24
jan
Seneste opdatering: 25/1-10 kl. 1753
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Farewell Israel: Bush, Iran and The Revolt of Islam reaches the unavoidable conclusion that Western and Israeli misunderstanding of Islam is leading to a coming war – which will have devastating consequences for the West, and worst of all for Israel

Farewell Israel!  Glimrende  søndagsfilm for de TV-fri. Farewell Israel, Bush, Iran and the revolt of Islam. Man skal ikke lade sig snyde af titlen. De første 100 minutter er en gennemgang og lynindføring i historiske kardinalpunkter fra 600 tallet, der med lethed erstatter tilsvarende undervisningningstid i gymnasiet. Resten er det 20 århundrede historie, ikke mindst den kroniske krig af varierende intensitet, der  går under navnet “fredsprocessen”. Filmen har sine synspunkter, men er alt for solid til at klasses som propaganda.

Meningsmaskiner

“Jeg gider slet ikke. Jeg gider ikke ride, det er for stærk en bevægelse; jeg gider ikke gaae, det er for anstrængende; jeg gider ikke lægge mig ned, thi enten skulle jeg blive liggende, og det gider jeg ikke, eller jeg skulle rejse mig op igen, og det gider jeg heller ikke. Summa Summarum: jeg gider slet ikke.” SAK.

Sådan omtrent tænkte jeg, da jeg så Langballes artikel i går. Nu læser jeg ikke danske aviser hele næste uge. En kær veninde og en af de gode kronikskrivere Danmark er velsignet med, skrev til mig: “Fatter ikke, at du har kræfter til at blive ved” da vi til vores egen overraskelse pludselig havde skrevet en kommentar om Langballe alligevel. Vi måtte også være to mand om det. Aftenens Deadline 2 sektion bød på to meningsmaskiner, bla. en veloplagt Mikael Jalving. Af og til må man træde et skridt tilbage og overveje sig selv. Hvis man er momentant mæt, er der så meget man ikke gider. Vi vader i opinion samtidigt med at rigtig journalistik er mere og mere presset, som Gade Jensen skrev forleden. Er det strengt nødvendigt at man selv bidrager med  mere ? Jeg gider heller ikke kommentere Abdul Petersens mini-fupnumer i Deadline, hans jeremiade over skyderi mod en imam i Malmø samtidig med Westergaards økse-jihadist. Han ved udmærket at journalister og seere ikke ved, der er en intern magtkamp igang om Malmø moskéen efter Gadaffis overtagelse. Men det gider jeg som sagt heller ikke kommentere, når nu ikke engang Hedegaard og Langballe ikke gad doku…. – og så videre. Det er snart Kyndelmsse, den kreative  klasse er på skiferie og vi andre længes efter landkending med forår.

Afvikling

”Lindeborgsskolan har det senaste året drabbats av en hel del skadegörelse. Det har varit bränder och fönsterkross och det jäser bland skolans föräldrar. Lindeborgsskolan har tidigare varit en välmående skola men för något år sedan ändrades skolans upptagningsområden. Tidigare kom eleverna från Lindeborg, Kulladal och Tygelsjö. Numera kommer eleverna från, förutom Lindeborg, invandrarområdena Holma och Kroksbäck. Detta har medfört en väldigt otrygg skola. Skolans ledning skickade förra veckan ut ett brev till samtliga föräldrar där det framgick att skolan utsatts för mordbrand. Elever sätter fyr på papperskorgar och fyrverkerier avfyras inne i skolan. Detta är upprepande händelser. Eleverna vet vilka som ligger bakom detta men det är ingen som vågar ange dessa.”PI fick ett tips. En föräldrer vars barn går på Lindeborgsskolan i Malmö skriver i ett mail, se kommentarer.

1965. Rasmusgatan i Malmö. Titta på sidan här ur mitt barndomsalbum. Jag fick det av min pappa, som arvegods. Här stiger en ny generation ut i världen. 1952 års barn. På Rasmusgatan i Malmö lärde vi oss livets grundvillkor. Konflikten minns jag: det var min barndomsvän Bo Pärssons kusin Tommy som snodde en bil från mig i sandlådan. Och jag minns hur vi levde: mamma, pappa, jag och min bror i ett rum och kök. På bilderna finns också mormor Sabina. Mina kusiner och min mamma. Var det en lycklig tid? Det vet jag inte. Men jag vet att det inte var en tid av hot, hat och brott.

2010: Ännu ett brott. Det skjuts på öppen gata. För varje patronhylsa tilltar tomheten i mig. Det nya Sverige är inte det land jag föddes till och ville vara en medborgare i, det nya Sverige är en gangsterhåla, en brand och ett mord – om dagen. Hur kunde det blir så här? Det finns säkert många som har ett svar att ge. Jag avstår just idag och nöjer mig med att konstatera hur illa det är. Det nya Malmö i det nya Sverige är motbjudande, det inger mig stort äckel. Malmødrengen Thomas. (En 17-åring sköts i bröstet och en 36-åring i benet vid ett skottdrama i centrala Malmö i går kväll. Også i Gøteborg blev en mand skudt ned.)

Udvikling og indvikling

Cairo universitet, klasserne fra 1959, 1978, 1995 og 2004

!cid_image001_jpg@01CA9D18

!cid_image002_jpg@01CA9D18

!cid_image003_jpg@01CA9D18 !cid_image004_jpg@01CA9D18

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bilderna från Snaphanen […]

trackback

[…] från Snaphanen insertAd(false); Detta inlägg postades söndag, 13 februari, 2011 kl 07:34i Politik.Du kan […]

Emeritus
Emeritus
13 years ago

For israelerne i det daværende mandatområde var situationen ellers desperat nok og virkelig nok, da Rommels tropper truede med at gøre kort proces og i lyntempo nærmede sig El Alamein. Hvis Rommel kunne bryde gennem englændernes linier og nå frem til Palæstina, var der fjender i området, som sammen med tyskerne var villige til at gøre kort proces med de derværende jøder. Sådan var virkeligheden uanset om andre storpolitiske linier var større.

Med venlig hilsen

Hans Erling Jensen - Eticha -

Kære Skåning, Du har da helt ret i din bedømmelse. Jeg så også filmen og måtte jo “gäspande” indrømme, at den viste mere mangel på vidsyn end den viste lyst til at få folk at tænke. Propagandefim skal være meget korte. Vist har folkene bag filmen læst den tyske afhandling om “Hagekorset og Halvmånen” men som sagt. Der er lagt alt for meget værdi i denne arabisk-nazistiske flirten. Egentligt var det jo ike andet end “din fjende er min fjende” og det havde vældigt lidt at gøre med jøderne og meget mere med den engelske tilstedeværelse i Mellemøsten og Afrika.… Read more »

Skåning
13 years ago

Angående “Farewell Israel”. Jag tyckte fram till en timme in i den här dokumentären att den verkade seriös och saklig, ända tills det framstår i all pinsamhet att författarna inte kunnat skilja på Rudolf Hess och Rudolf Höss. Överhuvudtaget en extremt långsökt koppling att tyska officerares stationering i Turkiet skulle ha varit en avgörande faktor för beslutet om Holocaust. Det är betydligt mer sannolikt att Kulakutrotningen (folkmordet på ukrainare) som Väst såg på utan att reagera, utgjorde ett slags carte blanche för SS-ledningen. Sådana här grova fel får inte en seriös dokumentär innehålla. Sedan varför allt detta tragglande om nazism?… Read more »

pap
pap
13 years ago

Ole Burde

Det er fantastiske kommentarer, du bidrager med.

PB
PB
13 years ago
Reply to  pap

Ja, kvalitet frem for kvantitet.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

ole burde SÅDAN ! Og hvad mere er jeg tror 100% på det er hvad som vil ske. Danerne burde lade sig belære af israelerne om hvordan man bære sig ad som lille land at bekæmpe disse typer af fjender . Jeg er overbevist om at VI kan lære en hel del ! Nu ved jeg ikke med vores Fighter-pilots om de har samme niveau som israelerne. Men det jeg ved er, at de danske F-16 piloter ( min ældste er en sådan) er goé til deres håndværk- hvilket de får at vide, når de er i udlandet og flyver… Read more »

ole burde
ole burde
13 years ago

Det er pudsigt hvordan folk har det med at erklaere Israel BYE-BYE .. maaske har man det med at bli’ forvirret af de tilsyneladende politisk korrekte udtalelser som nogen af landets ledere kommer med specielt i en AMERIKANSK sammenhaeng ? Sidste gang jeg tjekkede det , havde vi en haer som der slet-slet-IKKE er nogen af vores goe naboer som har lyst til at rage uklar med? I tilfaelde af atomkrig vil Iran blive et ubehageligt ,radioaktivt hul i jorden Maaske er det derfor de bare noejes med at sende nogen terrorist-stedfortraedere til at drille os lidt ? Den nuvaerende… Read more »

Liva
Liva
13 years ago

Det værste er næsten at det nu er muligt at se lige nøjagtig den samme udvikling eller rettere afvikling (af vestlig kultur) i danske skoler. I alt for mange europæiske skoler og uddannelsessteder. I europæiske lande findes der nu klasser hvor alle piger har hijab på og der er også skoler hvor kønsapartheid praktiseres.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Liva

Og hvis man kritiserer den samfundsmæssige sakraliserede ‘udvikling’, så kommer gamle betonfeminister fra venstrefløjen på banen og kalder vor tids religionskritikere m/k for sygelige/islamofobiske. Det selvom samme feminister aldrig havde fået gode uddannelser og jobs som de har nu, hvis ikke selv samme feminister havde praktiseret og havde kæmpet sig til at kunne lave religionskritik, da de selv var unge og hvis ikke deres egne formødre havde gjort det. Nu sidder flere af gammelfeministerne i gode akademiske jobs med rigtig god løn og stor indflydelse både uddannelsesmæssigt og politisk – og andre kvinder får så at vide af netop disse… Read more »

PB
PB
13 years ago
Reply to  Liva

Ja, feks. en Drude Dallerup, der sandsynligvis hellere vil gå ned i flammer end indrømme hun tar fejl.

Anders Bonde
Anders Bonde
13 years ago

Jeg tvivler på, at det første billede er fra 1959 – tøj- og hårmoden ligner helt klart mere 1969, hvilket egentlig blot tydeliggør den triste tendens…

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
13 years ago

Et demokratisk samfunds evne til at overleve, er omvendt proportional med antallet at hættemåger!

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

“Et demokratisk samfunds evne til at overleve er omvendt proportional med KVADRATET på antallet at hættemåger”,
lyder nu mere sandsynligt i mine ører 🙂

Allerførst går det relativt langsomt – og alle “eksperterne” bagatelliserer det, som vi også ser i burkadebatten for tiden
herhjemme – , og så begynder det pludseligt at gå rigtigt hurtigt nedad mod nul – og endda stadigt hurtigere …

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
13 years ago

Hvad er det vores dygtige “forsker” pejer at sige, Mellemøsten bliver mere og mere demokratisk og sekulariseret for hver dag der går!

Proclus
13 years ago

Det er tydeligvis blevet koldere i Ægypten! Ørene må beskyttes ellers falder de af! “I have grown older and you have grown colder” som de synger i The Wall… Der er imidlertid ikke noget der så dårligt at det ikke er godt for noget! Jeg synes man, midt i denne tid hvor muslimerne for alvor har genoptaget allahs religion, må se på den lyse side. Og det må være at læren fra de seneste årtier er at sharia-staten ikke længere er nogen holdbar løsning for muslimerne. I Iran sukker de under den og længes imod dens afskaffelse. Sunnierne er nu… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Eller også bliver de kvindelige studiner mere og mere islamisk reaktionære, og mindre klogere på universitetet
i Cairo efterhånden for hver årgang 😀
Islamisering er direkte fordummende 😀

Morten Dreyer
Morten Dreyer
13 years ago

Man kunne måske se lidt positivt på billederne.

Det kunne jo være at de studerende var blevet rigere i årenes løb, og at de derfor har har fået råd til både tørklæder og andre gevanter ?

Men det kan jo også skyldes andre årsager.

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x