14
sep
Seneste opdatering: 16/9-09 kl. 0534
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(*Piet Hein)  86-83 for regeringen. Stemmeprocent kun 73. Den laveste siden 1927. Stoltenberg er omgivet af fede, mætte landsmænd, men også af sultne, der er bristefærdige som kastanjer i maj:

Let me have men about me that are fat, sleek-headed men and, such as sleep o’nights. Yond Cassius has a lean and hungry look. He thinks too much, such men are dangerous. (William Shakespeare, Julius CaesarAct I, )

På grund af et valgsystem, der gavner de tyndt befolkede fylker, kunne regeringssiden vinde selvom den fik færre stemmer:

Ap+SV+Sp (venstreblokken) = 1.257.303 stemmer
KrF+V+H+FRP (højreblokken) = 1.302.572 stemmer

Valget er en udskydelse og en polarisering af norsk politik, “en kannibalisering fra fløjene”, en tendens mod at udslette såkaldte midterpartier, den upolitiserede  nydeligheds bridge-klubber, som vi har gjort i Danmark med KrF, CD, Ny Alliance og formentlig snart de Radikale. Fremskrittpartiet gør sit bedste resultat hidtil. Høyre og AP går frem. Norges Kristelige og Radikale, Senterpartiet Venstre står til at ryge ud trods fire % spærregrænse.  Når de borgelige taber snævert denne gang,  er det fordi de ikke gjorde som i Sverige, at formerede en alliance i god tid inden valget. Det er tæt knyttet til holde-sig -for -næsen- strategien overfor FrP. Man har lov at kalde det amatøragtigt. Nu vil Norge polarisere yderlige de kommende fire år. Endnu et  land der stemmer tryk op, delt af indvandringsspørgsmålet. I Norge 50-50. I Danmark cirka 80-20. I Sverige ? Ingen har rigtig nogen anelse i et dysfunktionelt teater-styre, der satser på andre kanaler: Cover-ups og gadens demokrati.

TV-journalistene later som om det er politics as usual, men det er det ikke. Det er et politisk jordskjelv vi er vitne til: sentrumspartiene utraderes fra norsk politikk. Partilederne smiler stivt, men gråten kan ikke være særlig langt unna. Enten de beholder regjeringsmakt eller faller ut av Stortinget slik Venstre kan komme til å gjøre: Det er katastrofe for Krf, Senterpartiet og Venstre.Politisk jordskjelv

Asle Toje  blev You Tubet.

Man kan sige om DR hvad man vil, men det er dog noget andet end SVT: Rödgrön spurt – men räcker det? Sverige følger også Norge, skriften på den svenske væg. Video: Fremskrittspartiet har lockat många väljare i Norge. Expos chefredaktör Daniel Poohl och författaren Lena Sundström diskuterar främlingsfientlighet i Norden. Den er også på You Tube, for en sikkerheds skyld.

DN´s ekspertpanel: en venstre-sosse, Sundström, det anstændige Sveriges nuværende spydspids mod ondskaben, og chefredaktør for nazijægerne på Expo, Poohl, der i al fald åndeligt er Vänsterpartist og ikke så meget demokrat, så det gør noget. DN og Politiken har malet sig op  i det samme hjørne. I Stockholm bides der negle. Aftonbladet bider med: De vill ha läger för flyktingar, En seger för Siv, en kick för SD. Når man tænker  på alle ofrene for tilvandret kriminalitet, døde, fysisk og psykisk skadede, så får man kvalme over dette formynderiske, svenske propagandashow og ønsker kun at Norge sætter en lavine i gang i Sverige. Et land der i fremskridtet og frisindets navn har genindført slægstfejder, dagens svenske grotesque.

Dagen indledes norske muslimers politisering imod en kandidat for Arbeiderpartiet. Løbeseddelen her har været uddelt på gaden og ligget fremme i moskeen på Mortensrud.  “Bedehusenes” amatørpolitikere får deres gyldne øjeblik ligesom Sveriges muslimska förbund havde med deres sharia krav i den svenske valgkamp 2006:

Tajik er sjokkert. Jeg reagerer veldig sterkt på dette. Det er lavmål å spre løgner og det er lavmål å bruke moskeen som arena for dette, sier hun.

“Den kvinnelige kandidaten Hadia Tajik sine upassende tanker om islam, Bekymringsfullt””Den kvinnelige stortingskandidaten Hadia Tajik som i disse dager fisker stemmer både fra nordmenn og norsk-pakistanere, har upassende og uaksepteble tanker og holdninger, noe som er bekymringsfult. Folk må vite at Hadia Tajik mener at Islam er en diskriminerende religion. Hadia Tajik mener at arrangerte ekteskap er tvangsekteskap og har de siste årene jobbet aktivt for å øke aldersgrensen for giftermål. Hun har heller ikke gode tanker om moskeene. (…) Hadia Tajik sine tragiske uttalelser er å finne på nettet. Hvis hun kommer inn på stortinget vil muslimene ha mer å frykte. På grunn av slike som henne i Arbeiderpartiet har vi ikke behov for et parti som FRP. Slike mennesker forblir i Arbeiderpartiet for å jobbe på FRP sin agenda. Muslimer må være ekstra forsiktig når de avgir stemme. De må absolutt ikke gi sin stemme til slike.” Hadia Tajik utsatt for grov sjikane, Tajik utsatt for sjikaneHadia Tajik sjikanert av muslimer. Løbeseddel, foto.

Som bekendt mener vi, at politisering er et sygdomstegn. Politik er et nødvendigt redskab, men jo mindre der er brug for det, desto bedre. Enhver der har rejst i Mellemøsten ved, hvor sygt det er. Bare at købe noget i en bazar, er politik – man tinger om prisen. Alt er til forhandling, ikke mindst sandheden. Vi har haft det privillegium at leve i uskyldsamfund siden 1945, hvor man kunne tillade sig at være upolitiseret. 70 ernes politisering er en opblæst myte, den var koncentreret til redaktioner, universiteter overvejende i København, der havde fjerne, ideelle og abstrakte mål, men i deres hverdag var der ikke noget der krævede deres politiske tilstedeværelse. Nordens befolkninger kunne være ligeglade, og det var de for tingene fungerede hvad enten de var “samfundsengagerede” eller ej. Politik var i det store hele en gratis flirt. Den tid er ovre. Politik er krøbet ind på menigmands dagligdag. Nogle tror Muhammedkrisen er ovre, andre ved at vi skal leve med den igenerationer endnu. Dét er den nye tids politik, og den er opblandet med vold og trusler. Man kan ikke sige sig fri eller føle sig hævet over det. Vi  har importeret en agressiv, politiserende kultur, der kræver at vi er på vagt, kæmper og vælger side. Hvor gerne man end vil, kan man ikke melde sig ud af den kendsgerning. “Er det ikke snart ovre?”, “Jeg troede det var overstået” – det er kun lige begyndt. Det er venstrefløjens arv til os, nu 1968 alligevel ikke blev en revolution. Majoriteten i Danmark er omsider vågnet op og på vagt. Det tog 18 år. Det officielle Sverige snorksover, hallucinerer og censurerer. Hvem har i 100 år haft mindre brug for politik, end svenskerne, og hvem er kommet mere fra asken i ilden fordi redskabet er rustent? Elitens fantaster fangede dem med bukserne nede på “utedass“. Norge er vågnet, men hvor meget ? Det ved vi i aften. (Se også i dag: Helle Merete Brix: Mens vi venter på fredagsbønnenLad os lave et moratorium for moskéer og Selvcensur og selvhad i Vesten, Steffen Ravn Jørgensen domprovst, Helsingør)

Velferdsstaten dør

”Valgkampen har vært kjedelig. Journalistene beviser nok engang at de mangler den mest banale innsikt og analytiske evne, eller de forstår og velger å tie. Det er bortenfor enhver kritikk at en så stor sosioøkonomisk omveltning som innvandringen er, ikke får et regnskap. Jeg skulle sett den administrerende direktøren i Statoil som hadde beholdt jobben etter å ha nektet aksjonærene innsikt i en bestemt utgiftsside.” Dette skriver Ola Mikalsen til rights.no. Han jobber i helsevesenet, og mener at hans erfaring tilsier at velferdsstaten er død innen 20 år.

Ola Mikalsen, intensivsykepleier:

Med tidligere erfaring fra arbeid i Trondheim Kretsfengsel, Haukåsen Psykiatriske Sykehus, Verneplikt, UNIFIL, to runder i Afghanistan som sykepleier og nå arbeid v/intensivavdelingen St. Olav i Trondheim, ble jeg tidlig oppmerksom på at diverse avdelinger innen det offentlige kan overkjøres av stigende behov for heldøgns kriminal eller helseomsorg.

Avdelingene er forpliktet til å stille med ei celle eller ei seng. Konkret kan det rett og slett bli for mange forbrukere/mottakere og for få ytere. Brøken forskyves i gal retning for mottaker og yter. Alt dette erfarte jeg mens jeg fremdeles var uvitende om innvandringens konsekvenser. Jeg hadde ingen innsikt i demografien og fødselstallene, hverken for nordmenn eller utlendinger. Det har jeg nå. Derfor, angående velferdsstaten og dens videre liv som dere tok opp, så må jeg si at min tro på dette prosjektets videre eksistens er lik null. Og hvorfor det?……  HRS.NO

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Casper | Borgerlig bums

P.S. Snaphanen skriver “Senterpartiet Venstre”, men det er altså to forskellige partier. Både Venstre og Fremskrittspartiet taler meget om liberalisme. Venstre svarer til de Radikale eller Liberal Alliance, hvorimod Frp ret klart svarer til det danske Venstre (populistisk-liberalt parti med flair for livsnydere i middelklassen). Der er ikke noget norsk parti som svarer til DF. Kystpartiet kommer tættest på – de kalder sig værdikonservativt centrumsparti og har også kritiseret indvandringen, men Kystpartiet blev næsten udslettet. Bemærk hvordan Kystpartiet præsenterer sig på sin hjemmeside, det minder en del om DF: “Kystpartiet ble stiftet som en reaksjon mot salg av Norge bit… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Det er ikke rigtigt at de “billige” mandater i tyndt befolkede fylker er skyld i valgresultatet. Det skyldes snarere spærregrænsen.

Venstre kom jo under de 4 % og må nøjes med to kredsmandater, hvilket giver et stemmespild på ca. 70.000 stemmer.

Hvis man ikke regner Venstre med, så står de to fløje sådan:

Regeringen – Ap, SV og SP: 1 280 490
Oppositionen – Frp, H og KrF: 1 225 633
(stemmetal fra Wikipedia)

JensH
JensH
12 years ago

@PeterK

Du skal her opfatte begrebet ‘ikke-vestlige’ som en eufisme for indvandrere fra muslimske lande. Beklager jeg ikke var specifik i det jeg skrev. Jeg ved faktisk godt, at ‘ikke-vestlige’ indvandrere også dækker folk fra ikke-muslimske lande.

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “En halv million med indvandrerbaggrund i en befolkning på ca. 4,8 mio” Tjah, det ville jo ikke have været et problem hvis denne halve million kom fra de øvrige Nordiske lande samt Europa. Men nu kommer en stor del af dem fra ikke-vestlige lande, og som sådan er det alt for stor en ‘mundfuld’ for en så lille befolkning at skulle modtage så mange. Men jeg kan se, at den rød-grønne regering speccielt klarede skærene via de små tyndt befolkede fylker, hvor indvandringsspørgsmålet sikkert ikke står højest på den politske dagsorden, (der er vel ikke ret mange derude ‘hvor… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  JensH

Jens,
må jeg høfligst gøre opmærksom på at opdelingen vestlig ikke-vestlig er fusk af værste skuffe. Ukraine, Belarus (Hviderusland), Grønland, Moldavien er ikke vestlige. De regnes med i samme pulje som Pakistan, Yemen, Congo og andre af den slags. Det gør Singapoore, Vietnam og Thailand også, og de er jo absolut ikke vestlige, men de trækker særdeles positivt op i de statistikker andre ikke-vestlige lande bidrager særdeles negativt til. Opdelingen er falsk, og beregnet på at få den muslimske indvandring pyntet, og ikke en gang det hjælper.

Mette
Mette
12 years ago

En video med glade smil og fortjent bifald.

http://www.aftenposten.no/video/article3269337.ece

Mette
Mette
12 years ago

Jwns H.

Der er mange fordele ved ikke at se tv,

Har du set Hodja’s link til den sidste nye statistisk, der kommer her dagen EFTER valget? En halv million med indvandrerbaggrund i en befolkning på ca. 4,8 mio.

http://tiny.cc/RGxis

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “at i Norge svarer Venstre til vores Det Radikale Venstre” Jeg kan tage Norsk TV2, og det var en fryd at se denne selvgode Venstre-partifomand, Lars Sponheim, holde sin valgtale til i partiets valghovedkvarter efter det stod kalrt, at de var røget under spærregrænsen. Og selv i denne ydmygende stund fornægtede slevgodheden sig ikke, da fjolset naturligvis gav udtryk for, at han var glad for at man var gået lodret imod “fremmedfjendskheden” i valgkampen. Så betød det åbenbart mindre at man havde fået en ordentlig lussing af vælgerne, når bare man havde bevaret sit ‘anstændige menneskesyn’. Tro mig, jeg… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

JensH Der sker trods alt noget i Norge, men herregud hvor de tager sig tid til det. Ikke desto mindre har de nu fået udraderet midten, fordi de søgte det mest trygge, Høyre eller Arbeiderpartiet. Som du ved, har jeg hele tiden frygtet, at mange ville springe fra Fremskrittspartiet, når det kom til stykket. Fordi “eliten” sidder hårdt på medierne. Men lad os glæde os over, at nogle emsige politikere har fået sparket af vælgerne. Ikke mindst gælder det advokat Abid Raja fra Venstre, der måske er mediedarlingen over dem alle,. Her skal man lige være opmærksom på, at i… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

Okay, så har Nordmændene altså gen-valgt denne rød-grønne regering, selvom de ved at det indbærer en fortsættelse af den nuværende ekstremt generøse asyl-politik. Såvidt jeg husker regner man med at antallet af asylnasøgere når 18.000 i år, og i 2008 havde man ikke færre end 20.766 familiesammenføringer, hvilket ligger langt over ‘Danmarks-rekorden’ på omkring 12.000. Og denne politk har Normændene med ‘åbne øjne’ givet deres ‘godkendelse’ til, at regeringen kan fortsætte med at føre i endnu fire år. Når jeg skriver ‘med åbne øjne’ skyldes det, at det var et emne der i høj grad blev diskuteret i valgkampen, og… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

RIP Norge

Ironisk nok bliver oliemilliarderne jeres død, i har penge nok til at ignorere problemerne lidt endnu, snart er det for sent ligegyldigt hvor mange penge i så har

Kimpo
12 years ago

Hun er nuttet nok. Der er nu også noget Kirsten Jacobsensk over hende, men hende kunne jeg også godt li..

Hænger det hele ikke på om Venstre kommer ind, de ligger på 3,9%. Er det ikke muligt, at det lige tipper til blå?

trackback

[…] er (selvfølgelig) på Snaphanen folk hænger ud. Stakkels Norge.. Oploadet mandag 14 september 2009 kl. 22:43 af Il Kimpo — […]

Elefanten
Elefanten
12 years ago

Og så påstås der, at magtfulde kvinder ikke kan være tiltrækkende.
Siv Jensen, vi elsker dig!

Mette
Mette
12 years ago

Steen. Meget interessant med de indvandrerstemmer til Fremskrittspartiet, men de kan vel se, at det går stærkt den forkerte vej. Det vælter jo ind med asylanter, og husk på at befolkningen er en million mindre end den danske og spredt over et langt større område, mens indvandrerne hober sig op i Oslo-området. Der er ingen tvivl om, at man nemt kan støde ind i mere moralsk fordømmelse i Norge end i Danmark, men også i sporadisk en frigjorthed i sprogbrug, som kan få os til at rykke baglæns. I sin tid blev “Life of Brian” markedsført i Danmark som filmen,… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

PB Du har ret, Siv Jensen har trukket partiet i mere acceptabel borgerlig retning og i det hele taget givet det en fastere kontur. Jeg mener, at Siv Jensen gjorde det fantastisk godt, da hun gik enegang i januar og under stor opmærksomhed holdt en tale til benefice for Israel men også med ønsket om fred for begge de stridende parter i Gazakrigen. Det var utvivlsomt en smuk og varm tale. Hvor var det modigt gjort, og hvor blev hun hun behandlet usselt af de fleste. Siv Jensen og hendes partifæller blev endda nægtet at gå med i det store… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

På DDR i går havde de en et indslag om en fantastisk ny succes, Direktøren for Tryg forsikring i Danmark tog på vandretur sammen med 4-6 unge kriminelle indvandrere i et par dage og forærede dem alle praktikpladser eller job i firmaet bagefter. Fantastisk måde at fortælle de 5-6000 danskere der ikke kan få en praktikplads hvad de skal gøre for at få en chance i vores apartheid samfund

PB
PB
12 years ago
Reply to  Niels Hansen

Direktøren for Tryg forsikring ,Stine Bosse er også Socialdemokrat.
De vil så gerne please muslimerne, hvilket vel er ret sikkert at det er, når der er tale om når det er kriminelle indvandrere der er på tur.

Victor
Victor
12 years ago

Vil lige gøre reklame for Mona Eltahawys kommentar om Farouk Hosnis UNESCO-kandidatur:

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/09/13/AR2009091302248_pf.html

Mette
Mette
12 years ago

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article3267595.ece

Siv Jensen ser for en gangs skyld træt og anspændt ud. Det er forståeligt, for det er meget, der hviler på hendes skuldre.

Det er ikke for at sætte lus i skindpelsen, men hun opponerer kraftigt, når man sammenligner Fremskrittspartiet med DF og understreger, at det er Venstre, der er hendes partis søsterparti i Danmark.

Anonymous
Anonymous
12 years ago
Reply to  Mette

“Det er ikke for at sætte lus i skindpelsen”.
Det syntes jeg heller ikke du gør, da det er mit indtryk at Fremskritspartiet har valgt en mere borgerlig stil, hvor DF jo efterhånden bliver opfattet som Socialdemokratiet anno 1950.
En anden ting er vel så at i de så pokkers politiskkorrekte nabolande, er en sammenligning med DF vel stadig noget nær det værste, det spiller nok også ind.

PB
PB
12 years ago
Reply to  Mette

“Det er ikke for at sætte lus i skindpelsen”.
Det syntes jeg heller ikke du gør, da det er mit indtryk at Fremskritspartiet har valgt en mere borgerlig stil, hvor DF jo efterhånden bliver opfattet som Socialdemokratiet anno 1950.
En anden ting er vel så at i de så pokkers politiskkorrekte nabolande, er en sammenligning med DF vel stadig noget nær det værste, det spiller nok også ind.

Mette
Mette
12 years ago

Der var også jubel i Odense. Bilkorteger med pal-arabiske flag vajende ud ad vinduerne kørte gennem byen, og i Vollsmose stod folk på altanerne og sang smædeviser om jøder.

Krydser fingre for Siv men bliver overrasket, hvis det hjælper. Tror desværre, at den småborgerlige, hovmodige pænhed har for stærkt tag i for mange.

Hvem der end danner regering efter det norske valg vil imidlertid få en hård tid, og det under jeg både Stoltenberg og Solberg. Begge har i den grad fortjent det efter mange års hykleri.

Victor
Victor
12 years ago

To ting – lad lige være med at offermale Hadia Tajik – hendes rolle under sagen om hijab til norske betjente indbyder ikke til det.

Og nu i nævner, at folk jublede i Cairo – det gjorde de jo osse på djævleøen. Ved I hvad Tarek Asmar laver i dag?

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Läste på GoV att dom tre “svenska” dårarna som åkte fast i Pakistan tydligen hade en dansk ambassad som mål för sina planer att självmordsbomba. Måtte dom aldriga mera komma tillbaka till Sverige. Ingen här utom eliten vill ha dom tillbaka. Hoppas dom blir dömda enligt den sharia dom själva propagerar för och blir hängda högt.

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x