27
nov
Seneste opdatering: 15/10-13 kl. 0454
72 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Idag bejler Mona Sahlin til Folkpartiet og Centern. “Det har jeg lært fra Danmark, hvor hurtigt det gik ilde da man gav et parti som DF mandat til at være mellem blokkene. Det blev farligt for demokratiet”, hvilket skal læses “farligt for socialdemokraterne”, et ret vidt begreb i Sverige. Det er en yndlingskliché, som det officielle Sverige deler med en absolut minoritet i Danmark, (de der får taletid i DN.) I popudgaven hedder det: “DF bestemmer alt i Danmark,” noget åbenlyst sludder man skal være Radikal eller intellektuel, for at tro på, de to ting er jo ikke længere helt det samme. Vi fik den mest stabile regering i Danmark i min levetid, så langt fra en Anker Jørgensen og Poul Schlüter som tænkes kan, men langt vigtigere, en regering i nogenlunde overensstemmelse med flertallet i landet. Det åbenlyse faktum har været uendeligt svært for politikere og journalister i Sverige at bortforklare . En blogkommentator ridser det svenske valg op:

I det förestående vägskälet har de etablerade partierna att välja mellan som i Danmark gå Sverigedemokraterna till mötes i frågor rörande asylhanteringen, och därmed bromsa upp SD vid 10%. Alternativt som i Norge frysa ut och försöka komma runt SD vilket då resulterar i 25% för SD. Valet ligger på de etablerades bord, några andra alternativ kan man bortse ifrån.

Der  kommer til at ske nøjagtigt det samme i Sverige, som først i Danmark og nu i Norge er midt i. Jo senere de  styrende indser det, desto værre for landet. Det er sent i forvejen. Socialdemokraterne er færdige som Partiet, selvom Sahlin næppe har set det komme endnu. Hvad hun ikke er i stand til at overse ! Reinfeldt står ved en korsvej. Vil han være en del af fremtiden som Anders Fogh, eller vil han klynge sig til fortiden? En konsekvens af fortsat indvandring, vil være de såkaldt borgeliges exit fra regeringsmagten, en interessant og meget lidet omtalt bieffekt. Jeg gætter Reinfeldt vil vælge fortiden, og det vil så gå i fem eller ti år. Så kommer det hele tilbage i meget værre skikkelse. Svenskerne accepterer heller ikke uendeligt politikere, der giver landet væk i fuldfede lunser. Det burde  ikke være nogen match at slå Sahlin, trods den massive import af stemmekvæg til SAP, men vil Reinfeldt vise sig at have næse for fremtiden, eller er han for fedtet ind i systemet til at tage tyren ved hornene ? Er han teknokrat eller politiker ? Er han Nyrup eller Fogh? Det bliver valgets spænding, som det ser ud lige nu. Vælger han uden at høre hvad vinden blæser i bladene, er det ikke bare hans parti, der er på spil. Det er tilliden til hele det demokratiske system, som i forvejen ikke har det godt i Sverige.

– Valget i Danmark 2001 var en “sejr for demokratiet”, som BT ´s Erik Meier Carlsen skrev dagen efter valget. Sverige trænger meget, meget hårdt til en sådan sejr. Kig rundt omkring på nettet og sammenlign vox populi med det, man kan læse i aviserne og se i SVT. Men der tilbydes desværre masser af politiske overspringshandlinger, der kan sætte et SD i Riksdagen udenfor indflydelse, og man bør ikke undervurdere hvor determineret Riksdagen er på at fuldføre det, den er i gang med: at opløse nationalstaten Sverige. Selvom enkeltmedlemmer givet har fået “second thoughts”, er de fanger af begivenhederne og deres egen retorik. Ganske få er brudt ud, som den tidligere Malmø moderat, Sten Andersson. Lemminger stiller sig ikke op og siger: “Undskyld, vi tog fejl, det hele var en fejltagelse.” De skal stoppes af befolkningens sunde fornuft og civilcourage som i Danmark, for ikke at gøre som en vis anden historisk skikkelse, der trak et helt land med sig i faldet. Der er mange grunde til at tvivle på, at det vil ske. De er næsten allesammen at se  på denne blog gennem årene. DN: Sahlin öppnar för styre med C och FPReinfeldt: “Jag kan inte tänka mig att regera med SD”.

-Når man ser ud over Europa i dag, som vi prøver at gøre særligt med nabolande, ser man demokratier der er fuldstændigt ligeså impotente, forvildede og uvidende som Chamberlain var i 1938 og 1939. Undenfor magtens korridorer ser man nogle af vor tids Churchills, han der i 1935 var sikker på der blev krig, men ikke kunne datere den til 1 september 1939. Der er urovækkende mange paralleler at drage til i dag, selvom en kommende krig i Europa vil være helt anderledes at udkæmpe. Den vil ligne Afghanistan, Pakistan, Irak og Libanon mere end Dunkerque, Stalingrad og Normandiet, den vil foregå via skærme, overvågningskameras, i cyberspace og på Europas gader, den vil have få afgørende slag og være kronisk lurende. De der interesserer sig for fremtidsscenarier, bør læse Pipes Eurabian Nights* en gang om året og justere artiklen ind efter begivenhederne. De advarerende røster i dag, er “hetzere og alarmister” som Churchill dengang, i sig selv interessant at mennesker, der vil forebygge tragedier, udmales som onde og “antidemokrater”. Forskellen på 1935 og nu er, at det der blev lækket til Churchill  fra Marineministeriet, kunne enhver ikke vide. I dag kan enhver der vil, vide betydeligt mere end dengang. Ingen behøver være frivilligt slagtekvæg for politikerne af ren uvidenhed, det indgiver et vist håb. En svensk politisk anti-blog rundede en million sidevisninger på en måned forleden. Vi kan ikke vide om demokratierne vil gentage deres styrke og beslutsomhed fra “their finest hour”, når den en dag kommer. Vores største aktiv er viden, oplysning, uddannelse, organisationstalent. Vores svaghed er ubeslutsomheden. Men når beslutsomheden kommer til, kan få true os. Indtil videre sparer vi ulykker op, hvad der burde interessere enhver med efterkommere, ikke mindst de af muslimerne, der i voldsom og evig minoritet tester de indfødtes tålmodighed overalt i Europa. Om det mest er modigt eller dumt, kan enhver forsøge at vurdere. Gathering Storm (hele filmen) :

*A Belgium-based imam: “Soon we will take power in this country. Those who criticize us now, will regret it. They will have to serve us. Prepare, for the hour is near.”

“Far from enjoying the prospect of taking over Europe by having babies, Europe’s Muslims are living on borrowed time. . . . predictions of a Muslim takeover of Europe ignore history and Europe’s ineradicable viciousness.” Instead, depicting Europe as the place “that perfected genocide and ethnic cleansing”, he predicts its Muslims “will be lucky just to be deported” and not killed.

Storbritannien: 2,921,000 indvandrere på 12 år

THREE million immigrants have come to Britain during 12 years of Labour rule, shock figures revealed yesterday.The statistics show that as asylum seekers and others flood in, skilled East European workers like Poles are leaving. Now fears are growing that cash-strapped Britain will be unable to cope as immigration swells its population to massive new levels. If the immigration rate continues, there will be 70million people here in 2029 and 80million in 2063.

Sir Andrew Green, chairman of think-tank Migration Watch UK said: “Today’s figures blow out of the water Government claims that they are getting immigration under control.”The official figures showed 590,000 people came to live in Britain in 2008 alone.That pushed the total influx since 1997 to 2,921,000 – enough to fill three cities the size of Birmingham. Labour’s 3million migrants. Alene 100.000 pakistanere får visum til England hvert år. Herfra vil de næste muslimske terrorangreb på den engelske civilbefolkning komme: Al-Qaeda terrorists are exploiting loose visa and immigration rules to enter Britain, the security services fear.

UK: Kors og bånd og stjerner til indre fjende

Omend det stærkt kristofobiske Storbritannien formentlig for længe siden har fjernet alle kors i officielle ordener. Man bemærker at dette livslange sæde åbenbart ikke tildeles efter fortjeneste, men som nødvendig balanceakt i et rigidt multikulturelt samfund der helst så sine jøder langt pokker i vold. Hu hej, hvor det går mod afgrunden.

Gordon Brown will offer a life peerage to the head of the Muslim Council of Britain, Muhammad Abdul Bari – even though government links with the organisation are officially suspended.

The news comes from an unexpected quarter – the Jewish Chronicle, which explains that ministers are keen to find a prominent Muslim to enter the House of Lords as a way of balancing the peerage given to Chief Rabbi Dr Jonathan Sacks earlier this year. […] Muslim Council of Britain leader to get life peerage

Bemærk ansvarsfralæggelsen og undvigelse af spørgsmålet om hvem der iflg. islam kan anses for uskyldige. Lige efter manualen (LFPC):

[…] In Dr Bari’s view, suicide bombers are victims as well as aggressors. “I deal with emotionally damaged children,” he explains. “Children come to hate when they don’t get enough care and love. They are probably bullied, it makes a young person angry and vulnerable.

“The extreme case could be suicide bombers, it is all they have … The people who become suicide bombers are really vulnerable.”

Although he stresses there is no justification for suicide bombing – “killing innocent people is completely forbidden, Islam is very emphatic on that” – he says British foreign policy has driven Muslims into the arms of the extremists. […] Dr Bari: Government stoking Muslim tension

Den korrupte blæksputte i Bryssel

Lord Malcolm Pearson has been elected the new leader of UKIP (the United Kingdom Independence Party). This is his acceptance speech:

Johnny Cash: Wayfaring Stranger

Det er ikke let at vælge mellem Johnny Cashs og Emmylou Harris’ versioner af denne fine gamle amerikanske spiritual, men heldigvis behøver man ikke fravælge nogen. De går fint lige efter hinanden. Mon ikke alle kender til at én YouTube fører videre til flere man lige skal se? Jeg fandt netop denne lille perle: Emmylou Harris’ version af The Carter Familys Hello Stranger. Som Alex siger i A Clockwork Orange om Beethovens 9., “bliss, heavenly bliss” (LFPC).

»The Enigmatic Electrician«

Vi samler musikken her.

Som egentlig skulle have handlet om Thelonius Monk, men nu ved et tilfælde blev anderledes. Ingenting går som planlagt, vi gemmer ham. Hvis Frank Sinatra havde haft den stemme oveni sin timing, en stemme med en sådan fylde og udemonstrativ mandighed. Min overbo, orgel og klaverspiller i et engang meget kendt orkester, har hans syrede “Tilt”. Er der andre end ham og mig i hele byen, der har den ? Hvem kan få David Bowie, Laurie Anderson, Marc Almond, Brian Eno og Radiohead til at lyde som forlegne, fnisende skolepiger af ren ærefrygt ? Vil ikke være kendt, udgiver sjældent CD er, giver ingen interviews (Jeg fandt dog ét, se nederst), synger Ne Me Quitte Pas med mere vemod men mindre desperation end Jaques Brel ? Scott Walker, den næsten glemte musikernes musiker. Stå af eller stå på, det er ikke halbal på kroen lørdag aften:Biography
One of the most enigmatic figures in rock history, Scott Walker was known as Scotty Engel when he cut obscure flop records in the late ’50s and early ’60s in the teen idol vein. He then hooked up with John Maus and Gary Leeds to form the Walker Brothers. They weren’t named Walker, they weren’t brothers, and they weren’t English, but they nevertheless became a part of the British Invasion after moving to the U.K. in 1965. They enjoyed a couple of years of massive success there (and a couple of hits in the U.S.) in a Righteous Brothers vein. As their full-throated lead singer and principal songwriter, Walker was the dominant artistic force in the group, who split in 1967.

While remaining virtually unknown in his homeland, Walker launched a hugely successful solo career in Britain with a unique blend of orchestrated, almost MOR arrangements with idiosyncratic and morose lyrics. At the height of psychedelia, Walker openly looked to crooners like Sinatra, Jack Jones, and Tony Bennett for inspiration, and to Jacques Brel for much of his material. None of those balladeers, however, would have sung about the oddball subjects — prostitutes, transvestites, suicidal brooders, plagues, and Joseph Stalin — that populated Walker’s songs. His first four albums hit the Top Ten in the U.K. — his second, in fact, reached number one in 1968, in the midst of the hippie era. By the time of 1969’s Scott 4, the singer was writing all of his material. Although this was perhaps his finest album, it was a commercial disappointment, and unfortunately discouraged him from relying entirely upon his own material on subsequent releases.

The ’70s were a frustrating period for Walker, pocked with increasingly sporadic releases and a largely unsuccessful reunion with his “brothers” in the middle of the decade. His work on the Walkers’ final album in 1978 prompted admiration from David Bowie and Brian Eno. After a long period of hibernation, he emerged in 1984 with an album, Climate of Hunter, that drew critical raves for a minimalist, trancelike ambience that showed him keeping abreast of cutting-edge ’80s rock trends. This notoriously reclusive figure, who has rarely been interviewed or even seen in public since his days of stardom, emerged from hibernation in 1995 with a new album, Tilt. During the next several years, he contributed to soundtracks (To Have and to Hold, The World Is Not Enough, Pola X) and assisted with recordings by Ute Lemper and Pulp. He didn’t release another album until 2006. Around that time, the documentary film Scott Walker: 30 Century Man premiered. In 2009, the album Music Inspired by Scott Walker: 30 Century Man appeared featuring songs inspired by the film sung by such various female Walker-devotees as Laurie Anderson and others. Also in 2009, Walker dueted with British singer Natasha Khan on her Bat for Lashes album Two Suns.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
72 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Er jeg for hård ved geniet?
Tænk hvis læserne på bloggen kunne stemme om problematikken, “er det hr. Buch eller m/k Universalgeniet, der skal stemmes hjem?
Eller “følgende standpunkter skal indtages af aktørerne” med diverse optioner mulige. Stem nu.
Det kunne blive et interessant scenarie med geniet som fortaler for det oplagte og kulturelt selvfølgelige og tillige økonomisk rentable i at natur får mere plads, og mig som fortaler for statslig samlen mest muligt i det mindst mulige antal storbyer verden over…

Vil vedkommende overhovedet vende tilbage?

Jobsøgning fra hjemmet kalder under alle omstændigheder…

Godmorgen.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Nej vel tror jeg ej, du er ultraliberalist.
Du er som du er.
Ligesom jeg er, som jeg er.
Jeg er nok blot mere privatiseringsrubricerbar højrefløj end du. Du synes at have noget med staten kunne give…og det kan den da godt, men er privat investering ikke at foretrække?

Monetær hjælp givet venner der befandt og befinder sig i forhold til mine vilkår i primitive umoderniserede forhold skyldes da i høj grad deres og mine økonomiske forhold samt deres lokalisering i natur. Kulturchauvinisme på et andet plan.

Universalgeni
12 years ago

Du tror stadigvæk, at jeg er ultraliberalist og vil privatisere alting. Men faktisk ser jeg hellere, at skyskrabere og landbrugshjælp blev givet væk som ulandshjælp af den danske stat. Jeg har ikke det mindste imod, at fattige får noget foræret. Man kunne give alle lejlighederne væk. Det vil jeg have det fint med. Selvfølgelig skal udviklingslande have nogle anstændige byer at bo i. Hvor renovation, kloakering, elektricitet, vandforsyning med videre fungerer. Men jeg er også kulturchauvinist. De kulturer, der har vist sig at kunne håndtere moderinsering skal have mest hjælp.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Universalgeni Højrefløjen eksisterer ikke, ikke som faktor af format. Det ville for mig at se- for at hævde dens eksistens som betydende faktor- være ensbetydende med stor og overvældende privat kapital finanserede størstedelen af økonomien, herunder de store tunge poster i dansk økonomi- sundhedsområdet, uddannelsesområdet og det sociale område. Personlig foretrækker jeg i stedet for ordet overbefolkning ord som “stor tæthed”. Den store tæthed der gør jeg ikke umiddelbart opsøger tidligere nævnte steder. Der er vist få her der vil begrænse dig i finansiering af skyskrabere eller effektivisering af hvad du vælger som hensigtsmæssigt. Jeg kunne ikke drømme om noget… Read more »

Universalgeni
12 years ago

Peter, det er ikke hensigtsmæssigt, at højrefløjen giver sig til at brygge løs på en falsk forestilling om “overbefolkning”. Den eksisterer overordnet set ikke. Når venstrefløjen inden længe kaster sig over “overbefolkningen”, så bliver det i den hensigt at plædere for mere indvandring. For hvor skal alle disse “overbefolkede” egne eksportere deres fødselsoverskud hen? Til Vesten, vil venstrefløjen sige. Der er stadig brug for oplysning om prævention, familieplanlægning flere steder i den 3. verden. Og der er behov for at vi hjælper med at få bygget storbyer i u-landene og at vi hjælper med effektivisering af deres landbrug. Og en… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Universalgeni Jeg sov lidt. Vasker nu. I morgenstundens svagt tindrende optimisme må jeg erkende, at det fremsatte projekt soveværelse er lagt lidt i bero. Det bliver godt nok besværligt at skulle få 4 reolelementer, et garderobeskab, en kommode, nej to kommoder, et natbord, en seng, nogle kasser og småting ud af soveværelset og ind i stuen. Omend jeg har overvejet en indvendig stolpekonstruktion med hylder under loftet er selve rumhøjden for lav til dette lokalt. Nej, jeg må se at få besøgt en udstilling med minimalistisk kunst, respektivt mennesker der bor uden for meget- for at få inspiration, eller måske… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Peter Buch

Må hellere få linket placeret her, nu jeg faldt over det, noget om natur, klima og befolkningstal:
http://blogs.jp.dk/kulturkloeften/2009/10/05/overbefolknin-giver-klimaproblemer-klimaproblemer-giver-folkevandringer/

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Universalgeni Det har ikke hjulpet meget karrieremæssigt eller arbejdsmæssigt, bortset fra på humøret. Smil med hjertet. De stillinger, jeg søger, er ofte nogle flere hundreder andre ligeledes er ansøgere til, og en del af disse har både erfaring og alder og diverse andet hvor jeg er som den netop til byen ankomne bonderøv, der intet aner om ret meget og det animerer ikke just. Men hvad. Der er stadig job der er søgt hvor tilbagemelding muligvis kommer, og nye jobs kan søges og det stående tilbud om loftet i bondehuset i bakkerne i Alperne hvis det hele ramler og det… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Peter Buch

Ja, Peter – du må lige tage en øl eller noget. Du er ikke den første, der har været between jobs. Det kørere igen lige pludselig, bare vent og se.

Universalgeni
12 years ago

@ Peter Buch, det kommer nok til at gå. Det er jeg sikker på. Man kan klart se, at du mestrer lidt af hvert.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Det kan katolikker og rige da gøre mens jeg hygger mig i min køkkenhave.

Universalgeni
12 years ago

Hvis man endelig vil være ked af det, kan man jo sætte sig ned og græde over Vatikanet og Monaco. Her er befolkningstætheden betydeligt værre end den er i Bangladesh. 😥

Benjamin
Benjamin
12 years ago

Jeg kan for så vidt ikke se noget problem med denne “overbefolkning”. Ud fra et logisk standpunkt bør i hvert fald en dansker ikke bekymre sig om den. Det er den inkompetente danske regering der gør, at en dansker tivinges til at bekymre sig om noget, der slet ikke forregår i Danmark (eller noget andet vestligt land for den sags skyld). 1) Selv hvis det havde været sandt, at udtømningen af enegiressourcerne vil medføre lavere produktion også i Danmark, så har vi jo med al sandsynlighed til den tid fundet alternative energikilder eller helt omlagt produktionen for at være forberedt… Read more »

Universalgeni
12 years ago

Den reaktion er mig komplet uforståelig. Hvorfor er blive ked af, at det slet ikke er så slemt? Skulle man i stedet lyve og påstå, at der vitterligt var overbefolkning? Skabe et nyt climagate? Faktisk er der da tale om gode nyheder: fødselstallet er faldende over hele verden. Der er ingen lande, der er overbefolkede. Konklusion: problemerne er kulturbestemte. Der skal arbejdes med holdningsændringer, urbanisering, mekanisering/indistrialisering af landbruget.

Problemet er så bare, at man ikke kan ændre islam. Men kristne, hinduer, buddhister m.fl. kommer igennem. Så må vi jo betale for de andre…

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Jeg nævner nogle steder jeg ikke lige tager hen, da jeg finder tætheden af mennesker for stor for mig. Det passer mig fint der bor en masse mennesker der, så er der så mange flere andre steder jeg kan besøge. Hvorfor der absolut skal arbejdes med holdningsændringer, urbanisering, mekanisering/indistrialisering af landbruget uden at lade en stor del, om muligt størstedelen af handlingerne være op til privat initiativ forstår jeg ikke fra en der påtaler venstefløjsromantiks optræden på bloggen. Er der en ensidig “den rette vejs” venstrefløjser i geniet, der her ses åbenbaret i ordvalget “skal”, der træder mere og mere… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Peter Buch

Jeg er ikke ultraliberalist. Jeg har det fint med at hjælpe økonomisk med bla. modernisering af landbrug. Når bare de ikke flytter herop. Men det er mit synspunkt, at man burde arbejde med kulturen i de berørte lande. Og at slum bør erstattes af ordentlige byer.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Jeg er heller ikke ultraliberalist selv. Blot mere påpasselig med at bruge “skal”.

Jeg kunne forsøge at få ryddet soveværelset, renoveret det og forsøge at leje det ud, for nedsættelse af det monetære beløb, jeg skal have for samlet at dække lejen. Ja, det må jeg nok, og melde jeg går til “passiv” i den ene forening, melde min udmeldelse af andre og opsige abonnementet på det blad. Som arbejdssøgende må jeg jo forsøge at klare mig på overlevelsesplanet…

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Det handler om holdninger, idealer, planer, projekter udøvet på virkeligheden.

Der synes her forelagt flere forslag til løsninger, fra mit personlige projekt med lokal dyrkning på et par hundrede kvadratmeter til bud på hvordan lande og specifikt Vesten brødfødes.

At der kunne eksistere mennesketyper der er mere sociale end andre og dermed bedre egnede end andre til tæt omgang i Monaco, Singapore, Gaza, Bangla Desh eller New York synes indsigt i beklagelig fraværende om hos Universalgeniet. Men jeg er ikke deprimeret over det. Eller specielt optimistisk heller. Vist blot realistisk- uden meget energibehov tillige.

Universalgeni
12 years ago

Jamen, den stopper skam også. Der er faldende fødselsrater i langt de fleste udviklingslande. Kine er nede på 1,7 barn per kvinde. I Indien er den netop faldet til under 3. Du har ret med hensyn til Etiopien. Jeg havde vendt tabellen forkert…

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Men problemet er vel Afrika, vores nabokontinent – hmm. Her er befolkningstilvæksten stadig eksplosiv, og befolkningsoverskuddet vælter ud af alle knaphuller – selv til Sydamerika, efter de sidste oplysninger. Dertil kommer de arabiske lande i Mellemøsten og Nordafrika. Kæmpe problemer i de nærmeste år.

Universalgeni
12 years ago

PS: du skal ikke være bekymret for overbefolkning i Etiopien. Der er 66,3 km² til rådighed per indbygger ! :mrgreen:

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Universalgeni

> Universalgeni

Du lever ikke helt op til dit valgte navn. Der er 66,3 indbyggere pr. km² i Etiopien, hvilket er 4.395 gange mere, end du anfører.

Hvad er det for en kampagne, du har gang i for fortsat eksponentiel befolkningsvækst? Hvornår har du tænkt dig, at væksten skal stoppe? Kan du slet ikke se problemerne ved overbefolkning i U-landene, allerede i dag?

Universalgeni
12 years ago

Det handler mere om realisme end om optimisme. Der er ikke nogen grund til at opfinde fænomenet overbefolkning, når det nu engang ikke eksisterer. Hvis de involverede lande kunne få styr på deres kultur, kunne de få samme forhold som vi andre. Hvad angår markedsøkonomi vs. statsstyring, har landene brug for en blandet løsning. Ligesom vi har i Skandinavien.

Naturen er jeg ikke bekymret for. Overordnet set kan den sagtens klare sig. Hvad angår energi (olie) er der brug for mere. Om ikke andet så bio-brændsel. Vi har jord nok til at dyrke den på…

PB
PB
12 years ago
Reply to  Universalgeni

“Hvad angår energi (olie) er der brug for mere. Om ikke andet så bio-brændsel. Vi har jord nok til at dyrke den på…”

Men det kræver jo også energi at dyrke.

Universalgeni
12 years ago
Reply to  PB

Der er ingen, der behøver at dø af sult eller hungersnød, Benjamin. Hvis de islamiske lande ellers bare kunne producere på et nogenlunde anstændigt niveau. Men mange af dem lever af indvandrere. Indonesien lukrerer eksempelvis på det, kinesiske indvandrere har sat i værk. Kineserne står for mellem 60 og 70 pct. af de private investeringer i Indonesien (udenfor landbrugssektoren). Mange arabiske lande lever af olie og indvandrere.

Det er ikke sådan, at der ikke er problemer. Men overbefolkning er ikke et af dem.

Kilde: h ttp://books.google.com/books?id=nvt6Me2NPEwC&pg=PT209&lpg=PT209&dq=lawrence+harrison+chinese+indonesia&source=bl&ots=qHwQ4wqqww&sig=AppdwDOTj5ke67BcMhrJBgZAYbo&hl=da&ei=RqYRS9ToK9SF-Qay57C1AQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAsQ6AEwAA#v=onepage&q=2.5%20percent%20of%20Indonesia’s%20population&f=false

polinos
polinos
12 years ago

-> Universalgeni et.al. Jeg er forbløffet over jeres afslappede forhold til overbefolkning og ressourceoverforbrug (og nej, jeg er IKKE grøn fanatiker, bare en bekymret konservativ (i dette tilfælde i mere end politisk forstand)). Jeg kommer fra landet, og er så gammel, at min far kunne fortælle mig om landbrug i “gamle”, energifattige dage – d.v.s. før 1950, billig benzin, oliebaserede pesticider og naturgasbaseret kunstgødning. Folk sultede ikke – ikke i Danmark, i alt fald, men der skulle GODT NOK SLIDES i det for at få mad på bordet. Selv er jeg vokset op med de eksplosive forandringer af landbruget, som… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Der er vist ingen der her ønsker at forbyde nogen at få fødevarer noget sted fra.

Dog fornemmer jeg et Universalgenis modvilje mod jeg lokalt skulle have et par hundrede kvadratmeter, der kunne give mig det meste. Burde- hvad forestiller geniet sig i sin store klogskab, der er dog endnu noget der hedder frit valg, og privat initiativ for ikke helt at overgå til venstrefløjsk styren af hvad der anses for det rette “at burde”.
Venstrefløjsk, hmmm…geni…tjaaa…

Universalgeni
12 years ago

Den europæiske del af Rusland. Det er jo helt absurd. Den burde jo være de hyperfrugtbare egne, der kan høste 3 til 4 gange om året både ris, hvede, majs med mere, der forsynede Vesten med mad.

Benjamin
Benjamin
12 years ago

Angående det med overbefolkning vil jeg give U.Geniet lidt ret: Der ER faktisk mad nok til alle, hvis man organiserer sig ordentligt og udnytter ressourcerne fuldt ud. Det er kultur/indstilling (eller snarere mangel på samme), der skaber hungersnød i de underudviklede lande. Ikke mangel på frugtbar landbrugsjord. Alene den europæiske del af Rusland kunne ernære hele verden med landbrugsvarer. Men lortet ligger brak eller er dækket af skov i stedet pga. menneskelig ineffektivitet og forkert indstilling. I sovjettiden blev togvogne med friskhøstede tomater koblet af og kørt ind på et sidespor, hvor de derefter stod og rådnede uden nogen tog… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

I hvert fald havde det set anderledes ud.

Universalgeni
12 years ago

Eller overbedyring. :mrgreen: Eller noget…

Universalgeni
12 years ago

Ja, jeg har altid boet i storbyer. Det har jeg tænk mig at blive ved med. 😀 Gad lide at vide, hvad “dyretætheden” ville have været, hvis vi ikke var her? Så skulle du bare se overbefolkning! 😆

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Menneskets antal, af nogle betegnet overbefolkning af andre befolkningstal, er- såfremt man ikke tror eller mener andet- skabt som resultat af menneskers handlinger.

Jeg foretrækker stadig længst mulig tid i bakkerne og lidt tid i van Gogh museet for al tid i en moderne forstad til Amsterdam, eller i Bangla Desh…

Bor du selv i en lokalitet med høj befolkningstæthed Universalgeni?

Universalgeni
12 years ago

Man skal huske, at overbefolkningen er skabt af de samme knaldrøde aktionsforskere, som har fabrikeret climagate og the global warming swindle. Man kan ikke kassere det sidste og så kritikløst acceptere det første, for de to teorier hænger sammen. De bygger på forkerte antagelser om, hvad bæredygtighed er.

Universalgeni
12 years ago

Holland er en af verdens største eksportører af landbrugsprodukter. Holland er nummer 15 på listen over verdens tættest befolkede lande. I Bangladesh er befolkningstætheden 2½ gange større. Men de kan høste 3 gange om året. Holland kan kun høste en gang om året. Tænk hvor rig en befolkning, man kunne have haft i Bangladesh, hvis de havde haft lidt protestantisk etik og lidt kapitalistisk ånd. Der er jo tilmed potentiale til en større nettoeksport.

Det er kultur, der er barrieren. Islam er verdens mest mislykkede samfundsmodel. En tragedie uden sidestykke i verdenshistorien. Men overbefolkning er og bliver noget fis.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Det er mangel på individuel ansvarlighed kunne jeg hævde, der ligger bag ændring af strukturer fra mere direkte ansvarlighed til overladen ansvar til andre. Ren reaktion- gult grin.

Universalgeni
12 years ago

Ok, vi springer venstrefløjen over. Den er heller ikke bedre værd. 🙂 Men klimaet i Bangladesh betyder, at de kan høste 3 gange om året. Selv dér kunne det have ladet sig gøre. Det er manglen på urbanisering, manglende effektivisering af landbruget, mangel på industrialisering, der er achilleshælen.

Pointen er, at overbefolkning er et stærkt politiseret begreb. Det er viklet ind i teser om CO2, bæredygtighed, forurening etc. Og der er traditionelt på venstrefløjen, at man finder alle de alarmister, der mener, at jorden går under i morgen, hvis man ikke smider nogle brosten efter politiet. 😆

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

At Universalgeniets rubriceringer ikke holder med for strikte rammer vel sagtens.

Skulle jeg have nødigt at finde links frem hvor jeg eksempelvis opfordrer til privatisering eller lader du dig nøje med mindre end et sådan belæg?

Hvornår er man venstrefløjsromantiker overhovedet eller højrefløs ditto, og hvornår er man “bare” romantiker?

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Hvad har mine præferencer med venstrefløjen at gøre, Universalgeni?

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Universalgeni

Jeg kender ikke omtalte chattering.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chattering_classes

Tak for links, der er stadig synspunkter & holdninger jeg ser som fornuftigere, at have end andre, steder jeg opsøger hvor venner bor, og steder jeg fravælger hvor venner bor at lægge vejen forbi. At det kunne have at gøre med jeg i grunden holder mere af natur end asfalt spiller nok ind.
Hver sin kæphest…

Universalgeni
12 years ago

Det er underligt at støde på så meget venstefløjsromantik på en blog som Snaphanen. Hvad sker der her? Venstrefløjsere er anti urbanisering, fordi folk bliver “materialister” og begynder at opføre sig som kapitalister med forbrugermentalitet, forurening og det hele. Næ nej, de skal bo på landet – helst som “oprindelige folk” – i pagt med naturen og dyrene. Kun dyrke til eget behov og ikke udlede CO2. De kalder det bæredygtighed. Og hele regnestykket bygger på fis og humburg.

Nej, verdens største problem er mislykkede kulturer: islam.

Universalgeni
12 years ago

Hvis der er noget, de ikke mangler i Bangladesh, så er det da vand. De har også noget af verdens bedste landbrugsjord, hvilket gør, at landet i nogle år kan brødføde sigselv. En nation behøver nu ikke at kunne brødføde sigselv. Man kan producere/eksportere så meget andet end landbrugsprodukter.

PeterK
PeterK
12 years ago

“Miraklet i Bangladesh” kom desværre for sent. Bangladesh fordoblede indbyggertallet på 30 år, og 40 procent af befolkningen er under 14 år – de har slet ikke fået børn endnu. I Gaza og Ægypten er meridanalderen – der hvor der er ligevægt på begge sider, hvilket ikke er det samme som gennemsnitsalderen – 14 år. En aktuar eller anden habil matematiker kan sikker regne ud, hvor få af alle de unge mennesker der må få børn for at regnestykket går op, og befolkningstallet falder til et bæredygtigt antal. Det vil sige det antal landet kan skaffe vand og fødevarer til.… Read more »

Universalgeni
12 years ago

@ Steen – slet lige den kommentar, der landede i filteret…

Universalgeni
12 years ago

@ Peter Buch: Du lyder som noget fra The chattering classes ! 😆 Både Holland og Belgien er tættere befolket end Indien er. Kina har løst deres problem – her ældes befolkningen og fødselstallet er 1,7 per kvinde. I alle u-lande går det fremad med industrialiseringen/mekanisering af landbruget. Der er skub i afvandringen fra land til by. Det betyder, at folk ikke bruger så meget jord til at bo på eller til små familiebrug. Fødselstallet er ved at stabilisere sig i de fleste u-lande. Her – gå ind og se lidt video hos svenske Hans Rosling. Det bliver man meget… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Universalgeni Det er ikke kun et spørgsmål om regnemaskiner. Det er også et spørgsmål om holdninger, der hos mennesker vel kan optræde fra synspunktet, at mennesker er en fejl og dets udslettelse fra jorden vil være en velgerning, til at der ikke kan blive mennesker nok. Urbanisering vil med et udvalg af argumenter kunne fremstilles som hensigtsmæssig. Men om det hævdede hensigtsmæssige da også er fornuftigt er et spørgsmål om holdninger og hvilken værdi argumenter brugt da bør tillægges. Hvad der med andre ord ses som væsentligt og fornuftigt overfor hvad der ses som tåbeligheder af individer. Personligt mener jeg,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Hmm, men det har altså åbenbart været nødvendigt med sådan et forbud, når VISSE elever råber efter lærerne på arabisk (!) i frikvartererne. Det kunne jo være interessant, om det blev optaget med skjult kamera, så vi kunne få at høre hvilke udsøgte arabiske ukvemsord, der indgik. Skal vi gætte på, at “hund”, “vantro”, “luder” & “knepper din mor” indgår? 🙂 http://www.bt.dk/danmark/elever-barnligt-med-forbud-mod-arabisk Elever: Barnligt med forbud mod arabisk – Lørdag den 28. november 2009, 11:52 | Opdateret: 12:10 Danske Skoleelever kalder det “barnligt”, at en skole i Odense har forbudt eleverne at tale fremmedsprog i frikvartererne for at komme chikaneproblemer… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Bjovulf

“- Mange andre skoler kan løse de her problemer på andre måder, når det er de danske elever, der råber efter lærerne. På denne her måde tager man en vigtig del af de her elevers kultur [!!!!!] fra dem..”

Tager man ikke danske elevers og skolelæreres kultur fra dem, hvis man ikke vil tale dansk med dem i folkeskolen? Det vil jeg da mene at man gør. Den danske folkeskolen skulle da gerne tale dansk til danske børn og lærere, eller hvad?

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Janne

Hvis man gerne vil være elev i arabiske omgivelser og elev i en arabisk-talende skole, så er det ikke her, der foregår. Der stilles danske skoler til rådighed. Under forudsætning af integration. Hvilket bla. indebærer, at man behersker det danske sprog. Hvis man ikke vil det, så smut dog hjem…

Janne
Janne
12 years ago

OT

Hvor er det godt at se at Rachel har en artikel i KD hvor hun spørger om det der står om jøder i koranen. Tak til Rachel. Og godt at se at KD trykker artiklen.

h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/347553:Debat–Joedehadet-vokser–Mediedaekningen-er-tendentioes

polinos
polinos
12 years ago

-> Universalgeni Forstår ikke, at du afviser overbefolkning som et problem. Det giver ingen mening at dividerer f.eks. Afrikas areal med antallet af afrikanere, og så sige, at der er rigelig plads til alle. Hvis man stuver menneskeheden tæt nok sammen, er der plads til os alle på Bornholm. Overbefolkning er et problem set i forhold til de ressourcer, der er til rådighed. Det grundlæggende er, at der skal være dyrkningsegnet jord og adgang til vand samt til energi – enten i form af menneskers og dyrs muskelkraft eller f.eks. fossile brændstoffer. Ud fra den betragtning er store dele af… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  polinos

Der er overhovedet ingen pålidelige data, der støtter myten om overbefolkning. Myten er opstået som en følge af teorien om global opvarmning. Som ikke eksisterer.

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Eller rettere sagt: når myten har fået en renæssance i moderne tid, er det pga. teorien om global opvarmning.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Antallet af mennesker er en problematik der eksisterer, set herfra.
Om der er overensstemmelse mellem muligheden for give mad og drikke til et antal mennesker på et nærmere defineret område eller ej- uden fødevarer og vandmængder skal transporteres af enorme forsyningsveje i store kvantiteter i pågældende område er en problematik, der eksisterer.
Om det betegnes overbefolkning eller “at de umiddelbare betingelser for mennesker i område nn viser tydelig uoverensstemmelse mellem de direkte til rådighed stående resourser af mad og vand for livs opretholdelse og antallet af mennesker”, eller andre formuleringer er vel som sådan problematikken ganske irrelevant.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  polinos

“Men politisk tør man ikke at røre ved det, for overbefolkning i den tredje verden (og såmænd også i vor egen del af verden set i forhold til de ressourcer, der er til rådighed) er ikke noget, man må snakke om. Det lugter jo af kulturimperialisme, racehygiejne og andet fy-fy fra den vestlige verdens grimme fortid. Derfor skyggebokser vi med CO2-spøgelset, mens de virkelige problemer ligger andre steder – overbefolkning, tømning af naturressourcer, lokale klimaforandringer som følge af LOKALE menneskelige aktiviteter og først og fremmest, som klangbunden under det hele: Peak oil.” Ja, ville vi selv leve under sådanne kummerlige… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Hvis det er et problem at der er for mange elever i en skoleklasse eller i en børneinstitution i DK, så er det vel også et problem at der bor alt for mange mennesker for tæt – og uden nok mad og bolig – i ulande? Det er bl.a. venstrefløjen der synes at det er for mange elever med 24 børn i hver klasse i DK. Hvorfor så ikke bare sende danske elever til Afrika f.eks., for der er antallet åbenbart intet problem – for en del venstrefløjsere…

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Janne

Dog findes: http://jp.dk/indland/trafik/article1696090.ece
Andre kilder eksisterer, det er ikke den eneste, men emnet har ikke mediers store interesse.

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Peter Buch

Man kan tale om manglende eller uhensigtsmæssig urbanisering. Det giver overbefolkningsproblemer lokalt. Men vil man kalde New York overbefolket? Jeg vil ikke. Afvandringen fra land til by er hensigtsmæssig. Og det er det, der er løsningen. Det er et spørgsmål om infrastruktur og institutionel velfærd. Skyskrabere ekempelvis. Det kommer an på, hvem der har fat i regnemaskinerne. Hvis man er miljø-fundamentalist og mener, at vi alle skal have et lille stykke jord og dyrke økologiske grønstager for ikke at udlede for meget CO2. Og hvis man mener at den halve verden skal være et stort fredet naturereservat, så kan man… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Vores svaghed er beslutsomheden. Det er ikke en svaghed, for det er ikke sagen afgørende om man er beslutsom eller om man har en vilje af stål som hr. Messerschmidt skrev fornylig jvf., http://jp.dk/opinion/kronik/article1884105.ece . Med mere indgående kendskab til Hitlers ordvalg i taler havde han udeladt ordvalget, men lad blot det ligge…Det viser blot han ikke har nærstuderet personagen, for mig at se. Det der er væsentligt nu som førhen er på lokalt som nationalt plan- for territoriets umiddelbare beherskelse, store og små territorier med få og mange mennesker, infrastruktur og forsyninger. Svagheden er kort og yderst generelt beskrevet-… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

OT

“Efter en række episoder, hvor enkelte tosprogede elever har råbt efter og chikaneret andre elever og lærere på arabisk, har skolens ledelse og lærergruppe besluttet at forbyde eleverne i 7., 8. og 9. klasse at tale andre sprog end dansk i pauserne mellem timerne. Cirka 30 procent af eleverne er tosprogede.”

h t t p://www.fyens.dk/article/1374800:Odense–Odense-skole-forbyder-fremmedsprog-i-frikvartererne

Pk
Pk
12 years ago

Een har længe følt at f.eks. Svend Aukens store interesse for miljøet
var en form fortrængning. så behøvede han ikke at tage sig af ISLAM I
DANMARK.
Hele SF reagerer på denne måde og mange andre.. Jeg mener, vi skal holde øjne med klimaet
og reagere når fare opstår, men hvor ville det være skøn, hvis fremmedes
overfald på danskerne kunne komme ind under miljø-loven.
Truede demokratisk art kunne dække hvad det handler om.

Demokratbloggen
12 years ago

Vi är lydigare än vi tror!

Läs blogginlägget “Den kontrollerade svensken”

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/28/den-kontrollerade-svensken/

Universalgeni
12 years ago

Nej, nogle af disse fantaster tror på global opvarmning og overbefolkning. De er sikre på, at det eksisterer. Men det, der er så alarmerende er, at nogle af disse idioter er kommet helt tæt på magtcentre flere steder i verden. Blandet er Obamas rådgiver for videnskabelig anliggender og klimaspørgsmål, John Holdren, decideret sindsyg. Faktisk er han så langt ude, at det er svært at forklare andre. Folk tror umiddelbart, at det må være en selv, der er gal i hovedet, når man kan finde på at sige sådan noget om et White House rådgiver. John Holdren har skrevet bøger om… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Fox News artikel om denne galning: h ttp://www.foxnews.com/politics/2009/07/21/obamas-science-czar-considered-forced-abortions-sterilization-population-growth/

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Dom pladdrar om överbefolkning bara för att få en ursäkt att minska jordens befolkning drastiskt. Färre människor är lättare att kontrollera helt enkelt och inte minst att förslava. Illuminatis Modus Opernadi är att hitta på ett problem så att man sedan kan erbjuda en lösning. Problem 1: Svininfluensan. Lösning 1: Svininfluensa-vaccinet. Problem 2: Global uppvärmning. Lösning 2: Beskatta folk till döds, inför nya “miljö-lagar” så att man får en anledning att inrätta Miljö-Gestapo. Det är så dom arbetar, denna världens onda elit.

Universalgeni
12 years ago

@ Steen: next stop vil blive “overbefolkning” – det kunne give jer til at følge med i. Den eksisterer heller ikke – overordnet set. Man har fænomenet pletvis i form af manglende eller uhensigtsmæssig urbanisering. Pjalte-byer vs. skyskrabere. New York er jo ikke overbefolket som en pjalteby er det. Her kommer 2 “regnestykker”, som er vigtige for forståelsen. Jeg har skrevet om det herinde før, men never mind. Første regnestykke – gør Gør mig den tjeneste at regne nedenstående efter. Det tager ikke lang tid. Kilderne og det hele er herunder. Matematik: Staten Texas i USA er på 696.621 km²… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

Jeg kan ikke fortå at snaphanen ikke siger lidt mere om climategate, det er århundredets skandale og det bliver ignoreret i de danske medier. EB har lige lavet en lille artikel efter hård pres: http://ekstrabladet.dk/nationen/article1260814.ece

Det er så stor en løgn og skandale at man må undre sig over hvem der står bag, og evt. hvad mere de står bag, måske står de også bag det problem som er snaphanens gebet.

LFPC
12 years ago
Reply to  Niels Hansen

Jeg er helt enig i at dette er en vigtig sag at dække, men som Steen har jeg slet, slet ikke sat mig så grundigt ind i det som dygtige bloggere rundt om har. Jeg nævnte sagen da den var helt ny, så vi er nok blandt de allerførste herhjemme. Jeg kunne godt forestille mig at komme ind på sagen igen hvis jeg får øje på en vinkel der er særskilt dansk, mere end jeg vil kunne sige noget begavet om det klimavidenskabelige. Ser jeg gode og grundige artikler kunne jeg også henvise til dem.

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago
Reply to  LFPC

Ok det var skam heller ikke en ment negativt, bare en undren når nu nyheden er så stor. Jeg ved godt at i postede om det for flere dage side, det var derfra jeg begyndte at sætte mig ind i sagen, så tak for det.

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago
Reply to  LFPC
72
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x