19
okt
Seneste opdatering: 19/10-09 kl. 2229
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Krøyers Hip, hip, hurra – Hip, hip Today – en digital gendigtning af et nationalklenodie. Mens opstillingen pĂĄ det originale maleri tæller syv mænd, tre kvinder og et barn, er kønsfordelingen radikalt anderledes fordelt i den opdaterede udgave. Kvinderne fra originalen spilles af mænd, og de syv oprindelige mænd er blevet til syv kvinder, der hver især pĂĄ den ene eller den anden mĂĄde trodser prototypen pĂĄ en kvinde i Danmark. Domineret af disse kvinder tager Hip Hip Today begreber som etnicitet, kønsroller og politik op til fornyet overvejelse. Skagens Museum via Lars Vilks. (originalpersonerne)

Med eliten i valgkamp

SD´s formand Jimy Ă…kesson har fĂĄet sin lovede debatartikel i Aftonbladet, der bliver næppe flere. AB har givet den rubrikken ”Muslimerna är vĂĄrt största utländska hot”, hvad der ikke er et citat af Ă…kesson. Det har ikke belæg i teksten. Derefter sammenkalder medieeliten den politiske og akademiske elite, sĂĄ de kan vride hænder hos den journalistiske elite, i dette tilfælde stik-i-rend-drengene for svensk LO pĂĄ Aftonbladet: Jan Hjärpe, skønt pensioneret for længst stadig Sveriges eneste islamolog: ”Det här är ren rasism”, og statsministeren der er ved at snuble over sin egen tunge: De har ett intresse, och det är göra skillnad pĂĄ människor, skapa ett vi-och-dom-tänkande, misstänkliggöra de som är “dom”, och pĂĄ det sättet lägga grund för en politik där “dom” ska börja skickas ut eller avvisas. Hvis vi mĂĄ oversætte: “Om et ĂĄr skal jeg sikkert bruge deres mandater, sĂĄ det vil jeg sørme snart helst ikke tale om lige nu.”

Hvis jeg skulle i teatret, ville jeg sidst af alt gide se det stykke, der opføres i Sverige de næste 12 mĂĄneder. Det har suspense som en krimi, man selv har skrevet og det man skændes om nu, er et siden længe etableret faktum, der ikke kan ændres bagudrettet. Der er investeret alt for mange  penge og alt for megen prestige, til ikke at forsvare ad absurdum, hvad man med rette kunne kalde elitens revolution. En demaskering af foretagendet ville have uoverskuelige konsekvenser. Eliten kæmper ikke for Sverige, for humaniteten, for demokratiet osv. osv. Den kæmper for den sidste flig af troværdighed, den endnu har tilovers, for sit eget liv. Derfor gælder alle kneb. Men det multi-uenige samfund er født, og det er kun i sin barndom. Der kan flyttes nogle kommaĂ©r og man kan tinge om, hvem der skal administrere det forhenværende Folkhem i fremtiden, men bordet fangede allerede for 15 ĂĄr siden. Dengang kunne en ĂĄben diskussion endnu have virket præventiv, hvor virkningen i dag er yderst tveægget. Nu ser man af hundeslagsmĂĄlet, hvor meget mere forgiftet det svenske debatklima er end det danske. Det turde være fornægtelsens og censurens visse pris. Jeg skrev “censur”, en spade er en spade er en spade. Fra Ă…kessons artikel:

För 20 ĂĄr sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svĂĄrt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav pĂĄ införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden pĂĄ fullt friska smĂĄpojkar, att Sverige skulle ha flest vĂĄldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i vĂĄra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen pĂĄ Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds pĂĄ fler och fler skolor och sĂĄ vidare.  –
Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet. ”Muslimerna är vårt största utländska hot”.

Med baggrund i Aftonbladet uhæderlige rubrik ruller bolden nu planmæssigt videre: Aftonbladet polisanmält för hets mot folkgrupp. Aftonbladets læsere kan storsindet bedømme artiklen: “Budskapet var mer extremt än jag förväntat mig”, “Budskapet var samma som jag förväntat mig,” “Har ingen ĂĄsikt.” Et par andre stemmer fra det græske kor: Ă…kesson visar sitt sanna jag, Jimmie Ă…kesson säger bara det som alla redan visste, ”Detta är förfärligt”, Ă…kesson är naken, SD – frĂĄn skinnväst till kostym, Risk för självmĂĄl og lidt ude fra overdrevet: “Inshallah, Jimmie Ă…kesson kommer själv bli en muslim”. – PĂĄ svenske blogs er reaktionen en ganske anden: De tre eliterna, Aftonbladet och kulturvänstern gĂĄr givetvis helt bananas, Sverigedemokraternas plats (SD) pĂĄ den politiska arenan, Diskrimineringsmyntets tvĂĄ sidor.

Selvmordsjødernes Oslosyndrom

Freud’ske teorier anvendt pĂĄ større gruppers adfærd fĂĄr mig nok til at stejle lidt, men der er brug for at fĂĄ sat ord pĂĄ et af de store mysterier i tiden: Grasserende naivitet i forhold til deres værste fjender, og kulturelt selvhad, hos dele af verdens jøder. Frontpagemag interviewer Kenneth Levin, “a clinical instructor of psychiatry at Harvard Medical School, a Princeton-trained historian, and a commentator on Israeli politics” (LFPC).

[…] As a psychiatrist and the author of the Oslo Syndrome, what would you bring to the table on this phenomenon?

Levin: Well, it’s certainly true, Jamie, that time and again we’ve seen Jews joining forces with those who would do other Jews ill. But, as I wrote in The Oslo Syndrome, this is common within many communities under siege, whether minority communities under assault by the surrounding majority or small states under attack by their neighbors. Inevitably, some elements of the besieged group will embrace the indictments of the besiegers, however bigoted or absurd. They will do so in the hope of thereby extricating themselves from the wider group’s dire predicament.

Some will simply abandon the community and seek to immerse themselves in an alternative identity. Within Jewish communities under siege, such people would convert to the dominant religion, whether Christianity or Islam, to escape the Jews’ plight. Some among them, however, to more emphatically establish their distance from other Jews, and to allay any potentially dangerous suspicions among the majority that their conversion was insincere, would become spewers of anti-Jewish venom and high-profile endorsers of attacks on the Jews. […] The Psychology of Collaborators in the War against Israel and the Jews

Take Me Back to Constantinople
How Byzantium, not Rome, can help preserve Pax Americana. By EDWARD LUTTWAK

Civil ulydighed er udemokratisk

Kai Sørlander i P 1 hos Poul Friis, min. 50:59 i anledning af Sørlanders kronik i Berlingske Tidende den 13 oktober 2009. (scroll lidt)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Victor
Victor
13 years ago

Aslak Nores bog anmeldes i dagens Information –

http://www.information.dk/207674

har ikke den læst den endnu, så jeg kan ikke vurdere om kritikken holder.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago

Dessutom plockade dom fram den ökände dhimmin och lunda-islamologen Jan Hjärpe, en riktig halal-hippie.

JensH
JensH
13 years ago

@steen Jeg sidder lige nu og ser 21.00 Nyhederne pĂĄ STV2, og de har ‘debat’ i studiet, hvor emnet er Jimy Ă…kessons artikel i AB. Først et interview med Nanin Pegul, som er meget bange for at Sverige skal opleve den samme udvikling som i “främlingsfjendliga Danmark”. Bagefter har de sĂĄ Sveriges pt. store Danmarks-ekspert, Lena Sundstrøm, i studiet, og hun fyrer den sædvanlige omgang gylle af. Ud over Sundstrøm havde de ogsĂĄ et eller andet tĂĄgehorn , som ammenlignede Jimy Ă…kesson med alle mulige diktatorer, (bl.a. mullaherne i Theran??), og som iøvrigt mente at den slags holdninger som Ă…kesson… Read more »

arvid bengtsson
arvid bengtsson
13 years ago

ApropĂĄ den politiska elitens kommentarer till Ă…kessons debattartikel. Jag tror tyvärr inte att det som t.ex. vĂĄr s.k. statsminister säger är politisk taktik. De som “leder” vĂĄrt land är tyvärr helt obildade och förstĂĄr inte enkla samband mellan samhälle och kultur. Man tror att ett samhälle är dess lagar, och har ingen insikt i att det formas av en gemensam idĂ©, som vuxit fram genom sekler. Det kan man ju enkelt se i flera av de forna kommuniststaterna, för att inte tala om den tredje världens länder, att utan en sĂĄdan idĂ© hjälper inga lagar. Och prognosen för Sverige är… Read more »

Universalgeni
13 years ago
Reply to  steen

Nej, det er mærkeligt. Man tænker sit…

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
13 years ago

Jesus, hvad er dog det for mennesker der skalter og valter vores kulturarv på denne facon, uanstændigt!!!

Janne
Janne
13 years ago

Ikke bare dansk kunst skal have hijab pĂĄ nu – mange vil ogsĂĄ gerne have hijab i vestlige retssale. SĂĄledes ogsĂĄ i Norge, men mĂĄske er der lidt øget faglighed og saglighed pĂĄ vej i ressale, for der er heldigvis nogen der vil befri retssale for hijab:

“Hijab og andre religiøse og politiske hovedbeklædninger ventes at blive forbudt i Norges retssale. Fagdommere, protokolførere, sagsbehandlere og retsbetjente skal have en neutral pĂĄklædning, nĂĄr de optræder i retten i Norge, mener landets Domstolsadministration.”

h t t p://www.bt.dk/udland/hijab-forbud-ventes-i-norske-retssale

Janne
Janne
13 years ago

M.h.t. Hip hip Hurra billedet der nu er uniformeret med hijab, sĂĄ er det at give klassisk dansk/vestlig kunst hijab uniform pĂĄ ingen nyhed mere. Det har en del kunstnere gjort efterhĂĄnden. Noget nyt ville være hvis danske/vestlige kunstnere tog tøjet af islamisk kunst, sĂĄ figurerne blev nøgne (der kan laves allegorier og parafraser pĂĄ mange mĂĄder), eller tegnede ansigter pĂĄ de billeder af profeten hvor hans ansigt ikke er synligt. Jeg kender en der har sĂĄdan en plakat hængende hvor profeten ses ansigtsløs. Der er blot et bart omrĂĄde som ansigt. Lige til at fylde ud med et tegnet… Read more »

Universalgeni
13 years ago

Ekskurs: Jeg har ledt huller i jorden efter den der vrede Al Jazeera film om Danmark. Den blev vist i Mellemøsten for nylig. Hvorfor bliver den ikke udsendt pĂĄ dansk tv? Er der nogen, der har set den? Den ligger givetvis pĂĄ et video site et eller andet sted, men hvor? Efterlysning bringes hermed…

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Universalgeni

Hej Universalgeni 🙂

Jeg har også prøvet at lede efter denne film flere steder på nettet for selv at få syn for sagn,
men hidtil uden det mindste held. Ingen links til uploads pĂĄ diverse filservices, ingen videoer
pĂĄ YT og lignende. Meget mystisk!

Titlen er ĂĄbenbart “Conflict in Copenhagen”, hvis det kan hjælpe dig i din søgen.

Mosemanden
13 years ago

Nej berigelsen ligger da bestemt ikke i den kvindelige skønhed blandt deltagerne . De kunne i det mindste havde brugt nogen kønne indvandre kvinder i stedet for den samling fugleskræmsler , nĂĄr nu de sĂĄ gerne vil male deres multikulturelle utopia . Utroværdigt er det ogsĂĄ med den hvide konvertit der drikker alkohol , for ikke at tale hendens muslimske herremand der bare sidder og hygger sammen med hans to bøsser venner , der lige har adopteret en lille muslimsk pige . . . . . Hvad fejrer de i grunden ? Deres nye “gated community” eller hvad ? Godt… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago
Benjamin
Benjamin
13 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

Der lader til at være en ting med (mandlige) muslimer og sex; det virker som om sex for en muslimsk mand bestĂĄr i at finde et “offer”, der helst er sĂĄ ungt som muligt – om det er dyr eller menneske er mindre vigtigt – og derefter pĂĄføre det de størst mulige krænkelser og ydmygelser, mens manden tilfredsstiller sig selv med dets krop. Pædofile, homoseksuelle og med hang til dyr ogsĂĄ. Hvad bliver det næste, om man mĂĄ spørge? Det kan jo ende helt fuldstændigt galt og sindssygt for mullaherne, hvis de skulle synke sĂĄ dybt som til at finde… Read more »

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x