9
maj
Seneste opdatering: 9/5-09 kl. 1621
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Pind: Politiet er bange, Aktivister vil gøre byen til en kampzone.Politiet lod autonome hærge. “Aktivister” ?  Hyskenstræde og Klosterstræde efter i nat. (fotos © Snaphanen, klik f. helskærm)

hyskenstrc3a6de-021

hyskenstrc3a6de-046

hyskenstrc3a6de-015

hyskenstrc3a6de-007

hyskenstrc3a6de-030

hyskenstrc3a6de-0381

hyskenstrc3a6de-028-1

hyskenstrc3a6de-022

hyskenstrc3a6de-011

hyskenstrc3a6de-031

hyskenstrc3a6de-037

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
35 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] er vi ikke i tvivl om at socialdemokraterne frygter at denne fejl nu skal k

hans olo
hans olo
13 years ago

Mere Valdemar Markussen i B.T.: “Valdemar smadrede en gade: Jeg nød det 21-årige Valdemar var med natten til lørdag, da hundredvis af unge gik amok i en hærværksrus i det indre København. Hans kommentar: Jeg nød det. 12. maj 2009, 0:34 Af Morten Eggert Han er vokset op blandt bøgetræer i Silkeborg. Han har lyttet til musik og hørt om biodynamik og lært at forstå og synge sange på en Rudolf Steinerskole. Han hedder Valdemar. Er 21 år. Og lørdag nat var han med til at smadre København. – Jeg nød det, siger han. – Jeg nød at se på… Read more »

hans olo
hans olo
13 years ago

Valdemar Markussen i B.T.: “I B.T. bliver Valdemar Markussen blandt andet spurgt, hvorfor han er så begejstret for vandaliseringen af gaden. – Det er fordi, det kapitalistiske samfund ikke kører særlig godt. Markedskræfterne fungerer tydeligvis ikke, det har vi jo set konsekvenserne af. Og der synes jeg, at man som almindelig person godt kan se butikkerne og det ekstreme overforbrug som symbolet på det. I lørdags mødte jeg folk, som aldrig ahvde været til gadefester før, men som stod og dansede på taget af biler. Så der var helt klart en masse frustrationer. Det handler vel om, at man er… Read more »

hans olo
hans olo
13 years ago

@ JK og Carina

Da I ikke har pli nok til at svare på LFPC’s og mine spørgsmål angående hvem, der stod bag det omfattende hærværk i København, er det oplagt at bidrage med sit eget bud.

Kunne det tænkes blandt andet at være Valdemar Markussen, som Dansk Folkeparti ønsker anholdt efter det omfattende hærværk?

http://www.bt.dk/article/20090512/krimi/90512068/

Valdemar Markussen, der deltog i “Undoing the city”, er i øvrigt tilknyttet projekt “Flydende By”, på Nørrebro. Om “Flydende By” har andel i hærværket, kan I måske udrede?

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Hyskenstræde! Det var et fejlskøn, siger politiet, når de nu bebrejdes, at de ikke greb ind. – Og? Gu’ var det ej. Når man ser bort fra de sagesløse, som det desværre er gået ud over, må jeg stadig fastholde, at der er tale om det mest fremragende fejlskøn i ti år, og det fortjener stor ros af to grunde. For det første, fordi politiet beredvilligt påtager sig skylden for ikke at gribe ind. To fordi vi har fået lov til at se, at der er tale om ren og ensidig provokation og umotiveret ødelæggelse. Ingen andre vil tør bære… Read more »

LFPC
13 years ago

Den hemmelighedsfulde gruppe der konspirerede mod de altid forfulgte autonom-pus har sør’me også taget fusen på Dagbladet Information. Systemets nedrighed kender da heller ingen grænser! “Gadefesten har varet en times tid, da en gruppe unge fyre hanker op i en lille rød Peugeot. Menneskemængden deler sig, så de kan halvt skubbe, halvt bære bilen op ad Hyskenstræde. Under stor jubel bliver den placeret på hjørnet af Strøget mellem flammerne, hvor folk giver sig til at kaste øldåser og flasker efter den. […] I løbet af eftermiddagen har Information haft lejlighed til at tale kort med en af arrangørerne af den… Read more »

Peter Br.
Peter Br.
13 years ago

“Personligt befandt jeg mig på Dortheavej 61, hvor der i den grad var fyldt op med ‘autonome,’ faktisk flere hundrede, som nød aftenens koncert. Så jeg har svært ved at tro, at det skulle være specielt ‘autonome’ personager, der stod for hærværket i Hyskenstræde. Eller at det for den sags skyld skulle være folk omkring huset derude i NV, når nu de var derude alle sammen – og ikke i indre by.” Ja naturligvis og der var de self. blevet selv når sms’erne ville være begyndt at indløbe om politiets forventede “overgreb”. Det skete ikke, så nu er medierne ved… Read more »

LFPC
13 years ago

Udtrykket “ekspert” er også gået i selvsving på det seneste, synes jeg man kan fornemme.

JensH
JensH
13 years ago

Gud, hvor tingene dog ‘kører i ring her i landet’. Nu regner journalisterne med, at den første store foragelse over disse autonome vandalers seneste ‘stunt’ har lagt sig en smule, og så begynder mediernes operation ‘det er samfundets skyld’ og disse ‘unge’ reagerer blot naturligt på et undertrykkende samfundssystem. Her har JP fundet en virkelig Loony i forfatter og journalist Peter Grønlykke, som åbenbart selv har en fortidig karriere som ‘grafittimaler’ og som derfor får betegnelsen ‘ekspert’ af JP.DK: http://jp.dk/indland/krimi/article1689215.ece Når denne mediekampagne har kørt en uge gad vide hvad politkerne så skal forære disse ‘utilpassede unge’ . Sidst var… Read more »

hans olo
hans olo
13 years ago

@ JK Carina kan ikke forvente svar her, fordi hun akkurat som dig er useriøs. Du skriver endvidere: “I tør jo tilsyneladende ikke forholde jer til Carinas kritik, men efteraber de medier, I hader, når de skriver noget I ikke tror på. Men tilsyneladende ikke kan vente med at føre til sandhedsvidne, når de skriver noget, der passer ind i jeres forudindtagede holdninger.” Carina fremfører ikke kritik, men postulater. Med hensyn til medierne, tror jeg ikke Snaphanen og kommentatorerne her på bloggen “hader” dem (i øvrigt en underlig unuanceret verden du opererer i, hvor man tilsyneladende enten hader eller elsker;… Read more »

LFPC
13 years ago

Nu er det så at jeg må spørge Carina og JK hvem det så monstro er der har begået hærværket? Det begynder unægteligt at ligne en vaskeægte konspirationsteori med de stakkels uskyldige autonome som sagesløse ofre.

Hvem, oh hvem, har dog begået denne skrækkelige uret mod sagesløse ‘aktivister’? Må vi få sat navn og tilhørsforhold på disse væmmelige niddinge.

JK
JK
13 years ago

@intel: Jo, det kan hun da vel godt. I tør jo tilsyneladende ikke forholde jer til Carinas kritik, men efteraber de medier, I hader, når de skriver noget I ikke tror på. Men tilsyneladende ikke kan vente med at føre til sandhedsvidne, når de skriver noget, der passer ind i jeres forudindtagede holdninger. Personligt befandt jeg mig på Dortheavej 61, hvor der i den grad var fyldt op med ‘autonome,’ faktisk flere hundrede, som nød aftenens koncert. Så jeg har svært ved at tro, at det skulle være specielt ‘autonome’ personager, der stod for hærværket i Hyskenstræde. Eller at det… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Korrektion: Endnu engang må jeg erkende, at jeg ved kritisk efterkontrol kan se, at jeg af og til mener noget helt andet, end mine formuleringer kan opfattes som. Jeg skrev: ‘…Der er i mine øjne tale om en fuldt acceptabel oplæring i klassisk revolutionær tradition fra en generation til den næste…’ Du godeste. Min tanke var: ‘…Der er i mine øjne tale om, at den yderste venstrefløj anser det for fuldt ud acceptabelt at sikre en oplæring i klassisk revolutionær voldstradition fra ældregenerationen til den næste…’ Jeg anser en sådan tradition for syg og uden mening i et samfund som… Read more »

intel
intel
13 years ago

@Carina

Du kan da ikke med rette forvente, at din apologi fortjener et seriøst svar.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Mandskab og udstyr skal naturligvis kunne bruges når det skønnes fordelagtigt. At få dokumenteret hvem der gjorde hvad, håber jeg, der var personer der fik organiseret så de skyldige senere kan arresteres eller konfronteres med krav om erstatning, når nu det ikke skete nær gerningsstedet.
Er det tekniske udstyr avanceret nok til natfotografering, hvad det naturligvis bør være i situationer som den aktuelle, skulle der såfremt der ikke er tale om ens maskerede uniformerede personer af samme statur lig kloner vel øvede i ens bevægelser, intet stort problem være med hensyn til korrekt sikker identificering.

Carina
Carina
13 years ago

@ Hans Olo.
Det var en meget begavet velformuleret og velargumenteret kommentar.
Her var en mulighed for rent faktisk at se tingene fra forskellige vinkler, men i stedet vælger du, som de fleste andre, at lukke øjnene. Det er virkelig modent.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago

Steen: Tack, visste inte att den kom därifrån men ibland är det kul att retas med Antisvensk. Han verkar inte ha alla indianerna i kanoten men i dessa dagar finns det väl många som inte har det.

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til tråden. Man kan også anskue politiets manglende indgriben som en mere elegant og subtil konversationsform med de autonome end tidligere. Politiet antyder selv den forklaring. Som udgangspunkt antager jeg, at der er tale om autonome unge, og at disse unge i stort tal er de autonome GAMLES afkom. Der er i mine øjne tale om en fuldt acceptabel oplæring i klassisk revolutionær tradition fra en generation til den næste. Det er også en diskussion med ordensmagten som er det synlige bevis på uretfærdigheden og uniformerede forsvarere af de rige røvhuller i samfundet. Men hvad var det nu lige, de… Read more »

hans olo
hans olo
13 years ago

@ Carina

Sludder.

Carina
Carina
13 years ago

Hvor er det bevist at det er unge fra venstrefløjen, og overhovedet unge fra miljøet omkring ungdomshuset? Den video jeg kan finde derfra ligner bestemt ikke noget fra det miljø. Jeg er ked af at skuffe jer, men nogle gange er det smart at åbne øjnene og kigge på fakta, før man dømmer en gruppe. Jeg synes det er en fuldstændig uacceptabel opførsel at smadre byen på den måde, lige gyldigt hvad man vil opnå, om man har et mål, eller bare vil feste. Så er det på ingen måde en ordentlig måde at gøre det på. Men jeg har… Read more »

PerH
PerH
13 years ago

@Ciska Helt enig. Politiet har faktisk ikke gjort andet end at efterleve venstrefløjens vedkendte – og må det formodes den borgerlige regerings stiltiende accept af den gældende humanistiske retspolitik. Hvvis politiet greb ind, ville det jo hedde sig, at det var politivold og en overtrædelse af menneskerettighederne, at nogle unge kom til at opleve lidt ubehag. Politiets fremfærd er humanisme drevet til dens logiske konklusion. Selv hærværksmænds liv og førlighed er vigtigere end døde ting, vil venstrefløjen jo sige, hvorfor det er bedre at lade de unge hygge sig end at udsætte dem for unødig brutalitet. Jeg håber, at flertallet… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago

Steen, hoppas du inte har nåt emot om jag lånar denna sida till Exilen. Som du förmodligen vet så har vi ju vår egen klotterfantast där, Antisvensk.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Er dette politi, Eurogendfor på plads, jamen så skal det da bare hentes herop !

Hvorfor skal byen smadres, folk have deres ejendomme, biler, cykler osv. ødelagt hver gang disse unge finder på at gå bananas ?

Men det er måske ikke sådan noget denne politistyrke skal anvendes til, men mod almindelige europæere der har fået nok af EU og dets projekter – og som vil demonstrere at det er hvad de har ?

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Udstillelsen af Dansk Politi’s magtesløshed har vel den følge, at det skal påkalde
et politi som kan bruge skrappere magtanvendelse -Eurogendfor.

Slyrgraff
Slyrgraff
13 years ago

Jeg har læst, at der forventes helt op til 30.000 facister, kommunister,islamister, autonome, unge, og andet godtfolk til den stundende konference. 72oo betjente, det bliver morsomt!

Lars Otto Kristensen
Lars Otto Kristensen
13 years ago

Naar politiet ikke kan eller vil klare den smule pøbeloptøjer, som de burde have kunnet forudse, hvordan skal det saa gaa, naar det gigantiske politiske prestigeprojekt, klimakonferencen, skal afvikles i december. Der skal bruges 7200 politifolk i København, mens det staar paa, og forinden skal de øve og bagefter afspadsere. 7200, det er da mange, sikken tryghed? Næppe. De skal bruges til at passe paa de utallige meget meget betydningsfulde politikere, der vil fylde byens gader, hoteller, restauranter, natklubber………… Mange af dem – de fleste? – har af nærliggende grunde brug for masser af beskyttelse, det har de allerede hvor… Read more »

Ciska
Ciska
13 years ago

Troede ellers det skulle være slut med disse optøjer. Var det ikke det den røde blok i København lovede borgerne, da de forærede disse søde rare ‘unge’ mennesker et nyt ungdomshus. Håber vælgerne husker det her til efteråret.

Ciska
Ciska
13 years ago

Det var genialt at politiet forholdt sig passivt. Vi har nu gentagne gange set, at når politiet har anholdt disse venstrefacistiske voldsbøller (“unge”), så bliver de løsladt næste dag. Derefter ser vi mødre mod politivold, Elmquist, Eva Smith m.fl tone frem på skærmen og bedyre deres uskyld, hvorefter de bliver tildelt 800.000 kr i erstatning. Forstår godt politiet har fået nok.
Det værste er dog at ligemeget hvad politiet gør, så er det aldrig godt nok.

Janne
Janne
13 years ago

Hvorfor så overrasket? Hvis I kører en tur gennem det danske landskab i tog og passerer mange banegårde, så ser de da allerede ud som på oven viste fotos. Mange biblioteker og skoler har også flirtet med graffiti og det har mange byer også, hvor der laves et område til graffiti – i tunneller, på husgavle osv. At der nu også males i det indre Københavns gader kan vel ikke overraske. Hvis I tager forbi Kødbyen i København så ligner hele området også oven viste fotos. Hvordan skal autonome vide at de ikke må male i det indre København, når… Read more »

Henrik R Clausen
13 years ago

Kommentarer er vist overflødige…

trackback

[…] Nihilisternes fest 44 minuter […]

peter hanghøj
peter hanghøj
13 years ago

Politiken.dk stiller spørgsmålet ” Hvad synes du om natten aktion?” til sine læsere.
Næsten endnu mere uhyggeligt end selve begivenheden…Alene eufemismen “aktion”

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x