11
jun
Seneste opdatering: 13/6-10 kl. 0045
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tænkte jeg da jeg så Malmøs dejlige nye reklamekampagne Location Malmö: The City Centre. Hvorfor så negativ når verden nu er fuld af positive mennesker, der bærer deres utallige byrder med et smil ? Malmø flyder i våben, tre skudt på en dag forleden. Lad os skifte briller for en gangs skyld. Men der er sager, der har meget mere brug for vores omsorg og velvilje, så Malmø må vente. Og vi bryder os overhovedet ikke  om denne blog, en negativ canadier der misforstår og forvrider kampagnen på det groveste med sit photoshopperi. Og sure og negative mennesker, der indvender at “If you actually showed Muslims going to Haiti, and helping with the earthquake, that would say to me you’re trying to change the image of the faith.”. Lad os nu holde buzz-tonen, droppe koran-rytteriet og se United Colours of Muhammed:

Mark Steyn: The left’s strange hostility to Hirsi Ali

Ikke bare har venstrefløjen svært ved at forholde sig til at et medlem af en certificeret offergruppe siger ting hun ikke forventes at sige. Ayaan Hirsi Ali vækker også i varierende grad modvilje i den antijihadiske lejr hvor flere stødes væk af hendes ateisme. Mark Steyns uenighed her er for mig at se den mest konstruktive tilgang med dette udgangspunkt: At det måske nok handler om forskelle i analysen af problemet, men at dette (selvfølgelig) ikke bør føre til uforsonlighed eller ligefrem fjendskab. Antijihadisme bør efter denne ydmyge bloggers mening tage udgangspunkt i det der samler os – at vi er de vantro – og ellers lade alle øvrige uenigheder ligge. Laveste fællesnævner kunne være tilslutning til demokratiet, hverken mere eller mindre. I princippet angår denne fælles sag også de Radikale og Enhedslisten, men af praktiske grunde tror jeg ikke man skal bruge for meget energi på at prøve at overbevise dem om dette (LFPC).

[…] Which brings me to my big philosophical difference with Ms. Hirsi Ali: in 2006, she was one of a dozen intellectuals to publish a manifesto against radical Islam and in defence of “secular values for all.” Often in her speeches, she’ll do a heartwarming pitch to all of us—“black, white, gay, straight”—to stand firm for secular humanism. My problem with this is that, in Europe and elsewhere, liberal secularism is not the solution to the problem but the vacuum in which a resurgent globalized Islam has incubated. The post-Christian, post-modern multicultural society is too vapid to have any purchase on large numbers of the citizenry. So they look elsewhere. The Times of London recently interviewed a few of Britain’s many female converts to Islam, such as Catherine Huntley, 21, of Bournemouth (“I’ve always been quite a spiritual person”) and Sukina Douglas, 28, of London (“Islam didn’t oppress women; people did”). […] Mark Steyn: The left’s strange hostility to Hirsi Ali

Holland, ti år efter Pim

Leon de Winther har selvfølgelig ret. Holland ændrede sig ikke forleden, det skete allerede for ti år siden. Det forhindrer ikke Tøger Seidenfaden i at skrive at  15 procent af hollænderne tager fejl den dag. Han burde tælle Mark Ruttes vælgere med, for jo flere Politiken er uenige med, desto mere ret har avisen. Det ligger  i dens og moderpartiets psykologi.

The Netherlands is considered a left-liberal country, but in reality it is evenly divided between left and right. The elections of June 9 indicate a slight tilt to the right, which in itself is not a dramatic event: on many occasions in the past the right had a small majority. But media outlets are reporting the outcome of the elections as a huge change in Dutch society. It is not. It changed ten years ago. The unrest among Dutch voters has been visible since the rise of Pim Fortuyn, the amazing Dutch politician who was killed in 2002 by a radical leftist animal-rights activist. [..]

Since Fortuyn’s dramatic appearance on the political stage in Holland, a huge part of the electorate cut its loyalty to the existing parties and started looking for different voices. The “big three” of the mainstream parties — in the past the Christian Democrats and the Social Democrats could count on at least 40 seats, while the VVD has always been a bit smaller — lost their appeal by not addressing the issues that resulted from the immigration from Muslim countries in a timely manner. Both blue and white collar workers don’t vote automatically anymore for the parties with which they have been traditionally allied. They are well-educated, well-informed, have access to the internet, and tend to vote as non-partisan consumers looking for the best deal in town.There is talk now of an extra-parliamentarian government with independent ministers recruited from academia and the business world. Just don’t be surprised if all talks fail and new elections are needed. Leon Winther: Geert Wilders Shocks the Netherlands on Election Day — Will He Get to Lead? – Election results emphasise north south divide – se kortet på Volksrant.

Svenske panderynker

Selvom ingen endnu har sagt det unævnelige, så er det medie-politiske etablissements tanker selvfølgelig stift rettet på det svenske valg om tre måneder. Det skinner også igennem i denne samtale om Holland. Men de har en stakket frist til fortsættelsen af den illegitime svenske fremmedpolitik. Norge var på nippet til at “tippe dansk” sidste år, de gør det næste gang. Om fire dage står Vlaams Belang til at blive lige så store i Belgien, som Wilders blev i Holland. Er svenskerne så anderledes ? Næh, deres politikere og journalister er. Wirténs udtalelser og fortalelser er underholdende:

Per Wirtén har ingen partipolitisk anknytning. Han identifierar sig med den breda och demokratiska vänstertraditionen där man kan hitta namn som Fredrika Bremer, John Dewey, Olof Palme, Hannah Arendt, Jürgen Habermas, Edward Said, Michel Foucault, Wendy Brown, Anders Ehnmark och Paul Gilroy.

Mona  Sahlin og magtens banalitet

Her for nogle dage siden, da det gik op for mig at Sahlin faktisk kan blive Sveriges næste statsminister med de færreste stemmer nogensinde, ved hjælp af Miljøpartiet og hvis et Allianceparti ryger ned under 4 %, satte jeg mig til at “brushe min Sahlin lidt op”. Hun var blevet lidt støvet efter 40 år som fast inventar. Og noget af det mere interessante jeg fandt, var beskrivelsen af  hvordan hun skaffede sig af med partiets næstkommanderende og nærmeste konkurrent til magten, Pär Nuder gennem en kort men, intensiv og bagtalelseskampagne og ét enkelt offenligt dolkestød i ryggen da hun var Sommapratare i SR i 2007. Kurt Lundgren kaldte hendes metode for “stalinistisk voksen-mobning.”

Jeg satte mig til at høre programmet igennem med høretelefoner for at finde dolkestødet, men også for at prøve at finde ud af, hvad der er inde i Mona Sahlin. Dolkestødet er der: “Jeg gør gymnatisk for at få ubehageligheder blæst ud af hovedet, Reinfeldt og Nuder,” som et lyn fra himlen. Nuder hører det hjemme i radioen. Uforberedt.

Men hvem er det ellers man hører? Jeg hører først og fremmest en strøm af tåkrummende banaliteter og klicheer leveret i et tonefald, der er falsk, uautentisk og sentimentalt. Enten har stemmen aldrig været ægte, eller også er den perverteret af alt for mange årtier i et sygt, indavlet miljø. Så hører jeg også i telefonerne en tilkæmpet ro, en overkompensering i stemmen der afsløres af en hektisk, nervøs vejrtrækning mellem ordene, der trods alt vidner om en person under et vist pres. Hvem er hendes venner, hvor mange og hvor længe mon ad gangen? Nogen må uvægerligt have dolken parat, hvis hun taber valget i år. Skulle hun måske ligefrem være plantet som formand, i håbet om at et nederlag for evigt vil sende hende ud i kulissen? Højt spil.

Hvad er der inde i hende ? Udover en meget rutineret magthunger, forbliver det en gåde, og det er nok det der fascinerer, men man kæmper hele tiden med den tanke, at der ikke skulle være mere end den politiske slange vi hører, der ikke ytrer noget, der ikke kunne have stået i en Barbara Cartland novelle. At hun ikke er nogen åndsperson, er næppe nogen nyhed. Den musik hun spiller i radioprogrammet er uden undtagelse primitiv og vulgær. Men man undervurderer ikke hendes evner for politisk intrigeremageri og falskhed, når man har læst Lundgrens korte, skarpe portræt. Folk bedømmer tit politikere på deres personlige fremtræden, så måske er det her man skal  finde forklaringen på, at Sahlin ligefrem er bredt forhadt. Det er ment som en ros til den trods alt veluddannede Thorning, hvis man siger, at hun ikke har meget tilfælles med Sahlin, selvom hun lige har været i Helsingborg og heppe  på hende sammen med Stoltenberg.

Mona Sahlin, en elak liten kärring

I Nuders memoarer finns knappast några referenser till det civila livet, det vanliga kneget utanför politiken, och det beror på att Pär Nuder saknar den erfarenheten – Pär Nuder har, 45 år gammal, aldrig haft ett enda arbete vid sidan av politiken; han är född in i politiken, han äter politik till frukost, lunch och middag och hans memoarer blir därför på något sätt innehållsmässigt tunna. Ofta säger han för att kompensera sig för bristande yrkeserfarenhet, att han har “SSU-examen”. Han kallar sina erfarenheter politics of joy, det är tycker jag, politics of sadness. Han har inga andra perspektiv på tillvaron än politikens:

“Jag engagerade mig i SSU och kommunalpolitiken tidigt, när jag var tonåring. Jag ville lära mig att argumentera för de värderingar som jag fick med mig hemifrån. Jag fann inte bara argumenten, utan även en himlastormande gemenskap bland likasinnade. På den vägen är det.”

Denna brist på annan erfarenhet gör att han uppträder helt kritiklöst i sitt eget parti – han knäfaller inför Olof Palme som en medeltida munk inför helgonreliker i ett skrin, socialdemokratins verkställande utskott, som han stavar VU, så vördnadsfullt, blir som en helig konklav av kardinaler där han sitter tyst som suppleant i nio år innan han blir ordinarie medlem och får tala där. Ja, till och med själva rummet där VU sammanträder på sjätte våningen, Sveavägen 68, får drag av helig lokal/kyrka. Gamla socialdemokrater ägnas en närmast andäktig dyrkan, det gäller också Anna Lindh. För en utomstående är detta drag av allmännelig socialdemokratisk kyrka närmast obegripligt.

Pär Nuder var statssekreterare i statsrådsberedningen och Göran Perssons närmaste man i många år, han blev så finansminister. Han var säkert ingen katastrof på den posten eller på någon annan post heller, men det blir lite underligt när han ringer till den enda bekante han har i affärsvärlden, en färghandlare i Västerås, och hör sig för hos denne när han vill bedöma ekonomins utveckling på mikroplanet.

Om Nuder var en dugande eller misslyckad finansminister kan jag inte bedöma, men en sak är klar efter alla hans år i maktens centrum, han kunde manipulera apparaten och få saker gjorda.

Efter valförlusten 2006 blev han, med automatik verkar det, Mona Sahlins ekonomiske talesman – radarparet Sahlin-Nuder, men det skar sig och nu får vi intressanta inblickar i en maktapparat som verkar i rent stalinistiska anda genom mobbning, utfrysning och väl utstuderade gemenheter; det enda man saknar är en svart bil med säkerhetspoliser som kommer mitt i natten och hämtar den skyldige.

Sommaren 2007 var Mona Sahlin sommarpratare i radion. Nuder sitter och lyssnar till det småputtriga pratet när hon plötsligt säger att hon går på gym och där ägnar sig åt work out – sådant är skönt för då blåses tankarna rena från alla otrevligheter och bland alla otrevligheter hon nämner och som hon befrias ifrån finns Per Nuder – han sitter och lyssnar, han blir oerhört sårad.

Det som Mona Sahlin här ägnar sig åt är ren ondska, det kallas vuxenmobbing.

Och jag tänker för mig själv när jag läser detta, jisses, sahlinskan är en liten ondsint och elak kärring – den där godsintheten, lilla Mååna, är bara en mask för en enorm makthunger. Så gå inte på den lätte, att här har vi att göra med en troskyldig kvinna som vill alla väl, hon är en stenhård maktspelare, som inte skyr några som helst medel – jag tror att detta kan sluta hur som helst, med en sossekollaps. I detaljen döljer sig sanningen.

Det finns en ganska talande bild i boken, en bild som inte kommenteras av Nuder, men som blott återges (slutsatserna draga sig själva) : När Mona Sahlin, det var före Tobleronen, ansågs självklar för statsministerposten, gjorde statsrådsberedningens medarbetare upp en lång lista med böcker som en statsminister måste ha läst eller i varje fall känna till – nu kom Tobleronen emellan och ingenting blev läst på denna lista – det torde väl knappast vara läst nu heller. Risken finns att vi får Västeuropas mest obildade statsminister, jag tänker på Wlliam Hague, som skrivit en tjock biografi över Gladstone, allmänt prisad, på den franske utrikesministern som skrivit en 800-sidig presentation av den moderna poesin. På Boris Johnson, som skriver dagligen i de engelska kvalitetstidningarna – hon skall föra Sveriges talan i världen mot politiker av denna intellektuella kaliber – hur skall detta gå?

Jag skulle vilja veta vilka böcker det fanns på listan.

Det blir värre för Nuder, allt han och Mona Sahlin talar om låter hon läcka ut till media, att han inte har nån entusiasm, att han är slut – Pär Nuders position undermineras totalt genom ett mycket skickligt spin i pressen – hon gör sig på detta sätt av med den ende allvarlige konkurrenten om makten som hon har. Men inte på ett ärligt sätt utan genom stalinism och mobbing – att det var så illa ställt i den centrala sosseapparaten, att den kunde utstråla sådan ondska, hade jag inte kunnat föreställa mig.

Pär Nuder utbrister:

– Och detta gör mitt eget parti mot mig efter att jag tjänat det lojalt i 30 år.

Eftersom Pär Nuder inte har någon annan livsbas än politiken är han naturligtvis helt förkrossad.

Efter det han berättar och avslöjar i memoarerna tror jag inte att sosseapparaten kommer att tillåta att han blir nominerad till någonting framöver – hans bana är slut.

Men hans liv är inte slut.

Han är 45 år, han har många år kvar, han har en jur kand, han kan bli lärare, konsult i ett företag som behöver hans erfarenhet, han kan bli både busschaufför och kommunalarbetare.

Jag rekommenderar Pär att skaffa sig ett liv.

Kurt Lundgren, Mona Sahlin, en elak liten kärring, 30.10.2008

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
EH
EH
11 years ago

Svenske panderynker… Al Jazeera kunne ikke have gjort det bedre. Disse to personer tilhører begge den “elite” som har ført kniven mod det svenske folk. Det startede med politisk korrekthed men slutter med politisk nødvendighed. Svenskerne flygter fra de større byer eller ud i ”sikre” byområder. ”Flygtninge” i eget land? Sverige??? Nå, men jeg har lyst til at tilslutte mig Steen. Jeg giider ikke mere. Lad dem brænde Sverige ned. Dette slatne folk ligger, som det har redt. Og alligevel. Med de tætte relationer de nordiske lande har, geografisk som kulturelt, kan man kun grue for fremtiden i denne region.… Read more »

EH
EH
11 years ago

Kun gud ved hvad der foregår i hovedet på stærkt religiøse mennesker. Mon det er Borrelia?

Yngvar
Yngvar
11 years ago

Jeg savner Kurt.

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago

Beklager, jeg fik vendt “fed off” forkert.

David Gress
11 years ago

Vi taler om Sverige her. Nuder er selvfølgelig en vatpik, som alle mandlige socialdemokrater. Han vil lystre, hilse og gå sin vej. At Sahlin er ubelæst gør hende kun til normal konkurrent i europapolitikeres opstilling. Ingen af dem har jo læst noget som helst. Den ene er dummere end den anden, og det siger ikke meget. Mht. at Sverige skulle få verdens mest udannede statsminister efter næste valg, så foreslår jeg Lars Løkke Rasmussen fra Danmark som fin kandidat. Den mand har aldrig nogensinde givet det mindste indtryk af, at han har læst noget som helst, endsige lært af det.… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago
Reply to  David Gress

Engang var der 152 kloge mænd samlet i den grundlovsgivende forsamling, som skulle støbe fundamentet til det, der engang skulle blive “Det Demokratiske Folkestyre”, mennesker der havde viden og en politisk vision. Det er aldrig sket siden, at der i en dansk lovgivende forsamling har været 152 kloge mennesker samlet på én gang. Undermålerne og demagogerne overtog det hurtigt, og som enhver der følger det politiske liv kan konstatere, så er det hverken meningerne eller resultaterne der betyder noget. Eneste succesparameter er udelukkende hvem der har meningerne, og hvem man laver resultatet sammen med. Ren sandkasse. Mange kloge og visionære… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago

Det bliver svært helt at slippe af med NK. Han har problemer i øjeblikket fordi ingen af de konservative kredse vil have ham, 3 partier på etr par år er også hård kost, men han overlever. Grunden er den ganske enkle at han for mange står som fata morganaet, enhjørningen – “Den Moderate Muslim”. Når han nu forsvinder ud af politik ved næste valg, så er der retræteposter mange steder: Programvært på et muslimsk program på DR, en godt lønnet stilling et sted i integrationsindustrien, Dansk Institut for Menneskerettigheder – det lyder meget officielt men er lige så privat som… Read more »

Vivian
Vivian
11 years ago

“Hvor er det dog sært at opleve, hvordan en i og for sig ikke særlig intelligent person med få og primitive midler har kunnet møve sig frem i Danmark”

NK blev simpelt hen båret frem på hænder, da han stiftede foreningen “Demokratiske muslimer”.
Det virkede da også meget opløftende, at en muslim, offentlig person, havde modet at trodse imamerne og taget den voldsamme situation (Muhammedkrisen) i betragtning.
Men allerede den gang var der alligevel noget der skurrede…. Tatoveringen!
Hvorfor skulle den vises frem som en slags dokumentationpå hans demokratiske sindelag?

“Thou protest too much”, var min tanke..

Liva
Liva
11 years ago

“…tage udgangspunkt i det der samler os..” Ja, når der også er plads til spræl, uenighed, debat og kritik. M.h.t. Hirsi Ali, så er det at store dele af venstrefløjen i Vesten ikke er lydhør overfor hendes appel, en rigtig god grund til at blive ved med at støtte op om hende. Hun skal kunne mærke, at der er mange borgere i Europa, både mænd og kvinder, der anerkender at også en afrikansk kvinde opdraget med islam kan sige sin helt egen (evt. kritiske) mening i Vesten vedr. religion og hun skal vide at hun er velkommen her. Det samme… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Blot for at understrege hvor frastødt jeg er af det, der foregår på Naser Khaders blog hos Berlingske Tidende. NK påstår frækt, at Geert Wilders og dermed selvfølgelig også hans vælgere står for en “værdimassakre”, og gået på klingen vedr. indholdet i det begreb, henviser han til en række af de europæiske menneskerettigheder. Dette er ikke så lidt uforskammet, og værre er det blevet, efterhånden som debatdeltagere har stresset ham. NK har nu lavet et meget ufikst og letgennemskueligt nummer, hvor han også hænger Ayaan Hirsi Ali ud, idet han i påstår, at hun under sit sidste besøg i København… Read more »

Thomas Bolding Hansen
11 years ago
Reply to  steen

Ingen løsninger, “tyv tror hver mand stjæler”. Det er da korrekt, at ingen har løsningen, udover muslimerne selv.

Det er lidt lige som pyromanen og brandmændene. Brandmændene kan kun forsøge at slukke ilden, pyromanen kan lade være med at tænde den.

li
li
11 years ago
Reply to  Mette

Der er ingen tvivl om, at khader er både uvidende og uhæderlig og jeg vil tilføje direkte dum og den cocktail er farlig. Hvis der overhoved er plads til lidt selvstændig tænkning i det khaderske hoved, så ville mandslingen nok ikke være muslim. Desuden husker vi vel alle khaders uvidenhed om skattepolitiken i sit parti og der var også noget om et kulsort-hvidt plankeværk og afskrift fra en anden forfatters bog og meget mere af denne kamel kludehandler “oliver” kvaksalver muhammedaner mentalitet! Uanset hvorpå muslim skalaen fra moderat ikke praktiserende! til terrorist, en muslim befinder sig, så er faren der… Read more »

Cantor
Cantor
11 years ago

Emeritus
fuldstændig enig, historien gentager sig,
Muhammedtraileren er en tro kopi af Nazisternes brug af propagandafilm om Jødernes liv i KZ-lejrene, Potemkin-kulisser.
Koranen er en direkte fortsættelse af “Mein Kampf”
Der vises i øjeblikket på DR2 en serie: “Hitlers Holocaust” i 6 dele, hvor man kun behøver at udskifte ordet “Nazisterne” med “Muhammedanerne”, så har man eksakt hvad det er der venter Jøderne, nemlig en fortsættelse af Hitlers planlagte totale “Endlösung”
“Inspired By Muhammed” er simpelthen en nedvurdering af vores intelligens, tænke sig at tro at vi er så naive at vi ikke gennemskuer hvad der virkeligt foregår.

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Apropos Islam! Når man taler om Koranen og det, der sker i Verden, er der kun ét professionelt udtryk, som dækker: Koranen er en drejebog lige som Mein Kampf. Det, der forfølges i Koranen, forfølges i virkeligheden. Derfor bliver de to værker med rette sammenlignet. Fordi de begge er arbejdsmanualer, og fordi de ikke kun som sådan ligner hinanden. Jøder kan aldrig få fred med muslimer, for det er nøje beskrevet i drejebogen, hvad der skal ske med dem. Vi kan heller ikke forvente fred, for vi er vantro og vor skæbne nøje beskrevet i drejebogen. Vor skæbne kan der… Read more »

Pk
Pk
11 years ago

Når een tænker på Europa og islam, så har jeg ofte denne vittighed i tankerne. En bokser sidder gennemtæsket i sit hjørne og hans træner siger:” Nu slår du til , han tror, du er færdig”. “Er du rigtig klog, han bliver jo stiktosset”. Sådan har jeg det med muslimerne i EU/ Danmark. De har nu i snart 30 år ført sig frem med utrolig vold. Jeg tror, de bliver Stiktosset/ dybt krænket, hvis de ikke må udøve deres volden i de vantro lande. Det har de jo fået lov til og sågar modtaget understøttelse til. At ikke må overfalde… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

‘…Antijihadisme bør efter denne ydmyge bloggers mening tage udgangspunkt i det der samler os – at vi er de vantro – og ellers lade alle øvrige uenigheder ligge…’ Se, det er en både meget nedslående, konstruktiv – og eneste logiske tilgang til problemet. Hvis det nemlig er rigtigt, at alle, som tror på Allah og Muhamed er forenede i Islam, og at der, som Erdogan hævder, ikke er mange, men kun én Islam, ja, så følger heraf, at det for en vantro ingen mening giver at relativere ‘religionen’ ved at påstå andet, at hvad Islam er fx. er et fortolkningsspørgsmål.… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

I Danmark og Holland er politik aabenbart selv-regulende ,paralelt med en slags markedsmekanisme : jo stoerre udbudet af mulimer er , jo stoerre blir efterspoergslen paa muslimkritiske politikere …Wilders fik ca samme procentdel af stemmerne som procentdelen af muslimer i holland !
Det tragiske problem herved er at muslimkritiske patier derfor maaske kun kan faa flertal EFTER at muslimerne er blevet et flertal !

bl
bl
11 years ago

Tak for at vise, hvor jeg kan læse Leon de Winters blog, det er godt at kunne læse ham, efter at Die Welt smed ham af programmet…

Det sydlige, katolske Nederland har opgivet at stemme CDA en bloc, det er kun godt, det var vel på tide at”Harry Potter” blev smidt af pinden, han havde chancen i lang tid og brugte den ikke. Klart indflydelsen fra Flandern er der, men Vlaams Belang fandtes jo ikke nord for grænsen.

Folk kan tænke selv, man kan ikke snyde alle mennesker og gøre det altid.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x