKE indvandrerbander. De fleste af dem er overhovedet ikke indvandrere, de er født her i landet, nogen af dem endda af forældre der er født her i landet. Vi har ikke et indvandrerproblem her i landet, vi har ikke engang et problem med indvandrere fra en geografisk defineret del af verden. Vi har en allerhelvedes masse problemer med indvandrere der tilhører en bestemt religion. Det har alle andre lande der har indbyggere – indvandrere eller fødte i landet – der tilhører samme religion. Næh, der er ingen kolde på højkant for at gætte navnet… Read more »

Magga
Magga
13 years ago

Vivi Andersen.

Dine ord bekræftes af Nicolai Sennels’ JP-kronik i dag. Du får linket, for måske har du ikke set det i den andent tråd.

http://jp.dk/meninger/kronik/article1619672.ece

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Det der foregår med Nørrebro området er lige efter Bogen. Der er intet tilfældigt i de unge muslimers handlemåder – hvilket enhver der orker at læse Koranen, Hadith og Sunnah selv kan læse sig frem til. Allah har gennem Muhammed givet opskriften på hvordan muslimer der har bosat sig i vantro områder og lande skal udføre deres Jihad. Selve tilvandringen til vantro områder og lande er også en del af Jihad´en. Men så længe vores politikere ikke vil tage alvorligt hvad muslimer selv tager alvorligt og agerer efter …..så længe vil politikerne fortsætte med at kommer med løsningsforslag og planer… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

LFPC spurgte:

“Hvor er Nørrebrobandernes apologeter?”

De er så småt ved at komme sig over det første chok, og er nu i fuld gang med at hvidvaske indvandrer-bandernes hærgen på Nørrebro. DR har således fundet frem til, at der er en god og fornuftig forklaring på, hvorfor indvandrer-banderne ikke vil tillade mad bliver bragt ud til de ældre på Nørrebro. Det viser sig nemlig, at en persom med fobindelse til AK81 arbejder for udbringningsfirmaet Multitrans:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/kriminalitet/2009/03/03/03130521.htm

Der må lyde et lettelsens suk hos alle ‘de progressive’. Nu er virkeligheden igen i overensstemmelse med visonerne.

Johansen
Johansen
13 years ago

Er indre Nørrebro ved at udvikle sig til en art sharia-enklave?

Hva er meningen? Skal de “vantro” skubbes ud på lang sigt?
Nu kan der ikke bringes mad ud til de ældre mennesker, som har behov for dette.
Almindelige borgere kropsvisiteres af indvandrerbander.
Der bliver flere og flere islamisk indpakkede kvinder i området.

Er dette hvad man kalder en erhvervsrisiko for omsorgsmedarbejdere på Nørrebro?

http://jp.dk/indland/article1619859.ece

Torben S. Hansen
Torben S. Hansen
13 years ago

Ukendskab til fortiden medfører øget risiko for at gentage dens katastrofer. Endnu værre er ideologi, som udelukker valg af relevante parametre og blokerer for empirisk undersøgelse af foreliggende problemer. Eric Voegelin (Erich Vögelin) skrev om ideologerne og deres “virkelighedstab” – Realiätsverlust – og de ulykker, dette har forårsaget i det 20. århundrede. Han oplevede ikke begyndelsen af det 21. århundrede, men hans analyser er også gyldige i det aktuelle kaos, som die Gutmenschen afstedkommer i dag. I begyndelsen af 1600-tallet skrev en spansk dramatiker om den værste form for døvhed, som skyldes viljen til ikke at høre: “El peor sordo… Read more »

LFPC
13 years ago

Polinos: Stategien minder om den amerikanske venstreradikale “Cloward-Piven strategy” som Discoverthenetworks.org havde en artikel om i går: […] In their 1966 article, Cloward and Piven charged that the ruling classes used welfare to weaken the poor; that by providing a social safety net, the rich doused the fires of rebellion. Poor people can advance only when “the rest of society is afraid of them,” Cloward told The New York Times on September 27, 1970. Rather than placating the poor with government hand-outs, wrote Cloward and Piven, activists should work to sabotage and destroy the welfare system; the collapse of the… Read more »

LFPC
13 years ago

JensH: Jeg skulle lige til at lave en post om samme intetsigende artikel. Banale konstateringer som man kan sætte i kontrast til Nicolai Sennels’ forsøg på at forklare, men som han altså bliver shamed for at gøre.

JensH
JensH
13 years ago

@Ciska Angående sociolog Michael Hviid Jacobsen så har han også lige gjort sig selv til både spin-doktor og forretningsmæssig rådgiver for indvandrer-banderne: “Men de unges taktik er slet ikke klog for deres egen virksomhed, mener sociolog ved Aalborg Universitet Michael Hviid Jacobsen – Det er voldsomt uklogt, for bandekriminalitet har det bedst, når offentlighedens søgelys ikke retter sig mod dem. Hvis de unge vil forhindre folk i at udføre deres arbejde og tager ældre som gidsler, så vil det få befolkningen op af stolene og tvinger politikerne til at tage drastiske midler i brug. Det vil blive bastant, og det… Read more »

intel
intel
13 years ago

Michael Hviid Jakobsen er ikke videnskabsmand. Han er apologet.

Janne
Janne
13 years ago

Mere politi eftergivelsespolitik overfor barbari:

“”Man skal efterkomme deres ønsker – hvor ubehageligt det end kan være. Det kan være farligt at stritte imod. De kan finde på at bruge våben,” siger han.”

h t t p://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-20809308.html?forside

Janne
Janne
13 years ago

Jeg ville gerne have kommenteret Herman Hesse, men mit tyske er ikke så godt at jeg får alle nuancer med.

Janne
Janne
13 years ago

Multikultur som kunstprodukt…

Det kunne man lave en kunstudstilling af på de store danske museer og kulturhuse.

Malerierne af af den rå multikultur ville givet ligne Guernica af Picasso.

Janne
Janne
13 years ago

Polinos

Du må da kunne få noget af det du skriver i en eller anden avis. Det er alt for godt til ‘kun’ at læses på en blog. Mange flere bør læse det du skriver.

Janne
Janne
13 years ago

Så længe det radikale venstre, socialistisk folkeparti og enhedslisten og venstresnoede aviser står parat og kræver flere offentlige kroner og lavere straffe, hver gang indvandrerbander laver ballade i Danmark, sker der ingen ændring. Vi ser det hver gang, indvandrerbander laver ballade, at der er politikere der står parat med offerretorikken og ‘send flere penge’ pladen. Socialdemokratiske borgmestre, f.eks. ham i Århus har travlt med at jage rockere ud af byen. Men borgmestrene er tavse ang. indvandrerbander. De svage (de ældre og børn og dem der er ofre for indvandrerbanders vold og trusler) lades i stikken af vore politikere, der ikke… Read more »

Ciska
Ciska
13 years ago

Den med “Hvad mener i ?” er allerede blevet lanceret af ingen ringere end MICHAEL HVIID JAKOBSEN. Hørte ham op til flere gange i radioen igår lire den sædvanlige plade med dialog. Hvorfor bruger de altid ham når det drejer sig om muslimterror. Større apolog skal man jo lede længe efter.

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Hindret madudbringning til ældre (Danskere) på Nørrebro minder om en belejringstilstand. På forsiden af Politiken i dag spørges med store typer: »Hvad skal der gøres for at stoppe skyderierne ?« Lad mig på forhånd sige med det samme, at kun Politisk Korrekte løsningsforeslag godtages. Løsningsforeslag fra Dansk Folkeparti afvises straks som for vidtgående, og fremmedfjendsk. Det tror pokker, at de politiske beslutningstagere er rådvilde og er på Herrens mark. Til sidst ender det med, at man spørger lederne af banderne, »Hvad mener i ?« Bandelederne skal nok fortælle hvordan de vil have det: Nørrebro som autonom enklave, kun for muslimer,… Read more »

polinos
polinos
13 years ago

Well, virkeligheden har ramt det coole Nørrebros multikult-romantiserende indbyggere (de danske i alt fald) og deres åndsfæller i mindre globaliserings-udfordrede omgivelser som en forhammer for panden. Jeg konstaterede i går, at selv Politiken valgte ikke at besmykke virkeligheden, men kaldte en spade for en spade og “unge indvandrere” for det, de var. Forvirringen var størst hos TV-Avisen, hvor det, der åbenlyst var aftenens top-nyhed, var begravet langt nede i sendefladen, gemt under ligegyldig propaganda mod skattereformen, men selv der kunne man ikke undgå at sætte navn på. Til gengæld undlod man at stille politiet og Københavns Kommune det åbenlyse spørgsmål,… Read more »

monse
monse
13 years ago

Hvor er Nørrebrobandernes apologeter? Tja, her er et bud. Fra Berlingske 2. marts: “Per Larsen fulgte som daværende chefkriminalinspektør i København den store nordiske rockerkrig tæt. Han mener, at den nuværende konflikt er vanskeligere at håndtere for politiet: »Det var nemmere dengang, hvor det var to klart afgrænsede grupper, hvor vi kendte aktørerne, og vidste hvor de boede. I dag har vi et klart billede af den ene side i konflikten, rockerne. Men over for dem står en række grupper, som vi ikke kan kortlægge på samme måde, fordi det simpelthen er så komplekst, det som foregår. Så det er… Read more »

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x