9
jun
Seneste opdatering: 10/6-10 kl. 2102
39 kommentarer - Tryk for at kommentere!

PVV mere end fordoblet fra 9 til 24 mandater eller 16 % i Resultatet efter optælling af 97 % afstemmerne. Ifølge  P1 morgens interview med professor i skandinavisk H.A.  (Henk)  van der Liet i Holland, skyldes undervurderingen af Wilders dels den sædvanlige underrapportering af “kontroversielle” partier, men også at unge førstegangsvælgere i høj grad har stemt på Frihedspartiet.

VVD 31 (22) 20.06%,  PvdA 30 (33) 20%, PVV 24 (9) 16% , CDA 21 (41) 14%, SP 15 (25) 10%, GroenLinks 10 (7) 6.6%

Election triumph puts anti-Islam Wilders in line for Dutch Cabinet role, ‘We are ready to join the government,,’ says Geert Wilders. Geert Wilders could be kingmaker in Dutch parliament after coming third. Man kan se hollandsk TV streaming her. Wilders ankommer til “slutdebat”, partilederdebat, som vi kalder det.

Onsdag morgen:  Vinder Mark Rutte som ventet, skal han danne en koalition med mindst to andre partier. Han var indtil for nylig åben overfor Wilders, men nu hedder det at Wilders ikke kan komme i betragtning. Valgets store taber ser ud til at blive den hidtidige PM, kristendemokraten Balkenende, men også socialdemokraterne står dårligt.

Close to 12 million Dutch are eligible to vote Wednesday in elections dominated by Europe’s economic woes and led by the centre-right liberal party with its plans to slash public spending.Some 10,000 polling stations were due to open at 7:30 am (0530 GMT) in the first elections in a eurozone country since the Greek financial crash. Pollsters expect the VVD party to get 36 seats out of 150 in the Dutch lower house, up from 21 currently — putting leader Mark Rutte in line to become the first prime minister from a Dutch liberal party since World War I. Latest polls put the PvdA Labour party led by Amsterdam’s ex-mayor, 62-year-old Job Cohen, second in the race with 30 seats, down from 33.Third placed is the Christian Democratic CDA of outgoing premier Jan Peter Balkenende, 54, with 25 seats — down from 41.The Party for Freedom (PVV) of anti-Islam MP Geert Wilders, 46, is polled fourth with 18 seats — double its current nine. Dutch go to the polls, centre-right liberals lead.

Svenske mediers strategi har i vidt omfang været overhovedet at undgå at nævne  Wilders. DN har også rigeligt at se til. Man har fundet en ny løsning på “integrationsproblemerne” : “Vi plockar bort alla gatstenar,” Det  man kan se nedenfor er også rigtig, rigtig ubehageligt for et kommende svensk valg. Avisen havde dog denne anmodning til  de hollandske vælgere inden resultatet lå klar og hvorfor ikke nogle Nyrupske sanktioner? Sverige, der er større end Italien, har procentuelt lige så mange  indvandrere som Holland, der er på Danmarks størrelse. Derfor kan en svenske journalist undgå nogensinde at møde det, hun skriver om her. Ingen i Holland vifter Wilders af på den måde, for enhver kan se virkeligheden udenfor sin gadedør. Det er forskellen. I dag har svensk journalistik været på ekskursion i Rinkeby. Det minder om, når Obama lander i Kastrup og er tre timer i Bella Centret. Bagefter er det op i Airforce One.

Geert Wilders är en av Europas mest obehagliga politiker

Nederländerna: Håll Geert Wilders utanför regeringen.Stämningen under valfesten i söndags var hög och nästan alla var där. Det var bara mannen med de blonda lockarna, mannen som hela Europa talar om, som saknades.Han heter Geert Wilders och tycker inte om debatter. Han vill helst tala utan att bli avbruten och låter sig inte intervjuas av journalister som arbetar för tidningar han ogillar.Alltför länge behandlades han som ett slags politisk clown. Men i valet till Europaparlamentet (som han vill avskaffa) för ett år sedan gick Wilders parti PVV, Partij voor de vrijheid, starkt framåt. Europas värsting
Ubehag

Er ikke en specielt udtømmende beskrivelse af en person. Da vi skiftede regering i 2001, skrev svensk en kollega til ovenstående : Genom att klä rasistiska budskap i kejsarens nya kläder lyckades den uppenbart obehaglige Anders Fogh Rasmussen göra venstre till Danmarks största parti. Ubehag er altså en udbredt følelse på svenske redaktioner, og hertil skal ikke engang regnes det ubehag vi gribes af, ved at læse deres arbejde.
Det er selvfølgeligelig Wilders “budskab”, der sigtes til, idet man må gå ud fra at de kender det grundigt selvom de ikke skriver meget om det. Enhver kan sætte sig ind i det på You Tube og også danne sig et  indtryk af personen. Wilders er et kompromisløst svar på en radikal hollandsk tilstand. Hvis han er “kontroversiel”, så er det fordi Holland er blevet “kontroversielt,” og det er Sverige  iøvrigt også, bare se det seneste døgn. Jeg har sat mig ret godt ind i hvad  han står for, og jeg har endda mødt ham to gange cirka 8 timer. Som taler virker han uden tvivl, effektiv og determineret. Personen Wilders er en blanding af smilende imødekommenhed og varme midt i alt det postyr han vækker, men også af en person der ikke så underligt har et vist mentalt skjold omkring sig, der måske endda dækker over lidt generthed. Helhedsindtrykket er, tværtimod DN´s et meget behageligt menneske. Det mest ubehagelige ved Wilders er den rigorøse sikkerhed der omgiver ham. Det er en kronisk undtagelsestilstand. Jeg sad ved siden af ham en times tid. Da dette billede blev taget, var jer 1) clearet 14 dage i forvejen af PET. 2) gennemlyst med røntgen ved indgangen til Christiansborg og 3) iagttaget nøje som alle andre af hans to bodyguards, der aldrig veg mere en to meter fra ham, selv i et helt isoleret rum, hvor igen der gik ud, kunne komme tilbage. Tilsidst må de have opdaget, jeg bare var en harmløs fotograf, og sikkerhedsafstanden steg til 7-8 meter. Holland har ikke råd til et politisk mord mere. Det er også en ubehagelig tanke, der ikke burde være fremmed i Sverige. Man kan kun gisne om hans daglige liv, men jeg tror ikke jeg ville bytte.

Det må være fair forbrugervejledning til læsere her, at afsløre at jeg næsten ikke orker svensk journalistik mere. Jeg er på aftrapning, har sluppet grebet om detaljerne fordi bare det at følge dem, indhyller ens hjerne i en tåge af fremmethed og uvirklighed. Selv hæderlige svenske producenter af opinion, skriver aldrig fuldt ud, hvad de observerer med deres forstand og deres sanser. Det er klaustrofobisk. De har måske deres grunde, men jeg har også mine til ikke at ville læse “produkterne”. Theodore Dalrymple udtrykte sindstilstanden udmærket i et interview i 2005 (Snaphanens oversættelse)

Politisk korrekthed er kommunistisk propaganda stavet med småt.I mine studier af kommunistiske samfund, kom jeg til den konklusion, at formålet med kommunistisk propaganda ikke var at overtale eller overbevise, ej heller at informere, men  at ydmyge, og derfor, jo mindre den svarede til virkeligheden, desto bedre. Når folk er tvunget til at tie, når de får at vide de mest oplagte løgne, eller endnu værre, når de er tvunget til at gentage løgnene selv, så mister en gang for alle deres følelse af redelighed. At acceptere indlysende løgne, er at samarbejde med det onde, og i mindre skala selv at til blive ond. Ens evne til at stå imod undergraves på denne måde, den ødelægges endda.  Et samfund af kastrerede løgnere er let at kontrollere. Jeg tror at du,  hvis du undersøger den politiske korrekthed, opdager at den har den tilsigtede  virkning. “

Details of Israel’s interrogation of Marmara passengers leak out

Israel’s Intelligence and Terror Information Center, which has close ties to the IDF, has released a report that discusses in some detail the real story behind the Mavi Marmara, based on unreported IDF investigations in the days following its capture.[…]

1. An initial analysis of statements taken from passengers aboard the Turkish ship Mavi Marmara after it was towed to the port of Ashdod show that operatives belonging to the radical Islamic Turkish IHH1 led the violent confrontation with the IDF.

2. The statements confirmed that the violence met by the IDF soldiers was not spontaneous but rather an organized, premeditated action carried out by a hard core of 40 IHH operatives (among the 500 passengers). The operatives, who acted according to a clearly-defined internal hierarchy, boarded the ship in the port of Istanbul without undergoing a security inspection (as opposed to the other passengers, who boarded in Antalya after a full inspection).

3. The IHH operatives’ preparations included handing out walkie-talkies as they boarded the ship, taking over the upper deck, setting up a situation room for communications, and a briefing given to the operatives two hours before the confrontation by IHH head Bülent Yildirim, who was on board the ship and commanded his men. IHH operatives wore ceramic vests and gas masks, and were armed with large quantities of cold weapons which they had prepared from equipment found on board (knives, axes, metal cables, metal pipes used as clubs, wrenches, etc.). They were also equipped with box cutters which had been prepared on the upper deck in advance.

4. The passengers, including the IHH operatives, stated that there were close relations between the organization and Turkish Prime Minister Tayyip Erdogan and that the Turkish government was involved in preparations for the flotilla. The statements reinforce the original assassment that the objective of the flotilla was not merely to bring humanitarian aid to the Gaza Strip, but focused on provocation and a violent confrontation with Israel. […] Details of Israel’s interrogation of Marmara passengers leak out ; grafik via Bellum:

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
39 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivian
Vivian
11 years ago

JPs henvisning til retssagen ligner nu mest et skjult afstandstagen i mine øjne, eller det svenskerne kalder en “brasklapp”.

Vivian
Vivian
11 years ago

Links til “Details of Israel’s interrogation of Marmara passengers leak out ; grafik via Bellum”
Not found 404 Error

Mats (Malmo)
Mats (Malmo)
11 years ago
Reply to  steen

Steen:
Beträffande svenska blogg-toppen, som du länkar till – och väljer politik-bloggar, så ligger ju Snaphanen inte dåligt till. På plats 4.
(Som du själv har sett i en tidigare postning).
http://www.bloggtoppen.se/kategori/politik/
Ha en trevlig semester!

Mats (Malmo)
Mats (Malmo)
11 years ago
Reply to  steen

Steen: Det kniber med fransk för min del, jag har inte läst det i skolan. – Men jag kommer ihåg, från en resa till Paris med Tjäreborg pi början av 70-talet, att jag “prövede” att säga några ord på lite “hemmafranska” – och värdinnan på hotellet gav mig – ja, lille mig – förstaval på osterne till desserten varje kväll, hela veckan. Värdinnan, helfransk, höll alltid i ostbrickan. Personalen i övrigt var högväxta afrikanska damer – som jag minns väldigt stiligt klädda. Hotellet hette Grand Hotel de Famille. (Konstigt nog bide på rummen, men ej WC.). Det var middag varje… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Förbudet mot våra flaggor och nationalsånger kommer förmodligen att inträffa i snabb följd. När den dagen har kommit och gått ligger inte förbudet mot våra språk långt borta.

Morten - - -
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

@ Robin

I dag bringes nyheden om, at der tegner sig et rødt-grønt flertal i Sverige. Og at SD slet ikke vil blive repræsenteret efter et kommende valg.

Så måske det kun er et lille mindretal, der overhovedet tillægger den på disse sider beskrevne udvikling nogen betydning ? Måske vi bare er en håndfuld særlinge og outsidere, der besværer verden med vores brok ?

Hvis det er tilfældet, så må den naturlige løsning vel være, at vi får et lille reservat, hvor vi kan virkeliggøre vores hysterisk-kværulantiske DF-SD-samfund.

Måske ‘Folkhemmet’ også kan huse os ?

– – –

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Morten - - -

Novus havde præcis det modsatte resultat, Morten – endda med M større end S, hvilket vist nok er første gang i mands minde! Og endda med SD på 4.6 og en potentiel rolle som “vågmästare” ( tungen på vægtskålen ), da der var under 1 % forskel på blokkene. “Det kommer ju at bli oehört interessant i Septembers val til riksdagen”, som de siger på hinsidan 😉 ( se links ovenfor ) Nu kommer S for alvor til at fortryde, at de aldrig har lyttet til deres egne vælgere angående den helt enorme “kulturberigelse” fra uintegrerbare kulturer / religioner og… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

At Dannebrog kan være i fare har vi vist haft på fornemmelsen et stykke tid. Men det vil så ikke være 1. gang at danere ikke må lufte Dannebrog. Da Sønderjylland var under tysk styre var det forbudt at hejse Dannebrog – ligesom det var forbudt offentligt at tale dansk hvilket betød, at de danske børn blev undervist på tysk i skolerne. Dette måtte bl.a. min Far opleve med det resultat, at han faktisk blev ganske god til tysk . Desværre gik det til en vis grad ud over hans evner til at skrive dansk, men så vidt jeg forstod… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Selv om det sikkert ser patetisk ud, Vivi, tror jeg, at mange ville vove det meste og måske alt for Dannebrog. At der vil blive kamp om flaget, nærer jeg ikke den mindste tvivl om.

Det går fint med auktionen om Kurt Westergaards afskedstegning. Højeste bud er nu på 42.000 kr. og dansk. Der kommer udenlandske bud, og derfor ender tegningen måske med at gå til udlandet.

http://galleri-draupner.dk/default.asp?id=197

Liva
Liva
11 years ago

“Derfor kan en svenske journalist undgå nogensinde at møde det, hun skriver om her. Ingen i Holland vifter Wilders af på den måde, for enhver kan se virkeligheden udenfor sin gadedør.”

Ja, nemlig.

Peter Andersen
11 years ago
Reply to  Liva

Det kan man også i Sverige, men der vil være alt for store konsekvenser ved, at indrømme det.
Tænk hvis de begyndte at chikanerere den almindelige svansker eller brænde det hele ned…
Nå nej – det gør de jo allerede…

PS

Kom ved en fejl til at skrive “svansker”…

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Ny svensk meningsmåling / opinionsmätning fra Novus http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/moderaterna-forbi-socialdemokraterna_4838865.svd Moderaterna förbi Socialdemokraterna [!!!!! – Det er vist ret sjældent, at det sker i svenske målinger, ikke ?] Publicerad: 9 juni 2010, 08.15. Senast ändrad: 9 juni 2010, 08.45 Moderaterna har gått om Socialdemokraterna, enligt ännu en opinionsmätning. ocialdemokraterna fortsätter att tappa väljare medan stödet för Moderaterna alltså ökar. I Novus första väljarbarometer för juni får Moderaterna 32,1 procent, en ökning med 1,8 procentenheter sedan förra mätningen. Socialdemokraterna får 31,5 procent och har därmed tappat drygt var fjärde väljare sedan toppnoteringen i juni 2008. Skillnaden mellan partierna är dock så liten att… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1672307&selId=1.1045368&currPage=0

Desperationen breder sig blandt svenske eksperter & PK-medier 😉

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1672088&selId=1.1045368&currPage=2
http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1672060&selId=1.1045368&currPage=2

Mona Stahlins reaktion: “Vi vill ha fler röster” 😀
( Ja, Hurra! – de er væk, og de kommer IKKE igen, lilla Mååna – Ni har trampat på för många … )

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1672052&selId=1.1045368&currPage=2

Krigeren
Krigeren
11 years ago

GERT AKBAR

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

Haha se denne her:

“Argumentationen fra de juridiske eksperter er, at Den Europæiske Menneskerettighedsdom-stol har introduceret begrebet “retten til ikke at blive fornærmet” som en ny kategori i menneskerettighederne.”

“Juraprofessorer: Dannebrog i fare efter korsdom”

http://jp.dk/indland/article2093440.ece

Retten til ikke at blive fornærmet, kan det snart blive mere komisk?
Jeg er rimelig fornærmet over denne nye menneskerettighed!

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Niels Hansen

Ja, jeg har lige set den – det er jo mageløst! De forstår sandelig at gøre sig populære, men helt i kontakt med virkeligheden er de da vist ikke? 😉 Som om nogen dansker eller indbygger i de andre lande nogensinde vil respektere og acceptere en sådan dom .. Det var det, vi sarkastisk jokede om for nogle få måneder siden – det næste bliver korset i kongekronen på offentlige bygninger, dokumenter, mønter og frimærker, Krisus-figuren fra Jellingstenen i vore pas ( den er som bekendt allerede en dansker ved navn KARSTEN ( !!! – en variant af KRESTEN/ KRISTIAN… Read more »

Julia
11 years ago

Älskar verkligen hur tv-mannen i det andra klippet hostar till efter att han berättat att PVV fått 13 fler mandat! Haha, tji fick han!

Jonny
Jonny
11 years ago

Det äckliga folkpartisvinet Håkan Holmberg fick fel, så fel! Hurra! “Den holländske populisten Geert Wilders kallas för i hemlandet för Mozart eftersom hans frisyr påminner om tonsättarens. Medan den riktige Mozart hörde hemma i den europeiska upplysningstiden står Wilders för censur, privilegiesystem och stängda gränser. Han vill förbjuda böcker (Koranen), beskatta människor olika efter hur de klär sig (straffskatt på slöja) och förhindra invandring av muslimer. Länge såg det ut som om Wilders så kallade frihetsparti, PVV, skulle få ett dramatiskt genombrott i parlamentsvalet i dag. Det verkar inte längre så säkert. Hans parti har ramlat ned från 17 procent… Read more »

Universalgeni
11 years ago

Ja, det er jo fedt med fremgang i Holland. Den halve sejr er hjemme dér. Nå ja, – måske knap og nap. Men i den rigtige retning. Så mangler vi bare resten af Europas nogle og fyrre lande…

Mette
Mette
11 years ago

Erling.

Hvad enten man mener det ene eller det andet, er det da meget naturligt at henvise til retssagen, der ligger som et kæmpe åg over Wilders. Det er jo noget af en bedrift – såvel fysisk som psykisk – at han har magtet det hele, og jeg håber, at han undgår et bagslag. Det glæder mig virkelig, at det går ham så godt, og at det hollandske valg vidner om et eklatant oprbrud.

Erling
Erling
11 years ago
Reply to  Mette

Ja, det er det vel. Det er også derfor jeg kalder den obligatorisk. Men hele meningen med retssagen har jo netop været at skabe en negativ label som journalister kunne klistre på ham, hver gang hans navn kom på tale. “Den racismeanklagede Geert Wilders…” forhåbentlig opgraderet til “Den racismedømte Geert Wilders…” Hvad angår det med Gazaflåden, så falder tilståelsen her: Huwaida Arraf: They are correct to say that FG’s aim was more than just bringing humanitarian relief. We are deeply disturbed by Israel’s deliberate and calculated creation of a humanitarian crisis in the coastal territory and we intended to draw… Read more »

Erling
Erling
11 years ago

Mette
Den så jeg også. Det er faktisk en nogenlunde sober dækning, bortset fra den obligatoriske henvisning til retssagen i sidste afsnit.

Mette
Mette
11 years ago

Hej, hvor det går, og det skal vi glæde os over. Vi vil snart følge efter.

http://jp.dk/udland/europa/article2093317.ece

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Mette

Ja, det vil vi forhåbentlig. 🙂

Erling
Erling
11 years ago

Victor
Det ser jeg også. Hæhæ… Jeg er ikke meget for Wilders, men havde jeg været hollænder havde jeg stemt på ham. Og det siger noget, for jeg har ikke stemt siden jeg var tyve.

Victor
Victor
11 years ago

Jeg ser lige en exit poll: Wilders får 23 mandater. De kristelige demokrater mister 20, soc dem 2

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Ramjanally kanske rent av blir Sir eller Lord så småningom?

trackback

[…] radiotavshed på MSMs websites. Bortset fra polletikens eftermiddagsartikel intet siden i morgens (se i stedet Snaphanen). Vi skal vist ikke interessere os for Holland.. Skriv en […]

Emeritus
Emeritus
11 years ago

OT.
Gad vide om f.ex. de fastansatte i stat og kommuner gør sig klart, hvad S-SF’s fair løsning camouflerer og indebærer for dem?
At arbejde 12 minutter mere medfører uvægerligt et overskud af årsværk i stat og kommune. Dette overskud kan
kun fjernes, hvis man afskediger folk svarende til overskuddet. Disse afskedigelser rammer S og SF’s kærnevælgere,
de ansatte.

Med venlig hilsen

London_bosat
London_bosat
11 years ago

Det groteske med Ramjanally er at han nok skal slippe for straf og helt sikkert vil få en chance til af det “hvide” England.

Victor
Victor
11 years ago

Og nu vi er ved London, så bortførte medlemmer af BNP for nogen tid siden en 36-årig muslimsk lokalpolitiker og truede ham på det groveste….

Desværre for manden, Noor Ramjanally, så er der CCTV-kameraer over hele London – og de fortalte en helt anden historie:

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/bnp/7811805/Muslim-community-leader-made-up-story-he-was-kidnapped-by-BNP-court-told.html

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  steen

steen. Jo, jo hun ligger i Portsmouth. Desværre har jeg altid haft for travlt, når jeg kom forbi, så jeg har ikke været ombord. JP-artiklen kræver login, men du får starten af den. Der er en fakta boks med eksempler på afgørelser i lignende tilfælde, og det påffaldende er, at det i alle tilfælde er DF’ere, der har været anklaget. Når jeg tænker på, hvad venstreorienterede i årenes løb har tilladt sig at ytre, kan jeg kun komme til den konklusion, at der er noget skævvredet over rettens gang. Vel sagtens fordi borgerlige gennemgående har et mere liberalt syn på… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Mens vi venter på hollænderne er her en fin lille video fra Trafalgar Square i London, nærmere bestemt The National Gallery, hvor jeg altid smutter ind, når jeg er i London (gratis adgang og mange fantastiske billeder). N.B. at fortælleren berører englændernes grusomme bombardement af København. Det var det første rigtige bombardement af en europæisk by, og det blev mødt med voldsom harme i hele Europa og var i mange år noget, man skammede sig over i England, da det var svært for ikke at sige umuligt at ryste op med et forsvar for sådan en handlemåde. Maleren C.A. Lorentzens… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago
Reply to  Mette

Ja, Sverige har altid været et dybt hyklerisk land. Under 2’verdenskrig tillod de tusindvis af “sygehjælpere” at rejse fra Tyskland gennem Sverige til Nordnorge, ligesom SKF tjente meget store summer på at sælge kuglelejer til den tyske industri. Landet der hyper fred i tide og utide, har også i årtier været blandt de største våbeneksportører. I småtingsafdelingen har de også pralet med deres lavere alkoholforbrug, uden at nævne at byer som Helsingør og Frederikshavn eksporter millioner af flasker sprut til Sverige i svenske håndtasker, og at enhver svensker med respekt for sig selv har et hjemmebrænderi i kælderen.

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  Hans Jensen

Hans – det har jeg også ment. Men i historien er altså mere facetteret end som så: Bogen “I skuggan av et hjälteland” af Charlotta Sjöstedt kan anbefales på det varmeste. Der var nemlig også flere tusinde unge svenskere, som meldte sig frivilligt til at kæmpe sammen med den norske milorg. Historien er bare ikke rigtigt blevet kendt.

39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x