19
jun
Seneste opdatering: 21/6-10 kl. 2131
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det falder ikke for i disse kredse efterfølgende at reflektere kritisk over modsætningen mellem den storskrydende tæppehandlerretoriks postulater om israelsk svaghed, og at alle israelere der bordede skibene ville blive smidt i havet, og så virkelighedens noget mindre glorværdige konfrontation. Næh, ikke engang sletning af denne ydmygende optagelse faldt dem ind, og heldigvis for os, for det er faktisk overvældende så meget dokumentation af den såkaldte nødhjælpskonvojs virkelige dagsorden der kommer fra jihadisterne selv. Her en styg gang peptalk før projektet løb på grund i mødet med IDF (LFPC).

Weekendavisens brune Landskrona

Avisen har i denne uge sendt (den forhenværende?) sportsjournalist Henrik Eigaard til Landskrona. Hvad han end har undersøgt pĂĄ forhĂĄnd, sĂĄ virker det ikke som om han har været fast læser af den lokale avis Helsingborg Dagblads Landskronasektion gennem længere tid, men selv i svenske rigsmedier fremgik det dog, at Inger drabet var drĂĄben oveni mange ĂĄrs plager i den lille by pĂĄ kun 28.000 mennesker. (Det er kommunnen der har 40.000 indbyggere.) Efter en introduktion af “det indvandrerfjendtlige SD” og deres uundværlige fortid skriver Eigaard om “Inger-sammenstødet”:

Et tilfældigt sammenstød: Han [præsten] gjorde et vellykket forsøg på at skabe dialog mellem byens fløje, da et ulykkeligt dødsfald ved påsketid bekræftede omverdenens billede af Landskrona som håbløshedens by. Et tilfældigt sammenstød på en parkeringsplads foran et supermarked mellem en 23-årig mand med indvandrerbaggrund og et ældre ægtepar endte med, at den 78-årige Inger døde. I slutningen af maj kendte retten i Helsingborg den 23-årige skyldig i grov mishandling. Han idømtes fængsel i et år og ti måneder, men dommen er appelleret. Netop fordi sagen havde de ingredienser, den havde, bekræftede den det etablerede billede af Landskrona og fik massiv omtale i de svenske medier.Sverigedemokraterna forsøgte at profitere af situationen ved hurtigt at offentliggøre identiteten på den 23-årige, da han blev anholdt, og i en by, som i forvejen var præget af et betændt klima, kunne dødsfaldet have fået fatale konsekvenser. Bengt Karlgren vidste, at han skulle reagere hurtigt. Han kontaktede straks efter den ældre kvindes død en række religiøse grupperinger, deriblandt byens Islamiske Forening, og de arrangerede sammen en kristen-muslimsk manifestation.Landskronas største kirke, Sofia Albertina, var proppet den dag, og et par andre uafhængige arrangementer med et lignende budskab om fred, forsoning og dialog havde også god tilslutning. På dagen, da den 23-årige skulle have sin dom, havde man frygtet ballade i byen, men den udeblev, skønt Sverigedemokraterna havde forsøgt at fyre op under kedlerne på de mange netfora, som de er aktive i. [..]

Foran en pølsevogn pĂĄ torvet stĂĄr Zlatko – en mand sidst i tresserne med slidte ansigtstræk og baggrund pĂĄ Balkan. »Den er dansk,« siger han og peger pĂĄ pølsevognen, inden han fortæller om sine 20 ĂĄr som svejser pĂĄ værftet. Som borgmester Torkild Strandberg slog fast, dengang den gamle dame lige var død pĂĄ parkeringspladsen: »Det er ikke indvandringen, som er Landskronas problem – det er arbejdsløsheden, som splitter vores by.« (Landskrona: Nuancer af brunt Weekendavisen, 18.06.2010, ikke online)

I 2009 havde 31,1% i byen udenlandsk oprindelse. Eigaard kunne forleden læse, hvis han ville, at 78 af Skånes 100 værste kriminelle har indvandrerbaggrund. Hvis ikke  indvandringen er problemet, hvilken dansk kommune på under 40.000 mennesker kan så opvise en kriminalstatistik som Landskronas for 2009 (Excelfil) ?

17 drabsforsøg, 451 tilfælde af grov mishandling uden dødelig udgang, heraf 61 mishandlinger af barn og  137 mishandlinger af kvinde  over 18,  330 “hemfridsbrott, olaga intrĂĄng”,  36 grove voldtægter, 27 til fælde af “sexuellt ofredande” (ekshibitionisme osv.),  3.441 tilfælde af tyveri og røveri  (heraf  52 røverier mod privatperson, 19 tasketyverier og  154 lommetyverier),  671 tilfælde af groft hærværk,  13 ildspĂĄsættelser,  118 tilfælde af vold mod offentligt ansatte,  581 narkotikaforbrydelser og 9 brud pĂĄ vĂĄbenloven.

Det er arbejdsløsheden og ikke indvandringen? Alt tyder på, at borgmesteren har givet Weekendavisen et hold kæft bolsche, som journalist Eigaard har spist med en villighed, der ikke er en kvalitetsavis værdig. Hans artikel er derfor blevet et stærkt, politisk vinklet debatindlæg, ikke en journalistisk undersøgende reportage. Sammenhængen mellem røverier og udlandsfødte i svenske kommuner, Landskrona en klar førsteplads. Der er den samme korrelation ved andre forbrydelser. Jo værre forbrydelse, desto nøjere sammenhæng.

Weekendavisen lod en langt interessantere reportagemulighed ligge urørt. Hvorfor lægges der så store forhindringer i vejen for Sverigedemokraterna? F.eks. en demokratisk helt uhørt medieblokade, der først er tøet noget op de to seneste år. Det er af andre og flere grunde, end at de syv i Riksdagen nødigt vil dele  flæsket med andre, hvad der jo siger sig selv. Svaret ligger lige for: De vil ikke have  belyst deres af folket usanktionerede fremmedpolitik gennem 35 år. De vil ikke granskes endsige stilles til ansvar. Weekendavisen har beskæftiget sig med dette helt tilbage i 2002, men det har aldrig været mere aktuelt end i år. I stedet spiser avisen læserne af med Henrik Eigaards halvprivate betragtninger, SD smæderi og kolporteren af magtelitens sandheder, der ses flere hundrede gange om dagen i svenske medier. Hvem vil betale for det, når man kan få det smidt gratis i hovedet på originalsproget?

“De aflysninger skal ikke forhindre mig i at spille her, baby”

Flere internationale musiknavne nægter at spille i Israel på grund af landets regerings politik over for Gaza.Men Elton John holder sig ikke tilbage for at rocke derudaf i det hellige land.Torsdag aften gav den britiske megastjerne koncert i Tel Aviv for 50.000 jublende tilskuere på byens stadion. Og trods flere af sine kollegers aflyste koncerter sagde Elton John til publikum:De aflysninger skal ikke forhindre mig i at spille her, baby. JP.DK

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Weekendavisen den 18. juni kan man læse en artikel af Henrik Eigaard, »Nuancer af brunt«. Den handler om den skĂĄnske by Landskrona, og den handler om det indvandrerkritiske parti […]

Magnus
Magnus
13 years ago

Elton John had a concert in Moscow 1979. I guess he by doing was suspected of being a tool for communism (I remember I thought he was). He says in the video below that he visited both Northern and Southern Ireland, and that he wants to go to places with conflicts — I guess without talking about these conflicts, but spread his message of love etc in his music. He also wrote the horrible dance melody “Nikita” (“on the other side”) in the 80s, about the Iron Curtain. http://www.youtube.com/watch?v=F8CR3ElefSQ Sixty Years On (and one can see how Russia uses his… Read more »

Slyrgraff
Slyrgraff
13 years ago

Det er mantraet der messes uafladeligt og ulideligt: “Det er arbejdsløsheden der har skylden”. Hvis det var virkeligheden, skulle Lolland Falster være et mareridt af kriminalitet, forsumpethed og umoral. Det er det langtfra, meget langtfra, faktisk er det pĂĄfaldende, hvor mange ordentlige, redelige og anstændige mennesker der bor pĂĄ de kanter. Det burde man forske i!

steen
Admin
13 years ago

@ Liva – den gav han skam ogsĂĄ som ekstranummer og fællessang. Jeg mĂĄtte bare have hans indledning med i videoen ovenfor, “Shalom, baby” 🙂

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  steen

Knus til dig for det, snaphane. 🙂

Mette
Mette
13 years ago
Reply to  Liva

Ja, den er meget dejlig!

Liva
Liva
13 years ago

Dejligt at Elton John spiller og synger i Israel.

Dette er nu hans bedste:

http://www.youtube.com/watch?v=13GD78Bmo8s&feature=related

HvornĂĄr ser vi danske bands spille og synge i Israel?

Pk
Pk
13 years ago

Rystende at læse listen ,09, over forbrydelserne i landskrona. Det er det WA kalder :”Ganske vist er det meget fĂĄ,som bliver udsat for noget…..” Her taler en rigtig dansk journalist. En person med stort overskud og dyb kærlighed til multi-kulti. Er WA en avis fra Albanien, Cuba, eller mĂĄske Mekka?. Ringede fredag for at afbestille min WA. Ingen tog telefonen, men prøver igen mandag. Har nu kun JP tilbage. Hvis ikke det var JP , sĂĄ købte jeg aldrig en dansk avis igen. Politiken dropppede jeg ca,.1990. Hvorfor betale for at blive hĂĄnet og nedvurderet? Kort sagt, hvorfor støtte danske… Read more »

Elefanten
Elefanten
13 years ago

Jeg er ophørt med at betale til Weekendavisen. Jeg betaler dog stadig indirekte over skatten. Det er en underlighed, at jeg skal betale til journalister, der får en højere løn end jeg selv kan oppebære.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x