11
dec
Seneste opdatering: 12/12-09 kl. 1221
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Da Yale University Press dette efterår udgav bogen “The Cartoons that Shook the World” var det naturligvis Muhammed-tegningerne i Morgenavisen Jyllands-Posten, det drejede sig om. Men tegningerne er ikke at finde i denne bog, der har den danskfødte professor Jytte Klausen som forfatter. Universitetet lyttede til 24 anonyme “autoriteter”, før man besluttede at fjerne ikke blot Muhammed-tegningerne, men også andre tegninger af Muhammed fra bogen. Forklaringen fra Yale lød, at man ikke ville risikere mere vold og uro.

Den beslutning blev den amerikanske universitetslærer og phd i filosofi Gary Hull vred over. Han har som protest og i et forsvar for ytringsfriheden udgivet en lille, men vigtig bog: “Muhammad – The “Banned” Images”. Bogen har introduktion af Hull og indeholder derudover en række gengivelser af billeder og tegninger fra 1100-tallet og frem til de nutidige, verdensberømte Muhammed-tegninger. I alt 31 farvelagte billeder og tegninger er det blevet til, hentet fra blandt andet Tyrkiet, Frankrig, Storbritannien og Indien.Af Helle Merete Brix for HRS. (ill. Muhameriter)

10 Muhammed i kunstbog

Tre af fire tyskere frygter islam

Spredningen af den muslimske tro bekymrer tre fjerdedele af den tyske bekymring. Dette er resultatet af en DIMAP meningsmåling bestilt af ARD. Kun 22 procent af tyskerne ser ikke noget problem i islam, og mener ikke, den spreder sig for meget i vores samfund.
39 procent var “bekymrede”, og 36 procent var meget bekymrede”, meddelte ARD fredag, citereret efter en meningsmåling for ARD-“Morning Magazine”. Et forbud mod minareter, som den schweiziske har det besluttet ved en folkeafstemning for deres land, ville ikke blive vedtaget i den tyske hovedstad. En meningsmåling for “Berliner Morgenpost”, viste at 53 procent ville modsætte sig at lovgive imod at bygge minareter ved moskeer. 40 procent var var for, 7 procent vidste ikke. Die Welt: Drei von vier Deutschen haben Angst vor dem Islam (Snaphanens delvise oversættelse). Zeit: Expansion des Islams: Viele Deutsche besorgt. Spread of Islam feared by 3 out of 4 Germans.

Der er  flere måder at tolke statistik på. Ritzau har via Berlingske har overskriften Franskmænd og tyskere ikke bange for islam. Det må have krævet betydelig rutine på Ritzau, at komme så tæt på en løgn uden direkte at kunne gribes i andet end at forråde teksten. Man kan se videointerview med Udo Ulkotte i tre dele. Rent personligt mener jeg han er noget “over the top”, men en del af problembeskrivelsen er desværre umiddelbar genkendelig fra virkeligheden. (tysk, utekstet). Ulfkotte lever under trusler på skjult sted. Han udgav i foråret Vorsicht Bürgerkrieg!Borgerkrig i sigte.

Sundström, Caldwell og Malik

Man må undskylde os, de havner i samme sætning.Vi har gjort en del ud af Christopher Caldwell i år, som The Telegraph spåede ville blive de næste 20 års vigtigste bog. Vi har gjort så lidt som muligt ud af Läsa-lätt-journalisten Lena Sundströms øjensynligt politiske bestillingsarbejde om Danmark, men vi tvinges til at berøre den en sidste gang nu hvor den kun tredje, kritiske svenske artikel om den er kommet. Den er til gengæld god. Vi antyder ikke den svenske intelligentsia er dum, kun at den er købt og betalt og udgør det mest konforme, konserverende lag i landet. Det skal siges, selvom det ikke er nogen epokegørende nyhed.

Det finns ingen anledning att hymla om det: Lena Sundströms bok Världens lyckligaste folk är en av de mer obehagliga böcker jag har läst. Nu hör det till saken att jag har en rätt begränsad erfarenhet av obehagliga böcker. Jag är nämligen av den åsikten att man bör ägna sin tid åt någonting mer konstruktivt än att läsa böcker av nazistiska förintelseförnekare, antisemitiska konspirationsteoretiker och nyfascistiska rasteoretiker. Men medan de flesta böcker som har förutsättningar att upplevas som obehagliga sällan når bokhandelsdiskarna och än mindre blir uppmärksammade i media, så har Lena Sundströms bok blivit hyllad i de flesta dagstidningar samt därtill nominerad till Augustpriset i fackboksklassen. Vilket innebär att den alltså av ”expertisen” anses vara en av årets fyra-fem bästa svenska fackböcker. [..]

Nutida svenska värderingar, huvudsakligen framförda av människor som bor i Stockholm och arbetar inom media, framställs i boken genomgående som ett slags obestridliga sanningar, som man aldrig behöver argumentera nämnvärt för. Det obehagliga med boken har inte minst att göra med just denna attityd, vilken noga besett uppvisar en påtaglig likhet med inställningen hos de danska rasister som Sundström säger sig vända sig emot. […]

Problemet med Danmark är – om jag har förstått Sundström rätt – att man i media inte har varit lika mån om att få folk att tänka rätt som man har varit i svenska medier. Danmark förvandlas därmed till ett skräckexempel på hur det kan gå om man för upp till ytan och börjar debattera frågor om integration och om olikheter mellan olika kulturer och religioner. Johan Lundberg Nationalister och relativister i samma båt

Islam, terror og adskillelsens princip

En svensk dokumentar, “Slaget om muslimerne”, omtalt her på siden for nylig, henleder med rette opmærksomheden på islamiske organisationer, der profilerer sig som moderate, skønt de ikke er det. Hege Storhaug har fulgt op med en kommentar, hvori hun foreslår, at man kortlægger ideologien hos de islamiske organisationer i Norge og også gerne Sverige, der modtager offentlig støtte. Det kan jeg tilslutte mig, og tag blot Danmark med. Også her er der toneangivende islamiske organisationer, hvis talsmænd intet besvær har med at finde samarbejdspartnere i statslige institutioner eller hale penge ud af offentlige kasser. Trods det, at de går ind for islamisk lovgivning og – ihvertfald indadtil – fremsætter anskuelser om kvinder, jøder, homoseksuelle og frafaldne, der lyder ekstreme for et civiliseret øre. Af Helle Merete Brix

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
pap
pap
12 years ago

“Lillian

Posted: 11 December 2009 – 18:36 – Reply

Kristeligt Dagblad skiftede side for et års tid siden. De burde tage navneforandring til Ukristeligt Dagblad.”

Ja, der er sket noget med de kristelige. De er trådt ind i en samarbejdsfase med islam.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Liva

Jamen det er da OK med mig !

Så får jeg det langt lettere, når jeg vil købe israelske varer !

Liva
Liva
12 years ago

Socialister der anbefaler boykot af Israel vil nu også mærke israelske varer. Hvad bliver det næste?

h t t p://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2009/12/11/154944.htm

JensH
JensH
12 years ago

OT Nu bliver Statsminister Løkke Rasmussen da fuldstændig skinger at høre på. Han kritiserer nu i skarpe vendinger eks-Præsident Bush for ikke have gjort nok for ‘klimaet’: http://jp.dk/klima/politik/article1917016.ece Og hvad opnår fjolset så ved det?? Jeg tror såmænd ikke de Amerikanske klima-forhandlere er specilet begejstrede for denne udskamning af deres miljø-politk gennem de seneste 8 år, da det jo sætter fokus på deres land som den ‘store klima-synder’, hvilket ikke just styrker deres sag i Bella Centret. Og mon Løkke har overvejet den mulighed, at Republikenerne vinder midtvejs-valget til næste år?? De kunen jo tænkes de husker den Danske statsminister… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

PI-news samme interview med hr. Ulfklotte end You Tube side-linket nævnt på Snaphanen, med flere kommentarer:
http://www.pi-news.net/2009/12/video-interview-mit-udo-ulfkotte/#more-104321

Om han muligvis er urealistisk og fantaserer i sine vurderinger er en ting, at han må leve skjult et eksisterende faktum, selve en virkelighedens ubønhørlige realitet, hvilket i sig selv kunne gøre, men ikke nødvendigvis gør- hans tolkninger mere vægtig.

Victor
Victor
12 years ago

Hvis du gerne vil vide, hvordan det går med diskussionen hos vores gamle besætteslesmagt efter afstemningen i Schweitz, så kan jeg anbefale dette blog-indlæg fra den venstreorienterede avis Freitag.

http://www.freitag.de/wochenthema/0950-klara-koerting-blog-minarett-streit

Læg mærke til de næsten 300 svar.

Benjamin
Benjamin
12 years ago

Hvad Ritzau og Berlingeren gør, er ikke bare dårlig journalistik, det er decideret løgn: De manipulerer med undersøgelsen, så at resultatet passer ind i deres eget “lykkelig dhimmi” samfundsideal. Den tyske undersøgelse viser klart, at tyskerne er overvejende modstandere af øget islamisk indflydelse og udbredelse i deres land, i modsætning til hvordan Ritzau prøver at fremstille det. Læg desuden mærke til følgende linje i artiklen: “I EU’s største land har der på det seneste været en debat om at forbyde byggeriet af moskeer med minareter, efter at et flertal af schweizerne stemte for at forbyde minariter. Et flertal af tyskerne… Read more »

Benjamin
Benjamin
12 years ago

@Pk: Beslutningen om at Europa skal blive muslimsk og indlemmes i Dar-al-Islam er jo allerede forlængst truffet af de lederne fra EU og de muslimske lande tilbage i 1970’erne under de talrige euro-arabiske dialogmøder efter oliekriser og våde, franske kolonoherredrømme, efter at de franske kolonier i nordafrika blev selvstændige. Og de europæiske befolkninger, hvis’ land, ejendom, sikkerhed og fremtid blev “solgt” på denne måde, blev slet ikke spurgt om deres mening. Men jeg er uenig med dig i at vi bare skal give op. For hvis vi gør det, har vi helt sikkert tabt på forhånd. Det er muligt, at… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

OT Sig mig, hvad er det egentlig for en kampagne Kristeligt Dagblad har gang i: “Flere end hver fjerde fattig i Danmark i dag er enten indvandret fra et ikke-vestligt land eller efterkommer af indvandrere. Det viser beregninger, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, har foretaget for Kristeligt Dagblad på baggrund af Kristeligt Dagblads fattigdomsgrænse. Den definerer fattige som personer, der i mindst tre år i træk har haft en indkomst på under halvdelen af medianindkomsten – svarende til under 8179 kroner pr. måned efter skat. Ifølge Kristeligt Dagblads definition tæller studerende ikke med.” http://www.berlingske.dk/danmark/hver-fjerde-fattig-er-indvandrer For det første kan man diskutere den… Read more »

Lillian
Lillian
12 years ago
Reply to  JensH

Kristeligt Dagblad skiftede side for et års tid siden. De burde tage navneforandring til Ukristeligt Dagblad.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Lillian

Eller bare til Fromt Dagblad. Der er næsten lige så meget om islam som om kristendom i Dagbladet. Navnet Kristeligt Dagblad virker i hvert fald misvisende. Men mon ikke også det bliver lavet om med tiden. Det er alt for monoteistisk og dansk at hedde Kristeligt Dagblad, er det ikke? Vi kan jo se hvordan det går i flere folkekirker, hvor både kors og jesusfiguren og andre kirkehistoriske symboler fjernes for ikke at støde nogen.

Liva
Liva
12 years ago

Det er udmærket, at I beskæftiger jer med Sundström, for hendes bog om Danmark anbefales jævnt hen i f.eks. dameblade. Hun har et ikke uvæsentligt damebladslæser publikum. Hun markedsføres som det pæne selskab.

Jacques d'Biann
Jacques d'Biann
12 years ago

Hvad er virkeligheden her?

Tyskere og franskmænd, IKKE bange for islam:

http://www.berlingske.dk/verden/franskmaend-og-tyskere-ikke-bange-islam

Johansen
Johansen
12 years ago

OT

Ahmadinejad gæster muligvis København i næste uge i forbindelse med klimatopmødet.
Hermed en opfordring til at vende ryggen til den hårdkogte islamist:

http://www.vendryggentil.dk/

Man kan komme på listen over kampagnens støtter ved at sende en mail til:
office@zionist.dk

Pk
Pk
12 years ago

Dette socialdemokratiske helved vil ødelægge Skandinavien.
Vi klarer det ikke.
Nyd den “gode ” tid , som er tilbage.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x