13
jun
Seneste opdatering: 14/6-09 kl. 0434
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

wafa-sultan

I morgen taler Wafa Sultan på en konference i København om ytringsfrihed. Hun er en af de muslimer, vi skal bakke 100 procent op, hvis vi mener vores frihedsværdier alvorligt. I morgen taler hun i København på en konference om ytringsfriheden og islam arrangeret af Trykkefrihedsselskabet. Her deltager også den hollandske partileder, den islamkritiske Geert Wilders, og flere andre.

Wafa Sultan blev for alvor kendt, da hun for et par år siden skulle optræde sammen med en religiøs lærd på den store arabiske tv-station, Al-Jazeera. Her leverede hun et engageret forsvar for de vestlige frihedsværdier og kritiserede de muslimske lande for at bygge på religiøse dogmer og diktatur frem for frihed og demokrati. Karen Jespersen, ny kommentator i Berlingske Tidende. (se også: Wafa Sultan kommenterer Kairo-talen.)

Kristendemokrater – nu med islamisk kvindeindpakning

ozdemir2Now you see it – now you don’t. Nogen i det wallonske kristendemokratiske parti CDH har været klartsynet nok til at se at dette måske ikke var den bedste konstellation, og har følgelig gjort et lidt halvhjertet forsøg på sovjetkommunistisk bortretouchering af det penible tørklæde. Hos den lokale tyrkiske koloni forholder det sig lige omvendt – her er indpakningen tværtimod en del af brandingen af fr. Özdemir. Noget for enhver smag, men begge parter tilhører jo ‘bogens folk’ med rødder tilbage til Abraham/Ibrahim, så hva’ pokker (LFPC). Election Postmortem in the Netherlands and Flanders

Another Year of Anti-Semitism and Anti-Israelism in Norway

European Jewish Congress udhængte forleden – forklaringen på dette monumentale svips har vi stadig til gode – nogle af Israels og de jødiske mindretals mest ihærdige fortalere i form af Dansk Folkeparti og Geert Wilders’ PVV som antisemitter. The Institute for Global Jewish Affairs har bedre føling med virkeligheden i denne afdækning af frådende antisemitisme i Norge. Artiklen er meget lang, og dette er blot indledningen. Via Europe News (LFPC):

Again over this past year there were significant anti-Semitic and anti-Israeli incidents in Norway. Among these were anti-Semitic television satire programs, an act of the Nazification of Israel by a Norwegian diplomat, physical attacks on a pro-Israeli demonstration, death threats against Jews and a desecration of a Jewish cemetery.

Publications by NGO Monitor reveal that the Labor-dominated Norwegian government is indirectly giving financial support to NGOs that demonize Israel. This Norwegian government’s attitude toward Israel is among the most negative in Europe.

A number of Norwegian Jews have said in various media that anti-Semitism and anti-Israelism are on the rise in the country.

There are increasing indications that the number of extreme and sometimes violent anti-Semites among Muslim Norwegians may approach or even exceed the membership of the local Jewish community. Some of these Muslims participated in the largest riots in many years in Oslo in January 2009. […] Manfred Gerstenfeld: Another Year of Anti-Semitism and Anti-Israelism in Norway

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Sultan har været i Danmark tre eller fire gange, her,  her og her, og jeg er taknemmelig og stolt over at have mødt denne fantastiske kvinde så mange […]

trackback

[…] Snaphanen 14 juni 2009 – Another Year of Anti-Semitism and Anti-Israelism in Norway […]

Casper | Borgerlig bums

Rettelse: Men i Belgien er sproggrænsen også en social, politisk og økonomisk grænse

Casper | Borgerlig bums

Det belgiske parti CdH er ikke synderligt kristendemokratisk mere. Det hed tidligere PSC – Parti Social Chrétien – den katolske gren af det tredelte belgiske partisystem (katolikke, socialister og liberale). Men fra 2002 skiftede det navn til CdH – Centre Démocratique Humaniste. Det er nærmest en blanding af Socialdemokratiet, det Radikale Venstre og Kristendemokraterne. Og altså socialt og “humanistisk”, ikke kristent. Det får også en del stemmer hos byboerne i Bryssel. Belgisk fransktalende politik er frygtelig. 🙂 I Flandern sank socialdemokraterne denne gang ned til 15 % af stemmerne. Dertil kommer det grønne parti med 7 %, men de øvrige… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Det er svært at opfatte hijab som blot nogle gram stof, særligt når flere politikere nu så ihærdigt promoverer sin politik og religions tabuer og dogmer ved at posere på valgfotos og valgvideoer i netop hijab. Hijab bør også derfor fjernes fra dresscode på ansatte i offentlige embeder og hijab bør fjernes fra kommuners hjemmesider, f.eks. Københavns Kommunes hjemmeside.

Janne
Janne
12 years ago

Jeg synes som Hedegaard at også kunstnere skal have ytringsfrihed. Selfvølgelig. At den irakiske kunstner så som del af sit kunstværk har brændt hul i det danske flag og har hijabiseret en dansk kvindelig politiker – ja det kommer ikke bag på mig.

Eyvind Dk
12 years ago

Stand up: Wafa Sultan is passing

Efter Wafa’s optræden på al Jazeera, læste jeg en klumme, hvor skribenten sammenligner med en scene i filmen “To Kill a Mockingbird,”
Det var nemt at Google den frem igen. Håber nogen af jer har lyst til at læse den. En flot hyldest til Wafa Sultan!
http://townhall.com/columnists/MonaCharen/2006/03/17/stand_up_wafa_sultan_is_passing?page=full
Mvh
Eyvind

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

LFPC Du har så inderlig ret – der er ingen undskyldning for dette svigt! At politikerne også svigter ved jeg ikke om man kan og skal forstå….. Mig forekommer det at være en form for forførelse ikke at udtale tingene som de er – og hvis diverse politikere er bevidste om det samme som Wafa Sultan, så er det i mine øjne forkasteligt de ikke siger dette ! Det er denne vattethed og gåen rundt som katten om den varme grød jeg ikke kan udholde, for det er ikke hvad vi som befolkninger i Vesten har brug for. Havde vi… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

EN ADVARSEL:

Jeg prøvede at hente PDF-versionen af Gerstenfelds bog via linket. Mit virusprogram gik ned og min PC crashede.

Jeg prøver lige at se, om der er sket noget; men nu ved I det.

Victor
Victor
12 years ago

Gerstenfeld er da vist noget af en løs kanon. Jeg hørte Oslos rabbi, Joav Melchior – søn af vikingerabbineren – tale om hans påstande i NRK. Det, Melchior bl.a. brokkede sig over, var at en del af påstandene var søsat uden at hverken han eller eller lederen af Det mosaiske Trossamfund var blevet kontaktet.

ole burde
ole burde
12 years ago

Folk som Sultan kan nemt blive misbrugt , fordi folk som Jespersen har en altoverdoevende psykologisk trang til at opfinde en kategori af nydanskere som de kalder “de moderate mulimer” Denne altid meget VAGT og SUPERFORSIGTIGT definerede gruppe skal forestille at vaere paralel til det store flertal af etniske danskere ,som jo kun forholder sig til deres kristne “religion” som en DEKORATIV og APOLITISK tradition. Det lader til at Sultan er en af de 0.01 % muslimer som ogsaa gerne vil beholde lidt af den dekorative tradition,EFTER at have smidt 99 % af Islaam paa lossepladsen. Altsaa en god kandidat… Read more »

WilliamJansen
12 years ago

@ Janne: Jeg er også ligeglad med om hun er muslim, ateist eller noget helt tredje.

Jeg er ikke ligeglad med om hun har fået et mærkat der ikke er belæg for. Karen Jespersen fremstiller hden på en måde, så man kan læse det som om at hun er troende muslim. I en dansk kontekst betyder ordet ‘muslim’ altså på den eller anden måde troende, hvis ikke der skrives et forbehold eller en kvalifikation ind i teksten.

Janne
Janne
12 years ago

William Jansen

Jeg er ligeglad med om hun er muslim, ateist eller noget helt tredje. Hun skal bare have lov til at sige sin mening. Jeg er rigtig glad for at Trykkefrihedsselskabet giver hende den mulighed.

Janne
Janne
12 years ago

Det er glædeligt at Berlingske Tidende nu har fået Karen Jespersen som kommentator. Og det er bare så flot det store stykke arbejde Trykkefrihedsselskabet laver til forsvar for vestlige og moderne frihedsrettigheder og -værdier og til forsvar for også de mennesker der tilfældigvis er koran-opdragets ret til religionsfrihed og dermed til at kritisere også islam og de steder i koranen, der vitterligt trænger til kritik. Det er slemt at se hvorledes kritiske og moderne muslimer eller mennesker der har forladt islam må leve i skjul eller med politibeskyttelse bare fordi de er religionskritiske eller ønsker at forlade et religiøst tankesystem… Read more »

steen
Admin
12 years ago

Det er lidt tvetydigt, men ikke så muslimsk, at det gør noget ifølge dette. Hun er i al fald ikke nogen Irshad Manji, det havde nok været vigtigt at få med: In the same Time Magazine interview, Sultan conflictingly described herself as a Muslim who does not adhere to Islam: “I even don’t believe in Islam, but I am a Muslim.”[10] However, in a recent conference associated with conservative writer and activist David Horowitz, Wafa Sultan expressed her views unequivocally stating: “ “I have decided to fight Islam; please pay attention to my statement; to fight Islam, not the political… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

…a three-minute clip of Dr. Wafa Sultan (raised by Muslim parents) on Al Jazeera.

Here’s a partial transcript from Memri of the February 21, 2006 show:

“…I am not a Christian, a Muslim, or a Jew. I am a secular human being. I do not believe in the supernatural, but I respect others’ right to believe in it.

Dr. Ibrahim Al-Khouli: Are you a heretic?

Wafa Sultan: You can say whatever you like. I am a secular human being who does not believe in the supernatural…”.

Klippet og forkortet. PB

WilliamJansen
12 years ago

I overnesstemmelse med min bedste overbevisning vedrørende de fakta der fremføres i indlægget:

Wafa Sultan er ikke muslim. Hun er ateist.

trackback

[…] Snaphanen 13 juni 2009 – Another Year of Anti-Semitism and Anti-Israelism in Norway […]

steen
Admin
12 years ago

Det tangerer det søgte, at Gerstenfeld hiver fejringen af Hamsun ind som antisemitisme i denne række af norske begivenheder (som jeg ikke var ret godt inde i i forvejen.) Han vil selfølgelig blive diskuteret til tidernes ende , men: Hamsun besøgte Hitler på Berghof i -43 for at gå i forbøn for dødsdømte, norske modstandsfolk og for at få Terboven fjernet. Mødet var en fuldstændig fiasko, og blev afbrudt en en Hitler, der var rasende over at blive modagt. Hitler havde et helt andet formål med at modtage verdensberømtheden og fik da også sine fotografier i kassen (hvor man ser… Read more »

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x