13
mar
Seneste opdatering: 26/2-10 kl. 2007
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ariane Mnouchkine, Molière , Theatre du Soleil, 1978. Det var Lars Vilks´ underfundige videobearbejdning af Malmødemonstrationerne, der skabte gnisten 30 år tilbage til en film, man aldrig glemmer. En tilfældig kortslutning. Den er lige kommet på DVD. Scenen er 10-12 minutter lang i filmen, sådan husker  jeg den, som suggestion, trapper op, op, uden at komme nogen vegne, ligesom i onde drømme eller i Tivoli´s Skærsilden. Et under af en film. For smal til DR´s Kanal Klog.

Et generelt indtryk af jødehad

Mange af de nyheder vi kommenterer her taler egentlig for sig selv. Og Mosaisk Trossamfunds tilgang til alvorlige konflikter kan det som udenforstående godt føles upassende at blande sig i. Men når Bent Melchior siger “folk har generelt det indtryk, at religionerne bekriger hinanden. Det indtryk vil vi gerne fjerne”, må man blot tage det til efterretning og håbe at de menige medlemmer er helt på det rene med hvorfor det lige er at “folk” generelt har dette indtryk. Er medlemmerne af trossamfundet på det rene med hvilken slamkiste af jødehad der er at finde i muslimske ‘hellig’tekster?  Forholder Melchior sig i sin dialog overhovedet til omtaler som disse i den angiveligt evige og uforanderlige Koran?

Jøder er aber og svin: 2:65/7:166, 5:60

Jøder har begået uret ved at miste troen: 16:118, 7:168

Jøder har brudt pagten med Gud: 5:13

Jøderne er blevet straffet af Allah ved hjælp af assyrerne, babylonerne og romerne, og er blevet spredt over hele verden som resultat heraf: 17:4-5, 7:168

Jøderne bliver advaret fordi de hævder at være Allahs udvalgte folk: 62:6

Jøderne bliver advaret p.g.a. deres ulydighed og korruption: 5:32-33

Jøderne har slået profeter ihjel, incl. Isa/Jesus: 4:155; 2:91, 3:55; 4:157

Jøderne har latterliggjort Muhammed som Ra’ina, dvs. den onde: 2:104; 4:46

Jøderne bliver beskyldt for at mangle tro, at tage ord ud af deres sammenhæng, ulydighed og fordrejninger: 4:46

Jøder tilbeder rabbinere som franarrer folk deres ejendele: 9:30

Jøder lider af misundelse, og deres hjerter er hårde som sten: 2:109, 2:74

Jøder forvansker sandheden og fordrejer de hellige skrifter med overlæg: 2:42, 2:75

Jøderne er løgnagtige: 2:78

Jøderne er uvidende og mangler tro: 2:89

Jøderne forfølger ubestemte mål og følger indskydelser: 2:111

Jøderne er mærket af usselhed som følge af flere af deres synder, herunder opkrævning af åger, trolddom, hedonisme og afgudsdyrkelse: 2:61/ 3:112, 2:275 2:102), 2:96, 2:53).

De fleste jøder lever i det onde, de bryder forbud, og er ugudelige: 3:110

Jøders selvbedrag får dem til at prøve at lede muslimer væk fra troen: 3:24, 3:99

Jøder er blinde og døve over for sandheden: 5:71

Det som jøderne ikke har glemt har de fordrejet, de fører andre på afveje, de fordrejer sandheden, de får folk til at tale usandt, de bedrager ikke-jøder: 3:69, 3:71, 3:79, 3:75.

Muslimer frarådes at tage jøder som venner, og vare sig for deres indgroede had til dem: 5:51, 5:82

Jøderne er forbandet af Allah, deres ansigter vil blive udslettet, og hvis de ikke indser at islam er sandheden bliver de forvandlet til aber og svin, og dømt til at brænde i Helvede: 4:60, 4:47, 3:113, 2:65/ 7:166, 5:60, 4:55, 5:29, 98:6, 58:14-19.

Normalt står de på hver sin side i en konflikt. Men i hovedstaden går muslimer og jøder nu den anden vej. I en ny kampagne mod racisme står Mosaisk Trossamfund og det ellers så omdiskuterede Muslimernes Fællesråd side om side.

Tidligere overrabbiner Bent Melchior mener, at kampagnen er vigtig for at vise, at grupperne respekterer hinanden. »Folk har generelt det indtryk, at religionerne bekriger hinanden. Det indtryk vil vi gerne fjerne«, siger Bent Melchior, der sidder som repræsentant for det jødiske samfund i den gruppe under Københavns Kommune, som har fostret idéen. […] Muslimer og jøder i fælles kamp mod racisme,Nyt samarbejde mellem Mosaisk Trossamfund og Muslimernes Fællesråd mod racisme møder jødisk modstand

Og dette var ‘blot’ Koranen. Dertil kommer jo hadith og sira. Er Mosaisk Trossamfunds medlemmer indforstået med at muligheden af dialog må være på baggrund af dette uforanderlige tekstgrundlag? (LFPC)

WARDEN MESSAGE TO AMERICAN CITIZENS

There have been increasing confrontations between immigrant gangs and Hells Angels motorcycle gangs in Denmark, especially in Copenhagen’s Norrebro district. The Embassy would like to caution all American citizens living in or passing through that area. In the shooting events last weekend, all victims were mistaken as rival gang members. As a result, libraries, cultural centers, and sports halls in Nørrebro will be closed on nights and weekends until further notice. We recommend that American citizens avoid traveling through Nørrebro, particularly at night. While there has been no evidence of these gangs targeting Americans, it is possible that passersby could be hurt. Everyone is reminded to remain vigilant and be aware of his/her surroundings. If you find yourself in a place where such gang confrontation occurs, the following actions are recommended:

– If possible to safely do so, leave the area immediately.

– If you cannot leave, take cover behind a solid object.

– If no cover exists, get as low to the ground as possible.

– Call the police at 112 as soon as safely possible. US Embassy, Copenhagen, march 12

Hollands forbandede ungdom

Uspecificerede ‘unges’ ballade i busserne, herunder trusler mod en kvindelig chauffør, har udløst en strejke blandt chaufførerne. Hm, hvad er det dog med de ‘unge’ på disse kanter? Allergi over for tulipanduft, for meget af mors varme kakao, oprør mod de strenge calvinske traditioner, eller lidt for stærk syntetisk cannabinol i de lokale coffee shops? Via Gates of Vienna (LFPC):

Buses are at a standstill due to a walkout by drivers in the town of Ede near Arnhem, in the province of Gelderland. The trade union FNV Bondgenoten says the strike is in protest at aggressive behaviour by some passengers. In the past two weeks, two drivers have been threatened by youths. FNV Bondgenoten says that in one of the incidents, when a female driver was threatened, police took half an hour to arrive at the scene. […]

Nevertheless, figures released by bus companies Arriva and Veolia on Tuesday actually show a major decrease in incidents of aggression towards bus drivers in the province over the past year. Bus drivers walk out in protest at aggression

På vildspor

Uwe Max Jensen

FORFATTER: Jeg må med skam berette, at jeg aldrig har læst ét eneste ord af den danske forfatter Naja Marie Aidt. Men hun er en vigtig forfatter at dømme efter hendes meritter. I 2008 fik Naja Marie Aidt Nordisk Råds Litteraturpris for novellesamlingen “Bavian” (Gyldendal, 2006), der er oversat til en lang række sprog, og hun er netop blevet genstand for et stort opsat portræt i Svenska Dagbladet . Om sin digtekunst fortæller den i New York bosiddende forfatter:

“Dikter kan man ju skriva surrealistiskt och absurt, det behöver inte vara realistiskt.”

Desværre har det surrealistiske og absurde element også sneget sig ind i Naja Marie Aidts politiske “analyser” i Svenska Dagbladet.

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard er den sædvanlige kulturradikale prügelknabe for Naja Marie Aidt, der om Pia Kjærsgaard og dansk udlændingepolitik udtaler følgende:

“Samtidigt har vi i Danmark haft Pia Kjærsgaard, stängt våra gränser och haft ett väldigt obehagligt tonläge i förhållande till andra människor.”

At Danmark skulle have lukket grænserne, som Naja Marie Aidt påstår, er imidlertid ikke andet end surrealistisk og absurd sludder.

Baserer man sin politiske analyse på andet og mere end (fine) fornemmelser og fordomme og i stedet konsulterer fakta, vil man erfare, at Danmark i 2008 oplevede en historisk stor indvandring.

Ifølge Danmarks Statistik indvandrede 72.749 personer i Danmark i 2008. I øvrigt det største antal indvandrede personer, siden man startede med at gøre tallet op i 1928.

Så meget for Naja Marie Aidts “stängda gränser”.

43.490 personer udvandrede fra Danmark i 2008 – en stigning på fem procent i forhold til forrige år. Så man kan konstatere, at Danmarks grænser langt fra er lukkede. Folk vandrer derimod ud og ind af Danmark i et tempo, der mangler historisk sidestykke.

Hvis Naja Marie Aidt fremover skulle få den tanke at kaste sig ud i politiske analyser, ville det unægteligt klæde forfatteren at sætte sig ind i fakta. Nordjyske

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] jødehadet som Tina Magaards respondent nævner kan man se listet her i parafraseret form fra Koranen. At disse ord i sig selv legitimerer drab på jøder kan man se i […]

Mea Culpa
Mea Culpa
13 years ago

Aidt er tidligere ungkommunist/DKP´er. Ved ikke hvor aktiv hun var, men tosset det er hun i hvert fald.

Janne
Janne
13 years ago

“Jyllands-Posten har forsøgt at få en kommentar til det nyligt offentliggjorte udkast fra Institut for Menneskerettigheder i Danmark, men instituttets direktør ønsker ikke at udtale sig.” Nå…

h t t p://kpn.dk/article1632214.ece

Institut for guderettigheder plejer ellers ikke at være tilbageholdende med at udtale sig.

Janne
Janne
13 years ago

Vedr. OIC’s forsøg (Durban II) på at undgå kritik af religion. Prøv at se det AI siger i forhold til det der står om jøder og ikke-troende i koranen. “Jyllands-Posten har forsøgt at få en kommentar til det nyligt offentliggjorte udkast fra Institut for Menneskerettigheder i Danmark, men instituttets direktør ønsker ikke at udtale sig. Hos Amnesty International vil den danske generalsekretær, Lars Normann Jørgensen, heller udtale sig om den omtalte resolution, men han siger: ”Ytringsfriheden og religionsfriheden er to vigtige menneskerettigheder, som overlapper hinanden. Generelt kan man ikke med respekt for ytringsfriheden regulere den generelle adfærd i forhold til… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
13 years ago

Kan folk på Nørrebro ikke se problemet i at deltage i en demo hvor muslimske mænd skal gå forrest, muslimske kvinder bag dem og kufrne bagest? Og det er ikke rækkefølgen, jeg protesterer imod, det er opdelingen, hele apartheit-tanken. Det er ekstremt udansk og da især dybt ironisk, når multi-kulti-tosserne altid hævder, at muslimerne bare ønsker at være en del af samfundet, men holdes ude af os.

PerH
PerH
13 years ago

Fogh er en hykler og opportunist, og derfor kan det kun vække morskab, hvis han går over i historien som ansvarlig for uroen i det multikulturelle paradis.
Han har haft flere valgperioder til at nedbryde den suicidale humanisme. At han ikke har gjort det gør det så meget mere velfortjent, at hans parti går til rotterne. Venstre er et korrupt og landsforræderisk parti, der forlængst har opgivet enhver fædrelandskærlighed til fordel for knæfald for internationale konventioner.

JensH
JensH
13 years ago

Forh er positiv overfor ligtog. Det må vist være det endegyldige bevis på, at han er på vej ud af Dansk politik, og jeg kan så endnu engang græmme mig over at jeg stemte Venstre ved sidste valg:

http://www.berlingske.dk/article/20090313/danmark/90313145/

JensH
JensH
13 years ago

Forresten, en glimrende bidsk og sarkastisk artikel fra Uwe Max Jensen. Han rammer hovedet på sømmet i sin beskrivelse disse kulturradikale ‘gutmenschen’, som ‘føler’ så utroligt meget men som har så uendligt lidt faktuel viden.

JensH
JensH
13 years ago

“Det kan få en til at tage sig meget dum ud i reportagerne at være en del af et mellemøstligt ligtog”

Jeg er ikke helt sikker ‘de anstændige’ ser på det på den måde. Behøver jeg bare at minde om den Hollandske politiker, der i.f.m. Gaza-konflikten for nylig deltog i demonstration, hvor han ‘for åben skærm’ gik og skreg “Intifada, Intifada”.

, du må da virkelig nyde tilstedeværelsen af den godhed der findes i dit kvarter 🙂

LFPC
13 years ago

Den slags lokalaktivister har det med at bralre som om de taler på alles vegne. Nu må vi se hvor mange danskere der rent faktisk deltager. Et vink med en vognstang – men disse Gutmenschen læser nok ikke Snaphanen: Det kan få en til at tage sig meget dum ud i reportagerne at være en del af et mellemøstligt ligtog.

JensH
JensH
13 years ago

OT Der røg den sidste rest af sympati for Nørrebro-borgerne for mit vedkommende: http://www.berlingske.dk/article/20090313/bander/90313075/ Det var i forvejen svært at finde sympati for dem, da de jo selv har plæderet massivt for det multikulturelle samfund, og ved sidste Folketingsvalg stemte over 77 % af vælgerne derinde på Multikulti-partierne, (S, SF, Rad og Enhedsl.). De har hyldet multikulturen og inter-aktionen mellem forskellige kuluturer på på Nørrebro, men alligevel sætter de deres egne børn i hvide privatskoler. De har pevet over beklaget sig over Nørrebro er blevet omdannet til en krigszone, og alligevel hylder de den mellmøstlige tradition for begravelse af matyrer… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
13 years ago

A propos de hollandske bus-problemer:

Fra Radio Netherlands Worldwide:

“White male candidate nominated after all

Interior Minister Guusje ter Horst has nominated Teun Visscher as new chief of police in the region of Zuid-Holland Zuid after all. She initially refused to nominate him because she wanted a woman or a person from an ethnic minority to be appointed to the post.”

Ikke så underligt, at Wilders parti står stærkt.

174-3
174-3
13 years ago

@Janne

Det er i hvert fald en hellig hadefuld bog. Racisme i bogform? Hate speech?

JensH
JensH
13 years ago

Hvis man ikke lige vidste de citater var fra koranen, så kunne man sagtens tro de kom fra “Mein Kampf”.

Janne
Janne
13 years ago

Ufatteligt at en bog med det syn på mennesker får lov til at blive kaldt for en hellig bog!

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x