23
feb
Seneste opdatering: 24/2-10 kl. 0215
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Der findes en krig mod islam – ikke muslimer, islam og islam har erklæret den for 1400 år siden. En nation går ikke i krig mod en taktik, vi gik ikke i krig mod bliztkrieg eller Kamikazepiloter, den går i krig mod ideologier. Hvis sandheden er blevet hatespeech, kan i lige så godt låse mig inde, for jeg holder ikke mund.” Krigens succeskriterium: “We win, you lose!” (video 1-6 her. med bla. Wafa Sultan, Robert Spencer, Elisabeth Wolff. Man ser bla. Ted Ekeroths videomateriale fra København og Malmø på skærmen i baggrunden.)

Politiken kronik: Er Sverige et ægte demokrati ?

Svenske valg lever ikke op til internationale standarder.Lige før jul skrev Morten Messerschmidt, som jo er medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti, til parlamentsformanden, hr. Buzek. Det var dog ikke et traditionelt julebrev, Morten Messerschmidt sendte. Han var angiveligt bekymret for den måde, valg afvikles på i Sverige, og han foreslog derfor, at parlamentsformanden skulle overveje, om Europaparlamentet ikke burde tilbyde Sverige at sende valgobservatører til riksdagsvalget til september. [..]

En diskussion om svensk valg førte imidlertid til, at vi – som begge i en årrække har været engageret i valgobservation og rådgivning om valg og demokratiske spørgsmål i nye demokratier – begyndte at reflektere over, hvad resultatet mon kunne blive, hvis man nu alligevel gjorde, som Messerschmidt foreslog. Den overraskende konklusion var, at der faktisk er væsentlige problemer, i hvert fald hvis man har en målsætning om at afholde genuint demokratiske valg, altså det, der i politisk og journalistisk jargon ofte omtales som ’frie og fair valg’.

Vi sammenskrev så vore synspunkter på de svenske valgs mangler under en demokratisk synsvinkel i en lille debatartikel, som vi i vores naivitet troede, at vi kunne få optaget i en af de fire store svenske aviser. På trods af emnets betydning for vurderingen af svenske valgs demokratiske legitimitet – som også anfægtes fra flere sider i Sverige, og altså ikke kun af Morten Messerschmidt – har vi nu fået afslag fra alle fire. Der er ikke plads, er det enslydende svar. Dagens Nyheter var dog ærlig nok til at indrømme, at det kun var én af grundene til, at de ikke ville bringe den lille artikel; måske var den også for kontroversiel? [..]

Helt bortset fra det er det foruroligende, at der i Sverige tilsyneladende ikke er nogen, der ønsker at gå ind i en diskussion om, hvordan man holder valg hjemme i Sverige – samtidigt med, at man hjertens gerne forholder sig til, hvordan alting skal være indrettet og fungere i de nye demokratier, man sender valgobservatører til. Der kunne faktisk være god mening i at bruge erfaringerne fra valgobservationerne i andre lande til en form for service-check hjemme i Sverige – ikke mindst, når der i hvert fald er et par områder, som det ville være oplagt at se nærmere på. Politiken kronik

En meget nødvendig og interessant kronik med ret mange teknikaliteter. Vi formoder der dukker en oversættelse til svensk i løbet af et døgns tid. Bloggeren Dick Erixon har oversat lidt her.

“Fucking, fede svin”

Lydoptagelse fra Korsgadehallen med bla.  Jaleh Tavakoli. via Document.no. Den intimideringskultur der allerede længe har været knæsat på Nørrebro, tog muslimer i går i Norge afstand fra: Vi skal ikke true noen selv om vi er uenige, muslimene i hjembyen Larvik mot Mohyeldeen Mohammad ekstreme utspill. At Nørrebro-muslimer ikke fatter, at det er den eneste vej udenom en ulykke, overvejende for dem selv, varsler uhyre ilde for fredelig sameksistens. Kortsigtet kan det øge selvfølelsen, men på længere sigt et det en ren tabersag. De kan ikke tilsidesætte dansk lov og sædvane på Nørrebro, som det passer dem. Sappho.dk : It’s haram for me to touch you, Lydoptagelser af trusler mod politiker.

Danmark von oben

Nyligen stod det i en notis att AB kronikören Lena Sundström anställs av TV 4 för att bevaka höstens val. Inför denna Lena Sundström öppnade stora delar av etablissemanget famnen när hon häromåret publicerade reportageboken “Världens  lyckligaste folk”. För detta nominerades hon til Augustpriset och det hela  föjldes även av en film på samma  tema.  [..]
Med oskuldens rena blick reser hon i TV filmen över bron til Danmark – den moraliska ruttenhetens och inskränkethetens hemvist på jorden. Med en säregen blanding av storögd välvilja och upplyst övermod iakttar eller snarare frammaner hon bilden ett folk som efter Dansk Folkepartis inträde i riksdagen har hamnat på ett sluttande plan som i förlängningen kanske leder till öppen rasism. Jeg denna fara  är  betydeligt överdriven. Det har kommit ut många danska böcker om vad som händer och som diskuterar migration och främlingsrädsla ur ett vidare perspektiv. Men bara det – att frågan diskuteras – tycks göre Sundström djupt förstämt. Sundström främställar kanske  inte Danmark som helvetet på jorden, men jeg undrar vad svenska folket sagt om en norske eller finsk journalist hade beskrivit oss på ett lika svepande fördomsfullt, ja, rasistisk sätt.
Mig påminner det om de östtyska journalister som ibland for til Vesttyskland och rapporterade hem om hur nynazisterna förbereredde ett maktövertagande bakom den västtyska välstånadsfasaden. Vad som främst stör mig är det ofrivilliga förakt med vilket hon närmar sig vanliga danska människor. Det  är klart att det finns alvarliga integrationsproblem i Danmark, men detta land har alltid varit mera multikulturellt än det homogena Sverige . Men sitt tusenåriga kungahus är det tryggare i sin kontinentala självkänsla än vi med vår dansbandsmonarki’* och vågar låta problemer  komma till ytan utan genast att drabbas av moralpanik. Den skillnaden hadde varit värt att diskutera utan storsvensk självgodhet. (Per Landin, DN Idé och kritik, ikke online. * Danbandsmonarki = dansband er “dansktopmusik”,  det svenske kongehus er ikke kendt for at have  mere  intellektuelle interesser, får jeg at vide. Ikke afgørende for, om jeg er monarkist.)

Studio Ett : “VÄRLDENS LYCKLIGASTE FOLK”, min 8:50

Riksdagens hemmelige våben mod SD, Lena Sundström, taler DN journalisten ned under gulvbrædderne med de samme tre argumenter:

Vi ska stanna kvar i vårt södra grannland, nu handlar det om en hyllad bok om den danska synen på invandrare som får hård kritik. “Världens lyckligaste folk” höjdes till skyarna av många kritiker och nominerades också till Augustpriset. Men i Dagens Nyheter idag kallas boken fördomsfull och rasistisk – mot danskarna. Lena Sundström, journalist & författare till boken och Per Landin, författare och kulturskribent på Dagens Nyheter medverkar.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
34 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Snowball
Snowball
11 years ago

selvfølgelig

Snowball
Snowball
11 years ago

Det er utroligt at de samme mennersker der normalt exellerer i relativisme, kun kan genkende rascisme når den ikke er rettet mod dem selv. Hvad jeg ikke forstår er, at hvis Gerner Nielsen, Seidenfaden og Carsten Jensen i den grad afskyr alt hvad der er dansk, og samtidig ikke mener at danskerne har nogen ret til dette stykke land, blot fordi vi har boet her i årtusinder, jamen hvad holder dem så her? Hvis den ene kultur er lige så god som den anden (bortset fra den danske, der er ond, ond, ond) og det ene stykke land er lige… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

“kriminalitetsstatistikkerne” & “udvælgelsen” – BEEEP ! 😀

Snowball
Snowball
11 years ago

E.G.Nielsen, kulturminister:

“Jeg er så træt af at få det dårligt, når jeg kører forbi en kolonihave og ser det danske flag.”

Er det ikke rascisme, hun giver udtryk for der? Jeg har det på samme måde med moskeer, men det er vel strafbart at sige?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Snowball

hvis hun får det så dårligt over noget så uskadeligt, så skulle hun bare vide hvilken gevaldig “ørletrang”, der kommer over mig, hver gang jeg ser eller hører om hende og hendes ligesindede gloriepudser-venners konstante nedladende udtalelser om helt almindelige, fredelige og tolerante danskere og deres kultur 🙂 Der kan du slet ikke være med, lille EGN! – vi taler altså lårtykke stråler i flere meters højde her 😀 Jo, Snowball – bortset fra at hun selv er “dansker” / hvid – og bortset fra at nogle af PK-tosserne har vedtaget – helt uden nogen fornuftig grund – , at… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Tak, Vivi 😉 Jamen, hun vidste jo ikke, at hun ikke vidste noget – hun gik bare ud fra, at når nu hun kunne få det til at passe med sine politisk “visioner” og fordomme om de provinsielle danskere, der bare ikke kan eller vil se lyset, så måtte det jo være sandt. Ja, hun er et totalt blålys! Nej, det er skam bare en hobby. Jeg har læst en masse om dette yderst fascinerende emne; altså slægtsskabet mellem vore sprog og deres oprindelse. Lige siden jeg begyndte at lære engelsk i skolen har jeg altid været meget betaget af… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

PS

min afsky for EGN stammer fra dengang hun udtalte sig så rædsomt om kolonihaver og Dannebrog – og om hvordan hun fik kvalme, når hun kørte forbi områder – kolonihaver bl.a. – hvor Dannebrog vajede.

Tænk, at en daner overhovedet kan finde på at udsige sådan noget !

Det kan da kaldes at pisse i egen rede.

Væmmeligt !

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Der er sket meget siden dengang. EGN har helt klart forregnet sig. Det har de radikale i det hele taget.

Apropos at forregne sig, så er der nu angiveligt (man tror at det er løgn) fremsagt religiøs jihad mod et europæisk land, Schweiz, som ikke vil underkaste sig religiøse krav og bygge minareter.

h t t p://nyhederne.tv2.dk/article/28833559/?forside

Dét er væmmeligt.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

I øvrigt en god grund til ikke at bygge stormoskeer i Danmark.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Nå, ja – det var da også hende. Jeg havde næsten helt fortrængt det – jeg kan godt huske, at jeg krummede tæer over hendes udtalelelser i sådan en grad, at det tog mig flere uger at rette dem helt ud bagefter 🙂 Men hun er vel sådan set bare indbegrebet af de radigales bedrevidenhed? Der er flere af de andre, der mere eller mindre er skåret over den samme tanketomme læst, men som ghm. selv indbilder sig, at de er noget helt særligt med licens til at opdrage og revse de vrangvillige, “provinsielle”, “tilbagestående”, “lavt-uddannede”, fremmedfjendske, småracistiske, “Morten Korch”-læsende… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Bjovulf Jeg har aldrig kunnet døje EGN ! At besidde indsigt og viden om snart sagt alt muligt er umuligt og derfor skulle hun have holdt sin kæft eller i det mindste have vedgået sin mangelfulde viden om det danske / germanske sprog. Bortset fra det, så er det du skriver om sprog m.m. særdeles interessant ! Er du sprogforsker eller noget i den retning ? Sprogs oprindelse er spændende på samme niveau som Europæisk /dansk historie. Bogudsalget forleden havde nogle virkelig gode tilbud omhandlende Danmarks historie og specielt om krigene til lands og til vands i 1800-tallene bl.a. “Flådens… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til PeterK Hvor er jeg dog enig. ‘…Lige så snart sovjetstaten brød sammen på grund af ineffektivitet, og almindelig råddenskab, blev folk igen ukrainere, letter, ingusjeter og kasakhstanere.og russere…’ Hvor svært kan det være? – Meget svært. Lige nu har jyderne blikket stift rettet mod regeringssammensætningen. Hvem taler nu den rådne banans sag, når jyder er smidt ud af den nye ministerliste? – Skåningerne er aldrig rigtigt kommet sig over Stockholms brutale fremfærd i 1600-tallet. De føler stadig, at kæmper en skåning og en stockholmer om en stilling i Skåne, så vinder stockholmeren. Tendensen er på det nærmeste universel både… Read more »

PeterK
PeterK
11 years ago

“For nyligt har jeg så hørt, at visse kredse i EU også er begyndt på helt lignede vis at udnytte slægtsskabet mellem de fleste europæiske sprog – altså indoeuropæisk – politisk til at slå på tromme for en “fælles europæisk kultur” og dermed arbejde for nedbrydningen af de nationale kulturer og nationalstaterne.” Nøjagtigt samme model som Lenin og Stalin forsøgte sig med. De myrdede løs bland lokale ledere og satte partisoldater in i stedet for. Russisk blev det officielle sprog og ethvert nationalt særpræg blev trykket under fode. Man søgte med al magt at skabe en Homo Sovjetticus, der skulle… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Jag hatar verkligen mångkulturen mer och mer för var dag som går. Jag blir galen av att läsa dessa multikulti-dårars teorier om det mångkulturella samhället. Det finns ju redan Radio Ga-Ga och Lady Ga-Ga. Då är väl denna dårskap politisk ga-ga.

Liva
Liva
11 years ago

OT Det bliver spændende at se om vestlige lande nu skal til at have hijab uniformeret personale i offentlige institutioner – kvindeligt personale med punk look uden på det koran pålagte tørklæde til kvinder: “Tesnim går på Kolding Designhøjskole på 2. år. Hun søgte ind med et projekt om, hvordan man redesigner normalt modetøj til muslimsk tøj; beklædning, der er oprørsk og opsigtsvækkende, men accepteret inden for Koranens rammer om tildækkelse. Hun var træt af forældrenes konventionelle muslimske påklædning og den gængse kommercielle mode. Hun ønskede at udtrykke anderledeshed og oprør igennem sit tøj, der blandt andet tæller en hijabhanekam… Read more »

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Liva

Direktør på Designskolen i Kolding er Elsebeth Gerner-Nielsen. Mest kendt for at brænde sin politiske karrierre af på et tørklædestunt ved Gammel Strand.

Kolding er hårdt ramt. Man kan risikere at møde Willy Løwn og Elsebeth i storcenteret – samtidigt. Det kræver sin Guiness at komme sig over.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  PeterK

Yes! 😀 ^5 EGN som render rundt og fører sig frem, uden at have noget som helst at have det i – En komplet tomhjernet, uvidende PK-gås på samme mentale niveau som Anne Grethe Bjarup-Riis. Det var hende, der ghm. engang præsterede, at udtale sig om, at når nu vort sprog tilhører den GERMANSKE gren ( Indoeruropæisk -> Proto-germansk -> Nord-germansk / Old Nordisk -> Dansk mv. ), så må vi jo også være en slags tyskere, hvorfor der slet ikke var nogen grund til at have den kunstige grænse ( citeret løst efter hukommelsen! ). At hun så ikke… Read more »

Liva
Liva
11 years ago

OT

Må jeg så lige have lov til at give et piv: Jeg er ked af at Søren Gade har valgt at forlade politik! Han er en dygtig og troværdig politiker. Jeg håber at han igen bliver en del af en dansk regering.

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  Liva

Tag det sure med det søde – i det mindste har vi fået en ny sundhedsminister. At det så er B. Haarder – der en gang før har fucket lægeuddannelsen så meget op, at vi stadig kæmper med følgerne af dén “reform” – er så alt andet end morsomt.

trackback

[…] PS  Per Landin om  Lena Sundström: ”Fördomsfull och rasistisk om danskarna” Snaphanen […]

Liva
Liva
11 years ago

Det er tankevækkende at en person (Lundström), med kulturelle rødder langt fra både Sverige eller Danmark, bruger så meget tid på at stå på sine fødder i Sverige og hele tiden tale om et andet land nemlig Danmark. Hvorfor nu det? Hvorfor taler hun ikke om hvor hun selv kommer fra? Hvorfor har hun ikke behov for det? Hvad er det hun flygter fra – ikke vil tage hul på?

Victor
Victor
11 years ago

Så har EU lige udvidet definitionen på unionsborgerskabet igen….

http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2010/02/23/152009.htm

Jeg ved fgm snart ikke, hvad der er galt: Da vi stemte imod, fik vi, bl.a., et forbehold for unionsborgerskabet – og det gælder alligevel for Danmark.

Limewoody
Limewoody
11 years ago

Labour encouraged mass immigration even though it knew that voters opposed it, Whitehall documents confirmed yesterday. The Government said the public disagreed with immigration because of ‘racism’ and ministers were told to try to alter public attitudes. Hvordan kan det være at disse oplysninger er fuldstændigt fraværende i danske medier? Jeg mener at som diskussionen formede sig blev modstandere af den multikulturelle ideologi allerede fra starten dæmoniserede, kaldt for fascister, racister, møder og demonstrationer saboteret af venstrorienterede tæskehold osv, osv. I Socialdemokratiets “På menneskets vilkår” fra 1988 står der blandt andet at (mine fremhv.) “..Socialdemokratiet vil gennem en oplysningsindsats modvirke… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Limewoody

Et kvalificeret gæt er, at der sandsynligvis er foregået ca. de samme lyssky overvejelser hos S & R i DK – de har så åbenbart troet, at det nok skulle lykkes dem at “opdrage” den danske befolkning til i længden at acceptere “kulturberigelsens velsignelser”. At spørge os om denne komplet uansvarlige omkalfatring af det danske samfund på bare to-tre årtier faldt dem ganske enkelt aldrig ind – det ville jo i deres frelste optik være “racisme” etc. Det bærer dog ikke præg af, at de nogensinde har sat sig ned og analyseret forholdene seriøst, herunder de meget alvorlige langtidskonsekvenser for… Read more »

Limewoody
Limewoody
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Bjovulf.-> Du har formentlig ret i dine betragtninger. Dog kan det undre, at ikke en eller anden i Socialdemokratiet havde forholdt sig kritisk til den multikulturelle ideologi og beskæftiget sig med for eksempel “jihad-ideologien”. Det ville kræve et minimum af intellektuel anstrengelse. Vi så dog at Socialdemokratiet ret hurtigt gjorde op med Sovjets marxistiske/leninistiske ideologi. Det virker, som om Socialdemokratiet, som følge af “..Vi-har-sejret-ad-helvede-til-godt”-troen har ledt socialdemokraterne lige lukt hen i “vi-har-sejret-ad-helvede-til”. For festen skulle fra at være et sammenskudsgilde mellem søster-og broder familie udvides til at være en fætter-kusine-fest. Nu er festen slut. For fætter har vist sig, at… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  Limewoody

Ang. den ubekymrede udlændingepolitik i 70- og 80’erne: Udviklingen dengang i Danmark kan ikke sammenlignes med de utrolige oplysninger om New Labours konspiration mod det engelske folk fra ca.2000. Labour vidste, hvad de gjorde, kendte omkostningerne – hvis det virkelig er sandt, hvad der er kommet frem, lurer en sag om landsforræderi under horisonten. Sådan var det ikke i Danmark i 70- og 80’erne. Baggrunden dengang var mangeartet: Tidsånden var påvirket af kulturradikalisme, Frankfurterskolens gift mod de vestlige samfund, forargelsen over apartheid i Sydafrika. Socialdemokratiet var blevet shanghajet af stærkt venstreorienterede som Anker Jørgensen og deciderede SF’ere som Svend Auken… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Limewoody

Jo, jeg er enig langt hen i vejen, Gunnar, men hen mod slutningen af 80’erne og især i 90’erne burde de mere begavede og selvstændigt tænkende ( 😀 ) blandt S-politikerne da være begyndt at lugte lunten og have indset, hvilken krudttønde de var i gang med at skabe; en krudttønde som ISÆR ville komme til at gå ud over deres kernevælgere – og som allerede da gjorde det mange steder, hvilket man kunne høre masser af pålidelige beretninger og rapporter om, hvis man da ellers havde gidet at lytte. Og lige der er vi nok ved hovedproblemet: MAN ØNSKEDE… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Limewoody

Korrektion:

“Hvordan kunne de dog undgå at indse, at det især var deres egne vælgere, som blev ofrene FOR DERES totalt uansvarlige indvandrings og asyl-politik? – og at denne tidsindstillede “selvmords”-bombe ville ende med at give et gevaldigt bagslag på et eller andet tidspunkt?”

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Limewoody

Måske af samme årsager som at Wilders sagen er fuldstændig fraværende i danske medier: Man er nået til det punkt hvor man har opdaget at Lincoln havde ret: “But you can’t fool everybody all the time”.Meget tyder på at Wilders har fat i den tykke ende, anklageyndigheden firer af hele tiden, og han har fået godkendt nogle af sine kernevidner. Nu er den hollandske regering væltet, der skal være lokalvalg snart og parlamentsvalg lige efter, og man har nu et ubehageligt valg: 1. Få ham dømt i en stalinistisk skueproces, og gøre ham til martyr. 2. Frafalde sagen, og indrømme… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Limewoody

Det forekommer mig at socialdemokraterne er temmelig fremmedgjorte overfor mange danskere. I stedet for at gå i dialog med danskere, så tages der igen og igen afstand fra dem, jævnfør socialdemokraternes ‘nok er nok’ om DF.

Hvorfor tro på socialdemokraternes smukke tale om dialog, når partiet ikke vil gå i dialog med snart 500.000 danskere?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Liva

“Det forekommer mig at socialdemokraterne er temmelig fremmedgjorte overfor mange danskere. I stedet for at gå i dialog med danskere, så tages der igen og igen afstand fra dem, jævnfør socialdemokraternes ‘nok er nok’ om DF. Hvorfor tro på socialdemokraternes smukke tale om dialog, når partiet ikke vil gå i dialog med snart 500.000 danskere?” Just precis, Liva – de (S) har for manges vedkommende stadigt intet fattet af, hvad der har ramt dem, eller hvordan de har mistet deres “naturlige førstefødselret” til regeringsmagten. De går stadig og regner med, at de gode gamle dage da snart må vende tilbage.… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  Bjovulf

> Bjovulf, jeg er meget enig i dine betragtninger. Man spørger sig: HVORFOR kunne Soc.dem. ikke se, hvad der skete i 90’erne? Mit svar er, at nogle kunne. Nogle af dem sagde også fra, men blev jordet af firebanden. Andre (Nyrup delvis) kunne se problemet, men hvis de ville beholde regeringsmagten, måtte de lade sig dirigere af de radikale. Det fører til den sidste gruppe: Dem, der endnu i dag ikke kan se nogen problemer ved masseindvandringen. De radikale, Enhedslisten og mange SF og venstrefløjssocialdemokrater (og Norsk-Fischer-borgerlige!!). Disse mennesker kan man ikke nå. Vi må leve med dem, men arbejde… Read more »

Pk
Pk
11 years ago

Min gode Steen.
Bare en stor stor tak for din indsats for et et frit og demokratisk Sverige.
Ja og et frit og fortsat demokratisk Danmark.
Politiken var engang, men din blog læser flere gange hver dag…
Tak min gode Blogger.
Poul.

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x