13
sep
Seneste opdatering: 14/9-10 kl. 1512
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Et rigtig, rigtig dårligt “signal at sende” til gadens parlament. Nu har vi forlængst døbt Malmøs borgmester “Weimar Reepalu.” Kan nogen finde et passende navn til Gøteborgs Anneli Maria Hulthén ?

Efter att cirka 500 vänsterligister ockuperat Kungsportsplatsen valde polisen i Göteborg att inte tillämpa de befogenheter polisen har för att tömma platsen på våldsverkarna. Istället valde polisen att runt kl 16.00 istället upplösa den allmänna sammankomst som Sverigedemokraterna fått beviljad sedan tidigare. Därmed kapitulerade man för våldet.Göteborg: Polisen misslyckades med att upprätthålla rättssamhället.Sverigedemokraternas torgmöte i i centrala Göteborg fick ställas in, polisen kunde inte garantera säkerheten för partiföreträdarna.

Faser i en afvikling

På Hjalmar Strömerskolan i Strömsund har muslimska män, främst från Uzbekistan, infört nya värdegrunder för undervisningen. Här har det ställts krav på könsseparerade klasser, på att kvinnor inte ska få tala när män lyssnar osv. Det har, föga förvånande, inverkat menligt på kvinnornas talträning och utbildning överlag. Och än värre – skolan har även tidvis gått separationskraven till mötes genom att gömma (!!!) kvinnor bakom en skärm i klassrummet. Skolans egen målsättning – ”att män och kvinnor kan arbeta tillsammans och i samma klassrum” – har alltså inte riktigt gått vägen…[..]

I skrivelsen träder hela bilden fram. Det är inte bara männen i den uzbekiska gruppen som har krävt separation. Även kvinnorna har hotat med strejk om de inte får sitta bakom skärmar och ibland vägrar de tala inför männen. ”Lärarna får även svårt att veta elevens kunskapsnivå”, förklarar rektorn.Sanna Rayman, Merit Wager:Återerövra åsiktsfriheten, ”Sekulär frihet under attack”.

Hjalmar Strömer, præst, astronom, ven af Branting og Strindberg. En del af tidens fremtids- og udviklingstro, nu udfordret af den ny tids præsteskab af kosmopolitter.

EUs demokratiske bankerot

Ritzautelegrammet her er egentlig ikke bemærkelsesværdigt i sig selv, men det der slår en ved læsningen er selvfølgeligheden hvorved EUs tyrkoskeptiske befolkninger glimrer ved deres fravær. Formuleringerne og perspektivet er fastslået praksis i dækningen af denne skæbnesvangre proces: Tyrkiet bevæger sig altid i “skridt” som brikker i et skakspil mellem mænd på bonede gulve. Eneste håb må være at der under alle omstændigheder går adskillige år før ladeporten slås op, og denne anatolske kaoskraft kan på dette tidspunkt meget vel have rullet alle skinreformer tilbage og have vendt blikket mod det østen hvor det hører hjemme. Det mindste onde (LFPC).

Et skridt i den rigtige retning, men der er stadig mange skridt at gå endnu. Sådan lyder beskeden fra EU’s udenrigsministre efter Tyrkiets ja til en omfattende forfatningsreform ved en folkeafstemning søndag.

– Blandt EU-landene har der været en klar forventning om, at hvis Tyrkiet skulle begynde at rykke sig mere i retning af Europa, så var det meget vigtigt, at der kom et ja til den ny forfatning i går, siger udenrigsminister Lenes Espersen (K).

Men samtidig understreger hun, at Tyrkiet stadig er langt fra målstregen. […]

Carl Bildt, den svenske udenrigsminister, er også positiv, men skeptisk: – Det her åbner Europas dør, men det vil tage tid, før de kan træde ind ad den.

Specielt Frankrig og Tysklands skepsis over for det tyrkiske medlemskab og spliden om det tyrkisk besatte Nordcypern og det græske Sydcypern udgør store forhindringer. […] Tyrkiet kom ét skridt tættere på EU


“Hvis Mona Sahlin var socialdemokrat…..”

Selvom man er vant til det, er det alligevel en helt uvirkelig følelse, at den vigtigste og bedst skrevne journalistik om det svenske valg, også denne gang ikke skrives i Sverige, men i Danmark. Seks glimrende pluk fra bare fra denne weekend: “På tur med Jimmie” (JP ikke online), Raahauge: Udsyn: Kloge og mindre kloge (en must read), “Velfærdens grænser” af Frede Vestergaard i Weekendavisen (ikke online),Christian Hjerrild Ovesen, Når svensken bestemmer valgets dagsorden, Lars Hovbakke Sørensen Kronik: Sveriges valg vil gå over i historien. Svenske opinionsmagere er enige med politikerne om, at arbejdsløsheden, skola och vård/omsorg er hovedemnerne i valgkampen 2010. Og jämtställdheten, ikke at forglemme. Tænk engang, er de virkelig det ? Landet stander i våde, svensken flyver op af sofaerne i glødende, demokratisk engagement. Stemmeprocenten vil nå 91.7 % ligesom i 1976.

Internettes udbredelse og forfinelse har klædt svensk journalistik fuldstændigt med rumpen bar for enhver der gider at sammenligne den med anden. Den er en pseudoforestilling af øjentjeneri, konformitet og kedsommelighed, hvis hovedformål er at bevare alt som det er, og levere tandsmør på brødet for ord-producenterne. Hvis Sverige lånte dansk presse i to år, så ville Riksdagens sammensætning ændre sig dramatisk, den ville tilnærmelsesvis afspejle virkeligheden og befolkningens egentlige synspunkter, ikke så ringe endda for et parlament. Ikke fordi dansk presse er så vidunderlig, særlig ikke som oplagene krymper, den er bare så meget mindre ringe. Det er ikke for ingenting at nogle har kaldt svenske journalister for “vogterne ved gærdet.” Men gærdet hælder og en dag er det væltet, så er det om at finde en professionel grimasse. Lars Olsen er en ærlig socialdemokrat og forfatter til adskillige meget roste bøger. Han giver ikke mange potter p… for sine svenske partifæller, men så udtrykker sig lidt pænere end vi gør. Kan hans gode tone give ham adgang til “politikens finrum” i Sverige ? (den kliché måtte bare lige med, derovre bruges uden nogen ironi.)

Som forfatter holder jeg foredrag mange steder. I sidste uge var det på en nordisk boligkonference. Det var almene boligfolk fra Danmark, Norge og Sverige, som diskuterede fælles problemer.Jeg talte om den såkaldte segregering – at vores byer bliver socialt polariserede, og at store boligområder udvikler sig til ghettoer. Konsekvenserne er dramatiske: Ghettoskoler med et katastrofalt lavt fagligt niveau, destruktive subkulturer blandt de unge samt udbredt utryghed og kriminalitet.I den efterfølgende debat var jeg især spændt på det svenske indlæg. Det var direktøren for et af de store boligselskaber, og han talte rent ud af posen.Min beretning fra Nørrebro * passede »eksakt« på Stockholm, Göteborg, Malmö og andre svenske byer, sagde han. [..]

I den svenske valgkamp diskuteres indvandring og integration i lyset af de højreorienterede Sverigesdemokrater, men det er en overordnet debat om »menneskesyn« og »fremmedfjendtlighed«. Den socialdemokratiske førstedame, Mona Sahlin, advarer imod, at Sverige »bliver som Danmark«, hvor hendes partifæller angiveligt har bøjet sig for de fremmedfjendske.Hvis Mona Sahlin ikke kun var socialdemokrat af navn, men også af gavn, ville hun i stedet forlange »danske tilstande«: En ambitiøs samfundsindsats imod ghettoer og segregering. Men den svenske elite har valgt at definere sig ud af problemerne i stedet for at løse dem.

Med til billedet hører, at store dele af den almene sektor i Sverige er liberaliseret og omdannet til andelsboliger.Det har forstærket segregeringen mellem »gode« og »dårlige« bydele og svækket kollektive mekanismer som vores Landsbyggefond. For de dårligt stillede bydele har samspillet mellem økonomisk liberalisering, masseindvandring og politisk berøringsangst været en katastrofal cocktail.I virkelighedens verden er der ikke langt fra politisk korrekthed til social ligegyldighed. For de politisk korrekte er det afgørende, hvordan vi taler om tingene, ikke hvordan de er. Fokus er på ord, ikke på handling. Lad Fanden tage de bagerste – vi kalder det bare noget andet.Lars Olsen: Sveriges glemte ghettoer

*NOTE: “Min beretning fra Nørrebro passede »eksakt« på Stockholm”, det forstår vi nu ikke rigtig. Nørrebro er heldigvis stadigvæk et langt mere blandet område end næsten enhver svensk ghetto: Andelen af indvandrere og efterkommere udgør 28,3 procent af befolkningen på Nørrebro

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Svenne, jag har läst online-versionen av Jyllandsposten i flera månader nu så jag rekommenderar den. Dessutom har dom ett par trevliga bloggare, Morten Uhrskov Jensen och Mikael Jelving. Man förundrar sig att dom tillåts skriva det dom gör i MSM. Hade samma sak skett i Sverige så hade skiten träffat fläkten redan i första inlägget och avstängningar hade varit legio.

JensH
JensH
11 years ago

“Kan nogen finde et passende navn til Gøteborgs Anneli Maria Hulthén”

Hvad med “München-Hulthén”?? Efter München 1938 og ‘peace in our time’?? Da gav Chamberlin også efter for truslen om anvendelse af rå magt fra totalitære kræfter??

Svenne Prenumerant
Svenne Prenumerant
11 years ago

@snaphanen: “Hvis Sverige lånte dansk presse i to år, så ville Riksdagens sammensætning ændre sig dramatisk, den ville tilnærmelsesvis afspejle virkeligheden og befolkningens egentlige synspunkter”

Dansk press har vikande upplagor! Kanske dax för Dansk press att börja sälja sina upplagor i Sverige? Finns det något som hindrar denna ide?

Har Dansk press tänk på att det finns minst 500 000 svenskar som skulle vara intresserade av att köpa/prenumerera.

peerpedersen
peerpedersen
11 years ago

Genial tanka och jag kan översätta löpande då jag jo är Dansk/Svensk…

Svenne Prenumerant
Svenne Prenumerant
11 years ago
Reply to  peerpedersen

En bra start för Dansk media vore att ta kontakt med Sverigedemokraterna och som första upplaga få ensamrätt till hela valvakan hos Sverigedemokraterna;

Har nyss själv avslutat prenumerera på Svenskadagbladet och prenumererar därför gärna på en dansk tidning istället, speciellt om en sådan också innehåller viktig information om svenska förhållande.

Givetvis måste en sådan dansk tidning också i längden ha artiklar på svenska, men danska går säkert bra till en början.

tavsen
tavsen
11 years ago

Andelen af indvandrere og efterkommere udgør 28,3 procent af befolkningen på Nørrebro

Jeg tror snarere det er over 30%

http://www.kk.dk/FaktaOmKommunen/KoebenhavnITalOgOrd/StatistikOmKoebenhavnOgKoebenhavnere/Publikationer/~/media/3A46E3A08EFA488F8C4F6DD3F1DBF26A.ashx

Og hvor mange illegale “arbejder” i pizzarier m.v.??

Johansen
Johansen
11 years ago

En skræmmende video af gadens parlament i Göteborg. De nyttige idioter fra venstrefløjen kommer også til at betale prisen, når herrefolket får overtaget. Det ved de åbenbart ikke – historieløse som de er.

Hvilken opløsning af demokratiet vi er vidner til i Sverige.
Multikultur-ideologiens besættelse er racisme, hvor islams besættelse er jihad mod de såkaldt vantro.
Begge ideologier hører hjemme på historiens losseplads.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

SD i absolut majoritet? – Måske en ‘anelse’ i overkanten … 😉

Hvis du kunne stemme i Sverige, hvilket parti ville så få din stemme?

http://jp.dk/system/topicRoot/Valg_i_Sverige/;jsessionid=B0D5C1FA715894F833692A68571C0940

Socialdemokraterne
8%
Moderaterne
7%
Centerpartiet
2%
Folkepartiet
2%
Kristendemokraterne
1%
Venstrepartiet
3%
De grønne
2%
Sverigedemokraterne [!!!!!]
70%
Ved ikke
5%

Stemmer i alt: 2187

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Thornings radikale mareridt 😀 – snart er VKO tilbage i solid føring … http://jp.dk/opinion/pittelkow/article2181438.ece Af RALF PITTELKOW, politisk kommentator Offentliggjort 13.09.10 kl. 10:50 Med venner som Margrethe Vestager, hvad skal Helle Thorning-Schmidt så med fjender? Hvad kan holde Helle Thorning-Schmidt vågen om natten? Længe har det oplagte svar været: Skat. Men en anden fredsforstyrrer melder sig stadig stærkere: Margrethe Vestager. …. Men at det lille parti med de nødvendige stemmer vil fortsætte kritikken af den stramme udlændingepolitik, kan udvikle sig til et decideret mareridt for den socialdemokratiske statsministerkandidat. Sporene skræmmer i allerhøjeste grad: [!!!!!] I 2001 tabte socialdemokraten Poul Nyrup… Read more »

Limewoody
Limewoody
11 years ago

Det er jo interessant, at studere den elite arbejderklassen har frembragt. Til forveksling ligner den dén burgøjserstand socialdemokratismen kæmpede så hårdt imod – bortset fra naturligvis at den gamle elite havde et øje på nationalstaten og dens interesser, mens de socialdemokratiske burgøjsere først og fremmest har et øje på sig selv og så en transnational multikulturalisme, der ikke modsvarer det svenske folks interesser. Derved løsgøres den svenske pjalteburgøjser fra sin egentlige basis og driver sig selv længere og længere ud på overdrevet og væk fra virkeligheden. Det ses, at når argumenterne slipper op begynder socialisterne med det sprog de kender… Read more »

polinos
polinos
11 years ago
Reply to  steen

Tja, indrømmet, det er en sej læseroplevelse, der især kræver megen noteopfølgning for at være nogenlunde forståelig. Ikke noget, jeg gad læse, da jeg var ung; nu da jeg er blevet halvgammel, synes jeg tiden er inde, men jeg indrømmer: Ikke alle klassikere er lige undeholdende, og denne hører desværre til i kategorien, “langsom, åh så langsom”. Står dog nogle grimme og sikkert krænkende ting om Muhammed i den, der sikkert må censureres bort på et tidspunkt for ikke at mishage de sædvanlige mistænkte.

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  polinos

Jeg har Komedien men er ikke nået igennem den. Husker en vis tilfredsstillelse over, at advokater allerede på Dantes tid hørte til samfundets stærkt belastede.

Det er heller ikke hver dag, at jeg læser fiktion, min er erfaring med virkeligheden er, at den overgår mine vildeste fantasier. Kedeligt har det i det mindste aldrig været.

polinos
polinos
11 years ago

-> Steen

Er lige i færd med at læse Dantes Guddommelige Komedie, og mener bestemt, at der burde tilføjes endnu en helvedeskreds, placeret længst nede, beregnet til socialkonstruktivister og postmodernister, der mener, at “sproget” er alt, “virkeligheden” blot en konstruktion, men kan opløse med sprogets hjælp og genopbygge med ord. Straffen kunne passende være en evighed, bosat i et segregeret (på socialkonstruktivitisk: Kulturberiget) boligkvarter.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x