25
jan
Seneste opdatering: 26/1-10 kl. 0443
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En meget anderledes video, tydeligvis en ikke professionel mobilvideo, der interviewer nogle af demonstranterne foran retten i Amsterdam forleden. Candid videophotography der giver et intimt og skitseagtigt indtryk, som de officielle medier ikke kan formidle. “Der kommer han, vores blonde Satan” siger én muntert da Wilders’  bil  svinger ind. (tekstet på engelsk) (Vi ser at en har smuglet et mobilkamera ind i retssalen og smugfilmet: GEERT WILDERS TRIAL ,From inside the Court Room – Part 1, Part 2. Det vidner ikke videre betryggende om sikkerheden. Vi faldt over det helt tilfældigt, kun 74 seere har det haft.)

“Muhammedtegnere”
Der er naturalister, impressonister, expressionister, kubister, futurister, fauvister, surrealister, dadaister, situationister, mininalister, konceptionalister, konstruktivister, og så er der præ- og post-. En del vil gerne være kontroversielle, vække debat osv. men i virkeligheden er det kun “Muhammedanisterne”, der er kontroversielle og vækker debat, men dem er der ikke så mange af. For 30 år siden ville ingen have taget sig af dem. Bortset fra det har jeg hørt at Westergaards tegning er et selvportræt, så måske er han bare den eneste Westergaardist i verden.

Den kontroversielle bladtegner Kurt Westergaard udstiller i Nyhavn.I en alder af 74 år debuterer han som gallerikunstner i Galleri Nyhavn, der samarbejder med Galleri Draupner, der samarbejder med Westergaard. Westergaard tilknyttes som en af Galleriets faste kunstnere, og galleriet er ved at producere en række kunsttryk, som vil blive signeret og nummeret.På Galleriet i Nyhavn vil han udstille, hvad galleriet kalder “sin helt vidunderlige H. C. Andersen” fortolkninger og “andre fabulerende kunstværker.” Muhammedtegner udstiller i Nyhavn.

Nyt ord: “Udviklingsområder”

Utanförskapet i dom stora bostadsområden i Västsverige har ökat enligt en undersökning gjord av Statistiska Centralbyrån rapporterar idag SvT Västnytt. Det är gruppen av människor som varken studerar eller arbetar som har ökat och allra mest i Bergsjön, där flera år av minskning bytts till största ökningen i Sverige. Västnytt redovisar ej från vilka nivåer det har ökat. Regeringen har tecknat lokala utvecklingsavtal för 38 stadsdelar belägna i 21 kommuner för att gemensamt finna effektiva metoder för ett långsiktigt utvecklingsarbete. Ökat utanförskap i Väst. Grafik: Utanförskapet.se.

Debattens døde punkter

ScreenShot003

Lige præcis i dette interviewbrudstykke blotlægges de mest effektive stopklodser for nogensinde at få en meningsfuld debat i gang. Som den ene fremlægger Ritzaus interviewer bevidtsløst præmissen om at det handler om at være “modstander af” eller ikke modstander af islam. Ikke at Dansk Folkeparti eller andre kunne have nogle begrundelser hentet fra virkelighedens verden – i stedet stadfæstes det igen at det er et spørgsmål om holdninger. Dernæst trækker han shamingkortet ved at påpege at islam forudsætter mennesker der “går ind for” islam. Mainstreammedierne er fuldt tilfredse med at nå hertil, igen og igen, i stedet for at tage næste skridt og spørge ‘vi har altså et alvorligt problem, hvad gør vi?’ Pænheden trumfer spørgsmålet om egen eller egne børns fremtid. Jeg vil aldrig kunne fatte det (LFPC).

– Opfatter du dig selv som modstander af islam? »Det må jeg sige, at jeg gør. Islam og kristendom kan ikke forliges. Og det har de ikke kunnet i de 1500 år, islam har eksisteret. Jeg betragter religionen islam som en fare for ethvert samfund, hvor den slår sig ned.« […]

– Er det også grundholdningen i Dansk Folkeparti? »Jeg har ikke oplevet nogen som helst uenighed om det spørgsmål i Dansk Folkeparti. […]

– Så man kan godt sige, at Dansk Folkeparti er imod islam? »Det kan man godt sige. Dansk Folkeparti står i et nødvendigt opgør med islam, men ikke er mod muslimerne som befolkningsgruppe. […]

– Men hvis de ikke gik ind for islam, så var de jo ikke muslimer? »Nej. Jeg siger ikke, at der ikke er nogen forbindelse. Men det er meget afgørende, at man ikke begynder at lægge samtlige muslimer for had. Dels er det ikke pænt at gøre, og dels er det uhensigtsmæssigt,« siger Jesper Langballe. ‘Dansk Folkeparti er imod islam’

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

PeterK Fake…..overhovedet ikke. For det ER en temmelig nøjagtige beskrivelse af hvad man som vantro kommer ud for, hvis man går i diskurs med rettroende. De rettroende er sørme da ligeglade med hvorvidt vi andre læser disse vejledninger. Præcist som de er ligeglade med om vi f.eks. læser The Muslim Brotherhood´s manual, “The Muslim Manifesto” omhandlede en strategi for overlevelse indenfor i endnu ikke-islamiske vestlige lande . Eller at vi vantro gennem læsning af Tariq Ramadan´s bog om europæisk islam finder ud af, at dette er et umuligt projekt. Tanker, som han ikke selv kan være helt foruden at gøre… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til PeterK Nej, man kan ikke nødvendigvis sige Fake. Islam Watch er ‘Islam Under Scrutiny by Ex-Muslims. Listen er angiveligt stillet op af en kender – På samme hjemmeside findes en tilhørende ret omfattende medlemsliste over frafaldne ex-muslimer, som stimulerer troværdigheden! En af dem hedder: Ayesha Ahmed. Men der kan stadig være tale om enten dæknavne – eller Fake. Jeg tror, det kan være den rene vare. Her er en række spørgsmål fra hjemmesiden: Here’re my questions to Muslims: Q1. Why would God want his creation to not ask, questions, criticize, debate or experiment ideas that he gave us? This… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago

Fandt lige det her i biblioteket. Man skal altid se ind i modstanderens omklædningsrum. Det er måske en fake, jeg ved et ikke, men der er adskillige af punkterne man kan nikke genkendende til. How to Debate and Frustrate Infidels by Ayesha Ahmed 12 Mar, 2007 Dear brothers and sisters in islam: We live in kuffar country and daily we have to face the infidels who criticize islam and our prophet, and who want to debate us. In an Islamic country if some one did that all we have to do is to announce loudly what he said and the… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  PeterK

Der er tilsvarende veldokumenterede uhyrligheder fra islamiske fora til at det i hvert fald kunne være ægte. Man kan dog tvivle på om så direkte tale som her ikke er kontraproduktivt, set fra deres synsvinkel:

“If that does not frustrate him, then ask him how much he is being paid by jews to throw dirt on Al Islam”.

Hvad angår de enkelte punkter er vi vist efterhånden klædt på til at kunne tackle dem, hvis ellers man er i en situation hvor man kan få et ord indført, og ikke er fysisk truet.

PeterK
PeterK
12 years ago

LFPC, jeg tror man skal se det som et eksempel på at når argumenterne svigter hæver man stemmen. Er det ikke nok går man over til personangreb. Den metode er lige så gammel som debatten selv. Venstrefløjen er klemt, inderst inde ved de klogeste, og dem er der altså nogen af, at slaget er tabt. De får aldrig folket med sig, og erstatningsfolket fra ørkenen hænger dem som de første i nærmeste lygtepæl når tiden er inde. Vi ser det her gentagne gange. Ind fra højre kommer en, der skal ind og sætte dehøjreekstreme fremmedhadere, hvor rigtigt mange hader fremmede… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  PeterK

Helt enig. Jeg prøver, som det nok er skinnet igennem flere gange på det seneste, i øjeblikket at holde disse selvsvingsdebatter ud mellem to fingre. Én ting jeg selvfølgelig har vidst er at disse debatters effekt på virkeligheden er i bedste fald minimal. Noget andet er at man/jeg godt kan blive trukket ind i endnu et hundeslagsmål, hvilket koster psykisk energi til ingen verdens nytte. Derfor prøver jeg at holde en vis distance. Man kunne næsten opstille en slags ….. trosbekendelse eller en række teser man kunne sømme fast på Berlingskes hovedindgang: Fremtiden er hvad dette handler om. Dette er… Read more »

Jens Hansen
Jens Hansen
12 years ago

Jeg synes der er blevet relativt stille om Islam i øjeblikket? For mens de traditionelle sympatisører hyler som stukne grise når nogen siger noget, så virker det som om de der normalt udtaler sig på Islams vegne er krøbet i skjul. Tænkte på om forklaringen kan være at den side kun forstår magt , og at det indgyder respekt at man ikke har formået at lukke munden på kritikerne og derfor venter med næste fremstød til bedre tider? Så måske er logikken helt omvendt af hvad vi har fået fortalt? Sådan at jo mere vi passer på tonen, ikke kritiserer,… Read more »

LWB
LWB
12 years ago
Reply to  Jens Hansen

Meget spændende og god pointe… Tankevækkende.

LFPC
12 years ago
Reply to  Jens Hansen

“Så med en underlig bagvendt logik er det måske ikke utænkeligt at de grovheder som EB hidser sig op over beskytter os bedre mod terror end meget af det PET foretager sig?” Det er meget hypotetisk, synes jeg. Vi ved desuden også at jihadister gerne bruger f. eks. Afghanistan som legitimering af angreb. De hader os ikke for hvad vi gør, men for hvad vi er: Trodsige vantro. Personligt tvivler jeg på at grov retorik betyder så meget i det større billede, men det er da muligt at det er med til at pirre letantændelige gemytter til handling. So be… Read more »

Jens Hansen
Jens Hansen
12 years ago
Reply to  LFPC

Jeg forsøgte egentlig bare at stille det sådan op at hvis man står overfor hinanden og har erkendt at man er fjender så er det vel kun magtens sprog der kan benyttes og forstås. Citeret: “De hader os ikke for hvad vi gør, men for hvad vi er” så selv om vi ikke hader så erkender vi at konflikten kommer vi ikke udenom. I det lys mener jeg at det er rigtigt af de nævnte debattører at rette skytset mod modpartens svage sider. Modsat finder jeg det svært at forstå den asymmetri som man ser: Mens hadet rettes mod Vesten… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Jens Hansen

“men efter de seneste ugers meningsudvekslinger var jeg nået til at den bedste måde at nærme sig det mål på må være at sige tingene så direkte som muligt og ikke skåne de ømme punkter” Jeg er ikke uenig med dig, kun at – for mig, i hvert fald – ‘que sera, sera’ nok er det bedste udgangspunkt, og ikke at have nogen forventninger til at det ene eller det andet vil ændre noget væsentligt. Generaliseringer og grove stereotyper er kommet for at blive, og debatten burde derfor tage udgangspunkt i dette forhold. Ikke om DF eller Hedegaard er så… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago

Helle Ib, tsk tsk. Hvem, i alverden tager hende alvorligt? Jeg troede hun var sendt til de evige brevkasser om strikketøj og syltede agurker efter hendes stunt med Morten Messerschmidt. Morten Lund som var årsagen, eller måske blev brugt som løftestang til historien, har været totalt væk fra medieverdenen siden. Ekstrabladet viser efterhånden dagligt at bunden ikke er nået endnu, og de har stadig Karen Thisted som klummeskriver. Vrisne Victor og Freilif Olsen ville vende sig i deres grave, hvis de vidste hvad deres avis er degenereret til..

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Helle Ib er altid ude med riven efter Dansk FolkeParti m.h.t. Jesper Langballe, i en leder i B.T. i søndags.
Jamen de Politisk Korrekte kan vel bare “knalde” Dansk FolkeParti, og forbyde DF.
Men frihedens stemmer kan de Politisk Korrekte ikke bare uden videre kvæle.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  HelgeD-H

Jeg tror egentlig ikke at det overvejes, at når der tales om DF, så tales der om et vestligt udgangspunkt og et vestlige syn på verden og mennesker og livet. At forbyde DF er at forbyde det vestlige. Man kan ikke forbyde Vesten, kan man? Måske i mellemøslige lande eller i nogle afrikanske lande, men kan man gøre det i Europa? Kan det vestlige forbydes i Vesten? DF er for mig at se efterhånden lige så meget et internationalt vestligt parti som et dansk.

Per N
Per N
12 years ago

Johansen.
Der er kun en Islam. jeg ved godt at forskellige frihedskæmper bruger ordet ekstrem Islam, men det betragter jeg som en sikkerheds ventil så de kan sige at der er grupper inden for Islam, for mig og Muslimer er der kun EN Islam, og den er voldelig fordi Umaen? (forkert stavet?) har kun plads for en Gud og det er Islam`s gud.

Per N.

Johansen
Johansen
12 years ago

Det kommer ikke bag på mig, at MSM ikke gengiver korrekt, hvad Langballe egentlig skrev. Her er det efterhånden berømte citat: “Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) – og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt, skriver Jesper Langballe i avisen”. Læg mærke til at han skriver, DER ER muslimske fædre….. Ja, det er der beklageligvis. Utallige rapporter om såkaldte æresdrab kan findes ved simpel googling. Langballe skriver jo netop… Read more »

Liva
Liva
12 years ago

I videoen fra Holland siger en mand at venstrefløjen er blevet afhængig af islam og at venstrefløjen bør gøre sig FRI af den islam afhængighed. Det er rigtig godt sagt og jeg er helt enig med ham.

Venstrefløjen har gjort sig afhængig af en religion – islam. Bliv fri igen – venstrefløj. Og centrum-venstre også.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

Bare det at en kvindelig statskundskabs professor (gammel feminist) kan få sig selv til at kalde religionskritik for sygelig/islamofobisk. Det viser hvor langt ude dele af venstrefløjen (og en pæn portion kvinder) er kommet i sin religionsafhængighed. Afhængighed af islam. Hvad er det der får venstrefløjen (og centrum-venstre) til at tro at voksne selvstændigt tænkende og demokratisk sindede mennesker/borgere kan spises af med at venstrefløj (og centrum-venstre) kalder samfunds- og religionskritikere sådan? Så skulle PH og Georg Brandes også have været sygelige? Og Grundtvig for den sags skyld. For de var i den grad samfunds- og religionskritikere? Venstrefløjen er virkelig… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

“Sådan omtrent tænkte jeg, da jeg så Langballes artikel i går. Nu læser jeg ikke danske aviser hele næste uge” Det der egentlig heller ikke nogen grund til. Deres reaktion er helt forudsiglig. Nu skal der for alvor gøres op med den ‘dårlige debattone’, og derfor er alle sejl sat til. TV2NEWS tæsker selvfølgelig løs i ‘sagen’ idag. Og BErlingske Tidende forlanger i en leder, at Pia Kjærsgård tydeliggør sine holdninger fordi ‘Tanten mener der er brug for “markere meget klare grænser mellem sund fornuft og respekt for danske værdier og så direkte fremmedhad og religionshetz.”. Den får ikke for… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Der er blevet skudt på Mullah Krekar i Oslo….alle de store norske aviser har det som tophistorie, så – take your pick.

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x