9
dec
Seneste opdatering: 10/12-10 kl. 1903
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

As part of its commitment to fostering public policy debate, the Donner Canadian Foundation hosts a biannual, public lecture series featuring some of the world’s most prominent intellectuals. Past speakers include Niall Ferguson, Hernando de Soto, Bernard Lewis, Christopher Patten, Francis Fukuyama, Richard Holbrooke, Dambisa Moyo, and Martin Amis. Donner Foundation, 8 juni 2010 i Glenn Gould Studio, Toronto. 28:25 min, herefter Q & A.

Et katastrofalt portræt

Det er underligt så få der har hæftet sig ved, at Simone Åberg Kern overhovedet ikke behersker maleriet. Man har i mange år kunnet se hendes “Skysisters” på Lousiana, små billeder, tegnet af efter fotografier, der sig buh eller bæh om hendes evner som portrætkunstner. De får til gengæld tørt på i Information i dag. Det er vistnok Fogh selv, der har valgt kunstneren. Hvad var det nu vi skrev om politikere og kunst i forgårs ? (se nedenfor under Arnoldi)

Det er ikke med vilje, at maleriet af Fogh er teknisk og motivmæssigt præcis lige så vammelt, som det er kontekstuelt. [..]
Som portræt er dog det en katastrofe. Det ligner kun modvilligt Anders Fogh og kunne med kun ganske få rettelser ligeså vel forestille Jörg Haider.
Det er blottet for sjæl. Øjnene er tomme. Det kæmper for at ligne ham. Farverne kommer direkte fra tuben og kunne være intenderet, hvis resten af udtrykket også var direkte og umiddelbart. Det er det ikke. Farverne fremstår amatøristiske, bøgebladene ser unaturlige ud, det samme gør den hidsigt blå himmel og endnu værre er Foghs ansigtshud, der ville få ham indlagt på få minutter, hvis den var sådan i virkeligheden. Klitterne eller ørkenlandskabet, om man vil, er malet blegt i tegneseriestil. Sammen er farverne uskønne og kiksede og vidner om en komplet mangel på æstetisk sans. Dertil kommer kompositionen, der heller ikke just er videre elegant for ikke at sige klumpedumpet.Skoven er presset ind i et aflangt hjørne og bombeflyet snitter Foghs hals. Det er både malet i profil og lige på. Tænderne sidder ikke lige i fjæset. Ørerne er en elvers. Det er rædderligt. Hun burde skamme sig – inkl portrættet af Anders Fogh.

Henrik Jensen anmelder Thilo Sarrazin

Årets mest omtalte Bog Tysklands muslimske indvandrere har for høj fødselsrate, uddanner sig ikke, vil ikke integreres og kræver for meget. Det mener Thilo Sarrazin, der med denne veldokumenterede håndgranat af en bog har kastet Tyskland ud i en af efterkrigstidens hedeste debatter

Hvis fertilitetsraten hos den etnisk tyske befolkning forbliver som i de seneste 40 år, vil tyskernes antal i løbet af de næste tre-fire generationer falde fra 70 til 20 millioner.Samtidig er det ikke umuligt, at den muslimske befolkning i Tyskland gennem højere fødselsrater og fortsat indvandring vokser fra 3-4 til 35 millioner.
Og det er bare et af de problemer, som Tyskland står over for i det 21. århundrede, skal man tro denne håndgranat af en bog, der i efteråret blev kastet ind i den tyske offentlighed.Landet, som vi kender som den store økonomiske motor, er ved at blive sejlet bagud globalt.På grund af indvandringen og de stadig lavere fødselsrater blandt tyskerne selv, især de bedre uddannede, bliver landet fattigere, mindre og dummere. De muslimske immigranter har en høj fødselsrate, men er under gennemsnitligt integreret i arbejdsmarkedet.Til gengæld er de over gennemsnitligt afhængige af overførselsindkomster.
De kerer sig ikke om at uddanne sig, viser tendens til parallelle samfund, er overbegavet med kriminelle og kvindefjendske holdninger, kræver for meget af socialstaten og er tilbøjelige til terrorisme.Kort sagt: De kræver for meget og giver for lidt. Den stigende sociale belastning ved en ukontrolleret immigration bliver imidlertid tiet ihjel af politisk korrekte meningsdannere.
Bogen er yderst veldokumenteret og på flere måder rystende læsning. På den ene side scenariet med afeuropæiseringen af Europa, som den ikke er den første, der gør opmærksom på. På den anden de midler, forfatteren anser for nødvendige for at forhindre det. Hvis perspektivet er ubehageligt, er midlerne imod det ikke meget mindre……[…] Kristeligt Dagblad, 08.12.2010: Bogen, der splitter tyskerne, ikke online.

Wilders’ PVV udfordrer pænheden i de stuerenes avis

Man kan godt savne denne vrængende, offensive attitude hos Dansk Folkeparti, men kampen for stuerenheden har givetvis her slebet nogle af de kanter af som Geert Wilders’ PVV endnu besidder. Martin Bosma fra PVV har fået stillet en spalte til rådighed i multikulturalistiske og lettere venstreorienterede NRC Handelsblad, og han lægger ud med en lige højre til bladets journalister og læsere. Det politiske og kulturelle landskab virker bekendt. Engelsk oversættelse på Gates of Vienna (LFPC).

It’s not just that you don’t like me. You even begrudge me my job. If NRC-subscribers were the only ones allowed to have the right to vote (be honest: don’t you dream of that sometimes?), my party would not get beyond four seats [of the 150 in parliament — translator]. With my fifth place on the list of candidates of the Party I could have well dropped out of the boat.

Your preferences are somewhere else: You’d assign 51 seats to GreenLeft and D66. (With the 37 seats for the PvdA [Labour Party] that will take Saint Job [Job Cohen, PvdA party leader] whistling to the prime minister’s residence.) All of that perfectly matches your lifestyle: the unsprayed Toyota Prius, the little eco-house in Tuscany, the golf weekend with friends in London. Islam is not at all a problem to you. Come on, after all, you are tolerant! To prove that, to the friendly Moroccan who delivers you this newspaper you will soon hand an extra big-hearted Christmas tip. Concerning xenophobia they are with you all in all at the wrong address.

And the kids? Do you expose them to your multicultural ideals, and are you standing at the gates of a black school every morning at half-nine? Is your Emma, Anne-Fleur, or Mees [stereotypical pseudo-elitist children’s names — translator] in a cozy classroom full of Muhammads and Alis? […] Martin Bosma: You are tolerant until it gets too crazy for you

Tilbud på toiletpapir i Føtex

Vi kender det jo alle: Det er godt at være dækket ind hvis onkel Egon eller fætter Ahmed skulle komme forbi, så det er med at benytte sig af et prima tilbud på Lambi med nyfiberpapir. Her på en forfriskende farverig facon som vi her i det kolde protestantiske nord kunne lære noget af. Se også Ishøj Bilka. Via Uriasposten (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
10 years ago

Som jeg tidligere var inde på, kan det tegneserieagtige være forfriskende nyt, men hvis talentet ikke bærer, er det efter min mening dårlig smag og intet andet.

Hvilke kvaliteter tænker du på Prudentius?

Forleden købte jeg en dvd med “Pelle Erobreren” og ventede mig en stor men trist oplevelse. Det var kitsch med kvaliteter – især von Sydow og landskabsbillederne var værd at se på – men ellers var filmen en storslem samling klicheer og tragedier mast sammen i ét overdramatiseret socialistisk hulk. I starten ser man endda et billede af Pelle helt i stil med “Tåren”.

Prudentius
10 years ago
Reply to  Mette

Maleriet er fladt og stift, kontrastfyldt i farverne og bombastisk (jeg tænker på den store flyver i baggrunden).

Underligt, bestemt ikke “godt” eller “vellykket”, men alligevel originalt.

Jeg synes det er god tilføjelse til samlingen af ministerportrætter.

Prudentius
10 years ago

Kærns maleri af Fogh er ret skægt, ingen grund til utilfredshed hos generalsekretæren!

I er gået lidt glip af dets kitsch´ede kvaliteter.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Bandeleder udvist af Danmark – 1 down, 200,000 to go … 😉

http://www.berlingske.dk/danmark/bandeleder-udvist-af-danmark

Bandemedlem idømt fængsel i seks år og udvist for bestandig på grund af afpresning, vold og narko.

Torsdag den 9. december 2010, 16:40

Selv om en leder i banden Black Cobra på Sydsjælland aldrig har boet i det mellemøstlige land, hvor han har statsborgerskab, er han nu blevet udvist for bestandig af Danmark.

Den 28-årige Zohair Nasser har begået en stribe tilfælde af afpresning, vold og har også haft 100 gram kokain til videresalg.

….

Jens A
Jens A
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Og så? Har det nogen betydning? For nylig kunne man læse om, at en mand for tredie gang var dømt til udvisning, og en anden blev for anden gang idømt betinget udvisning!

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Jens A

Næ, men det var skam også ment sarkastisk 😉

Der er da masser af andre “kulturberigere”, som er langt farligere end ham her,
og som vi derfor burde skille os af med så hurtigt som muligt, inden de kan nå
at reproducere sig selv i store antal og påtvinge afkommet deres middelalderlige
klankulturer, religiøse vanvid og danskerfjendske normer.

Lotte
10 years ago

Æh, filosofi betyder kærlighed til visdom.
Islam er ikke en filosofi.
Der er tale om en ideologi.

Nils
Nils
10 years ago

Det som Justitiekanslern konstaterer ang. de svenske racelove er jo det indlysende, at de kun omfatter statsautoriserede andenrangspersoner, altså personer med FORKERT etnisk baggrund, FORKERT hudfarve, FORKERT køn, som defineret af staten.

Øvelsen går fra statens side ud på først at fornedre og derefter løfte op ved statslig foranstaltning, så disse grupper kan føle afhængighed og tanknemmelighed over for staten. Vore stater er altså dybt racistiske, mens folkene ikke er det i større udstrækning.

Hvor religion nævnes i lovgivningen er der underforstået kun tale om særligt latterlig og ondskabsfuld religion. Ingen nævnt.

Limewoody
Limewoody
10 years ago

…..Rammen er da meget pæn…

Nils
Nils
10 years ago

Fogh er nok et menneske, der er under kraftig indflydelse af planeten Magt, og når dette magtmenneske skal beslutte, hvem der skal male hans portræt, så har han ikke så mange muligheder. Han må jo se i øjnene, at han ikke selv kan føre penslen, men må overlade magten til nogen, der måske er ham fjendligt stemt og med tilstrækkeligt talent har magt til at lægge lag på lag af ironi. Desuden risikerer Fogh at fremstå prætentiøs ved at vælge en stjernekunstner. Det oplagte valg er derfor den mest fjottede kuntner på listen, for hun kan ikke afstedkomme større skade.… Read more »

Mette
Mette
10 years ago
Reply to  steen

Er Kviums portræt af Poul Nyrup mislykket? Jeg får indtrykket af en person, der er 100 pct. koncentreret om at tage sig ud – se stueren ud. Et meget sigende og lukket kropssprog, som en sippet dame af den ældre skole. En rigtig snerpe. Og ovenover et ubehageligt blegt ansigt, udflydende i konturerne. Jeg har ikke kunnet finde andre statsministerportrætter, men vil tilføje lidt om Foghs. Han har ikke lagt mærke til det, men ved hans højre øre nærmer sig et blåt lille kryb, en slags slange med spillende tunge, og her kommer jeg til at tænke på Lars Løkke,… Read more »

Mette
Mette
10 years ago
Reply to  steen

Ha! Så forstår jeg det bedre. Jeg kunne ikke begribe, hvad de dannebrogsfarvede halvmåner symboliserede.

http://www.danskfolkeparti.dk/Home.asp

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  steen

Kviums Nyrup-billede lidt større

http://www.nyrup.dk/nyrup/underside.asp?MIId=147

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf
Mette
Mette
10 years ago

Til orientering for jer, der ikke har set portrættet:

http://multimedia.jp.dk/archive/00260/officielt_portr_t_a_260963a.jpg

Mette
Mette
10 years ago

Anders Fogh Rasmussen fik efter sigende valget mellem 20 forskellige kunstnere, og hvem der havde udvalgt de 20, ved jeg ikke. Men Fogh fik malet et portræt, som man ikke kan undgå at lægge mærke til, fordi det er så larmende tegneserieagtigt. Deri kan der ligge noget nyt og charmerende, men det står ikke distancen. Farverne er vulgære på en sær umoden måde, og munden er ganske rigtigt fuldstændig mislykket. Ørerne tilhører elverfolket, men det er nu sandt, at Foghs øreflipper ikke har sluppet kraniet, det har jeg tit tænkt på, fordi jeg en gang for mange år siden fik… Read more »

Victor
Victor
10 years ago

“Det er vistnok Fogh selv, der har valgt kunstneren”…

Det er det. Sådan er traditionen for statsminister-portrætter. Sådan var det også med Anker J. – der opnåede at blive malet officielt to gange. Første omgang var ikke så vellykket – i andet forsøg fil Jørgen Boberg jobbet. Med mere held.

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x