21
okt
Seneste opdatering: 21/10-10 kl. 2014
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“The Witmark Demos: 1962-1964”: På den måde giver optagelserne ikke blot et indblik i, hvor skræmmende stor en sangskriver Dylan var fra første færd, men også i det, der også gør en stor kunstner. Nemlig evnen til at skære fra, skære igennem. Mesteren fra Duluth kunne det hele – lige fra begyndelsen.Dylan som ung troldmand

Vad händer i Malmö?

af Thomas Nydahl

Sent skall syndaren vakna heter det. Och nog har de största syndarna – maktens män och kvinnor – väntat in i det sista, innan de ens förmått eller vågat uttrycka en åsikt om vad som sker i rikets tredje stad. Malmö är en våldets stad. Malmö är sedan länge den avgrundsdjupt gettoiserade staden som kan mäta sig med brittiska Birmingham och tyska Köln. Polarisering och konfrontation är ord som inte räcker för att beskriva att Malmö inte längre existerar som sammanhållen stadskultur, utan att det handlar om två hela olika sätt att leva och förhålla sig till livet. Malmö är Skandinaviens mest arabiserade och islamiserade stad. Det är i sig problematiskt, eftersom islams lära förutsätter så mycket som gamla malmöbor inte ens hört talas om. Detta parallella samhälle växte för länge sedan fram i förorter som Rosengård och Lindängen, men är idag en väsentlig del av Malmös totala yta. De klassiska arbetarkvarteren – som Möllevången, Sofielund och Kirseberg – utmärks idag framför allt av icke-arbete och bidragsberoende.

När man håller ett öga på sin gamla hemstad – jag gör det varje dag – ser man snabbt att våldet, också i form av skottlossning, sedan länge är en del av den malmöitiska verkligheten. Ingen som intresserar sig för socialpolitiska frågor kan ha undgått att registrera detta. Men först nu vaknar de värsta syndarna, de politiker och kommunala tjänstemän som aktivt arbetat för att främja denna utveckling. Den fria bosättningsprincipen för bidragsberoende hitflyttade människor från arabvärlden, Afrikas horn och Asien har skapat gigantiska problem i områden som jag tidigare nämnde: överbefolkningen har i sig skapat nya, hittills okända fenomen för det moderna Malmö, med kackerlackor i bostäderna, omfattande fukt- och mögelskador, sjukdom och elände.

Nu vaknar politikerna. Ändå upp på regeringsnivå vaknar de. Varför först nu? Jo, för att Malmöpolisen sagt att de tror sig se en ny Lasermannen som går runt och skjuter människor i staden. Det som upprör mig är massmediernas totala oförmåga att peka på att det rör sig om två parallella skeenden, som kanske inte ens har minsta förbindelse: en som går runt och skjuter folk (15 eller 16 nu) och sedan de gängrelaterade skottlossningarna (runt 30 på ett år) i kampen om knarket, krogarna, makten. Varför ska det vara så svårt att förstå?

Jag tror nog att man medvetet blandar bort korten nu. Styrande män och kvinnor vet instinktivt att de förlorat kontrollen i Malmö. Kvällar och nätter är det albanska, kurdiska, turkiska, arabiska, serbiska ligor som styr Malmö med järnhand. Förstår de inte ens orsaken till att en enskild skytt inte skulle våga sig på att gå runt i Rosengård och skjuta? Han skulle bli slaktad som en kanin direkt.

De gängse tyckarna i stortidningarna kommer dragande med samma förutsägbara hokus-pokus som alltid. De tror att öppen debatt och belysning av sociala problem föder prickskyttar. Jag skulle vilja säga att det är precis tvärtom. Den svenska konsensus-tystnaden skapar inte bara enskilda dårar, den skapar ett samhälle som när man minst anar den kan stå inför inbördeskrigsliknande tillstånd. Det vore den verkligen tragedin.

Thomas Nydahl

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] rolle, har problemene vokst. Eller for å si det med Thomas Nydahls ord, slik han uttrykker seg på snaphanen.dk: Sent skall syndaren vakna heter det. Och nog har de största syndarna – maktens män och […]

Tjalle
Tjalle
11 years ago

“tyska Köln” ???

Du förväxlar förmodligen staden Köln med stadsdelen Neukölln i Berlin ???

Charles Nielsen
Charles Nielsen
11 years ago

til casper, Manden har vel flere rifler. derfor forskellige kugler.
Det kan jo osse være flere mænd.

trackback

[…] Precis, om det finns fler invandrare inom ett område så är chansen större att offren är invandrare om det nu är en galning som skjuter folk på måfå. Dessutom vågar i allmänhet inte svenskar och svenskor vara ute på kvällarna i Malmö då det oftast är dom som råkar ut för de alltmer vanliga hatbrotten i Malmö. (fra svensk debatforum.) se også Analyse af en gerningsmandsprofil. […]

Casper | Borgerlig bums

Jeg har lige læst op på historien om lasermanden .“>John Ausoniusfra 1991-92. Jeg troede egentlig at han var en overbevist nazist, for det er den version jeg ellers har hørt, men det ser ud til at han i virkeligheden var en voldelig psykopat med almindelig sølle baggrund, uden særlig stærke politiske tendenser. Noget tyder altså på at lasermanden blev misbrugt i politisk øjemed. F.eks. blev han kædet sammen med fremkomsten af Ny Demokrati!

Steen, tror du ligefrem lasermand-sagen er en af grundene til at Sverige kom til at føre sin rabiat liberale indvandringspolitik, uden diskussion?

Jeg mener at fænomener som lasermanden, den nuværende snigskytte i Malmø, Palme-mordet og mordet på Anna Lindh danner et handlingsmønster. Samt de mange angreb og trusler mod sverigedemokrater, ikke at forglemme. Svenskerne tager kun en åben debat til en vis grænse. Sverige er på mange måder et meget ekskluderende og småborgerligt samfund. Da det sker subtilt og under overfladen, er det mange gange mere frustrerende end hvis man f.eks. lever i et åbent småborgerligt samfund som f.eks. i de vestlige lande i 1950’erne (dengang var der rige muligheder for at søge tilflugt i subkulturer). Afvigende holdninger trænges ud i rabiate miljøer eller til rabiate enkeltpersoner. Nogle af dem bliver nazister, andre lasermænd. Som sagt ikke kun af politiske grunde. Men uanset om en højreekstrem sammensværgelse eller samfundstaberen Christer Petterson dræbte Olof Palme, så var det jo et mord ud af politisk-social frustration.

Man kan sammenligne med Danmark som stort set ikke har den slags miljøer og forbrydelser. Der er rene amatører, f.eks. angreb på kommunalpolitikere. Vi har også islamister, men de falder i en anden kategori. Her er en liste som taler for sig selv. Når man tæller ketchupsprøjt og pulverbreve med er det fordi der i det store og hele er meget fredeligt:
http://www.berlingske.dk/danmark/politiske-overfald-og-trusler-i-danmark

Lasermand I og II er potentielt meget skadelige for indvandringsdebatten. Ud over politisk misbrug af sagerne, så vil tusindvis af invandrere måske føle sig bekræftet i alt det de har fået tudet ørerne fulde om på sprogskolen og fra venstreorienterede venner, nemlig at de vestlige samfund er meget fjendtlige og racistiske. I en by som Malmø kan Lasermand II måske endda få de stridende etniske bander til at stå sammen i muslimsk forbrødring? Jeg håber de fanger galningen snart.

Casper | Borgerlig bums
Reply to  steen

Berlingske skriver f.eks. i en artikel: Pistolmand jagter indvandrere, højreekstremistisk pistolmand, racistisk galning, den ophedede debat om det invandringsfjendske parti Sverigedemokraterna

Jeg må indrømme jeg hoppede på limpinden da jeg skrev ovenstående indlæg, for jeg troede man regnede med en “Lasermand II”.

Nu forstår jeg så at man endnu ikke ved om ofrene overhovedet er skudt med samme våben.

Robin Shadowes
11 years ago

Hörde just på radion att det varit upplopp i Rosengård med avbränning av lastbilssläp på en mack men att det hade lugnat ner sig efter midnatt.

Sune
Sune
11 years ago

Endnu to indvandrere ramt af skud i Malmø

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/10/21/210953.htm?rss=true

“Polen hat nun heute nacht zum erstenmal auf unserem eigenen Territorium auch durch reguläre Soldaten geschossen. Seit 5 Uhr 45 wird jetzt zurückgeschossen! Und von jetzt ab wird Bombe mit Bombe vergolten! ”

http://de.wikipedia.org/wiki/Polenfeldzug

Jeg ved ikke hvorfor denne tale af slynglen Hitler, kommer mig ihu. Men det gør den.

(Og ja, jeg ved godt det var tyske soldater i polske uniformer der foretog ‘overfaldet’ på Tyskland.

Vi får se..!

LFPC
11 years ago
Reply to  Sune

Man skal selvfølgelig passe rigtig godt på ikke at postulere konspirationer så længe der intet er der tyder på dem, men man må i hvert fald sige at der er folk i den anden lejr der ville have stor gavn af at kunne hævde at dette er en følge af SDs succes ved valget. Jeg linkede i går til dokumentation for iscenesatte ‘hate crimes’ i USA. Den slags forekommer, og kynismen er der givetvis til at bruge folk fra egne rækker som eksempler. Men Sverige har som bekendt rigtige nazister i et omfang vi ikke kender til, så det vil… Read more »

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  LFPC

Det kan såmænd også være en version af den gamle Bronson-film “En mand ser rødt”…

Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

Frankrig er aldrig helt kommet sig efter Waterloo.
De maa alligevel vaere lige en tak mere fjollede end resten af europaeerne .
Et helt land gaar i bakgear fordi pensionsalderen saettes op tll 62 !
Det tragiske er at det IKKE kun er forstadsboellerne som gaar afmok , mange af de taabelige fagforenings aktivister finder det helt naturligt at faa lidt hjaelp fra “DEM”….
Og politiet er mest optaget af hvad de IKKE maa goere

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

Hvornår får de oprindelige europæiske nationers befolkninger nok af den Politiske Korrekthed ? ! Hvornår får de hvide nok af at være påtvunget Politisk Korrekthed ? Hvornår bliver danerne ligeglade med truslen om fængselsstraf, som Den Politiske Korrekthed truer med ? Hvornår gør de oprindelige europæiske nationers befolkninger oprør mod Den Politiske Korrekthed ? Det synes at være på tide, at de Politisk Korrekte folkevalgte, og de Politisk Korrekte medier får et vip med en vognstang. Ud med Den Politiske Korrekthed! Den Politiske Korrekthed hører til på den historiske losseplads. Som det er nu, er Den Politiske Korrekthed en større… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Den er vist helt gal i Skåne, for der er ved Gud enkelte galninge, der helt uforståeligt har udset sig stakkels, forfulgte flygtninge allevegnefra, som de derefter skyder på i nattens mulm og mørke. For det kan da umuligt være politikernes skyld, at der skydes, heller ikke deres multikulturelle drøms skyld, eller den politisk styrede masseindvandrings skyld, eller drømmen om det nye europæiske blandingsmenneskes skyld, for blandingsmennesket fører jo uundgåeligt til ny harmoni. Blandingsmennesket er jo udset til at opstå som en fugl Fønix af den elendige svenske aske – det kan sandelig ikke slå fejl. Hvorfor skulle alt ikke… Read more »

Goten
Goten
11 years ago

Thomas Nydahl predikar i nattmössan. Det är ingen som har vaknat. Hycklarna tvingas öppna käften när strålkastarna lyser på dem. Så enkelt är det. Gäsp…

Victor
Victor
11 years ago

Jeg faldt lige over denne bid på youtube – Barbara Spectre, en jødisk kvinde i Stockholm, forklarer, hvorfor anti-semitismen kun er et forbigående fænomen på vej til et multikulturelt Europa…..

Jeg har svært, meget svært, ved at følge logikken her….

Mest af alt minder den mig om stalinisternes retorik om, at klassekampen forstærkes, jo tættere man kommer på kommunismen.

http://www.youtube.com/watch?v=wOO4-mxdF7s

Johansen
Johansen
11 years ago
Reply to  Victor

Denne Barbara Sepctre har ikke fattet, at multikultur-ideologi – alle kulturer er lige gode – er en overgangsperiode til gennemislamisering af de europæiske samfund.

Spectre skulle åbne sine godtroende øjne og læse bøger af sin trosfælle, Bat Ye´or, som har skrevet forstandigt om jødernes og de kristnes skæbne som dhimmier i samfund, hvor islam hersker.

Multikultur-ideologi med den indbyggede politiske korrekthed skal hurtigst muligt ét bestemt sted hen – på historiens mødding.

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  Johansen

Johansen – hvis du tror, jøder og kristne får det hårdt, så kan jeg Odin døde mig tro, at os ateister, buddhister og asatroende får det endnu værre…

annonym
annonym
11 years ago
Reply to  Victor

Har ikke set klippet, tror på dit referat. Det er dog noget, at hun kan genkende, at der faktisk er stærk anti-jødiske strømninger. Første skridt i en opvågnings proces.

Peter Andersen
11 years ago
Reply to  Victor

Selvfølgelig skal Europa være multikulturalt. Se hvor godt det går i Israel. Eller alle andre steder. Kina f.eks. eller Zimbabwe. Europa er vel det eneste sted i verden, at man overhovedet prøver dette. USA har, uanset hvad Hollywood fortæller, været ghettoiseret i årevis – og de begynder først nu, at lære islam at kende. Forleden hørte jeg en afrikaner fortælle om, hvor diskriminerende og hyklerisk venstrefløjen altid har været. Den taler om mangfoldighed, uden egentligt at ville den. Når f.eks musik fra 3.verdenslandene skal klassificeres, kaldes det slet og ret for verdensmusik, mens alt andet kaldes for dét det er.… Read more »

Anders
Anders
11 years ago

Vad händer i Malmö ? “Jag tror nog att man medvetet blandar bort korten nu.” Det kan man lugnt säga. I ett inslag i Studio Ett nyss försökte reportern gång på gång pressa Malmös polischef till att medge att en ny Laserman var huvudspåret i utredningen. Hon vägrade förstås. Han var tydligen inte kommunist. Det är en fruktansvärt tragikomisk fars alltihop. Kan någon tänka sig samma tonläge i medierna om alla offer hade varit svenska och skytten vid samtligen tillfällen hade beskrivits ha ett arabiskt utseende ? Knappast ! Frågan är bara om de skadebegränsande åtgärderna i det fallet hade… Read more »

PBr
PBr
11 years ago
Reply to  Anders

Det er selvfølgelig helt ude på overdrevet men, kan man , sådan helt automatisk , afskrive muligheden af at det er det politisk korekte, multikulti svenske establisment, der har haft en opvigler ude? Sådan historisk set, er der da visse sammenfald , hvor en kuldsejlet ideologi, i et sidste , selvmorderisk udfald, forsøger at trække så meget som muligt med ned.
http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

Anders
Anders
11 years ago
Reply to  PBr

Det låter onekligen långsökt men är inte alls otroligt. Ingenting i svenskt samhällsliv kan förvåna mig längre. Att det finns ett nära samarbete mellan vänstern och mäktiga islamistiska grupper råder det ju ingen som helst tvekan om efter Ship to Gaza-affären. Många av de senaste dagarnas inlägg i den alltmer hysteriska “debatten” verkar ovanligt väl förberedda för att vara ihopkomna som ett svar på nyss inträffade händelser. Vi ska också komma ihåg att nästan alla framgångsrika deckarförfattare i Sverige idag har en bakgrund i extremvänstern. Marxism-Leninismen är ju själva läran om konspirationen, den vetenskapliga konspirationen. Excellenta kunskaper i konspirationsteori kan… Read more »

Ingenjören
Ingenjören
11 years ago
Reply to  Anders

Wow, det där var något av det galnaste jag har hört! Det första dådet var dessutom före Ship to Gaza. Alla snackar att ligorna håller malmö i ett järngrepp, WTF? Bara om ens enda kunskap om malmö kommer från idogt läsande av Politiskt Inkorrekt är det en relevant upplevelse.

Anders
Anders
11 years ago
Reply to  Anders

Ingenjören,

Du kan väl i alla fall hålla med om att det är ett bra romanuppslag ? Sedan är det ju faktiskt så att ni har en lång och besvärande historia av samhällsomstörtande verksamhet bakom er. År det inte det det går ut på ?

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x