4
jul
Seneste opdatering: 4/7-09 kl. 2111
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg burde have tænkt på hende før, når vi nu har debatteret det iranske kontra det persiske i forbindelse med de nylige uroligheder. Jeg ved ikke så meget om hende andet at hun er af iransk/persisk baggrund og bor i USA. Hun har i mange år været en del af gruppen Vas, der tit grupperes med gothic/world-ensembler som Dead Can Dance. Derudover synger hun i gruppen Niyaz, og har dertil en solokarriere under eget navn. Hvor står hun så i det religiøst-kulturelle spektrum? Jeg ved det ikke, navnet lyder shi’a-muslimsk, men når Vas laver et nummer med titlen At Shiva’s Feet bliver det hele straks mere speget. ‘Shirk’, eller polyteisme, er det værste overhovedet i islam. Læg dertil at hun lavede musik til den decideret pro-vestlige actionfilm 300. Hendes musik illustrerer i øvrigt Persien som et bindeled mellem det østlige og det vestlige. Nummeret i 300 er baseret på traditionel bulgarsk folkemusik, og hun har også tydelige indiske inspirationer med sithar flere steder (LFPC).

Interview Med Christopher Caldwell

»Det er immigration. Jeg har altid værdsat den kulturelle forskelligartethed, som indvandrere medbringer til USA – det gælder også de økonomiske og familiære aspekter. Dertil kommer den vovede færd, det er for immigranter at forlade deres hjemland og søge et nyt. Det afføder altid masser af konflikt. Så jeg startede min journalistiske karriere med at skrive om latinamerikansk indvandring til USA. En af de konklusioner, jeg har draget, er, at muslimers immigration til Europa formentlig vil være langt mere socialt undergravende og omformende end den voksende latinamerikanske tilstedeværelse i Amerika.« Christopher Caldwell, Information.

Caldwell undersøger sine mener grundigt. Vi har bragt en del af hans artikler, for eksempel Islam on the Outskirts of the Welfare State.En anden interessant bogudgivelse er fra USA i år: Lost in the Sacred:Why the Muslim World Stood Still.  Caldwell seneste klumme fra Financial Times er:

Germany has misread Islam

When Wolfgang Schäuble convoked a multi-year “Islam Conference” in 2006 to ease relations between German society and its Muslim minority, the interior minister made a statement – “Islam is a part of Germany” – that was viewed as a groundbreaking and generous concession. Today it looks more like a statement of the obvious. At the final session of the conference on Thursday, the Federal Office for Migration and Refugees (BAMF) released a study on “Muslim Life in Germany”. It found that there are vastly more Muslims in Germany than most specialists and pundits had assumed. Where most estimates held the Muslim population at around 3m, the more comprehensive BAMF study places it around 4m, and possibly as high as 4.3m. That means Muslims make up not 4 per cent of the population, but 6 per cent.

Does this matter? Of course it does. The new numbers are grist to the mill of those who say the authorities have not been straight with them about the scope of immigration. More important, the size of a community affects a country’s options for integrating it. The bigger it is, the harder it is. FT.COM

De svenske landsforræddere

Sverige har to flagrante kæmpeforrædere i efterkrigstiden, Stig Wennerström og den værste, Stig Bergling. Danmark har så vidt vides ingen i den vægtklasse i moderne tid. Bergling dømmes til livstid i 1977, men lykkes med at flygte til Sovjet i 1987 (!) Oleg Gordievskij og Israelsk Efterretningsvæsen medvirker til at afsløre forrædderen. Et studie i svensk naivitet og i en personlighed med  tydelige, psykopatiske træk: SVT video 1:13:00

Fordomme, eller bare belært af erfaringen?

Overskriften: “14-årig pige forulempet i Fredericia“. Uh, oh, så skal vi nok til det igen. Første linje: “Pige forfulgt af syv mænd …”. Ja, selvfølgelig, ingen tvivl længere, og ganske rigtigt: “mændene, som pigen mener talte tyrkisk indbyrdes…” – lige efter bogen, men mon ikke alligevel de var arabere? Noget der også bør med i anklageskriftet hvis de bliver nappet, kiksede frisurer: “Han havde en særpræget frisure med et skarpt klip langs ørerne og to lange striber med en form for mønster fra panden og ned til nakken. Han havde lange bakkenbarter. En af de to mænd, der holdt hende fast op mod muren var karseklippet i siderne og langhåret i en stribe hen over issen” (LFPC).

SF, nu skamløst nypuritanske

Dette er ovre i det komiske. Man må trods alt spørge sig om denne indpakningsapologi ikke er at stramme den for langt for deres vælgere (LFPC).

Jeg har fået nok af mennesker, der græmmes over den undertrykkelse, som kvinder med slør udsættes for, samtidig med at de uden kommentarer står og glor på pornolignende reklamer i busskurene.

Hvordan kan de være forargede over, at kvinder med slør er undertrykte, når de dagligt glor på næsten nøgne kvinder, gramsende på hinanden med en flaske placeret mellem den enes ben?

Gud må sig forbarme, når denne ”kigger ned på skaberværket” og ser os langsomt, men sikkert blive hjernevasket af pengestærke mænd, der med vold og magt propper nye normalitetsbegreber ind i os. […] Lone Anete Mørk, byrådskandidat (SF): Kvindeundertrykkelse

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Den nye safari er ret så imponerende hvad angår hastighed, jeg overvejer at skifte, men har leget en masse med firefox, med add ons osv. Så det bliver svært. Men ingen grund til at bruge IE. medmindre man ikke har andre muligheder, såsom at føre netbank i gennem den,

Tommy
Tommy
12 years ago

Heisan,
linkene viser fortsatt ikke på hovedsiden/forsiden!

Men de viser hvis du trykker på les kommentarer….

Per N
Per N
12 years ago

LFPC. Tak for et godt svar, før jeg blev viden om hvad Islam er, havde jeg ikke den slags blokeringer. Jeg har tidligere i mit liv optaget musik fra hele verden (ps. til de der kun husker MTV. der var i radioen musik fra hele verden, autentisk musik) jeg har optaget på spole bånd utrolig mangen musik, fra østen, Afrika (der var en optagelse fra et nomade folk, som sang 12 toner samt håndklap, det var ubeskrivelig en oplevelse at høre, (til MTV folket slå op om klang toner) jeg optog også Martin Luthers berømte tale, samt optagelser fra Amerikansk… Read more »

steen
Admin
12 years ago

dette fra døgnrapporten ? Bør være en fribillet ud af landet. Det vil også komme – stærkt forsinket, naturligvis. (Vi har endnu et skud drab i KBH idag, tilsyneladende inter-etnisk) http://www.politi.dk/Vestegnen/da/lokalnyt/Nyheder/K10_efterlysning_gaderoeveri_030709.htm Gerningsmænd til gaderøveri efterlyses Københavns Vestegns Politi efterlyser vidner til groft gaderøveri i Vallensbæk Strand i nat. En 36-årig canadisk turist blev i nat, den 3. juli, ca. kl. 0053 udsat for et særligt farligt gaderøveri på Sandvejen ud for nr. 33 i Vallensbæk Strand. Gerningsmændene beskrives som: A: Mand, anden etnisk herkomst. 18-20 år og almindelig af bygning. Iført mørk kasket, sorte balaklava handsker, mørke jeans og sorte… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago

Re udlændige og sløring. Ekstarbaldet har i dag en notis om en canadisk turist der blev overfaldet af udlændinge i Hundige, trtampet i hovedet og frarøvet sine tasker. Lidt nede erfarer man, at det som forventet ikke handler om udlændinge, men om mænd af enden etnisk herkomst. De er sikkert heller ikke udlændinge, men danskfødte muslimer fra Askerød eller Ishøj. Ekstrabladet har også en notis om tyverier på roskildefestivalen. Her er der ingen berøringsangst for gerningsmændene beskrives uden videre som sigøjnerbander i overskriften. Det rejser unægtig en lang række interessanete spørgsmål som det ville være interessant at få ekstrabladets svar… Read more »

Tommy
Tommy
12 years ago

Hvorfor er linkene til andre blogger fjernet fra forsiden???????????????????????

PeterBr.
PeterBr.
12 years ago

“‘Shirk’, eller polyteisme, er det værste overhovedet i islam”

Per N
Per N
12 years ago

Hvad er shirk? kanon musik, jeg har normalt ikke ville høre noget fra den del af verden, får kuldegys (ikke på den gode måde)

venligst Per N

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x