16
jun
Seneste opdatering: 6/8-15 kl. 1308
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“If there must be trouble, let it be in my day, that my child may live in peace.”  (Thomas Paine)

Talen vil blive vedføjet, når den foreligger på tryk. Nogle af Sultan´s skarpeste betragtninger, der fik salen til at gynge lidt som Idrætsparken, faldt under dagens debatter. Det er desværre ikke muligt at uploade en hel dag fra 10-17, hvad man kan ærgre sig over. Alt hvad hun siger, er erfaringsbaseret, og hun siger det passioneret og ligeud, da hun nu er så privilligeret ikke at være politiker og have  mange hensyn at skulle tage. Man kan læse  hendes artikel fra nov. 2008 “Contemplating Islam” for en uddybning. Trods det, at hun i 2006 var  Time magazine’s “100 People Who Shape Our World, virker hun, som min kollega skrev, ret ukendt for danske journalister, hvoraf en del synes at leve i en permanent verden af meget fede overskrifter, forudfattede meninger og sproglige ready-mades.  (Man kan gense Wafa Sultan fra DR for et par år siden: Wafa Sultan i DR2: Sandheden om Islam og Muhammedtegningerne.)

P1 Orientering: Wilders bruger ukorrekte oplysninger

Endelig, ikke en elefant, men den næsten aldrig sete enhjørning ‘faktuel debunking’. Blot et link til udsendelsen i denne omgang, men oplysningerne fortjener at blive transkriberet og debatteret (LFPC).

P1 om Wilders: Hele to elefanter i lokalet

Heller ikke P1 turde tage springet og kigge nærmere på den virkelighed som Wilders forholder sig til. Fokus var entydigt på personen Wilders, ikke på det omkringliggende samfund. Geert Wilders er “firkantet”, sagde en hollandsk professor. Sig det til Wilders selv, hvis ellers professoren kan komme forbi hans livvagter. Blindheden var derfor af et fænomenalt tofoldigt tilsnit i Orientering: Hverken det forhold at en folkevalgt må have 24/7 beskyttelse i dagens Europa blot for at ytre sig kritisk om en religion, eller at der foregår ting i Holland af kriminelt , kulturelt og demografisk tilsnit som Wilders opfatter som et stort problem, kom i fokus. Der var rørende enighed om at islamkritik var en “mærkesag” som politikeren Wilders bruger som platform. Der kommer ikke nogen glasnost og en illusionsløs fokusering på virkeligheden fra massemedierne eller den akademiske verden. Glem dét scenarie. Vi må vente til det første europæiske land smelter ned engang i dette århundrede (LFPC).

Wonderful, wonderful………………

Billedet af København, som én af de mest sikre storbyer i verden, har fået skrammer. Øget terror-trussel, ballade på Nørrebro og bandeoptøjer sender hovedstaden støt ned ad en international liste over verdens mest behagelige byer at bo i. Og selv om København placeres i den pæne ende af listen, har Danmarks hovedstad på bare tre år taget turen fra en prangende 8. plads til en placering som nummer 21. Nedrykningen skyldes, at byen er blevet mere usikker, forklarer Jon Copstake, der er redaktør på rapporten fra Economist Intelligence Unit:

»København scorer lidt lavere i år, fordi risikoen for terror er øget og på grund af større civile uroligheder i København. Særligt Danmarks problemer med den muslimske del af verden giver en øget risiko for terror.«

Ifølge EIU-listen overhales København af Stockholm, der kommer ind på en 14. plads, ligesom Frankfurt, Paris, Hamburg og Helsingfors også opnår bedre score end København. Ugebrevet A 4: BANDER SKADER KØBENHAVNS RY

Nye ord i dansk, 2008

Dansk Sprognævn, nye ord.

screenshot0012

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] den. “If there must be trouble, let it be in my day, that my child may live in peace,” citerede Wafa Sultan Thomas Paine i København i […]

Thomas Bolding Hansen
Thomas Bolding Hansen
13 years ago

Wafa Sultan og Hirsi Ali er mine yndlinge. Der findes simpelthen ikke mere skarpe Islamkritikere. Det skyldes ikke blot deres intelligens og deres evne til at formulere punchlines. Det skyldes at de som kvinder kender Islam fra sin kedeligste side, og er i modtagerenden selv og ved hvad resultatet er for kvinder. “I confront the European elite’s self-image as tolerant ‘while under their noses women are living like slaves.” Hirsi Ali Sultans tale her var rigtig god, hendes afrunding med Thomas Paine opsummerer situationen på perfekt vis, hellere tage kampen nu end senere, hvor vi ikke er stærkere. Det er… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

@Poul Højlund “da dette lands pæne politikere skal modtage Gert Wilders som Hollands førstemand” En af mine Hollanske kolleger er oppe og arbejde i Danmark i denne uge, (han ankom idag), og han fortalte at Wilders tale havde vakt en del opsigt i Holland, (eller retere: Nederlandene). Wilders havde sagt i det Danske parlament, (landstingssalen), som han kunne have været blevet tiltalt for, hvis han havde udtalt dem i det Hollandkse parlament, (“Hate speech”). Men min Hollandske kollega mente det var smart af Wilders, da han ved at disse udtalelser vil blive citeret i de Hollandske medier, og de Hollandske… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
13 years ago

Når danske journalister (husk prøvevalgene på journalistuddannelserne!) ikke dækker, må man jo spørge, hvad i al verden vi skulle have gjort uden blogs som denne. Og det helt ufattelige er, at selvom journalisterne jo har opdaget blogosfæren, tror de fortsat, at de besidder nyheds- og inforrmationsmonopolet. Deres troværdighedstab vil klæbe ved dem i årtier frem, – tilsvarende en hel generation af pæne politikere, der har dømt sig selv ude.

Glæder mig i den grad til den dag, da dette lands pæne politikere skal modtage Gert Wilders som Hollands førstemand.

li
li
13 years ago

Af alle iSLAM kritikere forbliver Wafa min yngling 🙂
Hun er dejlig skarp og direkte.

Ulla Nørtoft Thomsen
Ulla Nørtoft Thomsen
13 years ago

Tusind tak for disse film! Denne tale fik et bragende bifald, ikke mindst pga. afslutningen. Fantastisk. Men debatten bagefter var også forrygende. Én nævnte hendes gode spørgsmål til Khader om hvorvidt – hvis man skulle skelne mellem islam og islamisme – Muhammed så var muslim eller islamist. Jeg bed også mærke i, at hun sagde noget i retning af: “You should know your enemy. They are fighting you. They are using your freedom values to fight you. It´s time you start fighting back”.

intel
intel
13 years ago

@ Mette

Dejligt at se at du er tilbage på bloggen.

JensH
JensH
13 years ago

OT

Trist at DF ikke står lidt stækere i Københavns Kommune:

http://www.180grader.dk/nyheder/DF_vil_ikke_give_tilladelse_til_moskebygeri_i_K_benhavn.php

Mette
Mette
13 years ago

Det har islamisterne til gengæld ikke. De er bogstavtro muhammedanere. Også i den grad!

intel
intel
13 years ago

Wafa Sultan stillede også Naser Khader et fantastisk spørgsmål:

“Vil du betegne Muhammed som muslim eller islamist?”

Khader havde svært ved at svare.

Mette
Mette
13 years ago

Hvor var det bifald fortjent, og hvor kunne jeg ønske, at denne kloge og modige tale bliver oversat og bragt i fx Morgenavisen Jyllands-Posten – eventuelt forkortet til en kronik.

Janne
Janne
13 years ago

Disse ord af en modig og fremsynet kvinde, Wafa, sagde venstrefløjen (S og SF og EL og så de radikale) nej til at møde. Og Informations kvindelige journalist valgte ikke at fokusere på Wafas indlæg. Hvorfor vil venstrefløjen ikke diskutere politisk islam og religiøs undertrykkelse af mennesker, ligestilling, frihedsrettigheder og demokrati? Der er også mange muslimer – og der er vesterlændinge fra arbejderklassen – der kommer i klemme på grund af politisk islam.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x