21
jun
Seneste opdatering: 22/6-09 kl. 1935
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Som man vil vide, har Danmark i Sverige kun tre skønlitterære forfattere: Suzanne Brøgger, Carsten Jensen og favoritten,  den dedikerede socialdemokrat Hanne Vibeke Holst. (Update: fire ! Rifbjerg). Nu læser  midaldrende, reaktionære og populistiske bloggere som bekendt ikke megen fiktion. De læser  en gammel bog,  for hver gang der kommer en ny, som Churchill så rigtigt sagde. (Den seneste var en gammel sag af fattiglægen Céline, som kunne hade Danmark, så det stadig er en lyst:  »Som de fidusmagere, de har været i sekler, klarer de sig pænt, kalder deres makreller for sardiner og deres roer for artiskokbunde! Danskerne aldrig går i krig: »de skaffer forsyninger, det er alt … og til begge sider … hen mod slutningen tager de parti, for vinderen, og den er hjemme!«)

Derfor må jeg henholde mig til Helsingborg Dagblads referat af plottet i Holsts nyeste, svenske bestseller: Altså, en kvindelig, socialdemokratisk, statsminister in spe i  det lille, racistisk og åndeligt omskårne Danmark, må gå så grueligt meget ondt igennem, fordi hun er kvinde, taler den danske “extremhöger”  midt imod……og  er jøde. Sådan er vi, vi danskere. Femifober, sossofober og jødehadere til hobe. Det er fiktion, der vil frem i verden, – helt til Rungstedlund, hvis det står til Holst – programlitteratur der går lige ind i hjertekulen på en avis i Helsingborg, hvor de jo selv skriver en hel del fiktion, hvis sandheden skal siges. Og så er Danmark også landet hvor “damesagen”, som en vis århusianer kalder den, står sørgeligt  i stampe og fortjener langt større ambitioner, end en hel temaaften om amning på DR 2. “Sagen” skal slå Rasmussen, Rasmussen og navnlig Kjærsgaard, der ikke kan være en rigtig dame, højest en hun-rotte. Giv mig den gule fagbog, Statstidende og Svend Auken´s samlede værker:

Så när nyval utlyses har Meyer bestämt sig; hon ska bli Danmarks första kvinnliga statsminister och med på tåget ska Charlotte, hennes självklara efterträdare. Så när nyval utlyses har Meyer bestämt sig; hon ska bli Danmarks första kvinnliga statsminister och med på tåget ska Charlotte, hennes självklara efterträdare. Med en sällan skådad frenesi tar de båda toppolitikerna sig an valkampanjen. De slåss inte i första hand mot de politiska motståndarna, utan Meyer för ett tvåfrontskrig mot klockan och mot yttre hot för att hon är judinna. Detta föranleder säkerhetsvakter i släptåg och av naturliga skäl får hon svårt att bevara sin privata hemlighet. Charlotte som är politiker av idealistiska skäl (finns det några andra?) för en kamp mot sitt dåliga samvete för att familjen kommer i kläm och mot en infam press som nosar efter privata skandaler…Damgaard ger valrörelsen hjärta och humor och engagerar sig i pojken Abdul som blivit illa misshandlad under en sammandrabbning mellan invandrare och extremhögern.

Vad ingen av de båda politiska essen verkar förstå, är att de är måltavla för de senaste årens främlingsfientliga strömningar i Danmark. Meyer och Damgaard resonerar väl som vi alla gör; varför ska man ta dessa ljusskygga, förvirrade och misslyckade människor på allvar, trots upprepade flagranta hot? Vi bor ju i världens mest demokratiska hörn så här händer väl inget? Förutom mordet på Olof Palme och Anna Lindh förstås som borde ha stuckit hål på den politiska oskulden i hela Norden.
Vi pratar ändå om ett land som i allra högsta grad drabbades av andra världskriget, där högerpopulistpartiet rönt stora framgångar på senare år och där publicerade Muhammed-karikatyrer fått delar av den muslimska världen att rasa. Danmark kan när vi har gått bort oss, Hanne-Vibeke Holst.

»What about Neda ?«

En fyldt Rådhusplads tændte her til aften lys for dødsofrene i Iran.

Rådhuspladsen juni 2009 011

86

Fotos og mobilvideo © Snaphanen, (foto 2: Zonka), se video i HQ,  klik fotos til helskærm.

Sms revolutionen når Rådhuspladsen
En stille protest mod det iranske præstestyre gav frit løb for indestængte følelser
22. juni 2009 – Lars Hedegaard
Det skal være en stille manifestation, råbte et medlem af initiativkomiteen til de ca. 1500 iranere, der søndag aften samledes på Københavns Rådhusplads for at mindes ofrene for det iranske præstestyres blodige undertrykkelse af landets frihedsbevægelse. Her skulle der hverken være taler eller musik. Man skulle bare være sammen for at sørge over alle de uskyldigt dræbte, som der stod på et af de skilte, demonstranterne havde medbragt.
Sms revolutionen når Rådhuspladsen
En stille protest mod det iranske præstestyre gav frit løb for indestængte følelser
af Lars Hedegaard
Det skal være en stille manifestation, råbte et medlem af initiativkomiteen til de ca. 1500 iranere, der søndag aften samledes på Københavns Rådhusplads for at mindes ofrene for det iranske præstestyres blodige undertrykkelse af landets frihedsbevægelse. Her skulle der hverken være taler eller musik. Man skulle bare være sammen for at sørge over alle de uskyldigt dræbte, som der stod på et af de skilte, demonstranterne havde medbragt. Sappho

Rådhuspladsen juni 2009 093Rådhuspladsen juni 2009 173

Rådhuspladsen juni 2009 143

Rådhuspladsen juni 2009 107

Rådhuspladsen juni 2009 120-1

De iranske kvinder præger protesterne, Iran protestors remind mullahs what happened to Saddam, Multiculturalists and Iran, Protests aren’t enough to topple the Islamic Republic.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
12 years ago

Brøgger taler om at eje et land. Den tankegang kan jeg slet ikke forstå. Behøver man at eje et land? Og hvorfor blande ejerskab ind i den debat?

Det er til gengæld muligt at have følelser for et land og at erkende at området og kulturen har betydning for ens skæbne, sprog, kultur og … herfra min verden går. Brøgger kommer til at gøre diskussionen så materialistisk, åndløs og udvendig. Det er unødvendigt.

Bortset fra det så har Brøgger skrevet en fantastisk flot slægtskrønike med titlen Jadekatten. Den er bestemt værd at stifte bekendtskab med.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Steen: Japp! Nu kommer jag inte exakt ihåg när det var den sändes men det var några månader sedan. Det var en dansk dokumentär och den var rätt originellt gjord så tillvida att trots att det var en ny dokumentär så var den gjord med Dan själv som berättare trots att han hade varit död i många år! Känner du igen det? Den måste ha gått på DR eller TV2 eftersom den var dansk, nåt annat kan jag inte föreställa mig.

JensH
JensH
12 years ago

@Pk “Får SB en bedre verden ved at danskerne mister deres land?” Det nationale selvhad er utroligt på den kulturradikale fløj, og hvad der gør det endnu mere grotesk er, at det er den samme fløj som i tide og utide hyler op om Palæstinensernes, Kurdernes og Tibetanernes ret til et eget land. Hvorfor gælder denne ret så ikke Danskerne?? Fordi den herskende mening på parnasset er, at den Danske nation er en “konstruktion”, som blev ‘opfundet’ i midten af 1800-tallet. Jeg synes de mangler at forklare, hvorfor eksempelvis Svenskerne i 1600-tallet måtte bruge endog særdeles brutale metoder fro at… Read more »

Pk
Pk
12 years ago

@ JensH.
Tak for hjælpen. Når jeg læser hvad SB sagde, så fatter jeg ikke hvad hun har gang i.
Som mine drenge ville sige.
Får SB en bedre verden ved at danskerne mister deres land?

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Jag glömde en grej men det gick faktiskt en dokumentär om Dan Turell för några månader sedan så dom känner uppenbarligen till honom också. Sen kom jag på en sak om Aqua också. Där är en vers i låten som går nåt i stil med “I remember when Michael Jacksons skin was still black”. Förvisso med sanning överensstämmande med verkligheten men SR är mycket mer politiskt korrekta än DR. Har en känsla att det kanske blir lite för mycket för batikhäxorna på SR. Trots allt, det är här man DO-anmäler saker som negerbollar och Nogger Black och nu senast Kvarteret… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@PK

“Nå , så læste jeg at SB mente,at især danskere ikke havde ret til deres land. Kan desværre ikke citatet korrekt.”

Mon ikke du tænker på denne udtalelse fra Suzanne Brøgger:

“Uanset hvor mange stramninger, vi laver for at bremse strømmen, så kan ingen modificere folkevandringens realitet… Jeg tillader mig at sætte spørgsmålstegn ved, om det (Danmark) overhovedet er vores… Man kan ikke eje et land, og slet ikke Danmark.”
(Suzanne Brøgger, forfatter; BT 21/3 1990)

Der er flere af dette nationale selvhad i følgende link:

http://www.uriasposten.net/?p=5346

Pk
Pk
12 years ago

Tidligere, i over 30 år, var Suzanne Brøgger en jeg læste med stor glæde.
Brugte hendes bøger som gave og fik diskuteret hendes bøger med gode venner.
Nå , så læste jeg at SB mente,at især danskere ikke havde ret til deres land.
Kan desværre ikke citatet korrekt.
Det vil sige væk/ud med danskerne.
Så SB bøger røg ud.
Ved nogen hvor citatet stammer fra,hvorfor og hvornår?

Skalman
Skalman
12 years ago

: Mange tak.

Skalman
Skalman
12 years ago

Jens H: Det ER morsomt at læse på trods af den utrolige naivitet “brugerne” af “ungdomshuset” opviser. Eller lige på grund af den… De har selv været ude om det, så det er som vores venner i den engelsktalende del av verden plejer at sige: “When the shit hits the fan..” Hvornår skal disse unge og naive mennesker begynde at forstå at alle mennesker ikke er lige så hyggelige, fredelige og gode som de selve? Hvor mange af dem skal blive tæsket, hvor mange vinduer skal blive smadrede og hvor mange containere skal blive afbrændte før det fiser ind? Og… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> LFPC Jeg er stort set enig med dig (det var professorens udtalelser, jeg fandt diffuse): For 30 år siden var befolkningen homogen, vi vidste alle, hvor vi havde hinanden. Det er nu delvis sat over styr, og hvad har vi fået af udbytte? Nogen shawarma-butikker, og hvad ellers? Dette er ment som et åbent spørgsmål, ikke et polemisk. Jelved-fløjen har vist sagt, at udviklingen var og er uundgåelig. Så se på Japan! Der er ingen leflen for eksotiske fremmede. Det er heller ingen naturlov, at den enstrengede bistandslov fra Anker Jørgensens tid skal gælde for hele verden, i det… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

OT Hahaha, det er næsten for morsomt, men ‘Fonden Jagtvej 69 ‘har netop udgivet den årlige beretning om det nye ungdomshus på Dortheavej, og den viser at dette nye ‘ungdoms’-hus er en stor succes, som alle er tilfredse med, (surpise, surprise). Dogh er den en enkelt undtagelse, da en “gruppe lokale unge” har overfaldet ‘brugerne’ af huset og smadret “vinduer, afbrændt containere og lavet hærværk på huset”. Topmålet af naivitet kom, da ‘brugerne’ “forsøgte at slutte fred med gruppen ved at stille et rum til rådighed for dem, øvede de også hærværk der”. Gad vide hvilke ‘lokale unge’ vi her… Read more »

LFPC
12 years ago

“Hvad er meningen her? Det, vi alle skal “forholde os til”, er selvsagt først, at de fleste muslimer ikke er kriminelle. Når det er på plads, kan vi “forholde os til”, at muslimer – i Danmark såvel som i det øvrige Vesteuropa – som gruppe har en markant højere kriminalitetsfrekvens”. Min pointe er, at nej, det væsentligste for os er det faktum at vi netto har pådraget os et uløseligt problem. Jeg kunne i denne sammenhæng ikke være mere ligeglad med om de fleste muslimer ikke er kriminelle – Danmark har et problem, der findes ikke nogen screeningsprocedure der kan… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

LFPCs post om Dreyer Lassens kritik af Sennels er en diffus omgang. F.eks. citeres DL for: “For at se på, hvilke faktorer der bidrager til kriminalitet, også blandt muslimer og andre trosretninger, er det imidlertid nødvendigt at forholde sig til det faktum, at der faktisk er muslimer, der ikke bliver kriminelle.” Hvad er meningen her? Det, vi alle skal “forholde os til”, er selvsagt først, at de fleste muslimer ikke er kriminelle. Når det er på plads, kan vi “forholde os til”, at muslimer – i Danmark såvel som i det øvrige Vesteuropa – som gruppe har en markant højere… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Jeg har det lidt som Ulla hvad Rifbjerg angår. Han har skrevet både godt og skidt litteratur og lyrik. Hvad politik og indvandrings problematik angår, så synes jeg ikke at han ved hvad der foregår. Hvad det angår er han en verdensfjern og forkælet kulturbaron. Engang havde vi svinebaroner. I dag har vi, ja f.eks. Rifbjerg, Ib Michael, Brøgger osv. Også de sidder på flæsket og folket kan bare passe sig selv. ;o) M.h.t. Holst så må jeg sige at jeg har læst hendes tidlige bøger med glæde (de var både sjove og lette at ‘gnaske’ sig igennem), men efterhånden… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Et land som blev i høj grad ramt af anden verdenskrig- Danmark- det kan vist kun være i sammenligning med San Marino, Monaco og lignende Danmark blev ramt. Selv i Helsingborg synes de uvidende om historien og realiteterne i anden verdenskrig. Holland anslået 210.000 døde. 2.5 % af førkrigsbefolkningen Belgien anslået 88.000 døde. 1.1 % Finland anslået 84.000 døde. 2.2 % Albanien anslået 28.000 døde. 2.5 % Norge anslået 10.262 døde. 0.3 % Luxenborg anslået 5.000 døde. 1.7 % Antallet af døde danske søfolk og alle andre danske døde hvis død kan forbindes med krigen befinder sig mellem Norge og… Read more »

polinos
polinos
12 years ago

PS En af min bogelskende venner, der absolut afskyr Rifbjerg, siger altid, at én af de ting, der varmer ham om hjertet, er at se de umådelige stabler af usolgte (og usælgelige) Rifbjeg-bind, der hober sig op på det årlige bogudsalg. Jeg forstår ham…

polinos
polinos
12 years ago

Okay, Ulla, godt ord igen. Nu når jeg tænker efter, har Rifbjerg ind imellem skrevet noget af værdi. Nogle af hans noveller er faktisk rigtig gode, f.eks. Jeg husker bl.a. “Skyernes skygge har rørt mig” (tror jeg nok, den hedder) som et mesterværk. I virkeligheden burde han holde sig til digtene, for han er et stort sprogligt og lyrisk talent og novellerne, for hans ideer rækker sjældent til en hel roman (ikke at jeg har læst ret mange af dem, indrømmer jeg – netop af samme grund). Og så burde han absolut afholde sig fra at kommentere aktuelle politiske strømninger,… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
12 years ago

Jeg vil gerne slå et slag for Klaus Rifbjerg. Ja, han er rædselsfuld at høre på, rent politisk, men sådan er der så meget – og det er irrelevant. Han har vundet uvisnelig hæder ved at skrive ‘Under vejr med mig selv’, selv hvis der intet andet var af værdi. Læs den. Rædderlige mennesker kan snildt være store forfattere. Tag Strindberg, f.eks.

polinos
polinos
12 years ago

Steen, jeg må opponere! Du kalder Suzanne Brøgger og især Carsten Jensen og først og fremmest Hanne Vibeke Holst forfattere. Kun da i den forstand, at såfremt man nedfælder nogle ord på papir og får et forlag til at udgive dem, er man kvalificeret til betegnelsen forfatter. Suzanne Brøgger har uomtvisteligt nogle litterære kvaliteteter (så vidt jeg kan bedømme ud fra de læsestykker af hende, jeg i tidens løb har kæmpet mig vej igennem), men har til gengæld ikke andet end tidstypiske banaliteter at byde på. Som Rifbjerg lutter form og stort set intet indhold. Carsten Jensen… tja, jeg prøvede… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Det är inte bara danska författare det är renons på här i Asien. Det verkar inte heller finnas mycket musik heller om man skall tro Sveriges Radio. Det enda jag har hört riktigt mycket under ett halvår eller så är ett par låtar med Alphabeat som nu är riktigt uttjatade. Nån enstaka Hanne Boel eller Kim Larsen ibland. Men skall man då tro SR så verkar det inte finnas så mycket annat på andra sidan sundet. Vilket är lite lustigt då jag dom senaste veckorna lyssnat på DRs natt och morgon-radio. Har faktiskt hört en del svenska artister, Bo Kaspers… Read more »

trackback

[…] Snaphanen – tända ljus på Rådhusplatsen, Köpenhamn för alla offer […]

trackback

[…] Se også Snaphanen “What About Neda?” […]

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x