18
apr
Seneste opdatering: 19/4-10 kl. 0106
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Hedegaard: Væk med krænkelsesparagrafferne

Krænkelsesparagrafferne er blevet en trussel mod demokratiet og friheden. Derfor skal de væk. Trykkefrihedsselskabet og Fri Debat går sammen i kampen for at få afskaffet straffelovens paragraf 140 og 266b. Paragrafferne åbner nemlig for magtfulde og pengestærke kræfter, der vil beskære vores frihed.

I foråret 2008 kunne man i en række danske aviser læse en annonce indrykket af en saudisk organisation med det indviklede navn »Det globale program til at gøre barmhjertighedens profet kendt«. Den omtalte profet var dog ikke just ukendt, idet der var tale ingen ringere end Muhammed. Til gengæld havde danskerne tydeligvis ikke helt forstået, hvor barmhjertig han var. Det ville Muhammeds marketingsafdeling nu råde bod på – og med ganske slående argumenter. Det skulle være slut med at gøre grin med barmhjertighedens profet, fremgik det af annoncen, der havde overskriften »Ytringsfrihed for enhver pris?« – og som i sin tone og opsætning havde en slående lighed med det »Oprop til Danmarks soldater og Danmarks folk«, der 9. april 1940 blev smidt ud fra tyske flyvemaskiner. […]

Saudierne savnede en »formel afstandtagen over for genoptryk af de forhånende tegninger [dvs. dem der stod i Jyllands-Posten 30. september 2005, LH] fra relevante myndigheder. Vi er overbevist om, at en afstandtagen vil kunne medvirke til at forhindre yderligere gentagelse af sådanne ulykkelige tiltag.« Om der med de kryptiske ord »ulykkelige tiltag« mentes flere tegninger eller flere terroranslag og mordforsøg på frække vesterlændinge, fremgik ikke, men under alle omstændigheder, kunne man dårligt opfatte opråbet som andet end en floromvunden trussel mod den danske ytringsfrihed: ‘Gør I ikke, som vi siger, kan vi ikke svare for følgerne, for så ligger I, som I har redt!’ Sådan kunne man sammenfatte annoncørernes budskab. Går man ind i opråbets tekst, vil man se, at den rummer en direkte forhånelse af den kristne tro, idet Jesus beskrives som en profet på linje med Muhammed og Moses, selv om kristne jo opfatter ham som en del af den treenige Gud – Faderen, Sønnen og Helligånden. Det er faktisk kristendommens mest centrale troslærdom.

Sådan set er annoncen derfor på kanten af straffelovens blasfemiparagraf, § 140, der fastslår, at man kan få bøde eller fængsel i indtil fire år, hvis man offentligt »driver spot med eller forhåner noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse«. Og den danske folkekirke er unægteligt et særdeles lovligt religionssamfund. Man kunne også argumentere for, at »Det globale program til at gøre barmhjertighedens profet kendt« gør sig skyldig i en overtrædelse af straffelovens anden krænkelsesparagraf, § 266b – den såkaldte racismeparagraf. Den vil straffe dem, der »ophidser til had mod en gruppe af den danske befolkning på grund af dens tro, afstamning eller statsborgerforhold«. Hadet i annoncen er ganske vist godt pakket ind, men alligevel umiskendeligt, når den lader forstå, at diverse terrorhandlinger er »følgevirkningerne af de danske karikaturer«. Lars Hedegaard: Væk med krænkelsesparagrafferne, ( Støt Ytringsfriheden ønsker en ophævelse af begge paragraffer for at styrke friheden til at ytre sig, skriv under.)

Findes Nordisk Råd endnu?

Sverige uddelte i 2009 29 525 statsborgerskaber til ikke vestlige borgere. Nogle år har antallet tildelinger været over 50.000. Det synes evident, at Sveriges hastige vej bort fra den vestlige kulturkreds, samt den betydelige, grove spill-over kriminalitet København allerede har fra de folkeslag, der koloniserer Sverige – udtrykket er valgt helt forsætligt – ,vil med tiden udhule det nordiske samarbejde til en saga blot. Udviklingen bare i Malmø vil gøre problemet akut af sig selv. (SE også Søren Espersen: “Sverige är problemet i Norden.”)

Ville Niinistö (Gröna förbundet, Finland), formand for Medborger- og Forbrugerudvalget i Nordisk Råd, er meget bekymret over denne praksis hvor nordiske statsborgere udvises fordi de ikke kan forsørge sig selv.. Udvisninger af nordiske statsborgere på grund af behovet for sociale ydelser bekymrer flere nordiske politikere. Det viser sig at der hovedsageligt er tale om en dansk praksis.
– I Norden har vi for det meste ret til at bosætte os hvor vi vil. Det er meget bekymrende at ikke alle de nordiske lande overholder den nordiske konvention, og at nordiske statsborgere udvises fordi de har behov for sociale ydelser. Det er i strid med de nordiske regler, siger Niinistö. Også danske Hanne Agersnap (SF) fra Medborgerudvalget er kritisk over for udviklingen.Medborger- og Forbrugerudvalget spurgte i januar de nordiske regeringer om hvilken praksis de forskellige lande har i forhold til udvisninger af nordiske statsborgere. Af svarene fremgik det at både Danmark og Sverige kan udvise nordiske statsborgere hvis de udgør en social belastning. Men tallene viser at det kun er Danmark som praktiserer dette. Danske udvisninger bryder nordiske regler. Historien er ganske overraskende hovednyhed på svensk P 1: Dansk invandringspolitik drabbar nordbor.

Forladte steder

Fotografen Jan Jørnmarks enestående samlig af fotografier, fra det industriland der forsvandt endegyldigt i årene omkring 1992. Övergivna Platser.

New-found-land

DE første spadestik tages til den saudiske moské i Gøteborg. Första spadtaget för moské på Hisingen. Saudiska staten bygger Göteborgsmoské. Der er dags dato 16 stormoskéer i Sverige og flere hundrede mindre.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
12 years ago

Jaja, på DR’s P1 progam ‘Orientering’ havde de også sidste uge et forarget indslag om, at Danmark udviste nordiske statsborgere ‘blot’ fordi de har behov for sociale ydelser. DDR journalisten gjorde meget ud af at forklare, at det kun drejede sig om 10 Nordiske statsborgere, som havde haft behov for sociale ydelser, (undeforstået: hvor småligt et land vi er blevet), men åbenbart kunne denne kvindelige DR P1 journalist slet ikke forholde sig til, at tilstrømningen af ‘Ny-Svenskere’ til de Danske socialkasser kunne eksplodere voldsomt, når først Sverige for alvor for problemer med at finansiere ‘multikulti-festen’.

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  JensH

Sverige har overtaget rollen som “Europas bløde bug”. Statsborgerskaber – og lægeautorisationer – udstrøs med mild hånd, og har man først et af disse papirer, er vejen ind i resten af EU vidåben. Vi skal gøre 3 ting: 1. Opsige pasunionen med Sverige. Det Sverige, den er indgået med for snart 60 år siden, eksisterer ikke mere. 2. Komme ud af EU hurtigere end hurtigt. Der går 2 år efter at vi i henholdt il Lissabon traktatens artikel 50 har afleveret et brev om udtrædelse til Europarådets formand, til vi igen er et frit land. Vi kan ved samme lejlighed… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  PeterK

Det Schengen-aftalerne, der står i vejen. Overordnet set. Ophævelse af pasunionen er ligegyldig, sålægne Schengen-reglerne kører.

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Du har ret. Der forestår et stort oprydningsarbejde. Det er det sædvanlige: Det tog kun en nat at brænde Dresden af, det tog 10 år at bygge den op igen. Denne gang er det ikke så meget fysisk som moralsk skade der er forøvet, og den slags tager tid.

Helle og Willy er ikke en del af løsningen som nogle fejlagtigt tror, de er i høj grad en del af problemet, og det er den såkaldt borgerlige regering også.

Robin Shadowes
12 years ago

Jag är väl också okunnig då jag ej heller har läst ens halva denna “heliga bok” och jag tänker inte läsa färdigt heller ty den är tråkig så klockorna stannar. Fast då har förstås ingen rätt att uttala mig om islam heller. Tänker jag börja hålla käften? Vad tror ni?

Skåning
12 years ago

Det är ju förstås rätt trist att Pat Condell i det här inlägget visar prov på ett mått av okunnighet som en känd debattör i hans kaliber inte borde ha. Suran “De otrogna” härstammar från Muhammeds tid i Mecka och är därmed, enligt en mycket central tes i islam, överskriven av senare suror från Medina, som är mycket tydliga med att otrogna ska konverteras, slås ihjäl eller undertryckas med beskyddarpengar. Detta tycker man att Condell borde känna till. Medan kristendomen i det nya testamentet levererar en mycket mildare version av den gamla “lagen”, som genom att vara nyare övertrumfar de… Read more »

Victor
Victor
12 years ago
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x