29
apr
Seneste opdatering: 30/4-09 kl. 0409
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Bob Dylans nye album, netop udkommet.

Fear masquerading as tolerance

Christopher Caldwell is author of “Reflections on the Revolution in Europe: Immigration, Islam and the West,” published by Allen Lane on 7th May. This article is an edited extract

That was a big difference between Europe’s challenges and similar American ones. In the US, there was a ‘‘race problem’’ and an ‘‘immigration problem,’’ and the two did not always have much to do with one another. In Europe, the immigration problem was the race problem. So declaring immigration a success and an ‘‘enrichment’’ became the only acceptable opinion. To hold immigration a failure was to reveal oneself a racist; to express misgivings about immigration was to confess racist inclinations. The philosopher Pierre-AndrĂ© Taguieff coined the term immigrationisme to describe the ideology that immigration is always ‘‘both inevitable and good.’’ Real discussions about the increasing ‘‘diversity’’ of European society, and whether it was a good or a bad thing, were all but shut down. 

Non-European immigrants may not have been enviable in a socioeconomic way, but they were enviable in an existential way. They were cooler. They were aristocrats of identity. This was the message of a fascinating newspaper, Gringo, that was founded in the heavily immigrant suburbs of Stockholm. The ghettoised svartkalle—‘‘black head,’’ in the Swedish slang—was stereotypically downtrodden and excluded. But in the pages of Gringo ethnic Swedes were patronisingly called Svennar, the ‘‘Svens,’’ much as American ghetto slang used to refer to white people as ‘‘Chuck.’’ Native Swedes were clueless people who probably didn’t know how to dance. Every issue carried the motto ‘‘Sweden’s Most Swedish Paper.’’ The magazine’s editor, Zanyar Adami, sometimes said that Gringo’s project was to create a new Swedish national identity. This meant, one assumes, getting rid of the dead weight of the old one.    Prospect Magazine

Betalt udvandring

 Af Nicolai Sennels

Efter 40 Är med konstant stigende problemer med muslimske indvandrere i Europa, er det nu klart for enhver: Integration af muslimer i vestlige samfund kan ikke lade sig gÞre. LÞser vi ikke problemet, vil de menneskelige, Þkonomiske og samfundsmÊssige konsekvenser vÊre katastrofale.

Findes der en win-win lĂžsning, hvor alle parter bliver tilgodeset? Ja: Betalt udvandring. IfĂžlge Nationalbanken koster en ikke-vestlig indvandrer i snit to mio. kr. Den ene million kan man give til udvandreren som velment hjĂŠlp til en sikker og vĂŠrdig ny start i et land, hvor han/ hun fĂžler sig hjemme.

Den anden million gÄr til modtagerlandet som goodwill og udviklingsstÞtte. Muligheden for at bo i et land, hvor man forstÄr kulturen og tilstrÊkkeligt med penge til at forsÞrge sig selv og sin familie, vil i sig selv bidrage enormt til livskvaliteten for den enkelte. Samtidig vil de udvandrende muslimer kunne gÞre det, som de forhÄbentligt alle har et stort Þnske om: At forbedre de samfundsmÊssige forhold, som de i sin tid flygtede fra.

Med vestlig skolegang, et indgÄende kendskab til velfÊrdssamfundets mange fortrÊffeligheder og oplevelsen af velfungerende demokratier og den store tryghed det er at leve under Êgte menneskerettigheder, vil de virke som ambassadÞrer for friere og mere demokratiske samfund i den pÄ disse omrÄder hÄrdt trÊngte muslimske verden.  Fyens Stiftstidende | 29.04.2009
 

Er ytringsfriheden en by i Rusland?
MÞdet foregÄr pÄ engelsk:

MĂžd tre russiske intellektuelle, der kan berette om de faktiske forhold for den frie meningsudveksling i Putins Rusland.
Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 KĂžbenhavn K
Tid: LĂžrdag d. 2. kl.13 – 17, trykkefrihed@trykkefrihed.dk.MĂždeleder: Lars Hedegaard. Program: Trykkefrihedsselskabet

DF og Osama

Egon Clausen – 30 Ă„r pĂ„ Danmarks Radio og 69 Ă„rs kamp med en indremissionsk baggrund. Fra fĂžr verden gik af lave og P 1 blev et “livsstilsprogram”. SĂ„dan lĂžd det og sĂ„dan lyder det stadig :

Der findes magtfulde mennesker i Danmark, som kĂŠmper for et ultra-nationalt Danmark, og som egentlig har meget til fĂŠlles med 
 tankegangen hos Osama bin Laden og hans despoter. I begge lejre er man opfyldt af gensidigt had – hvilket blandt andet giver sig udslag i deres holdninger til menneskerettigheder og ytringsfrihed. Det mener forfatteren Egon Clausen – og i rubrikken – ”Tanker i tiden” uddyber han sit synspunkt med eksempler pĂ„ en proces, som her i landet startede tilbage i oplysningstiden. Tanker i tiden ”Osamas danske venner”

RosengÄrd: En allians mellan extremvÀnster och islamism

En recession ville blotlĂŠgge det svenske konfliktpotentiale, det kunne enhver se pĂ„ lang afstand. Man kunne nĂŠsten sige, i hvilke ghettoer det ville vise sig fĂžrst. Nu  er det svĂŠrt at se en Ăžvre grĂŠnse for, hvor galt det kan gĂ„ de nĂŠste par Ă„r. Man kan fĂžlge de daglige fortrĂŠdeligheder her: Flera brandmĂ€n slutar– trötta pĂ„ hoten  ,”Nu fĂ„r det vara nog“, Kommunpolitiker vill ha utegĂ„ngsförbud, UngdomsgĂ€nget styr HerrgĂ„rden. “Dialog” har vĂŠret en syg vittighed i mange mĂ„neder. MalmĂžs uduelige bystyre har nu nogle beslutninger foran sig, de ikke har haft fantasi til at forestille sig. Svenske statsministres “vision” fra Olof Palme over Thorbjörn FĂ€lldin, Ola Ullsten, Ingvar Carlsson, Carl Bildt , Göran Persson til Fredrik Reinfeldt, er i fĂŠrd med at materialisere sig. Det har vĂŠret smerteligt at overvĂŠre et godt stykke tid. Axess baggrundsartikel:

Minnena haglar samtidigt som stadsdelen skakas av vÄldsamma detonationer frÄn slangbomberna. En bomb rullar in under en fullsatt polispiket. Mobben jublar och en sekund vÀntar jag pÄ katastrofen, en övertÀnd bil med innebrÀnda poliser. Men nej. Inget annat hÀnder Àn ytterligare en vÄldsam detonation. Kravaller har jag upplevt tidigare, Paris 1973, Santiago under diktaturen 1986, Göteborg 2001, men under nÄgra utdragna ögonblick kÀnns det faktiskt farligare hÀr och jag vÄgar inte gÄ Ànda fram, brandröken gör det dessutom svÄrt att andas. Och vad hÀnder om Shellmacken antÀnds?

Runt omkring flockas ungdomar och Ă€ldre, mestadels rosengĂ„rdsbor. TvĂ„ unga killar Ă€r uppspelta och stolta: ”Nu toppar vi! Vi Ă€r busigaste förorten i Sverige nu!”. En man frĂ„n Afghanistan vid min sida skakar sorgset pĂ„ huvudet och sĂ€jer: ”detta drabbar Islam”. Han har förmodligen rĂ€tt. Vad ska man göra dĂ„? undrar jag. ”Skicka dem med plan till deras hemlĂ€nder”, föreslĂ„r han, som sjĂ€lv en gĂ„ng flytt Afghanistan. Vid min andra sida stĂ„r en Ă€ldre invandrare frĂ„n Östeuropa som vill ”sĂ€tta in militĂ€ren”. NĂ„gra arabiska ungdomar nĂ€mner ordet ”intifada” och skrattar till. 

Röster, röster i det mörker som bara lyses upp av brÀnder.

Dagen efter Ă€r det debattdags. RosengĂ„rdsdebatten, för hundrade gĂ„ngen. Det nödvĂ€ndiga sĂ€gs, om trĂ„ngboddhet, kackerlackor och arbetslöshet. Sen det heliga mantrat utanförskap, turnerat pĂ„ olika vis. Inget nytt under solen dĂ„? Jo, faktiskt. Det ena Ă€r en av stadsdelsvĂ€rdarna, en ung tjej i röd jacka. Hennes ilska Ă€r Ă€kta nĂ€r hon sĂ€jer att ”det Ă€r lögn” vad vissa av upploppsmakarna pĂ„stĂ„r nĂ€r de hĂ€vdar att det ”inte finns nĂ„t att göra”. ”HĂ€r finns hur mycket som helst att göra”, sĂ€jer hon och radar upp alla aktiviteter. Hon Ă€r modig och hennes bild gĂ„r stick i stĂ€v med den av ”demonstranterna” omhuldade.

Och kĂ€rnfrĂ„gan, kampen om kĂ€llaren som lĂ€nge hyrts av Islamiska Kulturföreningen? Även dĂ€r syns nytt ljus över problematiken nĂ€r islamologen Pernilla Ouis, i Sydsvenskan, nĂ€rmar sig en obehaglig sanning: den om vilka som drivit moskĂ©n och vad de stĂ„r för. Det handlar om salafiter, en extrem riktning inom Islam. För nĂ„gra Ă„r sedan beskrevs de i Sydsvenskan och i TV-programmet Uppdrag Granskning. DĂ€r framgick, bland annat., att de satt stopp för det traditionella midsommarfirandet pĂ„ HerrgĂ„rden, att de trakasserat kvinnor i omrĂ„det som gĂ„r utan slöja, prejat folk inne pĂ„ City Gross som inte köper halalslaktat kött och tvingas nĂ„gon av mĂ€nnen bland dem be om bidrag krĂ€ver de manliga handlĂ€ggare ty kvinnosynen Ă€r medeltida – om ens det. Homofobi och judehat Ă€r andra ingredienser.

Per Brinkemo, teolog och journalist, arbetade för Uppdrag Granskning under den hĂ€r tiden och berĂ€ttar för mig att han aldrig mött sĂ„ mycken rĂ€dsla som nĂ€r han försökte intervjua folk pĂ„ RosengĂ„rd om de radikala islamisterna. NĂ€r Besam Mahmoud, sjĂ€lvutnĂ€mnd talesman för Islamiska Kulturföreningen pĂ„ RosengĂ„rd, talar om ”diskriminering” och ”oss muslimer” bör man ha klart för sig vem han Ă€r och vad hans organisation vill. I hans vĂ€rld Ă€r integration inget gott i sig. DĂ€r Ă€r det enklaven och det sjĂ€lvvalda utanförskapet som Ă€r mĂ„let och oviljan till integration stĂ„r inte Sverigedemokraternas efter.

En intressant sak i sammanhanget Àr att företrÀdarna för Islamiska Kulturföreningen lÄg lÄgt i början av kravallerna. Men samma dag, dag fem eller sex, som de uppmanade förÀldrarna i föreningen att gÄ ut och sÀtta stopp för det hela, dÄ stannade allting upp, som pÄ ett givet kommando. FrÄgan man stÀller sig Àr naturligtvis, varför tog inte Besam Mahmoud och andra ledare det ansvaret redan första kvÀllen? Tanke: för att föreningen sÄg en möjlighet att fÄ uppmÀrksamhet och, kanske, sympati för sin sak genom brÄken.

Axess: VÄldspakt satte RosengÄrd i brand

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
14 years ago

Kender ogsĂ„ mere til Dylan og hans tekster kan nok tolkes meget bredt, “I threw it all away” synes jeg er en af de mest eftertĂŠnksomme produceret- overvej konsekvenserne af bĂ„de holdninger og handlinger:
http://www.bobdylan.com/#/songs/i-threw-it-all-away

LFPC
14 years ago

Jeg kender mere til Dylan end til Neil Young, men du tĂŠnker sikkert pĂ„ sidstnĂŠvntes erklĂŠrede stĂžtte til Ronald Reagan? Begge er nok for komplekse personer til at man kan placere dem entydigt pĂ„ det politiske spektrum. Dylan flirtede i en periode med konservativ kristendom, men hans fascination af outlaws og ofre for justitsmord kan man finde bĂ„de til venstre og hĂžjre. Ser man pĂ„ den tidlige Dylans miljĂž var det et klart venstreflĂžjsmiljĂž, men da han begyndte at spille elektrisk distancerede han sig markant fra rollen som ungdommens talsmand og protestsanger. Alligevel kan du finde ham i venstreorienteret sammenhĂŠng… Read more »

Kenneth
Kenneth
14 years ago

I ved godt at Bob Dylan og Niel Young var konservative, ikke?

Morten - - -
Morten - - -
15 years ago

Ytringsfriheden … ja-ah 🙂 LĂŠs her (igen), Ulla. SĂ„ beslutter du dig for at melde dig ud – men sĂ„ lĂŠser du atter de fagre ord og tĂžver, og sĂ„ (gab) … Fra DR’s tekst-TV 1. maj 2009 “Wilders sĂŠtter lus i skindpelsen Den omstridte hollandske kritiker af islam, Geert Wilders har bragt dansk Folkeparti og Liberal Alliance pĂ„ kollisionskurs. Hvis Dansk Folkeparti fortsat krĂŠver, at Gert Wilders skal inviteres til efterĂ„rets konference om ytringsfrihed og viden, vil Liberal Alliance blokere for partiets Ăžnske om penge til at renovere en rĂŠkke nationale symboler, som for Jellingstenen og Roskilde Domkirke. Lederen… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
15 years ago

Google skriver om monokultur: Malicious software includes 1 scripting exploit(s). This site was hosted on 3 network(s) including AS12553, AS20495 (WEDARE), AS8206 (JUNIK). Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware? Over the past 90 days, litecarfinestsite.cn appeared to function as an intermediary for the infection of 1 site(s) including monokultur.dk/. Has this site hosted malware? No, this site has not hosted malicious software over the past 90 days. How did this happen? In some cases, third parties can add malicious code to legitimate sites, which would cause us to show the warning message. Next… Read more »

Jacob A
Jacob A
15 years ago

OT:

Den kĂŠre Drokles’ hjemmeside http://www.monokultur.dk gĂžr, at min computer fuckker up nĂ„r jeg gĂ„r ind pĂ„ den. Jeg hatr prĂžvet det bĂ„de fra min egen og fra en offentlig computer, sĂ„ det mĂ„ vĂŠre deres hjemmeside, den er gal med. Aner ikke, hvad problemet er, men de bĂžr nok kigge den efter i sĂžmmene.

VH
Jacob

Slyrgraff
Slyrgraff
15 years ago

“En galdesyg sĂŠrlings ensidigheder”. Det dĂŠkker vist udemĂŠrket Egon Clausen

ole burde
ole burde
15 years ago

Udviklingen Rosengaardsomraadet i Sverige er en advarsel om hvad der kan vente paa os i fremtiden i en langt stoerre skala. Det er derfor paa tide at vi faar slagtet endnu en hellig ko. Lad os forestille os at der gradvist er ved at blive ved at blive etableret autonome muslimske enklaver i mange af europas storbyer. Er det godt eller daarligt ? Intuitivt vil enhver patriotisk instillet dansker foele ,at ensaadan udvikling maa modarbejdes for enhver pris. Problemet er , at vi ikke mer kan tillade os denslags naive holdninger,hvis vi altsaa har taenkt os at VINDE kulturkampen paa… Read more »

Janne
Janne
15 years ago

Vedr. Egon Clausen, sĂ„ virker det som om den mand stadigvĂŠk er oppe at strides med sin strikse indremissionske far/familie. Kan han ikke bare slappe en lille smule af. Hans facon minder mig om biskop Kjeld Holm, der ogsĂ„ til trods for sin gode uddannelse og arbejde i et kulturelt afslappet og internationalt klima stadigvĂŠk kredser pĂ„faldende meget om vĂŠmmelige tilhĂŠngere af dansk kultur og historie. Hvor er rummeligheden og tolerancen blevet af, biskop? Sidst jeg var til foredrag med ham fik ogsĂ„ HĂžjskolesangbogen et surt opstĂžd med pĂ„ vejen. KĂŠre gamle drenge, man kan altsĂ„ godt holde af bĂ„de… Read more »

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x