11
aug
Seneste opdatering: 11/8-10 kl. 0804
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Elverskud

Enhver der har sunget morgensang i skolen, har sunget “I Østen Stiger Solen Op”, på Weyses melodi, der er ret ordinær. Det var ved en bevæget bisættelse i en stopfuld Kastelskirke for 18 år siden, jeg første gang hørte den på Niels W Gades medlodi, der ligesom Nielsens Helios Ouverture, illustrerer solens gang. Her er en tindrende smuk version med Københavns Drengekor og Sjællands Symfoniorkester.

DR 2 spillede Brahms første to gange idag

Den er også god. Tror pokker, det tog ham 14 år at skrive den. Jeg har hørt, at det er en computer, der vælger musikken i DR, så hvis man skal være lidt ond, så skiftede DR Hans Georg Lenz ud med en computer. Men nutildags skal man være glad over, at der overhovedet er noget der hedder P 2. Her er sidste satsen, en Adagio, bristefærdig af melodier, citerende “Vor Gud Han er så Fast en Borg.” med Otto Klemperer. Conductor Klemperer dies in his sleep, stod der i min lokale avis den 6 juli 1973. Han var en af de største.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Liva
Liva
11 years ago

Hvor er det dejlige billeder du har taget, steen. Der er virkelig som en ild der brænder i de strå, hvor der kun står de afskårne stumper tilbage. Det så jeg flere eksempler på forleden, da vi kørte rundt i landskabet. Matte farver, lettere tåge, mættede mørke grønne farver, men så pludselig marker hvor der mellem de afhøstede bunker var striber, hvor fra der kom en dyb gyldengul farve med en glød som var heftigt bjergtagende. Vi kørte ind til siden blot for at nyde synet.. Og for resten.. Tak for musikken. 🙂

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  steen

Du og dit kamera er gode til at fange noget særligt. : )

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Om den blinda Mona inte vill ha ledar-hund så kan hon ju skaffa en ledar-katt istället. 🙂

Mette
Mette
11 years ago

Der ligger et indlæg i spamfilteret.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Tja, overskriften burde jo nok have været: ” ‘Engelsk’/ Pakistansk par dræbt af vraget brudgom” http://www.bt.dk/utroligt-men-sandt/engelsk-par-draebt-af-vraget-brudgom Datteren villle alligevel ikke giftes Engelsk par dræbt af vraget brudgom – Mandag den 9. august 2010, 06:52 Et engelsk ægtepar er blevet dræbt i Pakistan. Ifølge politiet skete det på grund af et skænderi om et bryllup. Et britisk par fra Birmingham i det centrale England er blevet dræbt i Pakistan. Det oplyser politiet, som også siger, at årsagen ser ud til at være et skænderi om parrets datters bryllup. Manden, Gul Wazir, og hans kone havde rødder i Pakistan, hvor det var… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Rettelse. Mine tal fra forleden om professor Bent Jensens dom var ikke korrekte, og jeg iler med de rigtige, der er anført i en annonce i JP i dag. BJ blev idømt 40.000 kr. i bøde for injurier og 200.000 kr. i erstatning til journalist Jørgen Dragsdahl. Yderligere kan læses på http://www.bentjensenforeningen.dk Desuden henleder jeg opmærksomheden på endnu en i en perlerække af JP-kronikker. Dagens pletskud er skrevet af dr. Mehdi Mozaffari, der stammer fra Iran og er professor ved Institut for statskundskab, Aarhus Universitet, “God ramadan – så er der fest!”. Indpakket i festen fandt jeg følgende: ”Ramadanen havde… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Muslimsk kvinde vil ikke have en ‘uren’ førerhund Ha, har hun nu nogensinde set, hvor meget en hest kan levere af “urenlighed”? 😉 Hvis man ser sådan på hunde, hvorfor F. vælger man dog så at flytte til lande, hvor de er helt almindelige som husdyr og kæledyr – ja, endda højt skattede medlemmer af familien i mange tilfælde – og meget dygtige hjælpedyr for handicappede? http://www.bt.dk/utroligt-men-sandt/mona-har-en-foerer-hest Mona har en fører-hest JESPER VESTERGAARD LARSEN – Onsdag den 11. august 2010, 10:57 Mona er blind, og kan ikke færdes alene på gaden. Men på grund af sin muslimske tro, vil hun… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Øv, nu så det ellers lige så godt ud for Villy & De Radigale 😀 http://www.bt.dk/politik/ekspert-forfaerdelig-maaling-thorning Skattesag rammer Helle hårdt Ekspert: Forfærdelig måling for Thorning – Onsdag den 11. august 2010, 08:55 | Opdateret: 09:26 Politisk kommentator kalder ny måling “helt forfærdelig” for Socialdemokraterne. Skattesag rammer Helle Thorning-Schmidt hårdt. Danskernes dom over Helle Thorning-Schmidts skattesag har været hård. For første gang i lang tid peger et flertal af danskerne nu på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, hvis der var valg i dag. Det er en meningsmåling, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress, der giver den borgerlige blok et… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Her er MetroExpress-artiklen, men desværre mangler de “præcise” tal … http://www.metroxpress.dk/dk/article/2010/08/10/22/4000-90/index.xml# Løkke indhenter Helle Thorning Lars Løkke Rasmussen og co. står til at generobre regeringsmagten »Fortsætter målingerne nedad, kan det medføre intern kritik af Helle Thorning-Schmidt. Sker det, kan det for alvor sætte gang i en negativ spiral.« Troels Mylenberg, politisk redaktør på Fyns Stiftstidende Før sommerferien kunne den røde duo Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) og resten af oppositionen kunne ikke få armene ned. Måling efter måling viste et massivt rødt flertal, mens regeringen var sendt til tælling af udenrigsminister Lene Espersens (K) famøse feriesag. Men oven… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

De rekordhøje 16.3 % til DF [!!!!!] – i hvert fald for en meget lang periode og på trods af at de nu pga.
al balladen i foråret af mange “eksperter” og kommentatorer var dømt – eller rettere “forhåbet” 🙂 – til at
skrumpe ind til næsten ubetydelig størrelse fortjener åbenbart ikke at blive nævnt – meget sigende.

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

Man gøres opmærksom på at muslimernes fastemåned, ramadan, starter den 11. august. Og at ramadanen slutter d. 9. september. Som noget nyt indføres disse muslimske mærkedage i danske kalendere som f.eks. i http://www.glemsom.dk Så skal danerne i f.eks. skoler og arbejdspladser lære at undlade at spise når der er fastende muslimer i nærheden, og i “respekt” for deres tro. Det startede med at Politisk Korrekte i medierne leflede for muslimerne : “Hvad mener i ? “, og det ender med at man skal adlyde muslimernes ordrer og påbud hvadenten man vil eller ej, for de skal nok finde ud af… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

I Lund- ikke i Malmø.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Der var just søndag en glimrende opførsel af blandt andet Brahms i Christianskirken på Christianshavn. Samme i Malmø torsdag.
http://www.orchester.uni-wuerzburg.de/konzerte/konzerttournee_daenemark_und_schweden_2010/

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x