12
jul
Seneste opdatering: 12/7-10 kl. 2204
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

”Malmö har blivit skitkonstigt”. Det synes Sydsvenskan er en passende rubrik til det faktum, at der hidtil i år er blevet skudt med skarpt 16 gange i Malmø. Hver anden uge. Hvor mange der overlevede, kan man se her. Det er ikke “skideunderligt”, det er tragisk.

På Malmø Sygehus MAS  Skyddar härdat glas  personalen på akuten

Sjukhusets nya akutmottagning har många säkerhetsanordningar. Det finns förstärkt glas, färdiga flyktvägar, olika slags larm, övervakningskameror och ordningsvakter samt väktare. För 15 – 20 år sedan var det en raritet med kniv- eller skottskadade patienter, i dag har vi ett till två fall varje vecka, säger Lars Stavenow.

I försöket ingår även att ordningsvakter och väktare finns på plats 15 timmar per dygn, redan från tidig eftermiddag och alltså inte enbart nattetid som tidigare. Personalen bär överfallslarm utöver de tekniska larm som finns som går direkt till SOS Alarm. Just nu installeras tolv övervakningskameror och för att hotfulla personer ska kunna isoleras kan dörrar stängas med en knapptryckning. För hotad personal i det främsta ledet finns även flyktvägar säkrade. Dessutom har all fast personal fått utbildning i strategier för att möta hot och våld och de har också gått kurser i självförsvar, säger akutchefen.På sjukhusets säkerhetsavdelning har även frågan om metalldetektorer diskuterats.

Gneisenaus kanoner

Gale hunde og fotografer går ud i middagssolen i plus 30 graders varme og bliver solskoldede i hjernen. Dagens udflugt gik til et af Europas største fortanlæg, Stevnsfortet, en underjordisk by der er gravet tyve meter ned under flere kvm af klinten, som efter sigende skulle have været atomsikkert, kunne rumme 600 mand og i 42 år af den kolde krig bevogtede den sydlige indsejling til Øresund for Danmark og NATO. En rundtur dernede er på fem kilometer. Alle store befæstninger bliver forældede, og nu har fortet været museum siden 2008. Fortets hovedarmering var indtil missilalderen to 15 cm kanontårne fra nazisternes slagsskib Gneisenau, ikke skibets hovedarmering- to befinder sig i Norge – men de kunne godt skyde de 23 kilometer, der er til Skanør i Sverige på dette sted. Hvordan der er havnet her fra værftet i Kiel i 1934 over operation Weserübung, Nordatlanten, Brest, Polen, Esbjerg, er en længere historie, men det er Krupp kram og de kan stadig skyde. Nu er I advaret derovre. Måske var det herfra, måske var det fra Langelandsfortet, at USA blev advaret om de russiske missiler, der var på vej til Fidel Castro i 1962. Der er delte meninger. (klik f. helskærm)

Righoldig udstilling også over jorden, her blot en Centurion, NATOS primære tank efter 1945, i tjeneste helt op til 1990.

Museet betænker den tids nyttige idioter, Johan Galtung, fredsbevægelserne, DKP osv med en ret giftig udstilling. Hver tid har sine.


Nærved ligger Højerup Kirke, der er kendt fordi den delvis styrtede i havet i marts 1928. Der er langt ned.

Ind til koret – lige ud i det blå.

Grundtvig svigersøn Harald I Boisen var sognepræst ved Højerup Kirke indtil 1904, seks år inden den lukkede. Han var gift med Meta Grundtvig, som N.F.S. skriver om i “Far Verden Ret Farvel” i vers 6, da lægerne havde opgivet ham som sindssyg:

Kom i den sidste nattevagt
i en af mine kæres dragt,
og sæt dig ved min side,
og tal med mig, som ven med ven,
om, hvor vi snart skal ses igen
og glemme al vor kvide!

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] på bagsiden og skyde på den, gennem kirkegårdslågen og tonsvis af store sten ? Man kan stjæle Stevnsfortets Centurion-tank og køre den hele vejen ind af Købe Bugt-motorvejen til København. De døde søhelte og […]

N. Bacon
N. Bacon
12 years ago

Expressens politiske redaktör satt nyligen och uttalade sig i svensk TV från Almedalen om att Sverige har ett stort socialt kapital och att landet “klarat finanskrisen bättre än Grekland för att vi litar på varandra”. Kan ingen berätta det för MAS, så kan de skruva ner skyddsglaset och lita lite mer på besökarna?

Arvid Falk
Arvid Falk
12 years ago

”Malmö har blivit skitkonstigt” anser Sydsvenskan är en m-y-c-k-e-t passande rubrik, eftersom den så totalt saknar all insikt om, VILKA som är ansvariga för att ha gjort Malmö “skitkonstigt” nämligen Sydsvenskans journalister och Malmös politiker.

allan jørgensen
allan jørgensen
12 years ago

Det var fra Langelandsfortet at oplysningerne blev videregivet.
Jeg har forøvrigt været artillerist begge steder. Sjovt at gense kanonerne. Tak.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Nej, du har nok ret Yngvar:
http://www.fortress-scandinavia.dk/Stevns_alle/Stevnsfort%202/Leopard%20lille.jpg
tallene på tårnet på linket og billedet her ser ens ud, det må være en Leopard.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Yngvar
Yngvar
12 years ago

En Centurion? Ser ut som en Leopard, imho.

Yngvar
Yngvar
12 years ago
Reply to  steen

d(^_^)b

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x