5
jan
Seneste opdatering: 6/1-10 kl. 0150
38 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Norge igen: Jeg er Kurt Westergaard

Ligesom i 2006 er Norge igen først til at solidarisere sig med Kurt Westergard på tryk. Mange målskiver,  mindre fare. Selvom verden er fuld af kyllinger – jævnfør stort set hele den svenske presse – skal terrorister og tyranner skal ikke dirigere rundt med os ved at dele os

Aftenposten later som om avisen ville publisert Muhammed-karikaturene dersom det hadde en konkret nyhetsbegrunnelse. Et mordforsøk på tegneren, begrunnet av tegningen, er tydeligvis ikke nok. Sannheten er at Aftenposten og andre ledende aviser har overdratt redaktørgjerningen til terroristene.

Mange målskiver, mindre fare: Dette er ikke bare en mer eller mindre symbolsk solidaritetshandling, men har også et praktisk formål. De som islamistiske terrorister gjør til mål utsettes for ekstra fare dersom det er få av dem. Dersom tusenvis av redaktører og journalister har begått den samme ”krenkelse”, synker faren for hver enkelt radikalt. Samhold gir trygghet.Jeg er Kurt Westergaard, Muhammed-tegning trykt i Norge. Og af alle aviser laver The Guardian en Westergaard, så tæt de kan komme. (Tak til Victor.) Belgien, Tjekkiet, Slovakiet, Portugal og i Surinam – Seks aviser genoptrykker Muhammed-tegningen.

Bomberne der blev væk

Säkerhetspolisen sprängde en misstänkt bombfabrik i Malmö natten till nyårsafton. Två män togs in. Bomben skulle enligt uppgift användas för en attack mot Kastrup. Misstänks ha tillverkat bomb i Malmö.

En besynderlig historie vi har efterforsket. Eneste svenske avisartikel. Svensk politi vil ikke udtale sig, PET afviser kendskab og journalisten på Kvällsposten vil ikke sige noget. Så dette er blot til orientering, ikke mindst for os der husker svenske palestinensernes hærgen i København i 1985.

En af årets unge døde

Selvom vi følger svensk  kriminalreportage, er det af mange gode grunde meget få sager vi følger  her på bloggen. Da vi nu fulgte Ølandsmordet i sommer (Daniel Strålhakes ubekvemme død), skal slutningen også med her. De to mordere var ret hurtigt afsløret på et internet-debatforum med navn og foto, men vi kan ikke udpege mordere pr. internet-rygter. Det viste sig dog at være til god hjælp for politiet. Thoralf Alfsson har læst dommen. (Foto af Daniel Strålhake)

“Jeg kommer, jeg kommer, jeg kommer”

Lars Vilks er lige kommet hjem fra fodboldtræning, da Sappho ringer.

Du har kommenteret øksemandens overfald på Kurt Westergaard i to ny tegninger på din blog. Hvad handler det om?

“Jeg kan imodsætning til en karikaturtegner som Kurt Westergaard gøre direkte brug af truslerne i mit kunstneriske arbejde. Som kunstner har du den fordel fremfor en karikaturtegner, at du kan gøre alt til kunst. Derfor kan alt blive en stor performance. Sådan har jeg altid gjort det. […]

Er der noget, du gerne vil sige til Kurt Westergaard?

“Jeg er lillebror i familien af Muhammed-tegnere. Lillebror sender sin sympati til Kurt Westergaard. Vi må holde humøret oppe. Der findes intet, vi ikke kan grine af. Hverken profeter eller attentatforsøg.”

Tror du, at din flugtplan virker?

“Jeg er i god form, fordi jeg spiller fodbold. Får jeg 50 meters forspring, er der ingen med en økse i hånden, der kan indhente mig.” Lars Vilks håner Westergaards attentatmand, – Vilks.net.

Vilks

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
38 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Snowball
Snowball
12 years ago

Og en anden ting til dig Mohamed:

Når man har boet i Danmark i mange år og måske endda er født i Danmark og måske endda har dansk statsborgerskab, så er man selvfølgelig ikke gæst. Så er man et medlem af familien, overholder husreglerne, og bidrager til det fællesskab man nyder godt af det bedste man har lært. Gæst kan man kun være en kort periode.

Snowball
Snowball
12 years ago

Hej Mohamed. Nu skal du høre: Du er glad for din religion, og du bliver bange når andre kritiserer den. Det har du ikke grund til. Du bor i Danmark, og her er religionsfrihed. Det betyder, at man må tro hvad man vil, også selv om andre er uenige. Man må endda også praktisere sin tro, så længe man bare overholder dansk lovgivning. Dette gælder selvfølgelig for alle mennesker i Danmark, og for alle religioner. Tænk på, at der er nogen, der er lige så glade for at være kristne, som du er for at være muslim. De har så… Read more »

Liva
Liva
12 years ago

Jeg genså lige snaphanens foto af de tre gamle – for mig at se – skønne og (ikke i ånd) gamle hippier: Hedegaard, Vilks og Westergaard. Det er et herligt foto af nogle skønne frie og vestlige mænd. 🙂 På en måde ser jeg fotoet som en ny udgave af en gammel klassiker: De tre gratier. En mandlig udgave hvor det ikke er ynde, skønhed og musik der er dyderne, men mod, satire og spræl. 🙂 Der kunne laves en herlig parafrase over det gammelkendte tema – hvor de modne og sprælske mænd indgår. Prøv det – hvis de og… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

De træ mænd skriver jeg. Haha, nej det er netop ikke træmænd – men det modsatte. 🙂

Mohamed
Mohamed
12 years ago

Islam er svært at forklar for nogen der er fuld af had mod religionen, og Allah viser den rette vej til den han ønsker og misleder ikke nogen. Det er jeres valg at forstår islam på en hadefuld måde. Hvor har i fået informationen fra hvis jeg var jer vil jeg ikke bare høre hvad andre have at sige om Islam men finde informationen selv. Jeg stikker ikke af,tværtimod vil jeg sige nogen ting. 1. Nej islam legmiter ikke for at dræbe nogen som dig. Det er haram at dræbe dig uden en rigtig god grund. 2. En dag vil… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Mohamed

Her i vores kultur er der ingen forpligtelse til at “forstå” din hadefulde religion. Under de fleste omstændigheder kan vi eksistere sammen ved at debattere på baggrund af facts og argumenter. Du demonstrerer – endnu en gang – at du ikke hører hjemme i vores land. Jeg har præsenteret dig for adskillige argumenter og facts. Du klynker bare videre om den overtroiske ideologi som de fleste her foragter. Så gå dog for pokker ind i hvad jeg har fremlagt for dig. Nåh nej, det kan du ikke. Start med at lære at udtrykke dig på dansk. “1. Nej islam legmiter… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Mohamed

Kan du ikke selv se hvor uindbydende du har fået præsenterer det du tror på? Og hvor ubehagelig du har fået præsenteret dig selv? Jeg har helt ondt af dig hvis du tror at din opgave er at agere på den måde? Du udelukker mange ting med den facon og det fokus du har vist os. Hvis der virkelig var en gud er jeg sikker på at han/hun/det ikke ønskede at du skal gøre og sige som du nu gør. Lad da være med at skabe sådan en galhovedet gudefigur. Sig nej til den form for negativ og destruktiv gudefantasi.… Read more »

Proclus
12 years ago
Reply to  Mohamed

“Det er haram at dræbe dig uden en rigtig god grund”

Er det god grund nok for dig Mohamed at din gud Allah kommanderer dig, hans slave, til at kæmpe for hans sag og “dræbe og selv blive dræbt” (Sura 9, vers 111)?

Det tror jeg det er! 🙂

Det er nemlig slet ikke “haram” at myrde den vantro ifølge islam, vel Mohamed?

“4. Islam er lyset”……

Mohamed
Mohamed
12 years ago

Ok jeg har forstået jeres besked klart og tydeligt i vil vist ødelægge det for alle andre, og hvis min religion havde noget med (dræb kristne) tror i virklige det havde været sådan her at jeg var i sådan i en religon. Islam er så meget mere end det og det er noget i (de få der er utolerante overfor muslimer) aldrig fatter for i er misledte. Men jeg lover jer den dag i har brug for et sted land kan i kommer og ja jeg har intensioner til at forlade Danmark og gengælde dens hjælp en dag. Jeg vil… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Mohamed

Mohamed, du har muligvis hørt påstanden om at “islam har brug for et dygtigt PR-firma”. Der er imidlertid et alvorligt problem her: I – og nu generaliserer jeg, hvilket jo er hvad al balladen handler om i øjeblikket – forstår slet ikke problemet, og derfor kan selv det bedste PR-bureau ikke hjælpe jer. ‘I’ mangler evnen til at reflektere over jeres eget indtryk. ‘I’ mangler empatien der gør det muligt for jer at konceptualisere at, hey, islam er måske ikke lige alles kop té. Faktisk er der rigtig mange gode grunde til at afsky din religion/ideologi. Du/I fatter bare ikke… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Mohamed

Fint at du går ind i debat. “Den dag jeg skrotter Islam er den dag da aldrig kommer.” Det er der heller ikke nogen der beder dig om. Men må vi andre ikke godt være fri. Tak. Vi ønsker ikke at leve i et kommunistisk styret samfund – og heller ikke i et gude styret samfund. Hverken et kommunistisk eller religiøst styret samfund. Religion skal heller ikke bestemme kvinders påklædning i offentlige institutioner og heller ikke afgøre hvad mad vores børn spiser i folkeskoler og i børneinstitutioner. ”I tror måske ikke på gud men det lyder så åndsvagt for mig… Read more »

Mackety
Mackety
12 years ago

>Mohamed Du vælger selv, om du vil føle dig krænket – og hvis jeg skal være helt ærlig, så interesserer det mig ikke synderligt. Hvad der til gengæld interesserer mig er, at islam legitimerer mord og undertrykkelse på mod mig og mine. Så længe du ikke er i stand til på troværdigvis at tage afstand fra det, så er din mening helt og aldeles uden relevans. Et lille hint til dig Mohamed – en god måde at tage afstand fra islams morderiske fremfærd ville være at forlade islam – alternativt at skrotte størstedelen af koranen. Kan du det? Eller er… Read more »

trackback

[…] udefrakommende kommentarskrivers argumentation og påstande. Se også kommentaren fra Mohamed i en anden tråd. Jeg har ikke den fjerneste anelse om hvad det er han prøver at argumentere for, og måske ved han […]

Mohamed
Mohamed
12 years ago

Hvad fanden er det bare mig eller er i alle imod ISLAM. I vil have vi tage den med ro men eftersom, i er for dum til at opdage at det er jer der er provokerende så tage en lille del af muslimerne i Denmark det på deres eget hånd og hvad så skal det gælde for os alle. At man bliver ved med at tale “integration” er en hjerneblødning! Læser man Koranen finder man her, sort på hvidt, at muslimerne af Allah er kommanderet til at betragte alle ikkemuslimer som urene, “najis” (ligesom lort) vantro,”kuffar”, der skal bekæmpes “jihad”.… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Mohamed

Rezzzzzpekt, wallah, og ikke for meget dressing i min shawarma.

Det sproglige her kan virke lige vel omtåget, men der er vist tilstrækkeligt med markører til at bekræfte de værste pointer vi plejer at fremhæve om underkastelsens religion.

Erling
Erling
12 years ago
Reply to  Mohamed

Hvad fanden er det bare mig eller er i alle imod ISLAM… Jeg tror de fleste herinde synes at religion er noget af det mest latterlige der findes, Mo. …vi er gæster i jeres land… Du er godt klar over, at når normale, svinedanskere deler befolkningen op i vi og jeres, dvs. ikke anerkender at I er rigtige danskere, så får vi på puklen for at være racister, mens vi konstant må høre på, at muslimer og venstresnoede gør det samme, bare med modsat fortegn. men vis nogen krænker ens religion så er der et sted hvor man selv bliver… Read more »

Snowball
Snowball
12 years ago
Reply to  Mohamed

Gæster – betyder det så, at i kun er her på besøg, og at i tager hjem på et tidspunkt?

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

hehe jeg synes du overdriver lidt, jeg er 36 år gammel og jeg har oplevet det unikke fredelige samfund da jeg voksede op. Er det ikke kun inden for de sidste 5-10 år at det er gået rigtig galt?

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Niels Hansen

Det geografiske har jeg måske ikke taget nok højde for – sted kan forskyde tid en smule i gunstig retning. Så du tror, der er galgenfrist ? 🙂 Jeg vil også tro, det kommer en hel del an på, hvor i landet, man er vokset op. I de første år var det helt klart København ,og evt. de større provinsbyer, der holdt for. Det var en stor mental aflastning for os københavnere at tænke på, at folk i Jylland stadig stort set ikke var berørt. Samtidig vidste vi også, at det betød, at de skulle igennem hele den samme åndssvage… Read more »

Anna Lyttiger
12 years ago
Reply to  Niels Hansen

Jeg er midt i 50’erne, og kan huske, da de eneste muhamedanere i Danmark var ambassadernes personale.

Det var en helt anden verden – et knivstikkeri ville have ryddet forsiderne på alle landets aviser, i dag får det en underrubrik på side 17.

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Anna Lyttiger

Ja. Vi drenge havde dolke, som vi på det nærmeste bar hvorsomhelst og nårsomhelst. Og det faldt ikke en eneste ind, at de var potentielle mordvåben! Det forekom så umulig en tanke dengang – at man simpelthen ikke beskæftigede sig med den. For hvis man tænkte sådan – hvad var så ikke et mordvåben ?

Men selvfølgelig kunne man da være for lille til at gå med kniv. Man skulle jo nødig komme til skade med den …

– – –

Victor
Victor
12 years ago

Det skal bestemt ikke hedde sig at det danske søværn er kulturelt insensitivt. Når Absalon stikker kursen mod Afrika, har de godt med bedetæpper og koraner med. Til de tilfangetagne pirater…guddødemig.

http://www.nordjyske.dk/webtv/forside.aspx?clipId=9539

Proclus
12 years ago

At man bliver ved med at tale “integration” er en hjerneblødning! Læser man Koranen finder man her, sort på hvidt, at muslimerne af Allah er kommanderet til at betragte alle ikkemuslimer som urene, “najis” (ligesom lort) vantro,”kuffar”, der skal bekæmpes “jihad”. Den eneste sikre vej til paradis for muslimen er at dræbe og blive dræbt i krig mod den vantro. Selvom ikke alle muslimer praktiserer deres tro – omend Allah utvetydigt kommandere dem – så er denne verdensopfattelse kernen i islam. Lader man, som vantro, som om dette ikke er tilfældet, har man gravet sin egen grav. Der graves og… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Proclus

“Jeg er i god form, fordi jeg spiller fodbold. Får jeg 50 meters forspring, er der ingen med en økse i hånden, der kan indhente mig.”

Se, hvordan de vrede, alvorlige rettroende vækker drengerøven i de nordiske kunstnere. Det er herligt. Religiøse, fornærmede bussemænd er en god kunstnerisk katapult. Det har de alle dage været.

Proclus
12 years ago
Reply to  Liva

Hvad med “50 meters bagspring”? så får øksemanden pludselig bedre kort på hånden! 🙂 Spørg mig iøvrigt ikke hvad et bagspring er, andet måske end et forsprings modsætning. Den nordiske “kunstner” skal ikke nyde noget af islam kritik, der er alt for farligt. Han/hun (pigerøven, drengerøvens modsætningen, om end funktionen er den samme: Ikke at få skrabet knoglerne på sædet) risikere at dø ensom, penge og prestigeløs, med en somalisk tomahawk i rø..ryggen. Alle dem der venter på at de faglærte journalister og etablerede kunstnere skal komme ind i kampen, kommer til vente meget længe. Islam må imellemtiden skuldres af… Read more »

Proclus
12 years ago
Reply to  Proclus

Et bagspring som forspringets modsætning er vel egentlig ret åbenlys!

Min simulerede uvidenhed om begrebets egentlige betydning er derfor fjollet og mit “måske” overflødigt!

🙂 🙂

Godnat!

Altermedia Danmark
12 years ago

Søsteren kan jo slet ikke snakke dansk.

Utroligt hvad vi har modtaget de seneste årtier.

Danskere bliver de i hvert fald aldrig.

Erling
Erling
12 years ago

Klassisk Rowson, især hvis man ved, hvem Johnny Fartpants er. En skam deres dækning af attentatet mod Westergaard består af een artikel, naturligvis i stringent tråd med Guardians redaktionelle linie: det er Kurt Westergaards skyld, han er plat og ufølsom.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2010/jan/04/prejudiced-danes-kurt-westergaard-cartoons?showallcomments=true#comment-51

Artiklen får naturligvis det glatte lag fra Guardians læsere, og jeg noterer mig nu, at der stadig er mange aktive læsere på tråden, til trods for at den blev fjernet fra forsiden i morges.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Erling

Det forbløffende ved dét indlæg er, at forfatteren er tidligere afdelingsforstander på Journalisthøjskolen. Her har vi altså en situation, hvor en sur khattygger forsøger at halshugge en bladtegner, som også er medlem af djf – og den her sæk kan kun komme med bortforklaringer og undskyldninger.

Victor
Victor
12 years ago

NU står verden ikke længere. Se lige denne tegning fra – af alle – the Guardian:

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/1/4/1262593351942/04.01.10-Martin-Bell-on-t-006.jpg

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Victor

Det må jeg sige, den tegning er et godt tegn.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Mette

Tak til den del af Norge – og tak til Guardian. Zentropa bryster sig til gengæld angiveligt af at have muslimske instruktører. Hvorfor ikke bare borgere eller mennesker som instruktører? “- Intet kunne være firmaet mere fremmed, og jeg skal hermed fastslå, at Zentropa altid har og altid vil respektere alle religioner og alles ret til at dyrke disse religioner på egen måde, siger Peter Aalbæk Jensen fra Zentropa i en pressemeddelelse. – Firmaet har som det eneste selskab i Skandinavien muslimske instruktører ansat og har med mange film formidlet både nuancerede og personlige film, der skildrer den muslimske verden… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

“Zentropa altid har og altid vil respektere alle religioner og alles ret til at dyrke disse religioner på egen måde..”

Hvorfor ikke se på konsekvenserne af “alle religioner og alles ret til at dyrke disse religioner på egen måde?

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Liva

Liva – hvorfor overrasker det dig. Præstebørn har vel altid været snoskforvirrede på det her felt. Hvad er det man siger: Du kan tage en ung mand ud af præstegården; men du kan ikke tage præstegården ud af ham.

JensH
JensH
12 years ago

@Victor

“Det vil skade integrationen af den befolkningsgruppe, som i forvejen har det allersværest i Danmark«, siger Ahmed Dhaqane fra Dansk-Somalisk Netværk, der til daglig er kommunalpolitiker i Rødovre”

Mere end daglig tyggen khat gør??

Mette
Mette
12 years ago

Ja, stakkels Vebjørn Selbekk fik bære al skyld og skam, og han gav sig først da hans familie havde modtaget flere end 50 dødstrusler. Hermed bevidner jeg, at jeg flere gang under Muhammedkrisen så Muhammedtegningerne publiceret på de største norske netaviser. Den ene avis var Aftenposten, men jeg kan ikke huske, om den anden var Dagbladet eller VG, måske var det begge. Faktum er, at de store dagblade blot fjernede tegningerne, da det begyndte at blive hedt, og derefter løj alle de ansvarlige, og regeringen og tvang sammen med fundamentalister Selbekk i knæ. Det var en ualmindelig fej og modbydelig… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Det er altså bare så SØND for somalierne:

http://www.information.dk/220294

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x