25
feb
Seneste opdatering: 25/2-10 kl. 1431
41 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Pergolesi – Stabat Mater, 1736, Chorus and Orchestra of La Scala,  Claudio Abbado. 1979. Pergolesi døde af TB 26 år gammel. Det siges at være skrevet på hans dødsleje. Hele værket kan høres her, min. 42.31, eller her.

Rend mig i Arne Melchior

Når et problem bliver stort nok, får det sit eget ord. Bliver det værre endnu, får det sit eget ministerium. Det skete med ordet “miljø”, som ingen brugte før bestselleren “Grænser for Vækst” fra 1972, men som nu længe har haft sit eget ministerium. Ministerier kommer og går efter behov. (Ministeriet for Monarkiets Fælles Indre Anliggender var desværre et af de mere kortlivede.) Følgelig har altså også tillidstabet i Danmark fået sit eget ord, “sammenhængskraft”, ikke mindst takket være Arne Melchiors egen politiske indsats og et ministerium har det også fået. Sammenhængskraft blev lanceret omkring 2003 som et alternativ til det mere uhåndterbare sociologiske begreb “social kapital”, tillid blandt venner, og dets anvendelighed og popularitet kan godt gøre  én helt  bekymret. Hvem ved, måske får vi en en dag et sammenhængskraftsministerium, når det hele er blevet slemt og langvarigt nok. Bravo Mister Jardex!

Der er dukket et nyt ord op i vort sprog. Det hedder: ’sammenhængskraft’. Hvordan hænger det nu sammen? Det er et meget specielt sammensat ord. At det er nyt fremgår af, at det slet ikke optræder i Nudansk Ordbogs udgave fra 2008. Man møder dette ord stadig oftere i den livlige debat om relationerne mellem forskellige grupper af borgere i Danmark. Det benyttes næsten udelukkende af debattører, der lægger stor vægt på, at herboende mennesker bør tænke, handle og opføre sig ens, så de hænger godt sammen. Altså den højt besungne danske homogenitet. Rend mig i sammenhængskraften.

Svenske globalist-liberalister diskuterer Ondskabens Parti

For nylig diskuteredes det med liberalister i København, om “liberalisterne kan forsvare friheden”. Svaret var et fyndigere “ja” end jeg havde troet. Timbro svarer her nærmest “nej” i  en sært krysteragtig “vi stiller os neutrale” – tekst:

De publicistiska frågorna kring SD är grannlaga. Alla tycks överens om att partiet står för en människosyn man inte vill sanktionera. Samtidigt agerar partiet full legitimt inom det demokratiska systemet. Så vilka slutsatser bör redaktörerna dra? Ingen har fattat mer kontroversiella (och kanske modigare) beslut i det avseendet än Aftonbladets chefredaktör Jan Helin. Ingen kan frågan bättre än journalisten Pontus Mattsson, som med boken Sverigedemokraterna in på bara skinnet etablerat sig som landets främste kännare av fenomenet SD.Moderator är Roland Poirier Martinsson, Timbro medieinstitut.SD och redaktörernas val

Wafa Sultan: “There is only one Islam”

Via Gates of Vienna:

Apostasy killing of former Muslims could become widespread in the United States if the U.S. government and Americans don’t “wake up,” a panel of three former Muslims said on Capitol Hill Thursday. The talk, hosted by three members of the new civil rights organization Former Muslims United, marked the first public appearance as a self-proclaimed “apostate” of Iranian journalist Amil Imani, one of the founders of the group. Imani and the panel’s two other speakers, authors Nonie Darwish and Wafa Sultan, told the audience that ingrained American religious and ethnic tolerance and myths about Islam are combining to gravely threaten the West.

“Shi’a radical Islam and Wahhabism is coming to this country,” Imani said. “There are 6,000 mosques in the United States now. All the money [we] put into gasoline comes back here and is used in the teaching of hate, violence, etc., etc.” in American mosques, he said. Sultan, who said she regularly gets death threats and emails from people saying they will cut off her fingers and rape her daughters because she left Islam, said it is merely a myth that Islamic terrorists misinterpret ‘true’ Islam for nefarious purposes.

Westerners “don’t want to judge anybody based on their [religion],” Sultan said, “[But] Islam is not a religion. Islam is a very dangerous political ideology. … There is no such thing as radical Islam and regular Islam or spiritual Islam. There is only one Islam.” […] Panel of former Muslims says U.S. needs to “wake up”; overtolerance could pave the way for shari’a in America. (Video: Wafa Sultans tale i Washington 19 februar 2010.)

Sammenligning: Betingelser for indfødsret i Norden

Sverige idag har en av de mest liberala medborgarskapslagarna i Europa, medan Danmark har en av de mest restriktiva. Norge befinner sig mitt emellan sina skandinaviska grannländer.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
41 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Words Speaker. Ja, selvfølgelig. Det ulige som reglen er også et af mine hovedsynspunkter. Selvfølgelig er lighed som princip en udmærket social opfindelse og fuldkommen uden rod i virkeligheden. På trods af det kan hunde sagtens lege med på den idé. For selv en stor hund ved godt, at den er stor, når den møder en lille hund. Når de alligevel leger sammen, giver den store hund sig selv nogle handicaps forlods, så den lille hund godt kan være med. På den måde bliver det sjovt for dem begge to. Men forudsætningen for handicappene er netop, at der er… Read more »

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago

Vesten bliver nødt til at bevæge sig bort fra ideen om at man ikke kan/bør forskels behandle. Sandhden er netop at man bør forskels behandle alle da ingen er lige. Ligheds ideen om at er alle er lige er hul i hovedet og simplethen ikke sand.

Kan man måske sige at koran tro muslimer opfører sig som sekulære danskere? Nej selvfølgelig ikke. Hele ideen bag social lovgivningen fra de tidlige 70’ere var netop at man skulle behandle sociale tilfælde individuelt, istedet for alle ens, alle over en kam.

Skåning
Skåning
11 years ago

Den där jämförelsetabellen är inte riktigt rättvisande. Det tar i många fall inte mer än tre år för att bli svensk medborgare. För anhöriginvandrare gäller tre år och det är över 30% av alla utdelade uppehållstillstånd. Även för andra kan dispens ges redan efter tre år.

Universalgeni
11 years ago

Så er vi mere enige. Osse med hensyn til “assimiler eller skrid”. Find jer i tegninger eller smut. Farvel. 😀

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Universalgeni: Der er fra mit synspunkt intet at udsætte på Melchiors arv eller gener, og der er hverken grund til misundelse, had eller andre følelser med rod i antisemitisme, så der er vi selvfølgelig rørende enige. Andet har jeg heller aldrig forsøgt at antyde. At han er en krukke og kan opføre sig arrogant og utåleligt på en gammelkøbenhavnsk måde, som jeg husker fra min bedsteforældregeneration, da jeg var dreng, er en anden sag, men det er ikke noget multikulturelt fænomén at opføre sig sådan. Det kan hænde både i de bedste og værste familier. Det rammer i flæng… Read more »

Universalgeni
11 years ago

Ja, mange er da heldigvis godt begavede. Det bliver man ikke af fætter-kusineægteskab. Men jeg kan nu stadig ikke anerkende, at der skulle være noget at udsætte på Melchiors arv eller gener. Manden er et regulært fjols, men det er noget helt andet…

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Universalgeni. Min henvisning til arvelighed skal ikke forstås på den måde, du tolker det. Man kan til evig tid diskutere, hvad der kendetegner en jøde – om det er kulturelle karakteristika, eller om man udelukkende via Jødedommen bliver en sand jøde. Men arvemæssigt er både arabere og jøder genetisk set semitter, hvad ægypterne for eksempel ikke er. De er hamitter! Om du genetisk set er det ene eller det andet, burde ikke gøre en forskel. Men det gør det. Sat lidt på spidsen: Når jøder scorer højere både i intelligenstests, og hvad angår Nobel-priser, så skyldes det ikke mindst,… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Et retorisk spørgsmål:
Hvorfor kan eliten ikke begå fejl? – Fordi den er så betaget af egne evner og muligheder, at den ikke har fantasi til at forestille sig, hvor galt det kan gå i stor skala, når den som elite lægger planer i stor skala. Derfor er eliten den mest upålidelige følgesvend, vi som samfund har. Det kan Per Nyholm ikke forstå dybden i, så i den forstand er han lige så forblændet, som dem, han gerne vil være på hat med.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Universalgeni. Nej, det er ikke sludder, hvad Vivi mener. Arne Melchior er multikulturalist. Det ligger ligesom i kortene. Derfor reducerer han statsborgerskabet til et lige gyldigt spørgsmål om blot at respektere landets love og loyalt ‘holde sig på måtten’, så er han så dansk, som man kan forlange. Men det er ikke, hvad dansk nationalitet handler om. Af oprindelse og af kulturel egenart (religiøst og arveligt) opfatter Arne Melchior sig til forskel fra rigtige danskere fortsat som jøde ikke som dansker. Arne har kun tilpasset sig – ladet sig integrere (m.a.o. han respekterer samfundets indretning), men han vil ikke… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Emeritus

Af oprindelse og af kulturel egenart (religiøst og arveligt) opfatter Arne Melchior -> Arveligt ?? Jeg tror ikke på, at Melchior opfatter sig som genetisk afvigende. Jeg gør ikke. Jeg tror ikke på, at Melchior eller jøder afviger fra alle andre mennesker.

Universalgeni
11 years ago

Sikke en gang sludder. Melchior er en normal dansker. Genetisk såvel som socialt. Alle mennesker har gener, der kan henføres til geografiske steder og at de forholder sig sådan, er inderligt uinteressant. Hans holdninger fejler derimod noget. Og det er helt og holdent danskernes egen fejl. Vi har tilladt for mange halalhippier i de meningsdannende medier.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Bjovulf njae, jeg tror ikke det har så meget at gøre med den, i dette tilfælde Melchiorske mentale udvikling, men med kulturforskelle. Godt nok er Arne Melchior og familie 3. eller 4. generations jødiske indvandrere i Danmark, men det ændre ikke på det som er en del af det jødiske arv og islæt. Og dette er forstemmende da det ikke kun er hos den semittiske, jødiske stamme dette eksisterer, men også hos den semittiske arabisk-islamiske. Forstemmende da store grupper af arab-muslimer er blevet bosiddende i de vestlige lande og at vi ikke skal kalkulere med at deres måder at tænke… Read more »

Universalgeni
11 years ago

Jeg kan altså ikke se, hvordan et udsagn af den type kan ende i en retssag. “Danskerne er racister”. “Danskerne er vantro”. “Danmark er et luderland”. Det kører af sporet, hvis der er grundlag for en dom i dette spørgsmål…

Snowball
Snowball
11 years ago

Jeg siger bring it. Så kan vi få tal og fakta og dokumentation på bordet. Hvad var det præcis Hedegaard sagde, og kan det dokumenteres/moddokumenteres.

steen
Admin
11 years ago
Reply to  Snowball

Snowball:Svær sag. Der er kilder til det i 1400 års krigen. Det norske center f. børnemisbrug i Pakistan, siger for eksempel at 62 % af børnene i Punjab er misbrugte. Det findes i en af de utallige rapporter her på siden: http://www.sahil.org/ – flere kronikører henviste til det her i januar. Men det skal vel dreje sig om Danmark. Jeg ved ikke, hvad der findes af dokumentation. Når mørketallet for almindelige voldtægter er stort, så må de på dette område være meget større. Hvis jeg var en domstol, ville jeg afvise den. Havde Niels Erik Hansen DRC ikke også bebudet… Read more »

steen
Admin
11 years ago

ser det – på vej ind i “advokatsamfundet” – hvor vi taler til hinanden via advokater. Jeg forstår ikke hvad han mener med ” videoen er flyttet” – den findes lige her.

Snowball
Snowball
11 years ago

Hov: Nu får vi også vores egen Wilders-sag: http://politiken.dk/indland/article910581.ece

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Interessant – er der mon ved at ske noget med svensk presse?

http://www.dn.se/sthlm/segregation-integration-stockholm-nyanlanda-flyktingar-1.1051692

Fyra av Stockholms 26 kommuner tar emot 75 procent av länets flyktingar
Uppdaterat i dag. 11:25. Publicerat i dag. 10:15

Grafik: Jonas Backlund Antalet nyanlända i Stockholms län 1994-2009. Sammanlagt har länet tagit emot 44.800 personer under dessa år.

STOCKHOLM.Stockholm, Södertälje, Botkyrka och Huddinge har tillsammans tagit emot drygt 75 procent av länets nyanlända sedan 1994. Samtidigt har de tre medelstora kommunerna Täby, Tyresö och Danderyd tagit emot två procent eller totalt 900 personer – tillsammans. Det visar DN.se:s kartläggning.

….

Liva
Liva
11 years ago

Vedr. sammenhængskraft. Er det ikke netop den vestlige sammenhængskraft der har givet os demokrati, kvinder stemmeret, homoseksuelle borgere frihedsrettigheder, givet os modernitet, ytringsfrihed, pluralisme, et fælles sprog, kendskab til vestlig kultur og traditioner, givet rum for humor og satire, kritisk sans, givet os en folkeskole der ikke er sort skole, et retssamfund, givet mænd og kvinder bedre rammer for lige muligheder etc.? Og er det ikke netop en vigende – hvis ikke manglende – vestlig sammenhængskraft der gør at jøder ikke mere kan leve i fred i f.eks. Malmø? Og er det ikke netop i stigende grad mangel på vestlig… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Liva

Just precis, Liva – men Arne Melchior & co er altså endnu ikke nået så langt i deres
mentale udvikling, at de er i stand til at indse disse åbenlyse selvfølgeligheder 😉

Anonymous
Anonymous
11 years ago

Snaphanen,

En spricka i den svenska extremvänsterns försvarsmur? Det här kan komma att bli något riktigt stort i Sverige inför det kommande valet. Det finns knappast något annat land där den kommunistiska infiltrationen gick så långt, och det är exakt det som ligger bakom att Sverige är på väg att kollapsa samtidigt som censuren tystar all kritik:

http://www.dn.se/opinion/debatt/vilka-samhallstoppar-ar-det-som-polisen-skyddar-1.1051452

steen
Admin
11 years ago
Reply to  Anonymous

@ Tak, jeg så det i morges – læser op på det til i morgen.

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Bjovulf og Gunnar Biering. Arne Melchior er en gammel mand, som åbenbart ikke er opdateret. Der er selvfølgelig en grund til, at USA er en drivende kraft både i Irak og Afghanistan. USA er udmærket klar over den fare, vi står overfor ud over wake-up forskrækkelsen med 9/11. Hvorfor skal vi mon frigøre os fra olien på ti år (Obama)? Ikke primært fordi den slipper op. Fordi USA og Canada ser de samme problemer med Islam, som vi har i forhold til befolkningens sammensætning. Muslimer i staterne udgør stadig kun ca. 2,5% af befolkningen, så USA er et begynderland.… Read more »

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Emeritus

Bemærk også her det konstante press OIC yder på alle internationale institutioner. Overfor EU har de fået indført restriktioner på ytringfriheden. Det er faktisk de EU regler som Geert Wilders for tiden må slås mod. I EU skal disse regler være gennemført senest 28 november i år, så med mindre vores regering kan stå imod, må vi også regne med begræsninger her i DK. Islands arbejde med at lave verdens mest liberale ytringsfrihed, har bekymeret EU, eftersom Island er ansøger land til EU, som jo netop har vedtaget nye regler på ytringsfriheds området. Jeg håber Island gennemfører de her ytringsfriheds… Read more »

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Emeritus

Apropo olie. Regeringen har udvidet elbilers afgiftfritagelse til 2015 nu, juhuu! 🙂

PS Død over allahs pis (olie)

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Rettelse: det hedder selvfølgelig ‘…privilegeret…’

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
11 years ago

O.T. Lidt om Per Nyholms klumme ‘UNDERVEJS’ i JP’s Debat, der på en perifér måde knytter an til Arne Melchiors foragt for det at være dansker – FØRST. Per Nyholm opfatter klart sig selv som elitær. Han forsvarer det, han betragter som den ægte ! elite med næb og kløer. Det er der principielt ikke noget galt i. Problemet er måden, han gør det på. Derfor er han som regel på én gang så uudholdelig og gennemskuelig at læse. Om nogen vender han sig mod dem, der drister sig til at drage elitens ret til at leve og handle, som… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Om Arne Melchiors udtalelse: Arne Melchior kan som professionel politiker gøre sort til hvidt. Hvad er det nu, han foragter. Sammenhængskraft = homogenitet = dansk af sind? – Hvad er modsætningen? Atomisering = multikulturalisme = negativt sammenhold = had mod ‘etniske danskere’ og/eller ‘etnere’ af anden oprindelse, end den, han selv synes, han tilhører, og som sikrer, at han utvetydigt skiller sig ud som anderledes? A.M. kan have en pointe i det faktum, at hans slægts Ahasverus-rødder ikke kan spores tilbage til Kong Hans eller til Gorm og Thyra, men for ikke så lang tid siden tværtimod kom hertil udefra.… Read more »

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Emeritus

Både Japan og Sydkorea er super homogene og meget stabile lande. De har nogle af verdens længste gennemsnits levealdre, bedste generelle helbred og laveste kriminalitets rater i verden. De hører også til de mest teknologisk avancerede og innovative lande. USA derimod er ved at falde fra hinanden i vold, racisme og arbejdsløshed, og er i fuld gang med at sælge ud af alle sine hightech virksomheder. Der er simplethen ingen tvivl mere. Multikulturalisme er ødelæggende for værts landet. Dertil skal tilføjes at den teknologiske udvikling der har givet USA et forspring i mange år i høj grad kommer fra DARPA,… Read more »

Per N
Per N
11 years ago

Jeg ville veldig gerne høre hele musik værket, men jeg havner på en russisk side og jeg forstår ikke en disse.??

steen
Admin
11 years ago
Reply to  Per N

Per – dette skulle være rigtigt link http://rutube.ru/tracks/1109524.html – enste hvor man ikke skal ha den del op i bidder af 10 minutter. De findes også

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Per N

Post teksten, ikke til værket tak! men det du skal bruge på siden, så skal jeg oversætte det for dig.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Han glemmer også lige, at USA & Canada i langt højere grad har skummet fløden og overladt analfabeterne og fanatikerne til Europa. Og at USA & Canada har lange traditioner for at være indvandringslande i stor skala – i modsætning til de fleste europæiske nationalstater; hvor man i øvrigt aldrig har turdet at spørge befolkningerne om dette højeksplosive emne. Langt de fleste af indvandrene til USA & Canada kom tidligere fra Europa med kristne kulturer, som ikke var alt for afvigende – og endog med beslægtede sprog i mange tilfælde, som gjorde at de fleste relativt let kunne lære engelsk… Read more »

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Jeg så meget gerne at der blev ardejdet seriøst på at få europæerne beskyttet af reglerne om etnisk oprindelige folkeslag. Der er noget racistisk nonsens at vi skulle være en gruppe der skal level rettigheds løst i vores egne lande.

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  WordsSpeaker

Rettelser til trykke nissens hærgen 😉

Det er noget racistisk nonsens at vi skulle være en gruppe der skal leve rettigheds løst i vores egne lande.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

Jeg magter ikke at gå i rette med alt Arne Melchior skriver. Blot en ting faldt mig i øjnene: USAs fravær af problemer med multikultur. Det skriver han i disse år, hvor latinamerikanske indvandrere vælter op over sydgrænsen, folk der ofte ikke taler eller lærer sig engelsk, med lavt uddannelsesniveau. De udgør om nogle år flertallet i Californien.
Ingen problemer, hvaba’?

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Søg på La Raza og se hvor galt det egentligt er. USA er ved at segregere sig til døde.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Hmmm, dette virker underligt bekendt på en eller anden måde 😀 http://www.berlingske.dk/danmark/fremmede-arter-vaelter-ind-i-landet Fremmede arter vælter ind i landet De såkaldte invasive [ !!!!! ] arter, der udgør en trussel mod dansk natur, er øget markant i de senere år, fremgår det af ny rapport. Af Lars Henrik Aagaard Torsdag den 25. februar 2010, 08:28 Hvis ikke det var fordi, det handlede om dyr og især planter, kunne man næsten forledes til at tro, at ordlyden var hentet ud af Dansk Folkepartis partiprogram. [!!!!!] I opsummeringen af en ny rapport fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) med titlen ”Vandmiljø og natur 2008” om… Read more »

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Bjovulf

De såkaldte invasive [ !!!!! ] arter, der udgør en trussel mod dansk natur, er øget markant i de senere år, fremgår det af ny rapport.

Bør rettes til:

De såkaldte invasive [ !!!!! ] arter, der udgør en trussel mod dansk kultur, er øget markant i de senere år, fremgår det af ny rapport.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

“Far truede med at slå sønnens fodboldtræner ihjel” Det er måske denne type spillere de danske klubhold og landholdet har brug for? 😉 Morten Olsen ville vel ikke turde andet end at sætte ham her på holdet … og så kan PK-tosserne jo få deres vilje … Nogle bud på oprindelseslandet? 😀 http://www.gt.se/nyheter/1.1895314/pappa-hotade-att-doda-sonens-fotbollstranare Pappa hotade att döda sonens fotbollstränare BORÅS. Fotbollspappan var missnöjd med att sonen inte blev uttagen till ett läger och inte fick tillräckligt med speltid. Då rann sinnet över. Nu döms pappan för olaga hot och ofredande. ,,,, När han fick syn på ungdomsledaren när han tränade… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Muslimernes antal udgør herhjemme ca. 4 procent, og disse følger langtfra alle sammen islamiske regler. Det står altså omkring 96–4 i ikke-islamisk favør. Hvor stor en trussel kan signaler fra de knap nok 4 procent mon være for vores ’sammenhængskraft’, hvis vi i øvrigt selv er opmærksomme på og nænsomme over for vore egne skikke og værdier? Skriver hr. Melchior. Hvormange aktive nazister og sympatisører havde Hitler og co på gaderne i aktion i procent af den tyske befolkning da lov og orden gik i glemmebogen i Tyskland og kamp i gaderne, vold og trusler og senere brug af Weimarforfatningens… Read more »

41
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x