23
aug
Seneste opdatering: 31/5-14 kl. 0250
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg gik ind i Palmehuset med det ene formål, at det skulle føles køligere når jeg kom ud. Som at lande i Kastrup efter et år i Singapore – løvernes by på ækvator. Man bliver forkølet, men lettet. (klik f. helskærm)

statens 005

Gaza: Det ufrivillige tørklæde

Og lige lidt vil det påvirke den hjemlige debat (LFPC).

Hamas has instructed schoolgirls in the Gaza Strip to wear the jilbab (Islamic long-sleeved dress) and head scarves or face being expelled from school. The movement has also banned girls from wearing jeans at school. […]

A veteran journalist in the Gaza Strip said that most girls who returned to schools that reopened on Sunday were seen dressed in traditional Islamic clothes.

He noted, for instance, that at the Maghazi Girls Secondary School in the center of the Gaza Strip, “about 95 percent” of the girls showed up wearing jilbabs.

“The few who came to school wearing jeans were warned that they would be expelled if they did not wear jilbabs,” the journalist told The Jerusalem Post. […] The jilbab or expulsion

Blide stunder og politiske idioter

‘Men blide stunder, det har alle. En fange sidder på sin kærre og føres til skafottet, et søm gnaver ham i enden, han flytter sig og føler det mere behageligt’. (Knut Hamsun)

Bo Bjørnvig havde i Weekendavisen for nylig en artikel om Knut Hamsun, “Geni og politisk idiot”. Var Hamsun nu nazist ? Nej, selvfølgelig var han ikke  det, han anede ikke hvad det var. Han var en stivstikker, hvis verdensbillede var færdigdannet i 1912, og da han havde brug for det i 1940, var han for gammel, døv, forstokket og isoleret til at revidere det, og derfor fremstår han idag som en komplet, politisk idiot. Ezra Pound og Louis-Ferdinand Céline er langt mere problematiske skikkelser. Hamsuns Marie derimod, var en opportunist og en medløber, der ikke kunne få anerkendelse nok fra hvem somhelst, sikkert fordi Knut var en rådden ægtemand. Hun tilbad ham og måtte hungre efter en kærlighed og anerkendelse, han forholdt hende i hele deres ægteskab. Men ingen skulle lære den store institution Hamsun noget nyt, selvom det drejede sig om den rene djævelskab. Ikke om kærlighed, ikke om ondskab, ikke om noget. Så indspundne kan vi blive i vores cementerede overbevisninger, med vilje, af sløseri, selvherlighed og alderdom, at vi sætter alt over styr. Hamsun var sporvognskonduktør i Chicago i 1886, en livslang, dannende afsmag, der orienterede ham mod Tyskland og det fastlands-europæiske.

Det er ligesom om man kender personen fra i dag, ikke sandt? Sludrechatollet Bettina Heltberg (“jeg er nok noget af en moralist”, og det er ikke helt lyv, meget andet  er der ikke at hente der). Georg Metz, Klaus Rifbjerg, Bent Melchior et. al. De kan ikke blive klogere, end de er, de har nået toppen. Den hidtigt indhøstede livserfaring, er direkte applicerbar på dagens aktuelle spørgmål. Men de er gået i stå for flere årtier siden og derfor er der få, der tager dem alvorligt.Det desiger, og virkeligheden, er ude af sync. Den går ikke. Danske kunstnere og akademikere – ikke intellektuelle – er nogle ugidelige slapsvanse, der ikke sætter sig ind i deres samtids problemer, og da slet ikke hvis de konflikter med det cementerede verdensbillede. De vil ikke sætte  sig ind i Islam, de ved nok allerede, nemlig fra det gymnasium hvor islam overhovedet  ikke figurerede. Derfor har vi ikke de  kunstnere, vi fortjener. De vil ikke undersøge det, de ikke  allerede kender og har en mening om.

Norge bliver aldrig færdig med Hamsun og hans politiske idioti, men for os andre er det ligesom nemmere at bære over med idioter, når de også er genier. Har de givet mere end de har taget ? Jo, det gjorde Hamsun. Hvis de små kunstnere – og det er langt de fleste – er politiske idioter, kan det være ligegyldigt, men hvis de store er, så optager det os længe, navnlig nordmændene. Det er altid svært at overskue sin samtid, mens man lever, men det har aldrig været nemmere end idag. Vi har mindre undskyldning, end vi havde førhen.Vi har større ører og øjne end nogensinde. Derfor er der ingen undskyldning for danske kunstnere. De ser deres samfund disintegrere, og de hylder det. De hylder, at Danmark skal drænes, at deres børn skal leve i en krigstilstand, at deres årtusind gamle arv skal kastes i grams til hvem som helst. Derfor er velfærdens kunstnere i det store hele foragtelige og ligegyldige udover det, at de ikke er genier, hvad der selvfølgelig kan undskyldes. Men deres dovenskab og mangel på forstand, er uundskyldelig. De er de luftige  idéers nyttige idioter. Bomholt og Niels Mathiassen ville have forsværget det, men i dag er vi nødt til at sige: “Bevar os vel for kunstnerne”. Hvis de er  kunst, så lad os slippe. Det rigtige fremtidsmareridt findes lige på den anden side af Øresundsbroen: Malmø: halvdelen tilvandret, 30 procent islam. Ikke engang Sydsvenskan kan skjule ødelæggelsen, og de er ellers dygtige. Der er cirka 22 kilometer derover, men det er meget, meget længere end en dansk kunstner kan se.

Foto : Hamsun blind og døv under retssagen imod ham. Desværre finde fotos ikke online, hvor Hamsun besøger Hitler på Berghof, for at få fjernet Terboven og gå i forbøn for dødsdømte, norske frihedskæmpere, hvor han holder hånden for hovedet for fotografens blitz. Hitler forlod mødet i raseri – ligesom han gjorde i 1940 med general Franco. De havde forskellige dagsordener. Hitler ville “hellere have hevet tænder ud uden bedøvelse, end møde dem igen”. Hitler var ikke politiker, og han var slet ikke kunstner. Hvad han var, skal vi ikke give noget bud på lige her.

Henryk M. Broder overfaldet på Christiania

Som enhver pressemand  kan fortælle, er Christiania ikke det eneste sted i byen, der hersker uofficielt fotoforbud:

Hovedoplevelsen indtræffer imidlertid i forbindelse med store skilte, der bekendtgør, at fotografering er forbudt. Men der findes ingen love i Danmark, som forbyder fotografering på offentlige områder. Altså fotograferer jeg som det første fotoforbudsskiltene , fortæller Broder. Derefter tog han billeder af rygeforbudsskilte ved indgangen til et værtshus tyk af hashrøg, og endelig af et par unge, polske turister. Pludselig står et par muskuløse, unge mænd foran os, skriver han.
Først tænker jeg, at de vil sælge os noget, men de gør hurtigt klart, at det er dem, der vil have noget: Mit kamera. Jeg nægter at udlevere det. Den efterfølgende samtale er kort og ender med, at jeg ligger på jorden og ser, hvordan mit Nikon lander i en gammel olietønde, fra hvilken der kommer flammer, hvilket sikkert ikke er den bedste måde at destruere højteknologiske produkter på økologisk vis. Broder og vennerne trækker sig tilbage og kører i en taxi til nærmeste politistation.I nærheden af fristaden er der ikke engang en nødhjælpssøjle, noterer han undrende.
Forbløffelsen bliver ikke mindre, da selskabet ankommer til stationen og møder to betjente, Søren Nielsen og Henning Petersen. Jeg havde den naive forestilling, at de to betjente ville køre med os til Christiania, så jeg kunne identificere gerningsmanden, skriver Broder. Søren Nielsen og Henning Petersen ser på mig, som om jeg havde foreslået dem at lade sig forflytte til Kabul. København bliver sammenlignet med Kabul, Freistadt Christiania “Auf eigene Gefahr”. Henryk Broder i København, oktober  2008.

Pædagoglandets afmagt

“Hensynsløst og farligt og tankeløst” og det bringer “andres liv og førlighed i fare”. Øh, ja, det gør det vist, og det mest skræmmende er vel hvor nemt dette er, og hvor unge mujahedinerne starter. Som en embedsmand der bare følger afstukne regler kan man vel ikke bebrejde vagtlederen hans ordvalg, men de afspejler netop derfor samfundets  totale rådvildhed i forhold til denne eskalerende pestilens med umiddelbart potentiale til at blive noget meget værre. Nå, men med assertive tiltag om at få forældrene  “på banen” skal det jo nok gå altsammen (LFPC).

[…] Det var en gruppe på seks-otte drenge i alderen 10-16 år, der indledte uroen ved at kaste med sten mod en række Movia-busser. Da politiet rykkede ud, blev der også kastet sten mod patruljevognene, siger [central vagtleder] Søren Wiborg.

Herefter blev der i løbet af 20 minutter sat ild til seks-syv containere, uden at der dog opstod farlige situationer. Det gjorde der til gengæld, da to »otte-tiårige knægte« fra en gangsti kastede sten ned mod Hillerød-motorvejen, fortæller Søren Wiborg. […]

»De kastede en knytnævestor sten ned mod motorvejen og knuste forruden på en personbil. Det er hensynsløst og farligt og tankeløst, og man bliver rent faktisk sigtet for at bringe andres liv og førlighed i fare«, siger han. Og tilføjer, at han vil opfordre forældrene til at komme på banen og fortælle drengene, hvor farligt den slags er.[…] Tingbjerg ramt af ekko af Nørrebro-uro se også Unge sætter lastbil i brand

Update: Sov blot videre – Københavns nye politidirektør maner til besindighed:

[…]  »Der er ingen som helst grund til at være nervøs for at gå på gaden i København. Kl. 2 om natten ligger jeg i min seng, men det er klart min vurdering, at det også er fredeligt på det tidspunkt. Fru Jensen skal ikke lade være med at gå til møde i Ældresagen om aftenen,« siger politidirektøren. […]

»Vi har ikke gjort tallet op, men af døgnrapporterne kan jeg se, at vi får flere episoder om sager, som viser sig ikke at være noget: Folk hører et knald fra fyrværkeri og tror, at det er skud. En brudgom bliver bortført til en polterabend, og det bliver rapporteret som en kidnapning. Og legetøj bliver forvekslet med våben. Det er en ond cirkel, og derfor forsøger jeg nu at tegne et mere reelt billede.«

Vil du slet ikke anerkende, at der eksisterer en bandekrig?

»Jeg kan ikke lide ordet bandekrig, for der er ingen granater i gaderne. Vi har en bandekonflikt. Og vi har en veldefineret strategi til at bekæmpe den: en stærk beredskabsindsats, en massiv efterforskningsindsats og den lokale politiindsats.« […] Politiet til borgerne: Stop jeres bekymringer

Polterabend – ingen granater – hvilken lettelse – rart at høre at der er styr på tingene.

Ramadan på Migrationsverket

En ansat fortæller om verkets underdanighed. I svenske medier er racistkortet definitiv trumf. (Politiken prøver i dag at retablere den tid i DK, for sent og for ufrivilligt komisk.) :

“Man rädd för media, som omedelbart skulle hoppa på dem och troligen ta fram det fruktade ”rasist-kortet”. Nu börjar en fruktansvärd månad för den redan mycket hårt prövade personalen på förvaren.”

Nu börjar Ramadan och det innebär att kravapparaten går igång igen. Det jag tänker på är kraven från muslimer som ska utvisas och som sitter på Migrationsverkets förvar. Det sätts upp listor på förvaren där de som avser att fasta får skriva upp sig. Det brukar vara de flesta muslimerna. Och nu börjar en period av ständiga konflikter eftersom de som ”fastar” är uppe och äter, dricker och röker hela nätterna. När de är uppe hela nätterna så måste de ju också få sova hela dagen. Den enda gången de gör undantag från detta är när imamen kommer, för då är de uppe och visar att de är troende genom att be tillsammans med honom. När han har gått går de tillbaka till sängen igen.

På förvaren har man regler som säger att man ska gå upp på morgonen och sysselsätta sig med något så att dagen får en struktur. Att ligga i sängen hela dagen brukar inte accepteras. Utom givetvis när det gäller denna högljudda grupp, som bara går upp för att röka, vilket i sig är ett brott mot fastan. Men det är inte så noga…
Muslimerna tillåts – strid med reglerna – ligga och sova hela dagen och det retar givetvis upp de andra förvarstagna. På förvaren brukar man också hålla ganska hårt på tiderna när mat serveras, men det gäller naturligtvis inte denna grupp. Även detta retar upp de andra förvarstagna, eftersom det bara är muslimerna som får äta på nätterna. Om till exempel en ryss vill ha något att äta under natten så går det inte, han får nöja sig med att se muslimerna äta.
Det köps också in särskilda, inte sällan mycket goda, matvaror som delas ut till dem som fastar! Detta måste reta de andra något hemskt, eftersom de vet att de fastande sällan avhåller sig från att äta, utan ser till att också få mat, frukt och dryck smugglat till sig. Så sitter de på sina rum och äter och dricker och skrattar åt de dumma svenskarna.
Det här är den enda religiösa högtiden då det serveras något särskilt till en utvald grupp förvarstagna. Ryssarna får till exempel ingen speciell mat eller besök av en ortodox präst under påsken. Jag frågade en gång en rysk förvarstagen om varför de inte sa att de ville ha speciell mat och andra undantag under påsken. Han bara skrattade och sa att de hade försökt, men fått besked att det inte gick att ordna. Han hade inte fått något svar på varför.
Jag förstår inte varför vissa förvarstagna ska få alla dessa undantag under en hel månad – Ramadan – med alla dessa undantag från alla regler som gäller på förvaren och den här specialbehandlingen som dessutom skapar ständiga konflikter. Förvarsledningen borde säga ifrån att Migrationsverket inte ställer sig bakom specialbehandling av vissa intagna på förvaren. Man kan kylförvara mat så den kan ätas senare, efter solnedgången. Men eftersom denna grupp har vant sig vid att få som den vill så verkar det som om ledningen inte orkar ta tag i det hela. Och så är man rädd för media, som omedelbart skulle hoppa på dem och troligen ta fram det fruktade ”rasist-kortet”. Nu börjar en fruktansvärd månad för den redan mycket hårt prövade personalen på förvaren. Jag lider med den. via Merith Wager, tidligere ansat

Der er cirka 30.000 indskrevne i det svenske asylsystem. I förvar kommer man når:

Som vuxen kan du tas i förvar i något av följande fall:
1) Om det är nödvändigt för att utredningen av ditt ärende ska kunna genomföras. Förvarstiden är högst 48 timmar. Tiden får inte förlängas.
2) Om identiteten är oklar, antingen när du kommer till Sverige eller när du efter ankomsten ansöker om uppehållstillstånd. Kan du då inte göra det sannolikt att den identitet du uppger är riktig får du tas i förvar. Förvarstiden är högst två veckor.
3) Om det är sannolikt att du inte kommer att få stanna eller om det är beslutat att du ska lämna landet. Om det i dessa fall finns anledning att anta att du kommer hålla dig undan eller bedriva brottslig verksamhet får du tas i förvar. Förvarstiden är högst två veckor om det är sannolikt att du inte får stanna. Om det redan är beslutat att du ska lämna landet är förvarstiden högst två månader.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
12 years ago

Selvfølgelig ønsker Per ‘Pink’ Larsen dialog med disse vandaler. At ligefrem anholde folk for optøjer ville jo blot ‘optrappe situationen’, og gøre ‘integrations-arbejdet’ endnu sværere. Igen får disse ungdoms-jihadister lov at spille offer-kortet.

Mosemanden
12 years ago

Så er Per Larsen klar til at uddele dialogveste

http://jp.dk/indland/krimi/article1791870.ece

Måske det vil hjælpe på at få uddelt noget ansvar ? måske end da en enkelt anholdelse ?

Det er simpelhen en farce !

Janne
Janne
12 years ago

“Danske kunstnere og akademikere – ikke intellektuelle – er nogle ugidelige slapsvanse, der ikke sætter sig ind i deres samtids problemer, og da slet ikke hvis de konflikter med det cementerede verdensbillede. De vil ikke sætte sig ind i Islam, de ved nok allerede, nemlig fra det gymnasium hvor islam overhovedet ikke figurerede. Derfor har vi ikke de kunstnere, vi fortjener. De vil ikke undersøge det, de ikke allerede kender og har en mening om.” Hørt! Det mildest talt ubehagelige koranen siger om anderledes troende og tænkende mennesker og om homoseksualitet er ganske enkelt blevet til tabu – det er… Read more »

Mette L.
Mette L.
12 years ago

Ja, og imens “håber” politiet på, “at det falder til ro igen” (jf. John Hansen, JP)…Betryggende:-(

Janne
Janne
12 years ago

“Fru Jensen skal ikke lade være med at gå til møde i Ældresagen om aftenen,« siger politidirektøren. […]” Politidirektøren har ret. Det er ikke Fru Jensen der har grund til bekymring – med mindre hun altså har en søn eller datter eller et andet familiemedlem, der er betjent, ambulancefører, Falck personale etc. i København eller har familie der bor i København. For det er for nuværende politifolk, brandfolk og Falck folk og unge danske mænd, der ikke kan bevæge sig trygt rundt i dele af København. Og det er hele – småbørns – familier der føler sig truet af ballade… Read more »

PeterBr:
PeterBr:
12 years ago
Reply to  Janne

Københavns politidirektør, Johan Reimann medgiver at det er mange år siden han har været på nørrebro efter kl 23.
Manden bor ovenikøbet i Rungsted, så spørgsmålet er vel hvor meget han ivirkeligheden har fingeren på pulsen.

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
12 years ago

Niels Hansen,

det tror jeg ikke du har.

Jeg læste lidt på Euromed aftalen i foråret og fik samme opfattelse.

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

Stødte lige på dette: “Some of the most important innovations of the Union for the Mediterranean include the a rotating co-presidency with one EU president and one president representing the Mediterranean partners, and a Secretariat based in Barcelona that is responsible for identifying and promoting projects of regional, sub-regional and transnational value across different sectors.” http://ec.europa.eu/external_relations/euromed/index_en.htm Skal det mon forstås som at hver af de nye euromed (muslimske) lande stiller med en EU formand der roterer sammen med EU landenes formænd og derfor får medbestemmelse over hele EU? Hvis det er tilfældet er det meget skræmmende, jeg håber at jeg… Read more »

bl
bl
12 years ago
Reply to  Niels Hansen

Der bliver stillet en co-præsident fra EU-landenes side og en co-præsident fra “partnerlandenes” side. Du spørger: får de medbestemmelse i EU? Ja, det kan man godt sige,i og med at der skal laves “politikker” for de områder der nævnes i artiklen, som vil være gældende nord og syd for Middelhavet. Der tales i artiklen kun om begrænsede ting i normal dansk politisk optik er der tale om et stående udvalg; men danske politikere har i tidens løb ofte troet at latinerne kun var tomme tønder. Dét er de ikke altid… Som sædvanlig fifles der på vægten, nogle politikere siger at… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

http://ekstrabladet.dk/112/article1210497.ece “100 meter derfra har tre unge drenge på 8-10 år med indvandrerbaggrund kastet med sten mod biler fra en gangsti, der krydser Hillerød-motorvejen. En bilist har fortalt os, at hans forrude blev knust, og det er et held, at han ikke kom noget til. Det er i hvert fald ikke de unge menneskers skyld, at han overlevede, fortæller den centrale vagtleder” Her går det godt, de havde også lige en artikel om indbrud i aldi og flere andre forretninger under optøjerne, altså det vi andre kalder plyndringer. Den artikel skyndte de sig at fjerne igen klokken 02:30 om natten,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

I en krigszone går man ikke blot rundt og fotograferer, man tager sine forholdsregler, telelinse, skjult kamera eller har tilstrækkelig magt med. Andre muligheder er her udeladt.
Der er ikke krig kan nogle mene, men betingelserne er jo i flere lokaliteter for mig at se de samme, endnu blot i en noget mildere form end total krigstilstand.
Vel kan idyl og fred stadig findes men området mindskes. Ingen sørgen over det, men forslag til ændringer og flere større afspærrede områder foreslås herfra.

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
12 years ago

“Spørgsmålet er ikke om, men hvornår, befolkningen i al almindelighed beslutter sig for at politiet er et overflødigt irritationsmoment.” Det tror jeg nu ikke vi kommer til, men vi kommer absolut til at erkende at vi ikke kan forlade os på politiet for beskyttelse. Vi kommer med andre ord til at erkende at selvtægt bliver den eneste løsning, hvis vi vil leve bare nogenlunde i fred. Der var et dag et optrin få meter fra min baghave. En dreng havde åbenbart nikket en anden fyr en skalle, og sidstnævnte var flygtet igennem naboens have. Et vidne havde ringet til politiet… Read more »

Kimpo
12 years ago

Spørgsmålet er ikke om, men hvornår, befolkningen i al almindelighed beslutter sig for at politiet er et overflødigt irritationsmoment.

Enkefru Madsen
Enkefru Madsen
12 years ago

Det er ikke kun på Christiania at der er fotoforbud. Jeg fotografede en dag nogle 2g’ere blive anholdt, og der truede de med at myrde mig (foran politiet, der ignorerede truslen), hvis jeg ikke slettede mine fotos.

Fritz
Fritz
12 years ago
Reply to  Enkefru Madsen

Vores betjente bliver som forvandlet til vingummibamser så snart der er muslimer i nærheden.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Området kunne i årevis have været solgt til beboerne og deres støtter, overvågning, afspærring og kontrol af adgang indført og fotoforbud kunne da være gældende på området hvor de synes. Da der skal tjenes mange penge på bygninger med mere på stedet blev det løsningen når de økonomiske og politiske forhold er som de er. Der er for få afspærrede private områder af arealmæssig format efter min opfattelse.

Elefanten
Elefanten
12 years ago

Wonderful Copenhagen Christiania har hidtil været en af Københavns mest besøgte seværdigheder, men når fristaden i højere grad bliver normaliseret og 24.000 kvadratmeter nybyggeri bliver en realitet på det tidligere kaserneområde, mister Christiania sin autenticitet og dermed sin tiltrækningskraft på mange turister, vurderer turistorganisationen Wonderful Copenhagen. »Den attraktion, som Christiania har været rent turistmæssigt, vil forsvinde. Folk kommer ikke udelukkende til København på grund af Christiania, men det er med til at give et billede af København som et alsidigt, anderledes og spændende sted. Vi har ikke andre ting, der ligner Christiania, så det er et element, vi mister«, siger… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

At politiet ikke tager den slags alvorligt, well ok. De har ikke mandskab til al kriminalitet, men alligevel. Det er at tillade molekylære diktaturer og diktatorer, for at parafrasere en anden del af samfundsudviklingen.

Når magt er ret, forsvinder demokratiet.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x