18
aug
Seneste opdatering: 19/8-09 kl. 1316
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der er mange der gør krav på territoriet Rosengård. Svenske fascister – undskyld, antifascister, vil slås på lørdag mod “klassförtryck, patriarkat, etnisk diskriminering och det strukturella våldet.” Det må være noget andet og værre end almindelig vold. :  Arrangörer säger inte nej till våld under Reclaim Rosengård. Sverige har en lang og stolt tradition for politiske ekstremister, der lemlæster hinanden og andre de ikke kan lide i orgier, der får det tilsvarende danske miljø til at ligne en skovbørnehavne på udflugt med en naturvejleder. Acceptancen  af venstrefascisterne, har hele tiden været større, simpelthen fordi de journalister, der  beskriver dem, selv overvejende tilhører venstrefløjen, og tænker at de små pus nok bliver gode demokrater som moderpartierne Vänsterpariet (og Enhedslisten) selv en dag. Denne  beskrivelse er bekræftet af flere  bøger, der er skrevet om emnet, for eksempel Anna-Lena Lodenius Gatans parlament – om politiska våldsverkare i Sverige. Svenske AFA har derfor stort set haft friløb til deres terror, tre tøser fik dog en længere fængselsstraf for politisk vold her for nylig, som nu er anket af forsvarer og anklager. De har ingen demonstrationstilladelse til på lørdag, men det betyder, som man kan høre i TV indslaget, ingenting i Sverige når man tilhører “de gode ekstremister”.

“Dette er en muslimsk bydel”

Det var søndag 9. august at paret var på vei hjem om kvelden etter konsert og middag i Oslo sentrum. De gikk hånd i hånd langs veien like ved der de bor på Grønland.

– Plutselig kom det en mann i 40-årene bort til oss, unnskyldte seg og spurte om vi snakket norsk. Deretter spurte han «hva er det for noe?» mens han pekte på hendene våre, sier Anders (24) til Dagbladet. Mannen av utenlandsk opprinnelse ga klart uttrykk for hva han mente om normale norske verdier. Paret fortsatte å gå rolig oppover fortauet, men like etter kom mannen etter og sparket den ene av dem hardt bakfra. Homo-overfallsmann: – Dette er en muslimsk bydel

46.000 svenskere arbejder i Norge

I Danmark cirka 30.000.

I Sverige har ungdomar svårt att komma in på arbetsmarknaden. Men i Norge och Danmark finns det jobb och allt fler tar chansen att arbeta utomlands.Tusentals svenskar jobbar redan i Danmark och Norge. Och trots att lågkonjunkturen försämrat arbetsmarknaden i dessa länder finns det fortfarande goda chanser att få jobb inom service-, vård- och omsorgsyrken. På arbetsmarknaden i Köpenhamn finns alla de ingångsjobb som vi saknar här i Sverige, säger Eva Sjöholm som är arbetsförmedlare i Ystad.  Det upprepas hela tiden att man åker dit över en dag och sedan kommer hem med ett jobb, säger Christer Olsson som är rådgivare på Öresunddirektkontoret i Malmö. I Norge har den svenska arbetskraften ökat konstant under 2000-talet och i slutet på 2008 jobbade cirka 46 000 svenskar i landet. Unga jagar arbete i Norge och Danmark, Tyskland: Over 50 % af de arbejdsløse indvandrere og efterkommere.

Far i Danmark og i Sverige

En svensk fodboldspiller bemærker forskellen, uden at reflektere nærmere over grunden. BB betyder på svensk hverken Bed and Breakfast eller Big Brother, men fødeafdeling:

Liza fick komma hem direkt nu samma dag. Efter endast sex timmar om allt ser bra ut så blir man hemskickad från BB här i Sverige. När vi födde vår dotter i Danmark fick vi bo på patienthotell i flera dagar, där barnmorskor och läkare gjorde dagliga besök. Snacka om skillnad på kvalité och service länderna emellan. Men vi ska inte klaga, personalen på USÖ var fantastisk. Det är väl bara det att våra nordiska grannländer prioriterar sjukvården lite högre än vad vi gör här i SverigeEn dag jag aldrig glömmer! Oj vart ska jag börja…

Hvad mener Lena Sundström i grunden?

ScreenShot023

Det synes lidt afhængigt af vejr og vind og hvilket medie der referer hende. Der er lidt Politiken kan plukke i, lidt til P 1 og lidt til Deadline. En svensk journalist i strid med sig selv. Skal man censurere meningmand og politiske partier, eller skal man ikke ? For det er faktisk det, hun indirekte medgiver er foregået i Sverige i årevis, og iøvrigt også dette denne blog bla. har givet sig af med at påvise. Censur er “kontroversielt” i Danmark, men ikke noget videre at skændes om i Sverige, bare det foregår diskret. Skal man nægte arbejdere tillidsposter, fordi der er medlem af et forkert, men lovligt parti ? Som for eksempel Allan Jönsson,SD Höganäs Bjuv, Rickard Jomshof, SD gymnasielærer Karlskrona, fire ganget fyret af politiske grunde. Indtil videre, åbenbart ja. Sådan er det bare. Nogle kan få ordet, andre kan ikke, nogle er inde, nogle er  ude. Sundström kan vist bare ikke blive enig med sig selv om, om hun mener det frie ord er sundt eller usundt, eller også er hun kommet hjem på Aftonbladet og skal se sine kolleger i øjnene.  Hun var i DR 2 Deadline i aftes, cirke  fire minutter inde i programmet, der kalder hendes bog “et realitetscheck” og undlader at nævne at hun er klummeskriver på den socialdemokratiske tabloid Aftonbladet. Her en kort et kort uddrag  fra Fra P 1 Orientering igår, min 7:30., vores udskrift:

Svenskerne har faktisk noget at lære af danskerne, siger en svensk journalist. Jeg elsker København. Den rummer så meget, Christiania, Nørrebro, den indre by, der er meget storby over København synes jeg, mere end Stockholm. Danskerne er mere åbne, I og mindre bange for konflikter. Svenskerne har helt sikkert noget at lære af danskerne. Måske er vi bare lidt mere langsomme i Sverige. I er hurtigere til at tage økologisk mad ind, og hurtige til at tage den her snak om muslimer kontra danskere ind. Det er rigtigt nyt i Sverige, kun i løbet af det seneste  år er det sket.

Nu har svenske aviser sagt, for nogle år siden ville de ikke publicere annoncer eller læserbreve fra Sverigedemokraterna, men idag vil man, og argumentet er, at det der ikke var normalt for nogle år siden, er normatl idag.

Barnekow: Hun oplever at danskerne, im modsætning til svenskenre, har stor lyst til at tale om politik. Den svenske angst for ikke at være korrekt, sidder meget længere inde hos danskerne. Måske kan svenskerne faktisk lære noget af danskerne, også på det her område.

Min forhåbning med den her bog, er at man måske kan komme ind til danskerne fra en anden hvilken, der faktisk har levet med det her. “Hvad synes I ? Synes I at Danmark er blevet et tryggere sted at bo ?

Barnekow: Sundström håber med sin bog, med beskrivelsen af de danske erfaringer, kan inspirere svenskerne til at lægge en ny stil i debatten med Sverigedemokraterna. Svenskerne skal have løftet på det berømte låg, men uden at få det til at koge over, som hun synes det har gjort i Danmark. På godt og ondt er det oplevelsen af, at danskerne tager konfrontationerne og konflikterne, der imponerer hende. Der er højt til loftet. Men hun synes at man betaler for høj en oris for det i Danmark, for der er visse ting man skal holde kæft med.

Hanne Fokdal Barnekow siger, at der er næsten lige mange indvandrere i Danmark og Sverige. Det passer ikke. Sverige har procentuelt taget omkring  dobbelt så mange og er ledende i Europa pr capita i det hele taget. Det burde man kunne forvente, at P  1 vidste.

ScreenShot022ScreenShot017
ScreenShot024

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
33 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
12 years ago

Jeg forstår heller ikke, hvorfor forbuddet om maskeringen i det offentlige rum ikke er blevet håndhævet og gjort klart for indvandrere ved ankomsten og på de kurser og projekter, de frekventerer eller burde frekventerer. Men det er vel den sædvanlig slatne danske mangel på konsekvens, og det er noget sent at komme rendende med den fordring. I et læserbrev i JP i dag slår en mand til lyd for det samme som jeg, nemlig at et burkaforbud er ensbetydende med stuearrest for burkakvinderne. Ellers har jeg konstateret, at i denne debat bruger DF’s støtter nøjagtig de samme metoder, som de… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

“til bødens og fængelsopholdets dækning” skulle jeg vist have skrevet

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Mette Det er ikke en spydighed – i min tolkning naturligvis- men du kan naturligvis tolke mine ytringer som du vil. Fra min side er ordene om at frihed ikke har noget med burkaiklædning at gøre og ord om at en sådan beklædning alvorligt nedsætter orienteringsevnen og identificering, ment som et forsøg på at få hvad jeg ser som de rette perspektiver ind i problematikken. Som det blandt andet nævnes lokalt for længe siden i Jyske Lov var der ingen grund til lovgivning såfremt mennesker opførte sig ideelt. Da menneskene ikke gør det kan lov da være en mulighed for… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Poul Højlund Lad os sige, at en burkabærer får en bøde, sådan som du foreslår. Bøden bliver sikkert ikke betalt til tiden, og der opstår en dominoeffekt af kiv og kævl. Efter en eller to bøder får burkabæreren at vide af sin mand, at hun ikke må forlade lejligheden, da hun ikke må gå ud med burka, og han ikke vil betale flere bøder. Synes du så, at man har gjort hende en tjeneste? Jeg tror, at hun vil forbande burkaloven. I forvejen sidder der i tusindvis af muslimske kvinder muret inde hele dagen og ser på fjernsyn, fordi de… Read more »

Fritz
Fritz
12 years ago

Jeg kan ikke forstå, at vi skal finde os i at få den islamiske fuckfinger lige i øjet, i form af disse kutteklædte m/k’er. Hvis man kommer til danmark, så må man respektere os og vores land, respektere vores kultur, samt indgå og bidrage positivt i vores samfund(og kunne forsørge sig selv). Og kan/vil man ikke det, ja så må man ud af vores land. Fuldstændig som det forventes af os når vi rejser til andre lande. Men det kræver selvfølgelig at vi får nogle politikere som vil bevare danmark(fx DF).

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

@ Mette: Jeg forstår ganske simpelt ikke talen om “beklædningspoliti”, ligeså lidt som jeg forstår den politiformand, der talte om at “rive burkaen af” kvinderne. Mener du så også, at vi har et særligt knallertpoliti, et særligt nudistpoliti, et særligt hashpoliti osv.

Et burkaforbud betyder ganske enkelt, at de burkaklædte skal identificere sig overfor politiet, hvorefter de tilsendes et bødeforlæg. Hvor svært kan det være?

Mette
Mette
12 years ago

Efter de spydigheder venter jeg spændt på at få at vide, hvordan I mener, at loven skal administreres, for det mener jeg, at I skylder at forklare, og indtil nu er der ingen, der har gjort det.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

At være uidentificerbar og begrænset i sin orientering qua sin påklædning har ikke for mig at se noget med frihed at gøre, men i en sådan opfattelse er jeg i modsætning til både hr. Seidenfaden og eksempelvis Mette her på Snaphanen og sikkert mange flere andre.

Politiformanden udtalte i følge tidligere indsat kommentar at såfremt forbud mod burkaer var lov ville politiet følge loven.

Mette
Mette
12 years ago

Så du foretrækker altså beklædningspoliti i gaderne og beklædningsstikkere, Janne? Som i Mellemøstens værste diktaturer?

Medlemmer af den konservative folketingsgruppe er begyndt at foreslå, at Khader melder sig ind i DF. Der hører han ikke til, Enhedslisten var sikkert det bedste sted.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Mette

Nej, jeg ønsker ikke mellemøstlige diktatur tilstande i Danmark – netop derfor skal burka og niqab væk i Danmark. Og også hijab skal væk – fra ansatte i offentlige embeder. Gerne helt væk.

Tak til Farshad Kholghi for at kæmpe for kvinders frihedsrettigheder og et sekulært Danmark. Sender ham et stort knus.

Mette
Mette
12 years ago

Janne skriver, at fårene og bukkene skilles i burkadebatten. Det er jeg slet ikke enig i, for jeg tror, at hvis vi skulle vælge med hjertet, så ville langt de fleste af os forbyde burkaer og anden islamisk kvindebeklædning, og der er således ikke tale om at skelne mellem onde og gode sider hos os. Nogle af os mener blot, at fornuften ikke kan forliges med hjertet i denne som så mange andre sammenhænge. Men der er efter min mening sandsynligt, at vi ender det samme sted, ligegyldigt hvad vi gør. Politisk ordfører for Venstre Peter Christensen skriver ganske godt… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Mette

Når jeg skriver om at får skilles fra bukke, så skriver jeg ikke om opdeling af mennesker i onde og gode. Jeg mener opdeling i forskellige holdninger. Jeg mener ikke at mennesker der går ind for eller går i burka er onde, jeg er bare dybt uenige med dem når det gælder islams rolle i samfundet og særligt islams syn på kvinder. Jeg er uenig med dem i islams menneske og samfundssyn i det hele taget.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Et forbud mod burka er nødvendigt af hensyn til de kvinder der tvinges i den undertrykkende uniform imod egen vilje. Forbudet er af hensyn til de kvinder der står alene med problemet. Det kan være kvinder der ikke engang kan tale dansk eller skrive dansk, så de kan ikke engang have dialog med myndigheder om at de vil ud af burkaen. De kvinder skal se at det danske samfund ikke er kolde i røveren overfor deres situation. En del indvandrerkvinder kan faktisk ikke hverken tale eller skrive. Nogen kan ikke engang skrive en underskrift. Det har det aldrig lært. For… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Janne

Nu vi er ved forfattere så synes jeg lige du skal checke denne kvalmende selvgode kommentar fra Benny Andersen:

“Jeg er i tidens løb af og til blevet benævnt en ’folkelig’ eller ligefrem ’folkekær’ forfatter. Og det har jeg da følt mig lidt smigret af.

Men i den nuværende situation, hvor over 60 pct. af den danske befolkning bakker op om razziaen i Brorsons Kirke, må jeg på det skarpeste give afkald på disse betegnelser. Jeg foretrækker at blive benævnt ’mellemfolkelig’ forfatter. (Bl.a. fordi jeg er blevet oversat til mere end tyve sprog).”

http://www.information.dk/200653

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  JensH

Ja ja, mellemfolkelig er stadigvæk folkelig. 🙂

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  steen

Steen Det triste ved Jensen – og hans selvmål – er at han ikke mere er folkelig, men er blevet sekterisk at høre på. Det indtryk man i øvrigt også får at Metz og Anne Vibeke Holst og Niels Hausgaard. Hende hørte jeg i øvrigt i en pragtfuld debat på P2 for nylig hvor Støvring atter klart og enkelt gjorde rede for at vi naturligvis skal kunne kritisere uæstetisk – bare kritisk og uden at det skal gøres med ynde. Han er godt nok en dagens mand i skysovs. Jeg har ikke lyttet til det program du linker til, men… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Mener selvfølgelig Hanne Vibeke Holst.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Desuden:

Det skønne ved Støvring, er, at netop han, der på smukkeste vis formår at tale høvisk, han er fortaler for at alle borgere skal kunne deltage i debatter – på egen præmisser – høvisk eller ej. Netop det gør, for mig at se, Støvring folkelig, trods det høje lix-tal, når han skriver.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Gunnar Biering

Enig mht fortolkning af Grundloven. Godt formuleret.

Janne
Janne
12 years ago

OT

Men læs og hør her hvor den ikke længere sjove Flemming Jensen piver. Han var ellers både morsom og kærlig engang. Nu lyder han mest bitter.

Han skriver bl.a. at alle tror at dansk teater er ræverød. Ha ha.. Dansk teater inddrager både rap og hiphop og hijab – og kritik af islamisme og venstrefløjen findes slet ikke i dansk teater. Dansk teater er rød-grøn kan vi måske nærmere sige. Og så får mennesker der er uenige med teatermanden en ordentlig verbal bredside P1 programmet.

h t t p://www.dr.dk/P1/Kanten/Udsendelser/2009/08/18115631.htm

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

Et burka-forbud bør vel ikke etableres som speciallovgivning, men som en generel udvidelse af maskeringsforbuddet, der i dag kun vedrører demonstrationer, til at gælde alle steder, hvor offentligheden har adgang. Politiet skal kunne give dispensation ved karneval o.l.

Det kan næppe stride mod Grundloven. Som Lars Hedegaard tidligere har påpeget, beskytter GL§ 67 ikke religiøse aktiviteter, der strider mod den offentlige orden, og det gør religiøse heldragter netop.

Jan Christensen
12 years ago

Det var et sølle interview, Deadlines Nicolai Sommer lavede med Lena Sundström. Jeg havde forventet bedre af ham, men han var selvfølgelig ikke blevet ansat på DR, hvis ikke han var venstreorienteret.

Ulla Lauridsen
12 years ago

Jeg så også Lena Sundstrøm i DR2 i går. Altså. Hun ville kun diskutere strategi – hvorvidt det er klogest at ‘lette låget’ eller ej. Og hun syntes ikke, det havde ‘virket’ at lette låget i Danmark, for DF var jo bare blevet stærkere gennem de sidste år, og andre partier havde bare taget dele af deres politik til sig… Det er som om, hun dels slet ikke vil diskutere, hvad der er RIGTIGT, sådan demokratisk rigtigt, og moralsk. Og så vil hun jo slet, slet ikke diskutere substansen: Hvorfor vælter der hele tiden mere og mere op af den… Read more »

PeterBr.
PeterBr.
12 years ago

Niels Hansen. Formanden for de danske politibetjente, Peter Ibsen, Dansk Politiforbund, er en “Hardcore” socialdemokratisk fagforenings mand der slet ikke er bleg for at politisere , det er meget godt lige at ha i baghovedet når man skal læse om hvad “politiet” mener om div. forslag. De konservatives forslag om forbud mod burka kan vise sig at være et fejlskud der besværliggører et egentligt forbud mod tørklæder på offentlige ansatte. Det virker som et ugennemtænkt paradeforslag der leder opmærksomheden bort fra mere væsentlige sager om muslimerne i dk. Det kan så ikke overraske da forslaget er fremsat af Naser Kader… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  PeterBr.

Om ikke andet så skilles får og bukke i burka debatten. Men jeg er enig i at det er et problem at de konservative er modstandere af burka, men altså accepterer hijab på kvinder ansat i offentlige embeder. Det er som om der er lavet en studehandel.

Signe
Signe
12 years ago
Reply to  PeterBr.

”Det virker som et ugennemtænkt paradeforslag der leder opmærksomheden bort fra mere væsentlige sager om muslimerne i dk.” Præcis. Nu har vi i lang tid klaget over, at muslimer taler med to tunger. Hvornår er man islamist, og hvornår er man kulturmuslim? Det kan være svært at skille fårene fra bukkene. Når nu flere og flere herboende muslimer vælger at vise – og de kunne ikke vise det mere tydeligt end med burka/niqab – at de er små soldater i en krig om Europa, så burde vi faktisk være taknemmelige. Det er jo en ren foræring, at man kan se,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Kun 70 % af de der har afgivet deres stemme i TV2 forespørgslen, der stadig er aktiv er for for forbud mod burkaer, tallet er 56 % i Megafonundersøgelsen:
http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-24432043.html

Hr. Ibsen politiets formand udtaler at politiet er loyale og såfremt et forbud bliver lov vil politiet følge loven:
http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-24435711.html

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

Politi frygter burka-konfrontationer: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1208367.ece Politiet frygter alle slags konfrontationer, men kan vel nærmest sige med god grund efter den medie storm i et glas vand der altid kommer for selv den mindste ting. Men dette har nogle alvorlige konsekvenser, jeg har en god ven der lige er blevet truet ud af vollsmose, han var formentlig den sidste velfungerende dansker derude. De brød ind i hans lejlighed, de brændte hans bil og her tilsidst, da han fik dødstrusler, måtte han flytte øjeblikkeligt og få nogle til at hente sine ting. Politiet kan intet gøre, de kan ikke engang finde billederne af… Read more »

Vagn Henning
Vagn Henning
12 years ago

De fleste der føder ved naturlig fødsel får også lov at kommer hjem samme dag i Danmark. Det er såvidt jeg ved ikke så meget et spørgsmål om at spare som en reflektion af hvad de fleste ønsker. Man er ikke syg fordi man har født, og plejebehovet er ikke større end hvad far og mor kan klare i fællesskab.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Vagn Henning

Vagn

At føde er ikke en sygdom. Og nej, man er ikke syg fordi man har født. Men sig mig, har du prøvet at føde?

bl
bl
12 years ago
Reply to  Janne

Janne, lige præcis. Danske læger er uhørt arrogante. Din lokale praktiserende læge bestemmer, om du kan gå til speciallæge eller ej, hvis det er en udlandsk læge, ja så lærer de hurtigt tonen… Sygehuset smider folk hjem for et godt ord, om de er raske eller ej. Man skal helst heller ikke tage til fødestuen, før barnet er født undervejs i fars dyt/taxi, eller hvis det er højt sat, i ambulancen. Når kvinderne så kommer ind og barnet ikke er født, ja så klippes de på en uhensigtsmæssig måde (fødslen er jo i gang) og bliver utætte bagefter. Tyske læger… Read more »

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x