4
maj
Seneste opdatering: 5/5-10 kl. 1534
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hør Jalvings præsentation af “Mig og Muhammed” her, MP 3, 38 minutter. (Skulle nogen have  problemer, har vi forhåbentlig embedded den i en Flash Player i morgen. En mindre udskrift af præsentationen her.)

Af Lars Hedegaard

Fire stjerner blev det til i Adam Holms anmeldelse af Mikael Jalvings Mig og Muhammed i dagens Jyllands-Posten, hvor han kalder den “vittig og velskrevet”. Den fornemme placering skyldes, at “Jalving qua sit kendskab til den europæiske oplysningstradition … tager en kvalificeret diskussion med dem, der mener, at hån, spot og latterliggørelse kaster en skygge over den europæiske kulturhistorie”. Jalving henviser til intellektuelle stjerner som Voltaire, Rousseau og mange andre ofre for censur og forfølgelse, og denne vurdering er Adam Holm enig i.

Men ellers mener han, at Jalving er for pessimistisk og uforsonlig. “Hvor er egentlig de fremtrædende politikere, som i dag taler islams sag?” spørger anmelderen. “Hvor er de magtfulde muslimske interesseorganisationer, der har held til at ændre samfundets generelle kodeks for moral og normer?”

Til sidst i sin anmeldelse spørger Holm, “om Jalving og ligesindede i islamdebatten ønsker at leve i et samfund som har plads til Muhammed og hans efterkommere”. Adam Holm vurderer, at monologen med Muhammed er original og udført med stor dygtighed.

Træt af Koranen

I Kristeligt Dagblads anmeldelse er historikeren Henrik Jensen også positiv, selv om KD ikke giver stjerner. Han er overvejende enig i Jalvings fremstilling af islams problem.

Men han orker næsten ikke at slæbe sig igennem Jalvings mange Koran-citater i bogens begyndelse. “Er man nødt til at blive Koran-ekspert for at føle sig som oplyst menneske”? spørger han opgivende. Enhver, der har brugt en del af sit liv på at læse Muhammeds blodtørstige og tanketomme udgydelser, må føle sympati for anmelderen.

Derimod er Henrik Jensen blevet optændt af Jalvings feminismekritik: “Her er vi ved det helt centrale problem med islam på disse breddegrader,” anfører Jensen. “Den tilbyder mændene en maskulin offerrolle, som trives fint i tidens multikulturelle vildfarelser, ikke mindst fordi Vestens feminister skammeligt holder sig langt væk fra den muslimske kvindes frigørelsesproblemer.”

Henrik Jensens skudsmål er “interessant” og “vedkommende”.

Krigen erklæret

I Sappho.dk bedømmer Christopher Arzrouni Jalvings indfaldsvinkel som original: Hvad kommer islam egentlig et moderne menneske ved? Og i den forbindelse citerer han tidligere biskop Jan Lindhardt:

“Disse mennesker sagde jo, at de var i krig med os, derfor tillod jeg mig at sige, at hvor den ene part vil i krig, så er der krig, og det synes jeg også, eftertiden har vist, bl.a. under Muhammed-krisen.”

I modsætning til Henrik Jensen kan Arzrouni godt lide Jalvings Koran-gennemgang og roser forfatteren for at citere en masse Koran-vers i deres fulde længde. Der er ikke så mange fortolkningsmuligheder, bemærker han.

Som Arzrouni udtrykker det, sætter Jalving “fingeren på det ømmeste punkt hos danske intellektuelle: Hvorfor bliver de ved med at sætte kikkerten for det blinde øje?”

Måske fordi de nødigt vil have deres nattero forstyrret.

Fra Jyllands Postens interview:

Livet som luksusturist

» Jeg berører i bogen min tilværelse som studerende ved udenlandske universiteter, hvor jeg levede en tilværelse som luksusturist. Det er pokkers fristende at leve i sådan en boble. Den sociale accept i ens gruppe er afhængig af, at man bliver inde i den, men imens vokser problemerne altså udenfor.

Og ved bestemte anledninger kommer det så alligevel ud, det opstemte – ikke mindst på valgdagene. Og de sidste tre-fire år er debatten da også blevet mere mangfoldig og mere konfronterende.

Det er der så dem, der beklager.

Svenskerne tåler ikke vores tone og taler om “den danske syge”. Jeg synes, at det er et tegn på sundhed, at der herhjemme findes modet til at stå ved den uenighed.«

Der er ikke megen viden om historie blandt de yngre generationer?

»Nej, og det kan jo godt bekymre.Jeg er censor på handelshøjskolerne i København og Århus og møder der studerende, der er født efter Murens fald. De har kun levet i den jubeltid, der kom efter, og hvad skal de gøre – med mindre de har en stor kærlighed til tykke historiebøger? De tror, at verden altid har fungeret, som den har gjort i deres levetid, hvor vi bare er blevet dynget til med nye gadgets hele tiden og kan benytte os af det herlige internet.

De helt unge signalerer gerne venstreorientering, hvad der i sig selv kan virke historieløst, men det stikker ikke ret dybt. De har aldrig hørt om navnene på de store socialister, alt det ideologiske er mere eller mindre borte.

Det bekymrer mig meget mere, at medie-eliterne og de politiske eliter ikke vil se virkeligheden i øjnene. Og at forretningsmændenes elite heller ikke vil det. Cooperate capitalism er meget tavs på dette felt – med Asger Aamund som den lysende undtagelse.Generelt klapper de helt i, for de vil ikke miste kunder. Det er folk, som burde vide bedre.«.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
32 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Det Sverige, jeg møder, er et helt andet Sverige end det, jeg hørte om som barn og ung. Indimellem tror jeg knapt nok mine egne øjne og ører, men jeg bestræber mig på at lade materialet tale sit eget sprog.Alle lande gennemgår udvikling; det tror jeg, vi alle kan blive enige om. Men tilfældet Sverige minder snarere om afvikling.Kolumnist ved Jyllands-Posten: Sverige er fordomsfuld og besat af racister. (Se evt. maj 2010: Balladen om Jalving) […]

Universalgeni
12 years ago

Det er jo noget fis fra Holms side. Nej, vi vil skutte have multkultur og kriminalitet. Basta. Udviklingen skal tilbageføres. Hvornår kommer den 117.000 kroners ordning??

Emeritus
Emeritus
12 years ago

‘…Til sidst i sin anmeldelse spørger Holm, “om Jalving og ligesindede i islamdebatten ønsker at leve i et samfund som har plads til Muhammed og hans efterkommere”…’ Det spørgsmål har jeg også haft kig på. Efter min mening hverken kan eller skal Jalving svare. Skal spørgsmålet stilles, skal det vendes om, for det er fra en anden kant, svaret skal gøres muligt: “…ønsker Muhamed og hans efterkommere at deltage i et samfund på lige fod, et samfund hvor de ubetinget indrømmer,at det er vore normer, vort syn på kvinder, de homoseksuelle, fattige, misbrugere og udstødte – vore frihedsbegreber, vor demokratiske… Read more »

Universalgeni
12 years ago

Faktisk er der for få koranafbrændinger her til lands. Ja, faktisk burde de brænde over hele verden. 😈

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Ja, det indledningscitat, jeg havde lånt fra Snaphanen ovenfor, gav så ingen mening overhovedet i forhold til resten af min kommentar. Det ville citatet til gengæld have gjort med følgende, som det også var min hensigt. Jeg prøver én gang til: ‘…‘…Derimod er Henrik Jensen blevet optændt af Jalvings feminismekritik: “Her er vi ved det helt centrale problem med islam på disse breddegrader,” anfører Jensen. “Den tilbyder mændene en maskulin offerrolle, som trives fint i tidens multikulturelle vildfarelser, ikke mindst fordi Vestens feminister skammeligt holder sig langt væk fra den muslimske kvindes frigørelsesproblemer.” – Men er nogle af dem mon… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

‘…Derimod er Henrik Jensen blevet optændt af Jalvings feminismekritik: “Her er vi ved det helt centrale problem med islam på disse breddegrader,” anfører Jensen. “Den tilbyder mændene en maskulin offerrolle, som trives fint i tidens multikulturelle vildfarelser, ikke mindst fordi Vestens feminister skammeligt holder sig langt væk fra den muslimske kvindes frigørelsesproblemer.” Jeg har i min mail-box modtaget følgende særdeles interessante ‘udklip’ fra et juridisk synspunkt. Bemærk! Som altid læses mailstrenge fra neden Her begynder den forneden 3. maj og slutter lige herunder herunder den 5. maj: ‘…Afbrænding af Dannebrog er IKKE tilladt! Der hersker åbenbart en del forvirring om… Read more »

bl
bl
12 years ago
Reply to  steen

Jeg sender et screenshot til din mail.

bl
bl
12 years ago

Hvergang jeg hernede fra det tyske klikker på et link til uKristeligt Dagblad her fra bloggen, får jeg en Google reklame med en smilende sydlandsk pige med tørklæde i hovedet [muslima.com] – hvem har nogensinde set en storsmilende muslimsk kvinde?

Hvornår begynder Google at reklamere for folkekirken.dk eller vatican.va ?

JensH
JensH
12 years ago

@Victor Jeg checkede lige den artikel fu linker til og fandt følgende ‘guldkorn’: “I think this country is coming overpopulated, too many people coming in from everywhere, especially Europe,” Mr. Qurban said, as fellow worshipers nodded in assent. In particular, he said, thousands of Poles in Luton were taking jobs from the children and grandchildren of a previous generation of immigrants like himself, those who arrived from Pakistan in one of Britain’s early waves of migration in the 1960s.” “De tager vores job”!!! Tænk hvis en Dansker (eller Brite) havde brugt det samme argument mod indvandringen. Så ville de ‘anstændige’… Read more »

Liva
Liva
12 years ago

Kæft Hedegaard og Jalving er skønne. 🙂 Hvor de sprælle, hvor de sprælle..

JensH
JensH
12 years ago

“virkelig en perleræke Labour har samlet sig denne gang.”

Det er ikke fordi jeg har meget fidus til David Cameron, men jeg håber efterhånden inderligt at han vinder eget flertal, og at Labour får et historisk valg-nederlag. Helst så jeg UKIP vinde nogle sæder, men som valgkampen har skredet frem er 1. priotitet for mig blevet, at få det dybt korumperede og forræderiske Labour ud.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  JensH

Jens – du er da godt klar over, at Yasmin Alibhai Brown forleden sagde, at toriernes liste denne gang, var en af de bedste ting ved valget…..fordi partiet har opstillet så mange muslimer?

Det, som morer mig mest ved den nuværende indvandringsdebat i UK er, at så mange tilhængere af fredens religion nu går ind for at lukke grænsen. Grunden: At de nye indvandrere – primært østeuropæsere – gør helvede hedt for dem.

http://www.nytimes.com/2010/05/05/world/europe/05britain.html?hp=&pagewanted=print

På en måde er det jo en positiv udvikling: At de går under i en tsunami af europæisk indvandring.

trackback

[…] tirsdag aften, i forbindelse med lanceringen af Mikael Jalvings Mig og Muhammed. Snaphanen samler op, og bringer forfatterens 38 minutter lange […]

Universalgeni
12 years ago

Undskyld: OIC

Universalgeni
12 years ago

“Hvor er de magtfulde muslimske interesseorganisationer, der har held til at ændre samfundets generelle kodeks for moral og normer”? Ja, de sidder blandt andet i FN som den største stemmeblok i form af IOC. Vil hr. Adam Holm måske benægte, at man fra FNs side forsøger at forbyde islamkritik? Og at EU følger trop? Vil hr. Holm benægte, at der er selvcensur blandt journalister? At Naser Khader, Pia Kjærsgaard, Kurt Westergaard med flere må leve med livvagter, fordi de har kritiseret islam? Ja, åbenbart. Hr. Holm er stæreblind. Som sædvanligt. Humanitærpopulist og apologet af førte rang.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Og så er der det mere ‘hjemlige’ med at en del af kvindelige ansatte i offentlige institutioner nu har hijab – koran mission – som del af dresskode – f.eks. sygeplejersker, læger, hjemmehjælpere og sosu hjælpere etc. Det går f.eks. sygehusledelser ind for. D.v.s. at der i arbejdstiden af flere kvindelige offentligt ansatte nu – overfor patienter og kolleger – reklameres med det der står i koranen – både om koran opdragede og ikke-muslimer – dem der i koranen kaldes for vantro og kuffar – hele 347 gange. Og så er der det at vestlige universiteter, sygehuse og andre offentlige… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Liva

Og så havde vi et sammenrend af imamer fra et utal af islamiske organisationer, der rejste rundt i Mellemøsten for at foranstalte muhammedkrisen. Men disse organisationer kan Adam Holm heller ikke få øje på, selvom folk døde i hobetal og ambassaderne brændte. Man burde skrive et læserbrev om Holms blinde vinkler. Er det ikke lige nogen, der gør det? Nå, ikke….

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Jeg mener det med kravet om den demokratiske debat vedr. koranen – for danske borgere – betalere og brugere af og ansatte i offentlige instititutioner – bør have svar på om offentlige institutioner – og ansatte – i Danmark mener at ikke-muslimer er kuffar og at de skal straffes – som der står i koranen. Hvorfor har offentlige instititioner ellers indført koran dresskode til nogle kvinder og indført halal mad ordning og bygget bederum, der bruges til tilbedelse af koranen? Det glæder mig at nogle politikere nu kræver svar og at også flere skribenter gør det. Men hvad med de… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  steen

Her er hele serien, Steen & Casper, og alle I andre, der ikke fik set programmerne, eller gerne vil gense dem 😉 Helt utroligt, hvad “vi” tillader “kulturberigerne at komme her til Vesten med af uforskammet opførsel, disrespekt for vore grundlæggende værdier, kultur og love samt komplet vanvittige krav. Og jeg nærer ingen som helst tvivl om, at tilsvarende ting allerede foregår her i DK og Sverige eller er på vej, når man ser i hvilket tempo vore lallenaive og om muligt endnu mere uvidende vatnissepolitikere, såkaldte “eksperter”, PK-psedointellektuelle og evigt frelste “kunstnere” er villige til at lægge sig på… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  steen

Her er hele serien, Steen & Casper, og alle I andre, der ikke fik set programmerne, eller gerne vil gense dem 😉 Helt utroligt, hvad “vi” tillader “kulturberigerne at komme her til Vesten med af uforskammet opførsel, disrespekt for vore grundlæggende værdier, kultur og love samt komplet vanvittige krav. Og jeg nærer ingen som helst tvivl om, at tilsvarende ting allerede foregår her i DK og Sverige eller er på vej, når man ser i hvilket tempo vore lallenaive og om muligt endnu mere uvidende vatnissepolitikere, såkaldte “eksperter”, PK-psedointellektuelle og evigt frelste “kunstnere” er villige til at lægge sig på… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Dispatches – Undercover Mosque ( Channel 4, GB ) [ Dette program er vist ikke på YouTube længere! ]
( Channel 4 UK, 2007, 450 MB, avi– DivX )

http://www.multiupload.com/DELF1XFRRO

http://www.multiupload.com/DELF1XFRRO
http://www.multiupload.com/MU_DELF1XFRRO

Dispatches – Undercover Mosque – The Return
( Channel 4 UK, 2008, 390 MB, avi – XviD )

http://www.multiupload.com/8632ELP07Z

http://www.multiupload.com/MU_8632ELP07Z
http://www.multiupload.com/DF_8632ELP07Z
http://www.multiupload.com/HF_8632ELP07Z

Dispatches – Britain’s Islamic republic.flv
( Channel 4 UK, 2010, 295 MB, flv )

http://www.multiupload.com/5ZZD8HGE21

http://www.multiupload.com/5ZZD8HGE21
http://www.multiupload.com/MU_5ZZD8HGE21
http://www.multiupload.com/HF_5ZZD8HGE21

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Dispatches – Undercover Mosque ( Channel 4, GB ) [ Dette program er vist ikke på YouTube længere! ]
( Channel 4 UK, 2007, 450 MB, avi– DivX )

http://www.multiupload.com/DELF1XFRRO

http://www.multiupload.com/DELF1XFRRO
http://www.multiupload.com/MU_DELF1XFRRO

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf
Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf
Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf
Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Hvis du downloader og installerer codec-pakken k-lite ( NB. Standard-udgaven er OK til normale formål!), så kan du se
dem alle tre vha. din normale Windows Media Player:

http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm

Alternativt kan du fx. bruge en af de glimrende all-round medie-afspillere GOM-player (kan virkelig anbefales!) eller SM-player:

http://www.gomlab.com/eng/GMP_download.html
http://smplayer.en.softonic.com/

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Hvilke indrykkede link mener du?

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Peter Buch

Haha, godt spørgsmål 😀

De var skam indrykkede, da jeg lavede indlægget, men noget gik åbenbart galt.
Jeg hentyder til de 2-3 links under hvert hovedlink.

Casper | Borgerlig bums

Labour-valgsvindel i Tower Hamlets, et område i det østlige London mest befolket af folk fra Bangladesh. Alle de større partiers kandidater er bengalere. Der er også valgsvindel i en stribe andre britiske byer. En journalist som ville bore i sagen blev slået ned af et tæskehold.

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/the-first-punch-came-landing-on-my-nose-sending-blood-down-my-face-1961464.html
‘The first punch came, landing on my nose, sending blood down my face’
‘Independent’ reporter Jerome Taylor relives his bloody experience on the trail of voting fraud in east London

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/police-investigate-electoral-fraud-claims-after-journalist-is-beaten-up-1962536.html
Police investigate electoral fraud claims after journalist is beaten up

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x