25
maj
Seneste opdatering: 25/5-09 kl. 2200
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jo, jo, vrede autonome og etnikere har jo længe været fast nyhedsstof, men jeg taler om europæere der er vrede fordi de oplever deres egne værdier som truede, og politikerne som apatiske.  Noget jeg ofte har efterlyst. Jeg har i skrivende stund ingen som helst anelse om hvem de protesterende briter er eller repræsenterer. De kunne godt vise sig at repræsentere i sig selv tvivlsomme tendenser, og er måske slet ikke nogen jeg ville associeres med.

Men det er ikke det væsentlige her og nu. En genassertivisering af europæiske værdier vindes ikke ved gadeoptøjer alligevel. Det drejer sig om at få fornægtelsen og berøringsangsten ryddet af bordet, og få virkeligheden på den politiske dagsorden i samtlige partier (OK, vi må herhjemme nok på forhånd afskrive Enhedslisten og de Radikale). Ikke om at give Dansk Folkeparti et flertal. I dette perspektiv finder jeg de seneste dages nationalt sindede begivenheder i Storbritannien og Grækenland positive, hvis de vel at mærke er et forskælv for en mere udbredt, og parlamentarisk orienteret, vrede. På samme måde som landsbytosserne i Fremskridtspartiet ikke kunne bruges til ret meget i sig selv, men sagde ting som ikke ret mange turde sige dengang – netop fordi de var landsbytosser (LFPC).

Nine people have been arrested after hundreds of anti-Islamist protesters clashed with police yesterday.

The streets of Luton descended into violence after demonstrators, many hiding their faces behind balaclavas, brandished England flags and chanted at officers.

A group called March for England was said to have organised the rally as a peaceful protest against Muslim extremists. They were joined by a local group United People of Luton.[…] Nine arrested after masked mob’s march against Muslim extremists turns violent

Vackert väder

sverige-iii-038

Idealism och realism
Nu är jag led vid tidens schism
emellan jord och stjärnor.
Vår idealism och realism,
de klyva våra hjärnor.

Det ljugs, när porträtterat grus
får namn av konst och fägring.
En syn, som svävar skön och ljus
i skyn, är sann som hägring.

Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllne dosor,
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor.  (Gustav Fröding)

sverige-iii-021

sverige-017


sverige-ii-016

fotos Snaphanen

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i the Daily Mail om den demonstration i Luton vi omtalte forleden, kalder mest af alt på resigneret konstatering af det britiske morads der ingen lykkelig udgang […]

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

“Vi får tacka danskarna för Halland, för tack vare danskarnas världsberömda feghet kan man semestra i Halland utan att träffa på sinnessvaga alkoholister med talsvårigheter dvs danskar.. Vi får tacka för den bästa delen av danmark.. Vi borde resa en megamoske så vi kan tacka gud för skatteåterbäringen och danmarks benägenhet att ta till harvärjan. Märkligt att ett så ynkligt folkslag är så krigstokiga.” Jag hoppas innerligt att du inte kommer från något av dom tre landskap som fordom kallades för Skåneland. För i så fall skäms jag för att dela samma jord och andas samma luft som en sådan… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@steen Ifølge TV2.dk “jagter Svenskerne danske boliger”, da bolig-priserne er raslet ned, og 272 svenskere og andre nationaliteter har fundet vej over sundet fra Skåne til hovedstads-regionen: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-22601660.html Ifølge analysechef for Øresundsbroen Britt Andresen viser det, at boligpriserne er en styrende faktor for, hvor man vælger at bosætte sig. Det har hun sikekrt ret i et langt stykke hen ad vejen. Men nu er prisen vel ikke det eneste udslagsgivende parameter når der skal vælges bolig. Fohold som eksempelvis beliggenhed, omgivelser og forhold i kvarteret generelt spiller da ogå en rolle. eller hur?? Under alle omstændigheder lyder det argument lidt… Read more »

bennyguldfot
bennyguldfot
12 years ago

Vi får tacka danskarna för Halland, för tack vare danskarnas världsberömda feghet kan man semestra i Halland utan att träffa på sinnessvaga alkoholister med talsvårigheter dvs danskar..
Vi får tacka för den bästa delen av danmark..
Vi borde resa en megamoske så vi kan tacka gud för skatteåterbäringen och danmarks benägenhet att ta till harvärjan.
Märkligt att ett så ynkligt folkslag är så krigstokiga.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Steen, meget OT. Hvis man skal have et kamera, der kan tage gode naturbilleder uden at blive rippet og flået, hvilke kameraer kan så anbefales?

bennyguldfot
bennyguldfot
12 years ago

Dan-mark nej tak

Duffman
Duffman
12 years ago

Carsten Jensen är som en Dansk version av “Kapten Stofil” med eterindränkt snusnäsduk…
En alltigenom sorglig figur.

Enkefru Madsen
Enkefru Madsen
12 years ago

Hvis de var kloge, så ville de følge venstrefløjens demonstrationsmønster. Få sig nogle ‘bedstefædre imod politivold’, påstå det var en fredelig demonstration – og benægte ansvar når volden bryder ud. De muslimske ekstremister gik over stregen i Luton, og selv Gordon Brown fordømte dem. Man kan kun gå så langt, før folk eksploderer.

Janne
Janne
12 years ago

Polinos

Selvfølgelig skal der tages hensyn til hvem det er der demonstrerer mod islamisme. Desværre er der brodne kar imellem dem der gør det, men alligevel er det godt at se at der faktisk er nogen der tager klart afstand fra islamisme. Modsat er venstrefløjen nu lammet som aldrig før. Vi så det skåret ud i pap da Villy Søvndal (ikke overraskende) trak sin lovning på en anti-mørkemænd demonstration tilbage. Det er da påfaldende at det netop er humanisternes højborg venstrefløjen der nu er så tavse og handlingslammede. Venstrefløjens vattethed er fatal. Og den er grum.

dana
dana
12 years ago

“I en sådan situation vil illoyalitet – fra elitens eller fra indvandrede mindretals side – over for nationen blive betragtet som en form for forræderi.”

Det er jo netop problemet. Vesten har voksende befolkningsgrupper, der ikke er loyale overfor de samfund, de har valgt at bosætte sig i.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Hvorfor bruge ordet og begrebet “elite” om nogle styrende og meningsdannere hvis afsporede teoretiske fundament (multikulturalisme, kultures relativering ad adsurdum) og førte praksis, ( reel fri indvandring, ophold trods domme mod dette), har givet individer og samfund en efter min og flere andres opfattelse ganske gal overordnet kurs? Elite bør retteligt – efter min opfattelse- men hvorfor dog ikke rette opmærksomheden mere mod indholdet end betegnelsen, der som jeg har forsøgt at vise ovenfor kan være aldeles misvisende – kunne benyttes om mennesker hvis indsats i større omfang giver individer og samfund et bredt funderet teoretisk fundament og i praksis… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
12 years ago

Ja, jeg er også ret bange for, hvad der kan ske i England. De har ikke et civiliseret, kritisk alternativ til de etablerede partier, de har kun BNP, og de er ikke sjove. Og så har de – med al respekt – en middelklasse, der for en dels vedkommende snobber nedad.

polinos
polinos
12 years ago

-> LFPC Som dig er jeg lidt loren ved, HVEM det egentlig er, der demonstrerer. Der er næppe ret mange, der læser denne blog, der har meget til overs for fascister af nogen art – hverken “de grønne”, “de sorte” eller “de brune” af slagsen. Men symptomerne på, at folk er ved at få nok af kulturberigende terror – ikke mindst den hverdagslige af slagsen – bliver stadig flere over hele Europa. I Nordsverige, i Grækenland, i Italien, i Danmark (hvor man oven i købet har set en demonstration MOD de irakiske kirkebesættelser) og altså også i det dhimmificerede England.… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Fra billederne fra England kan det konstateres at det er unge vestlige mænd der demonstrerer mod islamisme. Det er et godt tegn. Det kan også konstateres at de langkjortlede mænd med grønne flag desværre ikke befinder sig i samme anti-islamist demonstration.

Casper | Borgerlig bums

O, den lange, lange E4 🙂

Men, Steen, du må rejse lidt mere til Norrland også. Der ligger meget og venter.

Conservative Swede
12 years ago

Robin,

Fotona förefaller vara från Halland.

Conservative Swede
12 years ago

Tack för den! Fröding är helt underbar.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Är fotona från Värmland? Gissar på det eftersom Fröding kom därifrån precis som Lagerlöf och några till.

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x