29
jun
Seneste opdatering: 29/6-10 kl. 1731
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Solen er meget stærk her. Jeg skal lige gnide øjnene…….Hva´nu, SVT ? Fredrik, Mona, Maud og Robert ? Man har da ikke andet end bekymringer.

Den 5 juli kommer den framstående islamexperten Robert Spencer från USA gästa Sverigedemokraternas arrangemang i Visby.Spencer kommer hålla en föreläsning på temat ”Islam and the Jihad against Europe”. Om vi hittar någon som vågar debattera mot Spencer kommer vi även anordna en debatt på temat islam. Utöver detta kommer även Jimmie Åkesson debattera – återigen om vi hittar någon som vågar ställa upp. Hittills har ingen antagit utmaningarna. Se mere på Sverigedemokraterna i Almedalen den 5 juli!

Hvem er landsforrædderen her ?

«ALLAHU AKBAR! Norske terrorister drept i Afghanistan! Alhamdulillah, lovpriset være Allah, dette skal feires!»Denne meldingen skrev muslimske Mohyeldeen Mohammadsin private Facebook-side få minutter etter at norske medier meldte at fire nordmenn hadde blitt drept av en veibombe i Faryab-provinsen i Afghanistan søndag.Uttalelsen får støtte fra Arfan Bhatti, som nylig ble frikjent fra tiltalen om terrorplanlegging etter planer om å sprenge den amerikanske og den israelske ambassaden i Norge.- “Norske soldater er terrorister. De må regne med å bli drept,” sier Bhatti til VG Nett.Ingen grenser – hyller drap på norskePer-Willy Amundsen: Han er en landsforræder.

Det virker måske lidt kynisk at stille sproglige definitionsspørgsmål ovenpå en så tragisk begivenhed, men femtekolonneren MM har ikke forrådt noget som helst. Har har tydeligt demonstreret sin åbenlyse fjendtlighed mange gange. Højest har han forrådt de naive norske politikere, der tror at nogen kan have loyalitet overfor et pas-dokument, men hvem bryder sig om de politikeres forrådte illusioner, når det hele koges ned ? Lars Hedegaard blev i dette Axess interview spurgt af Thomas Gür, om han opfattede Abu Laban og hans mellemøstlige rundrejse som en landsforrædderi. Svaret var med en kortere begrundelse (efter hukommelsen): “per definiton, nej”. Man kan ikke forråde noget, man aldrig har været tro og loyal overfor. Vil de finde landsforræddere, må nordmændene lede andre steder. Vi tør godt spå definitionsspørgsmålet en ret stor fremtid.

Dagens Danmarksbask

I Danmark är Konservative och Venstre än så länge aningen avvisande [overfor regeringsdeltagelse]. Men argumentet är inte vad man förväntar sig i ett svenskt perspektiv, nämligen att Dansk Folkeparti är synonymt med en minst sagt extrem och avvisande hållning till flyktingar och invandrare. Nej, i stället används partiets EU-fientlighet som skäl för att det inte går att regera tillsammans… Mycket tyder på att Danmark går mot ett regeringsskifte, att de danska väljarna nästa gång kommer att tycka att det är dags för något nytt. Redan av den anledningen får troligen inte Pia Kjaersgaard en chans. Hennes och partiets negativa inställning till EU är inte den stötesten som regeringspartierna vill framhålla. Vi har den gångna helgen i Sverige sett hur Miljöpartiet och Vänsterpartiet allt mer närmar sig Socialdemokraternas EU-politik. Är makten tillräckligt lockande får ideologi och principer vika.
Det vore trist för dansk politik och nordisk samverkan om Dansk Folkeparti blev ett regeringsparti. Partiets bidrag har i relationen till omvärlden varit synnerligen negativt. Man står för ett slutet och egoistiskt danskt samhälle. Pia Kjaersgaard. Danska medier uppger att hon kan tänka sig posten som kulturminister.

Samme folk, samme ledere

af Sigurd Skirbekk (på ny-norsk)

Det danske Gallupinstituttet kunne den 12. 8. 1990 fortelja at 59 pst. av alle danskar ville minska innvandringa til landet. Omlag samstundes, i 1991, kunne det svenske TEMO fortelja at 54 pst. av alle svenskar meinte det kom for mange innvandrarar til Sverige. I Noreg kunne MMI i 1987 vise til ei undersøking der 51 pst. av alle nordmenn sa dei ville ha ein meir restriktiv innvandringspolitikk. Det tyske magasinet Fokus skreiv i nr. 6 1994 at fleirtalet i både Tyskland, Frankrike og England – 55, 52 og 50 pst. – meinte at desse landa tok imot for mange innvandrarar.

Det oppsiktsvekkjande ved desse svara er ikkje at vi finn små skilnader i nasjonale opinionar innanfor eit kort tidsrom.

Derimot at i alle desse landa gjekk styresmaktene inn for ein annan politikk enn det folkefleirtalet hadde signalisert, og at dei gjorde det i demokratiets namn: Kva som var demokratisk og ikkje demokratisk var det eliten som skulle bestemma, og ikkje ”populistane”. Og den europeiske fortolkingseliten – den var nokså samkøyrd over landegrensene – bestemte at det mest demokratiske var å vera ”liberal”.

Også i det australske demokratiet kunne forskarar finna ein liknande motsetnad mellom folk og elite i synet på kva som var riktig innvandringspolitikk. Katherine Betts gav i 1999 ut boka ”The Great Divide. Immigration politics in Australia”.

Skilnaden mellom dansk og svensk innvandringspolitikk kan vera mindre enn mange trur. Men skilnaden er der, og den heng saman med ulik aksept for kva som kan seiast offentleg i dei to landa. Det skal godt gjerast å finna ein svensk parallell til psykologen Nicolai Sennels, som hevdar at det fins samanhengar mellom ein musliminspirert kultur og negative karaktertrekk hos ein del innvandrarungdomar. I Sverige ville ein Sennels vorte stempla som ”främlingsfiendlig”. Aviskronikkane til ein svensk Henrik Gade Jensen, om samanhengar mellom kulturbakgrunn og tilpassing, hadde truleg vorte stoppa som ”hot mot folkgrupp”.

Dei siste par vekene har det kome meldingar frå Sverige om brannstifting, steinkasting og skyting i Rinkeby ved Stockholm, i Tynnered ved Gøteborg og ved Western Union i Malmø. I Danmark, der det lenge har vore roleg, seier kommentatorane at dette er konsekvensen av berre å leggja skulda på samfunnet som forklåring på opplevd frustrasjon mellom innvandrarungdom. Få har våga seia at mykje av mistilpassinga heng saman med ungdomens eigen bakgrunn.

Det er ikkje klok politikk å innskrenka argumenttilgangen om ein vil skjøna komplekse fenomen. Dette gjeld også for Noreg, også for forsking som gir seg ut for å vera kompleks. Dersom nokon vil laga eit oppfølgingsprogram til ”Hjernevask”, basert på selektive spørsmål og svar i det nyleg avslutta CULCOM-programmet ved Universitetet i Oslo, (”kulturell kompleksitet i det nye Norge”), kunne det her vore mykje å ta tak i.

Trykt i nynorsk-redigerte ukeavisen Dag og Tid. 25. juni 2010. (ikke online)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
11 years ago

Tine. Heller ikke jeg har noget mod rigemennesker, jeg har kendt en del, og derfor ved jeg også, at lykke har meget lidt med penge at gøre. Liza Marklund virkede i det nævnte interview krampagtigt lykkelig på en uægte måde, der ikke går godt i spænd med, at hun samtidig fremstiller sig selv som rollemodel for andre. Hun indledte fx med at bemærke, at hun ikke har noget imod at blive ældre og få rynker, men de fine billeder, som ledsagede artiklen, var retoucherede for alt, hvad der kunne røbe alder, de var nærmest lidt pippi-agtige, som vi kalder det,… Read more »

Tine
Tine
11 years ago

@Mette “Danske kvinder er langt bagefter de svenske og norske, når det gælder ligestilling” doserede Liza Marklund og uddybede det med, at hun ikke kan forstå, at vi finder os i det. Dette visste jeg ikke da jeg trodde at Danske kvinner ligger foran “oss” på en del områder (ihvertfall ikke bak på noen områder). Men at Liza Marklunds beste venn Jan Gillou (& Co) er en muslimkramare bryr hun seg ikke det minste om. Jeg aldri hørt eller lest at hun har kritisert den kvinneundertrykkende religionen Islam. Liza Marklund som er så opptatt av tema vold mot kvinner. Liza… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Rettelser.:

“tomme tønder” og “lækkert”.

Mette
Mette
11 years ago

Ekskurs. . Liza Marklund er trods perfekt styling gammeldags og absolut ikke en rollemodel for moderne danske kvinder. Det konstaterede jeg i dag, hvor jeg i et venteværelse læste et interview med hende i ugebladet “Femina”. Først studsede jeg over artiklens overskrift, hvor fru Marklund var citeret for at udtale, at hun “ved, hvad der er rigtigt“. Ok, Ok, damen er altså hverken klog eller så intelligent, som hun selv tror. For hvilket menneske i moden alder – bortset fra de tomme tømmer, der buldrer mest – vil vove at påstå, at de ved, hvad der er rigtigt? Der er… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  steen

Så, der sidder donnaen og kvidrer i skattely i Spanien! Det er vel ikke så mærkeligt, at du ikke har hørt om hr. Marklund. Hvordan skulle han dog få indført et ord, og i øvrigt er han sikkert uden betydning og kan nemt udskiftes. Jeg har ikke tidligere hørt om det proletariat af enlige kvinder i Sverige, det lyder trist. Vi kan i hvert fald glæde os over, at de svenskere, der er begyndt at arbejde i Danmark, hyppigt udtaler sig vældig pænt om forholdene, både løn, arbejde og kolleger. Og apropos det. Der er en virkelig dejlig to siders… Read more »

Marit
Marit
11 years ago

Denne Mohyeldeen Mohammad er ingen landsforræder. For å være landsforræder må man være en del av den nasjon eller det land man forråder. Men det er han ikke, og det vil han heller aldri bli. Hans nasjonalitet er ikke norsk, men irakisk. Han har fått norsk statsborgerskap og norsk pass, men statsborgerskap og nasjonalitet er ikke alltid sammenfallende. Dette gjelder også Bhatti. Selv om han er født i Norge er han ikke en del av det norske folk, men er født inn i en innvandret pakistansk familie og ditto nasjonalitet/kultur. Både Mohammad og Bhatti burde bli fradømt statsborgerskapet og utvist,… Read more »

Tine
Tine
11 years ago
Reply to  Marit

@Marit
Jeg er helt enig med deg i at Mohammad og Bhatti, mordere og krigsforbrytere bør bli fradømt statsborgerskapet, og utvises. Du har helt rett i at Mohammad og Bhatti ikke er en del av norsk kultur. Med trussel og handlinger har Mohammad og Bhatti utsatt Norge for et forræderi. Landsforræderi betyr å utsette sikkerheten i et land for fare og forbrytelse mot statens selvstendighet.Ordet landsforræder kan muligens gi en dårlig klang da vi forbinder det med nordmenn som svikter sitt land, og ikke norske statsborgere fra Pakistan eller Iran.

Tine
Tine
11 years ago

Jeg er helt enig med Per-Willy Amundsen fra FRP Mohyeldeen Mohammad er en landsforræder. Mohyeldeen Mohammad lovpriser Allah for at norske soldater blir drept. “Norske soldater er terrorister. De må regne med å bli drept,” Slike uttalelser forteller alt om islamistene. Det faktum at den frikjente terroristen Arfan Bhatti kan støtte denne uttalelsen er absurd. Afran som hater Norge burde ikke oppholde seg i Norge. Den norske stat bør gjøre det enkelt for Afran ved å utvise han fra landet slik at han kan fortsette å leve for Islam.

JensH
JensH
11 years ago

@Morten Dreyer

“Det er de konservative Per Stig Møller og Lene Espersen”

Præcis. Det var ment som et såkaldt ‘retorisk spørgsmål’. Beklager jeg ikke fik det godty nok frem. Men El-Abed er faktisk rådgiver i mellemøstlige forhold i Det Danske Udenrigsministerium. Utroligt nok. Han har flere gange haft meget direkte jøde-hadende læser-breve i JP, så hans rabiate holdninger burde ikke være ukendte for Udenrtigsministeriet.

Morten Dreyer
Morten Dreyer
11 years ago

JensH spørger om hvem det er som har bedt el-abed om at rejse rundt i Mellemøsten for dansk regning.

Det er de konservative Per Stig Møller og Lene Espersen

JensH
JensH
11 years ago

Formanden for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, skruer i gårsdagens Politken helt op for offer-rollen. Nu sammenligner han Kastrup Lufthavn med Guantánamo-lejren på Cuba, fordi han mener folk med mellemøstligt udseende bliver checket ekstra grundigt i Lufthavnen, (I så fald er det utroligt det det ikke falder El-Abed ind og spørge: Hvorfor mon??). Og offer-retorikken når nye højder, når El-Abed i sin tude-hsitorie kan fortælle at han skam havde været ude at rejse i Danmarks tjeneste, da han kan fortælle Politkens medfølende læsere, at han havde “de sidste par måneder turneret i Mellemøsten for at fortsætte de brobygningstiltag, der fik sin… Read more »

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x