3
aug
Seneste opdatering: 4/8-09 kl. 1511
44 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Og brækker halsen på din hund”. I lille Danmark rykker den tredje verden tættere og tættere på dem hvis ord har vægt, og det skal vi være glade for. Naboidyl i Ålborg. Professor Gorm Winther, AUC:

“Vi bør se indvandringen, ikke som en katastrofe, men som en gave, der uafviseligt synliggør menneskelig mangfoldighed og dermed gavner den naturgivne menneskelige forskel blandt indvandrere såvel som blandt indfødte, hvorved den kan udgøre en afgørende modvægt til alle bestræbelser, der trækker samfundet i retning af konformitet og ensretning”.Sådan skrev den såkaldte “humanist” Rune Engelbreth Larsen om det multikulturelle samfund.

Siden 2004 har jeg haft erfaringer med naboskab i et villakvarter til indvandrere med en arabisk baggrund Naboer i kvarteret måtte døje med en forfærdelig larm sene aftentimer og i weekenderne. Der herskede et stort svineri på grunden. Udenfor på gaden lå knuste flasker, og stort set samtlige ruder i bygningen var slået ind. De ældste af børnene var ind imellem truende, hvis man bad dem dæmpe sig. Forbipasserende måtte finde sig i tilråb som “fucking dansker” og “danskersvin”. Beboerne forsøgte forgæves at råbe rådmanden og hans embedsmænd op, og man foranstaltede underskriftsindsamlinger, der entydigt viste at samtlige beboere var imod dette embedsmandsprojekt. Uduelige embedsmænd valgte at sætte det blinde øje til kikkerten. Der skete intet, og de nærmeste naboer valgte til sidst at sælge deres huse og flytte. Et af disse huse blev i øvrigt købt af ? ja gæt, en indvandrer med arabisk baggrund.

I marts i år flyttede en arabisk familie ind som vores nye naboer, og om ikke historien gentager sig. Der stilles affald, store papkasser og fyldte sække udenfor døren. Affaldet er ikke pakket ordentligt ind. Det flyder altid med sko og legetøj udenfor. Særligt festlig lå der i tre dage en “pispotte” ude på gangen kun halvanden meter fra vores dør. Da jeg ringede på døren for at gøre opmærksom på den uacceptable situation, truede manden i huset med “at nakke mig” og “brække halsen på min hund”. Jeg har forgæves forsøgt at gøre udlejningschefen og viceværten opmærksom på de gentagne brud af lejeloven og regler for almindelig husorden uden, at man har villet foretage sig noget som helst. Hvilken berigelse? Gorm Winther professor, Nordjyske

Swedish Somalis waging jihad in Somalia

A handful of Muslim Swedes have been killed in brutal fights. Young, Swedish-Somali men have been trained to fight and also participated in the bloody civil war in Somalia.
The Swedish security police, Säpo, told to Expressen newspaper that “a handful” Swedes have been killed in the war-torn country on Africa’s east coast.[…] Police spokesman, Patrik Peter, said that the man’s sympathy with extremist Islam began while he still lived in Sweden.[…]
”It is a process that leads to ideological and religious activism. Muslim is convinced that it is acceptable to use violence to promote political messages,” says Peter.

– Vad vi befarar är att de får ett nätverk, och erfarenheter och utbildning på plats i Somalia som kan användas i Sverige om och när de kommer tillbaka, säger Malena Rembe som är chefsanalytiker på Säpos enhet mot terrorism,  Jawa Report & Expressen

Siv Jensen som norsk statsminister?

Muligheden er ikke så fjern, eventuelt i en mindretalsregering, når det nu ikke ser ud til at norske konservative Erna Solberg (Høyre), rigtig kan bestemme sig til noget, en ganske typisk, konservativ vankelmodighed. Jeg må tilstå, jeg vil heppe på hende om en måned. For det første kunne det blive rigtigt ubehageligt for den svenske Riksdag et år inden deres eget valg. Og det har de så inderligt fortjent og sparet op til i mange år. Og Norge må ud af Sveriges fodspor som Nordens hovedaftagere af somalisk og pakistansk overskudsbefolkning, og det kan kun gå for langsomt. Oslo er fuldstændig forandret, og ikke til det bedre. FRP er priviligeret, det har ingen skummel fortid, man kan smide i hovedet på dem som i tilfældet med BNP og SD. Og så er jeg fascineret af hende og imponeret også. En stærk dame, man ikke vil trille bæ med, smuk på sin egen robuste, maskuline facon og en meget dreven taler.Valgvideoen her er selvfølgelig urkomisk, den minder om de danske landskampssange,  som trods alt var beregnet for et halvberuset publikum på et stadion. Men jeg kan alligevel godt lide de scener, hvor hun lader sig hejse ned i Nordsøen og i en frådende  norske elv fra en helikopter. Jeg er til fals for billige presse-tricks, og det genopfrisker det, Norge er for mig. En 30 år gammel, lykkelig drøm. Måske er jeg videoens “målgruppe”? Jeg må prøve at leve med det. Den ejer alt det, Carsten Jensen og Klaus Rifbjerg foragter: den er folkelig og småborgerlig, det er værd at tage med. Den er ren Kjeld Heick og Bjørn & OK, madam blå og kolonihave. Sådan er det. Spin og reklame, men jeg vil gerne rehabilitere småborgeligheden, vi lever af den og på den, hvad de  “intellektuelle” så end mener. Den er også deres livsgrundlag, selvom de ikke  bestiller andet end at bagtale den. De var ikke kun de værste forræddere på Orwells tid, det har de været lige siden, med et aldrigt svigtende instinkt. “Forræder” er Orwells ord. Norges valg ser ud til at få det helt elementære, man kan ønske sig: Spænding. Forpasser Norge chancen nu, kan løbet være kørt demografisk set, som man må formode at det er sket for Sverige, allerede for år tilbage. Hvad det har betydet, er det vi blandt andet prøver at dokumentere. Vi flagger hjem dersom Jensen blir statsminister. Danskene har valgt, Norge greier det ikke.

PS: Jeg så i går en eller anden nutcracker på nettet mente, at denne  blog agiterede for Skånelandenes hjemkomst  til Danmark. Det er  åbenbart ligegyldigt hvad man skriver, så er der altid en eller anden derude, der kan få det modsatte ud af det. Det er 25 år siden, Palle Lauring i P 1 karakteriserede det som en håbløs, 200 år forældet drøm. Det er vi selvfølgelig fuldkommen enige  i. Bare til orientering, hvis det ellers skulle nytte noget, hvad det næppe gør. Visse sites er tossernes paradis, der er ikke noget at gøre ved det.

Foucault i Uppsala

“Den svenske virkelighed har en skønhed, en strenghed og nødvendighed, der viser, at mennesket i en sådan virkelighed aldrig er andet end et punkt, der flytter sig, der retter sig efter love, skemaer og former i en trafik, der går ud over og er mægtigere end individet… Sverige åbenbarer i sin ro en næsten fuldendt verden, hvor man opdager, at mennesket ikke længere er nødvendigt.”  (Michel Foucault 1968,  ‘Knækket i Uppsala’, Jens Riis, Weekendavisen 24-30.7.09)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
44 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
12 years ago

jeg driter jeg

Jacob A
12 years ago

Til flere:

Ja, gangsta-rap er noget lort. Det er patetisk at forherlige “thug life”, grådighed og at reducere kvinder til booties og titties, som denne genre jo ofte gør. Men der findes nu også mere tænksom rap og hip hop, som fx LOCs album Melankolia/xxxCotoure, som jeg synes er udmærket.Et album som såmænd især behandler kærlighed, lykkelig og ulykkelig. Der er også gruppen Suspekt, hvis tekstunivers er mørkt og dystret, men bestemt ikke dumt.

Put up u’r hands, niggaz!
Jacob

Janne
Janne
12 years ago

Hi hi, nej, man kan da ikke være enig med Pia K. – så hellere sige at man bare keder sig. Man er vel en evig drengerøv: “Han (Henrik Dahl) mener dog ikke, at han dermed ligger i forlængelse af den kritik af kunststøtten, som Pia Kjærsgaard i går kom frem med: “Pia Kjærsgaard er meget vred og føler, at det her har nogle meget store konsekvenser. Hun synes, det er for galt. Der er forskel. Jeg keder mig bare over nogle ting, jeg synes er banale,” siger Henrik Dahl til Information.” h t t p://www.180grader.dk/nyheder/Henrik_Dahl_Dansk_kunst_er_statskunst.php Jeg er sgi ligeglad… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Problemet er at den hellige bog af nogen betragtes som et fantastisk 1001 nats eventyr – som et stykke kultur der ikke må kritiseres, trods det fæle indhold – og som romantiseres og ophøjes – trods det fæle indhold. For mange er de ‘1001 nats eventyr’ bare ikke et eventyr, men et mareridt – og derfor skal dele af den kritiseres.

Universalgeni
12 years ago

@ Janne, nej, godhedsindustrien kan kun synge det samme skingre vers om og om igen. Jeg fatter ikke, at de ikke læser koranen. Den er mindre end Det Nye Testamente alene. Det, der foregår i Gorm Winthers nabolag, er, hvad koranen siger, muslimer skal. De skal udøve sabotage. Underminere de vantros samfund. Krigens hus. Og erstatte det med islams hus. Det er helt enkelt schalburgtage, som jeg foretrækker at kalde det, de fremmede invasorer udøver.

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
12 years ago

@ Mette Helt i orden. Jeg er også totalt uenig med Lars, så jeg giver dig 100% opbakning 🙂 Mht. forlagsverdnen, så var det også lige præcis min oplevelse som Janne beskriver. Alt hvad der er forherligende i forhold til den muslimske verden har intet problem med at komme igennem. Men kritiske ting er umulige at få igennem. Og ja, jeg må hellere se at få udgivet “Fristaten” selv. Så er bogen tilgængelig. @ Ole Burde Jeg håber du har ret mht. de herrer Ræder og Messerschmidt. Det er et stort tab for det danske Folketing at de ikke har… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

I anledning af Hamsuns 150 års fødselsdag – antager jeg – viser document.no i dag et usædvanligt dynamisk og kraftfuldt billede af et ishav og et indtagende smukt fotografi af en meget gammel mand. Jeg har skrevet om Hamsun andre steder, og her skal det i stedet handle om forhold, hvor nulevende mennesker måske tog grueligt fejl og måske vil vedblive med at tage fejl i lang tid, fordi de ikke kan, vil eller tør se fejltagelserne i øjnene Det drejer sig om en kommentar til den undersøgelse, der viser, at cirka 2/3 af danskerne ikke vil have et multikulturelt… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Det er frygteligt det den jyske professor har oplevet af ‘kulturberigelse’. Men han får ingen hjælp fra godhedsindustrien. Den er ikke til for ham og ligestillede.

Janne
Janne
12 years ago

Mette M.h.t. om kunst skal provokere, så må man da være temmelig hårdhudet hvis der skal provokation til for at noget kan betegnes som kunst. Med mindre der med provokation bare menes at hun forventer at blive overrasket, rystet, fortryllet, hudflettet eller ja, berørt i en eller anden forstand. Måske man kan blive kunst-hårdfør af at se og opleve for meget bræk, lort, rådnende grise og udstoppede hundehvalpe, rap, graffiti, fisk der bliver kvast i en blender etc. – og anmeldere skal jo en tur ud at se det hele. Med hud og hår, så at sige. Det er alt… Read more »

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
12 years ago

Ole Burde skriver:

“Om kort tid blir det noedvendigt for EU at forbedre illutionen om et demokratisk system ..maaske med en mer sexet mediedaeknig.”

Kom lige til at tænke på denne:

http://www.180grader.dk/nyheder/Svensk_t_nketank_beskylder_EU_for_propaganda.php

Universageni
12 years ago

Stakkels Gorm Winther. Min gamle kollega. Hvor var det godt, at han skrev og sagde fra. Håber virkelig, at nogen kan hjælpe med at evakurere ham og hans familie fra området.

ole burde
ole burde
12 years ago

Asger
La’ os nu se hvordan det gaar med Messersmidt i Bruxelles , det er langt fra sikkert at det bli’r stille og roligt , glem ikke at Gert Wilders &co ogsaa er blevet valgt temmeligt talstaerkt ind. Om kort tid blir det noedvendigt for EU at forbedre illutionen om et demokratisk system ..maaske med en mer sexet mediedaeknig. I saa fald vil baade Wilders og Messersmidt vaere som fisk i vandet..

Janne
Janne
12 years ago

Engberg Jeg har læst i Brøggers nye Sløret og jeg har læst i f.eks. Fogtdals bog Skorpionens hale og begge forfattere har tilsyneladende ingen problemer haft med at få udgivet den form for litteratur, der skaber romantiserende og underholdende rammer om mellemøstlig 1001 nats eventyr. I dele af forlagsverdenen er det åbenbart stadigvæk hyggelig underholdning at sværme for eventyrlige rammer, hvor i mennesker halshugges, hænder hugges af, flerkoneri praktiseres, pigebørn giftes væk og kvinders plads er bag slør og i hjemmet – til trods for at vi nu alle kender mere til ‘virkelighedens 1001 nats eventyr’ og har set at… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Ole burde

Ha ha.. okay, jeg troede bare at det var et nick med lune. 🙂

ole burde
ole burde
12 years ago

Janne
Burde er mit efternavn , min bedstefar var fra graenseomraadet mellem Oestrig og Tjekkoslovakiet . Han var glarmester og havde arbejdet som svend en del staeder i Europa, bl.a med kirkevinduer . Men saa . efter at have bsluttet sig til at rejse til USA,moedte han en pige i Aarhus….og kom ikke laengere !

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  ole burde

Ahaaa ! – mange tak, Ole 🙂
Nu behøver jeg så ikke ligge søvnløs over den gåde – haha.
Jeg kan tænke mig, at du/ I ofte har fået lignende fjollede spørgsmål?

Glarmester – interessant – den havde vi så ikke lige GENNEMSKUET 🙂
En indvandrer med et positivt input – dem burde vi have mange flere af,
i stedet for de andre der ikke vil os det godt.

Mette
Mette
12 years ago

Asger Trier Engberg. Vores indlæg krydsede hinanden. Jeg er ikke ude på at kritisere din familie lige op i ansigtet på dig, men jeg laver ustandselig den slags numre, som andre har svært ved at tro på er tilfældige, og jeg heller ikke selv fatter. Er tilbøjelig til at tro på telepati. Jeg er helt med på det, du skriver. Blot en ting. Kan du ikke udgive det islamkritiske på eget forlag? Henrik Ræder Clausen anbefalede mig forleden at anskaffe Roger Scrutons “Nationernes nødvendighed”, som er udgivet på dansk af Dansk Samling på non profit basis. Det ene kunne måske… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Janne JP har fået en ny kvindelig bog- og filmanmelder, som jeg systematisk er begyndt at hoppe over. Hun anmeldte Lars Triers sidste film og var selvfølgelig vildt begejstret, det er hun hele tiden, men følte sig dog nødsaget til at give sin forklaring på, hvad hun forstår ved kunst. Det er noget, der “provokerer” hende. OK søster anmelder, så er du ikke god nok til mig. Jeg har selv tænkt på, hvad der er blevet af det gode gamle udtryk “en kunsthåndværker”. Det var tidligere en mellemstation mellem håndværk og kunst, men i dag bruges kunst om en masse,… Read more »

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
12 years ago

Jeg synes, at det lyder som en god ide med Pia som kulturminister. Måske skal man være lidt kritisk overfor det, fordi sådan en post kommer ikke uden en pris. Hvad har prisen været, det gad jeg godt at vide. Lægger man det sammen med at nogle af de mest virile og frem i skoene DF´ere er sendt på pension i Bruxelles, så er det et eller andet der muligvis kunne lugte lidt. Men anyway, det bliver underholdende. Det er nu ikke gjort med at vi får en konservativ kulturminister. Der er et helt lag af filtre nedenunder kulturstøtten som… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Aha – meget interessant Asger Trier Engberg.
Hvem skulle nu lige have troet det ???
Det gælder da vist ikke lige de forfattere, man hører mest til i medierne?

Men det ville nu alligevel være yderst interessant at se ansigtsudtrykkene på de
fleste af dem, den dag Pia K. skal uddele diverse priser til dem eller
have dem til bords ved kulturarrangementer.

Kan I ikke lige se det for jer ? Pia K. med Carsten Jensen som bordherre 🙂
Den begivenhed burde jo overvåges med skjulte kameraer og mikrofoner
og bagefter analyseres i slow motion som en anden sportskamp.

Janne
Janne
12 years ago

Ole burde

Ja, Bjoulf har sågu’ ret. Der er mere spræl i Pia & Co. (se nu bare hvordan DF får socialdemokraterne helt op at ringe) end i hele kunstverdenen og i rap industrien til sammen. Ha haahah..

Ole, hvad er det egentlig du burde?

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Janne

Mange tak. Janne 🙂

Ja, den gåde har jeg også undret mig en del over –
hvad Søren er det Ole “burde ??? – haha.

Janne
Janne
12 years ago

*grrrrrr* – mente sådan en smiley 🙂

ole burde
ole burde
12 years ago

Bjowulf sagde ,at der er mer oproer i Pia K ,end der er i det selvtilfredse danske kunstnermiljoe. Her har vi maaske en effektiv maade at bruge de politisk-korekte ‘s FRASOLOGI (pludersnak) mod dem selv… For de eeelsker jo at se sig selv som en slags oproerere , allerbedst i haard modvind, Che Guevarra’s diciple. Men selv for dem , maa det jo,paa et eller andet nivaou vaere klart at hvis der er nogen i DK som er i stand til at sejle uden hjaelpemotor direkte mod en stiv kuling med udsigt ORKAN , saa er det er vidst naermest… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  ole burde

Ja, præcis, Ole.

Hvor er T-shirten med Pia K i bedste Che stil ?:-)

Og hvem tør mon at gå med den lige forbi de auto-monotone
eller troppe op til et møde i Enhedslisten?

“Navnet er Pia K. – K står for Kultur” 🙂

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Og Jensen er en lidelse at høre på !

Hvordan i alverden bærer Sosserne sig ad med at fremtrylle folk der er en sand lidelse at høre på ?

Janne
Janne
12 years ago

Jacob A I dag er kunstbegrebet så bredt, at hvis du synes at rap er kunst, så er det kunst. Jeg synes bare ikke at det er kunst. Jeg synes at det er (c)rap og jeg synes som sagt at det minder om kitsch og amagerhylde nips. Ikke at jeg foragter kitsch og amagerhylde nips – jeg kender flere dejlige mennesker der sætter pris på det – og også mennesker der synes godt om rap. Jeg synes bare ikke at det er kunst. Rap er kedeligt og overrasker og griber mig bare ikke. Rad lader mig uberørt. Rap lever ikke… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Janne

Ja, havde ham tossen med blenderen og guldfiskene fx. så endda
bare lavet en blender i overstørrelse og selv optrådt i guldfiskedragt,
så havde han da sat noget på spil og vovet at løbe en VIRKELIG risiko 🙂

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Apropos guldfisk i en blender som kunst:

http://jp.dk/opinion/tegning/article1771580.ece?showInfo=image

( Og nej, jeg havde ikke set den, da jeg skrev om “menneske-guldfisk”
i blendere i overstørrelse ovenfor 🙂 )

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Helt enig, Janne 🙂 De fleste af disse såkaldte “kunstnere” har været totalt forstenet og intet væsentligt nyt haft at sige i årevis – stivnet som de er i politisk korrekthed, forudsigelige, frelste holdninger og gloriepudsning med fuld skrue for viderekomne. Man gider jo ikke engang at spille med og blive forarget længere, og griner bare højere og højere ad deres barnlige udskejelser, jo mere desperat de higer efter at få den udeblevne opmærksomhed. Og så tror de ghm., at de er ansat til at opdrage “os” til et ordentligt menneskesyn – altså alle os i den gemene, “uvidende”, “ureflekterende”,… Read more »

Jocke
Jocke
12 years ago

Gorm Winther borde kanske fundera på att anlita ett vaktbolag tillsammans med övriga grannar – ett som gör sina rundor på motorcykel.

Jacob A
12 years ago

Janne:

“En del (såkaldt) kunst (lort på dåse, døde grise, død hest på glas, rap tekster, graffiti) er blevet til vor tids amagerhylde nips og kitsch, som der værnes nidkært om, som var det noget helligt og ophøjet.”

Hvorfor kan rap-tekster ikke være kunst?

VH
Jacob

Janne
Janne
12 years ago

OT – om socialdemokraternes forventelige negative og frygtsomme modtagelse af Pia K.’s kunstpolitikkritik. Det er lidt komisk at hvis man tillader sig at kritisere Rifbjerg & Co.’s kreationer og holdninger, så trækkes nazi kortet straks af bl.a. socialdemokrater. Men skal kunstnere og kunstverdenen (den moderne og nyere postmoderne del) da ikke kunne kritiseres på lige fod med alt andet og alle andre? Og skal kunstverdenen ikke bestå af andet end halvdårlige kreationer, som så kaldes for kunst af bl.a. socialdemokrater? Selvfølgelig skal de/den da det. Ellers har vi ingen ytringsfrihed, dynamik og fornyelse på kunstområdet. Kunstverdenen skal selvfølgelig – som… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Janne

Bare det, at Pia K kan fremkalde en så hysterisk og komplet latterlig panikreaktion hos S & co.,
er sgu da et større kunstværk / happening, end man har set i mange årtier fra de gængse kunstnere 🙂

Jeg tror sgu, hun kunne være blevet en god provo-kunstner, hvis hun ikke var gået ind i politik.
Der er på sin vis mere ægte PH-ånd og oprør i Pia K, end der har været i det forsumpede,
selvtilfredse danske kunstnermiljø de sidste 20-30 år.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Nu må vi så håbe på, at der snart er en dansksindet, anti-multi-kulti kunstner
med hjertet på det rette sted, der laver en spændende skamstøtte-skulptur over alle de frelste,
der bare ikke kunne få nok at udstille deres egen endeløse godhed på andres bekostning
og i ren uvidenhed, naivitet og uansvarlighed lige få ødelagt Danmark og dansk kultur for altid i farten.

Sådan et værk burde da kunne give en del omtale, fx. i Smagsdommerne 🙂
Bare at studeres deres sammensnerpede ansigter og forargede udråb
ville være guld værd.

Teknikken
12 years ago

“- Man skal tilbage til Hitlers modbydelige nazipropagandafilm “Der ewige Jude” for at kunne beskrive Gert Wilders film “Fitna”. Vi mangler bare rotterne som billeder på muslimer. I et sandt orgie af modbydelige mord- og voldsscener gør Wilders alle muslimer til terrorister og mordere og byder i den grad op til direkte voldelig konfrontation, siger Mogens Jensen.” “»Det er kulturpolitisk censur, når Pia Kjærsgaard vil bestemme, hvilken kunst vi skal have. Det er den slags vi så stærkest i Nazityskland og Sovjetunionen. Og det er uhyggeligt og uappetitligt, at vi skal høre det i dag, når Pia Kjærsgaard lægger navngivne… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

OT

Findes der nogen større hystade i Socialdemokratiet end deres kultur-ordfører Mogens Jensen?? Den gode Hr. Jensen så sig ikke for god til at sammenligne Geert Wilders film, “Fitna”, med Nazisternes fuldstændig groteske film “Der Ewige Jude”. Nu er Mogens Jensen igen ude og spille ‘Nazi-kortet’. Denne gang mod Pia Kjærsgård, som har forlangt et opgør med det kulturradikale parnas, som rundhåndet sidder og uddeler skattekroner til hinanden:

“Pia K. bringer mindelser om nazitiden”:

http://politiken.dk/politik/article762311.ece

Lilli
12 years ago

@ Steen

For 25 år siden var Øresundsbroen også en vision… Hvem sparker på en død hund…?

Mauer bleibt noch 100 Jahre…?

JensH
JensH
12 years ago

“Men det vil nok blive “obehagligt” alligevel, at være svensk politiker med de naboer, mon ikke ? ”

Jo, mon ikke. Det kan absolut ikke være rart for ‘verdens etiske og moralske supermagt’ at skulle have den slags fremmedfjendske naboer. Hvis jeg ikke husker forkert, så var der ved det nys overståede EP-valg et Finsk indvandringskritisk parti, som vandt et mandat?? Hvis jeg husker rigtigt så er ‘de renes land’ jo nærmest omriget af xenofober.

JensH
JensH
12 years ago

“For det første kunne det blive rigtigt ubehageligt for den svenske Riksdag et år inden deres eget valg”

Arh, mon ikke den Svenske nomenklatura har fulgt med i ‘den foruroligende udvikling’ i broderlandet, og har taget deres forholdsregler såfremt det Norske valg skulle resultere i ‘Danske tilstande’. Der er trods alt et år til det Svenske Riksdagsvalg, og de kan jo allerede nu ‘aktivere’ AFA-stormtropperne, hvilket skulle betyde et mere eller mindre ‘ukampdygtigt’ SD når valgkampen starter i sensommeren 2010. Resten kan klares ved valgkort der forsvinder på mystisk vis. Den sidstnævnte har trods alt altid virket.

Mette
Mette
12 years ago

Jeg synes også, at Siv Jensen er smuk, på en typisk norsk måde. Især øjnene, hvor blikket er meget nærværende. Hvis hun bliver statsminister, er det fordi de andre ikke aner, hvad de skal gøre og lader aben gå videre. Der er ingen spænding i valgkampen, den er som sædvanlig sløv, men derfor kan resultatet jo sagtens blive spændende.

44
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x