23
sep
Seneste opdatering: 23/9-09 kl. 1510
36 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Emner: Den racismedømte 15 årige fra Bornholm, Sverige- Aftonbladet – Israel, Lars Hedegaard, Geert Wilders, Yale University Press, OIC.

CBN: Is ‘Islamophobia’ a Worldwide Free Speech Threat? sendt den 15 september 2009

Ramadanterror: “Fuck you, fuck you Frankrig”

60 unge spredte rædsel i tog: Passagererne på tog 881-195 kommer ikke til at glemme deres rejse fra Saint-Raphaël til Cannes søndag eftermiddag lige med det samme. Ved ankomsten til stationen i Frejus, steg omkring tres unge mennesker ombord på toget. Deres mål var at tage til Nice for at fejre afslutningen på ramadanen på Avenue Jean-Medecin. Turen bliver til et mareridt for de andre passagerer. Af endnu ukendte grunde stoppede toget i en tunnel mellem Frejus og Mandelieu ved 13 tiden. I mørket begik de unge omfattende hærværk, knuste ruder og inventar. Selv om der er tilsyneladende ingen vold var mod personer, var passagererne skrækslagne.

I Mandelieu ventede gendarmer og kommunalt politi på toget, som fortsatte sin rute til Nice eskorteret af politiet. Men stemningen var så spændt, at man beslutter at køre til Cannes for at retunere de unge til Saint Rapaël. Politiet foretog flere anholdelser og togtrafikken var alvorligt forstyret hele eftermiddagen. Flere tog var forsinket op til tre en halv time.

(Snaphanens oversættelse fra Une soixantaine de jeunes sèment la peur dans un train, Vandalisme dans un train près de Nice, quatre interpellations. Video: Ramadan : Train mis à sac entre Saint-Raphaël et Mandelieu.) Se også: Celebrating Eid in the Netherlands: Sixty young people thrown out from Amsterdam cinema & Pathé cinema in Rotterdam og Biografballade i Palads efter ramadan-afslutning. I Sverige må det være forløbet uden “bråk” : Tidigt på söndagsmorgonen samlades Stockholms 100.000 muslimer på olika platser för eid-bönen .

“Ett samhälle som backar och backar”

Den brand og hærværksfri skole? Den forrige förskola blev angrebet med en bil i 2006 og brændte ned til grunden. Denne ligner et hemmeligt militærdepot , som man kan finde dybt inde i danske og svenske skove, men man kan nok altid skaffe en gummiged eller et raketstyr til det næste angreb ?

Tanke arbetet som det inneburit att bygga bort riskerna för bränder, skadegörelse och faktiskt också till exempel mobbning samtidigt som barnets behov och villkor hela tiden stått i fokus har varit en kittlande utmaning. Ugglan är inklädd i aluminium med riktiga falsar och tre olika mått på plåtarna. Den ovala inner gårdens väggar är klädda med oljad, bandimpregnerad furu. Över trädäcket som löper längs hela insidan hänger ett plåttak som perforerats i olika storlekar, allt för att ljuset ska spela och leka precis som de transparenta, färgade skärmtaken över sandlådorna.

Om man tittar på hur Sverige ser ut i dag tror jag dessvärre bara att detta försök att bygga brandsäkert kommer att uppfattas som en utmaning. Min gissning: Nerbrunnen inom ett år. Tyvärr. En annan frågar sig om det inte vore bättre att bygga fönsterlösa betongbunkrar för att motverka denna inte minst för skattebetalarna förödande trend till vandalisering.

Många idéer samsas i ny förskola utan räta vinklar, Förskolan Ugglan full av nytänk. Ett samhälle som backar och backar.

Haram-skolen

Att inte hålla handen.  Att inte dansa och sjunga. Att inte sitta bredvid en flicka eller pojke i skolan. Det lilla ordet haram håller på att luckra upp den svenska skolan. Det är mycket som kan kallas haram: Den svenska kulturen är haram. Julgran och tända ljus är haram. Att tala om Jesus är haram. Att pojkar och flickor leker ihop är haram. Gymnastik är haram. Att ta av sig kallingarna och duscha är haram. Att vara homosexuell är haram.

Enligt en ny undersökning förbjuder föräldrarna till mer än var tionde elev i Stockholmsområdet sina barn att vara med på lektionerna i biologi, sex och samlevnad, musik, simning och idrott. En annan undersökning: 27 procent av flickorna och 17 procent av pojkarna är inte med på alla lektioner. Ett förbud med konsekvenser. Barn som tvingas hoppa över den obligatoriska undervisningen får inga slutbetyg. Och då är risken stor att de inte kan studera vidare och hamnar i arbetslöshet. Under läsåret 2004–2005 lämnade fyra av tio elever med utländsk bakgrund årskurs 9 med ofullständiga betyg.Våren 2008 var nästan hälften av niondeklassarna i Rinkebyskolan underkända i något av kärnämnena svenska, engelska eller matematikSkolan måste slåss – mot ordet haram

Damage control

Kulturkampen i de nye mediers tid foregår i frenetisk tempo. Sager der bruges i den ene parts tjeneste mødes hurtigt af et modangreb med falsifikation, eller angivelig falsifikation, af den anden side. Således også sagen om den udviste irakiske pædofile voldtægtsmand som vakte mindre opsigt for et par måneder siden, men nu er blevet fikspunktet i krigen om Danmarks sjæl. Dagbladet Information har således nu bragt en længere artikel der vinkler ud fra teknikaliteter, på bekostning af substansen. Denne substans vil også typisk være emnet her i blogosfæren, mere end den er i mainstreammedierne. Hvorfor så ikke her slå de ubestridelige kendsgerninger fast:

Der foregår absolut ingen screening af asylansøgere ud fra deres vilje og evne til at indordne sig under danske normer og regler – herunder vantro kvinders ret til at sige nej.

Mustafa Ahmed har groft misbrugt den tillid som det danske samfund viste ham – om han var en del af gruppen på de 282 eller ej.

Dette burde, sammen med den forfærdelige voldtægtssag fra Vorbasse, føre til justering af det første forhold jeg nævnte her. Det vil det imidlertid ikke.

Kirkeasyl har ikke holdt vandtætte skodder mellem deres kæledægger, og tvivlsomme elementer der ikke tilhørte denne gruppe. Således blev Ghassan Younis, den ansigtstattoverede gangster, fotograferet inde i Brorsons sammen med de øvrige. Foreholdt dette blev der ikke udtrykt nogen form for beklagelse af sammenblandingen, men blot en nøgtern afvisning. Kirkeasyl har ikke i dette forløb givet udtryk for forståelse af de problemer som kriminelle asylansøgere udgør for dem der betaler festen.

Kirkeasyl kompromitterede sig i første omgang utilgiveligt ved at vælge den narkodømte Taleb Ansari som talsmand. Ekstra Bladets undercoverartikel dokumenterede hvordan man herefter kynisk prøvede at holde de brådne kar væk fra rampelyset.

Der gøres nu forsøg på at benægte at denne koalition af gode og anstændige (m/u voldsudøvelse) står for “asyl til alle”. Dette klinger hult når tæskeholdet Antifascistisk Aktion er dybt involveret på alle planer i denne aktion.

Går man ikke ind for vanvittige tanker om åbne grænser, skylder man at forklare befolkningen 1) hvor mange asylanter Danmark kan rumme, 2) om man når målet er fuldt vil acceptere udvisning af de efterfølgende ansøgere, og ikke bare skubbe problemet ud i fremtiden igen, 3) hvilke screeningsprocesser, om nogle, man kan iværksætte for at sikre at tredjeverdensborgere med aggressiv og ukontrollabel seksualitet, eller andre kriminelle tilbøjeligheder, kan frasorteres, og 4) man skal simpelthen starte fra bunden, og anlægge en attitude hvor man selv afluser kæledæggegruppen for folk som narkodømte Ansari, i stedet for at lade medierne opdage dette. Ja, man skylder faktisk at sandsynliggøre, at man anser danskernes tarv for at stå over de kriminelle asylansøgeres (LFPC).

[…] »Afvist iraker voldtog 14-årig.« Sådan lød overskriften på gårsdagens vigtigste nyhedshistorie i B.T. En historie, der blev båret af indignerede kommentarer fra Venstres Søren Pind.

Men historien er forkert. Den »pædofile voldtægtsmand«, som Søren Pind kalder den pågældende iraker på sin blog, er ikke blandt de afviste asylansøgere, som »Niels Hausgaard, Sebastian Dorset tusinde af andre danskere« ifølge B.T. bakker op om, og som »Kirkeasyl og Bedsteforældre for Asyl arrangerer støttedemonstrationer for«.

»Han havde oprindeligt en opholdstilladelse, men mistede den, da han blev dømt i en straffesag,« forklarer Gunnar Homann, der tidligere har været advokat for Mustafa Ahmed.

Med andre ord er Mustafa Ahmed, som irakeren hedder, en af de mange flygtninge i Danmark, der skal udvises af landet, fordi han har begået en grov forbrydelse. Og det har vel at mærke intet med de afviste irakiske asylansøgere at gøre, der har været i mediernes søgelys, efter en del af dem søgte tilflugt i Brorsons Kirke i København først på sommeren.

Når Søren Pind i B.T. slår fast, at blandt andet Kirkeasyl og Poul Nyrup Rasmussen har forsøgt »at forhindre, at en dømt voldtægtsforbryder bliver udvist af landet,« er det altså lodret forkert. […] B.T. og Søren Pind sværter afviste irakere på forkert grundlag

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
36 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Per N
Per N
12 years ago

Ok den med boing boing og “Dansk for journalister – og andre dummies”-hæfte, er jeg med på det kan være at jeg så kan spare mig mangen fejl, det tager sku alfor lang tid at rette. : – )

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

“PS. Til alle: Hvad med at udgive et “Dansk for journalister – og andre dummies”-hæfte?”

De findes skam, men dem bliver man sjældent meget klogere af.

Det er det samme som dansk sprognævns test. Den er let nok, for den rummer alle de let gennemskuelige situationer.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Nåda?!

Har du evt. et link til dette, Thomas?

Jeg havde forestillet mig et hæfte i en sådan en overbærende, meget pædagogisk og humoristisk-sarkastisk stil 🙂
A la “Vi ved godt, at det her sikkert er MEGET svært for dig, men NU skal du bare høre … det KAN lade sig gøre”

Hvem siger de PK-frelste og gloriepudserne skal have monopol på at være kreative og humoristiske? 😉

JensH
JensH
12 years ago

Jeg gik ind på den Infornation-artikel Søren Rasmussen linker til, og så det billede der pryder artiklen, og igen slog det mig: Hvorfor er venstrefløjen altid så kiksede i deres påklædning?? Er det for at sætte streg under deres forskruede og rabiate holdninger?? For hvis det er så virker det helt efter hensigten. Det må man virkelig give dem.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Flyfabrikken: “boing boing hendes røv går op og ned” Er hun mon “stewartesse”? 🙂

Ellers spændende som sagen udvikler sig, Bork og bedstemødre i retten, trøster den stakkels sjæl, der i sin kulturelle enfoldighed ikke kunne forestille at en 14 årig pige uden tørklæde var så vigtig, at han kunne blive vist ud.

Ej, hvor bliver jeg mere og mere pessimistisk, dag for dag.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Er sådan et “Boing” fly mon særligt godt rustet til at klare eventuelle nødlandinger, Thomas? 🙂

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> Victor

Måske skulle vi hellere lade være med at bruge forfordele – det er et svært ord, der er direkte oversat fra plattysk, og da dels mange ligesom jeg ikke kan få sig til at vende betydningen 180 grader, dels er det i alt skriftligt indtil for nylig brugt i den gamle betydning, så kan det kun forvirre at bruge det. Der er bedre ord for den nye betydning: favorisere, begunstige.

Søren Rasmussen
Søren Rasmussen
12 years ago

Bl.a. sognepræst Leif Bork Hansen og Bedsteforældre for Asyl protesterede, da den pædofile blev dømt til udvisning efter sin voldtægtsdom:

http://www.information.dk/161300

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> LFPC Jeg vil egentlig gerne uddybe lidt: Jeg vil til min dødsdag bruge ordene i den oprindelige betydning, som for mig er den eneste rigtige. Det vil vel også give en del forvirring, hvis flere og flere ord bruges i to (eller flere!) forskellige betydninger… Jeg tror, det især skyldes den faldende kvalitet hos dagbladenes journalister. De kender ofte ikke talemådernes og de enkelte ords betydning, så de har længe skrevet om “faldgrupper”, og i går skrev en af Berlingerens kulturmedarbejdere om “orlovsflåden”. Der oversættes bevidstløst fra engelsk, så “udkomme” (fra “outcome”) ikke længere betyder levebrød, men udfald. Det… Read more »

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Gunnar – så ung er jeg heller ikke; men ordet forfordeles har jeg aldrig hørt brugt i den “ældre” betydning. Nogle gange kan du godt brokke dig over de skrivendes brug af sproget; men nogle gange er der altså også regionale forskelle, der vil noget. En af mine bekendte – der har brugt hele sit liv på djævleøen – blev en aften portrætteret i en TV-udsendelse. Næste dag sagde jeg til hende, at det da godt kunne have været møj værre. Hun røg direkte op i det røde felt – hvad der var galt med udsendelsen. Jeg stod og undrede… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Victor

Victor Det har ikke noget med “en fordel” at gøre men at “fordele” noget – “for-fordele” er så at “fordele noget skævt / uretfærdigt” ( a la “forvise”, “forglemme”, “forgifte” etc. ) Kommer vist nok fra tysk “vor-verteilen” ( eller er det plattysk ? hmm ) Ja, Gunnar, fejlen med “bjørnetjenste” er også en klassiker, men stadig lige røvirriterende i mine ører. Hvorfor fortæller man dog ikke ikke bare ungerne i skolen mv., at de tager grueligt fejl. Udtrykket relaterer jo netop til en dyrefabel ( så vidt jeg husker 🙂 ), hvor det netop var en meget dårlig tjeneste… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Her er forklaringen ang. “bjørnetjeneste” –
vi har vist brug for et sprogpoliti med “license to kill” 🙂

http://da.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rnetjeneste

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Mere info her:

http://dialekt.dk/sociolekter/pendul-ord/
Jeg må sgu være ved at blive gammel *SUK* 🙂 – for mig har “laps” og “virak” stadig de oprindelige betydninger …

http://www.kommunikationsforum.dk/default.asp?articleid=12498

Hmm, hvorfor er det næsten altid de uvidende/ “kreative” tåber, der bestemmer hvilken vej sproget
skal bevæge sig? Og kan man stjæle det tilbage fra dem? 🙂

Mia
Mia
12 years ago
Reply to  Bjovulf

@ Bjovulf

Som altid HELT enig! 😉

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Mange tak, Mia 😉 Er der mon slet ikke noget vi er uenige om? haha Det her er næsten for godt til at være sandt. Andre rædsler er “ligge” vs. “lægge”, “hængte” vs. “hang”, “synTes”, når man mener “synes”, “hans” vs. “sin” ( GRRR! – og nu på det seneste “sinE”, når det faktisk skal være “deres”, fordi man ikke fatter, at det (refleksivt) retter sig efter, om EJERNE er i flertal – IKKE de ejede objekter! fx. “Svenskerne har valgt SINE (NEJ, sgu da “DERES” for H.!) nye parlamentsmedlemmer”. Den slags vrøvl høres ofte på TV og i radio… Read more »

Mia
Mia
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Nu bliver jeg da helt nervøs!! Jeg både staver og sætter komma som en brækket arm, og har utvivlsomt brudt reglerne indtil flere gange!! Du må bære over med os dødelige, Bjovulf 😉

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Åh, undskyld, Mia – sådan var det sandelig heller ikke ment 😉 Jeg skulle bare lige afreagere over nogle af de store sprogsyndere og “sjuskere” på TV, i radioen og i aviserne. Man skulle da tro, at de ville have mere respekt for det danske sprog, som er deres arbejdsredskab, end den slatne ligegyldighed de har udvist gennem de senere år. Ofte er det direkte pinligt så uvidende, de er. Jeg opdager skam også tit slemme sjuskefejl, når jeg skriver her – især bagefter GRRR! 🙂 – men jeg får jo heller ikke løn for det, og jeg ved da… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Victor

Venstre ønsker den kriminelle lavalder afskaffet – DF har kun foreslået 12 år http://jp.dk/radio/?id=1608 Og justits-vatnissen – & borgmesterkandidat i Kbh! -. Frank Jensen tror ghm., at det drejer sig om at sætte børn i spjældet sammen med voksne 🙂 http://jp.dk/indland/kbh/article1826747.ece Frank Jensen langer ud efter DF Offentliggjort 23.09.09 kl. 15:19 Under overskriften “Det er børn, for pokker!” retter Socialdemokraternes overborgmesterkandidat i København, Frank Jensen, er skarp kritik mod Dansk Folkeparti … Børn bliver ikke mindre kriminelle af at komme i fængsel. Tværtimod risikerer de her at “komme i skole” hos voksne kriminelle”, skriver han på sin blog. …. Og… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Journalistiske misforståelser og fejloversættelser er et kapitel for sig. Havde jeg en krone for hver gang jeg havde læst om soldaters “barakker” eller flyfabrikken “Boing” …

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> LFPC
Jeps, det var nøje kalkuleret!

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> Victor:
Hvad mener du egentlig?

“Forfordelt er et af de udtryk der har skiftet betydning. Hos yngre dansktalende betyder det oftest at man har fået for meget – blevet tilgodeset, hvor det hos ældre dansktalende har betydning af at man har fået for lidt – blevet snydt. ”

Du gør sproget en bjørnetjeneste ved at bruge ord eller udtryk på en måde, så de får den nye, modsatte betydning.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Biering – jeg er en lille tyk mand i min bedste alder – uden propel på ryggen. Og når det gældet dette pendulord, har jeg altid brugt det i den “yngre” version af pendulordet. Synonym – begunstiget.

LFPC
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Var det bevidst at du brugte lige netop “bjørnetjeneste”? Dette er jo netop også et såkaldt pendulord, der for de yngre betyder ‘en meget stor tjeneste’.

Mia
Mia
12 years ago
Reply to  LFPC

De ord skal bruges på old school-manér, ellers kommer man til at virke tåbelig.

Victor
Victor
12 years ago

Vil lige gøre opmærksom på, at BBC worldnews kl 21.30 i aften sender programmet “Sharia UK”.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Victor

Og så lige gøre reklame for File on fours “How real is far right terror threat”. Den er lidt PK; men samtidig også temmelig afslørende i sin beskrivelse af, hvordan muslimerne konstant forfordeles, når det kommer til offentlige programmer i byer som Luton.

JensH
JensH
12 years ago

LFPC skrev forleden om alliancen mellem ‘de pæne borgere’ i Bedsteforældre for Asyl og så stormtropeprne i AFA: “Så længe pæne bedsteforældre med bekymrede miner marcherer under dødningehoveduniformerede AFA’ers beskyttelse, er der ingen tvivl om hvor de hører hjemme. På samme side som den radikale vinduespynt i den sovjetapologetiske fredsbevægelse i sin tid” Det minder mig om et læser-indlæg i politken fra 2007 af DR’s Jannich Kofoed, der i 1980’erne var medlem af Danmarks Kommunistiske ungdom, og havde derfor selvfølgelig et godt indblik i fredsbevægelsen. Om tiden i 1980’erne med beskriver han hvordan naive ‘bedsteborgere’ lod sig spænde for DKP’s… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  JensH

Glem ikke en række folkekirkepræsters aktivistiske støtte til kirkeasyl. Præsteinitiativet hedder det vist. Jeg har undersøgt om den præst der hører til ‘vores’ sogn er en del af præsteinitiativet og dermed støtter kirkeasyl. Det er præsten ikke. Men var hun, så ville jeg fortælle hende min ærlige mening om præsteinitiativets støtte til kirkeasyl.

Anonymous
Anonymous
12 years ago
Reply to  JensH

“slog vi os på lårene af grin over, at det lykkedes at få tusinder af voksne mennesker til at møde op foran Christiansborg og hoppe ret op og ned, mens de i kor råbte ’Hoppe-hoppe-hop! ”

Og de hopper stadig, nu for muslimerne. Var det ikke fordi det er så tragisk, var det jo egentlig ret latterligt.

PB
PB
12 years ago
Reply to  JensH

“slog vi os på lårene af grin over, at det lykkedes at få tusinder af voksne mennesker til at møde op foran Christiansborg og hoppe ret op og ned, mens de i kor råbte ’Hoppe-hoppe-hop! ”

Og de hopper stadig, nu for muslimerne. Var det ikke fordi det er så tragisk, var det jo egentlig ret latterligt.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  PB

Ja, man skulle sgu tro, at de havde fået en hoplanål, sådan som de er villige til
konstant at hoppe og lægge sig på maven for alle muslimernes vanvittige krav.

Eller der er måske ligefrem penge med i billedet for visse politikeres vedkommende?
Det begynder i hvert fald at lugte kraftigt af det her – og endnu højere grad nede i EU.
Er der monstro nogle slunkne partikasser, der har fået lidt hårdt tiltrængte
bidrag til gengæld for “lidt” velvillig indstilling over for muslimer, islam og sharia?

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Et større afspærret område med overvågning og bevæbnet personale bag var det der holdt svenskerne ude af København for år tilbage.
Det fungerede dengang og afspærrede områder med bevæbnet personale bag er stadig det, jeg foreslår aktuelt.

Thomas Nydahl
12 years ago

Steen en tanke slog mig: det spektakulära helikopterrånet här i Sverige idag visar att det är två slags brottslighet vi har att leva med: å ena sidan denna, som är detaljplanerad, styrd organisatoriskt och med all säkerhet maffiarelaterad, eller utförd av en kriminell organisation, å andra sidan den vardagsterror som riktas mot Sverige i förorter och städernas centra: misshandel, rån, sönderslagna rutor, nedklottrade fasader, attacker mot svenskar i deras egenskap av svenskar (fuck you, fucking svenne). Hur ska strategin se ut för att slåss mot så olika fenomen? Eller ska vi betrakta dem som ett och samma fenomen, trots att… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Fremragende TV-indslag på CBN. Især den alvorlige stilfærdighed, der prægede indslaget, var befriende. Måske er massemedierne ved at vågne op, måske er der endelig ved at ske noget på en større skala. Og på høje tid.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Poul Højlund

Håber at du har ret.

Og hvad f….. laver Iran i FN?? Og hvad laver vi i det hele taget i et FN bestående af bl.a. Iran?? FN fremstår efterhånden som en organiseret hån mod frie demokratiske lande. Særligt som en hån mod Israel.

“Sidste gang den iranske præsident, Mahmoud Ahmadinejad, holdt tale i FN, udvandrede flere landes repræsentanter i protest. I dag, når Ahmadinejad skal tale ved FN’s generalforsamling i New York, har Israel allerede på forhånd meddelt, at man har tænkt sig at boykotte talen fra den iranske præsident.”

h t t p://jp.dk/udland/mideast/article1826052.ece

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x