5
feb
Seneste opdatering: 6/2-10 kl. 1340
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Farsartad rättegång mot Geert Wilders. Åtalet har väckt  uppmärksamhet i Europa, även om det varit förvånansvärt tyst här i Sverige.

Karikatur-manifestation blandt norske taxi-chauffører

Selvom chaufførerne forklarer at “Det er misbruket av ytringsfriheten vi reagerer på. Det vi gjør er ikke noe brutalt opplegg, men vi vil vise at vi er imot at våre verdier blir misbrukt, ” står det ikke klart, hvad det er de demonstrerer imod. Er det Dagbladets publicering, er det at politiet linker til Muhammed-grisen eller bare det, at det er en svinsk Stürmer-tegning af den slags man kan se i arabisk presse i bundter hver dag om jøder og kan fodre…øh, får med? Måske har chaufførerne kun set billedet og ikke læst teksten i Dagbladet, vi ved jo fra Hamid El Mousti at ikke alle  læser så lange tekster som en kronik. Det er pærelet at se hvorfra tegneren Tatiana Soskin har hentede sin inspiration i 1997. Hun fik to års fængsel. Det gør arabiske bladtegnere ikke. Taxisjåfører streiker i karikatur-protest. (se evt.: Cartoons from the Arab World eller  Anti-Semitic Motifs in Arab Cartoons.)

Muhudiin M. Geele melder politiet til politiet

Den 28-årige mand, der nytårsdag trængte ind til Kurt Westergaard, melder PET til politiet ikke at have holdt fortrolige oplysninger for sig selv. Berlingske.

Geele skulle overveje at melde  kenyanske aviser til politiet for at publicere hans navn og hans foto. Vel er han ikke  dømt, som hans sagfører siger, men han er til overflod grebet in  flagrante delicto. Benyt evt. lejligheden til at læse N.Y.T´s  The Jihadist Next Door om en ung mands rejse fra high school til en Shabab terrorvideo i 2009.

OUTLANDISH: I demokratiets og diplomatiets tjeneste

Outlandish kommer nu unge i Sarajevo til gode i forbindelse med en Outlandish-koncert og et cafearrangement i Bosnien-Hercegovinas hovedstad. Her deltager Isam Bachiri i en paneldebat med lokale kunstnere, der skal diskutere og svare på spørgsmål fra publikum om politisk deltagelse.

”Det er bydende nødvendigt, at man forholder sig politisk til sin omverden, og det er et privilegium at kunne være med til at bestemme. Derfor kan vi kun opfordre til, at unge mennesker giver deres mening til kende og påtager sig et ansvar. Her er kunsten et enestående redskab, der kan bruges på mange forskellige måder”, siger Isam Bachiri på vegne af Outlandish, der er inviteret til Sarajevo af den danske ambassade…… Outlandish fremstår som en modhistorie og som rollemodeller for de unge bosniere. De tre andengenerationsindvandrere af marokkansk, pakistansk og honduransk afstemning har skabt en politisk platform uden for den etablerede politiske arena. Deres albums indeholder ofte temaer om islam og problemer for unge muslimer i Vesten samtidig med budskabet om at fremme religiøs tolerance og -forståelse. Udenrigsministeriet: For yderligere info kontakt den danske ambassade i Sarajevo.

Mere Outlandish – Homoseksuelle skal straffes med døden. Jøderne vil møde deres endeligt. Outlandish-forsanger Isam B støtter terrorsigtet i Glostrup-terrorsagen, Outlandish: Islamismens musikalske budbringere.

Islamolog: “Tveksamt om Danmark i längden kan räknas som en demokrati”

Saudiarabien ställer krav både på religion och härstamning för att ge medborgarskap. I Israel är härstamning en förutsättning för fulla medborgerliga rättigheter. I Danmark vill Dansk Folkeparti lagstifta om att 30 procent av allt kött som tillagas inom äldrevården ska vara danskt fläskkött. Den danska regeringen inför allt fler av Dansk Folkepartis på ethnos grundade krav. Det är därför tveksamt om Danmark i längden kan räknas som en demokrati, anser Jan Hjärpe….De islamofobiska ideerna är en parallell till antisemitismen. Muslimerna eller judarna utgör ett hot, de ska ta över. Man utgår ifrån att religionstillhörighet är genetisk. Det handlar om makt. Människor är inte medvetna om att islamofobi handlar om maktutövning, säger han. Jan Hjärpe om rädslan för islam av Per Roijer

(Er “islamofobi” gangbart fagsprog på Lunds Universitet?) Jan Hjärpe vidnede i 1989 til fordel for Ahmed Ramis Radio Islam i Stockholm “Den grövsta pronazistiska och antisemitiska radiostationen i Europa efter andra världskriget försökte Hjärpe fria från alla misstankar om hets mot folkgrupp.Rami blev dømt seks måneders fængsel.

Systematiske fordomme og legitimeret had

Den  engelske ateist Martin Willet har en god hjemmeside her, Millet.org. Det var Robert Spencer  jeg første gang hørte beskrive Koranen som verdens første, systematisk nedskrevne opskrift på diskriminering. Det er et tema Millet  tager op i denne video:
Islam is not a race, but it is an imperial threat, and it has been a threat since it first began.
Video: Islamic Imperialism

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Ja, nogen medlidenhed får lærerne ej heller fra mig ! På det tidspunkt, hvor jeg underviste i Folkeskolen var der gang i begejstringen, hos hovedparten af lærerne, over det multi-kulti samfund som Danmark forhåbentligt ville udvikle sig til. Lærerværelset viste på det tidspunkt en splittelse som bestod i, at et par, eller 3, af de ældre lærere havde en lidt anden opfattelse af projektet, som de holdt kæft med, men som jeg kendte til. Om det var fordi de var bange for at blive slået i hartkorn med de Ikke-Stuerene eller fordi de så overhovedet ikke ville blive talt med… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

“Der er en vis logik i at Jan Hjärpe anvender ordet. For det første har han taget islamisters side siden Rami sagen, hvad også rimer med hans yderlige venstre-engagement. Desuden er der vedholdende rygter om, at han er konverteret. Jeg skal ikke kunne sige det. Det er blot hvad jeg hører med melemrum.”

Det skulle knappast förvåna mig. Han beter sig mer som en genomsnittlig taqyyia-mohammedan än en kristen pastor. Oavsett hur det ligger till i verkligheten så betraktar jag honom som en förrädare.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Pk.

Intet er politisk forandret hverken i DLF, og blandt lærerne, i BUPL eller blandt pædagogerne, uanset om vi skriver 90-erne eller 2010. Erhard Jacobsen havde bestemt en pointe.

På gymnasierne er det politiske landskab sikkert det samme.

Gymnasielærer Morten Uhrskov er formentlig en undtagelse, og jeg gætter på, at han blandt gymnasielærere får lov at høre for sine synspunkter.

Det er i de kredse, som om man ikke kan være menneskelig, med mindre man enten er radikal eller venstrefløjser.

Med venlig hilsen

morlille
morlille
12 years ago

Vedr. de islamistiske importerede taxachauffører, der demonstrerer imod offentliggørelsen af en muhammed-tegning, så har danske medier på det seneste nægtet at offentliggøre vores karrikaturtegninger af den pædofile profet med henvisning til, at ALLE jo vidste, hvilke tegninger der er tale om. Nu, hvor en norsk karrikaturtegning er aktuel ved at “såre” norske taxa-chauffører, ville det da med henvisning til mediernes form for logik være indlysende, om disse medier viste den norske karrikaturtegning. Vi er jo INGEN, der ved, hvordan den ser ud! Eller vil medierne påstå, vi ALLE ved hvordan den ser ud?

Pk
Pk
12 years ago

kære snaphaner.
Husk lige at på en Lærer-Kongres i midt 90-erne stemte
100% af de delegerede FOR DET MULTIKULTURELLE SAMFUND.
Blomsten af Danmarks lærere.
Som en lærer skrev bagefter i ugebladet “Folkeskolen” var der ikke bare een som sagde nej. NEJ DESVÆRRE.
De danske lærere havde alle sammen set lyset og skuede med glæde udi fremtiden.
SUK.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Bjovulf, du får väl skaffa ett lös-skägg hehe!!

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

Ja, Robin – hahah – har du et jeg kan låne næste
gang jeg skal på reportagetur til Afghanistan og
de “lovløse” dele af Pakistan ? 🙂

Anna Lyttiger
12 years ago

Det er længe siden, jeg spontant er brudt ud i latter på grund af en overskrift. Men denne her tager virkelig kegler. “Tveksamt om Danmark i längden kan räknas som en demokrati” – er de totalt galne i deres huvudor derovre i Sverigstan? Ak…

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Anna Lyttiger

“Tveksamt om Danmark i längden kan räknas som en demokrati” Det er da et godt spørgsmål. Hvor længe formår Danmark (og andre vestlige lande) at forblive et demokrati med de anti-demokratiske tiltag danskere i højere grad udsættes for. Nu senest forældremøder i folkeskole regi hvor forældre forbydes adgang alene i kraft af deres køn. Af hensyn til ‘integration’ og ‘multikultur’ ideologi. (Og af hensyn til de mange kvindelige lærere? – dem er der rigtig mange af på skolen) Jo mere multikultur jo mindre demokrati og jo færre vestlige frihedsværdier i det hele taget. Jo mere multikultur – jo mere apartheid… Read more »

PerH
PerH
12 years ago

@Bjovulf
Læreren er med stor sandsynlighed venstreorienteret eller kulturradikal, så ingen medlidenhed her fra. Lærerstanden høster xsom den har sået på vegne af hele samfundet.
Lærerstanden er inficeret af humanisme, og derfor lærer den aldrig af virkeligheden, for hvis man generaliserer voldsmandens adfærd til hele kulturen eller endda tilregner individet moralsk ansvar, har man svigtet dogmet om, at alle mennesker grundlæggende set er gode og kun øver ondt somfølge af dårlige sociale forhold. Bemærk italesættelsen af sagen som en kedelig episode, hvilket er et bevis for, hvis et sådant ellers var påkrævet, at den ansvarlige intet har lært af sagen.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  PerH

Ja, PerH, god pointe – nu du siger det, så ligger de, som de har redt 😉

Ja, man skulle da tro, at den slags klassisk “sovjetisk” enstemmighed havde fået dem til
at blive bare lidt bekymrede, ikke? ( nå ja, når bare der ikke er over 100 % stemmer,
så går den vel lige, ikk ? 🙂 .

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Det er da lige denne form for “kulturberigelse”, vi står og mangler desperat her i det kedelige, “fremmedhadende” DK 🙂 Enhedslisten & Carsten Jensen-typerne har jo helt ret …. Hvordan kan vi danskere og andre vestlige lande dog også være så onde at bekæmpe udbredelsen af sådanne interessante, alternative kulturer og spændende juridiske systemer? Hvem ved ? Måske kan vi endda få ham halalfætteren her til DK som ekspert under forskerordningen, så vi kan genindført lov og orden i “ungdomsklubben” Medina og lignende steder …. 🙂 http://ekstrabladet.dk/112/article1294818.ece Taleban-krigere har straffet to mænd og en teenager med pisk i fuld offentlighed… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Nå – nu er der endnu en gang en lærer, som har fået bank af en ophidset far….skal vi vædde på, han ikke kommer fra Herning?

http://ekstrabladet.dk/112/article1294784.ece

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Victor

haha, Victor – der var du et par numre for hurtig for mig. Jeg skulle lige til at spørge, om der er nogen her, der har et kvalificeret bud på hans etnicitet 🙂 Jeg synes lizzom, “stilen” virker ret bekendt på en eller anden måde … http://politiken.dk/indland/article895092.ece En lærer fra Tjørnelyskolen i Greve hev i spisefrikvarteret i dag en ung gut ud af en mælkekø, fordi han ikke opførte sig ordentligt. Han blev derefter trukket i armen med på kontoret, hvor han fik en skideballe og en lektion i at opføre sig ordentligt, skriver eb.dk. Vi har haft en meget… Read more »

Anna Lyttiger
12 years ago
Reply to  Victor

Jeg gætter på Gaza, og retur med skidtet.

PeterK
PeterK
12 years ago

Pat Condell – en hædersmand. Jeg kunne ikke have udtrykt det bedre selv. Retssagen i Holland er intet mindre end en skandale,og et lærestykke i hvordan fremtiden under EU vil blive. Forbrydelsen består ikke i om det man siger er sandt eller usandt, forbrydelsen består i at det er forbudt at tænke og sige det. Som det siges hen imod slutningen, tiden til høflighed, snak og dialog er ovre. Nu skal den selvudråbte elite have kamp til og over stregen hvis vi vil redde resterne af vores frie og demokratiske samfund, inklusive de småskavanker det har. Alternativet er værre, og… Read more »

Jonny
Jonny
12 years ago

Er “islamofobi” gangbart fagsprog på Lunds Universitet? Är detta ett allvarligt menat spörsmål? Självklart är “islamofobi” en vanligt förekommande fackterm på Lunds universitet! Både bland forskare och studenter: “Med tanke på den rapportering, uppmärksamhet och debatt som följt i rapportens spår och de konsekvenser som kan bli resultatet, vi tänker bland annat på kränkningar av mänskliga rättigheter som följer på tilltagande islamofobi, är det viktigt att slentrianmässiga schabloner och hörsägner undviks i dessa för demokratin så viktiga frågor. Vikten av god forskning och vetenskaplighet är en grundsten i detta arbete” http://www.lu.se/o.o.i.s?id=1187&news_item=3321 Den andra delen fokuserar på synen på muslimer ochislam.… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Jonny

Jeg håber at der en dag er en forsker der forsker i forskeres systematiserede brug af begrebet islamofob om meningsmodstandere. Kan forskere ikke se at de ødelægger det for sig selv. Deres troværdighed klasker sammen. Hvis de er så usaglige, stemplende og fordomsfulde i deres omtale af meningsmodstandere, hvad siger det så ikke om deres forskning og saglighed i det hele taget.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  steen

Udrydde begrebet? Det er vel ikke nødvendigt. Men det er godt at prøve at indkredse i hvilke kredse og blandt hvilke personer det er udbredt at kalde meningsmodstandere for islamofober. Nu kan vi se at det altså er vældig udbredt i akademiske kredse – og i teaterkredse. Jeg synes at det er en pattebarns kultur der breder sig – både på universiteter og hos nogle teatre. Hvis det så bare var sjovt, men det er ikke sjovt – det er bare kedeligt og ensformigt. Og så har vi set at det mange gange er mennesker der bekender sig til vestlig… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  steen

Det kunne også være interessant at se hvor mange forskere der er religiøse. Og se hvor stor en indflydelse religion har på det der forskes i og måden der forskes på – og de resultater forskningen ender op i. Er en religiøs forsker i stand til at se på sit stof med objektive og saglige og stringente øjne ? Det kunne også være godt at finde ud af hvor meget religion i det hele taget skal fylde på vestlige, sekulære universiteter. Nu er der bederum på mange universiteter – og det er ikke vestlig moderne kultur at blande universiteter og… Read more »

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x