21
jul
Seneste opdatering: 21/7-09 kl. 1847
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Carsten Jensen tror det eneste som kan endre situasjonen er en internasjonal omveltning. Han mener valget av Barack Obama kan b√¶re bud om noe slikt. Men han frykter det vil ta tid f√łr omveltningen n√•r Danmark.

“Uten sammenligning for√łvrig: Jeg s√• nettopp en film om Anne Frank. Jeg f√łler det litt slik hun m√• ha f√łlt det, da hun l√• i dekning i Amsterdam. Hun visste at de allierte hadde g√•tt i land, og at frigj√łringen var i gang. Men den kom aldri tidsnok for henne. Det ser ut til at vi m√• vente lenge p√• at de nye vindene skal sl√• inn her ogs√•. Her sitter vi p√• et trangt loftskammer og forg√•r √•ndelig.”¬†Dagsavisen via Document.no. Carsten Jensen f√łler seg som Anne Frank, med kommentar.

Rifbjerg st√•r i Politiken. Der er tonvis af kommentarer, men jeg f√•r det n√¶ppe l√¶st. Rifbjerg er udenfor den politiske virkelighed og p√¶dagogikkens r√¶kkevidde. K.R. og C.J. virker som medlemmer af √Üdedolkenes Klub, der sidder p√• – lad os sige Falsled Kro – og behandler den politiske situation, som en vin der har f√•et prop. “En bytter, somlier, men gerne lidt flere vagtel√¶g inden fasanen.” CJ truer med at vende tilbage til samfundsdeatten. S√• m√• han h√•be for hans eventuelle l√¶sere, at han begynder at l√¶se engelsk, svenske, norske, tyske, hollandske og ¬†franske aviser og tidsskrifter. Dem allesammen. Hvor megen virkelighed kan man tillade sig at abstrahere fra, og stadig kalde sig intellektuel ? Han er svenske journalisters ¬†yndlingsdansker, deres lillebitte h√•b om, at vi alle vil omkalfatre vores lande s√• radikalt, ¬†som den svenske elite har gjort med Sverige. Jensen er alts√• her et symptom p√• og gallionsfigur for den svenske elites medietyranni, ensidighed og ¬†antidemokratiske √•nd: Hans analyse af Sveriges asylpolitisk helt enest√•ende situation i Norden, ser ud som f√łlger. Den kan man ikke argumentere imod, debatten er kn√¶kket over, eller m√•ske lige her, sammen i grin:

Danmark har over 1.000 √•r med selvstendighet bak seg. Nasjonalismen vi ser i Norge er n√¶rmest et pubertetsfenomen. Men likevel ser vi de samme tendensene i innvandringsdebatten i de to landene. I Sverige er situasjonene en helt annen, sier han, og forklarer det med ulikheter i den nasjonale psyken.Se p√• folkeeventyrene. I Norge er trollene store og truende. I Sverige er de sm√• og n√¶rmest lattervekkende. Svenskene har hatt sin stormaktstid. De f√łler seg trygge i forhold til fremmede, sier Jensen.

M√•ske er ogs√• det, der plager dem begge – bortset fra en udstrakt negligering af h√•rde kendsgerninger -, at de to forfattere er fra en tid, hvor offenligheden hang ved sk√łnlitter√¶re orkaklers l√¶ber, bare man havde f√•et trykt en h√•ndfuld b√łger. (Dengang udkom der godt nok ikke en br√łkdel af det, der udkommer dag). Alts√• en slags agterudsejlet megalomani. Suzanne Br√łgger i Weekendavisen ¬†17.07.2009:

I l√łbet af min levetid er lyrikken/litteratur en faldet ned fra piedestalen som den centrale erkendelseskilde i samfundet til en niche-produktion p√• linje med sydesalt og rygeost. Der er flere digtopl√¶sninger i byen end nogen sinde f√łr i historien. Men de har mistet betydning. Der bliver trykt og solgt flere b√łger end nogen sinde f√łr, men det betyder ingenting.

Georg Metz mener ¬†helt rigtigt, at debatten i Danmark er ut√•leligt polariseret. Jeg mener, at den netop er polariseret af de samfundstilstande Metz, Jensen og Rifbjerg s√• ivrigt har advokeret. S√• alts√• de er √•rsagen og DF ¬†det forventelige symptom.¬†Og nu st√•r vi der s√• og skal fordele skylden, og m√•ske har Jensen kun lige set begyndelsen af “den europ√¶iske h√łjredrejning”. Det er i al fald et muligt skr√¶kscenarie, som vil blive langt v√¶rre i lande, der ikke har haft et demokratisk sindet DF, ¬†til at opsuge modstand. England, Frankrig og Tyskland vil v√¶re oplagte kandidater, at holde √łje med. Sverige desv√¶rre ogs√•, for f√• er mere “usikre overfor fremmede”, end netop d√©r. Det kan jeg forsikre Jensen om.

Jamen, det er jo det vi hele tiden siger

Fra hestens mund. De evige Tantaluskvaler, n√•r vi siger dette er vi racister og islamofober, n√•r herrefolksaspiranterne siger det f√•r det ingen som helst opm√¶rksomhed fra de samme kritikere. For det er jo p√• ingen m√•de gjort ved f. eks. at h√¶vde at folk som Ali her ikke er repr√¶sentative for muslimer i Danmark, og at flertallet af disse bare vil leve i fred og ro. G√•r man ind p√• dette spor m√• man ogs√• for det f√łrste opstille screeningsmetoder der kan frasortere folk som ham ved indrejse i Danmark, og for det andet acceptere at vi i vores overlevelses interesse m√• kunne sparke dem ud igen – n√•r de nu er s√• f√•? Men vi kommer aldrig dertil i debatten, denne erkendelse m√• komme ved smertefuld erfaring, m√•ske om de 30 √•r som han her – sin religion tro – truer os med (LFPC).

21. jul 07:43 af Ali Sayad: Jacques d’Biann

Hvorfor kan du ikke bare respektere at nogle pr√¶ferere islam over din hellige demokrati religion? Demokrati er p√• alle m√•der unaturligt. Jeg siger jer. Bare vent 30 √•r. S√• vil vi have noget mere at skulle have sagt, og s√• ville din fl√¶ben ikke blive en realitet. Islam er kommet for at blive for den bygger p√• det mest naturlige her i verden. [l√¶serkommentar til Leder: Om m√•nelandinger og t√łrkl√¶der]

Sl√łjt med bare, kvindelige, sekund√¶re k√łnskarakteristika Malm√ł

Den svenske seksual- og genusundervisning har i virkeligheden aldrig g√•et ¬†ud p√• andet, end at aferotisere erotikken. Allerhelst helt afskaffe de to k√łn – evt ved at g√łre dem til en tyve – tredive stykker. Den har lige vundet en papirsejr, der vil frem i verden. En af artiklerne ¬†om farcen udtrykker tydligt idealet i rubrikken: “R√§tten att avsexualiseras.”¬†Foreningen Bara Br√∂sts seneste sejr i Malm√ł, er – ogs√• n√•r man tager byens demografi i betragtning – et skoleeksempel p√• et v√§nsterpartistisk luftkastel. Burkinier og bare, indf√łdte b√łster i samme bassin, sk√•n lige vores lattermuskler.Topless bathers conspicuously absent at Malm√∂ pools. ¬†Man aktuelt kan studere det aferotiserede ideal i dette slipseportr√¶t af Gudrun Schyman, en bannerf√łrer i kampen mod tok√łnnetheden.

Mawla Рmed egne  ord

Tilsyneladende parat til at tale sig baglæns ud af hjemmeværnet:

“Jeg forts√¶tter min kamp indtil videre. Jeg dukker op til alle vores civile m√łder. Og hvis det kommer s√• vidt, at jeg ikke f√•r lov til at forts√¶tte, jamen s√• tar¬ījeg det n√¶ste springbr√¶dt, og det m√• v√¶re at melde mig ind i politiet, for de har heller ikke sat retningslinjer for, hvad de g√łr.” TV Avisen, mandag kl 21.

ScreenShot010

Hvad hun helt pr√¶cis “vil k√¶mpe for”, er en blandet landhandel, men hun har ytret sig f√łr:

“Kald mig fundamentalist, men jeg s√¶tter islam h√łjere end mit eget liv og det s√•kaldte demokrati, vi i Danmark praktiserer. Jeg n√¶gter at blive “demokratiseret”, hvis demokrati indeb√¶rer forf√łlgelse og undertrykkelse af mennesker med en bestemt trosretning.”

De tre ugentlige, tyske æresmord

Detr er ikke fordi vil skal til at opregne dem allesammen, men ig√•r skete det s√• i M√ľnchen igen. Vi noterer bare at ummah√©n har forholdt sig i absolut ro ogs√• denne gang.

Anmeldelse: Når menneskerettigheder bruges og misbruges

Ezra Levant: Shakedown ‚Äď How Our Government is Undermining Democracy in the Name of Human Rights. McClelland & Stewart Ltd. Toronto, Ontario.2009.

Bogens prim√¶re √¶rinde er at udstille det canadiske menneskeretssystem, herunder reglerne om ‚ÄĚhate speech‚ÄĚ. Som s√•dan har den ogs√• interesse for danske l√¶sere, selv om de problemer vi har i vort system kommer noget anderledes til udtryk. Levant er p√• ingen m√•de objektiv. Bogen er st√¶rkt polemisk (og disse steder liges√• underholdende). Men den er underholdende og viser med sin pr√¶cise kritik, hvordan et retssystem kan komme i problemer, hvis det tillader administrative og d√łmmende instanser at l√¶gge gr√¶nser for den frie udfoldelse p√• grundlag af de moralsk ford√łmmende gummiparagraffer.¬† af Mads Bryde Andersen

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Haha Рja, det skal sgu nok hjælpe på foruroligende resultater af dette usle slængs totalnaivisme
angående den muslimske masseindvandring og dens meget alvorlige langtidskonsekvenser for
sammenh√¶ngskraften i det “svenske” samfund.

Hvordan kan p√• papiret ellers intelligente og “intellektuelle” mennesker som fx. forfattere dog
være så komplet ignorante og totalt mangle nysgerrighed over for den dybtgående og af langt de fleste
u√łnskede omkalfatring af deres samfund, der foreg√•r lige for n√¶sen af dem, mens de er travlt optaget
af at dyrke deres egen (selv)godhed på andres bekostning?

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

@ Steen

Tjah, det plejer nu ikke at holde dem tilbage ūüôā

Han er måske en anelse speciel i den henseende, men det er jo trods alt ikke alle udenlandske
forfattere, der sælges i så store oplag som han, vel?

Aha ?! Det kunne sandelig v√¶re interessant at vide, hvad han s√• filantropisk bruger pengene p√• –
behandlingscentre for voldsramte og voldtagne kvinder i Sverige m√•ske? ūüėČ

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

@ Elefanten

Det er jo egentlig ret underligt, at de undenlandske forfattere så længe
har fundet sig i den forskelsbehandling, ikke ?

Skyldes det simpelthen bare, at de slet ikke er klar over den?
De må vel have et forlag eller en agent, der formodes at repræsentere
deres interesser og copyright mv. i DK, så det virker da lidt mystisk.

Elefanten
Elefanten
13 years ago

Man har indrettet det således, at kun danske forfattere får bibliotekspenge, medens udenlandske forfattere må stille deres værker gratis til rådighed.
Så hr. Jenser og hr. Rifbjerg bliver forgyldt. Havde Anne Frank været i live i dag, ville hun få 0 kr.

PeterK
PeterK
13 years ago
Reply to  Elefanten

Jeg er lidt i et dilemma. Jeg gerne vil l√¶se Hr. Jensens bog “Vi – de druknede” om danske s√łfolk, men jeg vil ikke financiere hans hadske angreb p√• alt og alle. Reglerne om bibliotekspenge kan umuligt v√¶re det en eneste i Danmark, der ikke er reguleret fra Bryssel, s√• der m√• foreligge en aftale om at bibliotekspenge kun gives til landets egne forfattere. Skal jeg s√• bare bev√¶ge mig hen til et tysk bibliotek, det er kun en bette omvej n√•r vi alligevel er nede og k√łbe dagligvarer til lav moms, og bede dem bestille bogen hjem p√• dansk?… Read more »

Mia
Mia
13 years ago

Ovenstående er til Helge D-H

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Yes! Mia. Muslimen vil tr√¶nge ind i n√łglestillinger i det danske samfund, og nyde at have magt over
ikke-muslimer. -Det har da ogs√• v√¶ret en skr√¶kkelig oplevelse i denne k√łbenhavnske bus.
-Denne kontroll√łr kunne finde p√• at drage din rejsehjemmel i tvivl.
S√•dan er muslimer pr√¶get. Og deres mening er afstemt efter fredagsb√łnnen.

Var der ikke noget med uoverensstemmelser mellem Londons muslimske vice politichef og
Londons (kristne hvide) politichef for nogle år siden ?

En dårlig sammenligning er, at muslimen er som ild :
Muslimen er en servil tjener, men en OND Herre .

Mia
Mia
13 years ago
Reply to  HelgeD-H

Fornemmer jeg lidt ironi?? Misforst√• mig nu ikke. Jeg synes dybest set, at vi skal lade os kontrollere af den, der er kontroll√łr. Det er fair nok. Men n√•r Movia begynder at ans√¶tte kontroll√łrer med anden etnisk baggrund end dansk, alene for at g√łre det nemmere for muslimer at acceptere kontroll√łren, ja s√• er jeg s√• fr√¶k, at jeg mener det skal kunne g√• begge veje, og s√• forventer jeg ogs√•, at de, n√•r det kan lade sig g√łre, lader mig kontrollere af en dansker. Ligesom n√•r l√¶gestuderende f√•r forel√¶sninger i, hvordan de behandler den etniske patient og bliver r√•det… Read more »

Mette
Mette
13 years ago

Jeg har da aldrig tvivlet om, at Carsten Jensen befandt sig i et meget trangt kammer. Men at denne evigt hv√¶sende og kv√¶rulerende mand, der elsker at v√¶re udadfarende i spotlyset og provokere andre skulle have den mindste bitte lille smule lighed med Anne Frank, det er godt nok aldrig faldet mig ind. Jensen har derimod helt ret i, at han i debatm√¶ssig henseende er blevet en d√łdssejler. I den grad druknet i resultaterne af fortidens succes, som er nutidens tragedie. Drukn du bare, Carsten Jensen i dine flove floskler. Du har gjort, hvad du kunne for at drukne alle,… Read more »

Mia
Mia
13 years ago

Maria’s n√¶ste skridt er alts√• at “melde” sig ind i politiet. Jeg synes, det virker som om, Maria gerne vil have et job, der stiller hende i en position, hvor hun kan fort√¶lle os andre, hvad vi m√• og hvad vi ikke m√•, og s√• helst noget der involverer at b√¶re skydev√•ben naturligvis! H√łjst sandsynligt ikke hovedsageligt for eget egos skyld, men fordi hun f√łler, at hun tilf√łrer Islam lidt mere magt ved at tvinge os, via loven, til at lystre hende og t√łrkl√¶det (symbolet p√• islam). Det minder mig om denne her utroligt irriterende unge muslimske kontroll√łr, jeg st√łdte… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

God artikel p√• JP om kvinder n√•r kvinder er kvinder v√¶rst: “I dag handler k√łnskampen ind imellem snarere om kvinders fors√łg p√• at tiltvinge sig magt over andre kvinder.‚ÄĚ Og ikke nok med det. Nogle selvretf√¶rdige kvinder fors√łger ogs√• som rasende at pakke Hjemmev√¶rnet, politi, brandv√¶sen og andre organisationer ind i det snerpede, kropsforskr√¶kkede og uniforme (og Kvinfo’ske) kvindesymbol; t√łrkl√¶det. Nogle kvinder og Kvinfo er med til at bygge en ‚ÄôBerlinmur‚Äô op mellem kvinder og kvinder og mellem m√¶nd og kvinder. Pr√¶cis som nogle religi√łse fundamentalister. h t t p://kpn.dk/article1759035.ece?page=2 I JP artiklen f√•r J√łrgen Leth ogs√• en god kommentar… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Hun vil “melde sig ind i politiet” … ?!??!

√ėh, hvor l√¶nge har hun egentlig boet her ? Vi taler ghm. om en uni-studerende, der formulerer sig
på så barnlig og underlig en måde.

Jeg tror sgu ikke mange af hendes kolleger – hverken i HV eller i politiet for den sags skyld-
vil være trygge ved at en muslimsk fundamentalist som hende får lov til at rende rundt med et ladt våben.

Broholm
Broholm
13 years ago

Sjovt at l√¶se den stakkels muslim, der ikke m√• f√• v√•ben i h√•nd, fordi allahn er vigtigere end alt andet i hendes liv. Nu vil hun forts√¶tte sin kamp for at gennemtvinge islamistiske s√¶rrettigheder, ved at angribe politiet, med sin offerrolle. Det kunne v√¶re sjovt at h√łre en kritisk journalist stille sp√łrgsm√•l ved om hun ikke bare er en agent provocatur.

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Hmm, jeg troede egentlig, at det var Rifbjerg selv, der var Anna ? ūüôā

(“Anna, Jeg Anna” for de der ikke fangede den )

Anna Lyttiger
13 years ago
Reply to  Bjovulf

Pyha – jeg ble’ lige lidt nerv√łs….

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Anna Lyttiger

Ja, det er da klart ūüėČ

Kunne bare ikke lade v√¶re …

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Desv√¶rre er der vel n√¶ppe nogle slemme fyre, der vil komme og hente Carsten Jensen midt om natten – dertil er han sgu alligevel for ubetydelig, uvidende og harml√łs ūüėČ Hvem Fanden har egentlig bildt folk som Ribjerg, Jensen og Br√łgger mfl. ind, at de er noget helt s√¶rligt med ret og pligt til at opdrage alle os i den uvidende “p√łbel” af “xenofobiske, Morten Korch-l√¶sende landsbytosser” ? Hvorfor er deres meninger overhovedet interessante, bare fordi de engang har f√•et udgivet nogle mere eller mindre vellykkede b√łger ? Hvilke s√¶rlige kvalifikationer besider de egentlig, som g√łr dem berettiget til deres… Read more »

polinos
polinos
13 years ago

-> Janne!
Godt set! Anne Frank er netop et konkret menneske, der er blevet omformet til en metafor. I virkeligheden den ultimative form for misbrug.

Janne
Janne
13 years ago

I multikulturens verden reduceres pigen Anne Franks ulykkelige skæbne til noget man kan bruge som metafor i sin multikult fiktion.

Janne
Janne
13 years ago

Ahmed her fort√¶ller noget fra virkeligheden, som mange politikere – s√¶rligt venstrefl√łjspolitikere – (grumt) ikke vil at tale om, m√•ske netop fordi de – som polinos er inde p√• – har alt for travlt med at skrive videre p√• deres multikult fiktion: “Den lange samtale sluttede med, at manden bad mig om aldrig at ringe til hans kone igen. Jeg var lidt rystet, for min t√łrkl√¶dekl√¶dte medstuderende opfattede sig selv som frigjort og selvst√¶ndig. Hvor fri er man, n√•r man ikke engang kan tale med sine studiekammerater uden n√¶rmest at blive beskyldt for utroskab? Lige s√• lidt fri som pigerne… Read more »

polinos
polinos
13 years ago

Mor’n, Steen og LFPC! Tak for at have skaffet mig morgenens gode grin! Carsten Jensens teori om de svenske versus de norske trolde er stor humor, det er l√¶nge siden, jeg har grinet s√• godt. Det er jo helt fantastisk, at man kan udgyde den slags, og stadig af “seri√łse” medier i Norden blive betragtet som en stemme, det er v√¶rd at l√¶gge spalteplads og √łre til. En bedre illustration af desperationen og den intellektuelle elendighed p√• “venstresiden” skal man lede l√¶nge efter. Nu, da jeg er f√¶rdig med at t√łrre √łjnene, vil jeg da godt udtrykke en undren over… Read more »

li
li
13 years ago

Det da helt √•ndsvagt, at Carsten Jensen “f√łler” sig som Anne Frank, nej, han burde f√łle sig som en idiot!

Janne
Janne
13 years ago

“I l√łbet af min levetid er lyrikken/litteratur en faldet ned fra piedestalen som den centrale erkendelseskilde i samfundet til en niche-produktion p√• linje med sydesalt og rygeost. Der er flere digtopl√¶sninger i byen end nogen sinde f√łr i historien. Men de har mistet betydning. Der bliver trykt og solgt flere b√łger end nogen sinde f√łr, men det betyder ingenting.” Lyrik og litteratur har da aldrig v√¶ret ALLES erkendelseskilde. Og litteratur og s√¶rligt poesi har netop f√łrhen v√¶ret en nicheproduktion og hvorfor skulle det ikke ogs√• v√¶re det i dag, med s√• mange mediem√¶ssige valgmuligheder ‚Äď ja valgmuligheder i det hele… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Vi har Danmark, men Danmark er ikke blot klitter og marehalm og sand og himmel og hav, Danmark er en sindstilstand og eksisterer kun, s√• l√¶nge vi er i stand til at bevare og forsvare dets anst√¶ndighed eller ‚Äď for at sige det p√• en anden m√•de ‚Äď til Dansk Folkeparti og resten af VKO stj√¶ler landet fra os og forvandler det til ukendelighed.

Skrev hr. Rifbjerg i Politiken, jeg skrev selv som kommentar derunder:
Rifbjerg er en sindsstilstand.

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x