3
aug
Seneste opdatering: 4/8-10 kl. 0622
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare om det var val i dag.Parlamentariskt kaos hotar efter höstens val. Sverigedemokraterna ökar och skulle bli vågmästare om det vore val i dag, enligt Aftonbladet/United Minds. Men de etablerade partierna vägrar ge besked om vad som händer då. Med mindre än två månader kvar till valet ser Sverigedemokraterna ut att få en nyckelroll nästa mandatperiod. I den senaste mätningen från United Minds, gjord i samarbete med Cint, skiljer det mindre än en procentenhet mellan alliansen och de rödgröna och inget block får egen majoritet. Samtidigt ökar SD och får 6,5 procent, vilket också ger dem en vågmästarroll.
Erik Ullenhag, partisekretare (FP): Vi söker stöd för en allians majoritet. Allians partierna är överens om att inte samarbeta med SD.
Per Schlingmann, partisekreterare (M): Det regeringsalternativ som får flest röster och mandat bör också kunna bilda regering. Vi samarbetar inte med SD.Om det uppstår en oklar parlamentarisk situation så tycker vi att det logiska vore att öppna för samtal med Miljöpartiet.Stödet för SD ökar – kaos hotar

Nu begynder det at se underholdende ud. At Alliancen skulle finde på at samarbejde med det stærkt venstreorienterede Miljøparti for at regere udenom Sverigedemokraterna, ville være en brøler af rang. Det ville være den sikreste måde at tredoble SD´s størrelse på frem til valget i 2014, rent bortset fra at det ville være at deligitimere folkestyret yderligere. Den situation der tegner sig, har syvpartierne selv skabt med passivitet og åbne øjne, så ville det være passende at tage den som mandfolk. Er Schlingmann og Ullenhag rigtig vel forvarede, er udtalelserne taktik eller panikangst og virkelighedsfornægtelse ? Kender man svensk politik ret, vil de ikke vige tilbage for at urinere i bukserne for at holde varmen nogle få år endnu.

Gør plads til islam ! lød en kronik af en dansk socialdemokrat i sommer

Hører vi nok almindelige muslimer tale varmt for frit valg af ægtefælle ? For at de fundamentalistiske imamer skal klappe i ? For tanke-og ytringsfrihed ? Ser man på hvorledes de muslimske nationer og landenes repræsentanter argumenterer og stemmer i FN, så har FN’s Menneskerettighedsråd jo for nylig vedtaget at sidestille religionskritik med racisme. Allah fik således sin ret til at tage mennesket som tjener.
Den velestimeredes menneskerettighedsforsker Ann E. Mayer (1991) forklarer hvorledes det islamiske argument for at begrænse og fjerne de frihedsrettigheder der hævdes i international lovgivning (FN systemet), altid har været, at denne lovgivning garanterer friheder og rettigheder langt udover hvad islam kan tillade. Således begrænser både Cairo-deklarationen af 1979 , der tilstræber en fælles islamisk grundlov og de Islamiske Universelle Menneskerettigheder ( UIDHR) af 1981, de rettigheder FN fastlægger for individets udfoldelse i samfund.
De universelle islamiske menneskerettigheder .Smag lidt på begrebet. Hvordan kan islamiske rettigheder være universelle ? Er alle mennesker måske muslimer ? Jo, kulturligvis – det handler om at de underskrivende parter forudsætter et globalt islamisk overherredømme. Har du overhovedet hørt muslimer protestere over planen om en islamisk grundlov ? Skrev indvandrere med muslimsk baggrund mange læserbreve om det urimelige i forslaget om at kriminalisere religionskritik ? Forholder det sig tværtimod sådan, at når individet efter årelangt kendskab til danske værdier fortsat betegner sig som muslim, så skyldes det enighed i islams essens : hierarki mellem religioner, ufrihed for kvinder ,diskrimination af anderledes tænkende, vold som konfliktløsning og teokrati som ideal ?
Bør man ikke overveje om islam har plads til Grundloven ? Socialdemokratiet har tilsyneladende stadig plads til at Mogens Jensen fremviser sin uvidenhed om islam.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog cand.pæd.psych.København

Dispatches: “Gun Nation”

Europas bedste dokumentarredaktion er hjemme fra sommerferie:

For two years, Dispatches has followed an undercover police operation as it tracked a criminal gang trying to smuggle guns into Britan.The painstaking work of Lancashire’s Serious and Organised Crime Unit culminated in the seizure of a vehicle in Dover containing drugs, weapons and ammunition, and led to the successful conviction of over 20 people involved in this international crime ring.Operation Greengage exposed the trade in illegal weapons in one northern town. In Gun Nation, Dispatches examines the shocking proliferation of guns on Britain’s streets. Channel Four 18 juli.


Når man har set programmet og de forbrydere det følger, synes man måske at 25 år i skyggen er lang tid, men at dømme efter antallet af våbenforbrydelser i England, er det åbenbart ikke for afskrækkende i forhold til gevinstudsigten. Jeg sad forleden og studerede dødsstraffen i min gamle hjemby, den tidligere engelske koloni Singapore, Capital punishment in Singapore. Der er ikke bare dødsstraf for narkotikahandel og besiddelse, men også for ethvert illegalt våben, som østaten tager på med den yderste alvor. Man kan sige, at det er at gå til yderligheder, men man kan ikke sige, at den præventive effekt ikke er betydelig.

Stadig præget af Reflections on the Guillotine og A Hanging, er jeg imidlertid ikke pludselig blevet tilhænger af dødsstraffen, men jeg tror at den vil presse sig på i Europa helt af sig selv. Det vil ske via terrorangreb så omfattende, at myndighederne vil klasse dem som krigshandlinger, og derfor gentillempe dødsstraffen. Sådan ser jeg glidebanen gå for sig. Så kan man altid bagefter spørge sig, hvem de egentlige skyldige i det civillisatoriske tilbageskridt var. At dødsstraffen stadig findes så mange steder, skyldes andet og mere end at de er barbarer.
.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Shadowes
11 years ago

Som det ser ut nu så kommer det inte finnas några utländska valöobservatörer. Så det är fritt fram att byta ut röstsedlar under rösträkningen på natten. Så räkna inte med att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen i år heller. Antingen kommer Reinfeldt fortsätta som statsminister eller så blir det byte till Måna Muslim istället. Oavsett vilket så kommer massinvandringen att fortsätta och sannolikt också att öka dramatiskt fram till 2014.

Rudolf
Rudolf
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Den risken finns säkert!Om man läser Vitboken av Jan Milld får man bl.a. reda på att en del av dom invandrare som påstås ha arbete i själva har betalt för att hemspråksundervisa sina egna barn.Berget av lögner,felaktig statistik,undanhållande av fakta o.s.v. är så enormt att en ordinär svensk skulle ha svårt att ta till sig alltihop utan att ge sig på rena olagligheter,driven av helig vrede.
Tvinga fram ett nyval genom att inte rösta den 19:e så vi får hit internationell bevakning.
Vi behöver hjälp eftersom vi vi tydligen inte klarar av att påverka 349 sinnesförvirrade landsförrädare!

Rune
Rune
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Röstsammanräkningen är offentlig. Vem som helst kan vara valobservatör. Även om det är tråkigt att sitta på en pinnstol när rösterna räknas så är det värt det för att förebygga frestelser.

Skåning
11 years ago

Angående straffsatser för illegalt vapeninnehav så är jag av en helt annan åsikt. Singapore är, enligt min mening, en brutal stat som till och med lägger Nazi-Tyskland i lä i fråga om brott och straff. Helt horribelt att avrätta folk för innehav av narkotika eller vapen, och verkligen inget vi bör ta efter. Jag skulle snarare nästan säga att vanligt hederligt folk, i brist på amerikanska vapenlagar, bör ta vårt tillfälle i akt och anskaffa vapen på den svarta marknaden så att vi är väl utrustade den dagen staten inte längre kan skydda oss. För jag är helt övertygad om… Read more »

Uglen
11 years ago

Sveriges umiddelbare (og skrikende) behov er en grundig deSahlineringsprosess.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Uglen

Naturligvis – DeSahlination – det er jo helt oplagt! 😀
Håber vore svenske venner ser den joke.

6.5 % til SD er også yderst interessant efter flere målinger
nede omkring de 4 %.

Slyrgraff
Slyrgraff
11 years ago

Vil der blive sendt valgobservatører til Sverige?. Mener at Dansk Folkeparti har været afsted før.

Pk
Pk
11 years ago

Er det ikke bare mærkeligt, at der det mantra :”Alle menneskers lige/samme værdi” vil ruinere Sverige
og gøre svenskere til 2. eller 3.klasses borgere i eget (tidligere eget) land?

Nils
Nils
11 years ago

Så en stemme på Moderaterna er også en stemme på dybøkologisk diktatur. Egentlig ville det være mere nærliggende at gå sammen med sosserne og dermed skabe den ultimative politiske tusindårsblok. Ordet “udemokratisk” dukker op tiere og tiere her i opløbet. Udemokratisk og “alla människors lika värde” er mMn signalord fra propagandisterne til alle de små kommissærer derude om at der gælder særlige regler for SD, og at det fineste moralske valg, man kan træffe, er at trakassere en af disse ikke-demokrater med de midler, man nu har til rådighed afhængig af, hvilken position, man har i samfundet. Det er de… Read more »

bl
bl
11 years ago

Martin Ezpeleta har også lige begået en “kronik” på Aftonbladet – “Därför misslyckas journalister” , heri hævdes det, at SD-vælgere er udemokratiske i overskriften. Men det eneste der så står i teksten er, at SD-vælgerne er hyklere fordi de i offentligheden siger de ikke er fremmedfjendske, medens de angiveligt på Flashback udtaler sig racistisk om hr. Ezpeleta. Men hyklen, hvis der er tale om det, er vel ikke udemokratisk? Og har vi ikke allerede set bl.a. adskillige socialdemokrater hykle, uden at de derfor er udemokratiske? Er det udemokratisk, at ønske hr. Ezpeleta forbliver i Argentina, i steden for at komme… Read more »

Pk
Pk
11 years ago

I Sverige betaler fattige svenske pensioniste mere end en asyl ansøger
for at få besøg af en læge.
Jamen, det er da klart.
Asyl ansøgeren er fremtiden, det er svenskeren da ikke.
Så nemt er det at forstå mona muslims politik.
Ja alle partiers politik….
“Svenskene skal væk!” kaldes den politik.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Vestager får SF’erne til at gyse 😉 Ha, ja, DF burde faktisk overveje at støtte de radigale rundhåndet økonomisk – det vil være den absolut bedste garanti imod at S,SF,Ø & R kommer til magten igen og får sat nyt fut i Cirkus Multi-Kulti. Det må da kunne gøres lidt smart via nogle “frelste” undercover-skolelærere eller lignende radigale arketyper … 😀 http://politiken.dk/debat/signatur/article1027724.ece Samarbejde. S, SF og De Radikale er nødt til at bøje sig for at finde sammen. Villy Søvndal, Ole Sohn og Margrethe Vestager ved afslutningsdebatten i Folketinget. – Foto: JENS DRESLING Radikale får brug for hjælp til at… Read more »

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x