14
aug
Seneste opdatering: 14/8-10 kl. 2220
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Nu när jag inte längre är anställd i Sveriges Television, även om jag fortfarande har väldigt varma känslor för företaget och ska jobba för det i valrörelsen, så kan jag ändå distansiera mig lite grann och säga, att jag tror att om Feministiskt Initativ hade legat över fyra procent i ett antal opinionsundersökningar och dessutom hade haft utsikt att få en vågmästarroll, så tror jag inte det hade varit nån som helst tvekan om att ni hade fått vara med i slutdebatter och liknande.

Om ræsonnementet bagved det politisk styrede SVT´s beslutning, at Sverigedemokraterna ikke må være med i slutdebatten på TV, er der næppe andet at sige, end at de har tænkt: “Vi kan ikke længere forhindre dem i at komme i Riksdagen (skønt vi gjorde hvad vi kunne), men vi kan i al fald sørge for, at de ikke er alt for store de første fire år. Efter 2014 – Syndfloden.”

Det er ligegyldigt, hvad politikere siger

Rambøll: Blåt flertal..Det er det de gør, de betyder noget. Når ledende kvindelige  venstrefløjpolitikere sender deres børn i privatskole, samtidigt med at de prædiker folkeskole, så betyder det noget, som ingen doktor kan spinne væk. Og DF kan sige noget eller lade være, de går frem alligevel, denne  gang fra 12.6 til 15 procent. Søvndal har talt solen sort, men han går tilbage alligevel. Den dag folk slutter direkte fra deres øjne til stemmesedlen, så er løbet kørt for ethvert spin for en alternativ virkelighed. Øjnene trumfer ørerne til enhver tid. R og Enhl. er marginale psykologisk-politiske konstanter af ren eksotisk interesse. Af samme grund kan Sverigedemokraterne sagtens kan få 8-10-12 procent om en måned. Sahlin og Reinfeldt kan ikke snakke virkeligheden væk, den er det værste vidne imod dem, langt værre end SD. Den dag hvor svenske socialdemokrater kysser 24 procent, vil komme før eller senere. Med lidt held, kan det blive i Jytte Gutlands formandstid.

Og et appendix: Thorning på forsiden i England: Curse of the Kinnocks strikes Danish daughter-in-law ,The Kinnock curse hits daughter-in-law’s hopes of becoming Danish prime minister, Kinnock’s son faces fresh tax allegations. Af uudgrundelige årsager er Helle Thorning en fuldstændig ikke-historie i svenske medier,der har andet at tænke på, Lena Sundström og den såkaldte “danskifiering”, for eksempel.

The affair comes 18 years after Lord Kinnock’s dream of winning the 1992 Election was dashed at the last minute when he made a series of gaffes. He went on to make a fortune as a European Commissioner while his wife Glenys became a Euro MP. They have been criticised for their combined £150,000-a-year [1.04 mio. DKK] Euro pension.

Dansk TV – TV for børn

Af DENNIS NØRMARK

Prøv at forestille Dem en nyhedsudsendelse med en tv-vært, der står helt stille, med én eneste kameraindstilling under hele udsendelsen, ingen gæster i studiet, ingen kvikke bemærkninger til meteorologen, ingen vandede vittigheder og med et vaskeægte papirmanuskript, der faktisk er i brug.

Lyder det som TV Avisen for 20 år siden? Så er det korrekt. Men det kunneogså lige så godt være “Tagesschau”, nyhedsfyrtårnet på den tyske kanal ARD. ” Tagesschau” har siden 1952 udstrålet alvor og autoritet. Dette er rigtige
nyheder, prioriteret efter vigtighed. Og sammenligner man et par aftener på ARD 1 med tilsvarende nyhedsudsendelser på f. eks. TV 2, bliver kontrasten tydelig for enhver.

” Tagesschau” i mandags: Der indledes med oversvømmelser i Tyskland, Polen og Tjekkiet. Man interviewer først og fremmest myndighedspersoner. Dernæst er det brandene i Rusland og oversvømmelser i Himalaya.Der er en tysk vinkel på det sidstnævnte indslag, fordi 100 tyskere er fanget i området. Havde det været danskere og på dansk tv, havde det nok
ligget i begyndelsen af udsendelsen.

Den første rigtige indenrigsnyhed kommer 9 minutter inde i en 15 minutter lang udsendelse. Den handler om øget tysk eksport og er en kort notits. Her er intet indslag fra en ligegyldig arbejdsplads, hvor et par smede da godt kan lokkes til at
sige, at de »synes, de har fået lidt mere at rive i«. Dernæst handler det om datasikkerhed på mobiltelefoner.Interview med telefonfabrikanter og sikkerhedskonsulenter.Ingen voxpop med tilfældige meninger hos tilfældige mobilbrugere.Kun fakta.
EM-guld til tysk svømning afslutter programmet.

Ikke en isbjørnefødsel eller en bonde i Niedersachsen, der har vundet en konkurrence om de længste asparges. Tysk, international hæder i en sportskonkurrence – afsluttes og kommenteres. Men kun kort og til sidst. [..]

Jyllands-Posten, Kultur, 14.08.2010 Nyheder for voksne – og børn. Ikke online

Resten af artiklen handler  om TV 2´s tilsvarende nyheder samme aften. Det kan nogle jo desværre selv se, og endnu værre, DR Nyhederne  er ikke meget anderledes. Jeg stiller altid mig selv  spørgsmålet: Taler TV ned til os, fordi de regner os for imbecile, eller er det tværtimod TV journalisterne, der ikke  evner at lave noget bedre ?  Er der nogen, der kan føle professionel stolhed over at lave nyheder som DR og TV 2 ? Ligegyldigt hvad. Jeg var en stor tilhænger af public service engang, fordi det nu er sådan at et lille land ikke kan bære komercielle kvalitetsstationer. Man kunne sige, det var noget venstrevredent , men det var venstrevreden kvalitet. Idag er både TV og radio af en sådan kvalitet, at jeg ikke længere støtter public service-ideen. Det er  ikke pengene værd, heller ikke  på radiosiden.  Nedlæg det !  De fleste af milliarderne kunne man lige så godt lægge ned i beskæftigelsesprojekter, som i det mindste ikke  går ud over  sagesløse. Prøv at høre Den 2 Radio, der ganske vist er rød ud i parodien, men her sendes en del historier, der er kvalitet for voksne mennesker. Den kvalitet havde  P 1  engang for + tyve år siden.


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] give Jimmie Åkesson den behandling, han ville have fået som leder for et mindre parti som f.eks. de Radikale på senest 5.1 %, men udenfor parlamentet i Danmark?” Det kan ses her online fra kl 20 (antagelig kun fra […]

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Dit tredje Kinnock link er forkert, Steen 😉

Jeg tror, det må være denne artikel i Daily Mail, du ønsker at referere til:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1301663/The-Kinnock-curse-hits-daughter-laws-hopes-Danish-prime-minister.html

Jørgen
Jørgen
11 years ago

Desværre lider befolkningen af korttidshukommelse, ligesom de fleste journalister både i de trykte medier og især på DR1 og TV2 er stærkt venstreorienterede, hvorfor skattesagen med Helle Thorning vil blive tysset ned videst muligt. Havde det så bare været en borgerlig toppolitiker for slet ikke at tale om Pia Kjærsgaard, der var i Helle pigens situation. I så fald ville samtlige medier køre den sag for fuld udblæsning lige til næste valg, og hun ville blive beskrevet som løgneren og blive både korsfæstet og brændt på bålet. Der ville ikke være en skatteekspert i landet som understøttede hendes forklaringer, ingen… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago

“Når ledende kvindelige venstrefløjpolitikere sender deres børn i privatskole, samtidigt med at de prædiker folkeskole, så betyder det noget”. Ja. Og når de indfører “privat skattestop” og prædiker ophævelse af skattestop og “samfundssind” for andre … da ligeså.

– – –

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x