15
sep
Seneste opdatering: 20/10-16 kl. 0740
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Helmuth Nyborg, professor i udviklingspsykologi emer., dr. phil.

[..] – Hvad betyder Mona Sahlins politiske visioner for Sverige? Moderne forskning giver et forstemmende klart svar: Dynamiske demografiske analyser, intelligensforskningen, og adfærdsgenetikken viser samstemmende, at hendes åbne indvandrerideologi formentlig på langt sigt vil reducere Sverige til en tredjerangsnation.

Det, der først vækker ængstelse, er den meget skæve svenske sub-fertilitet. Svenskerne får alt for få børn. Det kan Sahlin ikke gøres ansvarlig for, men langtidsprojektioner antyder, at etniske svenskere vil komme i mindretal i eget land lidt efter midten af århundredet – selv uden yderligere indvandring. Her kommer så Sahlin på banen med ønsket om yderligere indvandring. Flere af indvandrergrupperne har nemlig høj fertilitet.

Svensk undertal ses allerede i flere byer, men det er umuligt præcist at sige nøjagtigt, hvornår det sker på landsplan. Dette skyldes, at Statistiska Centralburån i Sverige tæller naturaliserede indvandrere og deres børn med som svenske statsborgere. Denne legalt korrekte opgørelse er biologisk vildledende, idet den kunstigt puster etnisk svensk fertilitet op og undervurderer indvandrernes fertilitet. [..]

Næste springende punkt er Sahlins antagelse om, at efteruddannelse transformerer uuddannede indvandrere til produktive borgere. Hendes indvandrerpolitiske program falder til jorden, hvis dette ikke er tilfældet! Det mest betænkelige ved Sahlins socialdemokratiske parti- og indvandrerprogram har dog at gøre med Sveriges økonomiske fremtid. En række globale storskalaundersøgelser viser nemlig, at et lands gennemsnitlige IQ forudsiger ret præcist samme nations bruttonationalprodukt, dens personspecifikke produktivitet og dens økonomiske vækstrate, noget tidens økonomiske teorier ikke kan tilbyde

Udviklingsminister Søren Pind og prof. Nyborg, februar 2010

Det virkeligt alvorlige problem for Sahlins åbne samfundsmodel er den fri indvandring fra lav-IQ lande. Det vil uvægerligt sænke det svenske IQ-gennemsnit og dermed forringe Sveriges produktivitet og internationale konkurrenceevne. Det burde forurolige både nuværende og kommende statsledere, at demokrati ikke er uforenelig med et gennemsnitligt nationalt IQ på under 90.

Det burde vække bekymring, at norsk og dansk IQ falder i øjeblikket. Det burde rejse nakkehårene, at hvis Sahlins politiske indvandrerprogram sejrer efter Rigsdagsvalget den 19. september, vil vi se et fald i Sveriges gennemsnitlige IQ, der vil accelerere eksponentielt.

Det ultimative skrækscenarie er dog, at den forestående nedtur synes at omfatte hele Europa, hvor IQ-gennemsnittet vil falde som funktion af skæv subfertilitet og betydelig indvandring fra lav-IQ lande.

Europa, De Forenede Nationer, og menneskerettighedsorganisationerne spiller højt spil med deres globalisering og åbne multikulturelle politik; en udvikling som får en hård dom i lyset af videnskabelige indsigter fra demografi, udviklingspsykologi, adfærdsgenetik og økonomi. I værste fald vil denne politik på lang sigt reducere alle lande til bananrepublikker – uden at gavne udviklingslandene. Kun en tåbe frygter ikke demografisk dynamik.

På det mere jordnære plan må det anbefales, at statsministerkandidat Mona Sahlins nylige udtalelse om, at »Sverige må ikke blive som Danmark«, snarest omformuleres til: »Danmark må ikke blive som Sverige, fordi ingen sand tilhænger af frie demokratiske velfærdssamfund bør handle kontrafaktuelt ideologisk og derigennem sætte kommende generationers tilværelse på spil!«  Se det hele: Jyllands Postens kronik

Profssor Nyborg, der taler et formfuldendt svensk og må have et betydeligt lokalkendskab, bliver sikkert ikke citeret for dette i den svenske valgkamps slutspurt. At der er meget betydelige problemer allerede i dag, ser  man ser af hvor mange der end ikke klarer at kvalificere sig til det svenske enhedsgymnasium, der som bekendt også uddanner håndværkere. I snit kvalificerer 88.9 % sig, men det dækker over meget store forskelle, som svenskerne forklarer ved “uboglig baggrund og medbragte krigstraumer”:

•47 procent av avgångselever födda i Turkiet når gymnasiebehörighet. (på dansk: 53 % gør ikke)

•Av elever födda i arabiska länder från Marocko till Irak – med minoriteter som kurder, assyrier/syrianer, berber – når 54 procent behörighet. Innehåller många nyanlända från Irak. Exempelvis Egypten sticker ut med starkare betygssiffror. ( 46 % gør ikke)

•I topp bland Sveriges största invandringsländer ligger Finland med 82 procent behöriga.

Tre av fyra barn födda i Somalia är inte behöriga­ att söka gymnasiet efter ­nian.

8 juni 2010: Statistik döljer betygsskillnader

Ubehagelige tal hober sig op. Fra i år: Allt fler saknar gymnasiebehörighet, Många i Landskrona saknar gymnasiebehörighet, Hälften så hög gymnasiebehörighet i Bergsjön som i Askim.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Se f.eks. Sverige indvandrer sig dummere af Helmuth Nyborg, professor i udviklingspsykologi emer., dr. phil. […]

trackback

[…] alt sammen ‘not nice to know.” I 2010 skrev prof. Helmuth Nyborg en kronik med titlen Sverige indvandrer sig dummere og dummere. Mon ikkeden ville være strafbar i […]

Mette
Mette
11 years ago

Kære Emeritus. Tak for dit gode svar. Jeg havde ganske rigtigt ikke læst Nyborgs kronik, sidst jeg skrev, men det har jeg nu, den lå parat. ´ I den sidste halve snes år har diskussionen om nationale genmasser været et stadig tilbagevendende emne i den norske debat, og det har jeg ikke brydt mig om. Men diskussionen trænger sig jo også på her, når vi får at vide, hvor mange indvandrere der forlader skolen som funktionelle analfabeter. Det er unægteligt rystende at tænke på konsekvenserne både for dem og for samfundet, og at der er tale om et fænomen, der… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Kære Mette. Harald Nyborg undlader aldeles at komme ind på kønsforskelle i sin kronik. Men disse forskelle er jo temmeligt evidente og hverken bekymrende eller kontraproduktive. Tværtimod. Eftersom vi dør, er det – for eksempel – vældig godt fundet på, at vi bliver født på en mangfoldig måde, så vi ikke kun dør, men at der uafbrudt er nogen til overs. Det er også vældig godt fundet på, at naturen anviser en ret behagelig måde at komme i gang med formeringen på, så vi efterfølgende og kontinuerligt kan komme til verden. At metoden er baseret på visse forskelle så som… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  steen

Steen. Undskyld. Jeg har også svært ved at stå distancen. Huset flyder med med udrevne avisrtikler og læserbreve. Hvis du ser JP i dag, vil du bag på Uhrskovs kronik finde en af Rasmus Sand Høyers mest pragtfulde tegninger af Mor Danmark med en rasende lille fuldskægget gnom i natkkole i indkøbsvognen. I går var det Pippi Lanstrømpe, der strålende glad greb en brun hånd, mens Mor Danmark så rasende til. Jeg blev sur over Uhrskovs kronik, der er så smalsporet akademisk, at han skulle skamme sig. Og der er allerede bebudet svar fra Mchangama og Stjernfelt. Det handler om… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Her er et læserbrev fra en socialdemokratisk forfatter, der længe har været foruroliget af indvandringen. Det er Lars Olsen, som en overgang var blogger hos JP. … SVERIGES GLEMTE GHETTOER Som forfatter holder jeg foredrag mange steder. I sidste uge var det på en nordisk boligkonference. Det var almene boligfolk fra Danmark, Norge og Sverige, som diskuterede fælles problemer. (…) I den efterfølgende debat var jeg især spændt på det svenske indlæg. Det var direktøren for et af de store boligselskaber, og han talte rent ud af posen. Min beretning fra Nørrebro passede »eksakt« på Stockholm, Göteborg, Malmö og andre… Read more »

Nils
Nils
11 years ago

Er heisst doch Helmuth – og som halvskåning foretrækker jeg Biltema, når jeg skal købe elhegn og gummistøvler. Angående al den snak om intelligens, så forstod allerede de gamle racebiologisk inspirerede samfundsingeniører herhos, at den vigtigste fordel ved et folk med gode hoveder ikke er, at de kan hitte på smarte dippedutter, som kan sælges på eksportmarkederne, men at de kan have moral – at de kan have evnen til at tænke sig om og tage stilling til, om det, de gør, nu er godt eller ondt, hvilket overvejende leder til, at de gør det gode og opfører sig civiliseret.… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Mette.
Er vi to enige om, at Thilo og Harald er budbringere?

Så er vi nok også enige om, hvorfor man prøver at lukke munden på de to.

Med venlig hilsen

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Emeritus

Jeps, det er vi Emeritus, og jeg kan fortælle dig, at jeg ikke havde nået at læse nogle af de artikler, der har været fremme om Sarrazin, da jeg forleden dumpede ned hos Hodjanerne til de cirka 2 timers jamsession med han fra Potsdam. Det skete 28 minutter efter start. Det eneste jeg vidste om ham var, at der var en forfærdelig masse ballade med ham, og at han havde været refereret i Politiken for noget med et “jødisk gen”. Jeg ventede mig altså det værste. Mit skoletysk stammer fra tre år i folkeskolen, i gymnasiet valgte min årgang med… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

IQ er vigtig, men… At Harald Nyborg kan pege på en sammenhæng mellem IQ og evnen til at opbygge samfund med flotte bruttonationalprodukter har det vel lidt på samme måde som det at kunne påvise en sammenhæng mellem rygning og kræft. For eksempel som i formodningen: Det kan være, at du har fået kræft, fordi du ryger! Men er det nu helt sikkert? Tja, det kommer da an på… I foreningen Mensa ved vi, at der findes mennesker med en IQ, der matcher Einsteins eller nok må vurderes endnu højere, og dog er ingen af dem i nærheden af at… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Nyborg er på samme vej som Thilo Sarrazin, der har vakt stor opstandelse i Tyskland.

Per Andreas
Per Andreas
11 years ago

Hvordan lykkedes det f.eks. Tyskland (vest) hvor praktisk taget hver eneste borger må have haft krigstraumer, at på forholdsvis kort tid opbygge en velfungerende, udadlelig demokratisk velfærdsstat. Uden psykologbistand. Det har tit undret mig.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Per Andreas

Ja, netop – tilsvarende for Japan, Korea, Kina – Indien godt på vej – og nu snart Vietnam.

Måske fordi disse befolkninger ikke har en balladereligion, de kan søge tilflugt i,
som konstant bekræfter dem i at ethvert problem ALTID er alle andres skyld –
især jødernes – ?

Anonymous
Anonymous
11 years ago
Reply to  Per Andreas

Det lykkedes nu ikke for tyskerne – det var briternes og amerikanernes skyld. (Og vores – vi demokratiserede vist Itzehoe).

Men – hvis traumer skulle sætte sig så dybe spor, så måtte BOPAs og Holger Danskes børn og børnebørn have været lige til koldbøttefabrikken.

Jeg har nu indtryk af, at vi har klaret os meget godt.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Pk
Pk
11 years ago

Talte med en svensk bekendt idag.
Han fortalte, med nogle venner indenfor sveriges retssystem, at der
i Sverige er to Roma familier, som ” går efter” gamle og svage svenskere,
både hjemme og ude.
Spurgte om ikke Mona Sahlin kendte til dette. Svaret var, at det måtte hun gøre, men ,
hun vil ikke tale om det.
Så EUs had, mod Sarkosy for at forsvare det franske folk, er ganske naturligt.
Roma familier skrev jeg , udtrykket klaner blev brugt.

Anonymous
Anonymous
11 years ago
Reply to  Pk

Jeg ved godt, hvad du taler om. Men det kan du ikke klandre Sahlin for. Familierne, der bor et sted i Nordsverige, kommer begge fra Finland og har et synderegister så langt som et ondt år.

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Harald Nyborgs kronik er overordentligt politisk ukorrekt, men det betyder bare, at den bliver så meget bedre at få forstand af. Alle bør læse den. Hvis man mener som Mona Sahlin, at alle mennesker er født lige, kan man godt glemme alt om, hvad han skriver, for man kan alligevel ikke forstå, hvad Harald Nyborg mener. Hvis man derimod er af den opfattelser, at mennesker fødes forskellige, og at det højeste man politisk og menneskeligt kan håbe på, er at kunne tilbyde nyfødte lige chancer i livet, så vil man sagtens kunne forstå HN’s kronik. Den gamle intelligensopdeling var alt… Read more »

Nils
Nils
11 years ago

Lort Dukaik’ troede nok, der stod WTC på døren. Man burde opstille en skulptur af dette vidunderlige menneske over for den kommende terroristhøjskole i København som en påmindelse om, hvor langt muslimsk fromhed kan bringe selv meget svagt begavede.

Probably the worst religion in town.

Morten - - -
11 years ago

@ Ulla Lauridsen Mennesker med krigstraumer kan ikke transportere sig til Danmark. De befinder sig fortsat i krigszonerne eller i teltlejre rundt omkring, hvor de ikke får del i ret mange af de danske godgørenheds-milliarder. Det er en triviel sandhed, som var omtalt i “den gemene hob” allerede i firserne, men fordi blev demonstrativt ignoreret, kom man i tvivl om, hvorvidt det nu også er sådan, det hænger sammen. Men: Danmark har spenderet et multimilliardbeløb på tilrejsende asylsøgere, som man har kunnet sige sig selv, langt fra var de mest trængende. Det er et afgørende perspektiv, når vi skal bedømme,… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
11 years ago

Vi skal evindeligt høre om disse krigstraumer, men tyrkerne er nogle af de værste i alle henseender, og det er en gruppe, der ikke er kommet som flygtninge, men som indvandrere, de har været her længe, de kommer fra et demokrati, de er praktisk taget euroæere, for pokker?! Hvorfor skal vi altid høre om disse ‘krigstraumer’?

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  Ulla Lauridsen

Jeg er ret skeptisk over traume-fortællingen. En del af os er gamle nok til at huske da latinamerikanske flygtninge kom til Danmark i ret stort tal. Mange af dem, især chilenerne og argentinerne, var fandeme traumatiserede – men det afholdt dem bestemt ikke fra at sørge for, at deres unger fik gode uddannelser. De fleste af de unger jeg kendte dengang fik faktisk en universitetsuddannelse. Der var godt nok en, som faldt uden for. Hun fik aldrig rigtig gjort skolen færdig; men blev vist fotomodel i stedet. Jeg har nu indtryk af, at det er gået ret godt med hende… Read more »

Morten - - -
11 years ago
Reply to  Victor

Victor – det er næsten omsonst at nævne eksempler på, at traumatiserede flygtninge ikke nødvendigvis skaber omfattende problemer, som befolkningsgruppe betragtet. For der er ikke andre “eksempler” på det modsatte, end muslimerne.

– Jo, jo, jeg tror da på, at der har været folk, hvis asociale adfærd har kunnet forklares med, at de sad i koncentrationslejr, o. s. v. Men er der en øgning i kriminaliteten, ytrer den sig i marginaler – ikke i faktorer!

Jeg er overbevist om, at alle, der benægter det, inderst inde i deres sind, er i ond tro.

– – –

Victor
Victor
11 years ago
N. Bacon
N. Bacon
11 years ago
Reply to  Victor

Mycket idiotiskt kan man beskylla SAS för, men denna gång är det faktiskt leverantören Gate Gourmet som “goes halal”.

N. Bacon
N. Bacon
11 years ago
Reply to  Victor

Mycket idiotiskt kan man beskylla SAS för, men denna gång är det faktiskt leverantören Gate Gourmet som “goes halal”.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x