16
aug
Seneste opdatering: 17/8-10 kl. 0037
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sahlins tale om “Världens modernaste land” – det er faktisk dens omkvæd – fra Tantolunden i Stockholm i går. Set herfra bliver Sverige som bekendt mere præ-moderne for hvert år der går. Talen er for Die Hards og os med et meget robust humør, men da vi meget vel kan være midt i Sahlins svanesang som partileder, kan hun være værd at studere.Selv en parteigenosse har svært ved at mobilisere tro på en statsminister Sahlin: “I Tantolunden fanns flera generationer svenska statsråd. De representerar ett parti som nästan alltid lett vårt land. Det är rimligen svårt för dem och kanske oss alla att inse att socialdemokratin numera är ett parti bland andra,” publikum virker underligt halvhjertet og mekanisk ligesom Sahlin virker upåvirket af situationens alvor for hende. (Tobleroneattack mot Mona Sahlin, Säkerheten höjs kring Sahlin efter fler hot.)

UK: Opholdstilladelse til én kriminel pr. dag

Man kunne parafrasere Emma Lazarus’ sonnet The New Colossus, opslået inden i Frihedsgudinden, med disse ord tiltænkt Storbritannien: “Give me your criminals, your rapists, your pre-modern masses yearning to be supported by a generous welfare state ….”. Storbritannien har tilsyneladende ubegrænset plads og ubegrænsede ressourcer. Jeg læser hver dag om denne frenetiske strøm af mennesker ind i et land der tillige er en ø, og jeg har stadig ikke begrebet hvad det helt præcist er der forhindrer statsmagten i at håndhæve statens suverænitet og forhindre dem i at komme ind i første omgang. Det synes at være ren inerti, naturkræfter der ikke kan tæmmes.

One foreign criminal is escaping deportation nearly every day by using human rights laws, shocking figures reveal. UK Border Agency statistics showed 350 offenders, including a double murderer, were allowed to stay in the UK last year on human rights grounds instead of being sent home.

In many cases, dangerous offenders were granted the right to stay despite the courts accepting that they pose a risk to the public.

Among those to have taken advantage of the Human Rights Act to stay here are killers, rapists, serial burglars and drug dealers. Critics said the figures should prompt a further examination of how human rights laws are being used. […] One foreign criminal a day wins right to stay in Britain, (Killer can’t be deported because he might kill again,)

Mange flere groteske eksempler i artiklen (LFPC):

[…] Last year the Home Office was prevented from deporting a Congolese crack addict whom a court described as a ‘burglar on an industrial scale’.

He was given a five-year jail term for beating a woman unconscious and sexually assaulting her but was allowed to remain in Britain because of his right to a family life. The court ruled he was a ‘home-grown criminal’ because he came to the UK aged five. The double murderer still living here. ( 2009:The most violent country in Europe: Britain is also worse than South Africa and U.S. – Rogues Gallery: Tiny fraction of those first and second-generation immigrants, who have killed, raped and otherwise violated British men, women and children in Britain.)

Lars Hedegaards erindringer udkommer 1. oktober

I Weekendavisen den 13. august antyder journalist Leif Blædel i en kommentar, at Lars Hedegaards argumentation om muslimer er antisemitisk. Kan det virkelig være rigtigt? Antisemitisk?

Nu har du mulighed for at få hele sandheden om Lars Hedegaards forhold til jødedommen. Det skildrer han nemlig i sine erindringer Verden var så rød, mor: Erindringer 1942-1980. Bogen udkommer 1. oktober 2010. Afsløringerne er ikke blevet offentliggjort før. Læs mere om bogen her … Ny bog: Lars Hedegaard og jødedommen

Blædels kommentar er aldeles støvsuget for henvisning til problematikken om strafbarhed af faktuelt korrekte ytringer, der af grupper og deres apologeter hævdes at være krænkende – hvilket jo er det overordnede perspektiv. Han tager for givet at Lars Hedegaards solide dokumentation i bøger og artikler er på linje med antisemitiske smæderier som ‘the blood libel’, men han bringer ikke den mindste antydning af dokumentation for dette. Tricket her er at fremstille dokumentationen i et påtaget overbærende lys: “henviser til hemmelige kilder, der står både efterretningstjenester og politiske og militære ledere nær”. Den tidligere nidkære forkæmper for ytringsfrihed ikke så meget som nævner problemet med den kvælning af debatten der er udsigten, hvis banale generaliseringer som ‘de’ skal kunne trække folk i retten. At en forhærdet millimeterdemokrat og principrytter er sunket ned på dette uværdige, infantile stade siger meget om polariseringen af debatten (Steen/LFPC).

[…] Men all right, det kunne da være lystigt, hvis § 267 blev afskaffet. Så kunne man ustraffet skrive for eksempel, at Lars Hedegaards tankegang er nazistisk, når han rejser rundt og påstår, at muslimerne planlægger en erobring af hele verden, og vi har kun fem år til at forhindre det. Han udtrykker det mere kompliceret, henviser til hemmelige kilder, der står både efterretningstjenester og politiske og militære ledere nær, taler om at dele af landene vil overgå til muslimsk sharia-jurisdiktion, nærmest stykvis, mener at dele af Europa, USA, Canada og Australien går tabt til parallelsamfund osv., osv., men det korte af det lange af hans fantasier er, at faren er oppe over, og det kan »nødvendiggøre skabelsen af parallelle institutioner under vores kontrol, ledsaget af civil ulydighed…« Den propaganda er jo – kunne man sige, hvis § 267 blev ophævet – åndeligt talt beslægtet med nazisternes påstande om en jødisk verdenskonspiration, som gik ud på en erobring af hele kloden, ja, man kunne fristes til at tro, den havde dem som forbillede. […] Leif Blædel: Så kan vi tilsvine [Weekendavisen 13.8.2010]

Sprogtest version 2010?

Två folkpartistiska riksdagsledamöter går återigen ut och propagerar för språktest för dem som vill bli svenska medborgare. Det är som alla vet ett gammalt förslag som 2002 gav massvis med röster till FP. Det frapperande är att FP nu suttit vid regeringsmakten i 4 år och inte ens nämnt detta krav på svenska språkkunskaper under mandatperioden. Nu närmar vi oss ett val och då är det självklart dags att damma av den gamla valvinnaren. De folkpartistiska ledamöterna är inte helt ovetande om situationen (hur skulle de kunna vara det?) och vänder sig formellt till sina allianspartier med detta vallöfte.

I övrigt florerar nyspråk och omskrivningar flitigt i denna artikel publicerad på SvD-opinion. Vi skall försöka översätta en del till vanlig rikssvenska samt göra några korta kommentarer….. Nyspråk om integrationen

Ramadan for vantro – et fænomen vi kommer til at høre mere om

Der er flere fænomener der lige så stille er blevet accepterede kendsgerninger, og som ingen kan forestille sig nogensinde vil blive rullet tilbage. Der er bortfaldet af den selvfølgelige ret til at skrive og tegne som vi vil i vore egne lande. Der er politikere, skribenter og tegnere der vil behøve livvagter resten af deres dage, selv om de intet forkert har gjort. Og så er det vel kun indenfor de seneste omkring fem år at ramadanen er blevet en faktor i vores liv, hvad enten vi vil eller ej. Lavt blodsukker i forening med en hysterisk krænkelseskultur er rigtig skidt, og bemærk hvordan frygten ikke udtales her, men formentlig er den reelle årsag til den vantros ydmygelse. De yngste generationer kommer til at være i skudlinjen.

A Michigan high school football team is holding preseason practices in the middle of the night to help its Muslim players practice both faith and football.

The predominantly Muslim squad from Dearborn says the nocturnal regimen is a way for players to eat and drink while observing the holy month of daytime fasting known as Ramadan that started last week. […]

Defensive tackle William Powell, one of the team’s few non-Muslims, initially thought the coach was “out of his mind,” but he’s come around. In fact, he’s even fasted. “I’m around ’em, so I’ve tried a couple times but it’s hard,” the 17-year-old said…. Mich. school practices 11 p.m. to 4 a.m.

Vi taler endda her om USA med kun et par procent muslimer, så når en Shahed (‘martyr’) Amanullah i en ophedet debat på BBC håner Pamela Geller for at tro at så få muslimer kan påvirke USA, må man tværtimod stille det spørgsmål om hvad eftergivenhed som denne varsler for fremtiden. I hvert fald ikke multikulturel idyl. Via Jihad Watch (LFPC).

Here’s Why It’s Called the ‘Ground Zero Mosque’

Aerial photo of World Trade Center Ground Zero following Sept. 11 attacks. Red square to right of Ground Zero marks former Burlington Coat Factory and proposed location of Cordoba House. M.M.

Uanset hvad man mener om en evt. “Ground Zero Mosque”, så bør man – og det havde Obama  også gjort klogt i – skele til det faktum, som jeg så på CNN forleden:

The survey, released on Wednesday, showed nearly 70 percent of Americans opposed it, including 54 percent of Democrats, 82 percent of Republicans and 70 percent of independents.

ground zero 2001

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Liva
Liva
11 years ago

Svenske Sahlin og danske Ritt Bjerregaards og socialdemokraternes (multikultur) politik holder ikke. Men det gør Springsteens musik og tekster til gengæld. : )

http://www.youtube.com/watch?v=vBiSHZf9uNg

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

“Smid hende ud med faldskaerm et par kilometer over Somalia .”

Hon kan gott flaxa med armarna. Spar in på fallskärmen eller ge häxan en kvast istället.

Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

SUK ! 20 min.!!! Umenneskeligt !

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Ole Burde

Jeg tror altså godt, at man kan “spole forbi” det allerværste, Ole 😀

steen
Admin
11 years ago

Ole – clouet kommer minut 20 – om Sverigedemokraterna.

Her vågner publikum også lidt. Alle ved det er S, de mest snupper stemmer fra, men det kan ikke siges direkte og højt.

Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

10 min. Mona , saa gad jeg ikke mere . Hun koerer gennem sine rutiner uden foelelse for det hun siger, det eneste der er tilbage er et skarpt&anklagende blik i de sammenknebne ,smalle oejne . Det er naesten patatisk hvordan kun en flok traditionstro pentionister klapper , lisom den allersidste anstrengelse af et opbrugt batteridrevet lejetoej… Smid hende ud med faldskaerm et par kilometer over Somalia . Men hvem ved , maaske klommer hun en dag ned til Gaza paa et flotilla skib ; det ku’ vaere sjovt at faa lov til at smide hende over bord … ……… Read more »

Menig 442
Menig 442
11 years ago

Næsten en halv time i selskab med en Mona Sahlin video, hvem fanden kan da holde det ud?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Er der håb for Nordens syge mand? Pia K. kridter banen op forud for det svenske valg 😉 http://hodja.wordpress.com/ & http://danskfolkeparti.dk/Er_der_h%C3%A5b_for_Nordens_syge_mand_.asp Pias ugebrev – en hilsen til Sverige Gemt under: Politik — spydpigen @ 18:18 Er der håb for Nordens syge mand? ”Hvis svenskerne vil gøre Stockholm, Göteborg og Malmø til skandinaviske Beirut’er med klan-krige, æresdrab og massevoldtægter, så dem om det. Vi kan altid sætte en broklap i Øresundsbroen”. Sådan skrev jeg i mit ugebrev for mere end otte år siden på baggrund af den daværende socialdemokratiske svenske regerings voldsomme kritik af de stramninger på udlændingeområdet, som gennemførtes i… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

polinos. 🙂 Reptilagtigt! Den skuespiller, der havde rollen som Ulrik i “Matador”, fortalte engang beundrende i et interview,, at han havde truffet Ritt på en rejse i Amazonas, hvor folk var ved at blive desperate over myggene. Men ikke Ritt, hun sad bare der som sædvanlig – stone cold. Da jeg stadig havde tv så jeg en af de der udsendelser, hvor man skulle gætte, hvis hjem vi var på besøg i. Jeg undrede mig mere og mere. Det var ikke fordi, der ikke var kvalitet over tingene, dyrt var det også, men det var sådan en underlig død kvalitet… Read more »

Egtvedpigen
Egtvedpigen
11 years ago
Reply to  Mette

“Jeg fatter ikke, hvad der får de damer til at suges mod magten.”

Hun drages naturligvis af varmen fra rampelyset…

Jensh
Jensh
11 years ago

SVT kan idag stolt annoncere, at Sverige snart har en befolkning på 9,4 mio indbyggere. De første 6 måneder af 2010 er befolkningstallet steget med 32.697 personer grundet indvandring og en høj fertilitetsrate:

http://svt.se/svttext/web/pages/112.html

JensH
JensH
11 years ago

“Long time no see, J.H. !”

Ja, jeg har haft en lang sommerferie. Men er som noget af det første vendt tilbage til Snaphanen efter ferien er slut 🙂

JensH
JensH
11 years ago

“så bør man – og det havde Obama også gjort klogt i – forholde sig til dette faktum, som jeg ikke har set refereret i danske medier”

Det er nu -trods alt- ikke helt sandt. Information skriver faktisk i en artikel om Obamas problemer i forbindelse med denne Ground Zero moske:

“For det andet er de amerikanske vælgeres holdning krystalklar. Den seneste måling offentliggjort af CNN onsdag bekræfter tidligere tal: omkring 70 procent er imod, omkring 30 procent for og de udgøres næsten udelukkende af vælgere, som i forvejen er demokratiske kernevælgere.”

http://www.information.dk/241759

steen
Admin
11 years ago
Reply to  JensH

Takker, omformulerer. Vi har jo kun fire øjne -. hver 🙂 Long time no see, J.H. !

Emeritus
Emeritus
11 years ago

‘…I Weekendavisen den 13. august antyder journalist Leif Blædel i en kommentar, at Lars Hedegaards argumentation om muslimer er antisemitisk. Kan det virkelig være rigtigt? Antisemitisk?…’ Jeg har ikke læst kommentaren, men betydningsindholdet i ordet antisemitisme er klart. I mange år har det været ensbetydende med at være negativt indstillet over for jøder og alt, hvad man måtte bilde sig ind, at de står for. Det er for snævert opfattet og skyldes vel nok, at jøder var de eneste rigt repræsenterede semitter i Europa . Ordets betydningsramme er dog væsentligt bredere og dækker logisk set alle semitter. Arabere er også… Read more »

steen
Admin
11 years ago

@ POlinos: Jeg tror det er DERFOR, jeg kan stirre på hende i hele og halve timer. Det er som en brønd, hvor man ikke kan se bunden. Man kan ikke engang se, om der er vand i . Jeg tror nu nok hun har fældet en tåre engang for nogle årtier siden – ligesom Ritt Bjerregaard. Om den så var ægte, ved jeg ikke.

polinos
polinos
11 years ago
Reply to  steen

-> Steen. Sjovt, du nævner Ritt Bjerregaard. Har mødt hende personligt et par gange, og ellers fulgt hendes karriereforløb, og jeg slås af samme forundring. Hun er åbenlyst godt begavet (hvad man ikke kan sige om Sahlin eller Espersen), men hvad VIL hun? Hvad driver hende, ud over personlige ambitioner, griskhed og grådighed? Hendes seneste stunt som overborgmester i Købehavn har ikke gjort gåden mindre – hvad var det egentlig, hun ville. Nu vil jeg ikke komme efter kvinderne, for den samme type, “ohne Eigenschaften”, er også rigt repræsenteret blandt mandlige politikere. Men – og ja, jeg ved, det er… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  polinos

Polinos. Det er rigtigt, jeg husker heller aldrig, hvad Helle Thorning-Schmidt har sagt, men jeg husker hendes tiltalende stemme og hendes smil, som jeg synes er sympatisk, ligefrem yndigt. Men ak og ve, jeg er for længst blevet klogere på den hårde måde. Blev sendt ud i verden med tårnhøje idealer og krav til egen sanddruhed, og i dag forsøger jeg at undskylde mig selv, når jeg ser hvor fabelagtigt let, en vis type mennesker spiller på andre og bedrager dem. Jeg er end ikke sikker på, at vi kan tale om dårlig moral, for jeg har på fornemmelsen, at… Read more »

polinos
polinos
11 years ago
Reply to  Mette

-> Sjovt, du inddrager Søren Mørch. Ja, du har et – både han og fruen havde/har noget reptilagtigt over sig, noget ikke helt humant, lidt som personerne i SF-klassikeren “Stjålne kroppe”, der er overtaget af grøntsager fra det ydre rum. Det harmonerer jo også fint med fruens forkærlighed for herregårdshaver og aristokratisk æbleavl. Måske er DET forklaringen – de – og Sahlin og Thorning – er slet ikke af denne verden, men tomme kar der er overtaget af grøntsager fra det ydre rum :).
I alt fald har de en forbløffende mangel på indfølingsevne, når det gælder den virkelige verden.

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago
Reply to  Mette

Da Ritt græd fordi Anker Jørgensen hældte hende ud for skamløs luksus, græd hun vist mest, fordi lønnen som MF er betydeligt lavere end lønnen som minister. Frynset og følelsen af magt skal man heller ikke se bort fra, hvilket hun senere demonstrerede ved at ringe til Storebæltsoverfarten og bede dem tilbageholde færgen til hun kom. Så skidt med de 1000 passagerer, mange af dem hendes egne vælgere, der kom for sent til det de nu skulle. Hendes stemmeføring er forfærdelig, men man skal huske på at hun bruger en speciel teknik, da hun ellers stammer voldsomt. Man må beundre… Read more »

polinos
polinos
11 years ago

Mona Sahlin er i sandhed “Die Frau ohne Eigenschaften”. Jeg slås med forundring, hver gang jeg skuer hendes ansigt, der altid synes at have et lille, idiotisk smil skruet på, der ikke på nogen måder synes at bunde i humor eller lune. Var jeg svensker, ville valgets store spørgsmål være: Hvorfor smiler Mona? Er det fordi, at hun – på trods af åbenlyse mangler på egenskaber – trods alt har klaret sig forholdsvis godt, sådan rent personligt? Men vi danskere skal ikke le af svenskerne. Vi har vores damer “ohne Eigenschaften” (bortset fra evnen til at mele deres egen kage).… Read more »

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x