1
apr
Seneste opdatering: 25/9-16 kl. 1946
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En samtale med mange lag. Bedst som man tror Arne Melchior er fuldstændig humorforladt, indtræffer – vi sku´lige til at sige påskemiraklet, – men det var kun onsdag, som Uwe Max Jensen pointerede:

Men Uwe Max Jensen tog det pænt. Han forklarede, at han havde klippet det yderste af den erigerede penis af og anbragt det øverst på korset. Og så kom Arne Melchiors kostelige bemærkning: ”Det vil sige, han blev omskåret – men det var han jo også”!

Overfor den bemærkning blegnede resten af diskussionen, både Melchiors egen benægtelse af, at vi her har med kunst at gøre, og også bemærkningerne fra en kunstkender og præst, der var med fra et studie andetstedsfra, om, at der ikke var meget provokation og heller ikke meget kunst i piberenserværket. Og selv Mads Brüggers vedholdende forsøg på at få dog nogen til at sige, at der var provokation i det, mislykkedes. Både alvoren overfor det ’store’ kunstværk og diskussionen om provokation faldt ynkeligt til jorden.

Men det, at Melchior kunne se koblingen mellem at klippe det yderste af en piberenser af, og så den omskærelse, som hvert jødisk drengebarn blev udsat for, også Jesus, det var kunst, stor kunst, kunst, der ironiserede pragtfuldt over de andres kunstalvor. Jesus og den omskårne piberenser.  Deadline med UMJ og Melchior kan ses her fra min. 18:45. Uwe Max Jensens hyldest til Jens Jørgen Thorsen.

Dagens Danmarks-bask

Den lange føljeton, der hedder Håkon Arvidsson og virkeligheden i det land han er i eksil i, får endnu et kapitel. Tonen bliver mere bitter for hvert år der går, det kører i den samme rille, men SvD trykker det:

Såväl i Norge som i Danmark har populistiska tendenser gjort sig allt bredare både kulturellt och politiskt och med denna utveckling har följt en ökande främlingsfientlighet och en allt stramare flyktingpolitik……Eller, för att säga det utan omsvep, till rasism.Etnisk meritjakt steg mot rasism.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Slyrgraff
Slyrgraff
11 years ago

Der er ikke noget der kan hidse mig op, eller bringe mit pis i kog, det skulle da lige være talentløsheden hos små klatmalere, organiserede i Sammenslutningen af Klatmalere i Danmark (SKID), der for at komme på finansloven skider i konservesdåser. Se det er problemet, talentløsheden!

Peter Andersen
11 years ago
Reply to  Slyrgraff

Der er ingen der synes det, at lave en piberenser-Jesus eller det at skide i en kaffekande, kræver talent.

Men det er jo heller ikke meningen.

Hvis man mener, at kunsten skal provokerer og stille spørgsmål til vores opfattelse af tingene eller samfundet, så er det vel en glimrende måde, at udtrykke sig på, da målsætningen jo bliver efterlevet.

Hvis man derimod mener, at kunst skal være noget talentfuldt eller smukt, så er ovenstående naturligvis ikke kunst.

Vælg selv!

LFPC
11 years ago
Reply to  Peter Andersen

Personligt synes jeg nok det er sådan cirka lige så provokerende som at se en 16-årig i fuld punk-uniform anno 1976. Been there, done that, kom videre.

Alle ved godt hvad det er for en ting der får moderne ateister til at være vrede på religion i almindelighed, eller kristendomsblasfemikere til at vælge den ufarlige grænseoverskridelse. Hvornår er der nogen der f. eks. flamberer ‘en vis bog’ på et Sct. Hans-bål til musik af Rammstein? Nåh jo, forresten, men det var jo ikke ………………. kunst.

li
li
11 years ago
Reply to  LFPC

Enig, vi har kun statsbetalte politiske korrekte tøger og uffemandslinge tie kunstner, min sans for kunst er forbudt! Jeg må selv skabe min egen kunst, som når jeg smider en brænde knude i brændeovnen, så forestiller jeg mig, det skodranen der nu kommer til sin provokerende og retfærdige tilintetgørelse. Mit umættede behov for kunst, der stiller sig provokerende an til holdninger om kvinders rettigheder ifølge livsstils muhammedanerismen, er bestemt et område som de bekvemme kunstner ikke tør opfylde, fordi de herved mister statsbetalte propaganda penge og påfører sig forfølgelse og trusler om fatwa-drab, hvis de udtrykker sig det mindste forkert… Read more »

bl
bl
11 years ago

Et vidunderligt stillbillede af piberenser-Jesus og UMJs udtryk i øjnene!

SvD er ikke længere konservativt, end ikke “moderat”. Man vil heller ikke være ved, at man engang kaldte sig Svenska Dagbladet. En ynk uden lige, hvad er der blevet af den højstemte, svenske retorik, som det svenske skriftsprog engang var så godt til at udtrykke? Er der intet man vil kæmpe for, værne om, holde af?
Du gamla, du fria ?

Jeg hører Evert Taube synge “Så länge skutan kan gå” inde i hovedet. Suk, vemod, resignation.

Liva
Liva
11 years ago

Hvor er Uwe Max da skøn! Dér sidder han med en lille begejstret piberenser figur af en religiøs figur og troende forarges. Samtidig med at religiøse forarges over jesus med begejstret manddom, så er der flere og flere kirker hvor jesus figuren helt tages ud af kirken – eller i hvert fald hænges over i sideskibet. Den religiøse figur jesus – en mand – er gjort mere og mere til intetkøn eller til en sød tante – og hvad sker der så når en dansk kunstner giver jesus køn og provokation? Så bliver troende forargede. Det er hårdt at være… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Forfatter og satiriker Gustav Wied skriver i romanen Livsens ondskab (som siden er blevet filmatiseret) bl.a. : “Du er aldrig af samme mening som andre. – Næh. Det er I sgu nok om.”

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  steen

Jo, det er Knagsted. 🙂 Det er en herlig bog med mange skønne menneskeskildringer og mange beske kommentarer til den offentlige mening og borgerskabet – hvad enten den er religiøs eller ej. Vedr. Uwe Max, så bliver det interessant at se hvad han finder på næste gang. Nu har han lagt sine efterladenskaber på Louisiana i en kaffekande og efterfølgende bragt Jens Jørgen Thorsen in mente i den danske kunsthistorie. Hvad bliver mon det næste? Noget med Vilhelm Freddy måske? Eller noget Trille noget…? Ét er sikkert og det er at dansk/vestlig kultur og kulturhistorie og kunsthistorie er et parallel… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  steen

næh hov, det er Knagsted der svarer. Nå, det var du sikkert klar over. Ellers giver det ikke rigtig mening..

bl
bl
11 years ago
Reply to  Liva

hvad er det man siger? 1 Kor 13,4-8 Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt. Kærligheden hører aldrig op.! Jesus blev fornedret, dermed blev alle mennesker fornedrede. — I min teologi, kan Jesus derfor udemærket tåle at blive hånet eller gjort til grin, hvis det er det man gør ved at tegne ham med… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  bl

“I min teologi, kan Jesus derfor udemærket tåle at blive hånet eller gjort til grin, hvis det er det man gør ved at tegne ham med et stift stykke:-) Det fratager ikke mig min tro. ”

Lige præcis.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Liva

Jesus blev henrettet for blasfemi. Han offer er lidt forgæves nu på totusinde år, hvis man stadig ikke må sige, hvad man vil. Markus om gudsbespottelsen: “Så stod ypperstepræsten frem og spurgte Jesus: »Har du ikke noget at svare på det, de vidner imod dig?« Men han tav og svarede ikke. Ypperstepræsten spurgte ham igen: »Er du Kristus, den Velsignedes søn?« Jesus svarede: »Det er jeg. Og I skal se Menneskesønnen sidde ved den Almægtiges højre hånd og komme med himlens skyer.« Da flængede ypperstepræsten sine klæder og sagde: »Hvad skal vi nu med vidner? I har selv hørt bespottelsen.… Read more »

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x