7
maj
Seneste opdatering: 7/5-10 kl. 1501
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Vi ska vara öppna och generösa mot islam och muslimerna för nĂ€r vi blir i minoritet kommer de att göra likadant mot oss.”

Udtalelsen af Sveriges davÊrende integrationsminister, der ikke helt faldt som skriftligt citeret, har vÊret kendt af vores lÊsere siden november 2004. Den er iÞjeblikket til diskussion pÄ Morten Uhrskovs JP Blog. Vi vil fÞre en lille sidediskussion og det kunne vÊre nogle af vores skrappe lÊsere kunne assistere os: Hvor blev Orbacks udtalelse af, bÄde pÄ You Tube og i Sveriges Radios arkiv? Hvor forsvundet har den vÊret ?  Ikke sÄ helt lidt af en herostratisk berÞmt udtalelse at vÊre. OvenstÄende lydfil er fra en svensk bloggers gamle mobil-voice recorder. Den kan forstÄs, men helst med hÞretelefoner. Vi skal forestille os sceneriet omkring interviewet:

Den ret nyudnĂŠvnte minister, der har en fortid i SSU, i departementet hos Kjell Olof Feldt og  ti Ă„r som journalist pĂ„ SVT, bliver  interviewet af SR Ekot til et mĂžde for integrationsministre i Holland den 9 november 2004. Det skulle have vĂŠret et feel good mĂžde, der skulle udsiges velklingende, overordnede programerklĂŠringer, peace love and understanding, og sĂ„ er der en muslim der har skĂ„ret halsen over pĂ„ en anarkistisk, ventreorienteret kunstner lige inden. Theo van Gogh er blev myrdet en uge fĂžr, den 2 november. BĂ„de mĂždet og samtalen mĂ„ holdes i skyggen af mordet. Man hĂžrer Orback sige i klippet, at det ogsĂ„ ville kunne ske i Sverige. Jamenja………..

Interviewet er altsĂ„ vĂŠk fra You Tube, i sig selv ikke sĂ„ bemĂŠrkelsesvĂŠrdigt da SR og SVT har krĂŠvet andre indlĂŠg fjernet med hensyn til copyright, isĂŠr fra brugere der er dem politisk imod som for eksempel Jan Milld. I SRÂŽs arkiv skulle det befinde sig pĂ„ dettte link, – der befandt det sig sĂ„ sent som august 2006, men ikke mere.NĂ„r man ser hvor mange ubetydeligheder der er bevaret med Jens Orback for eftertiden bare for november mĂ„ned 2004, virker det mildt sagt pĂ„faldende at lige denne udtalelse er ikke-eksisterende.

Inden vi udnĂŠvner svensk public service til historierevisionister, giver vi dem the benefit of the doubt. De kan oplyse os, eller muligvis Ă©n og anden lĂŠser. Hvor  forsvandt minister Orback hen og hvordan gik det til ? Vi har gemt filen, sĂ„ hvis SR laver fikumdik med denne, sĂ„ uploader vi bare et andet sted. Og Orback selv, han er nu generaldirektĂžr for Palmecentret, “arbetarrörelsens internationella organ med inriktning pĂ„ demokrati, mĂ€nskliga rĂ€ttigheter och fred.” Det kender vi fra forfatter C. Jensen.Orback har holdt sig nĂŠr magten hele livet.

Dansa med danskar

Dansa med danskar Ă€r ett journalistiskt integrations- och kulturprojekt. Jag, Julia Svensson, journalist i Malmö, ska under ett halvĂ„r utforska grĂ€nsen mellan tvĂ„ lĂ€nder och tvĂ„ stĂ€der. Sverige och Danmark, Malmö och Köpenhamn. Med andra ord: jag ska göra allt som stĂ„r i min makt för att integreras i andra delen av Öresundsregionen – och jag ska göra det med dansgolvet som hjĂ€lp. Bloggen Ă€r min integrationsdagbok. dansameddanskar.wordpress.com

De fleste danske og svenske artikler, der graver i vores ligheder og forskelle, er ret forudsigelige og ikke spor underholdende. Men Julia Svensson er uortodoks og hun kan skrive. Hvis man sammenligner Svensson med den infantile mĂ„de Lena Sundström indoptog KĂžbenhavn pĂ„, har man hele forskellen. Det er altid godt at se sig selv udefra, men helst med skarptseende Ăžjne, tak. Noget bliver til klummer i Sydsvenskan, men hendes blog er mere frigjort og original. Det er smĂ„, nĂŠrmest fotografiske hverdagsvignetter. Jeg slugte lige tre kvarter af den. Hun vil sikkert hade denne blog af rent politiske grunde, det er der ikke noget at gĂžre ved, – det kan blive den nĂŠste test pĂ„ hendes integrationsevner – men hun behĂžver jo ikke vide hvorfra de nye hits kommer. BogmĂŠrk den!

Al-Azhar: PavedĂžmme for ikke-essens

Faktisk er dette en god nyhed. Formaliseret anerkendelse af Al-Azhar-‘universitetet’ i Cairo som en sĂŠrlig muslismsk autoritet kunne medfĂžre at vi kunne slippe for de ulidelige sĂŠbe-mellem-hĂŠnderne undvigemanĂžvrer fra apologetisk eller islamisk hold, hver gang noget grim dogmatik kommer frem i lyset. Et muslimsk ‘Vatikan’ mĂ„ medfĂžre, at JĂžrgen BĂŠk Simonsen med samt epigoner ikke lĂŠngere kan lĂŠgge rĂžgslĂžr ud og skabe forvirring og mangel pĂ„ fokus i debatten med luftige postulater om at hver muslim skaber sin egen islam.

[…] Egypt’s Mufti Dr Ali Gomaa has urged the US and EU to recognize Al-Azhar’s status as the main point of reference for Muslims worldwide, MENA reported. Gomaa, in a meeting with US envoy to the Organization of Islamic Conference Rashad Hussain on Thursday, also called for facilitating Muslims’ participation in public life in the West. The West has to support efforts by Muslim communities to counter extremist interpretations of Islam, which Gomaa said are baseless. […] EGYPT MUFTI SAYS AL-AZHAR MAIN POINT OF REFERENCE FOR MUSLIM

Interessant at Gomaa tager afstand fra islam som ekstremistisk. Han, der eller har udtalt sig imod statuer, for straf for frafald fra islam, for Hizbollah, for bank af kvinder – og for Muhammeds rĂ„d om drikning af urin – ligger i den moderate ende, forstĂ„r man. En ren forĂŠring til os (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Direct links:
http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/RS_VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/MU_VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/HF_VEF69PJO2H

[ NB. Begge er forbedrede udgaver mht. til lyden – der er skruet lidt og “equalized” ved de relevante frekvenser,
sÄ nu er den rimeligt tydelig i forhold til FrÞken Sveriges utydelige genfundne version ]

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘NĂ„n gĂ„ng vi kanske hamnar i minoritet, och dĂ„ …’ – kort version.flv (1.71 MB)

Superlink: http://www.multiupload.com/NN91V2JIY7

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘NĂ„n gĂ„ng vi kanske hamnar i minoritet, och dĂ„ …’ – lĂ„ng version.flv (4.53 MB)

Superlink: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘NĂ„n gĂ„ng vi kanske hamnar i minoritet, och dĂ„ …’ – lĂ„ng version.flv (4.53 MB)

Superlink: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H

Direct links:
http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/RS_VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/MU_VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/HF_VEF69PJO2H

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Den har vĂŠret MEGET forsvundet, Steen! Jeg har skam prĂžvet at sĂžge efter den alle mulige og umulige vegne – YouTube, andre video sites, fil-hoteller, torrents, eMule …. – ved flere lejligheder, men helt uden held. Den har vĂŠret som sunket i jorden, hvilket er ret underligt i betragtning af den furore denne optagelse vakte i sin tid. Det allermest ĂŠrgerlige er, at jeg endda har “originalen” – vist nok fra YouTube – pĂ„ min gamle eksterne harddisk, som desvĂŠrre er i uorden pt. Men man skulle jo tro, at der ogsĂ„ er andre, der har fanget den mens tid… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

[ NB. Forbedret udgave – der er skruet lidt op for lyden, og “equalized” ved de relevante frekvenser, sĂ„ nu er den rimeligt tydelig i forhold til FrĂžken Sveriges nyligt genfundne version ] Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘NĂ„n gĂ„ng vi kanske hamnar i minoritet, och dĂ„ …’ – lĂ„ng version.flv (4.53 MB) Superlink: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H Direct links: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/RS_VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/MU_VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/HF_VEF69PJO2H Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘NĂ„n gĂ„ng vi kanske hamnar i minoritet, och dĂ„ …’ – kort version.flv (1.71 MB)ÂŽ Superlink: http://www.multiupload.com/NN91V2JIY7 Direct links: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/RS_VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/MU_VEF69PJO2H… Read more »

z
z
13 years ago

@ Liva

Jeg kender ikke sagen i detaljer, sÄ det fÞlgende er skrevet med forbehold:

Dansk Journalistforbund/Kurt Westergaard har lagt sag an mod Siad, fordi Siad uretmÊssigt har benyttet Westergaards tegning ved en demonstration afholdt af Siad trods et foregÄende fogedforbud mod at benytte tegningen i forbindelse med demonstrationen.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  z

Jamen, er der ikke mange der har brugt den tegning i forskellige sammenhĂŠnge – i aviser, pĂ„ blogs og andre steder pĂ„ nettet – og uden at hĂžre et ord for det? Journalistforbundet? Hvad er det undersĂžgelser viser? At en del journalister netop fletter fingre med radikale venstre synspunkter, eller hvad? (Dem der lĂŠgger vĂŠgt pĂ„ at de er radikale og siger de samtidig er midtersĂžgende.. haha) Der mangler en muhammedtegning hvor kunstneren ikke krĂŠver copyright. En tegning der kan bruges af ALLE i DK – og i hele verden. En muhammedtegning uden grĂŠnser. En rigtig gavmild og sprĂŠlsk –… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
13 years ago

Det samme er sket med ThĂžger Seidenfadens udtalelse fra sit jubilĂŠumsinterview i Jyllandsposten: “Alle steder hvor den [islamismen] vinder frem, er det gĂ„et ad helvedes til”. Det er pist! .. forsvundet fra jordens overflade. Andre apologet citater findes ogsĂ„ kun i private samlinger eller refereret pĂ„ blogs, og direkte kilder kan ikke findes via google og andre steder. PrĂžv f.eks at finde “Jeg tror ikke, at der er mange – om nogen overhovedet – som kunne tĂŠnke sig at omdanne Danmark til et multietnisk samfund.” Sagt af Poul SchlĂŒter, det findes KUN referet. “Flygtningene er hverken nogen samfundsĂžkonomisk eller kulturel… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Hans Jensen

Lidt ĂŠrgerligt – man kunne mĂ„ske ligefrem have fĂ„et muslimerne til at tage sig af ham ved at gĂžre hand (TS) udtalelser alment kendt i de “toneangivende” islamistkredse? 😀 Jeg havde helt glemt, at han har faktisk har sagt noget sĂ„ kontroversielt og provokerende om “kulturberigernes” religion, men nu nĂ„r jeg ser det pĂ„ tryk, sĂ„ dĂŠmrer der noget svagt. Men man kan jo sĂ„ undre sig dybt over, hvorfor manden mon er sĂ„ invrig at importere sĂ„ enormt mange af disse uintegrerbare muslimske folkeslag til DK, ikke? Er den TS-udtalelse virkelig forsvundet fra nettet mv.? Vi mĂ„ vist i… Read more »

Henning
Henning
13 years ago
Reply to  Hans Jensen

Der er en samling citater pÄ Hodjas blog her: http://hodja.wordpress.com/2009/11/01/en-kulturberiger-2/

Robin Shadowes
13 years ago

HÀr har vi en annan odemokratisk svensk som vill stÀnga ner alla islam-kritiska bloggar. Han heter Anders Ljungberg, Àr journalist och bor i Lund. LÀs mer pÄ Muslimska Friskolan:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/05/anders-ljungberg-vill-polisanmala-alla.html

Har ingen bild pÄ honom men tydligen har han ett förflutet pÄ Sydsvenskan. Hans son Fredrik var/Àr med i humor-gruppen Varan-teatern och synth-gruppen Tyskarna i Lund. Han ser ut sÄ hÀr:

http://www.youtube.com/watch?v=sBNUPtv5B1Q

http://www.youtube.com/watch?v=umwmGim4ksA&feature=related

Ole Burde
Ole Burde
13 years ago

Enhver der kender det mindeste til mellemoestlig mentalitet ved hvor Jens Orbak tar fejl .Muslimer har ingen form for positivt forhold til SVAGHEDSTEGN af nogensomhelst form . Der er ingen grund til at tro at de vil foele nogensomhelst forpligtelse til at vaere gode og rare mod svenskerne naar de engang blir til et flertal , TVAERTIMOD .

peerpede
13 years ago
Reply to  Ole Burde

SÄ sant och den dagen (om) Kalifatet införs Àr det Halalhippier som Orback med likar dÀrförst kommer att svinga i vinden frÄn Àndan av ett rep.
NÀsta grupp till rakning lÀr bli de ogudliga vÀnstertomte dÀr idag gÄr hand i hand med Islamismen, dÄ ogudliga Àr bland det vÀrsta för en muslim

Pk
Pk
13 years ago
Reply to  Ole Burde

Ole Burde, har tÊnkt over nÄr vi nu har betalt milliarder til muslimerne
for at overtage vores land, skal vi sÄ ogsÄ betale krigsskadeerstatning til dem?

Liva
Liva
13 years ago

OT

Hvad er det lige der foregÄr mellem Westergaard og siad? Og hvorfor er blogs sÄ tavse hvad det angÄr?

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Liva

Det er kedeligt med de hundeslagsmÄl mellem folk, der kÊmper for samme sag. SIAD gÄr i virkeligheden ikke ret meget lÊngere end os med de islamkritiske blogge sÄ som min egen, Hodjas blog, Snaphanen, Uriasposten, men SIAD bliver beskyldt for meget. Det sagsanlÊg kan vist bedst beskrives med samme ord, som Hodjas blog brugte om Westergaard sagsanlÊg mod hollandske Geert Wilders: sÞlle.

Mere lyrik har jeg ikke lige umiddelbart at sige om det.

JensH
JensH
13 years ago

@Slyrgraff “Han har sikkert efterfĂžlgende stĂ„et til skideballe hos godsejer Göran Persson” Hvor dog det?? De Svenske politkere har aldrig lagt skjul pĂ„ deres dybe nationale selvforagt, og at de Ăžnsker Svensk kultur derhen hvor pebret gror. Engang i 1990’erne have de ovenikĂžbet en ‘konkurrence’ pertierne imellem, hvor hvert parti angav hvor amnge de mente der burde bo i et land pĂ„ Sveriges stĂžrrelse, (d.v.s. hvor mange indvandrere der skulle til landet), og nu kan jeg huske hvilket parti som ‘vandt’, men tallet var at Sverige skulle have et indbyggertal pĂ„ 160 millioner mennesker. Man havde dengang i den verdensfjerne… Read more »

Slyrgraff
Slyrgraff
13 years ago

PÄ den anden side er han chokerende Äbenhjertig, han skjuler ikke noget, siger det ligeud. Han har sikkert efterfÞlgende stÄet til skideballe hos godsejer Göran Persson

peerpede
13 years ago

Jens Orback Ă€r en lĂ€ttvikter, en politisk broiler dĂ€r har passerat “bĂ€st före” för lĂ€nge sedan och ingen med politisk insikt i Sverige tror denna fjant kommer att fĂ„ nĂ„got politisk uppdrag av betydelse och lika bra Ă€r vĂ€l det.

Nielsen
Nielsen
13 years ago

Han er da en afskyelig personlighed, som Margrethe Vestager eller Mogens Lykketoft. Det er den slags politikere, bÄde i vore lande og i eu, vi kan takke for muslimers tilstedevÊrelse. Man vÊmmes.

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x