7
maj
Seneste opdatering: 7/5-10 kl. 1501
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Vi ska vara öppna och generösa mot islam och muslimerna för när vi blir i minoritet kommer de att göra likadant mot oss.”

Udtalelsen af Sveriges daværende integrationsminister, der ikke helt faldt som skriftligt citeret, har været kendt af vores læsere siden november 2004. Den er iøjeblikket til diskussion på Morten Uhrskovs JP Blog. Vi vil føre en lille sidediskussion og det kunne være nogle af vores skrappe læsere kunne assistere os: Hvor blev Orbacks udtalelse af, både på You Tube og i Sveriges Radios arkiv? Hvor forsvundet har den været ?  Ikke så helt lidt af en herostratisk berømt udtalelse at være. Ovenstående lydfil er fra en svensk bloggers gamle mobil-voice recorder. Den kan forstås, men helst med høretelefoner. Vi skal forestille os sceneriet omkring interviewet:

Den ret nyudnævnte minister, der har en fortid i SSU, i departementet hos Kjell Olof Feldt og  ti år som journalist på SVT, bliver  interviewet af SR Ekot til et møde for integrationsministre i Holland den 9 november 2004. Det skulle have været et feel good møde, der skulle udsiges velklingende, overordnede programerklæringer, peace love and understanding, og så er der en muslim der har skåret halsen over på en anarkistisk, ventreorienteret kunstner lige inden. Theo van Gogh er blev myrdet en uge før, den 2 november. Både mødet og samtalen må holdes i skyggen af mordet. Man hører Orback sige i klippet, at det også ville kunne ske i Sverige. Jamenja………..

Interviewet er altså væk fra You Tube, i sig selv ikke bemærkelsesværdigt da SR og SVT har krævet andre indlæg fjernet med hensyn til copyright, især fra brugere der er dem politisk imod som for eksempel Jan Milld. I SR´s arkiv skulle det befinde sig på dettte link, – der befandt det sig så sent som august 2006, men ikke mere.Når man ser hvor mange ubetydeligheder der er bevaret med Jens Orback for eftertiden bare for november måned 2004, virker det mildt sagt påfaldende at lige denne udtalelse er ikke-eksisterende.

Inden vi udnævner svensk public service til historierevisionister, giver vi dem the benefit of the doubt. De kan oplyse os, eller muligvis én og anden læser. Hvor  forsvandt minister Orback hen og hvordan gik det til ? Vi har gemt filen, så hvis SR laver fikumdik med denne, så uploader vi bare et andet sted. Og Orback selv, han er nu generaldirektør for Palmecentret, “arbetarrörelsens internationella organ med inriktning på demokrati, mänskliga rättigheter och fred.” Det kender vi fra forfatter C. Jensen.Orback har holdt sig nær magten hele livet.

Dansa med danskar

Dansa med danskar är ett journalistiskt integrations- och kulturprojekt. Jag, Julia Svensson, journalist i Malmö, ska under ett halvår utforska gränsen mellan två länder och två städer. Sverige och Danmark, Malmö och Köpenhamn. Med andra ord: jag ska göra allt som står i min makt för att integreras i andra delen av Öresundsregionen – och jag ska göra det med dansgolvet som hjälp. Bloggen är min integrationsdagbok. dansameddanskar.wordpress.com

De fleste danske og svenske artikler, der graver i vores ligheder og forskelle, er ret forudsigelige og ikke spor underholdende. Men Julia Svensson er uortodoks og hun kan skrive. Hvis man sammenligner Svensson med den infantile måde Lena Sundström indoptog København på, har man hele forskellen. Det er altid godt at se sig selv udefra, men helst med skarptseende øjne, tak. Noget bliver til klummer i Sydsvenskan, men hendes blog er mere frigjort og original. Det er små, nærmest fotografiske hverdagsvignetter. Jeg slugte lige tre kvarter af den. Hun vil sikkert hade denne blog af rent politiske grunde, det er der ikke noget at gøre ved, – det kan blive den næste test på hendes integrationsevner – men hun behøver jo ikke vide hvorfra de nye hits kommer. Bogmærk den!

Al-Azhar: Pavedømme for ikke-essens

Faktisk er dette en god nyhed. Formaliseret anerkendelse af Al-Azhar-‘universitetet’ i Cairo som en særlig muslismsk autoritet kunne medføre at vi kunne slippe for de ulidelige sæbe-mellem-hænderne undvigemanøvrer fra apologetisk eller islamisk hold, hver gang noget grim dogmatik kommer frem i lyset. Et muslimsk ‘Vatikan’ må medføre, at Jørgen Bæk Simonsen med samt epigoner ikke længere kan lægge røgslør ud og skabe forvirring og mangel på fokus i debatten med luftige postulater om at hver muslim skaber sin egen islam.

[…] Egypt’s Mufti Dr Ali Gomaa has urged the US and EU to recognize Al-Azhar’s status as the main point of reference for Muslims worldwide, MENA reported. Gomaa, in a meeting with US envoy to the Organization of Islamic Conference Rashad Hussain on Thursday, also called for facilitating Muslims’ participation in public life in the West. The West has to support efforts by Muslim communities to counter extremist interpretations of Islam, which Gomaa said are baseless. […] EGYPT MUFTI SAYS AL-AZHAR MAIN POINT OF REFERENCE FOR MUSLIM

Interessant at Gomaa tager afstand fra islam som ekstremistisk. Han, der eller har udtalt sig imod statuer, for straf for frafald fra islam, for Hizbollah, for bank af kvinder – og for Muhammeds råd om drikning af urin – ligger i den moderate ende, forstår man. En ren foræring til os (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Direct links:
http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/RS_VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/MU_VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/HF_VEF69PJO2H

[ NB. Begge er forbedrede udgaver mht. til lyden – der er skruet lidt og “equalized” ved de relevante frekvenser,
så nu er den rimeligt tydelig i forhold til Frøken Sveriges utydelige genfundne version ]

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘Nån gång vi kanske hamnar i minoritet, och då …’ – kort version.flv (1.71 MB)

Superlink: http://www.multiupload.com/NN91V2JIY7

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘Nån gång vi kanske hamnar i minoritet, och då …’ – lång version.flv (4.53 MB)

Superlink: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘Nån gång vi kanske hamnar i minoritet, och då …’ – lång version.flv (4.53 MB)

Superlink: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H

Direct links:
http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/RS_VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/MU_VEF69PJO2H
http://www.multiupload.com/HF_VEF69PJO2H

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Den har været MEGET forsvundet, Steen! Jeg har skam prøvet at søge efter den alle mulige og umulige vegne – YouTube, andre video sites, fil-hoteller, torrents, eMule …. – ved flere lejligheder, men helt uden held. Den har været som sunket i jorden, hvilket er ret underligt i betragtning af den furore denne optagelse vakte i sin tid. Det allermest ærgerlige er, at jeg endda har “originalen” – vist nok fra YouTube – på min gamle eksterne harddisk, som desværre er i uorden pt. Men man skulle jo tro, at der også er andre, der har fanget den mens tid… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

[ NB. Forbedret udgave – der er skruet lidt op for lyden, og “equalized” ved de relevante frekvenser, så nu er den rimeligt tydelig i forhold til Frøken Sveriges nyligt genfundne version ] Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘Nån gång vi kanske hamnar i minoritet, och då …’ – lång version.flv (4.53 MB) Superlink: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H Direct links: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/RS_VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/MU_VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/HF_VEF69PJO2H Muslimer Kommer Att Bli En Majoritet i Sverige – Jens Orback ‘Nån gång vi kanske hamnar i minoritet, och då …’ – kort version.flv (1.71 MB)´ Superlink: http://www.multiupload.com/NN91V2JIY7 Direct links: http://www.multiupload.com/VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/RS_VEF69PJO2H http://www.multiupload.com/MU_VEF69PJO2H… Read more »

z
z
12 years ago

@ Liva

Jeg kender ikke sagen i detaljer, så det følgende er skrevet med forbehold:

Dansk Journalistforbund/Kurt Westergaard har lagt sag an mod Siad, fordi Siad uretmæssigt har benyttet Westergaards tegning ved en demonstration afholdt af Siad trods et foregående fogedforbud mod at benytte tegningen i forbindelse med demonstrationen.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  z

Jamen, er der ikke mange der har brugt den tegning i forskellige sammenhænge – i aviser, på blogs og andre steder på nettet – og uden at høre et ord for det? Journalistforbundet? Hvad er det undersøgelser viser? At en del journalister netop fletter fingre med radikale venstre synspunkter, eller hvad? (Dem der lægger vægt på at de er radikale og siger de samtidig er midtersøgende.. haha) Der mangler en muhammedtegning hvor kunstneren ikke kræver copyright. En tegning der kan bruges af ALLE i DK – og i hele verden. En muhammedtegning uden grænser. En rigtig gavmild og sprælsk –… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
12 years ago

Det samme er sket med Thøger Seidenfadens udtalelse fra sit jubilæumsinterview i Jyllandsposten: “Alle steder hvor den [islamismen] vinder frem, er det gået ad helvedes til”. Det er pist! .. forsvundet fra jordens overflade. Andre apologet citater findes også kun i private samlinger eller refereret på blogs, og direkte kilder kan ikke findes via google og andre steder. Prøv f.eks at finde “Jeg tror ikke, at der er mange – om nogen overhovedet – som kunne tænke sig at omdanne Danmark til et multietnisk samfund.” Sagt af Poul Schlüter, det findes KUN referet. “Flygtningene er hverken nogen samfundsøkonomisk eller kulturel… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Hans Jensen

Lidt ærgerligt – man kunne måske ligefrem have fået muslimerne til at tage sig af ham ved at gøre hand (TS) udtalelser alment kendt i de “toneangivende” islamistkredse? 😀 Jeg havde helt glemt, at han har faktisk har sagt noget så kontroversielt og provokerende om “kulturberigernes” religion, men nu når jeg ser det på tryk, så dæmrer der noget svagt. Men man kan jo så undre sig dybt over, hvorfor manden mon er så invrig at importere så enormt mange af disse uintegrerbare muslimske folkeslag til DK, ikke? Er den TS-udtalelse virkelig forsvundet fra nettet mv.? Vi må vist i… Read more »

Henning
Henning
12 years ago
Reply to  Hans Jensen

Der er en samling citater på Hodjas blog her: http://hodja.wordpress.com/2009/11/01/en-kulturberiger-2/

Robin Shadowes
12 years ago

Här har vi en annan odemokratisk svensk som vill stänga ner alla islam-kritiska bloggar. Han heter Anders Ljungberg, är journalist och bor i Lund. Läs mer på Muslimska Friskolan:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/05/anders-ljungberg-vill-polisanmala-alla.html

Har ingen bild på honom men tydligen har han ett förflutet på Sydsvenskan. Hans son Fredrik var/är med i humor-gruppen Varan-teatern och synth-gruppen Tyskarna i Lund. Han ser ut så här:

http://www.youtube.com/watch?v=sBNUPtv5B1Q

http://www.youtube.com/watch?v=umwmGim4ksA&feature=related

Ole Burde
Ole Burde
12 years ago

Enhver der kender det mindeste til mellemoestlig mentalitet ved hvor Jens Orbak tar fejl .Muslimer har ingen form for positivt forhold til SVAGHEDSTEGN af nogensomhelst form . Der er ingen grund til at tro at de vil foele nogensomhelst forpligtelse til at vaere gode og rare mod svenskerne naar de engang blir til et flertal , TVAERTIMOD .

peerpede
12 years ago
Reply to  Ole Burde

Så sant och den dagen (om) Kalifatet införs är det Halalhippier som Orback med likar därförst kommer att svinga i vinden från ändan av ett rep.
Nästa grupp till rakning lär bli de ogudliga vänstertomte där idag går hand i hand med Islamismen, då ogudliga är bland det värsta för en muslim

Pk
Pk
12 years ago
Reply to  Ole Burde

Ole Burde, har tænkt over når vi nu har betalt milliarder til muslimerne
for at overtage vores land, skal vi så også betale krigsskadeerstatning til dem?

Liva
Liva
12 years ago

OT

Hvad er det lige der foregår mellem Westergaard og siad? Og hvorfor er blogs så tavse hvad det angår?

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Liva

Det er kedeligt med de hundeslagsmål mellem folk, der kæmper for samme sag. SIAD går i virkeligheden ikke ret meget længere end os med de islamkritiske blogge så som min egen, Hodjas blog, Snaphanen, Uriasposten, men SIAD bliver beskyldt for meget. Det sagsanlæg kan vist bedst beskrives med samme ord, som Hodjas blog brugte om Westergaard sagsanlæg mod hollandske Geert Wilders: sølle.

Mere lyrik har jeg ikke lige umiddelbart at sige om det.

JensH
JensH
12 years ago

@Slyrgraff “Han har sikkert efterfølgende stået til skideballe hos godsejer Göran Persson” Hvor dog det?? De Svenske politkere har aldrig lagt skjul på deres dybe nationale selvforagt, og at de ønsker Svensk kultur derhen hvor pebret gror. Engang i 1990’erne have de ovenikøbet en ‘konkurrence’ pertierne imellem, hvor hvert parti angav hvor amnge de mente der burde bo i et land på Sveriges størrelse, (d.v.s. hvor mange indvandrere der skulle til landet), og nu kan jeg huske hvilket parti som ‘vandt’, men tallet var at Sverige skulle have et indbyggertal på 160 millioner mennesker. Man havde dengang i den verdensfjerne… Read more »

Slyrgraff
Slyrgraff
12 years ago

På den anden side er han chokerende åbenhjertig, han skjuler ikke noget, siger det ligeud. Han har sikkert efterfølgende stået til skideballe hos godsejer Göran Persson

peerpede
12 years ago

Jens Orback är en lättvikter, en politisk broiler där har passerat “bäst före” för länge sedan och ingen med politisk insikt i Sverige tror denna fjant kommer att få något politisk uppdrag av betydelse och lika bra är väl det.

Nielsen
Nielsen
12 years ago

Han er da en afskyelig personlighed, som Margrethe Vestager eller Mogens Lykketoft. Det er den slags politikere, både i vore lande og i eu, vi kan takke for muslimers tilstedeværelse. Man væmmes.

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x