21
mar
Seneste opdatering: 25/9-18 kl. 2038
46 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En sammenligning af Riksdagen og Folketinget i 77 år

Billedet her (klik f. helsst√łrrelse) er ikke en digital Mondrian, det er en grafik over bev√¶gelserne, der har v√¶ret i Sveriges Riksdag gennem 77 √•r:

I 1991 kom tre nye partier ind, det ene r√łg hurtigt ud igen. Andet er der ikke sket p√• tre generationer. I 70 af √•rene har statsminsteren v√¶ret socialdemokrat, nogle ville nok sige ‚ÄĚ i alle √•rene.‚ÄĚ I samme tidsrum har der i det danske Folketing siddet 23 forskellige partier, de 16 er smidt ud igen. Danske statsminstre har skiftet partifarve 13 gange siden Madsen-Mygdal i 1929.

Begge parlamenter har i dag 7 partier, s√• den forskellige sp√¶rregr√¶nse kan ikke forklare s√• gigantisk en forskel i funktion p√• to angiveligt ens systemer. Hvad foreg√•r der egentlig ? Enten har vi at g√łre med verdens mest r√łrende enige befolkning, eller ogs√• er det slet ikke er meningen med svenske valg, at der skal foreg√• noget.

(Der er selvf√łlgelig ogs√• den noget alternative mulighed, som svenske journalister har markedsf√łrt, at danske v√¶lgere er alkoholiserede og utilregnelige, og ikke aner hvad de g√łr.) Den tanke at der slet ikke skal flyttes nogen eller noget ved svenske valg, er s√• langt fra ny. Vores svenske l√¶ser Julia Caesar genformulerer den i dag:

Dagens samh√§llsutveckling har fj√§rmat sig mycket l√•ngt fr√•n Per Albin Hanssons Folkhem. I Folkhemmet skulle det varken finnas styvbarn eller kelgrisar. Alla skulle vara lika mycket v√§rda.Det vi ser i dag √§r en ny sorts klassamh√§lle d√§r skiljelinjerna f√∂ljer nya m√∂nster och den h√∂gsta kasten utg√∂rs av riks- och EU-politiker, fackf√∂rbundspampar och personer med h√∂ga positioner i n√§ringslivet. Girighet √§r ledstj√§rna, och m√•ttl√∂sa sj√§lvbel√∂ningssystem i form av feta bonusar och gynnsamma pensionsavtal √§r satta i system av dem som sitter vid maktens k√∂ttgrytor ‚Äď helt utan blygsel eller antydan till sj√§lvkritik.

De kretsar som utgör vår tids bourgeoisie har begrepp som hederlighet och moral avlidit i tvinsot för länge sedan. Allmännytta har omvandlats till egennytta. De som tillskansar sig privilegierna skäms inte ens utan är lika förorättade och fulla av krystade undanflykter varje gång de ertappas med fingrarna i syltburken.

Makt korrumperar. Alltid.

I sin bok Den politiska adeln beskriver författaren Anders Isaksson (1943-2009) framväxten av en särskild politisk klass som lever sina liv i en helt annan verklighet än vanliga människor. Liksom adeln i det gamla ståndssamhället skapade sina egna privilegier beviljar sig den politiska adeln sina egna förmåner och beslutar om sina egna lönehöjningar i oinskränkt suveränitet, utan inblandning av folket.

Yrkespolitikerna och de politiska tj√§nstem√§nnen lever sina liv som en avskild elit. Allt fler saknar egen erfarenhet av vanligt arbetsliv, och politikerstatusen och de h√∂ga inkomsterna inneb√§r en gr√§ddfil till det mesta i samh√§llet. Den politiska adeln lever i komplexa n√§tverk av sl√§ktingar, gamla studiekamrater, partners och sommargrannar fr√•n F√•r√∂ och √Ėsterlen. De bor i samma omr√•den, umg√•s privat, r√∂r sig i samma kretsar och gifter sig med varandra.

Genom socialdemokratin har v√§gen f√∂r m√•nga varit spikrak fr√•n Unga √Ėrnar via ungdomsf√∂rbundet SSU rakt in i riksdag och regering utan f√∂reg√•ende arbetslivserfarenhet. Kontakterna betyder mer √§n de egentliga meriterna och l√§mpligheten f√∂r jobbet.

Vem man är betyder mer än vad man är.

Alltmer fjärmar sig den politiska klassen från de väljare som de ska representera. De känner vida större gemenskap med andra i samma politiska klass, inklusive sina politiska meningsmotståndare, än med de människor som har röstat fram dem.

Jonathan Friedman, amerikansk professor i socialantropologi som under många år levde i Sverige, säger:

Eliten har i kraft av den isolering som de lever i blivit mer och mer r√§dd f√∂r folket och vad det kan inrymma. H√•llningen √§r att folk i allm√§nhet √§r dumma och farliga. Den politiska klassen har fj√§rmat sig fr√•n folket. Den √§r kosmopolitiskt inst√§lld och ser sig sj√§lv som √∂verordnad nationen snarare √§n som en del av den. Ekonomiskt underst√∂ds det av att den politiska klassens l√∂ner har vuxit snabbast av alla. Den har aldrig haft det b√§ttre. I det avseendet p√•minner situationen om romarrikets sista 100 √•r.‚ÄĚ (Jyllands-Posten 15 september 2002.)

Och väljarna? Deras ansvar inskränker sig till att utgöra valboskap och rösta en gång vart fjärde år.

Symbios med media

Journalister har i allmänhet mer gemensamt med politikerna än med sina läsare/lyssnare/tittare. Stora delar av journalistkåren lever i symbios med den politiska adeln. Det gäller både på riksdagsnivå och på kommunal nivå. De tillhör samma samhällsklass, delar ofta politiska och andra värderingar och en outtalad känsla av samhörighet. Tillsammans formar de ett politiskt-medialt etablissemang där de kan spegla sig i strålglansen från varandras maktsfär, och säregna och starka bindningar uppstår mellan makten och dem som är satta att bevaka den.

Det √§r inte underligt om l√§sarna/lyssnarna/tittarna k√§nner sig lurade n√§r de inte k√§nner igen sin egen verklighet i den bild media √•terger. Politiskt korrekta media har f√∂rverkat mycket stora delar av sin trov√§rdighet, och allm√§nhetens misstro √§r stor. Men den tycks √§nnu inte ha n√•tt fram till journalisterna sj√§lva ‚Äď vilket ytterligare belyser den djupa klyfta som finns. Den p√•tagliga nonchalans och ovilja att ompr√∂va sina f√∂rh√•llningss√§tt som pr√§glar journalistk√•ren kan inte betecknas som n√•got annat √§n h√∂gmod.

Att tydligt f√∂rakt f√∂r ‚ÄĚvanligt folk‚ÄĚ sipprar ned fr√•n maktens boningar, vare sig det √§r riksdag och regeringskansli eller radio-, tv- och tidningshus. Det √§r uppenbart att folket ses som en okunnig massa som maktens f√∂retr√§dare m√•ste uppfostra. Uppfostringsnitet f√•r legitimera attityder och metoder som inte h√∂r hemma i en demokrati.

_________________________________________________________________________

Ergo: Hvis nu nogen dansk eller svensk journalist skulle få os indbildt, at valget til september indebærer nogen egentlig spænding, kan man trygt sige, at den statistiske chance for det, er ganske ubetydelig. Selv når SD kommer ind med 5-10 procent, vil de blive ignoreret og indkapslet som et skadeligt fremmedelement og en uinviteret opkomling i magtens reserverede korridorer. Ian Wachtmeister fortæller at gammelpartierne ikke engang ville hilse på hans Ny Demokrati-folk, der var på kort visit i RD fra 1991-1994.

Den selvgratulerende magt

Da det passer s√• fint ind i sammenh√¶ngen, er vi n√łdt til at n√¶vne at Lena Sundstr√∂m i g√•r fik en guldspade for sin ‚Äúgravende journalistik.‚ÄĚ At kalde hende ‚Äúgravende‚ÄĚ er en forn√¶rmelse mod enhver haveejer, der nu er ude og vende for√•rsmulden i sin k√łkkenhave. Hendes rolle er principielt at ligne med den Zarah Leander blev tildelt i Tyskland hine tider, hun skal kvidre lidt for partispidserne og bagefter kan hun forsvinde. Det er ikke til at sige, om hun selv har opdaget det, men man har lov at tvivle. Hun vil v√¶re et meget stort navn i Sverige i det kommende halv√•r, og Carsten Jensen skal g√łre sig meget umage for ikke at f√• tildelt samme rolle. Han vil heller ikke opdage det teaterstykke, han medvirker i.

Lena Sundstr√∂m f√•r pris f√∂r bok, og Helsingborgs Dagblad giver hende fuld skrue: Lena Sundstr√∂m har skrivit ett nytt f√∂rord till boken ‚ÄúV√§rldens lyckligaste folk‚ÄĚ som vi b√∂rjar publicera i HD med start i dag. Ett anst√§ndigt liv? : (l√¶g m√¶rke til den lavsindede og stupide illustration til artiklen )

Vi kommer nu p√• kultursidan, med start i dag, varje s√∂ndag l√∂pande publicera Lena Sundstr√∂ms August-nominerade bok ‚ÄúV√§rldens lyckligaste folk‚ÄĚ. Den s√∂ker f√∂rklaringar i en dansk vardag hur det var m√∂jligt att f√∂r√§ndra ett av Europas mest frisinnade l√§nder till symbol f√∂r fr√§mlingshat. F√∂lj med p√• resan till Danmark ‚Äď g√§rna i l√§secirkelns form ‚Äď och samla och sprid argument. Om precis sex m√•nader √§r det val.D√§r Danmark befann sig 1998, d√§r befinner sig Helsingborg i dag. P√• tr√∂skeln till oanst√§ndigheten. L√•t oss stanna p√• den svenska sidan.

 

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

46 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] man ser p√• bev√¶gelserne i den svenske¬†Riksdag i 77 √•r, f√•r man let den tanke, at det slet ikke er meningen valghandlinger, at de skal kunne √¶ndre […]

trackback

[…] sig med hinanden og gav hinanden positioner. Uh√łrt!¬†S √§r p√• v√§g k√§ppr√§tt √•t helvete og To parlamenter: Bev√¶gelighed og uflyttelighed¬†(se […]

trackback

[…] deres pladser i Riksdagen, fordi de har taget fejl big time. Pr√łv at sammenlign bev√¶gelserne i Riksdagen med dem i Folketinget i 70 √•r. Riksdagen har v√¶ret et fiksebillede […]

trackback

[…] p√• en mans√•lder. Der tror da Fanden, svensk politik har i 100 √•r v√¶ret indrettet p√•, at der ikke skulle ske noget,¬†og det gjorde der s√• stort set heller ikke.¬†De der sad p√• magten, skulle blive siddende, og nu […]

trackback

[…] L√∂fv√©n vil selvf√łlgelig pr√łve at forhale sandhedens √łjeblik lidt endnu ved at foresl√• et sekskl√łver, men det svenske demokrati er begyndt at virke, der er ikke noget at g√łre ved det. Den Mondrian-agtige grafik viser, hvor lidt det har virket i 77 √•r. Alle var tilsyneladende tilfredse med det, men s√• kom f√łrst masseindvandringen og derefter internettet, og nu har de balladen. Regeringskrisen er nemlig ikke den eneste svenske krise under opsejling. 74.000 asyls√łgere er kommet ind indtil nu i √•r, 40.000 famliesammenf√łrte, i asylsystemet sidder 80.000 og skal overvintre for 20 kroner om dagen. Velf√¶rdsstaten skranter, bunden af… Read more »

trackback

[…] det i underskoven derovre. Et svensk valg der rent faktisk handler om noget. Det er ikke meningen. Ser man p√• 80 √•rs svensk parlamentarisme, er den p√•faldende […]

trackback

[…] I 70 √•r var Sverige de facto en enpartistat under socialdemokratiet. I det tidsrum skiftede danske statsministre partifarve 13 gange. I 1991 kom tre nye partier ind, det ene r√łg hurtigt ud igen og s√• kom SD ind i RD i 2010. Andet […]

trackback

[…] Den danske er dog for intet at regne imod, hvad der venter Sveriges Riksdag inden 2014. At t√¶nke sig, at svensk politik skulle blive underholdende, det er l√¶nge siden. […]

trackback

[…] men ogs√• det mest sp√¶ndende i Sverige i mange √•rtier. Det siger ikke s√• meget, for svenske valg udm√¶rker sig ved at v√¶re blottet for sp√¶nding. Lad os h√•be, det bliver en rungende sejr for […]

trackback

[…] sted i verden, og Sverige har de fleste og de v√¶rste snyltere i hele Norden. En forsamling der har h√¶get om sin uforanderlighed i generationer, og som ikke ser med milde √łjne p√• gennemtr√¶k i […]

trackback

[…] et valg. Det politiske billede i Sverige har i det store hele v√¶ret stivnet i over 70 √•r,(se To parlamenter, bev√¶gelighed og uflyttelighed,)men i Norge er store omv√¶ltninger p√• bedding: Norge ‚Äď interessant for hele Europa. – […]

trackback

[…] magten, n√•r det kommer til rigtig penible ting. S√• stemmer alle p√• dem igen i 2014. Valg er til, for at bevare status quo (scroll […]

trackback

[…] s√•dan grad, at man sp√łrger sig, hvad Sverige overhovedet vil med et demokratisk valgsystem. (Se To parlamenter, bev√¶gelighed og uflyttelighed.) Svenske l√¶sere kan uden tvivl l√¶se deres egne endnu v√¶rre formyndere ind i det, de ser her: […]

trackback

[…] fald kan Sverige opleve et “jordskredsvalg” i 2014, det var vel ogs√• p√• h√łje tid i Europas mest begivenhedsl√łse parlament.(scroll lidt) 1 kommentar » Spring til […]

trackback

[…] fra den afsluttende partilederdebat. Sytemet er selvpr√¶serverende, det er derfor der stort set intet sker i Riksdagens sammens√¶tning, i mods√¶tning til Folketinget (sammenligning gennem 77 √•r), hvor der er rigeligt med liv og udluftning. Det er ogs√• derfor man ikke indf√łrer det […]

trackback

[…] ¬†overst√•et. Der er ikke tradition ¬†for sp√¶nding ved svenske valg. Nu kommer der en lille smule: “To parlamenter, bev√¶gelighed og uflyttelighed” M lyfter, S bl√∂der. Alliansen leder klart, enligt DN/Synovates junim√§tning. – Det b√∂rjar […]

trackback

[…] mange problemer have v√¶ret sparet. Disse aviser har medvirket til at sikre Vesteuropas antagelig mest begivenhedsl√łse parlament i tre generationer (scroll lidt.) Nu dukker r√łsterne frem fra deres p√•tvungne skjulesteder, for at besigtige de selvforelskede […]

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Det er min opfattelse at statens omfang, det offentlige midler benyttes til navnlig i Nordvesteuropa er overdimensioneret, Glistrup/Zinglersen om indkomstskatten 1974 inden indvandringen for alvor tog fart, http://fremskridtdk.wordpress.com/2010/02/21/indkomstskatten-g√łr-mest-skade-2/ “…det vi fremover skal koncentrere os om er den skat, der g√łr st√łrst skade her i landet, nemlig den personlige indkomstskat.”. Fremskridt nr. 2 / 22. januar1974 / 2. √•rgang. Jeg ville udvide perspektivet til ogs√• at d√¶kke selskabsskat og ejendomsskat, men det er i denne sammenh√¶ng underordnet, det v√¶sentlige er pr√¶sentationen af, der er andre muligheder for samfundsindretning og andre perspektiver der kan anl√¶gges end et hvor udgangspunktet i overv√¶ldende grad… Read more »

Nils Svendsen
Nils Svendsen
13 years ago

‚Äď ‚ÄĚEn elev som systematisk fremf√łrer udemokratiske synspunkter og anvender sig af udemokratiske symboler i mit klasserum, og som ikke vil √¶ndre sig, ham er jeg n√łdt til at dumpe i mit fag.‚ÄĚ

Det er et utsagn man skulle tro gikk hardt utover denne l√¶rerens muslimske gutter og jenter i hijab, men denslags basale samfunnskunskap er det vanskelig √• tro at en svensk “samfundskundskabsl√¶rer” besitter…

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

http://www.kk.dk/eDoc/Borgerrepr%C3%A6sentationen/01-03-2001%2017.30/Dagsorden/23-05-2003%2013.59.28/08F9E03C55E3A074C1256D2F0041DECF.htm Danmark er med hastige skridt p√• vej mod at blive et multietnisk samfund med mange problemer. Og ikke nok med at flere bydele i storbyerne og flere kommuner allerede er multietniske, s√• tager befolkningsudviklingen ogs√• en retning, der betyder, at indvandrerne er st√¶rkt p√• vej til at f√• flertal i befolkningst√¶tte kommuner og det i l√łbet af f√• √•r. K√łbenhavnerne er hurtigt p√• vej til at komme i mindretal i deres egen by. [!!!!] Dansk Folkeparti st√•r ikke alene med bekymringen over udviklingen. Statsministerens nyt√•rstale 1. januar 2000 indeholder f√łlgende afsnit: “Det er et reelt problem, hvis danske familier… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Bjovulf

P√• DR p√•st√•s det, at talen er fra 1999 – s√• sandsynligvis er det √•rsskiftet 1999-2000? http://www.dr.dk/nyheder/htm/baggrund/tema2001/Aarets%20nytaarstaler/115.htm Danmark har en lang tradition for at v√¶re et samfund med plads til folk udefra. For 8-900 √•r siden kom bygningsh√•ndv√¶rkere sydfra for at hj√¶lpe os med at bygge kirker. Og k√łbm√¶ndene kom fra de tyske Hanse-st√¶der og var med til at f√• gang i handelen. Holl√¶nderne bosatte sig p√• Amager og l√¶rte os om gartneri og intensivt landbrug. De s√•kaldte “kartoffeltyskere” hjalp os med opdyrkningen af den jyske hede og de polske roepiger tog deres del af sl√¶bet, n√•r afgr√łderne skulle i… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

JensH. Den der udtalelse som Nyrop RAsmussen kom med ved Folketingets √•bning okt. 1999 er noget af det mest ubeh√łvlede jeg nogensinde har h√łrt ved denne lejlighed! AT den faldt fra ham undre mig ikke – ej heller hvis det havde v√¶ret en Lykketoft eller en anden sosser der udtalte sig s√•ledes ved enhver given lejlighed, for det er mennesker uden pli og dannelse vi der havde/har med at g√łre. Jeg ved ikke om jeg har ret, men jeg mener at det var Mogens Lykketoft der for mange √•r tilbage dannede “skole” for sossernes sproganvendelse ? En sproganvendelse som var… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Det er ogs√• v√¶rd at huske p√• en udtalelse fra Nyrup fra omkring 1992 om, at nu er det jo heller ikke meningen (?!?! – hvad var s√• lige meningen, Poul? :), at danskerne skal v√¶re fremmede i deres eget land” ( frit efter hukommelsen ), efter at de massive problemer og umuligheden af integration i alt for mange tilf√¶lde for alvor var begyndt at vise sig i nogle af de hurtigtvoksende ghettoomr√•der i DK. Men hvad gjorde man s√• i praksis for at begr√¶nse problemernes omfang eller for at forhindre dem i at eskallere helt ud af kontrol? ABSOLUT… Read more »

steen
Admin
13 years ago

Bjovulf: De hang begge i filteret, så jeg slettede bare den ene.* S

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  steen

Ok, tack s√• mycket – troede bare det var mig, der var dum ūüėÄ

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Beklager den dobbelte “ins√§ndera”, Steen ūüėČ

Der var lidt koks i systemet.

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Bjovulf

hmmm, “ins√§ndare” hedder det vel p√• korrekt “svensk”? LOL

Skjoldungen
13 years ago

Den politisk ukorrekte afstemning på Dagens Nyheter er ikke fjernet Рendnu da. Scroll ned til midt på siden. De væmmelige, slemme stemmer er nu på 41%.

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Skjoldungen

Det valg bliver da vist sp√¶ndende. Der kommer flere rysare i meningsm√•lingerne, m√• man tro. Det st√•r og falder med om SD kan holde kandidaternes mundt√łj i ave. Hvis bare en af dem siger noget, pressen kan misbruge, s√• kan det g√• galt. Vi kender det jo fra vores hjemlige presse, der er domineret af venstreorienterede journalister med en politisk dagsorden.

Matti från Finland
Matti från Finland
13 years ago
Reply to  Universalgeni

Steen: ***Det bliver nok det mest sp√¶ndende moment i valgkampen overhovedet ‚Äď hvor langt vil journaliststanden tillade sig selv at g√•, hvor g√•r gr√¶nsen, hvis der g√•r nogen?*** Universalgeni: *** Det st√•r og falder med om SD kan holde kandidaternes mundt√łj i ave. Hvis bare en af dem siger noget, pressen kan misbruge.*** Universalgenin ger en delsvar till Steens fr√•ga. Det √§r i sig en kolossal uppgift att f√• SD:s kandidater att kontrollera sina mun, framf√∂rallt med tanke p√• att Caliber-reporter Carolina Stenmans v√§rdel√∂s lek- Wallraff kan f√∂rekomma. Skulle inte f√∂rv√•na mig om inte det kommer likadana v√§rdel√∂sa episoder innan… Read more »

Universalgeni
13 years ago

Der er en lille chance/risiko for, at aviserne kun i utilstr√¶kkeligt omfang opdager, hvad der er ved at ske. Mange svenske meningsm√•liger har SD som ‚ÄúN√•got annat parti‚ÄĚ eller man kan kun v√¶lge et af de partier, der allerede er medlem af den svenske Riksdag.

Har SD overhovedet kandidater nok til en st√łrre valgsucces? De har f√łr haft sv√¶rt ved at finde folk, der ville eller var egnede til opstilling?

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Skjoldungen

Den er der stadig – nu omkring 3/4 nede i en lille rubrik i venstre side:

“Kan du t√§nka dig att r√∂sta p√• SD i riksdagsvalet”

http://i42.tinypic.com/11lo7c2.jpg

Og nu er der endda/ √§ven 42%, som kan overveje / t√§nka seg at stemme/ r√∂sta p√• SD ūüėÄ

http://i40.tinypic.com/bio09s.jpg

Hvorn√•r mon de f√łrste panikreaktioner s√¶tter ind hos DN … og hos alle PK-tosserne, som Sverige jo i den grad er storleverand√łr af? ūüėČ

Pk
Pk
13 years ago

√Öh ja, socialdemokraterne har “menneskesynet”.
Godt for dem , for s√• beh√łver de ikke t√¶nke.
Er rigtigt menneskesyn er nok, for de rigtige mennesker.

JensH
JensH
13 years ago

En ting er at lena Sundstr√∂m er en demagog, men noget helt andet er at hendes viden er spejlblank n√•r det kommer til det det land, som hun p√•st√•r at v√¶re ‘ekspert’ i: “Sverige 2010 kan inte j√§mf√∂ras med Danmark 2010. Sverige 2010 m√•ste j√§mf√∂ras med Danmark kring 1998 n√§r partiledare fr√•n h√∂ger till v√§nster tog avst√•nd fr√•n Dansk Folkeparti och sa att ni kommer aldrig bli rumsrena och ni kommer aldrig f√• n√•got inflytande √∂ver dansk politik.” Det er forkert. Det var kun Nyrup som fra Folketingets talerstol om DF sagde ordene: “Stuerene bliver i aldrig”. Der var s√•… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

‚ÄúSamfundskundskabsl√¶rer‚ÄĚ markus er ikke underviser. han ert folke-opdrager. Jeg pr√łver faktisk pt. h√•rdt at finde forskellen i de gamle √łst-Europ√¶iske kommunistiske skolesystemers ‘p√¶dagogik’, og s√• den Svenske ditto i vore dage, men har sv√¶rt ved at finde nogle grundliggende forskelle. Er det bare mig eller hur??

Vagn Henning
Vagn Henning
13 years ago

N√•r revolutionen kommer, kan svenskerne forh√•bentlig afse en af de f√łrste pladser op imod muren til Markus Samfundkundskabsl√¶rer.

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

EU som det kommende lille-tyrki. Genialt skaktræk af Erdogan, som jeg havde frygtet, at Tyrkiets nabolande :
Syrien, Irak, Iran og Kaukasus-området med muslimske trosfæller ikke længere skal have visum.
Det store muslimske folkehav kan via Tyrkiet indvandre til EU og s√łge lykken i det materielt rige, dekadente
Europa. Jeg havde skrevet i et læserbrev herom til JP, som ikke blev optaget, for nogle år siden.

Liva
Liva
13 years ago

Hvornår mon Lundström og svenske politikere kigger på koranens indhold?

boppo
boppo
13 years ago

Jonny skrev: “Haha, det l√•ter som en Bergman-film” Jeg t√¶nkte pr√¶cis det samme. Jeg er selv af svensk afstamning, men sk√•nsk. Det tror jeg g√łr en forskel – alts√• det med det sk√•nske. En lille bem√¶rkning, som m√•ske er meget sigende. Fagbev√¶gelsen i Sverige har altid v√¶ret pr√¶get af alkohol-afholdenhed. N√¶rmest som en afholdenhedsbev√¶gelse. Det kan ikke just siges om vores fagbev√¶gelses historie, selv om politikerne i nutiden g√łr alt for ogs√• at blande sig i det. Rygning har de allerede f√•et sat p√• plads. Jeg ved ikke rigtigt, hvordan jeg skal konkludere p√• det ūüėČ Det m√• den enkelte… Read more »

Robin Shadowes
13 years ago

Jag har rensat cache på datorn och har nu problem med att ändra tema. Ställde in classic men nu hittar jag ingen funktion där jag kan ändra. Help!!

B√łrge
B√łrge
13 years ago

Mennesker er forskellige. Danskere og svenskere er meget forskellige. Det er min erfaring – udsprunget af svenske og danske aner. Jeg har dannet mig et billede (det er kommet af sig selv) af svenskerne som tavse og forbandede (i den svenske betydning). De knytter n√¶verne og siger intet. Set i 1000 √•rs perspektiv er det vel naturligt. Endel√łse sorte skove og marvfrost. Sult og elendighed. Slid og sl√¶b. Afsondrethed. Lad mig komme med et eksempel fra l√¶nge f√łr islam: Vi sad ved frokostbordet deroppe ved V√§nern, konen, jeg og de to gamle onkler, da det bankede p√• d√łren, og en… Read more »

Jonny
Jonny
13 years ago
Reply to  B√łrge

Haha, det låter som en Bergman-film, eller någon av Colin Nutleys skildringar av svensk landsbygd/glesbygd.

steen
Admin
13 years ago
Reply to  B√łrge

@ B√łrge: Jeg er glad for at kommentaren virker igen, eller var jeg g√•et glip af dagens gode grin:

‚ÄĚHvad vil negeren her i Sverige?‚ÄĚ. S√• blev der ikke talt mere ved den frokost. Det var s√• man kunne f√łle urfj√¶ldets gr√•, stenh√•rde kulde.

B√łrge
B√łrge
13 years ago
Reply to  steen

Ja – jeg valgte med omhu netop den oplevelse blandt mange til at illustrere det totale tab af civilisation.

Det må have været forfærdeligt for de to, at blive gamle under den igangværende afvikling. Der er blevet knyttet næver i stille vrede.

Det er utroligt hvilken ondskab, der kan ud√łves i godhedens navn. Heldigvis b√¶rer det “bel√łnningen” i sig.

Matti från Finland
Matti från Finland
13 years ago

Det verkar så att snart 100 år sedan man hadde en borgerlig majoritet ca. 60 %. Detta kommer inte att upprepas under nationalstaten Sveriges fortsatt hälsa. Detta på grund av att karaktären av nationalstaten Sveriges fortsatt hälsa som fortsatt kan tänkas ändra form från fortsatt till upphörande inom ca 20 år. Och man kan bara undra vad dom borgerliga tänker, när dom släpper in horder av nya sosseväljare år efter år.

Med tanke på muslimernas politisk riktning, en vänstermajoritet på 60 % är helt tänkbar om inte 2010 men 2014.

46
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x