9
jun
Seneste opdatering: 10/6-10 kl. 2102
39 kommentarer - Tryk for at kommentere!

PVV mere end fordoblet fra 9 til 24 mandater eller 16 % i Resultatet efter opt√¶lling af 97 % afstemmerne. If√łlge ¬†P1 morgens interview med professor i skandinavisk H.A. ¬†(Henk) ¬†van der Liet i¬†Holland, skyldes undervurderingen af Wilders dels den s√¶dvanlige underrapportering af “kontroversielle” partier, men ogs√• at unge f√łrstegangsv√¶lgere i h√łj grad har stemt p√• Frihedspartiet.

VVD 31 (22) 20.06%,  PvdA 30 (33) 20%, PVV 24 (9) 16% , CDA 21 (41) 14%, SP 15 (25) 10%, GroenLinks 10 (7) 6.6%

Election triumph puts anti-Islam Wilders in line for Dutch Cabinet role, ‘We are ready to join the government,,’ says Geert Wilders. Geert Wilders could be kingmaker in Dutch parliament after coming third. Man kan se hollandsk TV streaming her. Wilders ankommer til “slutdebat”, partilederdebat, som vi kalder det.

Onsdag morgen:  Vinder Mark Rutte som ventet, skal han danne en koalition med mindst to andre partier. Han var indtil for nylig åben overfor Wilders, men nu hedder det at Wilders ikke kan komme i betragtning. Valgets store taber ser ud til at blive den hidtidige PM, kristendemokraten Balkenende, men også socialdemokraterne står dårligt.

Close to 12 million Dutch are eligible to vote Wednesday in elections dominated by Europe’s economic woes and led by the centre-right liberal party with its plans to slash public spending.Some 10,000 polling stations were due to open at 7:30 am (0530 GMT) in the first elections in a eurozone country since the Greek financial crash.¬†Pollsters expect the VVD party to get 36 seats out of 150 in the Dutch lower house, up from 21 currently — putting leader Mark Rutte in line to become the first prime minister from a Dutch liberal party since World War I.¬†Latest polls put the PvdA Labour party led by Amsterdam’s ex-mayor, 62-year-old Job Cohen, second in the race with 30 seats, down from 33.Third placed is the Christian Democratic CDA of outgoing premier Jan Peter Balkenende, 54, with 25 seats — down from 41.The Party for Freedom (PVV) of anti-Islam MP Geert Wilders, 46, is polled fourth with 18 seats — double its current nine. Dutch go to the polls, centre-right liberals lead.

Svenske mediers strategi har i vidt omfang v√¶ret overhovedet at undg√• at n√¶vne ¬†Wilders. DN har ogs√• rigeligt at se til. Man har fundet en ny l√łsning p√• “integrationsproblemerne” : “Vi plockar bort alla gatstenar,” Det¬†¬†man kan se nedenfor er ogs√•¬†rigtig, rigtig ubehageligt for et kommende svensk valg. Avisen havde dog denne anmodning til ¬†de hollandske v√¶lgere inden resultatet l√• klar og hvorfor ikke nogle Nyrupske sanktioner? Sverige, der er st√łrre end Italien, har procentuelt lige s√• mange ¬†indvandrere som Holland, der er p√• Danmarks st√łrrelse. Derfor kan en svenske journalist undg√• nogensinde at m√łde det, hun skriver om her. Ingen i Holland vifter Wilders af p√• den m√•de, for enhver kan se virkeligheden udenfor sin gaded√łr. Det er forskellen. I dag har svensk journalistik v√¶ret p√• ekskursion i Rinkeby. Det minder om, n√•r Obama lander i Kastrup og er tre timer i Bella Centret. Bagefter er det op i Airforce One.

Geert Wilders är en av Europas mest obehagliga politiker

Nederländerna: Håll Geert Wilders utanför regeringen.Stämningen under valfesten i söndags var hög och nästan alla var där. Det var bara mannen med de blonda lockarna, mannen som hela Europa talar om, som saknades.Han heter Geert Wilders och tycker inte om debatter. Han vill helst tala utan att bli avbruten och låter sig inte intervjuas av journalister som arbetar för tidningar han ogillar.Alltför länge behandlades han som ett slags politisk clown. Men i valet till Europaparlamentet (som han vill avskaffa) för ett år sedan gick Wilders parti PVV, Partij voor de vrijheid, starkt framåt. Europas värsting
Ubehag

Er ikke en specielt udt√łmmende beskrivelse af en person. Da vi skiftede regering i 2001, skrev svensk en kollega til ovenst√•ende : Genom att kl√§ rasistiska budskap i kejsarens nya kl√§der lyckades den uppenbart obehaglige Anders Fogh Rasmussen g√∂ra venstre till Danmarks st√∂rsta parti. Ubehag er alts√• en udbredt f√łlelse p√• svenske redaktioner, og hertil skal ikke engang regnes det ubehag vi gribes af, ved at l√¶se deres arbejde.
Det er selvf√łlgeligelig Wilders “budskab”, der sigtes til, idet man m√• g√• ud fra at de kender det grundigt selvom de ikke skriver meget om det. Enhver kan s√¶tte sig ind i det p√• You Tube og ogs√• danne sig et ¬†indtryk af personen. Wilders er et kompromisl√łst svar p√• en radikal hollandsk tilstand. Hvis han er “kontroversiel”, s√• er det fordi Holland er blevet “kontroversielt,” og det er Sverige ¬†i√łvrigt ogs√•, bare se det seneste d√łgn. Jeg har sat mig ret godt ind i hvad ¬†han st√•r for, og jeg har endda m√łdt ham to gange cirka 8 timer. Som taler virker han uden tvivl, effektiv og determineret. Personen Wilders er en blanding af smilende im√łdekommenhed og varme midt i alt det postyr han v√¶kker, men ogs√• af en person der ikke s√• underligt har et vist mentalt skjold omkring sig, der m√•ske endda d√¶kker over lidt generthed. Helhedsindtrykket er, tv√¶rtimod DN¬īs et meget behageligt menneske. Det mest ubehagelige ved Wilders er den rigor√łse sikkerhed der omgiver ham. Det er en kronisk undtagelsestilstand. Jeg sad ved siden af ham en times tid. Da dette billede blev taget, var jer 1) clearet 14 dage i forvejen af PET. 2) gennemlyst med r√łntgen ved indgangen til Christiansborg og 3) iagttaget n√łje som alle andre af hans to bodyguards, der aldrig veg mere en to meter fra ham, selv i et helt isoleret rum, hvor igen der gik ud, kunne komme tilbage. Tilsidst m√• de have opdaget, jeg bare var en harml√łs fotograf, og sikkerhedsafstanden steg til 7-8 meter. Holland har ikke r√•d til et politisk mord mere. Det er ogs√• en ubehagelig tanke, der ikke burde v√¶re fremmed i Sverige. Man kan kun gisne om hans daglige liv, men jeg tror ikke jeg ville bytte.

Det m√• v√¶re fair forbrugervejledning til l√¶sere her, at afsl√łre at jeg n√¶sten ikke orker svensk journalistik mere. Jeg er p√• aftrapning, har sluppet grebet om detaljerne fordi bare det at f√łlge dem, indhyller ens hjerne i en t√•ge af fremmethed og uvirklighed. Selv h√¶derlige svenske producenter af opinion, skriver aldrig fuldt ud, hvad de observerer med deres forstand og deres sanser. Det er klaustrofobisk. De har m√•ske deres grunde, men jeg har ogs√• mine til ikke at ville l√¶se “produkterne”. Theodore Dalrymple udtrykte sindstilstanden udm√¶rket i et interview i 2005 (Snaphanens overs√¶ttelse)

Politisk korrekthed er kommunistisk propaganda stavet med sm√•t.I mine studier af kommunistiske samfund, kom jeg til den konklusion, at form√•let med kommunistisk propaganda ikke var at overtale eller overbevise, ej heller at informere, men¬† at ydmyge, og derfor, jo mindre den svarede til virkeligheden,¬†desto bedre.¬†N√•r folk er tvunget til at tie, n√•r de f√•r at vide de mest oplagte l√łgne, eller endnu v√¶rre, n√•r de er tvunget til at gentage l√łgnene selv,¬†s√• mister en gang for alle deres f√łlelse af redelighed.¬†At¬†acceptere indlysende l√łgne, er at samarbejde med det onde, og i¬†mindre¬†skala selv at¬†til blive ond.¬†Ens evne til at¬†st√• imod¬†undergraves¬†p√• denne m√•de, den √łdel√¶gges endda.¬†¬†Et samfund af kastrerede l√łgnere er let at kontrollere.¬†Jeg tror at du, ¬†hvis du unders√łger den politiske korrekthed, opdager at den har den tilsigtede ¬†virkning. “

Details of Israel’s interrogation of Marmara passengers leak out

Israel’s Intelligence and Terror Information Center, which has close ties to the IDF, has released a report that discusses in some detail the real story behind the Mavi Marmara, based on unreported IDF investigations in the days following its capture.[…]

1. An initial analysis of statements taken from passengers aboard the Turkish ship Mavi Marmara after it was towed to the port of Ashdod show that operatives belonging to the radical Islamic Turkish IHH1 led the violent confrontation with the IDF.

2. The statements confirmed that the violence met by the IDF soldiers was not spontaneous but rather an organized, premeditated action carried out by a hard core of 40 IHH operatives (among the 500 passengers). The operatives, who acted according to a clearly-defined internal hierarchy, boarded the ship in the port of Istanbul without undergoing a security inspection (as opposed to the other passengers, who boarded in Antalya after a full inspection).

3. The IHH operatives‚Äô preparations included handing out walkie-talkies as they boarded the ship, taking over the upper deck, setting up a situation room for communications, and a briefing given to the operatives two hours before the confrontation by IHH head B√ľlent Yildirim, who was on board the ship and commanded his men. IHH operatives wore ceramic vests and gas masks, and were armed with large quantities of cold weapons which they had prepared from equipment found on board (knives, axes, metal cables, metal pipes used as clubs, wrenches, etc.). They were also equipped with box cutters which had been prepared on the upper deck in advance.

4. The passengers, including the IHH operatives, stated that there were close relations between the organization and Turkish Prime Minister Tayyip Erdogan and that the Turkish government was involved in preparations for the flotilla. The statements reinforce the original assassment that the objective of the flotilla was not merely to bring humanitarian aid to the Gaza Strip, but focused on provocation and a violent confrontation with Israel. […] Details of Israel’s interrogation of Marmara passengers leak out ; grafik via Bellum:

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

39 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivian
Vivian
12 years ago

JPs henvisning til retssagen ligner nu mest et skjult afstandstagen i mine √łjne, eller det svenskerne kalder en “brasklapp”.

Vivian
Vivian
12 years ago

Links til “Details of Israel‚Äôs interrogation of Marmara passengers leak out ; grafik via Bellum”
Not found 404 Error

Mats (Malmo)
Mats (Malmo)
12 years ago
Reply to  steen

Steen:
Beträffande svenska blogg-toppen, som du länkar till Рoch väljer politik-bloggar, så ligger ju Snaphanen inte dåligt till. På plats 4.
(Som du själv har sett i en tidigare postning).
http://www.bloggtoppen.se/kategori/politik/
Ha en trevlig semester!

Mats (Malmo)
Mats (Malmo)
12 years ago
Reply to  steen

Steen: Det kniber med fransk f√∂r min del, jag har inte l√§st det i skolan. – Men jag kommer ih√•g, fr√•n en resa till Paris med Tj√§reborg pi b√∂rjan av 70-talet, att jag “pr√∂vede” att s√§ga n√•gra ord p√• lite “hemmafranska” – och v√§rdinnan p√• hotellet gav mig – ja, lille mig – f√∂rstaval p√• osterne till desserten varje kv√§ll, hela veckan. V√§rdinnan, helfransk, h√∂ll alltid i ostbrickan. Personalen i √∂vrigt var h√∂gv√§xta afrikanska damer – som jag minns v√§ldigt stiligt kl√§dda. Hotellet hette Grand Hotel de Famille. (Konstigt nog bide p√• rummen, men ej WC.). Det var middag varje… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago

Förbudet mot våra flaggor och nationalsånger kommer förmodligen att inträffa i snabb följd. När den dagen har kommit och gått ligger inte förbudet mot våra språk långt borta.

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Robin Shadowes

@ Robin

I dag bringes nyheden om, at der tegner sig et r√łdt-gr√łnt flertal i Sverige. Og at SD slet ikke vil blive repr√¶senteret efter et kommende valg.

Så måske det kun er et lille mindretal, der overhovedet tillægger den på disse sider beskrevne udvikling nogen betydning ? Måske vi bare er en håndfuld særlinge og outsidere, der besværer verden med vores brok ?

Hvis det er tilf√¶ldet, s√• m√• den naturlige l√łsning vel v√¶re, at vi f√•r et lille reservat, hvor vi kan virkeligg√łre vores hysterisk-kv√¶rulantiske DF-SD-samfund.

M√•ske ‘Folkhemmet’ ogs√• kan huse os ?

– – –

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Morten - - -

Novus havde pr√¶cis det modsatte resultat, Morten – endda med M st√łrre end S, hvilket vist nok er f√łrste gang i mands minde! Og endda med SD p√• 4.6 og en potentiel rolle som “v√•gm√§stare” ( tungen p√• v√¶gtsk√•len ), da der var under 1 % forskel p√• blokkene. “Det kommer ju at bli oeh√∂rt interessant i Septembers val til riksdagen”, som de siger p√• hinsidan ūüėČ ( se links ovenfor ) Nu kommer S for alvor til at fortryde, at de aldrig har lyttet til deres egne v√¶lgere ang√•ende den helt enorme “kulturberigelse” fra uintegrerbare kulturer / religioner og… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

At Dannebrog kan v√¶re i fare har vi vist haft p√• fornemmelsen et stykke tid. Men det vil s√• ikke v√¶re 1. gang at danere ikke m√• lufte Dannebrog. Da S√łnderjylland var under tysk styre var det forbudt at hejse Dannebrog – ligesom det var forbudt offentligt at tale dansk hvilket bet√łd, at de danske b√łrn blev undervist p√• tysk i skolerne. Dette m√•tte bl.a. min Far opleve med det resultat, at han faktisk blev ganske god til tysk . Desv√¶rre gik det til en vis grad ud over hans evner til at skrive dansk, men s√• vidt jeg forstod… Read more »

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Selv om det sikkert ser patetisk ud, Vivi, tror jeg, at mange ville vove det meste og måske alt for Dannebrog. At der vil blive kamp om flaget, nærer jeg ikke den mindste tvivl om.

Det g√•r fint med auktionen om Kurt Westergaards afskedstegning. H√łjeste bud er nu p√• 42.000 kr. og dansk. Der kommer udenlandske bud, og derfor ender tegningen m√•ske med at g√• til udlandet.

http://galleri-draupner.dk/default.asp?id=197

Liva
Liva
12 years ago

“Derfor kan en svenske journalist undg√• nogensinde at m√łde det, hun skriver om her. Ingen i Holland vifter Wilders af p√• den m√•de, for enhver kan se virkeligheden udenfor sin gaded√łr.”

Ja, nemlig.

Peter Andersen
12 years ago
Reply to  Liva

Det kan man ogs√• i Sverige, men der vil v√¶re alt for store konsekvenser ved, at indr√łmme det.
T√¶nk hvis de begyndte at chikanerere den almindelige svansker eller br√¶nde det hele ned…
N√• nej – det g√łr de jo allerede…

PS

Kom ved en fejl til at skrive “svansker”…

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Ny svensk meningsm√•ling / opinionsm√§tning fra Novus http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/moderaterna-forbi-socialdemokraterna_4838865.svd Moderaterna f√∂rbi Socialdemokraterna [!!!!! – Det er vist ret sj√¶ldent, at det sker i svenske m√•linger, ikke ?] Publicerad: 9 juni 2010, 08.15. Senast √§ndrad: 9 juni 2010, 08.45 Moderaterna har g√•tt om Socialdemokraterna, enligt √§nnu en opinionsm√§tning. ocialdemokraterna forts√§tter att tappa v√§ljare medan st√∂det f√∂r Moderaterna allts√• √∂kar. I Novus f√∂rsta v√§ljarbarometer f√∂r juni f√•r Moderaterna 32,1 procent, en √∂kning med 1,8 procentenheter sedan f√∂rra m√§tningen. Socialdemokraterna f√•r 31,5 procent och har d√§rmed tappat drygt var fj√§rde v√§ljare sedan toppnoteringen i juni 2008. Skillnaden mellan partierna √§r dock s√• liten att… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1672307&selId=1.1045368&currPage=0

Desperationen breder sig blandt svenske eksperter & PK-medier ūüėČ

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1672088&selId=1.1045368&currPage=2
http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1672060&selId=1.1045368&currPage=2

Mona Stahlins reaktion: “Vi vill ha fler r√∂ster” ūüėÄ
( Ja, Hurra! – de er v√¶k, og de kommer IKKE igen, lilla M√•√•na – Ni har trampat p√• f√∂r m√•nga … )

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1672052&selId=1.1045368&currPage=2

Krigeren
12 years ago

GERT AKBAR

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

Haha se denne her:

“Argumentationen fra de juridiske eksperter er, at Den Europ√¶iske Menneskerettighedsdom-stol har introduceret begrebet “retten til ikke at blive forn√¶rmet” som en ny kategori i menneskerettighederne.”

“Juraprofessorer: Dannebrog i fare efter korsdom”

http://jp.dk/indland/article2093440.ece

Retten til ikke at blive fornærmet, kan det snart blive mere komisk?
Jeg er rimelig fornærmet over denne nye menneskerettighed!

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Niels Hansen

Ja, jeg har lige set den – det er jo magel√łst! De forst√•r sandelig at g√łre sig popul√¶re, men helt i kontakt med virkeligheden er de da vist ikke? ūüėČ Som om nogen dansker eller indbygger i de andre lande nogensinde vil respektere og acceptere en s√•dan dom .. Det var det, vi sarkastisk jokede om for nogle f√• m√•neder siden – det n√¶ste bliver korset i kongekronen p√• offentlige bygninger, dokumenter, m√łnter og frim√¶rker, Krisus-figuren fra Jellingstenen i vore pas ( den er som bekendt allerede en dansker ved navn KARSTEN ( !!! – en variant af KRESTEN/ KRISTIAN… Read more »

Julia
Julia
12 years ago

√Ąlskar verkligen hur tv-mannen i det andra klippet hostar till efter att han ber√§ttat att PVV f√•tt 13 fler mandat! Haha, tji fick han!

Jonny
Jonny
12 years ago

Det √§ckliga folkpartisvinet H√•kan Holmberg fick fel, s√• fel! Hurra! “Den holl√§ndske populisten Geert Wilders kallas f√∂r i hemlandet f√∂r Mozart eftersom hans frisyr p√•minner om tons√§ttarens. Medan den riktige Mozart h√∂rde hemma i den europeiska upplysningstiden st√•r Wilders f√∂r censur, privilegiesystem och st√§ngda gr√§nser. Han vill f√∂rbjuda b√∂cker (Koranen), beskatta m√§nniskor olika efter hur de kl√§r sig (straffskatt p√• sl√∂ja) och f√∂rhindra invandring av muslimer. L√§nge s√•g det ut som om Wilders s√• kallade frihetsparti, PVV, skulle f√• ett dramatiskt genombrott i parlamentsvalet i dag. Det verkar inte l√§ngre s√• s√§kert. Hans parti har ramlat ned fr√•n 17 procent… Read more »

Universalgeni
12 years ago

Ja, det er jo fedt med fremgang i Holland. Den halve sejr er hjemme d√©r. N√• ja, – m√•ske knap og nap. Men i den rigtige retning. S√• mangler vi bare resten af Europas nogle og fyrre lande…

Mette
Mette
12 years ago

Erling.

Hvad enten man mener det ene eller det andet, er det da meget naturligt at henvise til retssagen, der ligger som et kæmpe åg over Wilders. Det er jo noget af en bedrift Рsåvel fysisk som psykisk Рat han har magtet det hele, og jeg håber, at han undgår et bagslag. Det glæder mig virkelig, at det går ham så godt, og at det hollandske valg vidner om et eklatant oprbrud.

Erling
Erling
12 years ago
Reply to  Mette

Ja, det er det vel. Det er ogs√• derfor jeg kalder den obligatorisk. Men hele meningen med retssagen har jo netop v√¶ret at skabe en negativ label som journalister kunne klistre p√• ham, hver gang hans navn kom p√• tale. “Den racismeanklagede Geert Wilders…” forh√•bentlig opgraderet til “Den racismed√łmte Geert Wilders…” Hvad ang√•r det med Gazafl√•den, s√• falder tilst√•elsen her: Huwaida Arraf: They are correct to say that FG’s aim was more than just bringing humanitarian relief. We are deeply disturbed by Israel’s deliberate and calculated creation of a humanitarian crisis in the coastal territory and we intended to draw… Read more »

Erling
Erling
12 years ago

Mette
Den så jeg også. Det er faktisk en nogenlunde sober dækning, bortset fra den obligatoriske henvisning til retssagen i sidste afsnit.

Mette
Mette
12 years ago

Hej, hvor det g√•r, og det skal vi gl√¶de os over. Vi vil snart f√łlge efter.

http://jp.dk/udland/europa/article2093317.ece

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Mette

Ja, det vil vi forh√•bentlig. ūüôā

Erling
Erling
12 years ago

Victor
Det ser jeg ogs√•. H√¶h√¶… Jeg er ikke meget for Wilders, men havde jeg v√¶ret holl√¶nder havde jeg stemt p√• ham. Og det siger noget, for jeg har ikke stemt siden jeg var tyve.

Victor
Victor
12 years ago

Jeg ser lige en exit poll: Wilders får 23 mandater. De kristelige demokrater mister 20, soc dem 2

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago

Ramjanally kanske rent av blir Sir eller Lord så småningom?

trackback

[…] radiotavshed p√• MSMs websites. Bortset fra polletikens eftermiddagsartikel intet siden i morgens (se i stedet Snaphanen). Vi skal vist ikke interessere os for Holland.. Skriv en […]

Emeritus
Emeritus
12 years ago

OT.
Gad vide om f.ex. de fastansatte i stat og kommuner g√łr sig klart, hvad S-SF’s fair l√łsning camouflerer og indeb√¶rer for dem?
At arbejde 12 minutter mere medf√łrer uv√¶gerligt et overskud af √•rsv√¶rk i stat og kommune. Dette overskud kan
kun fjernes, hvis man afskediger folk svarende til overskuddet. Disse afskedigelser rammer S og SF’s k√¶rnev√¶lgere,
de ansatte.

Med venlig hilsen

London_bosat
London_bosat
12 years ago

Det groteske med Ramjanally er at han nok skal slippe for straf og helt sikkert vil f√• en chance til af det “hvide” England.

Victor
Victor
12 years ago

Og nu vi er ved London, s√• bortf√łrte medlemmer af BNP for nogen tid siden en 36-√•rig muslimsk lokalpolitiker og truede ham p√• det groveste….

Desværre for manden, Noor Ramjanally, så er der CCTV-kameraer over hele London Рog de fortalte en helt anden historie:

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/bnp/7811805/Muslim-community-leader-made-up-story-he-was-kidnapped-by-BNP-court-told.html

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  steen

steen. Jo, jo hun ligger i Portsmouth. Desv√¶rre har jeg altid haft for travlt, n√•r jeg kom forbi, s√• jeg har ikke v√¶ret ombord. JP-artiklen kr√¶ver login, men du f√•r starten af den. Der er en fakta boks med eksempler p√• afg√łrelser i lignende tilf√¶lde, og det p√•ffaldende er, at det i alle tilf√¶lde er DF’ere, der har v√¶ret anklaget. N√•r jeg t√¶nker p√•, hvad venstreorienterede i √•renes l√łb har tilladt sig at ytre, kan jeg kun komme til den konklusion, at der er noget sk√¶vvredet over rettens gang. Vel sagtens fordi borgerlige gennemg√•ende har et mere liberalt syn p√•… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Mens vi venter p√• holl√¶nderne er her en fin lille video fra Trafalgar Square i London, n√¶rmere bestemt The National Gallery, hvor jeg altid smutter ind, n√•r jeg er i London (gratis adgang og mange fantastiske billeder). N.B. at fort√¶lleren ber√łrer engl√¶ndernes grusomme bombardement af K√łbenhavn. Det var det f√łrste rigtige bombardement af en europ√¶isk by, og det blev m√łdt med voldsom harme i hele Europa og var i mange √•r noget, man skammede sig over i England, da det var sv√¶rt for ikke at sige umuligt at ryste op med et forsvar for s√•dan en handlem√•de. Maleren C.A. Lorentzens… Read more »

Mette
Mette
12 years ago
Hans Jensen
Hans Jensen
12 years ago
Reply to  Mette

Ja, Sverige har altid v√¶ret et dybt hyklerisk land. Under 2’verdenskrig tillod de tusindvis af “sygehj√¶lpere” at rejse fra Tyskland gennem Sverige til Nordnorge, ligesom SKF tjente meget store summer p√• at s√¶lge kuglelejer til den tyske industri. Landet der hyper fred i tide og utide, har ogs√• i √•rtier v√¶ret blandt de st√łrste v√•beneksport√łrer. I sm√•tingsafdelingen har de ogs√• pralet med deres lavere alkoholforbrug, uden at n√¶vne at byer som Helsing√łr og Frederikshavn eksporter millioner af flasker sprut til Sverige i svenske h√•ndtasker, og at enhver svensker med respekt for sig selv har et hjemmebr√¶nderi i k√¶lderen.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Hans Jensen

Hans – det har jeg ogs√• ment. Men i historien er alts√• mere facetteret end som s√•: Bogen “I skuggan av et hj√§lteland” af Charlotta Sj√∂stedt kan anbefales p√• det varmeste. Der var nemlig ogs√• flere tusinde unge svenskere, som meldte sig frivilligt til at k√¶mpe sammen med den norske milorg. Historien er bare ikke rigtigt blevet kendt.

39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x