6
jun
Seneste opdatering: 8/6-09 kl. 0841
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

utzon1

Svaneke, Bornholm.  Foto© Kirsten Damgaard

Ja eller nej til ændring af tronfølgeloven?

Jeg havde egentlig tænkt mig at stemme nej til det pjat, men så kom jeg til at læse Tronfølgeloven: Det nationalkonservative ja,og nu skal det såmænd ikke undre mig at jeg stemmer ja, for at ikke at blive vand på de Radikales og SF´s mølle. Man kan også, som Henrik Gade Jensen, stole på at det borgerlige  Danmark forbliver så stærkt, at vi roligt kan revidere grundloven.Vi får se hvad optimismen tilsiger i morgen. Messerschmidt får så mange stemmer, ser jeg. Så jeg kan nok roligt stemme på Henrik Ræder Clausen.  (I Sverige kan man læse, at  så forskellige personer som Leif GW Persson, Ian Wachtmeister 0g Siewert Öholm anbefaler at stemme på den fhv kristelige leder, Alf Svensson, og at Expressen bimboen Linda Skugge – enhver svensk avis skal have  én- bekræfter  billedet af sig selv som forvirret populist, ved at stemme på Piratpartiet, en yderste venstrefløj i pop forklædning, der forrresten går ind for helt fri indvandring til Sverige.)

Hybris? Lad os håbe det

Hvis jeg absolut skulle pege på nogle forhold der kunne give anledning til optimisme med hensyn til at få brudt apatien og den selvpålagte blindhed i forhold til islamiseringen af den vestlige verden, ville det dels blive den kendsgerning at de enkelte lande i Europa befinder sig på forskellige steder på glidebanen og har forskellige grader af repressiv, statslig multikulturalisme, og dels at denne graduering også gør sig gældende i forholdet mellem USA og Europa under ét. Optimismen beror på, at en glidende afvikling af vores jødisk/kristne kultur (det globale ‘whimper’-scenarie) formentlig ville blive bragt til ophør det øjeblik et enkelt land eller en enkelt region nedsmelter (et lokalt ‘bang’-scenarie).

USA befinder sig langt fra de europæiske erfaringer med flere årtiers stigende muslimsk islæt, og uvidenheden derovre er massiv, og medfører selv i konservative kredse ofte antipati mod europæere som antages at være xenofober eller værre. Men det syder og bobler i USA, og endnu er det stort set kun netbårne græsrodsmedier der dækker episoder som denne, hvor en zombieagtig amerikansk konvertit blamerer sig selv og sin religion ved at troppe op og forsøge at forpurre en mindehøjtidelighed for det islamiske skudattentat forleden. Der må da være nogle traditionelle følelser der kan vækkes hos amerikanere der bliver bekendt med det som mainstreammedierne fortier? Hvad sker der hvis den slumrende kæmpe vågner? (LFPC)

Svensk valgsvindel

Et gammelt,  tilbagevendende problem ved hver eneste afstemning i Sverige. Når der endnu ikke er gjort noget ved det, må man gå ud fra at  nogen ser en interesse i det:

Lars Berglund, docent,  Harlösa, Skåne i Jyllandsposten:

Nu huserer det yderste venstre igen uantastet i de svenske valglokaler. I næsten alle demokratiske lande har man en endog meget lang stemmeseddel, hvor alle partier er repræsenteret. Så sætter man kryds ved det parti, som man vil stemme på.  Enklere og mere demokratisk kan det næppe gøres. På den måde kan ingen sabotere stemmesedler for det parti eller de partier, som man ikke bryder sig om.

I Sverige kan stemmesedlerne imidlertid saboteres systematisk ved hvert valg, år ud og år ind, uden at der sker noget. I Sverige har hvert parti nemlig sin egen stemmeseddel liggende i valglokalerne. Det betyder, at antidemokratiske kræfter kan sabotere andre partiers valgresultat ved systematisk at stjæle deres stemmesedler. På den måde kontrollerer disse kriminelle, antidemokratiske personer resultatet af et valg, fordi vælgerne forhindres i at stemme på visse partier. Og valget er ikke længere frit.

Ved valget til Europa-Parlamentet er det efter alt at dømme Sverigedemokraternas stemmesedler, som igen skal fjernes systematisk fra valglokalerne. Og partiet har ingen mulighed for at afværge det endsige bevogte alle valglokaler.

Valgtilordnede ser væk

De valgtilforordnede skal selvfølgelig påse, at alle partiers stemmesedler er tilgængelige i valglokalerne. Men de er åbenbart ligeglade med, at nogle forsvinder. Og det udnyttes til fulde af personer på den yderste venstrefløj.

På Harlösa Bibliotek lå alle partiers stemmesedler, hvor de skulle, selv Sverigedemokraternas. Blot få minutter efter, at valglokalerne var åbnet, var deres stemmesedler blevet stjålet.

Sådan er det tydeligvis gået for sig ved alle valg de seneste 15 år. Og der bliver ikke gjort noget for at forhindre disse overtrædelser af vore demokratiske rettigheder.

Det er ikke blot Sverigedemokraterna, som er blevet udsat for den slags.

Ved valget i 1998 fik Ian Wachtmeisters parti, Det Nya Partiet, systematisk sine stemmesedler fjernet fra næsten hvert eneste valglokale i Skåne. Fra de tilforordnede havde lagt nye stemmesedler frem, gik der knap 20 minutter, før de også var blevet stjålet. Mange mennesker, som jeg kender, stemte derfor på andre partier, fordi de ikke kunne finde Det Nya Partiets stemmesedler.

Det var den triste erfaring, som fik mig til at kontrollere stemmesedlerne på Harlösa Bibliotek (i forbindelse med brevstemmeafgivning). Og man føler sig totalt magtesløs.

Især når man tænker på, at svenske journalister, ifølge undersøgelser fra Göteborgs Universitet, overvejende støtter venstrepartierne og derfor direkte eller indirekte støtter en sådan valgsabotage mod anderledes tænkende.

Hvis Sverige skal kunne kalde sig demokratisk i fremtiden, bør alle sande demokrater kræve at få stemmesedler som dem, man har i andre EU-lande. Det vil sige stemmesedler, som ikke kan saboteres. Ellers må man kræve, at der er kontrollanter, som holder øje med stemmesedlerne i hvert valglokale. Og det er vel næppe muligt?

Stjålne valgsedler

Jan  Milld forklarer sine landsmænd, hvordan en dansk valgseddel  ser ud.

(Valgsystemet var et  af det daværende Britsh  Helsinki Human Rights Wacth´ stærke  kritikpunkter  af valget 2002: ” British Helsinki Human Rights Group (BHHRG) Swedish General Election, 2002 Sweden is one of Europe’s oldest democracies, but are its elections as correct and fair as the country’s reputation would suggest…”  Hvor rapporten er nu, er  ikke godt at vide. Snaphanen)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Jeg ser stadig ingen ulempe i en valgkreds, en bunke. Det virker mest retfærdigt 1 stemme er 1 stemme uden pjat.
De partier eller personer der får de 175 stole besat ved at få flest stemmer sætter sig, de andre må stå op.

Casper | Borgerlig bums

PeterK: Hvordan vil du ændre på det? Der er jo netop partilister ved valg. Hvis der ikke var partier, og du stadig skulle fylde et byråd med 31 pladser, så ville borgmesteren blive valgt ind med 5.000 stemmer, mens sidste mand ville blive valgt ind med f.eks. 50 stemmer. I mange lande kan man ikke stemme personligt, og det vil sige at alle bliver valgt ind med 0 stemmer – strengt taget. Men når vælgeren sætter kryds, har han også indvilliget i at stemme på de personer partiet har opstillet. Det danske system ved folketingsvalg er rent forholdstalsvalg. Kredsmandaterne fordeles… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago

“Det er færre stemmer der behøves for en stol nogen steder end andre steder. Fup.”

Som f.eks. ved sidste kommunalvalg i Kolding. Uforståeligt men sandt, så stemmer omkring 25% af de valgberettigede i Kolding på byens socialdemokratiske bykonge gennem 25 år. Hans høje stermmetal, over 10.000 af 40.000 stemmeberettigede gjorde at den sidste socialdemokrat blev valgt ind med 25 personlige stemmer.
Den tidligere viceborgmester var raget uklar med venstre og stillede op på en borgerliste. Han slap med nød og næppe ind med over 1600 personlige stemmer.

Jørgen Laursen
12 years ago

@ Vivi

Tålmodighed! Du skal scrolle ned til side 4, før du kommer til the good stuff. Forbi en masse hvidhed. ;

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Steen

Desværre, “Vi krigar”-pdf´en viser kun en blank flade.

Jørgen Laursen
12 years ago

@ Anna, Steen & Casper

“Vi krigar”-pdf’en er der skam stadig. Der havde blot sneget sig et mellemrum for meget ind i Caspers link. Tjek selv her.

🙂

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Fup. Da det -udover det allerede nævnte- er også både ufornuftigt og unødvendigt – 1 stemme er en stemme- at gøre andet end lægge stemmerne i en bunke.

En bunke er logisk og enkelt.

Janne
Janne
12 years ago

LFPC

Hun illustrerer meget godt hvordan religion kan bruges til ufredeligt at hjernevaske og indpakke kvinder til ukendelighed.

Janne
Janne
12 years ago

Nedbrydning af tillidskultur i fastfood og kiosk branchen:

“Ud af 22 besøg på pizzeriaer, restauranter, værtshuse og kiosker var der hele 17, hvor forholdene ikke var i orden…”

h t t p://epn.dk/brancher/turisme/hotel/article1716638.ece

LFPC
12 years ago

Ja, det er et af de her meget pædagogiske øjeblikke. Men fatter hun selv paradokset, eller drejer det sig for hende bare om at score points hos Allah? Det har jeg altid svært ved at gennemskue.

Janne
Janne
12 years ago

Den råbende og religiøst indpakkede kvinde fra Amerika, der så ufredeligt har travlt med at hævde at hendes religion er fredelig, giver et meget godt billede af hvordan religiøse fordomme og hijab skaber dårlige og uværdige kvindeliv.

M Larsen
M Larsen
12 years ago

Angående valgsystem: Hvis man stiller kandidater op i mere eller mindre lokale kredse for at få kandidater med en vis lokal tilknytning, sådan som man gør i Danmark, vil det ikke kunne undgås at nogle valgkredse er mindre end andre. For at sikre at alle partier skal ‘betale’ omtrent lige mange stemmer pr mandat, har man tillægsmandaterne. Det er ikke fup.

PS. Blind høne kan også finde et korn; Vi krigar ligger på ;http://www.reaktion.nu/PDF/VI__0011.PDF

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Et nej udsætter muligheden for regenten snart igen, hvad sent må ske, er i tørklæde. Tør du stemme nej? Vil det klæde dig? Tronfølgeloven: Fødselstidspunkt, køn, evner betyder intet – for en regent- det vigtige er at borgerne har magt. Har de bedste magt er livet bedst. De bedste bedes læst som “borgerne” i afsnittets første linje.
Stem nej. 
Det logiske nationalkonservative nej.
 Jeg finder ofte det er bedst jeg har magt. Min nabo har det på samme måde. Med sig selv.
 Vi synes begge det er bedst når vi, og ikke borgere i andre lande bestemmer hvad der skal være… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Casper

Nej, det er ikke sådan det fungerer.
Alle stemmer bør naturligvis være i en og samme bunke.
Kreds- og tillægsvalgsystemet er fup.
Det er færre stemmer der behøves for en stol nogen steder end andre steder. Fup.

I den alternative udgave kunne man fjerne stole hvis der ikke er nok stemmer til at nogen har vundet retten til en plads.

Danskeren
Danskeren
12 years ago

En klog mand har engang sagt, at Sverige er Europas sidste østland. Så sandt, så sandt!

Anna Lyttiger
12 years ago

Casper: De må have læst dit indlæg, for nu er den væk…

Casper | Borgerlig bums

“Vi krigar” findes her http://web.archive.org/web/*/http://www.sociologi.lu.se/krim/vi_krigar.pdf

Og der bliver den liggende, archive.org fjerner så vidt jeg ved intet.

Casper | Borgerlig bums

Peter BUch > Men det er jo netop sådan det danske system fungerer.

Kreds- og tillægsmandater har udelukkende betydning for fordelingen af pladser geografisk, ikke mellem partier. Der er tale om et rent forholdstalsvalg.

Eller mener du at en lav valgdeltagelse skal medføre at man fjerner nogle af mandaterne i folketinget?

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Det eneste – sådan lige her – gale med det danske system, er at det ikke er ens, altså uden tillægsmandater. Hvorfor tillægsmandater skal eksisterer går over min forstand.
En stemme er en stemme. Det lyder fint. Læg dog antallet af stemmer sammen, træk de ugyldige fra, antallet af de gyldige divideres med 175, og hvad der skal til for en stol er fundet. Ens antal medfører lodtrækning.
Alternativt kan antallet af stemmeberettigede divideres med 175, de der når antallet kommer ind. Resten af stolene bæres ud.

Casper | Borgerlig bums

Det svenske system er vistnok blevet brugt i mange lande, der tidligt gik væk fra det. I USA er der fire krav til en hemmelig stemmeseddel: – an official ballot being printed at public expense, – on which the names of the nominated candidates of all parties and all proposals appear, – being distributed only at the polling place and – being marked in secret. Sverige overtræder lysende klart de tre første betingelser, og den sidste betingelse overtrædes i praksis på valgstederne fordi afskærmningen er for dårlig og fordi man viser sit valg gennem de valgsedler man samler op fra… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Jørgen Laursen & Steen Ja, jeg har prøvet wayback. Det var ment som en test af Steen, jeg ikke nævnte den med det samme. Om den fil Steen nævner, er at finde, eller ikke var “fotograferet” af “det store kamera” , da den kun fandtes på et for de fleste andre lukket felt, ved jeg ikke pt. Steen kan hvis han har filen selv, sende den til en af de mange servere ude på nettet, hvor man kan gratislægge sine ting, de filer andre skal kunne hente uden for meget besvær med at ens egne maskiner bliver belastet. Der er… Read more »

Nils
Nils
12 years ago

Det er sikkert kendt af mange her, men er værd at gentage: Det svenske valgsystem indebærer, at de valgtilforordnede eller andre i stemmelokalet kan overvåge om vælgerne stemmer på “forkerte” partier. Frie og hemmelige valg? Glem det. For at stemme på eksempelvis Sverigedemokraterne, skal man tage deres stemmeseddel fra bordet – medmindre man har en med hjemmefra. Man kan så sløre, hvad man vil stemme på, ved at tage flere valgsedler, men både kontrollanterne og vælgerne ved jo udmærket godt, at ingen, der IKKE vil stemme på Sverigedemokraterne tager en af deres valgsedler – hvis de friske unge politiske aktivister… Read more »

Jørgen Laursen
12 years ago

Ah, sorry, ovennævnte var primært til Steen. 🙂

Jørgen Laursen
12 years ago

@ Peter Buch

Har du prøvet The Wayback Machine? Man skal bare kende den oprindelige url – og vupti, så er den fundet.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Der er værktøjer sat op på nettet der har gemt det meste, på servere der stadig kan søges på. Det er bare at finde dem!
Og det er sommetider ikke så let.

(Er der nogen der kan finde den ? : British Helsinki Human Rights Group (BHHRG) Swedish General Election, 2002 , Indeholder også en stærk kritik af svenske medier og deres mangel på frihed og pluralisme. Lige noget for Carsten Jensen at læse. Steen)

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x