25
nov
Seneste opdatering: 25/11-10 kl. 2235
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Människans sätt att reagera är intressant. Många säger att rondellhunden är ovärdig en diskussion, ändå diskuterar man den, säger Lars Vilks.På föreläsningen presenterade Vilks en nygjord rondellhundsbild i klassicistisk stil, som han ansåg vara mer välgjord än tidigare alster. Vilks visade ny rondellhund i Linköping. Den klassicistiske Rondelhund kan være en af disse tre, eller måske bare den midterste. “Ingen är intresserad av min konst”, siger Vilks, og det har han desværre ret i.

FN stadig imod “bagvaskelse af ..islam”

Flertallet, der støtter en mulig kommende FN-resolution mod religionskritik, er svindende. Men en række islamiske lande har alligevel fået vedtaget et tillæg mod bagtalelse eller bagvaskelse af religion i udkastet. De vestlige lande stemte imod, og de islamiske lande stemte for. Sådan ser den grove opdeling ud fra afstemningen sent i tirsdags om et tillæg til en resolution mod religionskritik i en af FN’s generalforsamlings underkomiteer. Men i forhold til tidligere år, hvor tillægget også er blevet vedtaget, er gruppen af de lande, der kritiserer det voksende. Ved tirsdagens afstemning stemte 76 lande for lovændringen, mens 64 stemte imod. 42 lande undlod at stemme. [..]

Dette års tillæg fik ellers en ændret ordlyd for at forhindre de vestlige lande i at stemme imod. Derfor hedder det nu ” bagtalelse eller bagvaskelse af religion” i stedet for ” tilsmudsning af religion.” Oprindeligt blev ændringsforslaget lanceret med ordlyden ” tilsmudsning af islam ” men blev dog senere ændret til at omfatte alle religioner. Dog opfatter især de vestlige lande, stadig ændringsforslaget som en gruppe islamiske landes forsøg på at indskrænke ytringsfriheden, når det gælder kritik af islam .I modsætning til tidligere står USA og EU nu sammen om at modarbejde forslaget, der i år blev præsenteret af Marokko på vegne af de islamiske lande. [..]

Argumentet fra de islamiske lande lyder, at man ikke forsøger at begrænse ytringsfriheden men i stedet kun at forhindre tegninger som Morgenavisen Jyllands-Postens 12 profet-tegninger, til trods for at de også i dansk sammenhæng, hører inden for ytringsfrihedens rammer. – Kristeligt Dagblad 25.11.2010. Mindre støtte til FN-resolution mod religionskritik (ikke online) UN General Assembly Committee Passes New Version of Resolution Urging Nations to Forbid Defamation of Religion, Support for U.N. vote against defaming religion wanes


Modoplysningsbevægelsen – Europas nye venstrefløj

Den nye venstrefløjs-mantra er derfor blevet spørgsmålet om tonen i debatten. Traditionelt bekymrede man sig i den offentlige debat om, hvorvidt det, der blev sagt, var sandt eller falsk. Sådan er det ikke for store dele af den nye venstrefløj. Det hænger sammen med, at dens ideologi, sådan som den f.eks. er formuleret af den amerikanske filosof Richard Rorty, er strengt antirationalistisk. Der er i den nye venstrefløj i modsætning til den traditionelle tale om en modoplysningsbevægelse. Begreber som fornuft, sandt og falsk er, hævder Rorty, noget den vestlige verden bruger til at slå fremmede kulturer oven i hovedet med og dermed ydmyge dem. I virkeligheden, hævder Rorty, findes der kun forskellige virkelighedsfortolkninger, og det er disse fortolkninger, man skal respektere og anerkende i deres forskellighed for ikke at krænke andre menneskers følelse af selvværd. Også her bevæger man sig helt uden for oplysningstraditionen, hvor tolerance intet har at gøre med respekt over for og anerkendelse af den andens synspunkter, men alene betyder, at man afviser, at der kan gribes til vold for at forhindre den anden i at ytre sig. […]

Ved at dæmonisere den danske offentligheds holdninger til muslimer og islam hjælper den nye venstrefløj islamisterne med at skræmme unge muslimer ind i islamisternes fold. Med en faglig term lider venstrefløjen af oikofobi – altså en fjendskhed over for det hjemlige, det man selv er en del af, som er virkeligt eksisterende i modsætning til den xenofobi, fremmedfjendskhed, man tillægger højrefløjen……Den nye venstrefløj har en uredelig tendens til at lave skønmalerier af indvandringens konsekvenser og til at fortrænge de problemer, der er fulgt i dens kølvand. […]

Den nye venstrefløj er en international bevægelse. I nogle lande er den som bekendt helt dominerende som i Sverige, men overalt står den stærkt. I Danmark er dens synspunkter i de seneste ti år blevet trængt i defensiven. (Jeg taler ikke om forholdene blandt danske forfattere). Det har i den nye venstrefløjs udenlandske kredse bragt Danmark i miskredit. Det lader vi os ikke kyse af. Alt for meget afhænger af, at den nye venstrefløjs synspunkter forbliver i defensiven her i landet. Kronik: Den nye venstrefløj er hjemmefjendske, af Niels Skovgaard, cand.mag. i idehistorie, samfundsfag og religion.

Hizb-ut-Tahrir på väg till Sverige?

Den extrema radikala politiska och religiösa rörelsen Hizb-ut-Tahrir, som har som mål att avskaffa demokratin och upprätta ett kalifat där sharialagen råder, har ännu inte etablerat sig i Sverige. Men igår kom ett pressmeddelande som antyder att man blickar över sundet från Danmark, där rörelsen lever i högsta välmåga sedan 1990-talet, trots diskussionen om att förbjuda den.Hizb-ut-Tahrir uppmanar boende i Malmö att verka för införandet av kalifatet. Pressmeddelande

Som man kan se er HUT i deres offeriver nødt til at suspendere virkeligheden. “Lasemanden” kan ikke knyttes til 15 skyderier mod indvandrere, og kun tilsyneladende ét mod en kvinde, Trez West Persson, der var svensk.  Af 100 skudepisoder i byen, er det langt overvejende muslimske “brødre” fra Balkan, der skyder hinanden ned med vekslende træfsikkerhed. Vandalisering af gravpladser ? Mellem 70 og 90 af de ramte, er jødiske og kristne gravpladser, senest belagt med af tal i Frankrig. Ét stærkt opreklameret muslimsk offer er det lykkedes HUT, ikke at lyve om: Mordet på Marwa El-Sherbini i Dresden. Det er halvandet år siden. Næsten hele deres pressemeddelelse er således i bedste fald Taqiya, den isamiske løgn, og set som propaganda overraskende primitivt af “slebne, veluddannede islamister.” Kan de virkelig være farlige ? Det kommer an på, hvem de inspirerer til hvad,– deres investering vil komme forskudt til udbetaling – men en krigserklæring mod vores samfundsorden, er en krigserklæring også når den er fremsat “civilliseret” og på et sprog, der til forveksling ligner dansk. (Se evt. 2008: Hizb Ut Tahrirs verbalvold.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Shadowes
11 years ago

Det var ju glädjande nyheter att vi är på väg att få hit HuT också. 🙁

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

@ Robin

Tjo, men det er måske det, der skal til ? De har da været særdeles medvirkende til at “sparke” debatten i gang herhjemme.

Det skal være galt, før det kan blive godt, siger vi jo. Måske er der noget om det …

– – –

falkeøje
falkeøje
11 years ago

FN fortjener at lide samme skæbne som det hedengangne Folkeforbund.
Vi må ikke være så naive, at håbe på at de muslimske og de kristne lande nogensinde vil komme til
en forståelse.

falkeøje

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Fra den muntre afdeling – og dog! …. – her kan Dronning Margrethe slet ikke være med længere hvad angår mærkelige “hatte”. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1332764/Queen-shoeless-dons-beekeeper-hat-Abu-Dhabi-mosque-visit.html Men måske påtænker Dronning Elizabeth at gå på pension snart og slå sig ned som “beekeeper”? 😀 Bemærk også de bare fødder – besynderligt som vi altid skal overholde deres regler og normer og endelig vise dyb respekt, hvorimod de har frit slag til at gå stødende klædt, skabe sig åndssvagt og respektløst næsten helt uden grænser, når de kommer herop – som oftest endda uiniviteret. Meget underlig forskel. Jeg kunne godt tænke mig at have hørt… Read more »

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Nå, ja. Situationen er vel lidt anderledes når nu Lissy er gæst i Abu Dhabi….

OT: Er der nogen af jer, som vidste, at Bashy Quraishy kom til Danmark for at lave det beskidte arbejde. Den er ny for mig:

http://www.indepthnews.net/news/news.php?key1=2010-11-21%2020:03:12&key2=1

Er der i øvrigt nogen der ved, om denne historie holder vand.—et ledende medlem af Muslim Brotherhood har været med på en “familielejr” i Danmark, vistnok i Odsherred:

http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.7892/pub_detail.asp

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Victor

Ja, da – sjovt som dette princip overhovedet ikke gælder den modsatte vej, ikke?

Jens A
Jens A
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Det er fandme uhyggelig!

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Mere fra den islam-muntre afdeling 😀

http://www.sporten.dk/go-lir/malplaceret-halvmaane-forarger

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x