20
sep
Seneste opdatering: 2/11-21 kl. 1006
69 kommentarer - Tryk for at kommentere!

og demokratiet vandt trods hårde odds. Sverige “blev et normalt europæisk land”, som journalisterne siger. 15-20 forsinket, som jeg siger, dette takket være en presse, hvis rolle er enestående i et vestligt demokrati. (En av historiens mest statstrogna journalistkårer.)

Glæde hos Sverigedemokraterna i Malmø. Svenske socialdemokrater fik det værste valg i 96 år. SD´s valgresultat i kommunerne er skriften på væggen, at det kan gå meget værre endnu for de syv søstre ved et evt. nyvalg. Om sit valg sagde Mona Sahlin til de snøftende, kvindelige ungsosser: “I har gjort et fantastisk arbejde, men vi fik ikke fornyet tillid. “Hun forventer at blive i politik , men det er der næppe andre, der forventer hun gør. Om tre måneder er hun ambassadør i Mogadishu. SAP er kendt for deres diskrete magtkampe, men knivene til Sahlin har ligget klar på skærebrædtet længe.

Der bliver strid modvind i Riksdagen for SD. Indtil-for-nylig-kommunisten Lars Ohly nægtede at dele sminkerum på SVT med Jimmie Åkesson, og havde ikke andet end rendestensord i munden, da han endelig kom på skærmen. Hans Vänsterparti blev også mindre end Sverigedemokraterna, så det var en hård aften for ham. Lars Ohly græd da folket rev Berlinmuren ned, men det var i aftes, han skulle have grædt. Vinden vil også fortsætte med at blæse hårdt fra mediekleresiets retning, men det går over en dag, for vi ved af lang erfaring, at de fleste levebrødsskribenter er billigt til fals.

Det var en historisk dag, også for dem der ikke kan fordrage “populisterne, ekstremisterne, racisterne, virkelighedens folk  og proletarerne” fra SD. Men som enhver der kender tallene ved, er det svensk fremmedpolitik, der har været ekstrem i europæisk sammenhæng og reaktionen på den, som er sund. “Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.” Det svenske system måtte vige for den første folkelige bølge, men der kommer flere og større afhængigt af, hvordan Reinfeldt spiller den svære hånd, han har fået og også i høj grad uddelt sig selv. Naturtalentet Jimmie Åkesson bliver ikke så nem at feje ud af Riksdagen som Bert Karlsson og Ian Wachtmeister, og han har nogle unge, dygtige idealister med til Stockholm.

Politiet er ikke tilstede på grund af husspektakler. SD erne holdt “valvaka” under politibeskyttelse. Jeg var iøvrigt ikke “embedded”, ikke engang inviteret. Jeg havde inviteret mig selv som en almindelig interesseret. To læsværdige analyser er sociologen John Järvenpää´s SD MOT DE EXTREMA og Hans Rustads Et første skritt, velgerne lot seg ikke skremme til taushet. I Malmø var derdanske valgobservatører fra socialistisk Folkeparti og Venstre.

Lykketoft kaldte SD “slam” på TV 2, hører jeg. Det er sandelig godt, vi ikke behøver kalde Lykketoft noget, men det kunne da være jeg til ære for ham ved lejlighed skulle beskrive de mennesker nærmere, jeg fejrede valvaka med. Erik Meier Carlsen kan bedre styre sine analyser: Sverigedemokraterna vil vokse endnu mere og få langvarig medvind. Og de unge og fremtiden ?Sverigedemokraterna fjärde största parti i Skolval 2010, Störst väljarstöd får Sverigedemokraterna på Bäckadalsgymnasiet, där blev partiet överlägsen etta med hela 45,4 procent. Det er ikke tal, der burde opmuntre såkaldt ansvarlige politikere til at få smidt SD ud af det demokratiske forum. “Såkaldte”, for jeg har ikke betragtet riksdagspartierne som ansvarlige i flere årtier.

Svensk vælger parodierer Mona Sahlin på TV 2 DK

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
69 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] informeret deat om det svenske valg i Danmark. Af og til var den interessantere end den i Sverige. Jeg var derovre og fulgte det på nærmeste hold. Jeg ser frem til ugen op til 21 […]

trackback

[…] om i konsensusgrytan. För första gången på många år valdes ett nytt parti in i riksdagen. Sverigedemokraterna fick 5,7 procent av väljarnas röster. För den svenska journalistkåren var valresultatet ett gigantiskt nederlag. I åratal och med […]

trackback

[…] drygt ett år sedan kom ett nytt politiskt parti in i riksdagen och vad man än tycker om Sverigedemokraternas politik så är det ett faktum att de inte tillåts […]

trackback

[…] “Ekstremt højredrejede synspunkter”. Man må købe avisen, hvis man vil se hvad Åkesson sagde til Ekstra Bladet, og hvis man tør. Den trænger ret hårdt til det, oplaget er dykket ned under 70.000. Ekstra Bladet var en gang en nødvendig og en anderledes avis. Den havde flere hundrede tusinde i oplag i 70 erne, den havde intelligente, uortodokse skribenter tilknyttet. Søren Krarup, Elsa Gress, Henrik Stangerup, Thorkild Hansen skrev helt selvfølgeligt i den, det var en ægte frisindet avis. Den havde efter Viktor Andreaasen en ægte intellektuel redaktør, Svend Ove Gade. Den havde Cavlingpris-vindende journalister, den havde Rachel Bæklund,… Read more »

trackback

[…] skrev på valgaftenen at “Om tre måneder er hun ambassadør i Mogadishu”, det kommer så nogenlunde til at passe. Blot skulle der selvfølgelig have stået, “er hun […]

trackback

[…] det rige Malmø med de velklædte svenskere og de nye biler, og det sluttede for mit vedkommende søndag den 20 oktober 2010. Jeg kommer ikke mere, selvom jeg tænker på de Sverigedemokrater jeg mødte og deres oprigtige […]

trackback

[…] Valget: Snaphanen i Sverige: Sverige vandt. 48 kommentarer » Spring til kommentarfelt […]

Nils
Nils
11 years ago

Så fina känslor du har, Ferferi. Thanks for sharing. Har du även tankar?

Ferferi
11 years ago
Reply to  Nils

Och den här kommentaren gjorde att jag härmed lämnar diskussionen. Påhoppen och härskarteknikerna när jag försöker föra en vettig diskussion här är inte okej i min mening. Jag behandlar inte SDare på min blogg på det här viset. Jag vet faktiskt inte vad du försöker antyda med din kommentar. Men särskilt vänlig är den inte, vilket är problemet bland vissa, långt ifrån alla, här inne. Du Nils tillsammans med ett par andra här inne och andra SD-sidor är för elaka och oresonabla för SDs bästa. Ta dina andra partianhängare som Morten och FF som exempel och lär dig, så kanske… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Ferferi

Det bliver næppe nødvendigt. Tid er jo en begrænset ressource.

PBr.
PBr.
11 years ago
Reply to  Ferferi
Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Haarder giver Vesselbo tørt på http://jp.dk/indland/indland_politik/article2190019.ece Bertel Haarder skoser Eyvind Vesselbo Offentliggjort 21.09.10 kl. 07:57 – Jeg er ikke enig. Jeg gennemførte et ti år gammelt [!!!] VK-oplæg om indvandrings- og flygtningepolitik forfattet af Helge Adam Møller (K) og Birthe Rønn Hornbech (V). Det blev så med ganske få ændringer gennemført. … Han minder om, at Eyvind Vesselbo som statistiker påpegede problemet med stor indvandring … [ Ja, hvilken side står ham Vesselbo egentlig på? Nu må han sgu da snart bestemme sig. Han var da netop selv en af hovedkræfterne i at få en masse almindelige danskere til at… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2189825.ece

Venstre tager afstand fra Vesselbos kritik

Offentliggjort 20.09.10 kl. 21:17

Vi stemmer kun for stramninger, som er nødvendige, lyder det fra Venstres politiske ordfører.

Venstres politiske ordfører Peter Christensen tager stor afstand fra partifællen Eyvind Vesselbos udtalelser om, at regeringen er blevet svækket af pres fra støttepartiet Dansk Folkeparti.

….

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2189886.ece

Dansk Folkeparti afviser Vesselbo

Offentliggjort 20.09.10 kl. 22:01

Regeringen har brug for hjælp, hvis indvandrepolitiken bliver for slap, lyder det fra Dansk Folkeparti. [ 😀 ]

Ikke overraskende lander venstremanden Ejvind Vesselbos kritik på stenet jord hos Dansk Folkeparti.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Jag fick ett anonymt mail tidigare i natt. Det löd så här: Du är uthängd på en sida med hackade uppgifter om Sverigedemokraterna. (Här var mina personliga uppgifter) Tänkte bara informera dig så du vet. Du behöver inte oroa dig, dina uppgifter kommer inte att spridas av mig. Kollade lite snabbt och kände igen din mailadress från bl.a. Politiskt Inkorrekt m.fl. och tänkte varna dig så du vet om det. /En vän Så vi kan förmodligen se fram emot ökat våld och fler hot mot oss SD:are framöver. Ett sätt att motverka det kan vara om omvärlden har sina ögon… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Robin.

Du er ikke alene om at lide den skæbne, i Danmark er der også mange julelege begået af det yderste venstre. Fx kan man finde på at manipulere læserbreve, der er indsendt under fuld adresse og lægge den nye “version” ud i propagandablade og på netsider af den type, der læses af voldelige elementer. Forhåbentlg også af politiet.

Men vi lever da alle endnu.

Casper | Borgerlig bums

Bjovulf: “Man skulle næsten tro, at de havde været på det samme socialdemokratiske “charmekursus”” Det tror jeg rent faktisk at de har. Jeg har oplevet Veronica Palm holde tale i Malmø, og hun var endnu mere langsom og pædagogisk-nedladende end Mona. Jeg er sikker på at de har et internt partikursus hvor de lærer at tale sådan. Det giver vel også pote hos de vælgere der synes samfundet bør være en slags forvokset folkeskole eller børnehave. Da valgdistrikterne er bittesmå i Sverige, kan man virkelig se ghettoer: Herrgården, Malmø øst 88 % til socialdemokraterne, valdeltagelse 47 % (Herrgården – värst… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Aha, ja, det forklarer jo en hel del 😉

Flere andre kvindelige danske socialdemokrater har også haft en tendens til at tale på denne
overdrevent “tydelige”, langsomme måde – lige nu kan jeg komme i tanke om Birthe Weiss,
Helle Degn og Jytte Hilden. Måske fordi de var i kaffeklub med Ritt? 😀

Ja, interessante forskelle på DK og Sverige.

Nordbo
Nordbo
11 years ago

Nu tycker jag hetsen mot SD börjar bli rent skrämmande. Media har hetsat folk i flera veckor och genom sin rapportering fortsätter hetsen håller fortfarande på. Vad håller de på med? Vill de att någon galning ska mörda någon från SD? Det verkar som om de har förlorat all sans. SD kommer ju in i riksdagen genom ett demokratiskt val.

Några exempel:

Det första jag ser hos DN:
http://www.dn.se/sthlm/sergels-torg-fyllt-av-demonstranter-mot-sd-1.1174212

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sorgetag-mot-rasism-i-goteborg-1.1174240

Expressen:
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2144245/massmanifestation-mot-rasism-i-stockholm

Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7820435.ab

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Nordbo

Nordbo.

Jeg har læst de artikler, du linker til, og også jeg finder indholdet uhyggeligt. Dette er jo hysteri.

Ang. vore demokratier, mener jeg, at de blev reduceret til lidt pynt og ikke meget mere, da vi kom under Lissabontraktaten. Der er tilsyneladende intet område, som EU/Bruxelles ikke kan blande sig i og herske over. De overnationale domstole er bestemt heller ikke betryggende. Meget langtfra endda.

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
11 years ago

Fredrik Reinfelt nyss på SVT1, apropå ett möjligt nederlag i frågan om svenska trupper i Afganistan: “Jag sa till folket att om vi inte får egen majoritet blir det mera komplicerat”. Smaka på det: ” Jag sa till folket..” L’Etat c’est moi. Kanske bäst att inte låta folket rösta – åtminstone inte de som har den dåliga smaken att rösta på SD.

Nils
Nils
11 years ago

Sverige er et feudalt bureaukrati styret af erhversinteresser i favntag med statens egeninteresse. Det altfor store parlament er langt nede i magtpyramiden. Landets politiske topledere, der sammen med en rendestensavis tramper på en stemmeseddel, er jo ikke magthavere – de er magtens udskiftelige assessoirer. Demokrati er opfundet og udviklet og ophøjet til noget særligt af “eliten” i vores samfund, men hvor er den elite nu? Jeg tror ikke længere demokratiet har opbakning blandt samfundets øverste lag, og det skyldes at staten har nået en kritisk masse og antallet af dens klienter har samtidig nået et kritisk antal, hvorefter den bliver… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

Og så vågnede Venstremanden Eyvind Vessselbo op af sin døs, og kom igen-igen i tanke om at han skam er en ‘anstændig borgerlig’, som har det meget skidt med at skulle arbejde sammen med DF. Den modvilje føler han nu pludselig trang til at dele med Sveriges radio:

“Vesselbo: Drop Sverigedemokraterna
Eyvind Vesselbo (V) opfordrer Sveriges statsminister til ikke at arbejde sammen med Sverigedemokraterna. Han mener samarbejdet med DF er gået for langt.”

http://www.information.dk/telegram/245297

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  JensH

Jamen, det er jo nærmest enfoldigt. Jeg kan ikke lade være med at smile af den tante mand – og flere af hans slags – der snakker og snakker så meget om dialog – men i praksis opfordrer til det modsatte når det ikke lige passer ham/dem. Kryds i møllen. Også derfor er det skønt at se at SD kom ind i Riksdagen- på trods – af de mange dialog prædikende politikere, som ikke vil dialog med andre end dem de er enige med..

Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

Politik er ikke saa forskellig fra krig som det umiddelbart ser ud til : Efter at vaere brudt gennem fjendens forsvarslinjer maa SD nu (bla.) ogsaa taenke over hvordan de bedst kan vedligeholde INITIATIVET . Eftersom de ikke er staerke nok til at angribe fjendens velforskansede magtpositioner , er det maaske relevant at taenke over hvor man kan goere mest skade mod de dele af fjendens infrastuktur som overhovedet ikke forventer at komme under angreb . Konsensus-samfundet har opbygget et net af politiske monopoler ,hvoraf nogen maa vaere forholdsvis nemme at afmaskere . Hvordan kan det feks vaere LOVLIGT at… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Ole Burde

Klogt skrevet. Det må være muligt at kalde den slags for racisme.

annonym
annonym
11 years ago
Reply to  Ole Burde

Nemlig! Clausewits ord om at “krig er politik fortsat med andre midler” gælder også den anden vej; politik er krig udkæmpet med andre midler.

Og det kan udstrækkes til andre livsområder såsom forretning, familie og meget andet.

Det er værd at huske på når man analysere på hvad ens modstanders næste træk kan tænkes at blive.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Ole Burde

Jeg er ret optimistisk mht SD, idet vi nu ser at mange af de politikere der har importeret en masse mennesker udefra – fra udemokratiske og i flere tilfælde teokratiske lande – nu ikke vil i dialog med et svensk , demokratisk parti. Det tror jeg godt kan animere en del mennesker til at støtte op om SD. Import af en masse mennesker – og nul samarbejde med en større gruppe svenskere. Det går altså ikke.

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
11 years ago

Så här röstade man i det “multikulturella” Rinkeby: http://www.val.se/val/val2010/valnatt/R/valdistrikt/01/80/4127/index.html De “rödgröna” fick 87,5% av rösterna. Man kan ju förstå varför dessa partier vill elda på massinvandringen, men det är obegripligt varför de “borgliga” gör detsamma. Och notera att valdeltagandet var endast strax över 50%. Tänk när man lyckas mobilisera alla dessa väljare. Socialiststyre med muslims touch för all framtid?

Henrik Petersen
Henrik Petersen
11 years ago

Nuvel, Wallraff har kun skrevet forordet til omtalte bog, og en svale gør som bekendt ingen sommer, men alligevel, når selv mennesker som Wallraff kan komme en smule til fornuft, er der da håb forude.

Det kan selvfølgelig skyldes, at selv det normalt politisk korrekte Spiegel, i Spiegel-TV har taget de mest skrupskøre islamister, salafisterne, ved vingebenet (sådan ud over, hvad salafisterne selv klarede).

Når selv Tyskland er på vej, er der også håb for Sverige. Nogen der ved, hvordan står det i øvrigt til med valget i Malmö?

Henrik Petersen
Henrik Petersen
11 years ago

Efterhånden mangler vel kun Tyskland et ordentligt højreparti.
Så er det til gengæld opmuntrende, at én af venstrefløjens darlings, Günter Wallraff, har taget bladet fra munden, skrevet en bog betitlet ‘Ehrenmord’, og opfatter tørklædet som symbol på undertrykkelse (kilde, pi-news.net, som altid).

Victor
Victor
11 years ago

Det er nu ikke nogen nyhed. For et par år siden blev han bedt om at være med i en støttekreds for en ny moske i hans hjemby. Hans svar var, at det ville han da gerne – hvis han måtte læse op af “De sataniske Vers” når den stod færdig.

Mette
Mette
11 years ago

Ha! Ritts sødme. 🙂

Tak for linkene, som er velkomne, når man ikke ser tv. Jeg lagde i indslaget om Europa, der marcherer mod højre, mærke til, at Lykketoft udtalte, at de nordiske velfærdssamfund blev bygget op på de meget homogene befokninger. Det er jo det, jeg har skrevet så mange gange, at jeg ikke mere gider, og nu er Lykketoft så efter ti år nået frem til det samme. Og har bidraget kraftigt til at ødelægge denne homogenitet.

Victor
Victor
11 years ago

Jeg hørte den svenske radioavis her til morgen. Her interviewede man en anden etnisk socialdemokrat fra Kista, som kom med en interessant oplysning: Stemmeprocenten i den bebyggelse havde været godt 50 pct.

Det er set før – bl.a. på Nørrebro – og er især interessant fordi den her sofavælger-attitude i dén grad tager luften ud af bestræbelserne på at gøre de etniske mindretal til en stemmeblok.

Når resultaterne fra de indvandrertætte områder kommer ud, er det et af de tal, man skal holde øje med.

annonym
annonym
11 years ago

Ferferi:

“Jag tror verkligen starkt på att de som röstat för partiet inte riktigt läst deras manifest och allt som de står för. Jag vill i alla fall tro det.”

Hvis du har taget den beslutning, “Jag vill i alla fall tro det.”, så har du lizzom udelukket andre muligheder, ikk?

Ferferi
11 years ago
Reply to  annonym

Du har mycket rätt i det du säger. Självklart fungerar det här åt båda hållen. Många som röstar blått/rött/grönt som säkert inte heller är pålästa. Det är fel av mig att uttrycka mig så, det är att dumförklara. Stundens hetta och förargelse för min personliga del. Jag har förklarat mina tankar lite tydligare här i ett nytt inlägg. Med all respekt så kopierar jag in det här återigen, sedan får ni gärna komma till bloggen och kommentera om ni känner för det: “Kärnan av problemet kring gårdagens rabalder Jag har fått några kommentar på mitt nedanstående inlägg som argumenterar emot… Read more »

annonym
annonym
11 years ago
Reply to  Ferferi

Dit indlæg lægger egentligt op til et længere svar. Det er jeg ikke i stand til, at producere right away. I stedet får du en kort kommentar som så også er min mening. Hvis man i en offentlig polemik vil gøre et eller andet gældende, i det her tilfælde at SD og DF er fremmedfjendske,racistiske etc. så hviler “bevis” byrden på den der vil gøre synspunktet gældende. Der er ikke nogen myndighed der håndhæver dette. Det betyde, at skal der komme en straf for at overtræde denne regel, så må den komme ved, at de der fremsætter dem mister opbakning… Read more »

annonym
annonym
11 years ago
Reply to  annonym

ps. Du er velkommen til at lægge min kommentar på din blog.

Liva
Liva
11 years ago

Jeg hørte godt hvad Lykketoft sagde i aftes. Ham der går så meget op i tonen.. haha.. Fhv. udenrigsmedister Uffe kaldte ved samme lejlighed SD for ildelugtende. Så meget for tonen – og det er to store danske politikere der siger sådan.

Johansen
Johansen
11 years ago
Reply to  Liva

Det er ikke store danske politikere, som siger sådan. Det er mandslinge, der afslører sig selv som sådan med deres moraliserende dømmesyge.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Johansen

Jo, det er store danske politikere – og de har – kan vi se – det lidt svært med dobbeltmoralen. Men dem om det. : )

Det er virkelig en fest og et frisk pust over Norden, at SD nu har fået foden indenfor i den svenske Riksdag. 🙂

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Liva

U-Lykketoft & Ælle-Bælleman er totalt blæste og uvidende om de barske realiteter ude i det virkelige Sverige, fjernt fra elite-ghettoerne – den eneste fornuftige i det TV-studie, hvor de normalt sidder med deres ynkelige, selvsmagende “ekspert”-kommentarer, er sgu Martin Krasnik 😉 Det er da en guds nåde, at ingen af de to selvfgode narrehatte nogensinde blev statsministeri DK. Men i det mindste kunne de da blive enige med Martin K, som dog var for fin til selv at nævne navnet, om at Mona Sahlin mindede dem om Ritt Bjerregaard i DK – “dog uden Ritt’s sødme” , som Uffe-manden sarkastisk… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  Bjovulf

@ Bjovulf

“Jeg regner med at lægge denne superperle op på YouTube senere ;-)”

Ja, ku’ du ikke det ? – Og så annoncere det i denne tråd ?

– – –

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Morten - - -

Your wish is my command, Sir Morten 😉

http://www.youtube.com/watch?v=wPRAWIdrKGo Kort version

http://www.youtube.com/watch?v=9KBtTkxnBVw Den lange version –

selv Lykketoft kan ikke holde masken, da alle i studiet ved lige nøjagtigt,
hvem Martin Krasnik henviser til 😀

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Ja, hvorfor dog stemme på kvindelige partiledere, der opfører sig som hovne solkonger. Så kan man lige så godt stemme på en sympatisk politiker med tap – som ikke agerer Ludvig den 14.

Liva
Liva
11 years ago

Stort tillykke til Sverige og svenskere med det nye parti i Riksdagen. 🙂

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Ferferi.
Mit citat ovenfor stammer for resten särskilt fra dig. Men i modsætning til dig er jeg ikke särskilt humant indstillet.
Det särskilt humana fører efter min mening alt for mange ulykker med sig.

Med venlig hilsen

Slyrgraff
Slyrgraff
11 years ago

At den dysfunktionelle kleptoman Mona Sahlin ikke blev statsminister, viser at Gud stadig holder hånden over Sverige!

Emeritus
Emeritus
11 years ago

‘…Sverigedemokraterna står inte alla gånger för särskilt humana åsikter. Snarare tvärtom…’

Ja, men hvad må mine gamle, trætte øjne ikke læse: ‘…särskilt humana åsikter…’ Hold da op – i politik.
Ingen politiske partier har da ‘…särskilt humana åsikter…’. Hvis de virkelig påstår, at de har, kan man
troligt gå ud fra, at deres åsikter er alt annat end humana.
Vor herre bevares.
Se dog på behandlingen af SD. Se dog på plakaterne. Alt det, de syv partier beskylder SD for, er de selv i ord og gerning.
De forlanger pænhed, men er ikke pæne selv. Indbildning. Indbildskhed.

Med venlig hilsen

JensH
JensH
11 years ago

@steen Bare nogle strøtanker… Har SD egentlig nogen interesse i at komme med ind i magtens cirkler så kort før lukketid??? Den Svenske Multikultur bryder alligevel sammen under alle omstændigheder, og det kan SD alligevel ikke ændre på med sine sølle 5,7 procent?? Hvis Reinfeldt brød sit løfte for valgkampen og baserede sin regering på SD, så ville SD vel allerhøjest få et par symbolske lunser, men intet der afgørende kunne ændre det Svenske samfunds diskurs?? Ved ikke at være ‘fedtet ind’ i magtens tunge åg kan SD fremtræde som alternativet (dem der fik ret) til den hidtige nomenklatura når… Read more »

Henrik Petersen
Henrik Petersen
11 years ago

Stort tillykke til SD. og til alle de svenskere som viste mod til at give deres mening til kende trods aristokratiets og alle de feje medløberes had og hetzkampagne imod patrioterne. Ferferi, har du nogensinde prøvet at tænke selv istedet for bevidstløst at efterplapre alle fraserne som du er blevet hjernevasket med ? Yes,mona muslim til mog i somalia. Så kan hun rigtig få lejlighed til at fryde sig over og nyde muhammedanernes vidunderlige skikke !

Gotiska Klubben
11 years ago

Tack Danmark!

Victor
Victor
11 years ago

OT

Hvad synes I om denne artikel i Politiken?:

“Dansk Folkeparti er det hemmelige ja-parti”

http://politiken.dk/debat/analyse/1062420/dansk-folkeparti-er-det-hemmelige-ja-parti/

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Victor

En stor del af det, der kan bruges til at sværte DF står vist i Politiken.
Det er set herfra ikke fordi avisen er uenig i opbakning bag EU ytringerne står trykt. Så vidt jeg ved.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Ferferi, up yours!!! Du kan följa med Måna Muslim till Mogadishu!

Ferferi
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Haha trevligt att vi kan föra en diskussion Robin. Jag tyckte de andra kom med bra och vettiga svar, men du däremot borde kanske fundera på hur du framställer dig själv och dina politiska värderingar?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Mona Muslim som ambassadør i Mogadishu 😀

Ja, det burde man nok kunne finde en ganske stor majoritet for –
og så kan hun jo passende selv få “kulturberikningen” at føle
på egen krop – for én gangs skyld!

“Åh, Mona, Mona, Mona – hvornår kommer den dag? …. lalalalalalaa”

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

http://www.youtube.com/watch?v=QTpGD4M7r9c

Ha, man burde jo skrive en helt ny opdateret non-PK tekst om Mona Muslim
på denne velkendte melodi 😀

Ferferi
11 years ago

Ja det där gick ju inte så bra, med SD in i riksdagen alltså. Jag tror verkligen starkt på att de som röstat för partiet inte riktigt läst deras manifest och allt som de står för. Jag vill i alla fall tro det. För Sverigedemokraterna står inte alla gånger för särskilt humana åsikter. Snarare tvärtom. Självklart finns där ett par punkter jag kan hålla med om, men så där är det ju alltid. Oavsett parti. Nu är mitt hopp på att Miljöpartiet går med på ett samarbete. Kom igen Mp! För som det är nu anser jag att ingen av… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Ferferi
Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  Ferferi

Kære Ferferi “Men kanske, kanske kan SD föra något gott med sig? Kanske öppnar vi upp för diskussion. För förståelse. För bättre integration.” Ja. Selvfølgelig. Dynamik skabes kun mellem komplementære modpoler. Også demokratisk dynamik, naturligvis. Frygt derfor fravær af polaritet. Polarisering, derimod, som hindring er kun en overgang – en nyttig overgang tilmed. For vellykket udvikling finder netop sted gennem overvindelse af forhindringer. Du tror det næppe, men Danmark – det forfærdelige Danmark – er Europa-mester i integration! Ikke Sverige: Danmark. Målt på alle parametre … Gid Sverige også snart vil forstå, hvordan dét nu kan hænge sammen 🙂 Jeg… Read more »

Ferferi
11 years ago
Reply to  Morten - - -

Tack Morten för ditt svar, längre ner i kommentarsfältet har jag svarat, samt gjort ett nytt inlägg på min blogg om frågan.

FF
FF
11 years ago
Reply to  Ferferi

Det er en politisk analyse som snur virkeligheten på hodet. Grunnen til at det politiske establishment har undertrykt SD, skyldes selvfølgelig ikke at de ikke tror at SD har et stort potensiale til framgang blandt velgerne. Årsaken til undertrykkelsen av demokratiet i Sverige, er at elitens statistisk og analyser forteller dem at SD har et stort velgerpotensiale! Det finnes ikke noen annen mulig forklaring. Det er ingen i den svenske eliten eller i svenske presse som i ramme alvor tror på de demoniserende og hatske analysene de går offentlig ut med. Det er helt klart tale om dobbelt bokføring her.… Read more »

Ferferi
11 years ago
Reply to  FF

FF, tack för ditt uttömmande svar. Du har väldigt rätt i det du säger. Tack Medias och politikernas ignorans och censur har även enligt mig varit oacceptabelt- det är inte så en demokrati ska vara. Vi ska alla få yttra våra åsikter. Det är även det mitt problem ligger. Jag är medveten om SDs valfrågor. Håller, tro det eller ej, med några av punkterna. Exempelvis den om äldrevården. Tycker vi idag behandlar våra äldre här i Sverige alldeles för illa! Men det som skrämmer mig är nolltoleransen kring islamfrågan, även det en yttrandefrihet i min mening. Det är med det… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  FF

@ FF

Denne kommentar af Partilös på netop Ferferi’s blog kunne udlægges, som du beskriver det:

Jag röstade inte på SD, men jag kan till en viss gräns förstå dom som gjorde det.

Det er ikke acceptabelt for den almindelige svensker, der er dybt rystet af den ekstremt hårde tone i den svenske debat, at stemme på SD. Men det kan blive det …

– – –

ylva
ylva
11 years ago
Reply to  Ferferi

“Det gick inte så bra det där”, “Inte läst deras partiprogram” och “Vill jag veta vilka som röstade på SD bland mina vänner”? = Trams!
Det gick jättebra! De kom in i riksdagen. Jag har iaf läst deras program, deras tilläggsprogram också. Mycket mer humant än du anar.
Varför ska du veta vad folk röstat på?! Har andra med det att göra? Upphör med mobbingen av SD!

Ferferi
11 years ago
Reply to  ylva

Snälla Ylva, jag får väl tycka att det inte gick bra, valresultatet, om jag är emot det som hände? Likaväl som du hade fått tycka det om motsatsen hade skett? Är inte det naturligt? Läst partiprogrammet: Av vissa mail jag fått så är det uppenbart att vissa inte läst SDs valmanifest, men jag vet. Det där kan ske åt båda hållen och jag har redan svarat på det här längre ner om du läser igenom kommentarerna. Som jag sa alltså, även många andra som röstar rött/blått/grönt har inte alltid läst igenom valfrågorna, jag tycker det här är fel. Och att… Read more »

69
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x